MARS 2021 
Inga tävlingar så långt ögat når.
Kom och träna mera ! 
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)

v. 9                        1 - 7 Mars
1.3 Måndag 
Tömkörde på jättefin bana hemma :). Bara övergångar och mycket galopp i olika storlekar. Fin högergalopp :)
2.3 Tisdag 
Till CT på fm och vi jobbade alla tre hästarna. Rosse börjar nu kunna komma till ett helt arbetspass med alla sina övningar. Känns allert och fin men lite tung runt magen :).  Träningarna i Eskilstuna blev inställda pga många avb så  jag tog mig tid att klippa Lena. Helt galet vad mycket päls ! Hon blev som ett popcorn och travade glatt och lätt hela varvet runt Valnarstorp när Lars och jag gick med båda hundarna och hästarna på kvällens promenad. Täcke på henne på natten nu. 
3.3 Onsdag
Jag kämpade med migrän hela fm så Rosse fick en vilodag. Jobbar 12-21 och åker dit trots att jag inte blivit bra. Ren Chansning men vid 17 tiden släppte det och så mådde jag bra igen :).
4.3 Torsdag
CT på fm och vi jobbade alla tre hästarna. Rosse var fin så det blev lite bilder :). Känns bättre än vi ser ut men jag ser oxå att vi är påväg in i fullt jobb igen
med stora steg. Jag körde några kärror skit från hagen på em och när jag skulle ta i och knuffa upp en på dynghögen tappade jag fotfästet och flög med ansiktet rakt in i handtaget på kärran. Det small rejält och det tog precis under ögat. Jag sprang in till vattenkranen och blötte en svamp så jag kunde kyla. Stor Blödning ändå och när jag kom till kvällens fulla träningar på Salvartorp vart det ju såklart många förfärade miner. Jag har inte så ont som det ser ut, ömt och svullet bara. 

5.3 Fredag
Eftersom jag klippt av pälsen på Lena blev det ju svinkallt och blåsigt igen :(. Tur att han har tjocka bra täcken och att vi fodrar hö 5 ggr / dag. Brrr.
Veronica och jag red en 30 min tur med mest skritt på stenhård grusväg i iskall vind. Inget skönt alls men hästarna skötte sig trots att de var pigga.

6.3 Lördag
Träningar på Älunda på fm och när jag precis börjat första ekipaget small det rejält i ridhusfönstret på kortsidan. Inne på ridhusbotten låg en kattuggla upp och ner och fäktade med benen och vingarna platt utspända. Jag hade handskar så jag fångade den i benen och höll en hand om ryggen och huvudet. Den satt så och jag trodde den dog men hjärtat slog så det kom hjälp från stallet och tog den till ett lugnt ställe bakom ridhuset och satte den på en pinne. Den greppade med klorna och så lämnade vi den. Hoppas den klarade sig, ska kolla hur det gick för den. 
När jag kom hem tog Lars och jag med hundarna och bägge hästarna och gick en promenad runt Byringe. Lena travar så fint hela rundan, skönt för henne att orka så lätt nu. När stallet var klart och jag var duschad åkte vi och handlade till kvällens middag. Rasmus och Kristin kom och käkade samt var med oss hela kvällen. Mysigt att ha dem hos oss. 

7.3 Söndag
Idag var det jättehård blåst och svinkallt. Jag fixade stallet och gav alla hästarna ett extra mål hö ute innan jag åkte till dagens fulla träningar på Salvartorp. Roligt att jag har två welsh i träning igen :) jag är verkligen frälst i den rasen. När jag kom hem vid 14 käkade jag lite och sen var det dax för Rosse att få jobba sig varm på töm. Först sprang han med klämsvans och hela kroppen kort och kompakt men när han värmt sig med en lång galopp såg han jättefin ut både i de stora stegen och i samlingen. Skönt att få jobba sig varm såg det ut som. Jag skottade en kärra skit från hagen innan jag gick hem igen, och idag hände inget dramatiskt när jag tömde kärran :). Medan jag var i stallet tvättade Lars min bil och den blev jättefin :). Tack för hjälpen och tidsbesparingen. Vi käkade middag och sen slöade vi resten av kvällen. Rasmus ringde och sa att det sett TRE lodjur vid sandgärdet så vi åkte upp och mycket riktigt var det tre par ögon i skogskanten som blänkte när vi lampade på dem. Kul att hon fått två ungar i år !
 

