MAJ 2021 
Våra starter i Maj
2 Maj Intermediaire 1
på Strömsholm 66,274% 6:a !
14 Maj Intermediaire 1B
på Segersta 56,589 %
29 Maj Intermediaire 1B
på Kimstad 59,302 %
v. 17   
1.5 Lördag

Idag kom CT och Dianella till oss på morgonen och vi trimmade våra program som i skarpt läge inför imorgon. Rosse gick en vända med spö men oxå en vända utan så jag kände att jag fick honom med mig hela programmet igenom. Mentalt för mig. Han var jättefin båda rundorna och gjorde säkra serier och fina piruetter. Jag har en fin känsla i träning nu. Hoppas få med det även till tävling men det är inte så säkert. 
Dianella var jättefin och spänner av mer och mer. Skönt genrep :)
Kadanz vilar såklart hemma idag efter sin start igår.
Resten av dagen ägnade jag åt att ha träningar och putsa och packa allt för det blir tidigt imorgon. På kvällen gick vi en promenad med hundar och båda hästarna innan Rosse fick bada shampoo innan nattfodringen. Jag flätade både manen och svansen så får vi se hur det klarar sig till imorgon. 
Godnatt !!
210501 Morgonträning i vackert väder :)
210501 Morgonträning i vackert väder :)
210501 Nöjd och skummig efter morgonpasset.
210501 Nöjd och skummig efter morgonpasset.
210501 Kvällspromenad
210501 Kvällspromenad
250501 Nybadad
250501 Nybadad
 2.5 Söndag
Morgonfodrade 04.15 och de får äta frukost inne. Jag fixade stallsysslorna så långt det gick och sen hem för frukost och klädbyte. Väckte Lars som gick med hundarna medans jag fixade mig och packade bussen. Sen gick jag till stallet och borstade Rosse och gjorde klart för att åka. Flätorna hade klarat såg över natten :) skönt för det spar en halvtimme på morgonen. Löste upp svansflätorna som tack vare det knappt var spåniga trots blöt svans igår.
Lars kom med bussen så vi packade in alla prylar, lastade Rosse och sen släppte vi ut de andra tre hästarna med hö och täcken. Kl 06.30 rullade vi mot Strömsholm. Vi hade gott om tid så vi stannade vid GULF och kollade däcktrycket i sommardäcken. Såg bra ut så då har vi kollat efter detta bytet.
Vi var framme vid 7.40 så medan Rosse stod i bussen och åt hö tog Lars och jag en promenad över åsen till ridhuset och såg CT visa Daniella banan då det var banvisning. Hon skötte sig fint :). Vi gick tillbaka till bussen och klädde på Rosse och så gick Lars och han en promenad medan jag bytte om. Vi hade lagt till 10min framridning eftersom Rosse inte varit ute något på morgonen och det tror jag var bra. Upp till ridhuset och framridningen var kanonbra :). CT var redo så jag hade henne i örat hela framridningen vilket var jätteskönt.  Rosse var mindre rädd för möten den här dagen, kändes fin och lydig så jag kunde sätta lite tryck i honom ett tag innan jag skulle in. Framridningen var jättebra :).
In på banan och jag red utmed långsidan med domare vid E och Rosse gav dem knappt en blick :). Bättre än förra året det med :). Jag hade tom lite bra bjudning innan start :) och kunde ha lite höjd på form och steg :).
Uppridningen kändes bra och halten helt ok. Startade fint mot domaren och höll fin bärighet i vänstersväng in mot ökningen som oxå började bra. SEN vart det som vanligt. Jag hade honom lite bakom skänkeln hela ritten, och därför blev han lite för låg i fronten och då lite snäv i formen. Genom allt.
MEN han är lydig och jag kan fortsätta rida noggrannt och göra så bra jag kan. När jag red förbi någon domare så hörde jag  6 så jag var övertygad om att vi knappt skulle bli godkända på den känslan jag hade. SKIT. Någonstans kände jag ändå att det var lite bättre ridbarhet än förra året och när siffrorna kom hade jag gjort ett PB i Intermediaire 1. ETT PB !!! på årsdebuten !! På den ritten ???  WHAT ??   66,274 % och Domare C som var Mats hade 68,235% ! 
