Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
Nästa start:
 Allt är Inställt pga Covid-19 !

 
APRIL 2020 
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1 April Onsdag
Red ut ensam över åsen vid Granboda och klättrade lite. Kändes fin. Jag var till frissan innan jobbet och lättade ur "mössan" lite. 
2 April Torsdag
Till CT på fm och Rosse gick super :).  På kvällen kom det hårda vindar och snö men alla elever kom ändå och tyckte det var skönt att komma inomhus och rida :).
3 April Fredag
Grattis bästa Lillis Borko som fyller år idag !
Det är snö ute står det i mina anteckningar, men inget om vad Rosse gjort så tyvärr ingen rapport om idag. 
4 April Lördag
Idag var Rosse och jag till Liane igen :). Det var en fantastisk dag för både Lars och Rasmus följde med !! Såå härligt att få tid ihop och kunna bara hänga med varandra. Tack goa ni för att ni tog er tid och vara med. Lars och Rasmus turades om att filma träningen så jag har kunnat studera och lyssna i efterhand. Super ! Tog tyvärr inga foton på oss vilket känns tomt nu. 
5 April Söndag
Vilodag för Rosse men inte för Lars och mig ! När dagen var slut hade jag gått 26958 steg enligt telefonen. Phu. Men dagen var härlig, först stallfix och sen två träningar, Åsa kom över efter lunch och vi tog en långpromenad runt Mosstorp samt en fika efteråt. Sen fixade Lars och jag på tomten och körde undan skräpiga pinnar och krattade grus. Sen blev det hundpromenad vid sandtaget. Härligt helt klart !

200402 Salvartorps fina ridhusfasad i mörkret.
200402 Salvartorps fina ridhusfasad i mörkret.
200404 till Liane och träna igen :)
200404 till Liane och träna igen :)

6 April Måndag
Var till CT på fm och Rosse gick kalasbra :) Idag fick jag rätt känsla under sadeln och var jublande lycklig efteråt :). Kanske kommer vi igenom knuten, kanske :). Mamma var till läkare med sin arm och blev såklart skickad till röntgen direkt. Bruten vid armbågen så nu är hon gipsad i väntan på operation. SKIT i Coronatider. 
7 April Tisdag
Till CT idag igen och jobbade vidare med den bra känslan.
Sååå kul :) idag vart det lite piaff och passageträning oxå. Svårt men bra när CT går med och petar lite. Efter träningarna i Eskilstuna blev det kvällsfika med syster Sussie som kommit ner till oss och ska sova över. Trevligt !
Mamma mår bra och är vid gott mod när vi pratas på telefonen. Hon håller distans till allt och alla nu så hon inte blir sjuk innan operationen. 

8 April Onsdag
Efter stallfixet ihop med Sussie tar vi en hundpromenad runt Granboda och åsen. Mysigt. Sen åker hon till Qutie på hoppträning och jag rider ut Rosse på en superkort men trevlig ridtur i blåsten. Duktig. 
9 April Torsdag
Idag var vi till CT igen och alla tre hästarna gick jättefint. Rosse kändes stundtals superfin men blev oxå lite väl trött bak och det visade sig i flata byten till höger. Vi gymnastiserade rund och låg för att få lite strech och jag förstod att han behöver lite återhämtning nu när vi helt plötsligt kan jobba i rätt balans.
10 April Fredag
Idag skulle jag ha lastat och åkt till CT igen för jag är ledig helt idag. Men jag avstod och stannade hemma istället. Blir bra med en uteritt i skogen idag istället. Därför hann jag uppdatera ikapp bloggen och nu ska jag till stallet och rida ut ensam en sväng :) Blev en underbar tur runt sjön, och jag bubblade av glädje efteråt :). Tre ggr mötte vi på ställen som gjorde Rosse rädd och tveksam, men tre ggr kunde jag lugnt och sakligt men bestämt lotsa honom förbi :). Jippie va glad jag blir av att få honom att lita på att jag vet att det är ok. Att sedan galoppera i friskt tempo genom skogen är helt underbart :). Vi skrittade Emmastigen som avslut så det blev lite strech och varva ner, Runt sjön är det 8,3 km och Rosse var inte ens svettig vid sadelgjorden så fin kondis har han allt. 
Lars och jag åkte och handlade helgmat och sen fixade vi brasa vid stranden och slog oss ner. Scoteroverall, sittunderlag, vinterkängor på men vi SKA fira påsken på stranden :). Vi fick sällskap av Rene´och Veronica och när vinden mojnat blev det en magisk kväll där vi kunde njuta av solnedgången och helt myggfritt ! Vi grillade korv och käkade jordgubbar och annat gott snacks.
Såå härlig dag rakt igenom.
När vi packade ihop för kvällen saknade Rene´sin telefon. Efter gediget letande hittade vi den i brasan ! Han ville inte längre ha den. Oturligt. 

