JANUARI 2024

Rosse är ju i rehab sedan 23 nov då han kom in från hagen med hb galet svullet över hela senpaketet.
Till klinik 30.11 (Izabella) men ultraljud sa ingen skada på senor. Dock tyckte både Izabella och Appen att Rosse var aningens halt vb ! Avvakta hemma i hage och promenader samt med medicin som gjorde att han slutade äta både kraftfoder och grovfoder !
Kuren avslutades efter 5 dagar pga det och svullnaden var då klart bättre. Återbesök klinik 14.12 (Maria) HB fint men fortf halt vb. Böjde och vb högt halt. Ultraljudet sa inflammation vb knä och det behandlades med cortison. Ska gå i hage 10 dagar, sen promeneras och gärna uppsuttet men på väg rakt fram. Pga helger så blir återbesöket 9.1 (maria) och då kan han ha gått i alla gångarter riden rakt fram.
Håll tummen !

Tack Marie och Claes för ännu en supertrevlig och mumsig Nyår !

I Södertälje smälls det galet mycket vid tolvslaget. Tur det är tyst och stilla hemma hos oss :).

Familjen Bardossons 3 fina killar som lugnt övernattade hos oss istället för bland fyrverkerierna inne i Strängnäs. Varmt välkomna åter !

1.1 Måndag  ( -3 och mulet + lite vind )
Efter en härlig och god nyårskväll hos Marie och Claes i Södertälje var vi hemma vid 02 så jag fick ett par timmars sömn tills klockan ringde 06.00.
Upp till stallet och morgonfodra. I dag var det även 3 gästhästar från familjen Bardosson som övernattat för att slippa fyrverkerierna inne i Strängnäs.
När alla fått mat och vatten dök jag ner i sängen igen :).
Vid 9 hade jag ätit frukost och Bardosson hade redan hämtat 2 av sina hästar så jag lät mina stå kvar inne så den tredje fick sällskap tills den åkte. Mockade ur boxarna under tiden och sen ut med mina som fick en halv lunch ute medan jag gjorde klart stallet helt. 

Vid 12 hade jag plockat in mina 2, borstat,  ryktat Rosse och så gick vi runt Byringe som tog ca 1 tim. Lena trippar i sin joggingtrav hela rundan så både Rosse och jag får en rejäl powerwalk.
När vi kom tillbaka fick de sin andra halva lunch ute och jag kunde gå hem och äta även jag.
Efter lite papperjobb åkte jag 14.30 till COOP för mitt första pass för året :).
Lars tog in hästarna vid 16 och jag nattade dem påväg hem från jobbet 22.00. 

240101 Promenadpuss :)
240101 Promenadpuss :)

2.1 Tisdag  (- 6 och lätt snöfall + lite vind )
Morgonfodrade 06.20 och fixade kraftfodret innan jag gick hem för frukost. Pappersarbete till 9.00. Tog båda på en promenad runt dammen innan utsläpp, det var isgata under snön så halast hitills. Trippade fram men vi kom runt utan missöden. Blåser kallt så de fick en hötuss när de gick ut. Jag fixade klart stallet och tog sen in Rosse och klädde på för en riden tur. Han är jättepigg och därför rätt tittig så jag behöver trava men det är bara is så vi sktittade till gästgivargården, travade uppför mot Starrkärr och pulsade åsen hem. Det blir ju lite rastat av att pulsa i 30 cm snö i 30 min iaf. Gav dem lunch ute innan jag gick hem och åt. Jag åkte till Hagby 14.00 för att ha träningar till 22.00. Lars Tog in hästarna vid 16.
E20 var det halaste jag åkt på evigheter. Höll 80 men gled som bambi hit och dit. Läskigt.
På Hagby hade jag 5 påpälsade ryttare men oxå ett gäng tappra ssom följde träningarna från sitthörnet. Strongt. Roligt att  Träningarna 2024 nu är igång igen.
Åkte hem och det var lika halt fortfarande på E20 så jag beslöt att åka av och ta gamla E20 på innersidan. Såklart oxå halt men inga långtradare som vill åka i 90 så jag kunde puttra ostört i 80. Tog sen skogsvägen hem från Härad och den vägen är så fint skött ända till pekaren.
Tack för det du som sköter den vägen :).
Nattade 22.00 