Lars tog Rosse och gick till  bussen och ställde in honom medan jag bytte om och gjorde mig redo för att coacha CT och Dianella som oxå skulle rida samma klass. De gjorde en fin debut på 64,314% trots att Dianella var bakom skänkeln av spänningen. Vi var gladast över att hon ändå valde att stanna med CT och följa henne genom programmet, DET är en förtroendeseger som heter duga. Det här året är det just det hon ska utbildas i. Att med förtroende gå med CT oavsett vilken bana de är på. Jag tror stenhårt på att vi löser det :).
När CT ridit gick vi ner till Rosse och då jag fortfarande var placerad så tog vi ut honom och betade samt promenerade en timme. Han njöt i fulla drag av gott gräs och solvärme. Vi ställde sen in honom i bussen och gick med CT till Markan och fikade innan hon åkte hemåt. MUMSIGT !! Ända till sista ryttaren trodde jag att vi skulle hamna utanför MEN ICKE !!  Vi fick PRIS i årsdebuten :).  6a och 550:- rikare :). Trötta Glada och Nöjda styrde vi hemåt. Rosse hann komma ut i hagen några timmar å jag hann plocka reda på alla prylar i lugn och ro. Kvällen ägnade vi åt effektivt slöande förutom en promenad med hundar och Lena runt fotbollsplanen. Stort tack för alla GRATTISAR på fb :)
Godnatt !!
Spegelblant kl 04.00 på morgonen. Gäsp.
Spegelblant kl 04.00 på morgonen. Gäsp.
210502 Fint morgonväder till frukost är aldrig fel :)
210502 Fint morgonväder till frukost är aldrig fel :)
210502 Nostalgisk kärlek till denna plats :)
210502 Nostalgisk kärlek till denna plats :)
fina utsmyckningar överallt
fina utsmyckningar överallt
Mina killar :)
Mina killar :)
Samlad skritt
Samlad skritt
Sista Halten gav en 8a :)
Sista Halten gav en 8a :)
Resultatlistan :)
Resultatlistan :)
framridning
framridning
påväg in i Piruett
påväg in i Piruett
Bästa fikaplatsen för tvåbenta :)
Bästa fikaplatsen för tvåbenta :)
210502 Priis !! 6a av 23 starter. KUL !
210502 Priis !! 6a av 23 starter. KUL !
Focus innan ryggningen vid C
Focus innan ryggningen vid C
Fränt med display på väggen :)
Fränt med display på väggen :)
Bästa fikaplatsen för fyrbenta :)
Bästa fikaplatsen för fyrbenta :)
Bästa Tränaren, coachen och vännen Camilla Toll och Dianella. Tack för all hjälp !
Bästa Tränaren, coachen och vännen Camilla Toll och Dianella. Tack för all hjälp !
3.5  Måndag 
Idag vilar Rosse helt, men vi umgås och betar ihop en stund på dagen. Jag hann med en sväng till Frissan innan Coop 12-21.
4.5 Tisdag
Nu gäller det att hinna rida klart på fm innan regnet drar in. Stallet klart 07.00 och så tillbaka efter att ha ätit frukost. 9.00 skrittade jag fram och då anlände CT och Dianella. Kadanz vilar några dagar efter hans tävling. 
Rosse kändes mjuk och fin redan i värmningen så vi jobbade lite med passage, piaff och ettorna så jag har känt på dem innan jag ska till KvK imorgon och träna. Det ska heldagsösregna imorgon så det passar bra med att åka iväg. 
Lite svajjigt och tajmingen från mig är svår men nog sitter inlärningen rätt fint ändå :). Bra att veta efter ett uppehåll. Jag undvek de rörelserna lite innan start för att inte Rosse skulle blanda. Klokt tror jag :).
Medan CT red Dianella stod jag och betade Rosse bakom ridbanan. Vi har ju komradiokontakt så Rosse i longerlinan betandes och jag vid staketet tränandes funkade fint. Bra att ha jobbat dem idag för nu ses vi tidigast torsdag.  När vi var klara och Rosse var ute i hagen igen packade och putsade jag allt inför imorgon. Jag Veronica och Carina hade lite stallmöte ang hur vi gör med våra förstörda hagar. Fortsättning följer ...  Sen hem till lunch och pappersjobb, middag med Lars vid 16 innan träningarna på Näsbyholm drar igång 17-21.  
210503 Fin morgon
210503 Fin morgon
Jag sitter i solen på bänken bakom stallet och Rosse mumsar gräs. Mysstund :)
Jag sitter i solen på bänken bakom stallet och Rosse mumsar gräs. Mysstund :)

