NOVEMBER 2020 
Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.  
Säsongen 2020 är tyvärr slut !
Vi gjorde  7 starter och alla i svår klass :)
4 starter i Intermediaire 1
65,637%, 65,588%, 65,441 %, 65,098%
varav 2 st första utanför placering och en placering 5:a.
Vi Debuterade Intermediaire 1B

och gjorde tre starter i den klassen.
61,163 %, 59,186 %, 60,930 % .
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
1 Nov Söndag 
Idag vart det Vilodag helt för Rosse, Jag hade träningar och sedan födelsedagsmiddag för Rasmus med Kent och Majvor.
Min mamma ( Rasmus mormor ) valde att stanna hemma pga Covid-19 som ökar bland ungdomarna. Klokt att hon är försiktig med inomhusmöten :)

2 Nov Måndag
Rosse och jag åkte till CT på fm, och idag fick jag till det bästa passet någonsin :). Känslan mellan oss var att jag helt lugnt kunde rida med långa ben och ha honom mjukt på min kropp vare sig jag ville öka, minska, rida rakt, rida böjt, rida stort eller smått. Fantastiskt härlig känsla :) Äntligen !!
3 Nov Tisdag
Idag åkte vi till Kristian och tränade :). Fick till jättebra jobb och bra dialog kring mitt jobb med Rosse. Vi jobbade galoppen först och hade focus på storlek på steg och takt.
Red meddellinjepiruetter med rejäl böjning i bålen och Rosse var jätteduktig. Han är verkligen med mig nu, det har klickat till liksom, och även K märkte skillnaden och berömde det jobbet vi gjort sen sist :).  I traven jobbade vi passagetraven och att jag skulle kunna ändra den och sen passage - trav - passage och till slut skritt-piaff-trav, passage-piaff-passage och så en mix mellan de övergångarna åt olika håll. Rosse hängde med och det var superkul hur mycket han faktiskt förstår skillnaden nu. K och jag pratade lite tränartankar vilket ju intresserar mig jättemycket, roligt att få bolla. 
Tack för en kul dag :). Rosse hann gå ut i hagen några timmar när vi kom hem, han såg ut att vara nöjd han med :). 

4 Nov Onsdag
8.00 HB Massage = Vilodag för Rosse efter. Fin överlag men jobbade lite med högerbog som får ta emot då vb inte riktigt går in och bär. Inget nytt utan det är den diagonalen som vi får tänka förebyggande i.
5 Nov Torsdag
Idag blåste det storm och trots mitt sug efter att rida var det smartare att jobba på töm över bommar idag. Fick till ett jättefint jobb och nu börjar passagen komma på töm riktigt fint. Hoppade bra i galopp på sitt lilla hinder. 
6 Nov Fredag
Red ut runt Valnars ensam. Galopp hela rundan nästan, och fina ettor på skogsvägen. Ligger kvar på mittsträngen nu utan bekymmer i alla serier :). Sandstigen red jag övergångar passage, piaff, passage och de blir sakta säkrare och säkrare. Kul ! Solen låg på fint på min nysladdade bana så jag tog några bilder. Fint va !
7 Nov Lördag
Rosse vilodag för jag dubbeljobbar.
8 Nov Söndag
NU fick jag äntligen rida ett pass i lugn och ro på min fina bana :).
Jobbade mest skritt och galopp som stundtals blev riktigt bra. Tex kunde jag först rida en diagonal med 7 st ettor där jag kunde avsluta i höger på hjälpen. Därefter kunde jag rida en diagonal med sju tvåor och han väntade in rytmen hela vägen. Jätteglad :). Jag ska ju även rida hemma imorgon så då blir det travjobb.
201103 Idag är vi åter hos KvK på Ågesta för att träna :)
201103 Idag är vi åter hos KvK på Ågesta för att träna :)
201104 Skönt med HB massage efter träning :)
201104 Skönt med HB massage efter träning :)
201106 Fin :)
201106 Fin :)
201106 suktad jag blir :)
201106 suktad jag blir :)
201106 Skönt med stor hage och flickvännen Yra bredvid :)
201106 Skönt med stor hage och flickvännen Yra bredvid :)
201106 Njuter idag av sol, värme och härlig Rosse i skogen. Lyxliv !
201106 Njuter idag av sol, värme och härlig Rosse i skogen. Lyxliv !
201107 Min lilla PT Lena på sim morgonpromenad runt dammen.
201107 Min lilla PT Lena på sim morgonpromenad runt dammen.
9 Nov Måndag
Idag red jag på banan och jobbade trav. Jag ska ju rida en start den 29:e e panen så jag jobbar mot det. Uppridning - halt - trav - diagonal ökning gjorde jag nog 10 ggr idag. Blä oftast men ibland får vi ihop det å då är det istället så jäkla bra :). Jisses vilket tryck och vilka upptagningar  jag kan få till då. Skrittade runt dammen efteråt och lagom till vi klätt av och borstat kom Fredrik för att sko mina båda. Så nu har Rosse både snösulor och låga brodd i 13 graders värme :). Lena väntar med snösulor till nästa vända.
10 Nov Tisdag
Till Tinne 12.45 på Lövsta och idag får jag sällskap av Irene W och det ska bli supertrevligt att ha lite tid att snacka :). Resan gick som smort å vi tjattrade om ditten och datten. När vi kom fram var Antonia i ridhuset och red så då vill vi inte störa utan passade på att gå en promenad runt allt innan vi klädde på Rosse. Eftersom jag hade ridtid 12.45 var jag tvungen att rida fram medan Antonia avslutade och det var bara trevligt och välkomnande att komma in som tur var. Mitt ridpass blev lite blekt tyckte jag, och trots en aktiv och puschande Tinne fick jag ingen riktig snurr. Lydig och markbunden kändes det idag. När jag avslutade kom Jennie L in och värmde sin fantastiske Bonafide och jag hann växla några ord med henne när vi fixade med öronsnäckorna. Jag såg honom på Equisport TV och blev ju helt såld på dem ihop. Kul att kunna säga det personligen :). Titta gärna och njut ni med :).
Resan hem gick lika smidigt å tack Irene för en härlig dag och för film. 

