MARS 2024

1.3 Fredag 
Jag morgonfodrade 06.00 och fixade fodret innan min frukost. Vid 8.00 kom Mia som för första gången ska städa hos mig. Härlig fd hästkvinna som var som en efektiv maskin. Uppdraget var i första hand att torka allt kladd på dörrar lister skåp mm som jag inte hinner lägga tillräckligt med tid på. Och jisses va fint hon gjorde ! Att jag inte ordnat detta förut ? Tack Maggan för tips om denna hjälp :).
Medan Mia jobbade på hann jag bokföra, fixa hästarna med rykt och pyssel , åka och handla mm. Jag skulle egentligen till mamma men hon skulle på utflykt med tjejjerna så jag vart hemma. Em fodrade 17.30 och nattade 22.00.  

240301 En hästägares vårbruk är igång.
240301 En hästägares vårbruk är igång.

2.3 Lördag 
Morgonfodrade 06.00 men gick hem och la mig igen. Sov till 8.30 vilket va såå skönt. Hur resten av dagen flöt har jag glömt när jag skriver detta men hästarna fick ju sin vård och bilen blev städad och fick nya gummimattor.
På kvällen vart det hundpromenad med tre hundar eftersom vi tog hand om Aina när Rasmus och Christine är borta någonstans. 

240302 Kvällspromenad
240302 Kvällspromenad

3.3 Söndag
Morgonfodrade 06.00 och fixade allt foder innan min egen frukost. Träningar på Salvartorp 9.00 - 11.30 så jag släppte ut Lena och gav dem sin första lunch innan innan jag åkte.  Idag fick jag hjälp av härliga Cornelia Bardosson som kommer till mig ibland för att hänga med mig och hästarna. Uppdraget var idag att skotta skit i hagarna :). Vi började med Lenas hage och medan vi snackade om allt möjligt blev det 4 fyllda kärror så nu är hennes hage klar :). Sen fortsatte vi i Rosses hage som jag nästan hunnit klart innan. Två kärror vart det från den hagen. En timme max hade vi satt som mål, och det höll vi :).
Efter det var det hästarnas tur så medan Cornelia ryktade Rosse tog jag fram klippaskinen och klippte Lenas bakben klart.
Innan Cornelia åkte hem pysslade hon även om Lena som njöt :). STORT TACK !
Jag fick energi så jag åkte och hämtade en bal hö på kvällen och innan hundpromenaden hjälpte Lars mig att lasta av den från bussen och upp på skullen. Skönt att fått hem ännu en fin bal hö :).
Kvällsfodrade 18.15 och nattade 22.00.

240303 Nyfiken
240303 Nyfiken
240303 Cornelia Bardosson Skottar skit med mig en timme idag :)
240303 Cornelia Bardosson Skottar skit med mig en timme idag :)

4.3 Måndag
Idag morgonfodrade jag 6.00 innan jag åkte och lämnade in hästbussen på reparation av en fjäder i ratten som styr airbagen. Det är en varningslampa som indikerar att det är dax. Lars hämtade mig så jag var hemma 07.20 igen.
Jag fixade hästarna innan jag åkte 11.30 till Coop för att jobba 12.00 - 21.30 och Lotta tar in Lena och ger båda lunch vid 14. Lars ger em mat och jag nattar 22.00.

5.3 Tisdag
Morgonfodrar 06.00 och fixar fodret. Lars skjutsar mig så jag kan hämta min lagade lastbil 07.00 innan Frukost och datorfix för mig. 9.00 var jag åter i stallet och släppte ut Lena, ryktade Rosse och mockade båda boxarna inna jag åkte till CT och hjälpte henne med två hästar. Jag tog in Lena och lunchfodrade 14.00,  hem och äta själv innan det var dax att åka till Näsbyholm för träningar 17.00-22.00. Lars ger em 18.00 och jag nattar 22.00

6.3 Onsdag
Morgonfodrar 06.00 och fixar fodret innan min frukost. Tillbaka i stallet 09.00 och ger Rosse lunchhö och släpper ut Lena med sitt lunchö. Jag mockar Lenas box innan jag hämtar bussen, sen ryktar jag och klär på Rosse för att åka på Återbesök på Sjöbacka.  
HAN SLIPPER ÄNTLIGEN GIPSEN ! Jippiee !
Rosse skos fram med sidokappor, lädersulor och brodd. Får se hur han klarar denna omställning. Ordern är att leda honom 2 ggr 5 min de första dagarna och om han inte får ont så öka på tills vi ska ses om 14 dagar. 
Idag hann vi inte sko honom bak, men det ska ske vid nästa återbesök bokade vi in. Passar ganska bra då min Fredrik gör en ögonoperation och då går ytterligare 6 v tills han ska sko Rosse igen. 
Jag åker hem lättad och lite gladare :) 
När jag ska em fodra vid 17.30 försöker jag leda Rosse bakom stallet men han var som en bomb så det höll på att gå åt h-e.  Måste drogas helt klart.
Nattade 22.00

