Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
Planerade starter:
11 okt Eskilstuna Int 1  
17 Oktober Intermediaire 1B  Mantorp

 
SEPTEMBER 2020 
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
1 Sept Tisdag 
CT kom hit med sina båda hästar och vi jobbade alla tre. Rosse var fin och vi gjorde lite galoppkvalitet i slutorna samt lite reglage i traven. Fin :). Jag red runt fotbollsplanen efteråt och vi både piaffade och passagade :).
Camillas hästar jobbar verkligen bra just nu, och Kadanz utvecklas verkligen. Han är jättefin :)

2 Sept Onsdag
Kiropraktor LL kom idag på fm vilket innebär vilodag helt för Rosse. Det jag har känt stämde med vad LL hittade. Det var  manken som dragit lite till höger och därför blir vänster bakben lite spänt insida lår. LL jobbade på och fick det hela att bli rätt igen. " Rid och se glad ut " var hans ord efter behandlingen. Tusen tack bästa Lars :)
3 Sept Torsdag
Uteritt med Veronica och Yra runt Byringe i alla gångarter :) Rosse kändes fin och jämn. Härlig tur :). 
4 Sept Fredag
Massör HB kom och jobbade med det som LL rättade till i förrgår.
Rosse kändes bra och njöt av Helens jobb. Det satt i v bog :)
Till slut fick HB komma åt och Rosse blundade och blev helt blankögd. Nu tror jag vi rättat till det som jag kände den där dagen
då Rosse var helt skev när vi red ut. Äntligen :) 

5 Sept Lördag
CT hit med sina två och vi jobbar alla tre. Jag rider själv för jag vill känna hur han känns efter behandlingarna och han får ett lätt jobb med böjda spår och övergångar. Vaktar lite extra på travkvaliteten i slutorna. Duktig. Red ut runt fotbollsplanen efteråt och piff och puffade lite. Fin. 
På eftermiddagen hann jag städa bilen och tvätta den :), samt ägnade en timme åt att fotografera och packa hästtäcken som jag vill sälja. Nu ligger de redo i källaren :). Kolla under Till Salu här på sidan.
FLER kommer vartefter.
Efterson Lars åkt till Norrland i morse för älgjakt hela veckan var jag ensam och ledig på kvällen. Jag bjöd in mig till Åsa och Roger och som tur var fick jag en härlig middag :). Kul att ses igen då det var länge sen senast :).

6 Sept Söndag
Vilar helt för jag är överallt och har träningar. Det ÖSER ner vatten i skurar som är enorma. Vart och soligt däremellan. När jag kommer hem igen till stallet vid 17 tiden har det haglat så det är en hög vid stuprännan. Jag ägnade kvällen åt att pappersarbeta och åka med Rasmus och handla. 
 
200901 Morgonjobb i varm vindstilla höstsol. Lyxliv :)
200901 Morgonjobb i varm vindstilla höstsol. Lyxliv :)
Lasagne färdig för avfärd till Norrland med Lars. Blev några matlådor till mig oxå.
Lasagne färdig för avfärd till Norrland med Lars. Blev några matlådor till mig oxå.
200903 När det ösregnar ute är det skönt att krypa upp i soffan å snooza lite :)
200903 När det ösregnar ute är det skönt att krypa upp i soffan å snooza lite :)
200905 Bilvård
200905 Bilvård
200904 HB och Rosse i jobb.
200904 HB och Rosse i jobb.
200904 Lena på tur :)
200904 Lena på tur :)
7 Sept Måndag
Idag var en fantastis höstdag med hög klar luft och solsken som värmde i den svaga vinden. Jag är en höstmänniska helt klart, jag liksom vaknar till av syret. Hoppas svamparna orkar upp snart så jag får njuta av plockandet även detta år. Hittills har det varit för torrt så det har varit tomt på svamp i våra skogar.  CT kom hit på morgonen och jag startade med Rosse och kunde rida hela passet utan spö fast vi jobbade med programlinjer. JIPPIEE !! Så JÄKLA ROLIGT !!  Kanske, Kanske kan jag få honom att bära sin bröstkorg rätt och då komma igenom kroppen rätt. Jag är övertygad om att det är därför han blir tom. Hoppas Hoppas Jippiee !! Jippiee igen !!. Skrittade av på åsen och sen hjälpte jag Camilla som fick till två superjobb hon oxå :). Vilken BRA måndag !
Fixade stallet och sen sladdade jag banan fin efter oss :).

