DECEMBER 2020 
Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.  
Säsongen 2020 är tyvärr slut !
Vi gjorde  7 starter och alla i svår klass :)
4 starter i Intermediaire 1
65,637%, 65,588%, 65,441 %, 65,098%
varav 2 st första utanför placering och en placering 5:a.
Vi Debuterade Intermediaire 1B

och gjorde tre starter i den klassen.
61,163 %, 59,186 %, 60,930 % .
Vårt hus i vårsol :) Längtar till Soool !
Vårt hus i vårsol :) Längtar till Soool !
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)

1.12 Tisdag
Idag åkte Rosse och jag till Ågesta för att rida för KvK igen. Roligt att se om han tycker sadeln förbättrar. Vi jobbade mycket med traven eftersom jag behöver hjälp att forma tillbaka mig på plats igen. Så fort jag värmt och fått tag i samlingen kan jag både trava och prata samtidigt nu. Det ni :). Vi gjorde många övergångar mellan olika stora trav, och även mellan olika stora passage och piaffer. Roligt och bra jobb som verkligen får mig att kontrollera exakt var jag ska ha mig och honom. Jag är ju lite rostig i detta jobb så jag har lite att jobba på. Mot rost kan man ta Coca-Cola så nästa ridpass ska jag svepa en sån först :) skämt behövs när man jobbar med svåra saker, det underlättar att fnissa lite både för hästen och en själv. I galoppjobbet gjorde vi mest slutor i olika varianter och även KvK tycker att galoppen blivit bättre ffa i höger varv. 
Nöjda och välrastade åkte vi hem och Rosse hann gå ut i hagen några timmar medan jag fick sätta fart till mina träningar i Eskilstuna på kvällen. Kul dag :)

2.12 Onsdag
Idag skrittade vi ut över åsen Rosse och jag. Skönt att bara skritta i skogen och så lite upp och ner. Annars hagen hela dagen för honom. Jag åkte och fick hjälp att laga pyspunkan hb på DTW påväg till jobbet, så skönt att det är gjort nu. På Coop är det helt galet, jag bara handskas med paket och vi får pallvis som vi inte får plats med. Ni som läser detta, hämta samma dag som ni får aviseringen snälla. Vi drunknar i paket :). 
3.12 Torsdag
Idag åker Rosse och jag till Hölö Kliniken för att göra tandkontroll. Tråkigt men nödvändigt. 
4.12 Fredag
Ösregn som inte gav sig, men det innebar vattenträning på töm för Rosse som duktigt plaskade i alla sjöar på ridbanan. Såg fin och blöt ut :) !
5.12 Lördag
Vilodag för jag dubbeljobbar.
6.12 Söndag
+6 och mulet men banan torr så idag red jag ett pass här hemma med mycket trav och övergångar. Jag ska verkligen lära mig rida traven bättre nu när jag får sitta så mycket bättre. Svårt men kul :). Efteråt red jag till fotbollssplanen och på gräsvägen gjorde vi 20 i varje rakt, lugnt och lydigt. Härligt !
Härligt var oxå att jag efter Rosse blivit klar och kommit ut i hagen igen kunde ha en träning på banan här hemma :). Bra vinter hittills tycker jag :). 

201201 Kvk dax idag :)
201201 Kvk dax idag :)
200101 Yra pausar
200101 Yra pausar
201201 Veronica övar på att sladda
201201 Veronica övar på att sladda

7.12 Måndag
CT och vi hann jobba 20 min innan Camilla var tvungen att åka till Kokko med Kadanz som sträckt sig. Jag red vidare själv och fick till det riktigt bra emellanåt. Jag red delar ut 1B men behövde ta spöet i handen för att få snabbare övergångar. Blev jättefin då men jag vill ju ha samma utan spö såklart. Rosses päls har växt ut igen helt plötsligt så idag vart han jättevarm.
Trist eftersom vi ska till Tinne imorgon och jag hinner inte klippa. Han får åka dusch imorgonbitti innan vi lastar. Jag hann putsa upp allt innan det var dax att åka och jobba. Stress, stress hela tiden.

