APRIL 2024

1 April Måndag Annandag påsk 
Morgonsysslor som vanligt i stallet och sen hem för frukost innan det var dax för Premiär med träningsdag här hemma :) Varmt och ingen vind så det var perfekt !  Rosse går och njuter naken i sin stora hage och det är skönt att se honom strosa kring och leta gröna strån. När träningarna var klara tog jag in honom, satte på sadeln och red ut åsen ända bort till Starrkärr. Lugnt och stadigt skrittade vi och njöt genom skogen. På vägen hem travade jag en liten bit , red h galopp en liten bit och bytte till v galopp en liten bit innan viklättrade upp på åsen och skrittade den hem igen. Jag får ingen bra känsla alls och är ganska ledsen när jag sitter där och klurar på hur jag ska hjälpa honom. Han fick gå ut i hagen igen och jag åkte till Coop och jobbade 15-21.
Lars tog in och jag nattade 22.00.

2 April Tisdag
Morgonfodrade 06.00 och släppte ut dem så de åt frukost ute. Jag fick snabb frukost innan jag åkte till CT och hjälpte henne. Det skulle bli oväder och JISSES VILKET SNÖKAOS det blev.
Hård vind och det vräkte ner snö. SKIT.
Hagarna vinterhagar igen och jag tog in hästarna vid 13.00 och lunchade inne.
Träningar på Näsbyholm och att åka med trailer idag blev rätt vanskligt men alla kom och det gick bra.
Jag gav em mat innan jag åkte hemifrån och sen Nattade jag 22.00

3 April Onsdag
Morgonsysslor som vanligt och ut med hästarna i snön. Idag fick de oxå bara vara för det blir snöklampar i hovarna. Lotta gav dem lunch och Lars tog in.
Jag åkte 12.00 till mamma och var med henne på läkarbesök ihop med min syster Sussie. Bra läkare har hon så vi fick till en del bra diskutioner om vilken hjälp mamma behöver ha nu närmaste tiden. Vi käkade sen lunch ihop alla tre innan jag körde hem mamma och åkte hem till mig igen. Nattade 22.00

4 April Torsdag
Fodrade 06.16, frukost för mig och så iväg till CT för att hjälpa henne 8.00. Kadanz går fanastiskt fint just nu så dessa morgonträningar är rena lyckopillret för dagen :). Släppte ut hästarna när jag kom tillbaka och jag gör inget med dem idag heller pga snöklampar. Träningar på Salvartorp 17-20 och nattade 22.00.  
5 April Fredag 
Idag kom HB 08.00 till Rosse och jisses va hon fick jobba för att försöka hjälpa honom. Höger sida isär var planen och Rosse njöt och var med på noterna. Stort Tack HB du är magisk. Vi tyckte dock at Helena Liberg ska titta på honom för att se vad hon känner. MEN han är klart bättre. Jag lät honom vara bara i hagen hela dagen och strosa i snön var fullt tillräckligt. Jag jobbade 12-17 på Coop, Lotta lunchfodrade och Lars tog in. På kvällen åkte Lars och jag och hämtade en höbal. Phu, det var nästan slut på skullen nu. Bakslaget i vädret gör ju att de åter behöver 5 givor per dag. 
6 April Lördag
Denna helg har jag dubbeljobb så jag låter hästarna vara i hagen vilket känns bra nu när vädret gör en Aprilvändning och gasar värme så snön smälter igen. Idag var det 13 grader varmt igen.
Hista 12-14 och de var först i år med att vattna ridhuset ! Toppenjobb av Janne som fixar underlag och bevattning där. Efteråt var det Coop 15-21.
Lars tar in och jag nattar 22.

7 April Söndag  VARMT idag :)
Morgonfodrar och släpper un innan jag åker till Salvartorp och har träningar 9.00 - 13.00 idag. De har oxå vattnat igår ! Toppenbra gjort ! Efter träningarna lunchar jag mina hästar och åker till Coop 14.30 - 21.30. Lars tar in och jag nattar 22.00

240401 Red åsen till Starrkärr.
240401 Red åsen till Starrkärr.
240403 Skitsnö
240403 Skitsnö
240405 var det här vi tränade i solen nyss ?
240405 var det här vi tränade i solen nyss ?
240405 HB hjälper Rosse
240405 HB hjälper Rosse
240405 Såhär ska han stå :). Tack HB
240405 Såhär ska han stå :). Tack HB
240405 Blir vila idag efter HB
240405 Blir vila idag efter HB
240407 Smält fort i värmen :)
240407 Smält fort i värmen :)
240407 Salvartorp var först ut med att vattnat ridhuset i år. Bravo.
240407 Salvartorp var först ut med att vattnat ridhuset i år. Bravo.