240102 Första uppsuttna på länge :).
240102 Första uppsuttna på länge :).

3.1 Onsdag (-7 och blåser hårt )
Morgonfodrade 06.15 och fixade grovfoder och kraftfodret. Hem och äta frukost innan jag
8.15 var tillbaka i stallet. La ut en tuss hö och släppte ut dem med tjocka täckena. Han mocka en box innan det var dax att åka till Salvartorp och ha en träning 9.00. Roligt jobb med fin 4-åring som är till salu. Hem och mocka klart, hästarna står bara och trycker mot vinden så jag beslöt att ta in dem när jag åker De får äta lunch inne och Lotta ger en tuss 14.00 innan Lars kommer och ger vid 17-18 tiden. Står ändå bara ute och fryser. Hem och äta och byta om, ta in och sen åka 11.30 till Coop för jobb 12-21. Nattar 22.00.
  

Kontakta Carolina Mörk om du är intresserad av att köpa Emelie Quennerstedts fina 4 årige VIVAX QRE.
Kontakta Carolina Mörk om du är intresserad av att köpa Emelie Quennerstedts fina 4 årige VIVAX QRE.

4.1 Torsdag (-10 och blåser hårt )
Morgonfodrade 06.15 Hem och äta frukost samt pappersjobba innan jag 9.00 var tillbaka i stallet. La ut en tuss hö och släppte ut dem med tjocka täckena.
Mockade och fixade klart allt i stallet och det blåste inte lika hårt längre så jag kopplade hästarna och så gick vi runt Valnarstorp. Det är så galet halt nu även på grusvägarna så jag undrar hur jag ska kunna rida alls. Hästarna var sen ute till 16.00 med en extra högiva 14.00. 
Träningar på Salvartorp 17.00 - 21.00. 
Nattade 22.00.
  

240104 Brrr promenad
240104 Brrr promenad

5.1 Fredag (-11 sol och vindstilla )
Lars morgonfodrade och jag kunde somna om med migräntablett till 8.00. Vaknade och var bättre så gick till stallet och släppte ut dem med en tuss hö. Fixade klart allt och sen kom Veronica till stallet så vi gick runt dammen med hästarna. Roligare att gå när man kan pladdra ihop. Jag gick från stallet 11.00 och då hade de fått halv lunch ute. Veronica ger andra halvan 14.00 och sen tar hon in 16.00. Jag jobbade 12-21 på Coop.
Nattade 22.00.
  

240105 Brrrr
240105 Brrrr

6.1 Lördag (-18 och lite vind )
Veronica morgonfodrade 06.15 så jag fick sova till 8.00, äta frukost samt pappersjobba innan jag 9.00 var i stallet. När det är så här kallt ute behöver hästarna vara inne och värma både si och stallet lite mer. La ut en tuss hö och släppte ut dem med tjocka täckena.
Mockade och fixade klart allt i stallet, satte igång två element i stallet som får värma och hålla borta kylan innan jag 11.00 var tvungen att gå hem för att åka till Näsbyholm där jag hade en extra träningsdag med 4 elever 12-14.40. Det var svinkallt men alla red bra så det var superkul :). Hem och på vägen frågade jag om min granne Christina ville ta en promenad med mig och hästarna så det gjorde vi :). Känns bra att ta in dem för kvällen efter en runda runt Valnarstorp. Lars är och jagar och äter även middag innan han kommer hem så jag gjorde fläskpannkaka (mums) och till efterätt chokladbollar :). Så ingen nöd på mig ! Satt sen vid datorn och jobbade med avslut och nytt årstart. 
Satt en stund vid TVn när Lars kommit hem, och en varm glögg sitter ju aldrig fel :).
Nattade 22.00 och det var -21 grader ute. Brrrr.