200405 Nu har bussen sommardäcken på !
200405 Nu har bussen sommardäcken på !
200405 Trädgårdsfix idag :)
200405 Trädgårdsfix idag :)
200405 Lars visade mig en jättefin ridväg Ha Ha Ha , sådär tyckte jag :).
200405 Lars visade mig en jättefin ridväg Ha Ha Ha , sådär tyckte jag :).
200410 Runt sjön i solen :)
200410 Runt sjön i solen :)

LÅNGFREDAG ska grillas in !! 
Och i år blev det på stranden ihop med Rene´och Veronica. 

200410 Långfredag och vi startade grillen vid 17 i snålblåst men sol :)
200410 Långfredag och vi startade grillen vid 17 i snålblåst men sol :)
Jag sitter på tjockt sittunderlag, har varm scoteroverall och vinterkängor :)
Jag sitter på tjockt sittunderlag, har varm scoteroverall och vinterkängor :)
När vinden mojnat till en spegelblank sjö njöt vi av varmkorv, öl och solnedgång :)
När vinden mojnat till en spegelblank sjö njöt vi av varmkorv, öl och solnedgång :)
Det gick ingen nöd på någon av oss denna fina kväll :)
Det gick ingen nöd på någon av oss denna fina kväll :)
OPS! Att tappa sin telefon i elden är ingen bra ide ´. Vi letade och letade men Rene´s telefon är ett minne blott.
OPS! Att tappa sin telefon i elden är ingen bra ide ´. Vi letade och letade men Rene´s telefon är ett minne blott.

11 April Lördag
Rosse helt ledig idag för jag har dubbelt jobb och åker hemifrån 9.45 och kommer hem 22.00. På Hista hade Janne Snickars vattnat och harvat så det var jättefint i ridhuset när jag kom. Det är alltid lite knepigt denna årstid då ledningar fryser på nätterna men nu har de inskaffat en vattentunna att dra bakom 4-hjulingen så nu fungerar det. Bra gjort !
12 April Söndag
Jag hade träningar på fm och sen red Rosse och jag en sväng runt Byringe med Veronica och Yra. Rosse kändes mjuk och fin. 
Sen till Coop igen och jobba till 22.00

 

STÖDKÖP ! Stödjer min sponsor HÖÖK´s genom att köpa sommarens regn-flugtäcke av dem. Bra grejjor som jag haft förut :)
STÖDKÖP ! Stödjer min sponsor HÖÖK´s genom att köpa sommarens regn-flugtäcke av dem. Bra grejjor som jag haft förut :)

13 April Måndag
Till CT på morgonen och nu jobbar vi alla tre hästarna vilket tar lite mer tid men är såå roligt :). Alla tre gick sina jobb bra idag och Rosse gjorde 4 ettor åt båda håll :). Duktig !
Mamma mår lite bättre och klarade sig utan värktabletter idag. Ingen feber och svullnaden går ner med vila så allt verkar enligt planen fortfarande. Sussie var hos henne och hjälpte till med lite av varje, skönt att hon kan titta till henne å rapportera nu när jag håller mig undan pga Coronarisken.  Coop är ju lite riskfyllt att jobba på.
När jag kom hem ikväll 22.00 var äntligen min knökfulla jobbpåsk över. Phu.  