8 April Måndag
Morgonfodrade 06.15 och fixade maten + höet innan jag 07.00 körde in GPW till sin första Service idag. Lars såg till att jag slapp gå hem :). Släppte ut hästarna, mockade och sen tog jag in Rosse och jobbade honom på töm. Det var varmt och han blev rejält svettig så han fick duscha efteråt. När han torkat fick han gå utan täcke och njuta av rullande och sol. Jag tog EZT (bussen) till jobbet på Coop 11.30 - 21.30. Lars tog in och jag nattade 22.00
9 April Tisdag
Morgonfodrade 06.15, fixade fodret + höet, åt frukost och släppte ut hästarna innan jag 8.30 åkte till CT och hjälpte henne med Kadanz som är helt fanastisk just nu ! Kul start på dagen :). Tog in Rosse och red sen runt Valnars i mest galopp :) Härlig och bra snabb runda med konditionstänk när man har ont om tid. Kändes fin och pigg :). Jag lunchade hästarna 12.30 och hann sen äta lunch själv innan jag åkte till Hagby för träningar 14.40 - 20.40. Lars tog in och jag nattade 22.00. 
10 April Onsdag
Morgonfodrade 6.15, fixade foder och hö, frukost, släppa ut, mocka och hann gå en promenad runt dammen med båda hästarna innan jag lunchade dem och åkte till Coop 11.30 - 21.30. Lars tog in och jag nattade 22.00 
11 April Torsdag
Morgonfodrade 06.15, fixade fodret + höet , åt frukost, släppte ut hästarna, åkte till CT och hjälpte henne med båda hästarna, hem igen och tog Rosse på töm, tvättade EZT ( som fick sommardäck igår av Lars :) käkade middag, tog in hästarna och sen till Salvartorp för träningar 17.00 - 21.00. Nattade 22.00. 
12 April Fredag
Morgonfodrade 06.15 och gav dem bara halva högivan inne, och gav den andra halvan vid utsläpp 8.00. Fixade stallet klart innan jag tog in Rose och red runt Byringe. Idag travade vi hela vägen över sandgärdet och det var en trav jag känner igen :). Han tom kändes bra med framhovarna där han pga sulorna har känts lite som om han gick i tofflor. Nu smällde han ner dem som vanligt och låg i fint sug framåt. Jag träffade Kerstin vid banstugan och vi pratade en stund, sen fick Rosse galoppera tills det var dax att gå in på skogstigen. Båda galopperna kändes mjuka och som vanligt :). När vi kommit genom skogen och över 55an hemåt blev det lite trav men oxå lite passage och en piaff. Han växlar direkt på hjälpen men i passagen känns han tung i kroppen. Duktig och allert för växlingarna och tycker det är kul känner jag. Mycket beröm och sen skritt hem. Så härligt att kunna rida igen med ett leende. Han fick gå ut med regnskaltäcke och jag åkte till Coop 11.30 - 21.30, Lotta lunchfodrade 14 , Lars tog in vid 15 och gav bara halva höet, de fick andra halvan vid 19 och jag nattade 22.00
13 April Lördag
Vaknade 06.00 när Lars gick upp för att åka och tävla (skytte) i Lindesberg. Veronica morgonfodrade åt mig så jag hade kunnat ligga kvar och få en sovmorgon men insåg att migränen höll på att greppa mig så det var bara att gå upp och medicinera. Jag blir snabbare frisk om jag inte sover när jag tar medicinen har jag lärt mig genom åren. Man mår skit av medicinen ett tag men sen släpper det. Jag smattrade lite vid datorn med en kopp kaffe under tiden. Ute är det så jämngrått det kan bli, enligt SMHI ska det inte regna men jag undrar ... Nåja, stalldagen rullade på och jag lät dem bara gå ute idag för jag var för seg. Efter lunch mådde jag klart bättre och tur det för ikväll är det PARTY !  Tantkalaset firar MALIN som fyller 50år och har bjudit oss alla till Djursholm på fest med temat 70-tals Disco !. Jag mötte upp Maggan och Anders (i peruk !) i Södertälje och så fiskade vi upp Lotta vid Fitja innan vi landade hos Eva på förfest. Såå kul att se hur tokigt alla klätt ut sig :). Kom hem till sängen 02.40 igen välrastad genom dans till 70tals musik. 
14 April Söndag 
Morgonfodrade 06.15 och de fick frukost ute , fixade foder och hö, och sen hade jag träningar på Salvartorp 8.20 - 12.20. Gäsp !  Direkt jag var klar lunchfodrade jag hästarna, mockade och tog sen in Rosse och red runt Byringe. Han var jättefin ! Släppte ut han igen och sen fick jag äntligen gå hem, äta och vila :). Lars tävlade och kom hem så vi åt ihop innan jag tog in hästarna 17.00. Slöade till nattfodringen 22.00