210302 En jättehög bara från halsen !
210302 En jättehög bara från halsen !
Ännu större hög päls !
Ännu större hög päls !
Den här pälshögen är andra halvan Lenas päls.
Den här pälshögen är andra halvan Lenas päls.
Nu är hon helklippt äntligen :)
Nu är hon helklippt äntligen :)
210305 Träning hos CT
210305 Träning hos CT
Vira Blåtira :)
Vira Blåtira :)

På väg till Älunda passerar jag denna vackra byggnad. Den tillhör RINKESTA SLOTT, och visst är den fantastiskt vacker :)

210306 Stackars Kattuggla :(
210306 Stackars Kattuggla :(
210306 Familjen på promenad :)
210306 Familjen på promenad :)
210307 Min fina blå pärla nytvättad.
210307 Min fina blå pärla nytvättad.
210307 Solen lyser fint i träden.
210307 Solen lyser fint i träden.
210307 Fint skött Salvartorp inför dagens träningar :). Stort tack !
210307 Fint skött Salvartorp inför dagens träningar :). Stort tack !

v. 10                        8 - 14 Mars
8.3 Måndag 
Red på banan för mig själv ett pass med mycket galopp och tyckte att han kändes lite stum i vänster sida så jag gjorde mest ett milt lösgörande jobb. Tror LL kommer hjälpa mig med höger bog på onsdag. 
 
9.3 Tisdag 
Till CT på förmiddagen och vi jobbade alla tre hästarna. Rosse fick jobba med piaff-passage och trav idag och stundtals blir det jättebra ! Galoppen jobbades med ökningar och lite serier. Duktig :) Träningarna på kvällen blev inställda då Näsbyholm valde att stänga sin anläggning för smitta som enligt SVA inte finns i det här området. Jag är noga med att följa SVA och förstår oron när man har dräktiga ston. Många stallar har nu stängt för att de tror man säkrar sig då, men alla hästar har Herpesviruset i sina kroppar och det kan bryta fram abortvirus utan yttre smitta. Alltså är det bäst att dagligen ha ett vettigt sätt att hålla isär hästar så att all typ av eventuell sjukdom inte sprids. 
10.3 Onsdag
Vilodag för Rosse då LL kommer och mycket riktigt var det vb och höger bog som behövdes komma in i kroppen igen. Inget ridrelaterat men lite skevt.
Inga restriktioner efter behandlingen men han får sin vilodag idag förutom att hela familjen tog en kvällspromenad runt byringe.  

11.3 Torsdag Snöstorm !!
Vilket väder det blev idag. På morgonen fodrade jag och släppte ut vid 6.15. Då var det kallt -2 men lugnt. Tog in Rosse 8.30 och då blåste det rätt rejält. Åkte till CT vid nio och hos henne var det full storm över gårdsplanen så jag ställde bussen på stallgaveln i skydd medan jag hjälpte henne med Kadanz träning.
Det blåste så hårt på ridhuset att det stundtals vart riktigt otäckt. När Camilla skulle byta häst lastade jag ur Rosse ur bussen och ställde in honom i en box istället. Kändes lugnare så. Vi jobbade Dianella och när det var klart hade det börjat snöa ute. Rosse och jag kunde jobba ett riktigt bra pass innan vi lastade och körde hem i stormen. Mycket långtradare ute i snöyran, men ännu var väglaget ok så alla rullade. Rosse fick vara inne resten av dagen och vi tog in alla andra oxå. De står ändå bara still med rumporna mot vinden så de mår bättre inne. Snön vräkte ner så två av kvällens elever valde att stanna hemma men 4 kom och vägen var bra trots en decimeter klabbsnö. Phu att den dagen gått. Hård vind är absolut det sämsta när man har hästar. På kvällen skulle det komma regn hade det varnats för men inget dök upp hos oss.   