230306 ur gipsen äntligen
230306 ur gipsen äntligen
240306 Äntligen skor
240306 Äntligen skor
Lädersulor
Lädersulor
Puts
Puts

7.3 Torsdag
Morgonfodrade 06.00 , hem och äta frukost snabbt för 07.00 åkte jag till CT för att hjälpa henne med två hästar. Var tillbaka i stallet vid 9.15 och släppte ut Lena. Jag gav Rosse 2,0 plegicil för att försöka kunna gå ut och gå. Medan det skulle verka så fixade jag foder och mockade boxarna. När jag ryktade Rosse så hörde jag på hans andning att han nu var rejält drogad. Jag tog in Lena i stallet när jag gick ut med Rosse. Träns, Longerlina, hjälm och handskar. 
Jag tog oss först till ridbanan där vi gick två varv åt båda hållen. Rosse var så nöjd att jag sen gick grusvägen till sandgärdet, över åsen och hem på vägen. Vi var båda såå lyckliga över att få vara i skogen igen efter dessa 28 dagar i gips !  
Rosse var rejält drogad men vilken lättnad det är att det fungerar. När vi kom tillbaka till stallet drack han en halv hink vatten vilket är toppen eftersom saliven blir lite lägre av plegicil. Jag släppte ut Lena med hennes lunch, Rosse fick vara utan hö till 
han kommit ur dimman lite bättre. Jag gick hem och käkade lunch och sen tillbaka till honom. Allt var ok och han fick sin lunch. Jag em fodrade 16.30 och sen hade jag träningar på Salvartorp 17-21. Nattade 22.00

Bra grejjor !
Bra grejjor !
240307 Drogad i solen
240307 Drogad i solen
240307 Härligt i skogen
240307 Härligt i skogen
240307 hörseln funkar
240307 hörseln funkar

9.3 Lördag  -1 mulet
Morgonfodrade 06.00 och sen hem för frukost. Åter till stallet 8.30 och gav Rosse plegicil. Det tar en timme innan det har verkat helt så medan Lars tömde gödselstacken städade jag höskullen och krattade fram allt från åtet gammalt spillhö till dörren. När Lars var klar med stacken tog han även med sig allt detta och nu är det såå fint både på stacken och på skullen. Supertack !
Rosse och jag gick runt Byringe innan jag släppte ut Lena och mockade boxarna. 10.30 var allt klart så jag gav dem Lunch 1 innan jag gick hem och böt om för att åka först till Hista och ha träningar 11.40 - 14.20 och sen till Coop 15-21. Lars tar in Lena kl.14 och ger bägge lunch. Lars ger även kl.18 fodret och jag nattar vid 22.00.

240309 Nytömd gödselplatta
240309 Nytömd gödselplatta
Några greenfeedbalar kvar i hörnet
Några greenfeedbalar kvar i hörnet
städat och fint
städat och fint
240309 allt gammalt hö städas ut :)
240309 allt gammalt hö städas ut :)

10.3 Söndag 0 mulet
Morgonfodrade 06.30 och sen frukost för mig. Åter till stallet 8.30 för att släppa ut Lena innan jag ska vara på Salvartorp och ha träningar 9.00-11.00. 
Tillbaka och lunchfodrade medan jag mockade Lenas box. Ryktade Rosse och utan att ha drogat honom gick vi ut till ridbanan i snålblåsten. Ingen bra ide´kände jag efter ett varv som visserligengick bra men som gjorde Rosse mer och mer laddad fast han verkligen ville vara lydig. Nåja, han har gått varenda dag hittills och idag blev det bara 10 min men helt ok. Jag åkte till Coop och jobbade 15.21.30. Lars hjälpte mig med lunch nr 2 och em, jag nattade vid 22.
  

240310 Rykt innan promenad. Inga droger idag men det gick INTE.
240310 Rykt innan promenad. Inga droger idag men det gick INTE.

11.3 Måndag  -1 och solen tittar fram på fm.
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan jag fick frukost.
Tillbaka i stallet 9.00 och drogade Rosse, gav dem en tuss hö, mockade boxarna och borstade Lena innan hon fick gå ut. Jag har lärt mig att det tar ca 45 min innan Rosse är inne i dimman och under den tiden ska bara rutiner göras som inte stör honom. Jag ryktade och fixade lite klipp av hovskägg tills jag hörde på andningen att han var redo för promenad. Vi gick vägen till Starrkärr och han gick stort och vaket men lugnt. Jag joggade för första gången 100m med honom och han travade jättefint bredvid mig och verkade nöjd och glad. Klättrade stigen upp på åsen och sen gick vi den hela vägen hem. Bra träning för alla ligament att hela tiden få parera underlaget. Promenaden tog 45 min och när vi kom tillbaka till stallet släppte jag honom i sjukhagen medan jag fixade klart det sista i stallet. Han nosade runt och letade grässtrån så det gick lugnt vilket var sååå skönt. Tänk va bra en liten dutt plegicil kan vara för hästarna i uppstart. Det höll i 5 min, sen brakade han lös så det var bara att fånga och ställa in honom i stallet. Han lugnade sig rätt snabbt och åt sitt hö. Lena var kvar ute till 14.00 då Lotta tog in henne och gav dem lunch nr 2. Jag jobbar 11.30 - 21.30. Lars gav dem em mat och jag nattade 22.00.  Bra dag idag :) !