14 April Tisdag
CT igen, idag var det travjobb mest och jag får verkligen kämpa för att hitta rätt läge och sen orka vara kvar i det. Blir bättre och bättre och när jag tittar i spegeln tänker jag ibland "WOW" va fin han är :)
På kvällen var det dax för Näsbyholms träningar igen och som vanligt var det bortfall av elever där. Det är tråkigt men i Coronas spår blir det nog mer och mer sådant framöver. De tre som tränade gick superfint och jag var full av energi och glädje när kvällen var klar. Jäklar va det är kul att träna inspirerade ryttare. Du som vill träna, till Näsbyholm är det lättåkt och det vattnas och harvas alltid till vi kommer ( och oftare oxå såklart ) så det är bra förutsättningar. KOM IGEN NU och prova iaf. :).

15 April Onsdag
Rosse, jag, Veronica och Yra red en sväng bakom Granboda, över åsen och ner igen. Sen vägen hem. Jag i galopp och Yra i tölt. Vi avslutade med några varv på gärdet där Rosse fick göra piruettjobb och Yra galoppjobb. Fina båda två :).
16 April Torsdag
SKONING för Rosse och Lena :). Nu åkte snösulor och brodd av för denna säsong :) Lena fick fina nya sommarskor och en lång noga puts medan Rosse skoddes. Härligt när pälsen snart är fälld klart och hon är riktigt kolsvart och blank igen !
Eftersom Rosse alltid vilar den dagen han skos kunde jag åka med CT och titta när hon tränade för KvS :). Så roligt att besöka Ågesta igen, och att få stå bredvid Kristian och lyssna och lära när han hjälper Camilla. Riktigt bra träning och ridning och vi hann även se en stund när Lina Dolk tränade innan.
Åhh va roligt det är att följa bra träning :). Mera, mera, mera ....
Tyvärr och bedrövligt nog tog jag inte en enda bild från dagen, men rotade fram några gamla från min tid som elev på Ågesta 1969-1972 :).
Kvällens träningar på Salvartorp startade vid 17:40 och jag njuter av att det då är ljust ute. Att det sen även är ljust ute när vi är klara 20.20 är såå härligt !
Njuter av fina hästar som jobbar på med sin plan :). Kul jobb helt klart :) 

17 April Fredag
CT och idag blåser det isvindar igen. Hur mycket kan det blåsa ?
Nåja, vi jobbade med driv i gråzonslandet idag, och jag fick till slut riktig snurr på Rosse :). Slutorna var jättefina och bytena raka och jämna. Vi klarade tre ettor åt båda håll :). Rosse blev svettig under sadeln för i ridhuset var det varmt. När vi kom hem fick han spolas av och sen stå i boxen från 13.00 till jag kom hem från jobbet 22.00. Dels skulle han torka och äta lunch inne men ffa är det inte säkert att han går att fånga. Jag promenerade honom på gårdsplanen 10 min innan jag nattfodrade och han mådde prima. 

200415 Utetur i solen  :)
200415 Utetur i solen :)
Jag längst fram på Freke, min syster som nr 3 på Laura :). Ridskola 1970 :)
Jag längst fram på Freke, min syster som nr 3 på Laura :). Ridskola 1970 :)
Jag travar på Fanny :) kolla minen :)
Jag travar på Fanny :) kolla minen :)
DITTE, min sköthäst iklädd mitt livs första GRIMMA :). Inköpt på Fölet i gamlastan och jag hade sparat ihop själv !
DITTE, min sköthäst iklädd mitt livs första GRIMMA :). Inköpt på Fölet i gamlastan och jag hade sparat ihop själv !
Ditte och jag :)
Ditte och jag :)
Jag minns dessa röda textiltyglar och tränset jag gjorde i makrame´. Sååå fint ? Jag har pannbandet kvar :)
Jag minns dessa röda textiltyglar och tränset jag gjorde i makrame´. Sååå fint ? Jag har pannbandet kvar :)