8 Sept Tisdag 
Rosse och jag till CT idag eftersom det regnade. Lyxigt att ha ett fullstort välskött ridhus med speglar och en välskött utebana med sjöutsikt att välja arbetsplats på efter vädret :).
Jag hade gjort klart stallet direkt på morgonen för jag kände att det höll på att växa fram migrän i mitt huvud och då vet jag aldrig om jag kan häva det med mediciner eller om jag blir liggande. Tyvärr hann det bli ganska stark Migrän innan jag var hemma och fick i mig tabletter. MEN efter en timme sovandes på soffan kändes det som om det skulle släppa så jag åt lite, och sen tog jag mig till stallet och fixade för att åka. Det gick :). Väl framme hos CT jobbade vi först Kadanz som snart ska gå 5-års. Jättefin vart han. Sen Rosse och jisses va jag kom till arbetsridning idag. Utan spö. Inge snyggt men jäklar, han börjar komma rätt stundtals och då tycker även han att det är kul och lätt :). 
JIPPIEE !! Andra dagen på rad som jag får fragment av rätt känsla. Det kanske kommer att gå :) Jippiee igen !!
Jag promenerade Rosse för hand ute i blåsten tills han var torr och sen jobbade vi Dianella mot Georgstarten den 19e. Hon börjar oxå orka vara rätt mer och mer. Jättefin och hon har så lätt för det svåra. 
Efter att ha stått still på 55an i 32 minuter i ett asfalsjobb var vi till slut hemma 15.00. Rosse fick ett varmt shampobad och mat. Veronica släpper ut när han torkat för hon ska rida och sen fixa sina stallsysslor. Tack då blev jag klar i god tid och kunde äta i lugn och ro innan det var dax att åka till Eskilstuna och kvällens träningar. PHU ! 

9 Sept Onsdag
Handpromenad i skogen, Emmastigen.
10 Sept Torsdag
Idag ska vi åka till Tinne igen :). Får sällskap av Paulina Andersson så då glömmer jag bort den långa resan :). Idag var ett knepigt pass och jag red inge bra alls. Kom liksom aldrig in i Rosse. Tror jag red fram för kort så vi inte var igång för att kunna följa hjälpen på rätt sätt. Svårt. Synd. Men bra att ha hjälp dessa dåliga dagar så man jobbar på rätt iaf. Bra med trevligt sällskap så vi kunde ventilera. På`t igen bara. 
11 Sept Fredag
Banan på morgonen 8-9 för att få rida igenom programmet själv några ggr. Blev inte mycket bättre men nu har jag programerat mig på ritten iaf.
12 Sept Lördag
Vilar helt. Jag dubbeljobbar. Blev bäst så tror jag. 
13 Sept Söndag
Idag tävlar Rosse och jag en Intermediaire 1 på Djursholm. Det blir en sen start i kl 19.15. Nina W  följde med och groomade samt sällskapade på resan.
Så trevligt :).
Framridningen blev lite svår och stum (fiber) men jag höll min plan och Rosse var lydig. Jag hade bytt sporrar till ännu längre och jag tyckte det var lite skillnad iaf. Inledande halten var helt korrekt till jan vek v framben och höll på att ramla. Jag var sen noga med att rida alla linjer och övergångar metidiskt på plats fast han var entaktig och totalt oelastisk hela travprogrammet. Ökningarna som han gör bra blev bara springningar och skolorna för raka. Volterna på 8m blev för stora och ökade skritten blev för seg. Suck. Galoppdelen blev något bättre men hade samma känsla som i  traven så jag kunde inte rida i något reglerbart register utan bara i ett läge hela delen igenom. Tråkig start igen alltså. Men ok % av domarna så om jag bara får rida ..... Resan hem gick snabbt utan trafik och med trevligt sällskap.
200906 en hagelskur svepte över Länna Bruk och lämnade små högar här och där.
200906 en hagelskur svepte över Länna Bruk och lämnade små högar här och där.
200910 Hos Tinne med Paulina som sällskap idag :)
200910 Hos Tinne med Paulina som sällskap idag :)
200913 Nina groomade på Djursholm idag .
200913 Nina groomade på Djursholm idag .
14 Sept Måndag
Vilodag helt i hagen. Provar att öka havregivan med ett kilo extra / dag så får vi se om jag får mer energi till arbetet.
Idag fick jag äta lunch med bästa Rasmus :) ovanligt att vi får tid ihop även om vi ser varandra i stort sett dagligen men då bara på språng. Mysigt !