8.12 Tisdag
Till Tinne idag och Nina W följer med. Kul !
Idag var det första gången i nya sadeln för Tinne och hon var oxå positiv till förbättringen och att han ny kommer mer genom kroppen ffa i skritt och galopp. Traven har jag lite kvar att jobba på men när jag får klart för min kropp hur jag ska ha Rosse så kommer det bli jättefint. En ökning som var på riktigt, och alltså ingen springning blev jättefin. I galoppen var han ivrig på att göra ettorna så fort det blev byten tätare än treor så till slut lät vi honom få visa att han lärt sig :). 15 utan problem på diagonalen. Duktig. Fina arbetspiruetter ff i h galopp där han nu mer kommer isär bak.  Jättenöjd och vi ligger verkligen i arbetsläge nu för att öka kvaliteten till i vår. När vi kom hem fick Rosse stå inne för det var redan mörkt.  

9.12 Onsdag
Vilodag helt i hagen. Jag har träningar på fm och så bokföring.
10.12 Torsdag
Idag red Rosse och jag runt sjön ensamma. Så härligt :). Vi travade från Granboda till Stämtorp och galopperade sen hela vagnvägen från Stämtorp till slut. En bit skritt på kråknäsvägen och sen stigen hem med passage-piaff på gräsvägen. Såå härligt :). Carina konstaterade i stallet att han hade bra kondition för " han är ju inte ens svettig under sadelgjorden" och det stämmer, bra kondis har han helt klart :) 
11.12 Fredag
Idag red jag hemma på banan och fick till ett jättebra travjobb där jag kunde reglera storleken på traven både i höjd och längd. Kändes som om vi var överens om hur det skulle vara :). Gjorde fina lugna tvåor utan strul direkt. Duktig. Skrittade från Yra på banan ut runt fotbollsplanen efteråt och det gick utan krångel att lämna henne. Det är stort. Glad :). 

201203 Näe ....
201203 Näe ....
201203 Tandkontroll på Hölö
201203 Tandkontroll på Hölö
201204 Vattenträning
201204 Vattenträning

Det är tur att jag lagt in 30 min för eventuellt trafikstopp påväg till Tinneträningarna :) Då kan man ta upp kaffetermosen och lugnt titta på båtlivet vid hjulstabron :) !

Nina och Rosse är förväntansfulla :) bäst jag skärper mig och levererar idag :).

12.12 Lördag
Vilodag. Jag är i helgen anlitad av Gripens Ryttarförening igen, det blir  träningar 9-18 idag( 14 ekipage ).
13.12 Söndag
Eftersom Gripen har mig hela dagen 10.30 - 20.30 ( 13 ekipage ) blev det till att fixa stallet på morgonen och sen bara sätta på tränset och gå en sväng på grusvägen och genom skogen upp över åsen mot 55an och sen grusvägen ner hem igen. Men det är bättre än inget :). På kvällen när jag nattade var Rosse välrullad på hals och ben men i övrigt fin. Jag fick slänga en höbal som möglat, nu är jag lite rädd för att det andra av mina småbalar oxå har tagit stryk av det fuktiga vädret. Jag kanske ska se om jag hittar något mer hö eller hösilage iaf. Lite rädd faktiskt.

Team Carolina  in action
Team Carolina in action
Elin och Sevilla
Elin och Sevilla
Daniel och Klasse
Daniel och Klasse
Ni alla som saknas på bild, skicka mig en om du har :).
Malin och Paddington
Malin och Paddington
Josefin och Destino har en gosstund
Josefin och Destino har en gosstund
Ebba och Rivica
Ebba och Rivica
Carolina och Lillebror
Carolina och Lillebror
Sandra och Rapid
Sandra och Rapid
Irene och Dirkida
Irene och Dirkida
Jessica och Jogulum K
Jessica och Jogulum K
koncentrerad tränare och ryttare med minsta ponnyn
koncentrerad tränare och ryttare med minsta ponnyn
Beridare skrittar av :)
Beridare skrittar av :)
Emelie och Ladykrascher 12
Emelie och Ladykrascher 12