18 April Lördag
Idag har Lars bytt ut alla ruttna plankor i det röda staketet :)
Blir jättefint när de blir målade, nu ser det rätt kul ut.
När jag var klar med kursen för dagen och hade fått i mig mat bytte vi ( Lars) till sommardäck på "lille blå " och sen tog vi en Promenad för hand runt Byringe med Rosse och hundarna. 

19 April Söndag 
Rosse fick en hel Vilodag idag för jag var upptagen 9-19 med Gripenkursen. Han såg glad och fin ut när jag visiterade honom inför kvällens fodring. 
Lars och Rasmus hade monterat paviljongen och burit ut möblerna så nu kan vi njuta av våren som exploderar utanför :). Väntar dock på nätter med plusgrader så vi får ner vattenpumpen till banan. Jag vill igång hemma !! 

200416 Skoning
200416 Skoning
200418 Sommardäck dax :)
200418 Sommardäck dax :)
200419 Sommarmöblerna på plats :)
200419 Sommarmöblerna på plats :)
200419 Här gillar jag att sitta och njuta.
200419 Här gillar jag att sitta och njuta.
200418 skogspromenad
200418 skogspromenad
200418 Min egen "Pippi" häst Rosse :)
200418 Min egen "Pippi" häst Rosse :)
200418 Fint eller hur ?
200418 Fint eller hur ?
200418 Lars och hundarna var oxå med.
200418 Lars och hundarna var oxå med.

18 - 19 April Lördag - Söndag 
KURS för ekipage som rider för Gripens Ryttarförening.

Vi har ändrat konceptet till att vara enskilda träningspass utan öppen läktare eller lunch ihop. Helt riktat för att inte chansa med kontakt oss emellan. 

Roligt att så många ville träna, och nästa gång kan ni andra återigen sitta på läktaren och lyssna samt ställa frågor hoppas jag :) 

Bilder kommer :)

Erika L A  med Winston III
Erika L A med Winston III
Carolia M och Lillebror
Carolia M och Lillebror
Carolina M och Lescaut
Carolina M och Lescaut
De 4 unghästarna på samma bild :). Fina allihop .
De 4 unghästarna på samma bild :). Fina allihop .
Elin N och Sevilla
Elin N och Sevilla
Elin A och Willgot
Elin A och Willgot

Med på kursen var även
Ebba Erikson och Rivica,
en ny bekantskap som hade sin tränare Meta med. Det blev ett jättebra jobb men tyvärr ingen bild :(.

Emelie K L och Ladykrascher
Emelie K L och Ladykrascher
Emelie och Erika hann titta lite innan det var deras tur, och de var peppande och glada trots att morgonen var kall.
Emelie och Erika hann titta lite innan det var deras tur, och de var peppande och glada trots att morgonen var kall.

20 April Måndag
Idag åkte vi till CT och jobbade igen. Vi fick till jättefina jobb med alla tre och jag blev tankad med ny energi :). Jag har börjat klura på packning till Tantkalaset, känns knepigt med löfte om högsommarvärme.
Stämmer det tro ? På kvällen 

21 April Tisdag
Idag vart det en tur ut ihop med Veronica och Yra innan HB kom och masserade igenom Rosse. Sen fick de gå och beta några timmar på em och Rosse fick vara naken vilket myggorna tydligen gillade ! Nåja, han verkade inte jättebekymrad som tur var. 
Efter träningarna på kvällen fick Rosse bada,  så nu är vi redo för morgondagen :). 

 

200418 Staketet lagat. Tack Lars och Rasmus !
200418 Staketet lagat. Tack Lars och Rasmus !
200421 Ut på tur :)
200421 Ut på tur :)
200421 Gott :)
200421 Gott :)
200421 Myggmiddag !
200421 Myggmiddag !