15 April Måndag

16 April Tisdag

17 April Onsdag

18 April Torsdag

19 April Fredag

20 April Lördag

21 April Söndag 

22 April Måndag  Blåsigt och kallt idag.
Morgonfodrade 06.15 inne och släppte ut 09.00 efter min frukost. Jag fick medicinera mig idag igen mot migrän och det blev vila för Rosse för jag orkar inte. Lunchade innan jag åkte 11.20 till Coop för att jobba 12.17. Idag tog jag bussen till jobbet för att hämta upp en höbal efteråt. Hem och promenad med Lars och hundar, slöa lite och sen nattfodra 22.00.
23 April Tisdag  Soligt och fint idag med bara lite vind.
IDAG red jag på banan för första gången sen 23 Nov-23 !
Passet var ett lösgörande pass på raka spår och stora volter med planen att känna hur han bär och balanserar sig. Förutom att han är för tjock och inte orkar dra upp magstödet fullt än så var jag glatt överaskad över hur smidig han kändes. Hans kroppminne vill iaf vara i rätt balans och han verkar tycka det är kul att jobba igen ! Jag gav dem bara en lunch idag, och åkte till Eskilstuna för träningar 14.30 - 20.00. Lars tog in och jag nattade 22.00.

24 April Onsdag REGN
Morgonfodrade 06.15 och fixade maten innan min frukost. Tillbaka och släppte ut 09.00 och Lena har klart ont i sin vf. Tog kontakt med Amanda V ( Veterinär) och vi beslöt att först ställa henne på metacam full dos 7 dagar och halv dos 7 dagar för att se om vi kan häva smärtan. Troligen lätt fång tror jag men hon kan oxå ha gjort sig något för hon har inga andra symtom på fång. HovslagarCarro sa ju dock att hon har en breddad vita linje på just den hoven. Bra att jag har veterinärhjälp iaf. Rosse fick vilodag och jag fixade med annat på fm innan Coop 11.30 - 21.30 Jag ger dem bara en lunch innan jag åker nu när gräset börjar komma och hoppas det får Lena att stanna i sin hage.
Gick bra idag och Lars tog in vid 16.15. Jag nattade 22.00.

25 April Torsdag +4 mulet och småregn.
Hästarna frukost inne 06.15, jag hem för frukost och sen till CT och hjälpte henne 8.00. Rocky är verkligen en pärla och jobbar på med ett sätt som får oss att bli överraskade och häpna över hans utveckling. Superkul ! . Tillbaka i stallet 9.15 och släppte ut hästarna med en tuss hö.  Gjorde klart stallet och sen hem för datatid och lunch. Tillbaka i stallet 12.00 och gav Lena sitt Metacam innan jag tog in Rosse för en stund på töm mellan regnskurarna. Han ser jättefin ut och jobbar på som tusan. Mycket galopp i olika grad av samling och olika storlek på volt, men även rakt ut. Han är superlydig och känns både mjuk, stark och glad. 
Släppte ut honom i hagen igen och gav dem bägge lunch ute. Hämtade bussen och lastade den med allt skräp frånstall och höloft och så åkte jag till tippen vid Läggesta med det. När jag var tillbaka hämtade jag hundarna och gick med dem till stallet och tog in hästarna vid 15.30. Hem och laga mat, äta och så till Salvartorp för kvällens träningar 17-19.40. Direkt jag var klar där åkte jag till stallet och badade Rosse :). Han har ju varit utan täcke några dagar och rullat i min svartgjord så att borsta honom ren går inte. Skönt med varmt stall så jag kan bada utan att han fryser. Han fick stå med fleecetäcke iaf till jag nattfodrade 22.00.  

