ROSSEAU DECEMBER 2016.
1 dec TOR 
Idag red vi ut Rossi och jag. Vi tog åsen ända bort till Starrkärr och sen grusvägen hem förbi dammen och Canaxa. Kallt att skritta så här mycket men härligt att kunna rida ut och slippa gå bredvid. Allt r läskigt i Rossis värld men han går förbi det obehagliga ? om jag är stadig.

2 dec FRE
Lastade och åkte till Salvarstorp på fm. Gick nu på bra och direkt, men springer ut innan jag hinner få kontakt. Jobbar med på igen och vänta på signal innan han går ut. Jag vill att han backar och stannar som jag vill.
Vi får öva på det. Ridningen var bra och jag jobbade på att hitta sidorna och få ut halsen i jobbet. Bitvis jättefin men bitvis stum. Galopperade framåt jättebra idag :).

3 dec LÖR
Red för CT kl 9.00 så jag var igång tidigt i stallet. Lastade bra och lite knepigt av. Vi har olika dialekt vid avlastningen ännu men snart så förstår vi varandra tror jag. Jag red trav lättridning för jag har så jätteont i ryggen, ska ta hjälp av Eva Planås igen i veckan känns det som. Innan vi kom till galopp gjorde jag något jag velat göra en tid. Jag bad Camilla sitta på honom medan jag mixtrade med hans hals för att se hur låst han egentligen är. Mycket. Men att ha någon uppe på ryggen är ett måste om jag ska kunna få honom att fatta vad jag menar. Camilla fick stå upp för att han skulle hitta ryggen, men sen vart han så mycket bättre :). Camilla red några minuter i trav och galopp när jag tittade på hur han jobbade, och om vi är kloka i vinter kan våren bli riktigt rolig :) Rossi gäspade, suckade och frustade mjukt och vippade med sina öron så vi  tolkade det som om vi var på rätt spår. Go häst detta :).

4 dec SÖN
Skritt å lite trav runt Valnarstorp. Jobbar vidare med kontakt och rund även i skogen. Svårare men duktig. På slutet fick vi sällskap av Lars med alla tre hundarna. Trevligt :)

5 dec MÅN
Red ett arbetspass på min bana som är ytfrusen och hård men isfri.
jobbade skritt och galopp bra, provade lite byten i större omfattning och det funkar men är ingen större kvalitet mellan oss ännu. Travjobbet blev i lättridning, min rygg är inge bra. Tycker att detta var det bästa passet någonsin oss emellan, börjar nudda vid det läget jag vill ha som utgångsläge dvs mitt "dragläge" när vi jobbar. Duktig Rossi skrittade sen ut runt Floodskogen och vi förfasas över vad vildsvinen förstört denna fina svampskog. Ledsamt.

6 dec TIS
Uteritt runt i Floodskogen och ospårat bland träden. Bra gympa med lite uppåt och neråt.

7 dec ONS
Idag vart det ridhuset på fm och ett jättefint arbete :). Jag hade inte jätteont i ryggen varken under jobbet eller efter så jag var riktigt glad :). Jobbade mycket med att jag vill ha honom mellan mina hjälper och i ett dragläge mellan driving och stöd som ger mig en skön känsla.
Sakta börjar vi förstå varandra och idag fungerade öppnorna jättefint åt båda hållen. Galopperar i olika tempon med rundheten kvar riktigt bra. Blev ganska svettig då det blivit 6+ helt plötsligt. Fick tunnt innetäcke under täcket.

8 dec TOR
Vilodag i 9+  då jag ägnade tiden till att klippa lilla Lena som blir blöt av sin tjocka päls i värmen. Känns oroväckande med nyklippt shettis i december men hon blir för varm. Innan jag klippt klart tryckte Lena mot laddarsladden så figgarna som sitter i vägguttaget böjde sig sönder. Som tur var följde de med ur väggutaget men utan extraström orkar inte maskinen med Lenas päls så nu är hon snygg :).

9 dec FRE
Red på tinad men dyngblöt bana ett pass som mest handlade om var Rossi skulle gå och vart han inte ville gå. Han tog sig ton en gång och jag måste säga att jag blev lite medveten om hur stor han faktiskt är.
Vi jobbade vidare och var på slutet ganska överens om att vi undviker de värsta vattnet men går där det är blött men utan sjö. Känns i alla fall mer mellan mina hjälper överlag.
RIDHUS.

