Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
Nästa start:
Enskede 10.4  St George - Inställt !
Gripen 25.4 Intermediaire 1 - Inställt !
MARS 2020 
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
1 Mars Söndag
Veronica på Yra och jag på Rosse skrittade runt Valnarstorp idag. Mysigt avspänt. Jag skrev klart Februaribloggen och samanställde hur Rosse jobbat i Februari. av 29 dagar har jag ridit dressyrpass 11 st varav 9 st för tränare. Det har verkligen blivit en bra rutin hur vi jobbar nu. Hela sammanställningen finns längst ner på Februaribloggen :).  
2 Mars Måndag
Till CT och jobba med skolor i både trav å galopp. Även piruettjobb fick vi lite kläm på idag :). Fin Rosse.
3 Mars Tisdag
Till CT och idag var det ettorna, piaff, passage och ökning-upptagning som stod på agendan. Roligt och stundtals riktigt bra !
4 Mars Onsdag
Ösregn så alla tre hästarna fick dubbla regntäcken på idag. Hoppas det slutar så jag kan ta min planerade promenad i skogen med Rosse efter lunch. Blev ingen promenad men han simmade bra :) (skämt, det vräkte ner så jag avstod.)
5 Mars Torsdag
Verkligt Aprilväder med växlande sol och snökladd. Rosse och jag åkte till Camilla på fm och red ett bra pass men jag tyckte Rosse var lite seg. Det gick super att rida vissa övningar men andra blev svårt när det var en liten fördröjning från hjälp till reaktion. I det stora hela var han jättefin men det var lite svårare idag. Kan bero på att han var ute länge i det dåliga vädret igår, eller att det är lite varmare idag. Jag skottade lite i hans hage idag igen, undrar om han är en förklädd elefant ? Skithögarna är många och gigantiska. Pust.  
6 Mars Fredag
Strålande solsken -4 och blå himmel :). Hade stallet och gjorde klart på morgonen men sen vart det sängläge igen pga migränen som sakta ökade. Jag ringde till jobbet och eftersom Carro hittade ersättare snabbt blev det en sjukdag och jag sov till 12.30 och vaknade sen utan huvudvärk :). Medicinen gör mig seg och slow ett tag till så jag passade på att damsuga och torka golven i lugn takt. Sen blev det tömkörning av Rosse på min fantastiska bana !! Han var jätte jätte jättefin och efteråt promenerade vi runt dammen i solen.  Vid intaget av hästarna vid 17 han jag ta 2 kärror skit i hagen. På kvällen skottade jag en kärra till medan Lars sladdade min bana platt och fin igen :) Under tiden lagade Rasmus mat till oss alla tre och så kunde vi äta ihop :) Trevligt ! 
Kvällen ägnas åt slöande vid datorn där jag bl a kollade på Charlotte D som jobbade passage -piaff på en clinic via Youtube. Bra helt klart :). 

7 Mars Lördag
Idag ska Rosse och jag till Liane igen. Jag ska rida den vinstträningen jag fick för DM silvret :). Passar bra inför nästa helgs start på Strömsholm. Jag åkte ensam vilket är lite synd för det är lärorikt att se hur tränaren tränar, och under resvägen hinner man tex prata och diskutera runt en utvecklingsplan. Men jag kopplade i "barbackapodden" i öronen och susade genom sörmland i det fina vädret så på ett chillevipp var vi framme :) Det blev en jättebra träning där vi jobbade igenom programmet och filade på detaljerna som ska på plats. Roligt och en riktig EGOBOOST vart summeringen idag, Rosse var jättefin och det var så roligt att rida. Vi visade Liane lite piffåpuff på slutet, och fick bra hjälp med passagejobbet. Tack Liane för bra och konstruktiv träning :). 
8 Mars Söndag
Rosse vilade helt idag, jag har träningar på fm och sen hämtade Camilla mig och så åkte vi till Djursholm för att se Patrik Kittels Dressage Tour :). Det var finalavsnittet som handlade om GP så det passade perfekt för mig.
Clinicen var jättebra, och behållningen var när Patrik red själv och demo hur han supportade hästarna. Jättekul att vi kom iväg fast vi var sena med att fixa biljetter. Nina som har sin häst hos Camilla på utb satt med oss och hade en välpackad gofikakorg med sig :) Rutinerat och mycket uppskattat av oss :).
Tack för omtanken och trevligt sällskap Nina :).
 