12.3 Fredag + 5
Jag och Rosse tog en kort sväng på grusvägen + åsen upp mot 55:an där vi red lite ospårat klättring bland träden och sen grusvägen hem.
Bara skritt och galopp idag :). Jobbade först tempoväxlingar i galoppen och sen byten. Blir lite okpncentrerad ibland ute och det är bra träning att få honom att lyssna på bytessignalen ändå. Red förbi hemma och runt magasinet oxå. Kändes mjuk och fin och han skrittade jättebra nerför grusvägen. 

13.3 Lördag
Vindstilla och rätt fin morgon vid utsläppet. Ska trava bommar på töm och hoppa hinder idag :). Rosse riktigt fin men i vänster varv bromsar han lite för mycket för att vara normalt. Hoppar däremot runt och fint över sitt hinder :). 
14.3 Söndag
Uteritt med Yra och Veronica runt Mosstorp. Härligt ! Rosse känns dock lite sned i kroppen. Inget mycket men jag noterar det. 

210313 Ops ! Träd på tvären i dammen
210313 Ops ! Träd på tvären i dammen
210314 Vårflod genom hagarna
210314 Vårflod genom hagarna
210315 Städare 1 (Lars) ska fixa trädet idag.
210315 Städare 1 (Lars) ska fixa trädet idag.

v. 11                        15 - 21 Mars
15.3 Måndag 
Rosse vilar helt idag.
16.3 Tisdag 
Tömkörd med bommar och sen ut runt fotbolsplanen med lite passage och piaff på gräsvägen innan jag åkte tidigt till Eskilstuna och hade träningar både på Lillängen ocg sen på Hagby.
17.3 Onsdag
Red på banan för mig själv på morgonen, jobbade med trav i olika steglängder. Svettigt för mig. Nyttigt och svårt.
18.3 Torsdag
Till CT och jobbar på med styrketräning idag. fina slutor och piruetter :)
19.3 Fredag
Red ut runt byringe med Veronica och Yra.
20.3 Lördag
Träningar på fm i Älunda, red ut själv när jag kom hem över floodåsen och tillbaka. Härligt pigg Rosse :) 
21.3 Söndag
Rosse vilar helt idag då jag har träningar hela fm och sen umgås jag med min familj ! På kvällen käkade Lasagne ihop med Rasmus och Kristin. Mysigt !

bra med skogsmaskin så slipper Lars bada :)
bra med skogsmaskin så slipper Lars bada :)
210316 Tömkörning över bommar idag :)
210316 Tömkörning över bommar idag :)

v. 12                        22 - 28 Mars
22.3 Måndag 
Skoning 9.00 för både Rosse och Lena. Nu blev båda av med snösulorna :).
Vilodag för jag jobbar 12-21 sen.

23.3 Tisdag 
Till CT och hon hade kamrat Carina där så vi var tre nördar :). Jag tyckte Rosse kändes seg, och eftersom det var 14 grader varmt helt plötsligt kan det ju ha varit omställningen. Fin meddellinje på slutet iaf :). Ska tänka till lite. 
24.3 Onsdag
Jag tog med mig Rosse ner till Salvartorp idag. Han fick stå i bussen och vänta medan jag hjälpte Lisa. Sen red jag ett längre lugnt framridningspass då jag klurat på om det blir för kort. Helt klart blev det bättre, och han kändes så avspänd och lyhörd att jag red igenom 1B för första gången på länge :). 
Det blev ju inte så jättebra men vi kom igenom utan större missförstånd. Så skönt att jobba i lugn och ro i ridhuset bara Rosse och jag ibland. Spegeln håller ju koll så det inte blir för slött :). 
Då jag var ledig på kvällen fick Lars och jag ett ryck så nu har bussen sommardäck och är ren och fin igen. Både Lena och Rosse fick följa med på hundpromenaden runt Valnarstorp oxå :). Härlig vårkväll !

