MAJ 2024

v.18
Vilken galen vecka IGEN !

ROSSE jobbar på bättre och bättre men ser inte alltid helt ok ut bak vid uppstart. Med inte helt ok menar jag att han rullar lite i höfterna och inte driver på. Dock visar han upp riktigt härligt tryck när han tänder i av någon anledning och då blir han kanonfin efter.
CT har börjat komma hit på Tisdag och Torsdag fm så vi jobbar honom lätt i tanken på att han ska stärka sig sakta. När man sitter på känns han seg men mjuk och fin. Ligger bra i båda tyglarna och är följsam.
Vi fortsätter han uppstartsplan och hoppas han stärker sig. Vi får inte glömma att han varit skadad 23 Nov - 6 Mars varav 28 dygn på box i gips. Det tar tid att bygga kroppen igen. Tur jag har så bra terräng :).
LENA är det dock sämre med och Fredrik har varit här tre ggr och kollat.
Vi har tagit av skorna så hon går i lånade ( tack Lisa ) tofflor båda fram.
Det måste vara fång men med konstiga symptomer så vi ger metacam, Sjukhage och foder med låga värden.  Det sliter i mig att se henne.

I övrigt rullar jobb och träningar på som vanligt, och det är underbart att ha träningar hemma igen ! 
Varit och hämtat två höbalar på Fogdö hos Jocke, som sen kom med ytterligare 8 balar på torsdagen. 6 balar med fint värde till Rosse och två balar med låga värden till Lena. Phu ! 
Jag hälsade på Åsa och Saras nya fina 3-åring på Onsdagen och det är så kul att de återigen har häst :). Blir spännande att se vad det blir av den. 
Lars var borta i helgen och tävlade (skytte) så jag både dubbeljobbade och hade hundar och hästar. Veronica och Christin hjälpte mig med alla djurens passningar. Stort Tack ! 

v. 19 
Rosse jobbar på enligt planen och glimmar verkligen till emellanåt. Upplägget fortsätter med tömkörning, uteritt, ridenpå bana, vilodag. 
Känns lite platt och loj nu när värmen kommit, men annars fin.

Lena
Jag fick tag på Vet Henrik Magnusson som kommer med röntgen till Lena på fredag 10.00. Fixade på jobbet så jag kan komma till 16 ist för 12. Har oxå fått ok från underbara Lisa ( Hallmyra ) att Lena får komma till henne under stalltvätten som ska börja på tisdag 14.5. Phu !
Henrik konstaterade att hon inte hade typiska fångtecken men att det definitivt är det sa ju röntgen. Hon har ett vickat hovben på v fram 6grader och ett tippat hovben på hf 2 grader. Lindrigt anfall men alla åtgärder behövs nu. Henrik tittade även på hennes mage men kunde inte hitta någon öppning för bråck, utan vätskesamlingen nog beror på hennes orörlighet i bukstödet. Hon blev ju oxå stående bara i hagen när Rosse stod på box. 
Båda hästarna flyttade till olika stall på söndag em, och Lena kommer få det himmelskt på Hallmyra ( Stort tack Lisa och Elna. )

Övrigt Träningarna rullar på men med mer avbokningar nu när tävlingar och annat trycker på, maj är en hektisk månad för många. Jag var hos mamma på tisdagen och vi var och promenerade i Ormkärr där Mormor och Morfar bodde hela mitt liv. Vi plockade skogsblommor som vi tog med när vi sen besökte deras grav i Huddinge Kyrka. Ägnade sen kvällen åt en god middag med henne och fina samtal innan det var dags att åka hemåt vid 21.
Ägnade resten av veckan till logistik kring hästflytt, och urstädning av stallet som med hjälp av Lars, Rasmus och Christin blev klart på söndag kväll. 
Stort tack ! 
 

v. 20 
Rosse som nu bor på Salvartorp är lite stressad och äter inte så bra, men betar gärna så jag ägnar 30 min till det varje morgon. Han gillar sin granne Gamiz och upplägget är att Rose står inne på morgonen tills jag kommer 07.30 och då är alla andra hästar ute i gräshagar. Jag betar Rosse, släpper honom i en sjukhage med gräs medan jag mockar och fixar klart foder. Sen tar jag in Rosse för dagens jobb och efter det går han ut i en vinterhage med sitt lunchhö. Jag hämtar då Gamiz (som betat ca 4 timmar och det räcker ) och ställer honom i sin vinterhage intill. Där står de till intag. Inte optimalt men helt ok dessa dagar. Måndagen tömkörde jag bommar, Tisdagen red jag ett jobb i ridhuset och sen red jag ut 30 min, Onsdag red jag ut med Sara och Gamiz. 
Lena har det bra och bor ute dygnet runt i en liten sjukhage med mycket sällskap runt sig och en nattkompis ( Amanda ) bredvid i sjukhage. Hon är inte sämre och har fått en egen förstaskötare ! 
Övrigt Träningar både hemma och borta,  jagar sällskap till oss i Stallet och önskar en inackordering. Har olika lösningar över sommaren på G. Lägger mycket tid på detta. Coop är inget kul just nu, underbemannat och tråkig inställning mot varandra då arbetsuppgifter inte hinns med eller blir dåligt utförda. Varje maj likadant i alla år. Suck. Tur jag bara är där 25 timmar / vecka. 
På Tisdagen kom en firma och blåste ur stallet med en effektiv högtryck så svartmöglet försvann. På Onsdagen ska det sprutas ett medel så möglet inte finns kvar i träet och växer igen. Sen kan jag måla och efter det flytta tillbaka hem. Längtar. 
 

v. 21