10 dec LÖR
Åkte till ridhuset i snöoväder, tog backen upp mot 55an och inser att det inte funkar med Mazdan å Rossi. Var helt slut av nervositet när jag väl kom upp på krönet och beslöt att ta skogsvägen istället. Det fungerade å vi kom fram. Red och jobbade med övergångar och kontakt i mitt dragläge. Kändes fin och visade inget av kraften han använde igår för att slippa undan. Duktig. Kröp hem med släpet över skogen och under 55an och det gick bra fast det slirar hela tiden.
Livsfarligt att dra denna stora tunga Rossi med denna bilen i detta väglag. Å vintern har bara börjat. Panik.

11 dec SÖN
Red ett kort skogspass och trampade runt osårat bland träden för att komma åt lite gympa. Känns mjuk nöjd och fin.

12 dec MÅN
Red ett underbart pass i snön med sällskap av Veronica och Yra för första gången. Att trava fram i skogen var helt magiskt denna dag.
Rossi sköter sig exemlariskt både bakom och framför Yra. Dock inte när han trodde hon skulle gå en annan väg, då använde han sin taktik som han hade i vattenpölsträningen i fredags. Men det redde ut sig utan större bekymmer.

13 dec TIS
Idag skulle jag egentligen ha varit hos Tinne efter lunch men med det väglaget som är vågar jag inte åka med min bil till henne. Synd eftersom hon åker till Florida över vintern snart. Men det är två timmar enkel resa i bra väglag och jag litar inte på Mazdan.
Istället tänkte jag rida efter lunch och vad händer? ÖSREGN. Mitt i vintern. Eftersom jag är gjord av socker just denna årstid blev det ingen ridning. Jag hade en konversation med en bilförsäljare som har en bra dragbil jag vill ha. Får se om jag får något bra bud på min.
Såklart frös det sedan och allt förvandlades till is. Så skönt att jag inte åkte till Tinne.

14 dec ONS
ALLT ÄR IS.  Lagar en tand 7.55 och sen ska jag försöka rida i sommarhagen så får vi se hur det går. Annars får jag försöka tömköra så han får röra på sig.  Det blev tömkörning på banan och det gick rätt bra. Gjorde övergångar skritt trav och tränade kommandon. Duktig.

15 dec TOR
-7 så nu är isen torr och ger bättre fäste. Körde till Salvarstorp och kollade väglaget, det var sandat här och där men dåligt. Beslöt att åka för jag tror jag får fäste. Läskigt. Åkte och det gick bra, bilen signalerade slirar vid 4 tillfällen men inget som påverkade färden.
Red ett jättefint pass och jag verkligen älskar att rida denna häst :).
På honom funkar det med 100% focus hela tiden, han blir trygg av det och spänner av. Oroligare om han får en fri uppfostranryttare helt klart. Rider allt möjligt och lirar på kopplingarna. Kul :)
På em åker jag till Enköping och förhandlar mig till en ny dragbil :)
GOD JUL till mig själv :) nu blir det magert ett tag men jag ska ju ändå banta så det passar ju fiiint :)!!

16 dec FRE
Rider i stora sommarhagen i alla gångarter. Härlig häst på uselt underlag, lydig och följsam och känns säker på foten. Så skönt att det kan fungera att rasta honom på det viset ibland.

17 dec LÖR
Rosseau vilodag. Jag åker till Enköping och byter till mig en fin bil :).

18 dec Sön
på kvällen är jag ledig och Lars hänger med mig till Salvarstorp med Rossi. Första turen med trailer för bilen och det känns stadigt och bra.
Inte lika stark som Mazdan men mycket stadigare. GLAD :).
Rossi och jag jobbade mycket framåt idag, eftersom de står mest stilla i hagen i halkan. Känns rolig och fin på det tvådelade tränsbettet jag bytte till häromdagen. Ökad trav är helt super, men kommer jag någonsin att orka hänga med ?? Kul att jobba honom är det i alla fall varje gång :). Tack Lars för sällskap !

19 dec Mån
Allt är förvandlat till is ute, och jag tömkör Rossi i trav 20 min på ridbanan där vi hittade en snötäckt bit som höll för det jobbet. Snäll och travar försiktigt men mycket till jobb blev det ju inte.

20 dec Tis
Till ridhuset efter lunch. Blåsigt.
Red serpentiner och volter samt skolor i både trav och galopp. Att sitta i traven går bitvis bättre men det är som att sitta på skelettet utan stötdämpning så det blir inga längre stunder. Riktigt fina skolor på kvarslinjen både i trav och galopp, och spikrak fin galopp på meddellinjen. Gillar.


21 dec Ons
Snabbritt hemma runt Valnarstorp. Ont om tid är mitt förnamn just nu. Skritt och trav i ordning.