14.12 Måndag
CT efter två dagars vila idag, och när jag kom med EZT (bussen) till stallet vaknade Rosse till och startade ett hejdundrades race. Härligt att han har en sån stor hage att han kan sträckgaloppera och verkligen ösa på för fullt men jag tittar på med skräckblandad förtjusning för skaderisken är ju skyhög i det blöta smetiga gräsunderlaget. Tur han är broddad så det ger lite fäste. När jag trodde han var klar gick jag ut och kallade på honom men han stod bara kvar och iaktog mig. Jag gick ut i halva hagen och då satte han igång igen. Jisses va han verkligen tog i och öste på !. Jag stod kvar ett par minuter men gick sen in och packade bussen med alla grejjor och lät honom varva ner. När jag sen gick ut till honom stod han kvar så jag stannade 10m ifrån honom med ryggen till. Då sänkte han huvudet och kom. Jag ignorerade honom och gick långsamt mot grinden. Jag stannade igen och då kom han igen. Då fick han en klapp och blev kopplad. Viktigt att han vill komma och då får belöning, han är ju en skygg häst den här. Intressant var att han inte alls var svettig under regntäcket, och inte blåsig i näsborrarna heller, god kondis som sagt. Vi åkte till CT och gjorde det jobbet jag tänkt, lösgörande efter 2 dagars vila vilket blev ett bra jobb och många riktigt fina sekvenser. Kul !
15.12 Tisdag
CT och idag kom Rose direkt när jag ropade. Dagens träning blev mer intensiv och vi jobbar nu på att jag ska få ihop honom mer rund och eftergiven i bålen.
i vänster varv jobbar jag med att ändra mitt bäcken så att jag ska kunna öppna överskänkeln på insidan mer. Inte helt enkelt efter 2 år i den andra sadeln men jag älskar att göra jobbet nu, jag har ju nu en grundbalans som jag kan använda. Rosse jobbade jättebra och är med på ändringen så gott han förmår. Jag måste hitta tid att klippa honom, han har blivit lurvig igen. Jättenöjda båda två och han fick massor av beröm för fint jobb ffa i passage :). 
När vi kom hem fick han stå i boxen en stund medan jag tömkörde Lena på banan. Hon är så fin ! 21 år och studsar som en pingpongboll när man smackar. Efter att hon bockat , rejsat, studsat och blåst drakeld lugnar hon sig och går fint på tömmarna i form och är lyhörd för kommandon. Såå fin denna lilla pärla :).
Kolla annonsen jag la ut om henne, känner vi någon vuxen som skulle älska att tömköra henne för att själv komma ut i naturen så hojta. Inget stalljobb, bara tid för Lena behövs ! 

16.12 Onsdag
Rosse går på töm 30 min i vattenpussarna, och han ser jättefin ut bak men lite stummare ut fram trots att han ställer igenom och spårar bra.  
17.12 Torsdag
CT och vi jobbade med traven till jag fick spader. Får inte riktigt ihop honom utan det blir bra bak eller fram men inte hela han. Avslutar och jobbar galoppen som var bättre och där jag känner att vi verkligen utvecklas nu. Tror traven är inne i en sån period för att galoppen just utvecklas så jag avvaktar HB imorgon innan jag blir mer fundersam. Han är verkligen jättefin men inte helt igenom kroppen. Kanske har lite muskler mm fått lite känning av galoppen häromdagen :). Kan vara så. 
18.12 Fredag
Rosse får massage av bästa HB kl 8.00 och javisst var det lite små spänningar här och där utan att vi junde sätta fingret på något speciellt. Intressant var dock Rosses minspel som nu även visade ilska när det kändes på några ställen. Det var bara korta ansiktsutryck som sen snabbt med HBs behandling byttes till snablaande njutning på samma punkter. Men intressant att han nu släpper fram hela sitt register till HB. Det tog verkligen i kroppen på honom så sen vilade han i hagen hela dagen medan jag for runt och gjorde ärenden som att handla foder och glögg :) mm.
19.12 Lördag - 20.12 Söndag
Den här helgen är så fullbokad att Rosse inte hinns med. Ovanligt att jag har det så men nu körde allt ihop sig och med mörker fram till 8 finns inga extratimmar att hitta. Att Rosse får ledigt är mer konstigt för mig än för honom dock :).
På Lördagen hade jag träningar i Hista och sen direkt till Coop.
På Söndagen hade jag träningar i Enköping på Sista Gård och det känns i magen att kliva in i det ridhuset. När min fina ridskola vid Lunda i Strängnäs lades ner för att ge plats åt motorvägen såldes ridhuset till Tina och Johan Becker som då bodde på Sista Gård. Att nu kliva in i mitt gamla ridhus och jobba igen gör mig lite rörd. På ett härligt sätt. 