22 April Onsdag - 23 April Torsdag
ÄNTLIGEN TANTKALAS :) 
Det var ett minimerat "kalas" pga läget runt oss, så vi kommer göra ett till i Juni där vi hoppas alla kan vara med :). Jippiee ! Flera dagar med Tinne :) 

 
200422 Bussen är perfekt för all meetingpackning :)
200422 Bussen är perfekt för all meetingpackning :)
Tips om någon ska övernatta i anslutning till flight från/till Arlanda.
Tips om någon ska övernatta i anslutning till flight från/till Arlanda.
fint !
fint !
Generaltant Maggan och Selfie var glada efter sitt pass
Generaltant Maggan och Selfie var glada efter sitt pass
Sofia och "Abbe" som utvecklats fint i vinter :)
Sofia och "Abbe" som utvecklats fint i vinter :)
Dax för dag 2
Dax för dag 2
Gott om plats även för skåpet
Gott om plats även för skåpet
Även jag bor lyxigt jättefint
Även jag bor lyxigt jättefint
Snart dax för dag 1 :) Svarta lindor och schabrak idag.
Snart dax för dag 1 :) Svarta lindor och schabrak idag.
Bästa Tinne på plats :) Nu kör vi så det ryker Rosse :)
Bästa Tinne på plats :) Nu kör vi så det ryker Rosse :)
Kvällspromenad innan middagen.
Kvällspromenad innan middagen.
Kvälls mingel efter middagen med avstånd såklart :)
Kvälls mingel efter middagen med avstånd såklart :)
Det här ska bli kul !
Det här ska bli kul !
I Enköping var vi kund nr 1 för dagen då vi handlade lunch och kvällsmat :)
I Enköping var vi kund nr 1 för dagen då vi handlade lunch och kvällsmat :)
Dusch i varje rum. Lyx.
Dusch i varje rum. Lyx.
Såklart en TANTPALL så vi kommer upp :).
Såklart en TANTPALL så vi kommer upp :).
Fin Rosse som jobbade på bra båda dagarna :)
Fin Rosse som jobbade på bra båda dagarna :)
och morgonpromenad 30 min med Sofia och Abbe innan frukost :)
och morgonpromenad 30 min med Sofia och Abbe innan frukost :)
Fint Rosse :)
Fint Rosse :)
Framme och här bor Rosse fint dessa dagarna.
Framme och här bor Rosse fint dessa dagarna.
Inväntar de andra med lunch i solen :). Mumsigt !
Inväntar de andra med lunch i solen :). Mumsigt !
Såklart en hästlängds avstånd även på läktaren :).
Såklart en hästlängds avstånd även på läktaren :).
Maggan och Selfie :)
Maggan och Selfie :)
Malin och "Sally"
Malin och "Sally"
Lotta och Wienna nöjda efter jättefint pass :)
Lotta och Wienna nöjda efter jättefint pass :)

Tack alla Tanter för två härliga dagar, och Tinne för två roliga och inspirerande träningspass :).
Det var så roligt att se hur fint alla utvecklats under vintern, och synd att vi saknade Annelie, Anne-Carin och Eva.

23 April Torsdag
När Rosse och jag kommit hem igen och packat ur bussen var det dax för mig att susa ner till Salvartorp och ha träningar. Det blev inte som tänkt, då ingen meddelat mig att det var oridbart dammigt i ridhuset för att pumpen till bevattningen gått sönder. Tråkigt för alla inblandade men denna årstid händer just detta i alla ridhus att vattningen knasar på något sätt. Inget att säga om det men idag var det synd att jag inte fått veta så jag kunde stoppa de som var påväg. Nåja, de beslöt sig för att rida ut en sväng ihop så hästarna fick ett trevligt jobb iaf, men surt för mig och de som fick stanna hemma.
Jag susade hem och satte fart på Lars som hjälpte mig få fart på pumpen hemma på banan. Nu har jag det som alternativ om något mer ridhus dammar igen. Alltid något bra som kom ut av detta iaf :). 