15 Sept Tisdag 
Idag fick CT rida Rosse så jag kunde titta hur han ser ut. Och visst har han både blivit mer bärig och mer stark i sitt påskjut så efteråt var jag lite glad igen. Han är jättefin :). CT påpekade att han har svårt att behålla bjudningen mot staketet, dvs ur rörelser som volter och skolor, ökningar mm. 
Ingen nyhet för mig men nu ska vi belysa det ett tag och se vad det ger för effekt. Jag har alltid svårt i utgångar av allt, och nu känns det som om CT kom på varför och vad det är som händer. Han kommer lite bakom skänkeln i alla utgångar. Intressant ! 
Vid lunch kom mamma ner så vi fick en härlig em i skogen ihop. Vi hittade några svampar men fick mest plocka lingon som det finns galet mycket av.
Hur som helst är det så mysigt att få vara ett tag med sin mamma :).

16 Sept Onsdag
CT till mig och jag red själv idag. Fick till fint jobb med belysning på avslut. Duktiga var vi alla tre. Rosse var fantastisk i passage-piaff-passage på gräsvägen efteråt. Magiskt enkelt när han ligger rätt. Så kul !
17 Sept Torsdag
Idag åkte Rosse och jag till CT och fick till ett jättefint jobb där jag kunde trava med mina ben långa :). Jag verkligen trivs när jag får sitta så okomplicerat att jag kan rida med små fina hjälper :) Jippiee !
CT  filmade mig så jag fick se va fina vi var :) Ska försöka lägga upp filmen här snart. 

18 Sept Fredag
Idag fick Rosse gå på töm och trava bommar samt hoppa lite hinder innan jag hjälpte min syster Sussie på sin fina Qutie. Det är jätteroligt att se va fort Sussie hittar sin ridning efter så många års uppehåll. Blir roligt att följa dem ihop framöver.
19 Sept Lördag
Vilodag för Rosse helt idag. Jag åkte med CT och Dianella för att coacha inför start i St George. Det blev en fin solig dag med nästan vindstilla så det var enkelt att rida fram ute. Dianella skötte sig bra och CT red klokt och utbildande vilket räckte till en 5e placering.
Kul var oxå att Ballingslöv sponsrade klassen rejält så CT fick 2500:- för sin 5e plats. Inte så vanligt i dressyr. Tack Tack sa vi glatt :)

20 Sept Söndag
Vilodag igen för Rosse, idag börjar jag dagen med att vara tränaren som bistår domaren ( Carolina Mörk ) i Mats Mellberg Cup för barn upp till 12år. Jag bedömmer 6 punkter som bifogas bedömningen. Jag pratar även med ryttaren och dens tränare direkt efter ritten om hur och vad jag bedömt. Roligt och intressant helt klart. Tack för förtroendet !
Sen hann jag åka till Malin Husöy och hjälpa henne innan jag hoppade in och jobbade extra 15-21 på Coop. Phu !
200913 Nöden har ingen lag. Det blev en ny tvättmaskin idag. Tack Lars att du fixade allt medan jag tävlade.
200913 Nöden har ingen lag. Det blev en ny tvättmaskin idag. Tack Lars att du fixade allt medan jag tävlade.
200915 Äntligen en em i skogen med mamma :) Härligt !!
200915 Äntligen en em i skogen med mamma :) Härligt !!
200915 Årets skörd av kantareller :(
200915 Årets skörd av kantareller :(
21 Sept Måndag
Efter två vilodagar var både Rosse och jag ivriga på att jobba lite igen :). Som tur var hade vi söllskap på banan av Carina och Gurra, för det tog ett tag innan jag kom upp även om jag longerade först. Det blåste och Rosse var på tårna.
4 ggr provade jag att stå i ena stigbygeln men 4 ggr var han för spänd i kroppen för att jag skulle våga lägga över högerbenet. Men den 5e gången kände jag att han var avslappnad och andades ut när jag klev upp så då vågade jag och det gick bra. Jippiee !!
Jag red lite värmjobb i alla gångarter och sen red jag ut ensam över åsen vid Granboda. Rosse var spänd idag även ute men tog mitt jobb jättebra och stannande inte en enda gång. Såå härligt. Klättrade fint både upp och ner men bytena i varje blev för laddade och spända och då byter han inte. Men men, så duktig ändå. 