25.3 Torsdag
Till CT och idag bytte vi ordning på hästarna så Rosse som är mest känslig för värmen får gå först from nu. Jag har oxå utökat framridnigen så att jag joggar igång lite längre innan jobbdelen. Blev klart bättre iaf idag :). 
26.3 Fredag
Idag var det vinstilla och soligt på fm så jag och Rosse gav oss ut i skogen och njöt :) Vi skrittade till Mörtsjötorp, Travade skogsvägen till stigen, tog stigen till vagnvägen, galopperade hela vagnvägen i olika tempon, skrittade emmastigen, galopperade grusvägen, red stigen till fotbollsplanen och sen var det passage och piaff på gräsvägen hela vägen hem. Vi var båda glada och rastade när vi kom tillbaka. exakt 60 min var vi ute. 12-17 jobbade jag och sen var det hemmakväll med pizza för Lars och Wok för mig.
27.3 Lördag
Tömkörning med bommar stod på schemat idag.
Han börjar faktiskt hoppa rätt normalt över sitt lilla hinder även om han gärna flinar och sticker bredvid emellanåt. Han har det jobbigare i vänster varv med travbommarna, vilket är lite oroväckande. Han vill ta i framåt istället för att balansera. Lägger det på minnet så får vi se vad det betyder. 

28.3 Söndag
När jag kom för att hämta Rosse fick han springryck :). Han kikar på mig som en busig ponny och så piper han och bockar iväg. Sen tar han ett galoppvarv i fyrsprång och han tar i så mycket han kan. Härligt att se honom och jag njuter av att ha en så bra hage att han kan sträcka ut i full fart ibland. Han blåser drakeld och håller på ett tag, jag bara väntar. Sen e han klar och sänker huvudet och kommer till mig. Jag belönar med morot och så går vi in till stallet. Han är ju jättevarm så han får stå i boxen och varva ner medan jag hämtar bussen för idag tar jag med Rosse ner till Salvartorp och jobbar honom under tak i det tråkiga aprilvädret. Jag jobbar lösgörande och lite av linjerna i 1B och det känns som vanligt. Idag satte vi ettorna på det antal jag ville ha (7) vilket var bra då jag haft lite problem att få stopp på dem :).Rosse stod i bussen och tuggade nöjt på sitt lunchhö medan jag hade en elev. Hela em regnade det så jag åkte gärna till Coop idag :).

210316 Feeling i solen så vi tömkörde ut till fotbollsplanen :)
210316 Feeling i solen så vi tömkörde ut till fotbollsplanen :)
Knasigt skratt på jobbet när jag packade upp dessa :). Undrar hur det smakar ? Ha Ha
Knasigt skratt på jobbet när jag packade upp dessa :). Undrar hur det smakar ? Ha Ha
210324 Nu har bussen sommardäck :)
210324 Nu har bussen sommardäck :)
210324 Tvättdax !
210324 Tvättdax !
Rosa skumshampoo är skumt !
Rosa skumshampoo är skumt !

v. 13                        29 - 31 Mars
29.3 Måndag 
Vilodag för Rosse då jag har frissan innan jobbet 12-21.
30.3 Tisdag 
Eftersom jag kännt något i vänster sida ett tag och Helen kommer imorgon fick Rosse en till vilodag idag och jag åkte till CT utan honom. Både Kananz och Dianella gick superfint idag !
31.3 Onsdag
Idag blev det äntligen dax för Helen Brunåker att gå igenom Rosse. Jag har ju känt att han är lite stummare i vänster sida så Helen är efterlängtad :). En liten lätt låsning i länden vänster sida var det. Inte så konstigt efter hans fullfartsrejs i hagen dom där kalla dagarna. Helen jobbade igenom honom och när det släppte blev Rosse sig själv igen och började gäspa och sträckte överlinjen :). 

Rosseaus jobb i Mars 2021
7 st  Träning för CT hos henne
2 st  Träning banan hemma själv
2 st Träning i Salvartorp själv
2 st Tömkörning på banan
3 st Tömkörning med hinder
3 st Uteritt själv 
3 st Uteritt med Yra
3 st Långpromenad med hundar
3 st Vilar helt
1 Skoning = Vilar
1 Kiro LL = Vilar
1 Massage HB = Vilar

210326 Härligt !
210326 Härligt !
210326 nöjd mun :)
210326 nöjd mun :)
En gäst i stallet en vecka ! Gullig !
En gäst i stallet en vecka ! Gullig !
210331 Äntligen HB dax
210331 Äntligen HB dax
Mamma fick sin sprillans nya bil i Mars
Mamma fick sin sprillans nya bil i Mars