I sommar finns inga hagar att beta i för våra hästar. 

5.5 Onsdag
Vad passar bättre en ösregnsdag än att åka till KvK på årets första träning ? Det ska bli lite av en utbildningskontroll eftersom det gått så lång tid sedan sist att vi borde ha förbättrat oss :) så vi slipper skämmas :). Jag åker själv idag, men vill du åka med någon gång så hojta !
Regnet öste ner hela vägen och när jag kom fram. Hade lite tid att kika på Josefina innan det var dax för mig. Där har det utvecklats fint sen jag sist såg dem :) Duktigt jobbat. Rosse och jag fick en bra träning med lite hjälp i allt. Inga stora saker att rätta men höger bak ska lite in under honom i alla högersvängar. Vi visade alla rörelser och filade lite på saxen, piruetterna och övergångar P&P som blir lite trevande ännu. Kul jobb och bra support, ger merkänsla så vi kan fila vidare. När Rosse stod i bussen igen och jag gick in på WC i stallet blev jag bjuden på Gofika i KvKs sadelkammare :). Anna-Karin Larsson ( Josefinas mamma ) som jag kännt i många år hade kaffe på G. 
Tillsammans med en kvinna som ofta rider p fm och Josefina fick vi en kul snackstund :). Tusen tack :)!
210505 Regnig dag är perfekt att åka till KvK och träna på Ågesta.
210505 Regnig dag är perfekt att åka till KvK och träna på Ågesta.
Gott om plats att fixas  :) Älskar denna buss :).
Gott om plats att fixas :) Älskar denna buss :).
med en smart byggd buss blir man inte blöt när man kläs på :)
med en smart byggd buss blir man inte blöt när man kläs på :)
21 05 07 HB knåddax
21 05 07 HB knåddax
6.5 Torsdag
Idag lastade jag i regnet och åkte till CT för att jobba vidare på KvKs läxor. Rosse kändes jättefin stundtals :).
7.5 Fredag
Idag fick Rosse äntligen ( enligt honom ) hjälp av HB med musklerna och även laser på lite olika punkter. Känns fin i stort sett överallt så inget orosmoln efter låsningen vad hon kunde känna. Phu! Magkänslan stämmer so far.
EZT och jag åkte till besiktning och sen till Coop för jag jobbar 12-17 idag så det fick bli bussen till Mariefred för att hinna :). Lasse passade på att tvätta våra bilar när jag ändå hade bussen till jobbet :) Tack Tack :) 
På kvällen efter middagen gick vi en 20-benspromenad en timme. Skönt att få med alla djuren på en skogsrunda innan myggen blir för många. 

8.5 Lördag
Rosse fick ett arbete på töm på morgonen och såg mjuk och fin ut.  
Jag har träningar 9-14.30 på Hista och sen Coop 15.00-21.30.