240106 Promenad med Christina i -16
240106 Promenad med Christina i -16

7.1 Söndag (-18 sol och vindstilla )
Veronica morgonfodradeså Lars och jag kunde somna om till 07.00. Frukost och så gick till stallet 08.30 och släppte ut dem med en tuss hö. Rosse har ett ulltäcke under utetäcket när det är så här kallt. Lena är född med ulltäcke men hon får ett tjockt utetäcke iaf.
9.00 stod jag redo i ridhuset på Salvatorp för tre träningar. Det är verkligen toppen att jobba i det ridhuset som är isolerat dessa dagar. När jag precis var klar kom en hästbuss utanför och jag tänkte ju att någon skulle komma och rida när vi var klara MEN det var Lars som hjälpt mig starta upp MIN buss, kollat att allt funkade och sen behövde han köra en sväng för att vara säker på att inga isproppar bildats. Sååå jäkla snällt :) Fina gamla bussen har inte startats sedan 14 dec och det har ju varit rejält kallt. Alla dörrar gick att öppna och den rullade fint.
Jag åkte hem och tog in hästarna och så kom Lars med hundarna så vi gick allihop en runda runt Valnarstorp. Går ofta den som bekant, 3 km är rätt lagom både i längd och i tid. 
Fixade klart stallet och gick sen hem för pannkakslunch 13.00. Lika mumsig idag som igår :).
Datajobb till 15.30 och sen intag av hästar. La ut lite av mitt ratade spillhö till hararna som på natten letar mat på hästarnas höplatser ute. Vi samlade ihop oss Lars, Jag, Rasmus, Christine, och Kent och käkade middag ihop på kvällen. Trevligt och gott ( spagetti och köttfärssås ) och spelade "när då då ? " efter och det är ett rätt kul spel tycker jag. 
 Nattade 22.00.
  

210107 Hund + hästpromenad
210107 Hund + hästpromenad

8.1 Måndag (-21 på morgonen vindstilla )
Veronica morgonfodrade så jag fixade bara maten innan jag fick käka frukost och datajobba en timme innan jag var tillbaka 9.00 igen. 
Släppte ut R + L och fixade stallet klart. Christina kom och promenerade med mig runt Valnars, roligt att ha sällskap när det är så kallt att det blir svårmotiverat. Nu gick det enkelt eftersom vi kunde prata och glömma bort lite att vi gick i kylan. Jag åkte till Coop 12-21 och Christina gav dem hö 14.00 och Lars tog in vid 16. Jag nattade 22.00. 

240108 Fint med snö iaf.
240108 Fint med snö iaf.

9.1 Tisdag  ( -3 på morgonen vindstilla )
Återbesök på Sjöbacka 13.00 idag. Ont om tid för jag måste åka därifrån 15.00 sa jag när jag kom. Rosse ut på löpargången och sämre än sist ! Jag har ju inte velat rida så magen har ju anat .... Gav lite pleg för att kunna lina honom. Lika dålig som senast. Inga böjprovsreaktioner fram vilket är bra, men högt har han ont när Maria böjer. Linade igen men vi blir inte klokare. Sen var jag tvungen att åka hem så vid 9.30 ska jag vara tillbaka imorgon. Izabella stack in huvudet och frågade hur det var. Hon sa skint om vi inte hittar varför. Nödlösning isf. Jag åkte hem och de fick stå inne. Veronica hade lunchat men inte gått med Lena, så tyvärr blev det ett dygn på box för henne. Hon ser inte ledsen ut för det :) bara hon får mat :).
Jag hade träningar på Näsbyholm 17-21 och nattfodrade 22.00