26 April Fredag -2 och SNÖAR :(
Idag morgonfodrar Veronica och jag kan snooza en kort innan frukost. Till stallet 07.30 och vid 8.00 kommer HB till Rosse. Lycka :) HB tyckte precis som jag att NU är han tillbaka och sig själv i kroppen :). SÅÅ stor skillnad mot innan Helena Liberg och Fredrik hjälpte honom. HB kände oxå på Lenas vf och tyckte som jag att hon saknar fångsymptom vi hittar ingen puls och hoven är kall men hon är varm i kotan. Hon fick sin Metacam (dag 3 ) och sen fick de gå i hagen hela dagen och Lars tog in. jag nattade 22.00
27 April Lördag
Lars morgonfodrade så jag kunde somna om till 08.00 då kaffet var klart :). Härligt med morgonfrukost ihop i lugn och ro. Var i stallet 9.00 och släppte ut dem med en tuss hö och fixade klart stallet. Tog in Rosse och klädde på honom sadeln och tänkte rida runt sjön när jag har gott om tid. Kom bara till stora diket och fick vända där för skogsmaskinen hämtade ris vid vägkanten och det var omöjligt att komma förbi. Fick vända och red ist granboda - åsen upp och ner och sen runt dammen hem. Känns fin och nöjd. Jag hann hem och äta lunch innan jag åkte till Näsbyholm för att vara domarsekreterare på Gripens tävlingar. Det är roligt att lyssna och lära :). Mitt öga är inte så dumt, och det är skönt att känna att jag är rätt i tänket. Lars tog in hästarna så jag stannade och handlade mat påväg hem. När jag kom hem var maten klar och vi kunde äta i lugn och ro tillsammans. Bra dag helt klart ! Nattade 22.00.
28 April Söndag 
Morgonfodrade 06.30 och fixade foder + hö innan jag gick hem och fick frukost. Tillbaka 8.30 och släppte ut hästarna innan jag åkte till Salvartorp för träningar 9.00 - 13.00. Tillbaka och åt lunch innan jag lunchfodrade hästarna ute så de fick äta medan jag mockade och gick runt staketet i sommarhagarna och lagade det som hjorten dragit sönder. Tog in Rosse och borstade, tog in Lena och gav henne metakam (dag 5) innan jag red ut. Lars som cyklat runt sjön med hundarna kom och slog följe med mig förbi bruksgården för att ge Rosse stöd när vi skulle förbi hoppmattan med barn på. Rosse fick panik så Lars fick leda oss förbi. Men vi kom förbi och jag kunde fortsätta min runda till Starrkärr och pekaren i solen. Jättefin tur. Lena rör sig rätt bra i skritt men är rejält halt i trav. Ska ha is i magen 2 dagar till sen får fredrik komma och titta på hoven. Känns fortfarande som det är benet men man vet ju inte. 
Ägnade kvällen till middag med Lars och slöa vid datorn + TV.
Nattade 22.00.  

240428 Domarsekreterare på Gripens tävlingar på Näsbyholm idag :)
240428 Domarsekreterare på Gripens tävlingar på Näsbyholm idag :)

29 April Måndag
Morgonfodrade 06.15 inne, fixade foder och hö klart innan min frukost. 
Tillbaka 8.00 och gav Lena Metacam och släppte sen ut dem. Mockade och red sen Rosse runt Valnars medsols och han var fin :). De betade en timme lunch och sen tillbaka bakom stallet. Coop 11.30 - 21.30 . Lars tog in och jag nattade.

30 April Tisdag
Morgonfodrade 6.00 och fixade fodret och höet, frukost och sen tillbaka till stallet 08.00 och gav Lena medicin och släppte ut dem.
Jag tror Lena har fång även om de klassiska fångtecknen saknas. Hon har så ont i v fram  att jag får panik. Ringde Fredrik som kommer vi 11 och ser vad han kan göra. Mockade boxarna klart och sen var det premiär för CT och mina träningar här hemma :).
Rocky var jätteduktig och gick jättefint trots alla nya intryck. Medan han var klar hämtade jag in Rosse och klädde på honom för att visa honom för CT för första gången sen Nov 23 då han skadade sig. Hon såg oxå att han inte är helt taktmässig i trav när han startar upp sig, jag galopperade då ett tag så han började komma igång i kroppen mer och då blev det klart bättre i travne sen. Jag bad henne sitta upp och känna vad hon känner, och hon bara log när hon ridit en stund. " Han känns så mjuk och avspänd och jag känner inget konstigt alls ". Jag stod ju och tittade och jag tycker själv han är förvånansvärt fin :).
Vi beslöt att fortsätta planen ang igångsättningen och hjälpa honom upp med magen igen :). 15 byten i varje gjorde han plättlätt så han har styrka kvar mer än man tror men nu ska jag bygga honom över sommaren. Fredrik kom och han sa oxå att inga fångsignaler som är vanliga finns MEN så ont som hon har trots Metacam är det nog det ändå. Vi tog av skon och med visitertångens hjälp lokaliserade vi smärtan till insida trakt, Vi beslöt att jag lägger våtvarmt omslag på den barfota hoven och så kommer frerik iget fredag morgon.
På kvällen kom Lisa och hon sa absolut fång. Det avgjorde för mig så nu är det bråttom. Ringde och fick tag i en storbal hö med superlåga värden, så den hämtar jag imorgon em. Klurade på hage och imorgon bygger jag sjukhage och hoppas det funkar så Rosse kan vara ute. Jag sov dåligt av oron för henne men just nu kan jag inget mer göra. Nattade 22.00.