9.5 Söndag
Red på banan själv idag, behövde känna mig fram och kolla om jag kan få till lite 1B linjer. Stundtals känns det super och stuntals öken. Svårt. Skitsvårt.
Nöjda skrittade vi åsen runt efteråt.
10.5  Måndag 
Tinnedax äntligen !
Anki följer med och det är så kul att ha tid att prata :) På de två timmarna till Lövsta och två timmar hem igen hinner vi ju avhandla rätt mycket :). Tack goa du för trevligt sällskap :).
Eftersom det även är första träningen för Tinne sedan i höstas blev det ju en utbildningskoll här med. Jag fick lite skäll och lite beröm. "Han travar för dåligt i sin grundtrav. Det är LA trav. NUUUU är det Grand Prixtrav !!! Så ska han trava under dig :). Läxan är travkvalitet. Otur. Skitsvårt. Vill kunna. Vill kunna hela tiden. Pust. Galoppjobbet var bättre även om grundkvaliten även här brister stundtals. Hejja Rosse ! Kämpa Kämpa !! Duktig Duktig !!
210507 EZT besiktad :)
210507 EZT besiktad :)
210507 biltvätt
210507 biltvätt
210207 kvällspromenad
210207 kvällspromenad
210510 Lövsta Äntligen igen !
210510 Lövsta Äntligen igen !
Anki och Rosse :)
Anki och Rosse :)
11.5 Tisdag
CT hit och Rosse gick bra travprogram. Jag skrittade ut efteråt. Skönt. 
På kvällen var jag på HAGBY i Eskilstuna och hade 8 träningar igen vilket är kul för de är så engagerade och intresserade :). 

12.5 Onsdag
Rosse vilar hela dagen. Jag har träningar på morgonen och sen Coop 12-21.
13.5 Torsdag
CT hit  och jag red igenom 1B två ggr. Kändes sådär. Ingen riktig feeling just nu. Men vissa bitar känns jättefina :). Dianella går jättebra så vi håller tummen för oss i helgen :). Jag har sedan träningar hemma 12-15 och sen på Salvartorp 17-21. Det blev 9 träningar idag förutom min egen ridning. Medan jag var på salvartorp fixade min älskade Lars igång bevattningen på ridbanan !
Jippiee !! Tack Tack Tack Tack såå skönt att det är igång igen :).

14.5 Fredag. Idag startar vi 1B på segersta :)
CT hit på morgonen. Vi red igenom programmet igen och det känns helt ok men skört. Rosse hann sen gå ett par timmar i hagen medan jag fixade klart allt. Tog in Rosse vid 13 och badade samt flätade. Han fick sen lunch i boxen medan han torkade och jag gick hem för att äta. Lars hade gjort mat så det var snabbt avklarat. Packade bussen och lastade Rosse och så åkte vi ot Segersta. På vägen hämtade jag upp Malin A så jag hade groomhjälp och sällskap på resan även idag ! Stort tack :)
Det ösregnade mesta delen av resan och över Enköping var det som vanligt kolsvarta moln. Jag hade regnkläder med och ska rida fram inomhus så det är ändå ok. När vi kom fram och mötte parkeringskontrollanten så sken solen :). " Tack att ni tog med solen hit sa han :)  för det har ösregnat hela dagen." På oss kom sen inget regn förrän vi satt i bussen påväg hem ! 
Framridningen kändes skruttig först men sen var han mjuk och släppte ner mig bra. Jag trodde verkligen att jag skulle ha honom med mig denna gång.
Men icke. Han gick duktigt på den lilla gången ut på banan, jag travade bortåt på långsidan och jag känner hur han knyter sig under mig och att sadeln nu sitter på manken. Jag stannar och försöker rucka tillbaka den utan att lyckas. Drar gjorden som har släppt eftersom sadeln glidit fram.  Tänker på att gå ut men bestämmer mig för att öva vidare för mina 750:- som denna starten kostar i startavgift. Travdelen är det värsta jag haft inne på en bana någonsin. Bakom skänkeln, för låg och inget svar alls för mina fötter. Växlade tre steg upp i passage sen var han platt som en pannkaka och visade inget av sin fina piaff. Domarna skrev att han inte var bärig och han fick underkänt för lösgjordheten av alla 3. Galoppen började bättre och de sju bytena i vartannat var jättefina så jag blev lite gladare. Tyvärr stod en funktionär precis i slutet på diagonalen så i näst sista bytet svängde Rosse undan lite till höger och då blev det ett byte på ett språng istället. Därmed 4 av alla domarna på serien. Surt.
Saxen kändes lydig men på framhjulen och då blir det svårt att spåra rätt. Piruetterna likaså, ingen drivkraft uppåt alls. Ettorna satte vi säkert och gjorde även rätt antal :). Där fick jag de 7or som vi var värda av alla domarna. 56,589 % och såklart sist av de 7 startande.