24 April Fredag
HB kommer 8.00 och masserar igen, sen Vilodag och beta gräs. Rosse kändes fin i kroppen, lite trött i hb och v bog möjligen men mjuk och fin. Rosse tyckte det var sköööönt med massage :). 
25 April Lördag
Vilodag helt. Jag dubbeljobbar så vilan är planerad.
26 April Söndag
Lång härlig uteritt runt masten med Veronica och Yra. Rosse var lite stel och stum i kroppen till en början, men efter lång galopp på banvallen och trav bredvid Yra runt Mosstorp och så galopp igen vid masten så blev han supermjuk och vi kunde passaga lite på vägen bredvid Yra som skrittade.
Vi red över bron och algatan hem. Så härlig tur :) 

27 April Måndag
CT och idag var det bra men lite knepigt att få ihop honom på ett skönt sätt. Vi  jobbade piff å puff :) ett tag och sen kändes han mjuk och smidig igen. 
28 April Tisdag
SNÖAR på morgonen !! det var rejält vitt på marken och på bilarna var det ett snölager :). Hoppas min pump till ridbanan klarat sig. Den är täckt med både täcke och ett liggunderlag runt det så jag tror det gått bra. HU !.
Till CT var planen men Veronica smsade och sa att Rosse hade tappsko hf. Har aldrig hänt förut så jaag blev såklart både förvånad och förskräckt. Som tur var hade han inte tagit sönder hoven trots att han är nyskodd, så Fredrik kunde komma vid 14.00 och fixa. Rosse fick gå ute under dagen och han rörde sig som vanligt vad jag kunde se. Jag letade sko, skottade skit i hagen, städade höskullen inför höleveransen på fredag så jag fick lite annat gjort iaf.
 
29 April Onsdag
Uteritt med Veronica och Yra runt Mörtsjötorp - vagnvägen - Emmastigen. Gjorde många övergångar skritt-samlad trav förutom långa galoppstunder. Fin :) 
30 April Torsdag
CT och vi fick till kalasjobb med alla tre hästarna :). Jäklar va bra vi tränar just nu. Rosse jobbade med sina öppnor, volter och fyra ettor fick vi till. Fin piaff och Passagen blir jättefin med CT + spö i mitten. Han är sååå medveten om pisken så hon behöver bara stå där med den i handen :). Knasig häst men såå duktig idag :)

200423 Jippiee !! Bevattningen på banan igång :). Välkomna till träning :).
200423 Jippiee !! Bevattningen på banan igång :). Välkomna till träning :).
200428 JAHA ROSSE ! VART ligger din sko ????????????  bara börja leta från stallet.
200428 JAHA ROSSE ! VART ligger din sko ???????????? bara börja leta från stallet.
forts. tappskoletar tillbaka till stallet. Hittade ingen sko idag. Suck. Dubbelsuck.
forts. tappskoletar tillbaka till stallet. Hittade ingen sko idag. Suck. Dubbelsuck.
200429 Gångjärn bytta !
200429 Gångjärn bytta !
200429 Rostfritt nu :)
200429 Rostfritt nu :)
Underbara bilder från USA där Rainman lever lyxliv som pensionär.
Underbara bilder från USA där Rainman lever lyxliv som pensionär.
Rainman utbildades och tävlade 7 år Internationell GP och var landslagshäst med Camilla Toll.
Rainman utbildades och tävlade 7 år Internationell GP och var landslagshäst med Camilla Toll.

Rosses arbete i April
7 vilodagar varav en tappsko !
1 Prom för hand
3 uteritter ensam
4 uteritter med Yra
9 Träningar hos och för CT
2 Tinneträningar (Tant)
2 HB Massage 
1 Sko
1 LL Kiro