En ny skylt på vår avskrittningsrunda hos CT måste undersökas och godkännas :).
En ny skylt på vår avskrittningsrunda hos CT måste undersökas och godkännas :).
201215 Julfint i Ridhuset på Lillängen i Eskilstuna :)
201215 Julfint i Ridhuset på Lillängen i Eskilstuna :)
201218 HB dax :)
201218 HB dax :)
Ridhuset på Sista Gård i Enköping.
Ridhuset på Sista Gård i Enköping.
201221 Årets sista skoning :)
201221 Årets sista skoning :)
Rosse får RÖDA snösulor ! Fredrik sa att " jag köpte upp lagret de hade så folk lättare kan hitta sina tappskor i leran". Tappskor ??? Vad är det ??? svarade jag och log :) Vi har sandmark i våra stora hagar och ingen lera !
Rosse får RÖDA snösulor ! Fredrik sa att " jag köpte upp lagret de hade så folk lättare kan hitta sina tappskor i leran". Tappskor ??? Vad är det ??? svarade jag och log :) Vi har sandmark i våra stora hagar och ingen lera !
När Lena skos får långa Fredrik sitta på knäna. Lena får broddar idag i sina framskor :).
När Lena skos får långa Fredrik sitta på knäna. Lena får broddar idag i sina framskor :).

21.12 Måndag
Skoning 9.00, och sen får Rosse jobba på töm eftersom han vilat hela helgen. 
22.12 Tisdag
Idag red jag på min fina bana :) den är så perfekt nu så det gäller att njuta. Jag gjorde min läxa med travjobbet noga , och vi börjar kunna synka energi med storlek så det inte blir antingen pasage eller stort och platt. Svårt men det blir sakta bättre. Galoppjobbet var så galet bra idag. Högergaloppen var i stort sett tretaktig i alla storlekar på språng, och jag fick honom jättebra i ramen och där blev han lugnt kvar :). Alla serier satte han lugnt och kvar hos mig, och jag gjorde så enkelt 15 ettor som var raka och fina. Därefter gjorde vi lika fina tvåor så jag jublade såklart. Duktigt att hålla isär takten av oss båda. Efteråt skrittade vi hela floodrundan. Nästan hela passet red jag i regn så vi var rejält blöta, men eftersom det inte blåste och var 8 grader varmt så gjorde det oss inget :). Tack härliga häst !
23.12 Onsdag
idag Vaccineras hästarna på fm. Hoppas hinna rida innan :). Dagen började med att jag somnade om så hästarna fick frukost 8.00 ! De fick vara kvar inne och äta eftersom Veronica och jag bestämt att träffas 8.30 för att rida en kort tur ihop. Anders (Vet) smsade och sa att han skulle vara här 9.30 vilket var en tokig tid men vi klädde på hästarna så de var ridklara när han kom. Rosse blev skeptisk när Anders kom i närheten men eftersom Anders är snabbare än vinden med just vaccinering han Rosse ine ens fundera på att akta sig så var det klart :). Lena däremot satte in alla system bara hon såg Anders. Jag hängde i mulen och grimman, Anders hängde i manen och Lena stegrade, kastade och levde rövare innan Anders kom nära. Men hon blev vaccinerad hon med :)!. Även Zingo fick sin spruta innan Anders fick åka och vi kunde rida ut. Vi skrittade hela rundan runt Byringe så det blev både grusväg och skog. Mysigt. Jag åkte till jobbet och när jag kom hem vid 18 var både Mamma, Sussie och Lars redo men mumsig middag med fiskgratäng :). Kanongott !
Sen var det uppesittarkväll med Lotter som Sussie och Mamma fixat. Jag vann 500:- :). Rasmus kom vid 21 och då åt vi räkmackor och the medan vi spelade klart. Supermysigt och sen sov man gott !