Av 99 satta betyg är 32 under 6.0 men bara 5 av dem är på koff 2 .
Vi har 3st 7,5  12st 7.0  20st 6,5 och 32st 6.0 = 67 godkända.

Jag rider denna klass för övning, men vill helst ha med mig den Rosse jag har till vardags, och inte den här ! Suck. Bara bita ihop och jobba vidare. Jag ska klara att få med mig honom inne på banan. Jag SKA. 
15.5 Lördag
Vilodag såklart för Rosse. Jag har träningar hemma hela dagen. Härligt !
16.5 Söndag
Rosse och jag red ut ensamma på en härlig tur i skogen idag. Vi skrittade åsen bort till Starrkärr och sen lite trav men mest galopp hela grusvägen hem. La även in passage och piaff å han vet precis vad jag menar och växlade fint både ner och upp :). Utan sporrar och utan spö. Så fin passage att jag klappar honom medan han studsar på. Tack för att det finns där. Tänk om jag kunde få visa det på banan. Det vore en befrielse :)

När jag var klar i stallet och haft en träning skyndade jag hem där folk börjat samlas för vi ska överraska Rasmus ihop med några av hans goa kompisar.
Killarna har fixat detta för att göra något nu innan Rasmus åker till Mali.
De har köpt Grillkorv med tillbehör, ingen alcohol idag utan Loka då alla kör och vi ska träffas 12.30. De ville vara hos oss vid sjön så Lars har fixat brasan och lurat Rasmus att han måste åka till slaktboden ( bredvid oss ) för att möta viltuppköparen 13.00. Vi alla är på stranden och alla bilar står på vår infart när han kommer. Hans första reaktion var att " va f-n är det folk på badstranden nu när ingen är hemma ? " sen kände han igen bilarna och då tittade han på Kristin som satt bredvid honom i bilen och hon flinade ju såklart :). Lurad !
Det blev en härligt glad lunch och Rasmus har så härliga kompisar, de är fina killar allihop å det värmer mig att de är så måna om varandra. Även Anna och barnen kom å det var härligt att få umgås lite med dem och att höra att Anna nu landat bra i sthlm och att det ordnat sig. Kram till er alla. Kvällen ägnade Lars och jag åt att först gå en långpromenad med hundarna runt Algatan - mosstorp och sen stannade jag i stallet och började packa för tantkalaset som jag och Rosse ska till på onsdag-torsdag. Fortsatte sen med att packa hemma medan Lars var ute och jagade ett tag. Det är ju mycket som ska med å skönt att hinna packa det som går innan. Bra söndag helt klart :).  
210513 Bevattningen igång !!
210513 Bevattningen igång !!
210513 Nu är det gullvivor överallt igen :)
210513 Nu är det gullvivor överallt igen :)
210513 Hur länge kan mina påskliljor blomma hemma ? De har stått i evigheter nu. Kolla de fina stenstatyerna bakom som Lars roar oss med i ån :).
210513 Hur länge kan mina påskliljor blomma hemma ? De har stått i evigheter nu. Kolla de fina stenstatyerna bakom som Lars roar oss med i ån :).
210513 Vackra kvällar vid stranden nu.
210513 Vackra kvällar vid stranden nu.
210514 Nybadad och flätad
210514 Nybadad och flätad
210514 På plats med Malin som groomar idag :)
210514 På plats med Malin som groomar idag :)
Solen sken över banan för oss :)
Solen sken över banan för oss :)
210516 Härlig Grillkväll
210516 Härlig Grillkväll
210516 Skogsöron
210516 Skogsöron
210518 Vackra Länna Bruk
210518 Vackra Länna Bruk
Det är full rulle nu, och jag hinner inte med att skriva men här kommer lite från minnet av denna vecka :)
17.5  Måndag 

Tömkörde på banan och jobbade bara framåt och lösgjorda övergångar. Fin !
18.5 Tisdag
Red på banan för mig själv och temat var gå för skänkeln. Inget P&P  men delar ur mitt program. Red igenom hela 1B på slutet och det går nästan :).
Jag var klar med stallet 9.30 och min mamma kom 10.00 så vi fick en härlig långpromenad med hundarna, käkade lunch ihop och sen åkte hon och Rasmus till Strängnäs i ärenden som han behövde göra. På det viset fick de lite tid ihop och jag kunde packa klart inför imorgon. PHU !
Träningarna på Näsbyholm på kvällen var kul och hästarna jobbade på bra. Önskar dock att tiderna skulle fyllas bättre. Kom igen å träna !! 