240109 återbesök
240109 återbesök

10.1 Onsdag  ( +-0 på morgonen lite vind )
Jag satte full fart på morgonen men hann inte mocka innan jag och R åkte. Lena får vara ute och veronica lunchar sen henne inne eftersom vi inte vet vilken tid jag kommer tillbaka. Var där exakt 9.30 men fick vänta till 10.00 så jag hade hunnit mocka om jag vetat. Vi beslöt nu att börja nerifrån så hovtång fram och klämma men bara en liten svag reaktion. Bedövade bort hoven men ingen skillnad. Bedövade bort kotan men ingen skillnad. Då drogade vi honom rejält och in i röntgen för att röntga hasen och knäet. Maria sa att det fanns en liten förändring i hasens glidled men att hon även ville ultraljuda gaffelbandsfästena ifall det är där det spökar. Vi ultraljudade även knäet igen och jisses va bra den behandlingen har tagit för det såg klockrent ut så ingen ombehandling där iaf. Gaffelbandsfästet uppe i hasen var aningens mörkare så hon kollade även hb men det såg normalt ut. Maria trodde det var en blödning och kunde inte se något trasigt. Vi beslöt att spruta hasen och då få med fästet på köpet. Jag frågade Maria tydligt vad hon trodde om prognosen, jag vill veta om det är dålig. Hon trodde han skulle bli helt bra om han svarar normalt på behandlingen.  Nu ser jag lite ljusar på allt, kanske kan han bli ok :). Åkte hem och såklart fick han vara inne resten av dagen. Veronica nattade så jag la mig tidigare och sov äntligen bra igen :).

240110 vackert hemma
240110 vackert hemma
Smart med lindor på sidstycket så att Rosse inte ser vad de gör vid sedering :) han gillar inte nålar men detta och godishink funkar :)
Smart med lindor på sidstycket så att Rosse inte ser vad de gör vid sedering :) han gillar inte nålar men detta och godishink funkar :)
Trött kille inför röntgen 240110
Trött kille inför röntgen 240110

11.1 Torsdag  ( +-0 på morgonen vindstilla )
Det regnade när jag morgonfodrade så jag var kvar hemma till 9.00 innan utsläpp. Skönt med +2 och konstigt nog känns det som vår. R + L fick halva lunchen när de gick ut. Jag fixade klart stallet och tömde den sista boxen från nyår så bägge hästarna fick av det nyströat. Hem och äta lunch innan jag susade till Strängnäs i en rad ärenden + köpa foder. Tillbaka 14.15 och gav R + L andra halvan lunch ute. Plockade in fodret och sen hem med de andra inköpen. 
Hästarna kom in 16.30 och jag åkte till Salvartorp och hade träningar 17-20.
Nattade 22.00

12.1 Fredag  ( -2 på morgonen )
Morgonfodrade 06.15 och sen lite pappersjobb till 09.00. Tog hästarna på promenad runt Byringe och vid banvaktstugan träffade jag på Kerstin. Hon pekade på sin skorsten och där satt en kattuggla och värnde sig :).
Fin :). Rosse och Lena fick en tuss hö när jag släppte ut dem. 

13.1 Lördag  ( +-0 på morgonen )
En riktig skitjobbig dag som börjar med migrän som jag medicinerar innan jag åker och morgonfodrar hästarna 06.00. Tillbaka och ner i sängen till 8.30. Migränen håller kvar sitt grepp vilket är rätt ovanligt när jag medicinerat och sovit. Äter frukost och sen till stallet. Ut med hästarna och en tuss hö medan jag gör klart allt. Bestämmer mig för att gå med hästarna även om jag mår skit, och första biten fick jag sällskap av Christina som skulle till Mörtsjötorp.
Knallade på runt och det gick bra. Gav hästarna halva lunchen och Lotta ska ge andra halvan vid 14tiden. Veronica tar in för Lars jagar. Jag åkte 11.45 hemifrån först till Hista och hade tre elever, sen till Coop och klarade att jobba 15-21.30. Vid 20 tiden kände jag hur migrändimman oxå släppte så när jag kom hem kände jag mig helt ok igen. Nattade 22.00.