11 Nov Onsdag
Idag red jag vidare på vårt gårdagsjobb och nu fick jag snurr på det hela igen :). Jag red igenom 1B utan spö och jag kom igenom med rätt ok känsla mest. Härligt ! Skrittade av runt fotbollsplanen och passagade lite på grusvägen hem. Fin :)
12 Nov Torsdag
Till CT på fm och jag red hela passet utan spö och fick till det jättebra stundtals. Vi jobbade travökningar med focus på balansen i upptagningarna och jag valde då att rida lätt vilket gjorde att jag kunde ha lite mer kraft in utan att tappa balansen själv. Kul jobb !
13 Nov Fredag
Idag red jag ut själv igen, tog återigen Valnarsrundan med nästan hela i galopp. Bra jobb för Rosse att galoppera på lite större och hålla på ett tag. Sen red jag Emmastigen genom skogen, stigen till fotbollsplanen och så hem. Superskön tur :).
14 Nov Lördag
Rosse Vilodag för idag har jag träningar för GRIPENs RF  9-17 på Salvartorp.
15 Nov Söndag
Även idag är det GRIPEN träningar men 10-20 så jag hinner jobba Rosse på töm på morgonen e planen.  Japp, Jag hann jobba Rosse på töm utan bommar men med temat att han skulle ta i och spåra i volter mellan 10 och 20m. Bra jobb och nöjd häst som skummade och ångade :). 
16 Nov Måndag
Idag åkte Rosse och jag till Sanna Nilsson i Eskilstuna för att möta Jimmy Inserte (Sadeldoktorn) och göra ett försök med att hitta en sadel-lösning för både mig och Rosse. Så fort tävlingssäsongen nu är över så gäller det för mig att jobba med detta så det är löst och inridet till vårsäsongen startar. Suck. Knepigt. Dyrt troligen. 
MEN :) :) 
Först försökte Jimmy övertala mig att behålla min sadel som ligger bra och är en bra sadel, och han ändrade lite i stoppningen för att se om det gick att vinkla om mig så jag blir nöjd. ICKE. Detta tortyrredskap för mig ska väck.  
Efter klurande, ridande, beskrivande och vridande plockade så Jimmy fram en sprillans sadel av märket IKONIC. "Bara för att prova hur du sitter i den här ".
För att göra historien kort kring detta,  Jag KÖPTE den ! En ny. Brun. 16,5".
Inte alls det jag tänkte jag skulle ha. Men jag satt så mycket mer rätt man kan på min stora Rosse så nu ska vi prova detta och se om det hjälper mig.
Håll tummen nu ! Kanske kan jag få till det i denna sadel. Kanske :) Kul !! 