240311 På åsen är vi högt upp
240311 På åsen är vi högt upp
240311 Ännu ligger isen på sjön men man ser att solen tar på den.
240311 Ännu ligger isen på sjön men man ser att solen tar på den.
240311 Lös i 5 min medans grässtråna drog. SEN brakade han lös.
240311 Lös i 5 min medans grässtråna drog. SEN brakade han lös.

12.3 Tisdag -4 och soligt
Frukost 06.15 och fixade fodret. Hem och snabb frukost innan jag åkte till CT och hjälpte henne med båda hästarna. Kall morgon Brrr. Hem och droga Rosse + släppa ut Lena och ge dem bägge lite hö medan jag mockar. Ryktade Rosse och sen promenad runt Emmastigen motsols. Blev en solig och fin dag iaf :).  Jag åkte 13.30 till kvällens träningar på Hagby, och Christina gav dem lunch vid 14, Lars gav mat vid 18 och jag nattade 22.00.

240312 CT morgon -4 grader
240312 CT morgon -4 grader
240312 Emmastigen
240312 Emmastigen
240312 Emmastigen idag
240312 Emmastigen idag

13.3 Onsdag -4 och snö på morgonen. Grrrrr :(.
Morgonfodrade 6.15 och fixade fodret. Frukost + dator för mig och var i stallet igen 9.00. Släppte ut Lena med hö och drogade Rosse + gav honom hö medan jag mockade boxarna. Är inget kul med kallt och snö. Men det är bara Mars vilket ju är en vintermånad :). Ryktade och sen gick vi runt Byringe inna Rosse fick snubbla runt i trav på banan en stund. Måste ju börja jogga kroppen igen under lugna former. Inte så kul att se honom men men...
Jag kunde sen ge lunch ute och det gick 10 min innan Rosse började fara omkring. Tog in honom men Lena får vara kvar ute till 14.00 då Lotta tar in och geer dem lunch. Lars ger mat 18.00 och jag nattar 22.00.
Jag åkte till mamma och vi tog en lång promenad och köpte lite mat påväg hem. Jag gjorde en fläskpannkaka åt henne som vi mumsade på innan jag åkte hem igen. Mysigt men oxå sorgligt att se hur hon tacklar av i sin Alzheimer sakta men säkert. Fina mamma. 

240313 tjockis
240313 tjockis
första lunchen ute :). Det gick i 5-10 min men sen for Rosse omkring.
första lunchen ute :). Det gick i 5-10 min men sen for Rosse omkring.
240313 Lappmögel och minus på morgonen
240313 Lappmögel och minus på morgonen
240313 Avis på Lena som nu börjar hitta gräs i sin hage.
240313 Avis på Lena som nu börjar hitta gräs i sin hage.
240313 Ugnspannkaka hos mamma på kvällen ! Mumsigt.
240313 Ugnspannkaka hos mamma på kvällen ! Mumsigt.

14.3 Torsdag     -1 och småregn
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan min frukost. 
Tillbaka vid 8.00 och drogade Rosse och släppte ut Lena.
Mockade boxarna och ryktade Rosse innan promenad runt Starrkärr motsols. När vi kom tillbaka fick Rosse trava 5 varv åt båda håll på ridabanan. Rosse fick vara inne med hö medan jag åkte till CT för att kl 11.00 kom hennes kiropraktor Ingbjörn och jag ville se honom jobba nu när LL inte längre kan hjälpa oss. 
Intressant men upptagen så vi får se om han blir något för oss framöver.
Jag hade sen Rosse ute i sjukhagen 10 min men han är för vild. Hö vid 14 inne till båda, Lars mat vid 18 och jag nattar 22.00 efter träningarna på Salvartorp.

240314 Långa rundan runt Starrkärr idag
240314 Långa rundan runt Starrkärr idag

15.3 Fredag   +3 och mulet
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan min frukost. Tillbaka 08.15 och drogade Rosse, släppte ut Lena med hö, mockade boxarna, ryktade Rosse och gick sen runt Valnars innan jag ställde in honom i boxen igen. Skär i hjärtat men jag måste åka redan 10.45 idag för att hinna till frissan 11.15 innan jobbet  12.00-21.30. 
Lotta tar in Lena och ger dem hö vid 14, Lars ger mat 18 och jag nattar 22.00
Idag åkte Rasmus och Christine till Chamonix för skidåkning en vecka. Avis men så glad för deras skull :). Vi är hundvakt åt hans fina Aina vilket bara är mysigt :).