14.1 Söndag  ( -1 på morgonen )
Morgonfodrade 06.00 och det snöar svagt. Gick hem och la mig igen, vaknade 08.15 och käkade frukost innan jag och Lars gick till stallet 9.00. Vi hämtade hästarna och gick sen runt Byringe med dem och hundarna. Rosse är så pigg att han gick igång med drakeld och passage för att Lottas hundar kom galopperande när dom såg våra hundar. Han är jäkligt stor då och jag är honom evigt tacksam att hantrots det är väluppfostrad och inte blir farlig för mig. Jobbig och jag har fullt upp men han är bussig trots allt. Vi bara fortsatte att gå och Rosse lugnade sig och gick åter med sänkt hals när vi kommit över 55an. De fick en tuss hö medan jag fixade stallet klart, gick hem och hämtade grejjor och kläder för att sen åka ner till Salvartorp och ha två träningar 11.40-13.00. Tillbaka i stallet 13.20 och fodrade lunch. Sen var det dax för mig att få i mig mat innan jag satte mig i bilen 14.30 och åkte till Coop för att jobba till 21.30. Lars tog in hästarna och jag nattfodrade 22.00 påväg hem. 

15.1 Måndag  (-3 och snö på morgonen. Blåser rejäl nordan )
Veronica morgonfodrade, jag var i stallet 9.00 och släppte ut dem med en tuss hö. Jag skottade gångarna till hagarna och gödselplatsen, fixade stallsysslorna och var tveksam på om jag skulle lämna dem ute för Rosse är så rastlös och det blåser kallt. Lotta lovade ge dem två luncher och veronica skulle ta in vid 17 så jaag chansade. När Veronica smsade att de var inne och allt var ok kände jag att jag gjort ett bra beslut. De mår bättre av att röra sig lite än inte alls och det ska bli många minus dagarna som kommer så jag kommer få ha dem inne i perioder. Jag åkte 10.45 hemifrån för jag skulle först till FrisörCamilla och klippa mig, sen till Coop och jobba 12-21.30.
Lars ringde och var förbannad och ledsen för han hade krockat jobbarbilen i Mariefred påväg till Räfsnäs för jakt. Rejält krockad men inga personskador. Så jäkla tråkigt på fina bilen men som sagt, det händer och går att laga.
Efter jobbet åkte jag till Räfsnäs och hämtade Lars, Johan och Anders som varit på jaktmiddag. Körde hem Johan och Anders och sen hem till nattfodringen vid 22.15. 

240115
240115

Tisdag 16.1  -22 och blåsigt brrr
Veronica morgonfodrade även idag :). Skönt att hästarna var ute igår hela dagen, då gjorde det inget att de först fick vara inne till 10.30 idag, jag tog bort staketet så nu har Rosse stor hage igen. Jag höll koll på honom medan jag mockade och gjorde klart stallet, men han strosade mest omkring och sparkade lite här och där för att hitta något strå han missat tidigare :). Vid 14 kom Christina för att gå med oss en promenad för nu har vinden lugnat sig och det är bara -11. Vi gick runt Byringe, det är så trevligt att ha sällskap :). Hästarna fick en tuss hö ute och var kvar ute till intag vid 16.30. Mina träningar på Hagby vart inställda för ingen där ville rida i kylan så jag vart hemma och gjorde sånt som jag annars inte hinner. Tråkigt men skönt när det är gjort. Nattade 22.00

240116 Stor hage igen.
240116 Stor hage igen.
240116 utetemp
240116 utetemp
240116 Innetemp
240116 Innetemp
240116 promenad
240116 promenad

Onsdag 17.1  -6 och vindstilla på morgonen.
Veronica Morgonfodrade även idag :). SMHI har varnat för stormbyar på em så jag var i stallet vid 8.00 och släppte ut dem. Fixade stallet och gick hem en stund medan de var ute. För att hinna till Coop där jag börjar 12 är jag tvungen att åka 11.30 senast, så vid 11 tog jag in hästarna och de fick lunch nr 1 inne. Då var det fortfarande fint soligt och lugnt ute så det kändes lite märkligt att ta in dem. Christina ska ge dem hö vid 15ca och Lars ger dem mat 18.15. Jag gick hem och bytte om till arbetskläder och när jag klev ut genom dörren och skulle åka var det full storm med snö på tvären :). Som att gå ut i en snövägg ! Då var det skönt att hästarna och hundarna var inne och att jag ska vara inne i värmen på Coop hela kvällen :). 
La i extra kläder , reflexjacka och kängorna i bilen ( glömde pannlampan ) ifall jag fastnar i någon snödriva på vägen.  Resan dit och hem gick bra men var ovanligt spännande :). Nattade vid 22. 