17 Nov Tisdag
Till CT på fm och red i nya sadeln ett pass med allt för att testa med ögon från backen. CT tyckte oxå det blev skillnad, hon stt upp och jobbade och sa behåll sadeln. Nu är vi i allafall nöjdare båda två :). Spännande :)
18 Nov Onsdag
Idag började jag med att ha tre träningar i ridhuset på fm och sedan hade jag ingen lust att rida så Rosse fick vila. Bra tror jag eftersom han gått i nya sadeln två dagar. Jag kunde ha skrittpromenerat för hand men var för lat idag. Det blir heller alldrig riktigt ljust så jag tror att min kropp inbillar mig att det är kväll. Tur jag har Coop som får fart på mig att åka och jobba 15-21 iallafall.
19 Nov Torsdag
Till CT och idag jobbade jag med att lära mig känna som jag ska i nya sadeln. Det är så härligt att ha hittat så mycket hjälp och eftersom jag nu har till i februari på mig att rida in mig och Rosse är det ingen hets alls. Övergångar, Övergångar och några miljoner mer övergångar. Kul :) 
20 Nov Fredag
Till CT idag igen. Focus på trav och övergångar. Fick till det riktigt bra men behöver öva både ökad trav och ökad galopp i nya sadeln. Det blir inte riktigt som jag vill i det ännu. 
21 Nov Lördag
Vilar hela dagen för jag dubbeljobbar och det vräker ner snöblandat regn. Ett tag snöade det rejält så hästarna fick äta lunch inne. skönt. 
22 Nov Söndag
I strålande sol men med kalla vindar red Veronica och jag runt sjön med Rosse och Yra idag. Vi började med skritt ända till stämtorp för att gå ur lite laddning i Rosse. Sen kunde vi trava och galoppera sansat genom skogen och sen skritta hem långt igen. Toppenrunda helt klart ! Nöjda hästar och Rosse skummade fint på tränset. 
201116 Rosse redo för sadelprovning
201116 Rosse redo för sadelprovning
2011116 Jimmy försöker fixa så jag ska behålla Equipen, men jag totalvägrar Ha !
2011116 Jimmy försöker fixa så jag ska behålla Equipen, men jag totalvägrar Ha !
201116 Det blev en brun 16,5" IKONIC denna gång. Håll tummen :)
201116 Det blev en brun 16,5" IKONIC denna gång. Håll tummen :)
23 Nov Måndag
Underbar ridtur runt sjön idag igen, denna gång var vi ensamma och jag travade och galopperade nästan hela rundan. Vi var båda varma och glada när vi kom hem :). Bra att LL kommer imorgon för höger galopp är lite 4taktig när han ska ta i framåt. Fin passage och fina ettor ! 
24 Nov Tisdag
Idag kom Lars Liljeholm och gick igenom Rosse vilket kändes skönt efter en vecka i ny sadel. LL tyckte att sadeln inte hade ställt till något men att han åter dragit manken lite åt höger och därför var lite skev i höger bog igen. När han hade jobbat klart stod Rosse avspänt på alla 4 och gäspade nöjt. Rosse fick stå inne och äta lunch medan det regnade, sen ska jag gå en promenad till fots med honom är planen. 
25 Nov Onsdag
Idag tömkörde jag utan bommar och det var härligt att se honom jobba. Jag vill att han hela tiden tar i, och i början får jag säga till honom men sen är han verkligen på. Jag gjorde ingen piaff eller passage utan bara övergångar och olika stora steg på volt. Jättefin i både trav och galopp på liten volt och jag kunde ställa både utåt och inåt i alla gångarter med bibehållen balans och tryck. Tänk va gymnastisk han har blivit på de här åren. Fina Rosse ! Efteråt skrittade vi av ner till sjön och tittade på vattnet. Härligt.
26 Nov Torsdag
Red på fina banan hemma på fm. Först kändes Rosse lite seg och låg i värmningen så jag fick rida lite framdelsvändningar och skänkelvikningar för att få honom mellan hjälperna hyggligt. Galopperade och såg till att han tog i både i framåt och upptagningar. Jobbade sidvärts och volter. Känslan var att han behövde jobba sig riktigt varm så jag lät honom galoppera ett bra tag. Så småningom kom den där härliga bärigheten ikapp och då var han som smör att rida. Vi gjorde bina skolor och fina serier. Högersidan kommer mer och mer fram istället för lite kort. Veronica och Yra skulle skritta runt dammen som uppvärmning så då hängde vi med.  Sen in på banan igen och jobba med traven. Övergångar från skritt till trav och från galopp till trav utan stort inhopp. Riktigt duktig. Red några korta ökningar i lättridning. Sen var vi varma, mjuka och nöjda båda två. :) nöjd med sadeln fortfarande :). 
Mamma och Sussie kom efter lunch och vi hann få några timmar ihop i skogen där vi fikade och plockade kantareller medan vi gick en rejäl sväng. Såå härligt att få träffas och fira våra födelsedagar på det här sättet :) Stor Kram :)