200305 Morgonjobb hos CT
200305 Morgonjobb hos CT
200306 Skottar skit en riktig skit(migrän) dag.
200306 Skottar skit en riktig skit(migrän) dag.
200307 Till Liane ensam
200307 Till Liane ensam
2003007 morgondimma och dikesvila.
2003007 morgondimma och dikesvila.
9 Mars Måndag
Idag ska det bli 9 grader varmt :) och morgonen startas av att HB kommer och jobbar igenom Rosse. Det är perfekt då vi ska starta på söndag att han klämms igenom och lösgörs idag. Han älskar hennes jobb och det är så bra för mig att se att han mår så bra i kroppen. Helen tycker han känns jättefin även i v bog-armbåge som är hans svaga punkt men som han nu börjar släppa ut från kroppen mer och mer :). Han tuggar och ser så jäkla nöjd ut :). Rosse fick sen gå ut i hagen medan jag fixade klart stallet, gav dem tidig ½ lunch, tittade till förödelsen i sommarhagarna som grisarna ställt till inatt och sen gick hem och käkade lunch även jag.
10 Mars Tisdag
CT  Idag var det jobb mot start och som vanligt krisar jag lite och tycker jag rider lite klantigt. Det ingår i min uppladdning vet jag, men är jobbigt att känna ändå. Rosse jättefin och får mycket beröm :) han gör så gott han kan av mina direktiv :). Kämpa Kämpa !
11 Mars Onsdag
Rosse och jag åkte ner till Salvartorp och han jobbade ihop mig till en ryttare igen :). Härliga häst !
Vi red igenom programmet två ggr och den sista rundan i rätt hastighet och på plats med allt. Hejja oss !!

12 Mars Torsdag
Till CT och jobba med detaljer. Nu ska jag nog kunna få ihop det på söndag känns det som. Rosse jobbar på fint och verkar nöjd med sitt tuffa upplägg. 
13 Mars Fredag
Tömkör på banan och jobbar med mycket passage och galopp. Jättefin stundtals ! Hinner planera packningen en del. 
14 Mars Lördag
Morgonpromenad för hand över åsen. Känns nöjd och fin. Jag hann putsa nästan allt klart.  
15 Mars Söndag
TÄVLING !
Idag är det hetluften på Strömsholm som gäller, och jag har valt att bara rida en klass denna helg pga att jag jobbar. Idag ska jag hinna starta och sen vara på jobbet 15.00 vilket känns snävt men ska gå. 
Starttiden blev en fullträff för mig, 12.03 och näst sisst vilket innebär att det blir lite lugnt på framridningen och att vi direkt kan packa in oss och hinna hem i tid. 
Morgonen började med fodring 05.00 och hästarna fick äta
frukosten ute som vanligt medan jag gjorde klart stallet. Vid 6.00 tog jag in alla tre igen, borstade och flätade Rosse innan han fick gå in i boxen och fortsätta äta hö. Han äter lugnt när de andra är inne.
Jag åkte hem och fick frukost, bytte om och packade bussen. Både Lats och Malin Husöy följer med och Groomar idag vilket känns bra när vi har en bit att gå. Vädret verkar hålla sig från nederbörd vilket är ok förutom att det blåser kallt. Vi kommer iväg enligt tidsplanen och är framme i god tid vilket gör att vi kan gå upp till tävlingsplatsen och se ett par ekipage. Blandad kvalitet helt klart.
Vi knallar iväg och klär på Rosse, han är jätteduktig i bussen trots hästar som är som popcorn i hagarna bredvid. Han lyckas dock stampa mig på foten så jag såg stjärnor och planeter ett tag men som tur var släppte smärtan rätt fort. Lars tog Rosse och gick mot ridhusen medan Malin och jag bar mina grejor och sen bytte jag om i ridhusets värme :). Vi var 20 min tidiga så Rosse fick stå och vila innan jag satt upp.
 