240117 gillar stor hage
240117 gillar stor hage

Torsdag 18.1  -8 lite vind.
Veronica morgonfodrade och jag var i stallet 9.00 och släppte ut hästarna med en tuss hö. Det var nära att jag tog med mig Rosse när jag åkte till CT för att hjälpa henne, men jag ska härda ut till onsdag då Rosse ska på återbesök så vi får se om hans hälta i hasen är bra. Jag får ju skritta uppsuttet men man fryser ju eller måste vara påpälsad som en eskimå så jag går hellre. Det var roligt att jobba med CT och de fina hästarna igen, men oxå lite sorgset då detta var examenspasset med Moreorless XC (SWB) kallad "Slangen"  som i helgen återvänder till ägaren Åsa. CT har gjort ett superfint jobb med honom, han gör fina skolor, ökningar på rätt sätt, byter alla serier rakt och stadigt, och gör tre ettor flera ggr klokt och lugnt. Piruettjobbet är korrekt balanserat men såklart stora fortfarande. Utbilda hästar är hon bra på min gode vän och tränare CT.
Slangen är en spänd och tittig häst som idag på examensdagen gick avspänd i fin kontakt med nosen framför lod, och det har nog varit det som har varit svårast för honom så vi var glada och stolta alla tre idag :). Lycka till nu Åsa med fina Slangen :). I och med det tar CT hem sin stora som Åsa har haft i utbildning så det ska bli spännande att var med på hans resa framöver. 
Jag åkte hem och lunchfodrade ute kl 13.00, hem och göra ugnspankaka med bacontärningar (mums), äta, pappra lite och sen tog jag in hästarna 15.00 eftersom det blåser hårt och solen är påväg ner så det blir riktigt kallt ikväll.
Åt middag och sen till Salvartorp för träningar 17.00 - 20.30.
Nattar 22.00.

240118 Sista träningen med Moreorless :(.
240118 Sista träningen med Moreorless :(.
240120 Lite greenfeed kvar. Ca som planerat
240120 Lite greenfeed kvar. Ca som planerat

Fredag 19.1  -22 men vindstilla
Promenad med Christina runt Byringe i -16 men utan vind som tur var. Skön promenad innan hästarna fick vara inne från 11.00 då jag susade till jobbet. Christina ger lunch vid 14 och Lars ger mat vid 18 och jag nattar vid 22 :).

Skönt att denna svinkalla dag är slut :)

240120 öppnat sista torrhöbalen
240120 öppnat sista torrhöbalen

Lördag 20.1  (- 16 men vindstilla.)
Morgonfodrade 06.00 och gick sen hem och la mig ihop med en migräntablett. Suck. Tur att jag är helt ledig från allt utom stallet idag. Vaknade till vid 8 och utan huvudvärk men av tabletterna mår jag skit i hela kroppen. Upp ochåt frukost för att dämpa illamåendet och sen gick jag till stallet. Kopplade Rosse och Lena och så gick vi runt Valnars i rätt rask takt. Lena travade fint brevid mig hela rundan och Rosse skrittade avspänt med låg hals nästan hela vägen. Släppte ut dem med lunch nr 1 och lät Lena vara utan regnskalet. Fixade klart stallet och gjorde även ordning på höskullen samt öppnade en ny ( sista) silagebalen. Nu kunde jag med lugnt sinne gå hem och äta lunch samt slöa en stund ! Det blev en kort stund för rastlösheten blir påtaglig efter tabletterna så jag satte fart och städade undan julen :) samt dukade för kvällens födelsedagsmiddag. Tog upp tårtorna ur frysen :) och hoppas de tinar. Åkte upp till stallet 14.00 och gav dem lunch nr 2. SEN fick jag en stund på rumpan vid datorn. Lars kom hem 15.30 så vi tog hundarna och gick upp till stallet för intag. Rosse bildar klossar under hovarna så vi måste slå loss dem innan han får gå in på betongen. När han kom travandes mot grinden såg det konstigt ut men klossarna förklarar ju det :). Hem och fixa oss och sen börja laga mat och ta emot våra vänner som ville fira Lars.
Det blev en trevlig kväll och Veronica nattade hästarna påväg hem från jobbet. Stort tack :). ZZZZZZ vid 23 för det är tidig start imorgon för både Lars och mig :). 