22 Sept Tisdag 
CT hit med båda sina så vi jobbade alla tre. Jag var ensam i blåsten när jag skulle upp så det tog lite tid även idag, men gick utan obehag så jag var jätteglad. Jag fick inte till någon bra känsla alls idag så jag bad CT rida ett tag i slutet. Hon fick till slut honom rund och ut med halsen istället för ut med bakbenen :) så bra att vi gjorde så idag. Soligt och fint idag så jag målade lite staket en stund. Det blir så fint :).
23 Sept Onsdag
CT hit och jag startade upp med värmning lugnare idag. Min plan var att jobba traven med tanke på Int 1 linjer och så gjorde vi. Efter ett tag med pisskänsla svämmade det bara över för mig. Jag blev bara så uppgivet ledsen av den ridning han framkallar i mig ibland. Jag slåss inte eller är dum mot honom och han känns rätt nöjd men jag tvingas rida på ett sätt som inte e jag.
Det blir okänsligt och burdust och om jag måste rida på det viset är jag helt ointresserad. Jag tror ju någonstans att det bara är en tröskel i utbildningen men ibland så slår det mig att tröskeln nu har varat i 4 år. Då brast det idag. Jag skrittade av runt fotbollsplanen och grät. Det var skönt. En bra ventil när man känner sig översvämmad och allt bara blir för mycket. Jag hjälpte sen CT med  sina hästar och de gick jättefint båda två idag.  

24 Sept Torsdag
Idag red jag för mig själv och försökte hitta tillbaka till min ridning och till den känsla jag gillar. Tog tävlingssporrarna och gjorde ett jättebra jobb där jag absolut fick trycka till honom ibland men i det stora hela kunde rida som jag ville och få ett hyggligt resultat. Jag gjorde fina ettor och fina piruetter i galoppen, och i traven jobbade jag med volterna och lite passage-piaff-passage. Tog spöet i handen två korta sekvenser och la sen ifrån det och fortsatte. Fick till ett bra samarbete och kunde berömma mycket. Så skönt.
Red ut runt Valnarstorp och vi galopperade nästan hela rundan förutom skritt på skogsstigen och piaff-passage-piaff på gräsvägen. Jätteglad idag !  Jag gillar verkligen den här känslan han ger mig ute. Goa häst :) 