Jag red fram utan spö och han var så jättefin ! Jäklar va roligt det var att rida och känna känslan av att jag kunde sitta bakom honom och lotsa med små hjälper :). Sååå härligt !
När det var dax var jag så hoppfull :). Rosse kändes avspänd och fin när jag red ett varv förbi domarbord mm. Uppridningen bra och fin galopp men så släppte han trycket bakifrån och dök in halten. Han stod stilla i hälsningen men tog oxå en djup suck och vips var vi tillbaka till det hatade läget när han är bakom mig. Jag red ritten för fort, stundtals kort i formen eller glapp i kontakten då jag febrilt försökte komma åt att ändra honom. Jag lyckades inte utan blev hackandes runt hela ritten. Jäkla skit :(. Jag är såklart både ledsen och besviken när jag kommer ut, men tydligen döljer vi det hyggligt för ingen siffra är under 6 på 78 betyg och vi kommer ut med över 65 % ändå. I mig gnager det såklart ändå, vad hade jag fått om han fortsatt gå som på framridningen ? Hur ska jag få till det ? Varför ? mm mm mm.
Vi lastar och åker hem, Rosse får komma ut i hagen och jag hinner till jobbet :).
TACK Lars och Malin för support idag !
 
200309 Dääär.... precis dääär.....
200309 Dääär.... precis dääär.....
200309 Nattens huliganer har ställt till det rejält. suck.
200309 Nattens huliganer har ställt till det rejält. suck.
200309 Dubbel suck.
200309 Dubbel suck.
200312 Promenad
200312 Promenad
16 Mars Måndag
Vilodag med promenad för hand ihop med Veronica och Yra Vi gick algatan runt tapetseraren och det var rätt kul att se alla träden vid översvämmade ån. 
17 Mars Tisdag

Till CT och jobbade med piff å puff och Rosse var jätteduktig :) 
18 Mars Onsdag
Idag var det härligt i solen :) Både Rosse och Yra jobbade med cavaletti och litet hinder på töm. Fina båda två :)
19 Mars Torsdag
Till CT och idag var det trav med energi men inte i fart som var huvudtemat. F-N va jobbigt men jisses va bra det blir när vi båda orkar och förstår hur. Duktig Rosse fick ledas av i solen ner till ridhuset.
20 Mars Fredag
Det snöar idag igen :). Rosse fick vara ledig och jag åkte och hjälpte min syster Sussie för första ggn på hennes eget uppfödda Quitie :)
En historisk dag för oss alla inblandade :) 
 21 Mars Lördag
Idag ordnade jag programridning för Carolina Mörk
på Salvartorp. Det kom 4 ryttare och det blev en trevlig fm med ritter och konstruktiv kritik. Tack alla inblandade :) 
På kvällen blev det en promenad med Lars och hundarna över åsen till Starrkärr. Blåste svinkallt men bra att promenera sig varm. 