240120 Öppnat sista hösilagebalen.
240120 Öppnat sista hösilagebalen.

Söndag 21.1 
( - 4 och vindstilla )
Hipp Hipp Hurraa för min Lars idaaa !

Morgonfodrade 6.00 och sen åkte Lars på jakt och jag fixade stallet. Hästarna ut vid 8.30 och jag hade träningar på Salvartorp 9-13. Hem och lunchfodra innan jag själv fick mat. Åkte 15.00 till Hagby för träningar 16-21.
Lar tar in hästarna efter sin jakt. Jag nattar 22.00.

Måndag 22.1  ( - 11 och vindstilla )
 

Tisdag 23.1  ( - 2 och lite vind )
 

230123 Nakenfis några timmar.
230123 Nakenfis några timmar.
240123 Nyskottad stack :)
240123 Nyskottad stack :)

Onsdag 24.1  ( + 2 och öser ner snö  )
Jobbigt väder på morgonen, snöar lovikavantar i mängder. Känns dock lite skönt för den här snön fastnar på isen så har vi tur blir det mindre halt på vägarna. Morgonfodrar 6.00, fixar klart fodret och sen hem för frukost. Hämtar bussen 8.00 och så ryktar och klär på Rosse för att vid 9 kunna lasta och åka. Lena får tjocka täcket på sig och en tuss hö i hagen. Veronica tittar till henne och ger lunch x 2 under dagen.
När vi åker har snöandet lugnat sig och övergått mer till lätt regn. 55:an moddig men jag puttrar i 75-80 och blir inte omkörd så det känns som om trafiken e lugn. Motorvägen är precis lika moddig så jag puttrar vidare till nykvarn i ca 80. Vägen till Sjöbacka är iaf plogad och troligen sandad igår så vi kommer ner säkert och bra. Skönt att jag valde att åka trots alla varningar på radion och alla lovikavantar som ramlade ner. 
Vi började med att sedera Rosse lätt innan vi tog honom på gången och mätte med appen hur hans hälta ser ut. Vi longerade och mätte oxå och jag/vi både hörde och såg att han är bättre men inte helt bra. Appen sa detsamma. Vi böjprovade och han är mycket bättre och inga avlastningshältor har tillkommit :). Jag sa till Maria om mina funderingar ang hb och hon kände inget vid böjprov men vi kom fram till att titta igen på ultraljud så inget syns nu som vi missat tidigare. Ultraljudet på båda bak gav oss svaret att hb är fint, vb gaffelbandsfästet är fortfarande lite skuggigt men inga synliga skador. Vi beslöt att ombehandla leden i hasen och stötvågsbehandla gaffelbandsfästet. När det var gjort hade han vaknat till rätt bra så jag ledde honom lite ute i kylan och ställde honom sen på bussen utan hö. Vi bokade återbesök 9.00 Torsdag 8.2 med både Izabella och Maria vilket känns bra då jag känner att jag vill att Izabella tar tag i oss igen :). Åkte hem utan att han kissade i transporten (PHU). Han kissade såklart direkt när han kom in i boxen vilket var bra för jag skulle ju mocka :). Jag ställde in en hink vatten och väntade på att han drack innan han fick en påse hö. Tog in Lena så det blev lugnt och sen fick de vara inne resten av dagen. Fodrade 16.30 och 22.00. 