24.12 Torsdag
GOD JUL !  Fantastiskt fint ute idag !  Frost -2 och därför vitt både på gräsmattor och i träden. Dessutom var det sol nästan hela dagen så det var underbart. Först hade vi Julfrukost ihop allihop, sen åkte Raasmus och Lars på jakt medan Sussie åkte hem. Mamma och jag gick en promenad med hundarna runt dammen och sen gick jag till stallet. Hästarna Vilar pga vaccinerad men en promenad för hand tillsammans med Veronica blev det. Hon fick med sig både Lena och Yra så det blev jättebra :). 
Rasmus ringde och sa att han skulle jobba så mamma fixade julmat lite snabbt till honom. Vi passade på att äta lunch ihop och öppna paket :). Sen fick man slöa lite innan det var dax för Kalle, hundpromenad och så Julmiddag. 
Härliga dagar ihop med alla !

25.12 Fredag
 Jag jobbar 15-21 idag så mamma åkte hem efter frukost. Lars och jag tog Rosse, Lena och hundarna på en powerwalk runt Valnarstorp. Lena travade fint bredvid Lars hela vägen runt. Sen var det bara lunch på rester innan jag åkte. På jobbet var det fullt ös, tänk att folk är hungriga idag oxå :)
26.12 Lördag
Idag red jag vid 14 tiden ett lätt pass på banan. Den var sladdad platt innan det frös så det gick jättebra att rida alla gångarter på den idag. Efteråt syntes knappt våra spår så det ska nog hålla att rida på under denna köldperiod. Först trav lättridning raka linjer och stora böjda spår. Sen galopp olika stora språng med enstaka byten vid varvbyte. Sen lite sidvärts i galopp och sen var vi klara. Jag skrittade runt fotbollsplanen och piaff,passage,piaff på gräsvägen hemåt. Skönt att vara igång med ridandet igen. 
27.12 Söndag
Beror på mörkret vad vi gör idag. Blev ingenting :) Jag var på trevliga Mellösa Ridklubb och hade 9 elever mellan 9-15 och efter det hade jag ingen lust att ta ut bussen och Rosse i stormbyar för att rida ett lättare joggingpass. Han fick vila och jag med :). Tack alla trevliga ryttare och medverkande på Stall Lindsberg med Berit i spetsen. Det är nu tredje gången jag är hos er och det är så inspirerande och trevligt. God Fortsättning och rid fint :). 

201221 Tömkörning i +6 grader idag :)
201221 Tömkörning i +6 grader idag :)
201223 Årets Julgran !
201223 Årets Julgran !
201223 Räkmackor på uppesittarkväll :)
201223 Räkmackor på uppesittarkväll :)
å Bingolotto :)
å Bingolotto :)
Julaftonspromenad med Mamma och hundarna :)
Julaftonspromenad med Mamma och hundarna :)
Julaftonspromenad med Hästarna och Veronica :)
Julaftonspromenad med Hästarna och Veronica :)
201225 Juldagspromenad med alla :)
201225 Juldagspromenad med alla :)
i huset bakom Veronica bor hon och Rene´.
i huset bakom Veronica bor hon och Rene´.

När mamma åkte hem på Juldagens fm mötte hon snön !
På Vindö hade det kommit så pass mycket att de behövde skotta. Lyllo ! eller inte :) !