240315 Runt Valnars idag
240315 Runt Valnars idag

16.3 Lördag
Glömt hur dagen flöt men stallsysslor som vanligt, pleggad Rosse och runt Emmastigen och sen lite galopp på lina. Jag var ledig och Lars var och tävlade i skytte i Gnesta och kammade hem en VINST . Superkul och så skönt med tidig framgång på säsongen. Jag gjorde en stor Lasagne på rådjur och hjort som blev supersmaskig och räcker flera dagar. Det kom ösregn och hagel på em kvällen så skönt att bara vara inne hemma. Kvällen vart lugn och vi var bara hemma och gick med hundar samt skötte hästar. Nattade 22.00    

Idag blev det Lasagne på hjort och rådjur
Idag blev det Lasagne på hjort och rådjur

17.3 Söndag     -1 och hård vind
Veronica morgonfodrade även idag så Lars och jag kunde ta sovmorgon till 7 och sen äta frukost ihop innan jag gick till stallet 9.00. Det ser fantastiskt fint ut ute med sol och snö, men det blåser hård nordan rätt på stallet så när jag släppte ut Lena fick hon ett skaltäcke för att värja sig mot vinden. Hennes högiva höll ju på att blåsa bort så jag fick lägga den i en liten nerförsbacke.
Jag fixade fodret och  mockade åt Lena innan jag åkte till Salvartorp för att ha 2 träningar. Det var kul att jobba med Camilla Berg och hennes två hästar igen, vi ses bara ca en gång var 6e månad. 
Jag åkte hem och gav Lena en tuss hö ute och Rosse fick plegicil + en tuss hö. Jag åkte hem och käkade lunch och var tillbaka 30 min senare. Rosse fick stå i gången medan jag mockar och fyller på rent vatten innan jag borstar och går ut med honom. Jag ser bra hur plegicilet börjar verka medan jag mockar. På med träns och ut och gå i stormen. Fint med strålande sol och snö iaf. Vi går Emmastigen idag för att gömma oss i skogen för vinden. Jättehärlig promenad på stigarna och han e duktig å snubblar inte så mycket.
Träffade Elin på vagnvägen och vi pratade lite. Saknar henne nu när hon flyttat sin häst till Sparreholm. När vi kom tillbaka fick Rosse gå ut på linan och jogga sina 5 varv åt vardera i trav och sen fick han galoppera för första gången. Han skötte sig utmärkt och var mycket bättre i båda varven än jag hade trott. Bärig rund och väl tretaktig. Lite kort v fram i högervarv men bra bak. Det behövde jag se. Han frustade och såg nöjd ut i sin dimma :). Vi var ute 70 min idag :). Jag tog in Lena när vi var tillbaka och så fick de liten tuss hö. Idag gav jag själv em maten 17.30 och nattade 22.00. 

240317 vitt i skogen.
240317 vitt i skogen.

18.3 Måndag -9 Brrrr
Morgonfodrade 6.15 och fixade maten innan frukost. 9.00 var jag tillbaka och släppte ut Lena med hö, gav Rosse plegicil + en tuss hö. Mockade boxarna och ryktade Rosse innan promenaden. Vi gick åsen förbi tvätten och snedstigen ner + dammen innan han fick trava och galoppera lite på banan. Ser fin ut :). 
Jag tog in Lena och gav dem hö innan jag åkte 11.30 till Coop och jobbade 12.00 - 21.00.
Christina gav lunch 14.00, Lars gav em vid 18.00 och jag nattade vid 22.00.