19.5 Onsdag 20.5 Torsdag 
TANTKALAS ÄNTLIGEN !

Jag morgonfodrade och släppte ut hästarna 05.00, gjorde klart stallet och fodret till Lena även för imorgon. Sen hem och hämtade all packning och frukost som jag ska äta i bussen. 07.30 rullade Rosse och jag hemifrån och vi var först av alla framme på Ledingenäs 09.50. Härligt att kunna promenera Rosse och beta lite innan han ställdes i boxen. Jag kånkade upp mina väskor till mitt rum nr 5 ( som jag oftast tingar ) och sen mötte jag upp de andra som började komma och hjälpte dem bära grejjor. 
Alla skulle vara på plats 11.00 och så var det, men Maggan hamnade i trafikproblem och kom insladdande precis. Vi satte oss till bords och åt vår medhavda lunch ihop och det är så kul att träffas igen ! 
Sen tog Eva till orda och pratade bra kost för +50, sen var det dags för att hurta lite med olika uppvärmningsövningar för puls och kropp. Kul !  Bra initiativ där Maggan :). Så var det då dags för hästarna och Träningen för bästa Tinne som anlänt. Rosse gjorde två riktigt bra och givande dagar där vi jobbar mest med att få traven att bli GPtrav, passagen att bli GPpassage och att inte sudda så mycket i LA trav :) skitsvårt men oxå skitkul !
Malin var utan häst denna gång så hon var vårt allt-i-allo ihop med sin ursöta och väldigt trevliga hundvalp som jag glömt namnet på tyvärr. Malin fixade med vårt sponsorpaket från HÖÖKS som för 10e året stöttar oss med finfina saker. Denna gång var det snygga jackor med brodyr. Sen var Malin även vinexpert som vikarie för Anne-Carin och det gick strålande :).
Sofia och jag promenerade med Rosse och Abbe både morgon och kväll, våra hästar trivs ihop helt klart. Betade oxå Rosse så mycket jag han.
Middagen på kvällen bjöd på massor av härliga berättelser från nu och förr, och Tinne bjöd på härliga OS minnen och vi skrattade oss dubbelvikta till den ena tokigheten efter den andra. Behövligt kul kurs för oss alla !
Tusen tack för denna gång och vi ses snart igen !  
En endagars på Lövsta 22.6 är planen. Längtar !
Vackra Ledingenäs
Vackra Ledingenäs
mitt rum 5
mitt rum 5
eget badrum/wc
eget badrum/wc
Ingång från läktaren
Ingång från läktaren
luftigt gäststall
luftigt gäststall
Läktarhäng
Läktarhäng
Jag och Rosse
Jag och Rosse
Annelie
Annelie
utsikt från rummet
utsikt från rummet
Nöjd Rosse
Nöjd Rosse
Eva har fyllt 60 så presentdax !
Eva har fyllt 60 så presentdax !
Malins fina hundvalp kollar oxå :)
Malins fina hundvalp kollar oxå :)
Sofia och Abbe
Sofia och Abbe
Våra promenadkompisar Sofia och Abbe.
Våra promenadkompisar Sofia och Abbe.
Hon fick en vallningskurs !
Hon fick en vallningskurs !
Malin vikarierade som Vinexpert :)
Malin vikarierade som Vinexpert :)
Maggan och Selfie
Maggan och Selfie
Ingrid
Ingrid
vacker utebana
vacker utebana
Jippiee!! Malin kommer med sponsorpresenter från HÖÖKS för 10e året :)
Jippiee!! Malin kommer med sponsorpresenter från HÖÖKS för 10e året :)
Ursnygg jacka och fler kaffekoppar var det denna gång. Tack HÖÖKS !
Ursnygg jacka och fler kaffekoppar var det denna gång. Tack HÖÖKS !
Såhär glada vart vi !
Såhär glada vart vi !
Snygga bakar :)
Snygga bakar :)
Eva
Eva
TANTKALASET 2021 Annelie Ågren, Malin Claesson, Maggan Magnusson Osmund, Anette Holm, Liselotte Bogårdh, Ingrid, Sofia Naeslund, Eva Nilbrink.
TANTKALASET 2021 Annelie Ågren, Malin Claesson, Maggan Magnusson Osmund, Anette Holm, Liselotte Bogårdh, Ingrid, Sofia Naeslund, Eva Nilbrink.
21.5 Fredag
Vilodag för Rosse såklart men vi tog en promenad med hundar och hästar på kvällen efter att vi monterat upp taket på altanen ihop med Rasmus och Josefine. Tack för hjälpen !
22.5 Lördag
Rosse fick ytterligare en vilodag då jag har dubbeljobbarhelg. Behövligt för honom tror jag.
23.5 Söndag
Tömkörde med dressyrstaketet att följa i passage-piafflinjen, der var jättebra !
Han ser så fin ut :)
210521 Monterar tak :)
210521 Monterar tak :)
210521 Aramis
210521 Aramis
210521 Zingo
210521 Zingo
210521 Altantak klart
210521 Altantak klart
210521 Kvällspromenad
210521 Kvällspromenad
210521 vacker kväll
210521 vacker kväll
24.5 Måndag
Rosse och jag åkte till CT på fm och fick till ett jättebra pass :). Vi jobbar mot start på lördag i Kimstad. Där är målet att rida Intermediaire 1B igen och se om jag kan få travprogrammet med mig. Svårt. Skitsvårt.
På kvällen hade jag träningar i Heby igen, och lika tur med fantastiskt fint väder denna gång :). Bra ställe helt klart !