Sol och Rimfrost blev perfekt för julkänslan idag !
Sol och Rimfrost blev perfekt för julkänslan idag !
Tyra och Prinsen
Tyra och Prinsen
Karin och Baristo
Karin och Baristo
Maya och Oliver
Maya och Oliver
Novali och Remmen
Novali och Remmen
Elin och Lina
Elin och Lina
Vilma och Hyper
Vilma och Hyper

Tyvärr hamnade inte 
Nora och Boy samt
Petrea och Lady med på bild denna gång.

Lovisa och Tore
Lovisa och Tore
Tore fått fint pannband i julklapp :)
Tore fått fint pannband i julklapp :)

28.12 Måndag
Migränmorgon så när stallet var klart och hästarna fått mat ute gick jag i säng igen. Vaknade vid 10 och mår bättre men seg och slagen. Red ut med Veronica och Yra runt Valnars i alla gångarter och Rosse kändes mjuk å fin. Duktig med galoppen och P+P påväg hem. Jag tömkörde Lena en runda och hon travade på fint hela vägen :). Jag blev svettig eftersom jag som vanligt hade för mycket kläder på mig för den här pigga ponnyn :). Hemma är det storjakt idag så Lena och jag hälsade på alla som runt eldarna käkade utelunch :). 
Jobbade 15-21 på Coop. 

29.12 Tisdag
Migränmorgon. Gjorde klart stallet innan jag gick hem och däckade med medicin i soffan. Skitmigrän. Vid 11 var jag tillbaka i stallet och eftersom det ösregnade lastade jag Rosse och åkte ner till Salvartorp för ett lättare jobb under tak :). Det är stor skillnad på hur han galopperar i höger galopp, och skillnaden är till det bättre :). Traven som oxå förändras är svårare, vi hittar rätt balans oss emellan men då blir det en ganska blek trav. Ur det kan jag dock öka på rätt sätt oftast, med bärigheten kvar och lyft i fronten. Upptagningarna blev riktigt vettiga idag, så kanske är vi på rätt väg. Tur det är långt till start, jag har lite att knöla med innan det är på plats. Galoppen känns dock rätt fantastisk emellanåt, och det är han sämsta gångart :). Kul att jobba i lugn och ro i ett härligt ridhus medan regnet dånar utanför :). 
På kvällen var jag i Eskilstuna och hade årets sista träning där, trevligt som alltid och bra jobb av samtliga :). Gott Nytt År !

30.12 Onsdag
Ingen migrän :) ! Som ett nytt liv :) ! Härligt ! 
Ute är det snöglopp och sen ösregn så Rosse fick vila idag. Ibland är det skönt att krypa in på COOP :). Idag var en sån dag.

31.12 Torsdag
Årets sista dag. Hur gick det till att det gått ett år igen ?
Rosse och jag jobbade på banan ett sista ridpass för detta år !
Känns sådär. Blir inte riktigt som jag vill. Tur vi ska till Izabella den fjärde. Rosse skummar och jobbar på men känns lite sandig. 

På kvällen hade vi även i år turen att vara bjudna till Södertäljes bästa matställe :). Marie och Claes skapar alltid fantastiskt trevliga kvällar och supergod mat. Vid 12slaget drar det igång galna fyrverkerier utanför som vi kan titta på. Jag håller mig inne och tittar genom fönstren, det är bara för mycket för mig :).

Ingen mer Julmat nu :)
Ingen mer Julmat nu :)
Ridbanan Nyårsafton 2020
Ridbanan Nyårsafton 2020
Ridbanan Nyårsafton 2020
Ridbanan Nyårsafton 2020
Nyårsafton i Södertälje 2020
Nyårsafton i Södertälje 2020
Vår badstrand Nyårsafton 2020
Vår badstrand Nyårsafton 2020

Rosseau jobbade i December såhär :
6 Vilodag 
3 Promenad för hand
3 Tömkörd
4 Riden på banan hemma
1 Ridhus själv
5 Riden för CT hos henne
1 Riden för KvK hos honom
1 Riden för Tinne hos henne
3 Riden i skogen med Yra
2 Riden i skogen själva
1 HB Massage
0 LL Kiro
1 FB Skodd
1 Tandkoll + Vaccinerad