22 dec Tor
Red ut med Veronica och Yra, bort mot Starrkärr och skogen hem. Det var så isigt på grusvägen bitvis att vi red in i trollskogen istället. Underbart med mjuk tyst mosa i december :) Rossi visade lite av sitt läge som stridsvagn men det hände inget och han var bussig hela tiden. Men jag anar vad den här herren kan ställa till om han vill ...

23 dec Fre
Red på ridbanan och jobbade med olika steglängd i samma takt, jobbigt sa Rossi att ligga kvar i bjudning utan att släppa drivet i de kortare stegen. Bra drag i galoppen efter det i alla fall :).
Ökar maten med 0,5 lucern och 0,5 betfor igen då jag tycker han faller ur lite väl fort nu. Typiskt denna årstid och han gör av med mycket energi på att vara ängslig.

24 dec Lör
Red på ridbanan ett bra lösgörande pass, satt net i trav litegrann men det är inge lätt. Känns mjuk och följsam i övrigt och red lite byten för nöjets skull. Mer och mer på mina hjälper men inte med någe rejält tryck än. Behöver så mycket mer muskler och styrka innan det blir så som jag vill ha dem. Gick till fots en trevlig promenad efteråt och bara umgås.

25 + 26 dec Sön + Mån
Vilodag för Rossi söndagen, jag umgås med familjen och åker till jobbet 14.30 - 21.00. Han ser nöjd ut i sin hage och går och rotar efter något gott :). Måndagen blev det en bra stunds rykt efter lunch, jag hade ingen tid för att hinna klä på, rida, klä av men 40 min umgicks vi på det sättet ialla fall. Mysigt. sen till Coop 14.30-21.00.

27 dec Tis
Svinkallt och stenhårt igen. Surar. Jag hade förberett för tömkörning över bommar på min bana och så fick det bli. 30 min trav över cavaletti trots hård bana. Lugnt tempo med mycket övergångar. Rossi började ihopdragen i kroppen och såg inte klok ut, men avslutade avspänd, mjuk och i låg form med strech så jobbet gjorde honom gott.

28 dec Ons
Till ridhuset på fm och red trav-galopp-trav-galopp osv i 30 min med skrittrepriser då jag böt varv. Rossi blev som igår riktigt avspänd och mjuk och tom svettig så bra genomjobb helt klart. Fick ny foderstat from idag, hoppas det ska hjälpa honom bättre. Han har fallit ur lite tycker jag ju, omställningen har tagit på honom helt klart. Får se om han kan få lite hjälp så att det vänder. Lånat en sadel som jag ska prova när jag hinner. Borde hinna imorgon men vi får se.

29 dec Tor
Tror jag red ut men glömde skriva upp.

30 dec Fre
VILODAG vi åkte till Sussie å Fredrik för att beskåda deras nya nyrenoverade villa :)

31 dec Lör
Tömkörde på mjuk ridbana :) Jobbar på bra och går i fin bjudning själv. Gör lite byten. Går sådär.
Middag hos oss ikväll och mina gäster Marie, Nina och Linnea följer med och nattfodrar. Det ÖSREGNAR. På nyårsafton. Knasigt.
Inga hus härikring ska ha några raketer så jag åker inte upp och stör dem efter tolvslaget. Skönt att slippa den oron för både ny häst och ny hund. Kvällen var supertrevlig och lyckad på alla sätt och vis.

GOTT NYTT ÅR på er alla våra följare :)!
 

16 12 03 Träningsdax hos Camilla Toll
16 12 03 Träningsdax hos Camilla Toll
BÄSTA HAGSKYDDEN :)  Tunna, lätta och med teddyfoder. Reflexsömmar runt och billiga dessutom. Horze.se
BÄSTA HAGSKYDDEN :) Tunna, lätta och med teddyfoder. Reflexsömmar runt och billiga dessutom. Horze.se
Lenas luddhög. Som en hel shettis till.
Lenas luddhög. Som en hel shettis till.
Vinterritt med Veronica och Yra.
Vinterritt med Veronica och Yra.
161218 Första trailerturen med XVn.
161218 Första trailerturen med XVn.
161221 Fredrik v Bothmer har skott åt mig sedan 1989. Rossi är häst nr 10.
161221 Fredrik v Bothmer har skott åt mig sedan 1989. Rossi är häst nr 10.
161222 Mossritt med Veronica och Yra
161222 Mossritt med Veronica och Yra
Julafton 2016 tog vi en promenad efter arbetet. Grönt och fint med 6+.
Julafton 2016 tog vi en promenad efter arbetet. Grönt och fint med 6+.
Länna Bruk är vackert !
Länna Bruk är vackert !