240318 fin
240318 fin

19.3 Tisdag  -6  och sol
Morgonfodrade 06.30 och fixade fodret. Hem och snabb frukost och var tillbaka i stallet 7.45 för att borsta Rosse innan Helen Brunåker äntligen kom och knådade honom. Sned i korset och därför i rätt obalans i hela kroppen var hennes ord när hon jobbat med honom. Det bekräftar ju min känsla som jag haft sen i Nov då allt startade. 
Vi kom fram till att Lars Liljeholm hade hjälpt Rosse redan då OM han jobbat men nu är det inte så och har står vi nu med en Rosse som behöver hjälp.
Jag ringde Håkan Lundell so har hjälpt mig förut och är bra på just kors.
Han sa javisst ska jag hjälpa :). Redan i morgon onsdag kommer han vilket känns skönt. Vi får se vad han kan göra.
När Helen åkt 9.15 gav jag båda hästarna hö inne och åkte till CT för att hjälpa henne med Kadanz. Det är så kul jobb med dem just nu och tur jag får lite energi in av det. Hem igen och släppte ut Lena medan jag gav Rosse sitt plegicil, mockade Lenas box, Ryktade Rosse och sen mockade även han box innan jag hörde på Rosses andning att plegget hade tagit så det var dax att gå ut. Idag gick vi bara lugnt runt dammen, sen fick han komma in och dricka innan jag provade att släppa honom i sjukhagen med sitt lunchhö. Han var ute i 2,5 timmar och stod till slut i solen och sov !  JIPPIE !!
Eftersom jag måste vakta honom tog jag tag i ett av mina "måsten" och tömde Lenas box på bädden som hon haft under vintern. Det har jag längtat efter att få göra men så länge Rosse står inne har det fått vänta. 12 proppfulla kärror blev det och när jag lagt in nytt spån och Rosse fortfarande var lugn i hagen började jag att även skura Lenas boxväggar.  Har genom åren provat massor av medel på smuts i stallet och denna gång blev det fullträff :). PRICK BORT heter ett medel till bilar och det gjorde susen :). När klockan var 15.00 var jag tvungen att ta in mina fortfarande lugna hästar och ge dem lunch 2 innan jag skyndade hem för att hinna äta och åka förbi Allboden och köpa foder före träningarna på Näsbyholm 17-22.
Bakom ridhuset på Näsbyholm befann sig en flock vildsvin som tyvärr satte sån skräck i Petra Loganders fina Hotmail att den blev oridbar och nästan ej kontaktbar. Så jobbigt för stackars Hottan och så svårt för stackars Petra.
Elna och Lisa hjälpte med lugn ponny så gott det gick.  Carolina J´s Pelle klarade till slut att slappna av trots den skrämmande starten och då blev det ett jättefint jobb för dem. Resten av kvällen var det lugnt och alla jobbar på fint med sitt. 
Roligt var att efter 3 år åter få jobba ihop med Erika Lindström-Asp och fina Delecto QRE, och vi fick till ett jättefint jobb.
Lars gav em foder vid 18 och jag nattade vid 22.30. Jisses vilken dag :).  

240319 HB Äntligen här igen!
240319 HB Äntligen här igen!
240319 Lenas box blev tömd idag :)
240319 Lenas box blev tömd idag :)
Supermedlet till boxväggarna :)
Supermedlet till boxväggarna :)
240319 Två timmar i hagen
240319 Två timmar i hagen
240319 Lenas skrubbvägg i boxen FÖRE
240319 Lenas skrubbvägg i boxen FÖRE
Står och sover i solen :)
Står och sover i solen :)
240319 TADAA !! EFTER ! Fint va !
240319 TADAA !! EFTER ! Fint va !

20.3 Onsdag     
GRATTIS till Camilla Toll som fyller år idag !
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan min frukost.
Åkte 07.15 till CT och hjälpte henne med CT som just nu går så bra vi kan önska oss. Blir roligt att starta honom i helgen.
Hem och släppte ut hästarna med den tuss hö och så mockade jag klart boxarna innan jag gick hem en stund och fick en fika. Tillbaka i stallet 10.45  och Håkan Lundell kom för att se om han kan hjälpa Rosse. Han gjorde ett bra jobb och Rosse var med tå noterna. Håller tummen för att det blir bättre nu. Stort tack Håkan för att du snabbt kom till vår hjälp :). Hästarna fick vara kvar inne för jag åkte till mamma 14.00 efter att ha givit dem lunchhöet.
Lars gav em mat 18.00 och jag nattade 22.00

240320 Håkan Lundell hjälper Rosse idag.
240320 Håkan Lundell hjälper Rosse idag.
240320 Jobbar på med bäckenet.
240320 Jobbar på med bäckenet.
240320 Står rätt :)
240320 Står rätt :)
240320 Shampobad Nr 1 för i år.
240320 Shampobad Nr 1 för i år.
240320 Hos mamma på em-kvällen.
240320 Hos mamma på em-kvällen.