27 Nov Fredag
Idag var HB här på morgonen och knådade Rosse. " Känns jättefin överallt och har inte någon ömhet någonstans av nya sadeln". 
Så skönt att både LL och HB nu kollat honom i veckan och att min känsla stämmer. Rosse känns verkligen superfin just nu.
Därför blev jag inte så bekymrad när Hölö Kliniken ringde och hade fått problem med min vetcheck på torsdag. Lie som skulle ha tittat på Rosse nu när Izabella är på utbildning är på återbesök för sin bruta arm! Jag behöll tandläkartiden 11.00 och ombokade vetcheck till 11.1 med Izabella ist. Känns bättre tom. Rosse vilade sen hela dagen ute i minusgrader medan jag fixade pyspunka på bilen och sen jobbade till 21.30. Skrapa rutor hela dagen och knöggelhårt överallt.

28 Nov Lördag -2
Banan är ju frusen och jag hade lite ont om tid efter min stallmorgon så det blev tömkörning på banan med focus på lugn rastning. Rosse gick sååå bra ! Fin balans med bra tryck i båda varven. Kunde forma både höger och vänster böjning i båda varven. Kunde avsluta med jättefin passage längst fyrkanten och stoppade in lite piaffdeler och tränade utgång ur dem. Han lär sig och orkar bättre och bättre. LL och HB gjorde ett fint jobb denna veckan helt klart.

Vid 10 åkte jag till ESKILSTUNAORTENS RF vid Vilsta och var gästtränare åt deras grupp i dressyrprojektet. Jätteroligt att jobba med engagerade och intresserade elever där 4 st red ridskolehästar. Alla 4 var jättetrevliga och åldern var 14-6 så spannet hur jag jobbade dem varierade. Att få rida sin lektionshäst ensam för tränare och få hjälp med vad just den ryttaren vill ha hjälp med är så givande både för ryttaren och hästen. Jag saknar verkligen ALLA mina kollegor ridskolehästarna gag haft glädjen att få jobba med under alla år.  3 red även med på privathäst och där jobbar man ju lite annorlunda men ändå inte :). En riktigt rolig em var det :) Tack alla !

På kvällen var vi hembjudna till Åsa och Roger på god mat och vi har verkligen saknat varandra. Härligt när det blir av att ses och vi blev kvar till efter midnatt :) Coronasäkert så mycket det gick såklart, men som sagt kul att ses :)

29 Nov Söndag -3
Jag tog med mig Rosse till Salvartorp på morgonen, han fick vänta i bussen sadlad och klar medan jag höll en träning. Sen jobbade jag på med att hitta min position i nya sadeln i alla övergångar. Jag älskar det här jobbet :) Så skönt att äntligen få känna mig som mig i sadeln igen. Nu gör det inget att det är toksvårt :) det är bara så jäkla roligt att veta att jag ska tillbaka till min ridning som jag är nöjd med. Jag tom kunde kolla av korta ökningarna i trav idag, och eftersom han låg fint kvar uppe framför mig även i upptagningarna så jobbade jag passage, piaff, passage. Jättefin :). Härligt !
Sen susade jag fort hem med honom igen innan jag inom en timme var tillbaka för träningar igen. Efter det hann jag hem och äta och fika innan det var dax att hoppa in i bilen för färd mot Enköping och träningarna där. Kul !

30 Nov Måndag
Till CT på fm med Rosse, och det är så kul att rida i nya sadeln. Självklart har jag lite städjobb att göra med min sits, men nu tror jag på att jag kan hitta tillbaka till min ridning igen. Vilken befrielse :). 

Rosses arbete November
5 Vilar helt
3 Tömkörd platt
1 Tömkörd Bommar
3 Uteritt ensam
1 Uteritt med Yra
5 Träning hos och för CT
1 Träning hos och för KvK
1 Träning hos och för Tinne
1 Träning ensam Salvartorp
4 Träning banan ensam
2 HB Massage
1 LL Kiropraktor
1 Sadelprovning