22 Mars Söndag
Rosse och jag åkte ner till Salvartorp på morgonen, han fick vänta i bussen maedan jag hade en träning och sen jobbade vi ett härligt pass som bara gick ut på att svara snabbare för mina ben. Duktig och vi var jättenöjda båda två efteråt :).
Solen e stark :)
Solen e stark :)
Malin Eriksson och Paddington LA:3
Malin Eriksson och Paddington LA:3
Domare Carolina Mörk, Skrivare jag själv och långa avstånd mellan familjerna som supportar :)
Domare Carolina Mörk, Skrivare jag själv och långa avstånd mellan familjerna som supportar :)
Amanda Forss och TQR Deck Bonita   LC:2
Amanda Forss och TQR Deck Bonita LC:2
Alla ni som inte kom och var med :).
Alla ni som inte kom och var med :).
Emelie Krantz Lindberg och Ladykrascher 12  MSV B:4
Emelie Krantz Lindberg och Ladykrascher 12 MSV B:4
Erika Lindström Asp och Delecto QRE      4-års prog.
Erika Lindström Asp och Delecto QRE 4-års prog.
23 Mars Måndag
Till CT på fm och jobbade med piff å puff efter att ha jobbat svängar till vänster och skolor. Rosse kändes bra men jag fick ingen riktig feeling utan tvivlar på vad jag känner och min ridning i stort. Camilla red piff å puffjobbet och jisses va fin han är och va duktig CT är på att hjälpa honom göra rätt. Massor av godis och beröm när han växlar i sin passage bättre och bättre nu :). Glad :).
24 Mars Tisdag
Idag red Rosse och jag ut med Yra och Veronica runt Emmastigen och Valnarstorp. Härligt :)
25 Mars Onsdag
Tömkörde på fm och började med ett försök i sommarhagen men där var underlaget mycket svampigare än vad jag trodde så då tömkörde jag bakom Rosse tillbaka till Ridbanan och så fick vi jobba där. Jättefin med sin passage idag :)
26 Mars Torsdag
Till CT och idag var temat galoppjobb med byten och piruetter. Jag får inte till fler ettor än 4 och det blir lite kaos i min kropp å då i Rosse oxå som inte fattar vad jag vill. Gjorde ett-ett jättefint och många ggr som avslut. Skit va svårt det är. 
27 Mars Fredag
Idag red jag ut över Granboda och upp över åsen helt själv och det var underbart i solen :) på grusvägen vid Rasmus gjorde v 4 ettor !! Jippie !!
28 Mars Lördag
Idag red jag på fotbollsplanen och underlaget där var helt ok. Skönt att kunna galoppera på och njuta av plats :)
härlig oteknisk tur med avslut upp över åsen. 

29 Mars Söndag
Idag red vi runt sjön ! Såå härligt och Rosse och jag galopperade länge i en lagom stor galopp bakom Yra som töltade lugnt. Mera, mera, vill inte sluta :) !!
30 Mars Måndag
Vilodag helt för idag Deklarerade jag :) ! Firman har gått fint 2019 och tusen tack alla ni som kommit och tränar för mig :). Ni är fantastiska allihop !
31 Mars Tisdag
Idag var det slut på sus-och-duslivet så vi åkte till CT och jobbade lite igen. Skolor i både galopp och trav var temat, blandat  med skritt där jag vill få ut steget igen i den ökade skritten. Gick både och idag såklart, ena hållet lätt och andra hållet svårare i allt.
Men, nu har vi träningstid eftersom tävlingarna är inställda, vilket gör att vi kan gnida på just de momenten igen lite.
 
200316 Blött i skogen.
200316 Blött i skogen.
200318 Härligt hemmajobb :)
200318 Härligt hemmajobb :)
200320 Lena bjuder på päls :)
200320 Lena bjuder på päls :)
200320 Sussie och Quinzie PREMIÄR !!
200320 Sussie och Quinzie PREMIÄR !!
200326 Nu börjar vi beta några timmar
200326 Nu börjar vi beta några timmar
200325 Nytt regntäcke från HÖÖKs såklart :)
200325 Nytt regntäcke från HÖÖKs såklart :)
200326 Blått och vitt glädjer :)
200326 Blått och vitt glädjer :)
200326 På G för träning igen :)
200326 På G för träning igen :)
200329 Betar idag oxå.
200329 Betar idag oxå.

Rosses Jobbfördelning i Mars 2020 såg ut såhär :
CT Träning hos henne : 11 dagar.
Liane Träning hos henne : 1 dag.
Egen träning Salvartorp, fotbollsplanen, banan : 4 dagar
Tävlat : 1 dag.
Tömkörd : 4 dagar
Uteritt med Yra i alla gångarter : 3 dagar.
Prom för hand i skogen : 2 dagar.
Massage av HB: 1 dag.
Vilar helt i sin hage : 4 dagar

Det ger 20 uppsuttet arbetade dagar och 7 avsuttet arbetade dagar inkl massagen. = 27 av 31.