21.3 Torsdag   Blåsigt och svinkallt ! 
Fodrade 06.00 och fixade fodret och höpåsarna innan jag fick frukost. Tillbaka till stallet 9.00 och släppte ut Lena med hö men gav Rosse hö inne. 
Mockade boxarna och ryktade Rosse och det är så skönt att han fick ett bad igår. Nu blir han ju fin av ryktandeet igen :). Ställde in honom i boxen och åkte hem och bytte kläder och hämtade bussen. Tog in Lena innan jag lastade Rosse 10.15 för att åka till Sjöbacka på återbesök och skoning av bakhovar.
Nina ansluter på plats och hjälper med lite av varje. Bra att hon kan springa på gången så även jag kan se hur han ser ut. Maria och Andreas log och var glada för han ser fin ut. Inga böjprov utan longerade rätt länge och han blev finare vartefter. Lite bockig men ingen fara utan mer glad. Fick även både skritta och trava på hårt och vi alla var överens om att han nu är frisk nog att startas upp i jobb igen :). JIPPIEE !! 
Andreas skodde honom bak och vi beslöt att sko alla 4 hovarna om 4 veckor igen så vi kommer i synk. Klokt hovslageri med ändringar som känns jättebra. 
Vi åkte hem och jag lät dem få hö inne medan jag susade hem för att hinna äta innan 14.30 då Carro kom och hjälpte  mig sko Lena. 
Det gick toppenbra och Carro sa att hon gärna hjälper oss igen :). 
När det var klart släppte jag ut dem en timme medan jag fixade staket i Rosses hage så han kan få gå ut i sin egen hage när väder och tid passar. Det blev jättebra och kommer fungera att växla mellan sjukhage och sin avkortade hage. Jag hade träningar på Salvartorp på kvällen och Lars gav em fodret 18.00. Veronica Nattade 22.00.

 

240321 Bakskodax
240321 Bakskodax
240321 Andreas på G.
240321 Andreas på G.
240321 Skoning pågår.
240321 Skoning pågår.
240321 Carro varmskor Lena
240321 Carro varmskor Lena
240321 gymnastikpass för Carro
240321 gymnastikpass för Carro

22.3 Fredag   Blåsigt och kyligt.
Runt Valnars med pleggad Rosse. Jobbade på Coop 11.30 -17.30  och då fick de stå inne. Lars gav dem mat vid 16 och jag tog ut dem 30 min medan jag mockade när jag kommit hem. De fick hö 18.00 och jag nattade 22.00.

23.3 Lördag  +5 och soligt
Lars morgonfodrade 6.00 så jag fick sova till 07.30 :)  upp och frukost innan stallet. Tog ut Lena med lite hö och pleggade Rosse inne, han fick oxå en tuss hö medan jag fixade fodret och höpåsarna.  Ryktade Rosse och satte på sadeln för första gången på evigheter. Även benskydd på idag och sen ut och promenera Åsen och runt Canaxa. När vi kom tillbaka tog jag av sadeln och la på ett regnskal och sen fick han gå ut i sin avkortade hage. Bra att pleggen fortfarande satt i så det gick lugnt till även över första diket. Jag mockade klart boxarna och hann även skura sista väggen i Lenas box innan jag var tvungen att ta in dem 10.45 för att jag ska åka och jobba. Det tar emot att ställa in dem så tidigt men ingen är hemma och kan hålla koll. Veronica lunchade 14.00 och Lars 18.00. Jag nattade 22.00.
Jag var först till Hista och hade träningar 11.40 - 14.20 innan Coop 15.00 _ 21.30.

 

240323 Sadel igen äntligen :)
240323 Sadel igen äntligen :)
230323 Rosses halva hage hade jag gjort klart den 21.3
230323 Rosses halva hage hade jag gjort klart den 21.3
240323  Sin halva hage efter promenad på pleg. Gick bra.
240323 Sin halva hage efter promenad på pleg. Gick bra.

24.3 Söndag 
Morgonfodrade 06.15 , fixade maten och sen hem för min frukost. Tillbaka i stallet 8.00 tog ut Lena i hagen med en tuss hö och satte på Rosse benskydd och regnskal innan jag försökte ha honom i hagen en stund opleggad. Det vart en stund men på den gjorde han sig svettig av alla bocksprång och galopp-kast-galopp hit och dit. Morr. Jag fick ta in honom i boxen. Surt att ha förstör för sig själv. Jag åkte till Salvartorp och hade träningar men var tillbaka hemma till 11.10 då jag pleggade Rosse, gav dem hö och hade sedan årets första träning här hemma. Det var Tyra på sin Islänning ( namn ?) och det var kul att jobba hemma igen :). Rosse fick en rykt och så gick vi med sadel på hela vägen till Starrkärr och åsen hem. När vi kom tillbaka släppte jag ut honom i hagen och han gick så lugnt att jag gick hem för att äta lunch. Han gick så lugnt även när jag kom tillbaka vid 14 för att ta in dem innan jag åker och jobbar på Coop 14.30 - 21.30. Lars ger kl.18 maten och jag Nattar 22.00.   