25 Sept Fredag
Soligt, varmt och vindstilla på morgonen. Idag klädde jag på Rosse träns och tog mina rida-ut-stövlar och inga sporrar och så red jag rundan bakom Carina och över åsen. Travade på gräsvägen bort till åkern, vände och galopperade tillbaka med några enskilda byten som var jättefina i framåtsug. Klättrade sen upp på åsen och det är härligt att känna med vilken kraft han klättrar. Sen rider man en kort bit på åsen och så blir det backe ner till vägen. Det går kor längst med den vägen och jag rider bara ner där om de är en bit bort för Rosse är ganska rädd för dem. Men jag gillar att han ser dem och tränar att det inte händer honom något när vi rider där. Jag galopperar lugnt på vägen men märker att Rosse börjar bli ängslig. Saktar av och då reser sig en ko som ligger vid staketet framför oss. Hjärtat går på Rosse men jag låter honom stå där och titta. Kossan är svart-vitskäck och tuggar förnöjt utan att röra sig nämndvärt. De tittar mer och mer nyfiket på varandra och jag känner hur rädslan släpper i Rosse och nyfikenheten tar över. Han tar helt plötsligt ett par beslutsamma steg mot kossan och tänker nog att han ska hälsa :). Men där stoppar jag honom och vi går hemåt istället. Bra möte helt klart ! Vi skrittar runt dammen och avslutar med en härlig lång galopp två varv runt sommarhagen. Fin stor galopp i härlig bjudning och rund i formen. Fantastiska häst ! Jippiee !! 
26 Sept Lördag
Vilodag helt för Rosse då jag dubbeljobbar.
27 Sept Söndag
Tömkörde över bommar och lite hinder. Ser verkligen jättefin ut stundtals. Jobbade fint med passagen och piaffen oxå :)
200918 Sussie och Qutie i solen.
200918 Sussie och Qutie i solen.
200919 Hippokrates idag med CT.
200919 Hippokrates idag med CT.
200920 Idag har jag denna arbetsvy :)
200920 Idag har jag denna arbetsvy :)
200923 Camilla och Kadanz
200923 Camilla och Kadanz
200924 Rosse betar och jag målar
200924 Rosse betar och jag målar
28 Sept Måndag
CT hit och vi jobbade alla tre som gick bra. Rosse tappar bak 2 ggr men olika ben. Betyder skodax. Tur vi skor på fredag :). 
29 Sept Tisdag 
Idag åkte Rosse och jag till Tinne :). En dag med konstigt väder för det regnade inte men det var vattendroppar i luften. Jag fick inget sällskap med idag men telefonen funkar fint så jag pratade bort resan iaf :) Det är ju fortfarande varmt så jag red i pike´tröja vilket var tur för jag blev kokvarm. Ridpasset var sååå kul :) och efter att jag berättat om vår start i Djursholm och mitt psykbryt häromdagen och därefter ändring av sporrar mm kom vi till ett  jättebra jobb där vi tittade på det mesta. Jag ska lägga in mera trav i kadens framöver, det ska bli hans arbetstrav nu när han går mot GP ! Härliga ord !
Passagejobbet och graderingen i och ur jobbade vi med och jag visade piaffen 2 ggr och de var fina :). När jag jobbade med piruetterna gjorde jag inridningen mot punkten precis som inför piruett, men red sedan istället en volt för innerskänkeln vilket blev ett jättebra jobb för att få honom att lyssna på mina ben även om han vet att han ska vända. Duktig :) Vi avslutade med byten och tvåorna var fina men han blev lite hög i nacken i utgången till vänster varv. Mer stödjande ben så han slipper det. Ettorna satte vi direkt sju med avslut i höger galopp som är vårt lite svårare avslut. Lycka ! Jippiee !
Så kul :) !!

30 Sept Onsdag
Red ut med Veronica och Yra, det gäller att passa på nu när både vädret och Veronica kan :). Vi red runt Ekedalen och Mosstorp samt under bron runt Byringe så det blev först långskritt och sen lång galopp. Jättehärligt :) 
200925 Står bra :)
200925 Står bra :)
200925 Morgonritt i sol och vinstilla
200925 Morgonritt i sol och vinstilla
200925 Fina Länna Bruk i morgonsol
200925 Fina Länna Bruk i morgonsol
200929 Dax igen ! Lyllo mig :)
200929 Dax igen ! Lyllo mig :)
200926 Halvklart
200926 Halvklart
Vackert i höstdimma
Vackert i höstdimma
200926 Hur mycket päls kan man ha redan ? Onödigt i 21 grader varmt.
200926 Hur mycket päls kan man ha redan ? Onödigt i 21 grader varmt.
på plats, snart dax :).
på plats, snart dax :).

Rosses arbete September 2020
Tränat för CT här hos mig = 8 ggr
Tränat för CT hos henne = 2 ggr
Tränat för Tinne på Lövsta = 2 ggr
Tränat på banan själv = 3 ggr
Tävlat = 1 ggr
Ridit ut själv = 1 ggr
Ridit ut med Yra = 2 ggr
Tömkörd med bommar = 2 ggr
Promenad i skogen för hand = 1 ggr
Kiropraktor (Vilar) = 1 ggr
Massör HB (Vilar) = 1 ggr
Vilar helt = 6 ggr