240124 återbesök
240124 återbesök
240124 ombehandlad
240124 ombehandlad

Torsdag 25.1  ( - 2 och vindstilla )
Bara hage och högivor ute hela dagen. Temp 38,0 på morgonen och 37,4 på natten. 
Jag var hos CT på morgonen och såg Rockys första ridpass vilket var mer positivt än vad både CT och jag hade trott :).
Det ska bli superkul att jobba med dem framöver.
Hem och sitta vid datorn och sen ta in hästarna vid 16 innan jag åkte till Salvartorp och hade träningar 17-21.
Nattade 22.00

240125 Rockys första pass :)
240125 Rockys första pass :)

Fredag 26.1  ( - 2 hård vind och klass 2 varning för snö )
Morgonfodrade 06.20 och fixade mat + höpåsar. Hem och datorfix innan hästarna kom ut i hagarna 8.30 med halva första lunchen. Det blåser rätt hårt så de står och kurar. När jag tar in dem 11.00 har det ännu inte börjat snöa. De fick andra halvan av första lunchen och var sedan inne resten av dagen.
Lotta ger lunch 14.00 och Lars ger mat vid 17ca. Jag jobbar Coop 12-17 och skulle sen till mamma men hon hade andra planer med Kennet så jag åkte hem. Åt med Lars och sen knallade vi till Veronica och Rene för en trevlig och slö hängkväll i deras soffa med popcorn och en öl :). 
Hundarna fick sen gå med och nattfodra. Någon mängd snö syntes inte till.

Lördag 27.1  ( - 2 Strålande värmande sol och ingen vind )
Underbart härligt solig fin kall dag med gårdagens blöta regnsnö som hade fastnat i isen så det var perfekt rid och promenadföre. Veronica kom 9.30 så vi gick en rask promenad med Lena och Rosse runt Valnarstorp. Så härlig start på dagen innan dubbeljobb.
Hästarna ut 10.30 med första lunchen. Lena slipper regnskal och får lapa sol. Christina ger lunch 14.00 och Veronica tar in vid 16-17.
Jag åkte först till Hista för 4st träningar och sen till Coop för jobb 15-21.30
Nattade 22.00

240127 Veronica och Lena
240127 Veronica och Lena
240127 fin :)
240127 fin :)
240127 nöjd
240127 nöjd

Söndag 28.1  ( + 5 mulet och lite vind )
Idag var värst underlag hittills ! Hård kärnis med vatten uppepå. Gick inte att gå ens med dubbskorna. Gav hästarna frukost 6.30 och inväntade ljuset innan de fick gå ut 9.00. Hagarna ser ännu rätt bra ut förutom vid grindarna. Åkte och kollade vägen till Salvartorp men där hade de ännu inte sandat så jag ringde Alex  som ska åka från Enköping och Ingrid ( som ska åka från Eskilstuna ) och stoppade dem. Det går inte att transportera här idag. Inställda träningar alltså. Fick bli en dag i hagen för Rosse och Lens, tur de gick en prom igår :). Jag gick hem när stallet var klart, får bokföra och städa bilen istället :(. Inte alls lika kul :).

240128 Galet halt.
240128 Galet halt.

Måndag 29.1  ( + 3 mulet )
Isgata överallt utom i hagarna ännu så hästarna fick iaf vara ute hela dagen. Jag sandade på gångarna och vid grinden så det hjälper dom lite.
Känns livsfarligt överallt just nu. Lyckades skotta en kärra skit ur Rosses hage iaf. Svårt när det frusit fast men allt som lossnar är värt jobbet. 
Jag jobbar på Coop 12-21 så Lars tog in.
Nattade  22.00

Tisdag 30.1  ( + 3 mulet )
Fortsatt omöjligt att gå ut och gå med hästarna så jag får vara glad att det går att ha dem ute i hagarna. Jag sandade igen och hoppas de är försiktiga.
Jag åkte till Eskilstuna (HAGBY) och hade träningar 16-21 så hästarna fick komma in vid 15 för Lars är i Västerås och hämtar sin nya bil.
Nattade  22.00

Onsdag 31.1  ( + 3 mulet, regn. )
Skoning 9.00 för båda hästarna. Rosse fick nu nya snösulor och 4 brodd per sko så han kan slappna av och gå normalt. Lena fick nya brodd fram men beslöt att ha kvar henne barfota bak. Jobbigt halkigt men bäst för henne när isen släpper. De var sedan ute i hagen hela dagen. 
Jag jobbar på Coop 12-21 så Lars tog in hästarna. 
Nattade  22.00