240324 Ridbanan klar för årets första träning. Tyra Eriksson var först ut i år.
240324 Ridbanan klar för årets första träning. Tyra Eriksson var först ut i år.
25.3 Måndag  mulet och gråkallt 
Morgonfodrade 05.45 för vi blev väckta av att Lotta ringde till Lars och sa att en hjort satt fast i staketet i sommarhagarna. På med kläderna och dit. Den hade rivit många stolpar och snärjt in sig rejält så Lars fick skjuta den.
Sorgligt. Vi gick hem och åt frukost innan Lars åkte och jobbade och jag gick till stallet. Idag var det möte 8.00 med en firma som skall hjälpa oss sanera svartmöglet i stallet och det beslöts att i Maj ska det göras. Fick löfte om god framförhållning då jag måste flytta hästarna. Vet inte vart än. Troligen blir det till lilla stallet på Länna Bruk men vi får se när planen för jobbet kommer. Fläkten ska oxå bytas och fönstren skall skrapas och målas så det lär ta sin tid.
Jag pleggade Rosse och fixade stallet, borstade Lena noga även man och svans samt fixade andra småsaker jag hade på "to-do-list". När Rosse såg lullig ut klädde jag på honom tömkörningsgjorden och gich Emmastigen medsols innan jag tömkörde han en stund på banan. När han e drogad och travar tycker jag han är halt på alla benen och han snubblar en del. Jobbigt att se men han måste röra alla ligament och senor under avslappnade former så jag biter ihop och håller planen. Ska bli intressant utan plegg och se om han då är fräsh. Släppte honom i hagen en timme medan jag gick hem och åt samt bytte om. 11.20 tog jag in Rosse som fortfarande var lugn, men Lena fick hö ute och vara kvar där till 14.00 då Lotta tar in henne och ger dem hö. Jag jobbade 11.30 - 21.30 så Lars fodrar 18.00 och jag nattar 22.00.
240324 Sadelpromenad på Åsen
240324 Sadelpromenad på Åsen

26.3 Tisdag  -1 och snöar rätt rejält. Stor Suck.
Veronica morgonfodrade vilket var bra för jag hade ont i huvudet på morgonen och låg kvar i sängen till 07.00. Kändes bättre vid 8.30 efter kaffet :). Inte migrän utan mer förkylningspanna :).
Satt vid datorn och jobbade till 9 innan jag gick till stallet. 
Tråkigt med snö, jag vill få upp gräs så Rosse kan slussas ut i hage på ett vettigt vis. Vill verkligen inte behöva droga honom mer så jag beslöt att testa hur knepig han är att gå med utan plegg. Han har ju nu gjort den rutinen i tre veckor. Släppte ut Lena och ryktade Rosse innan jag satte på tömkörningsgjorden och gick runt dammen. Han gick bakom mig med sänkt hals och skrittade avspänt hela rundan :) Jag var såå glad för hans del och när han fick gå sina 10 min på töm i alla gångarter blev han bara finare och finare genom kroppen. Den ojämnheten i trav jag anat var borta och han snubblade inte en enda gång. Han fick galoppera mest och skummade fint samt frustade flera gånger. Härliga häst ! Eftersom jag inte hade mockat så släppte jag ut honom i hagen med lunchhö och höll sen koll medan jag fixade klart stallet. Lika lugn och nöjd ute så jag åkte hem 11.30 för att äta och kom sen tillbaka 14.00. Han gick lugnt och betade längst avtängningen men kom lugnt knallande när han såg min bil. Jag tog in dem båda och Lena och han var klart bättre eller rent av bra i sin framhov som hon linkat på några dagar. Skönt. 
Härliga hästar, jag behövde verkligen en sån här dag. Tack :).
Jag åkte till Eskilstuna (Hagby) och hade träningar 15-20, Lars fodrade 18.00 och jag nattade 22.00.

240326 utan Pleg ute till lunch.
240326 utan Pleg ute till lunch.
240326 på töm i snöglopp
240326 på töm i snöglopp
240326 nöjd mun
240326 nöjd mun
240329 härligt
240329 härligt
27.3 Onsdag  +4 mulet som blev en solig fin dag :)
Idag morgonfodrade Veronica så jag gick upp som vanligt 06.00 men tog en lugn frukost och en stund vid datorn innan jag åkte hemifrån 07.15 till CT och hjälpte henne med Kadanz. De ska starta igen i helgen så vi filar på programdetaljer. Kul med så många elever som går ut till start i helgen :).
Hemma igen 9.00 och la ut hö i hagarna och släppte ut bägge direkt. Utan pleg men med hö så han började lugnt idag. Jag mockar och gör stallsysslorna medan jag håller koll på honom och han trycker lite mot avspärrningen i hagen och flyttar sig samt rullar lite oroligt men håller sig annars i skinnet :).
Han jobbar inget idag pga min tidsplan, och jag tar in honom 11.30 när jag åker till jobbet. Rasmus tar in Lena och ger dem hö 14.00, Lars ger mat 18.00 och jag nattar 22.00.
28.3 Torsdag  mulet men +5 och vindstilla.
Fodrade 6.15, direkt hem för frukost och sen ner till CT och hjälpte henne med Kadanz. Han går så bra hemma nu, och hoppas han kan focusera i helgens starter så CT kan komma till bra ridning :). Tillbaka i stallet 8.30 och släppte ut dem med en tuss hö, mockade boxarna och gav resten av lunchhöet 10.30 och gick hem. Fixade med lite av varje och var tillbaka i stallet 13.00. Tog in Rosse och ryktade och sen på med tömgjord och ut på banan. 
Jobbade volter raka spår och sidvärts med mycket galopp. Han är klart bättre i höger varv men där skjuter han iväg som i sadeltvång lite nu och då. Jag är väldigt fundersam och tycker inte jag har en sund häst framför mig samtidigt som jag inte kan bestämma mig för vad det är jag ser och känner. Ledsen i magen och villrådig i huvudet är min känsla, ska kluta på vad jag ska göra. Upp på honom vill jag inte förrän jag tror han är ok. 
Både Lena och Rosse in 14.30 med Lunch och Lars ger em maten 18.00. Jag åker till Salvartorp och har träningar och Nattar 22.00
GRATTIS !
Matilda Larsson och Morning Hill (SWB) vann *LA:3 på fina 73,571% och inkasserade därmed en 70% plakett från mig :) 
Sofia Strömvall och Dakar Fresco var första utanför i *LA:3 med 62,571%
Sofia Strömvall och Dakar Fresco oplacerad men fina i *LB:2    65,667 % 