25.6 Tisdag
Idag jobbade Rosse och jag själva på ridabanan och jag red igenom programmet 2 ggr. Känns såklart svårt men oxå genomförbart hemma nu. 
Efter passet gick vi förbi magasinshagen och bekantade oss med fåren som kommit för att beta av där. Fina :)
På kvällen var det träningar i Eskilstuna/Hagby och det är ett bra gäng även dår :). Vattnat och välskött ridhus oxå. 

26.5 Onsdag
Idag fick jag min första Vaccinspruta mot Covid 19!
Så tacksam att jag klarat mig ända tills nu. Rosse fick vila idag för det drog in ett galet monsunregn och vi fick över 60mm på bara några timmar. Jag åkte till jobbet 12-21 och när jag åkte hem var hela världen sjöar ! Överallt var det enorma vattensamlingar och åkrarna stod helt under vatten. Jag har aldrig sett något liknande. 
27.5 Torsdag
Det är så galet mycket vatten överallt ! Från skogen bakom stallet forsar en å genom hagarna så det blir skum ! Lena kan inte gå ut i sin sjöhage alls idag så jag får fixa lite så hon kan vara i sjukhagen istället. Rosse vågar inte gå över floden i sin hage på morgonen utan står å tittar förundrat på allt vatten.
Jag lastar och åker till CT där de fått mycket men mindre regn än här. Skönt att jobba i ridhus medan det öser ner ute. Rosse jobbade på bra och jag red igenom programmet en gång och travdelen två ggr.