Några till startade men spänningen satte krokben för dem.
Att gå ut i årets första start är ju som bekant svajigt :). 
29.3 Fredag  +5 och det har regnat inatt. 
Veronica morgonfodrade så jag var i stallet 9.30 och släppte ut dem. Fixade fodret, mockade boxarna och skurade lite boxväggar medan jag höll koll på Rosse som var lite rastlös i hagen. Han lugnade sig och jag kunde gå hem och äta lunch innan jag var tillbaka 12.30. Tog in Rosse och ryktade och 13.00 kom Sara Schultzberg för att lasra Rosses rygg. Han fick först stå med ett keramiskt täcke och han njöt så han slumrade till en kort stund :). Sen lasrades han på de punkter vi tror inkl knän, has och bogar. Sara tycker oxå att jag ska söka vidare efter en kiropraktor som kan hjälpa Rosse för han är inte bra i bäckenet. Ska ringa LL i veckan och se om han svarar. Annars ska jag fråga Helena L som oxå är jätteduktig. 
Efter behandlingen fick han komma in i boxen och äta 14.00 maten. Även Lena fick komma in. Jag åkte till Coop och jobbade 15-21.30 så Lars gav em maten 18.00 och sen nattade jag 22.00.
GRATTIS !!  
Ebba Eriksson med Rivica som i Surahammar blev 3:a i **LA:3 på 63,143 % och Johanna Karsson och Hennessy Wild som på klubbtävling hos ERF VANN LC:1 med fina 70.00 % idag.
30.3 Lördag  + 5 blev soligt och +11. Idag gick sjön upp !
Morgonfodrade höet ute för första gången i år. Rosse fick skaltäcket på eftersom morgonen är sval men vid 9 tog jag av det så han fick gå naken hela dagen.  Jag hade träningar hemma i solen och det var så härligt ! 
När jag lunchat hästarna fick jag oxå lunch hemma. Hade fixat en fläskpannkaka på morgonen så det skulle gå raskt att äta för direkt sen var jag upp till stallet igen för att tömköra Rosse. Vilen flax att jag gjorde det för han var jättefin och jobbade bra i båda varv. Kunde även spåra svaga öppnor åt båda håll och upp i passage några steg här och där. Blev svettig eftersom det var så varmt och han galopperade rejält ett tag. Duschade honom och sen fick Lena komma in och de fick lunch inne 14.00. 
Jag åkte till mamma och hämtade henne så vi var tillbaka 16.00 för trafiken var lugn. Lars hade börjat med middagen som idag var årets första grillning.
Mumsigt och trevligt med både mamma och Kent till bords.
Jag em fodrade 18.00 och sen umgicks jag med mamma tills sängdax. Veronica nattfodrade 22.00 :).
31.3 +6 mulet men uppehåll.
Jag morgonfodrade 06.00 men eftersom vi bytt tid kändes det jättetidigt ! Hästarna frukosthö ute med skaltäcken båda två eftersom det ska komma regnskurar. Hem och äta frukost och väcka mamma innan jag åkte till Salvartorp för träningar 9.00 - 11.00. Medan jag jobbade tog Lars och mamma hundarna på en promenad. Jag Lunchfodrade hästarna när jag kom tillbaka och sen hem för Påsklunch med Rasmus, Christine, Mamma, Kent och Lars. Gott och trevligt. Lars och jag åkte sen till Södertälje och lämnade mamma på tåget, gjorde ett snabbt ärende och sen hem och tog in hästarna 16.00. 
Jag hann jobba lite vid datorn innan det var dax för kvällens hundpromenad 18.00. Hästarna fick en tuss hö när vi gick förbi stallet och Veronica Nattfodrade 22.00.