28.5 Fredag
Otroligt !! Min ridbana hemma är TORR trots enorma regnmängder i två dagar. Allt annat är sjöblött men min bana har dränerat igenom vattnet fantastiskt bra :) Jag red ett bra pass på banan, red linjer ur 1B och de jobbiga P&P några ggr. Känns förvånande fin :). Ska bara snygga till mig själv i det jobbet oxå. :) Håll tummarna för att jag får rida Rosse vettigt imorgon. Vi startar 15.15 i Kimstad. Ska bli kokvarmt. 
29.5 Lördag
Lars och jag susade ner till Kimstads fantastiska och torra tävlingar. Superhärlig tävlingsplats som verkligen rekomenderas ! 
Framridningen gick bra och jag fick bra snurr på Rosse trots kokvarmt.
In på banan och all energi borta. Jag hackade mig runt i travdelen utan att få till någonting, ingen samling utan bara lite fart vilket jag inte vill ha men det är enda sättet. Galoppdelen ok och serierna höll ihop. Sååå ledsen av känslan.
59% och såklart ett bottennapp. Riktigt riktigt ledsen nu.

30.5 Söndag
Vilodag för Rosse såklart. 
Ägnade dagen åt hemmafix och lite träningar här hemma innan vi käkade middag Rasmus, Kristin, Lars och jag på kvällen.  Skönt att bara hänga med Rasmus ikväll, för i morgon åker han ofattbart bort till FN tjänst i 6 månade och jag vet inte hur jag ska hantera det inombords. Gråtavslutning för oss alla såklart, och det var så jobbigt att se Rasmus ta farväl av Aramis som förmodligen inte finns kvar när han kommer tillbaka. Han är 13 år och börjar bli dålig. Skitjobbigt. Riktigt skitjobbigt att min fina fina Rasmus ska åka på tveksamt livsfarligt uppdrag. Hur hanterar man det ? Mina inälvor skriker rakt ut. Snälla kom tillbaka igenkännlig och utan skadad psykiskt ffa. 

31. 5 Måndag
Orkade inte rida idag, tog farväl av Rasmus på morgonen, Lars kör honom till Karlsborg där han ska sitta i karantän i 14 dagar innan de flyger ut. God nyhet är dock att regeringen äntligen beslutat att de ska vaccineras mot Covid innan avfärd. Alltid något.
Jag åker till jobbet rödgråten och säger att jag haft migränmorgon så det är därför jag ser konstig ut. Orkar inte berätta. Bra att jobba 12-21 idag så jag kan tänka på något annat. Rasmus ringer och säger godnatt och berättar hur de har det på en ö i havet där de ska vara i karantän. Vackra bilder i kvällssolen.
Känns skönt att prata med honom. 
210526 Äntligen vaccin Nr 1
210526 Äntligen vaccin Nr 1
210527 Lenas sjö
210527 Lenas sjö
210527 Efter EN natt har sjön ökat rejält.
210527 Efter EN natt har sjön ökat rejält.
210528 OTROLIGT ! Torr bana idag :)
210528 OTROLIGT ! Torr bana idag :)
210528 skum mun
210528 skum mun
210529 Fina tävlingar på Kimstad
210529 Fina tävlingar på Kimstad
210530 Blommor till MIN mamma på morsdag.
210530 Blommor till MIN mamma på morsdag.
210530 vårt fina träd
210530 vårt fina träd
solstollar
solstollar
210531 Lena och Gurra käkar middag ihop :)
210531 Lena och Gurra käkar middag ihop :)
210529 Blöt fikaplats.
210529 Blöt fikaplats.
210530 Lars första bad 2021 :)
210530 Lars första bad 2021 :)
210530 härlig kvällsmiddag
210530 härlig kvällsmiddag
210531 Spånleverans
210531 Spånleverans
210529 Rasmus kul kväll med kompisar
210529 Rasmus kul kväll med kompisar
210529 Betar lunch
210529 Betar lunch
210530 Blommor till MIG på morsdag :)
210530 Blommor till MIG på morsdag :)
210530 Rasmus och Aramis
210530 Rasmus och Aramis
210531 vattnet stiger fortfarande.
210531 vattnet stiger fortfarande.

Rosses jobb Maj 2021
Träning för CT här hemma  = 4 dagar
Träning för CT hos henne = 3 dagar
Träning för Tinne = 3 dagar
Träning för KvK = 1 dag
Red på banan själv = 4 dagar
Tävlar = 3 dagar
Red ut ensam = 1 dag
Tömkörd = 3 dagar
HB Massage = 1 dag
Vilodag med hundpromenad = 4 dagar
Helt vilodag = 4 dagar