MAJ 2022
1 Maj Söndag
Rosse välförtjänt vilodag och jag hade först träningar hemma och sen var jag på Gripens ponnytävlingar på Näsbyholm och var domarsekreterare åt Kicki Klingspor hela em. Därefter plockade vi ner hela tävlingen och sen vart det kväll :). Trevlig dag och fina ponnyer ! 

Våra starter 2022
20.2 Enköping 2* Prix St:George
4:a med 66,2 %
13.3 Södertälje Intermediaire 1
3:a med 66,324%
3.4 Fagersta Intermediaire 1B
 
56,861 %  
30.4 Gripen Intermediaire 1
3:a med 65,196 % 
21.5 Gnesta Intermediaire 1
oplacerad 65,9 %
28.5 Kimstad Intermediaire 1B
oplacerad  58,63 %
11.6 Vansbro Intermediaire 1
xx
12.6 Vansbro Prix St George
xx

220501 ponnydax !
220501 ponnydax !
220501 hänger med Kicki idag :)
220501 hänger med Kicki idag :)
2 Maj Måndag
Rosse och jag ut i skogen och njot av luften, fåglarna och härliga Emmastigen.
3 Maj Tisdag
Till CT idag och jobbade mot Intermediaire 1B men oxå 8m galoppvolter . Rolig träning och fin Rosse, kommer starta på Rappesta oavsett hur vi ligger till i träningen har jag fått bestämma mig för. Det är så jäkla svårt ! Men oxå häftigt kul !
På kvällen var det fullt gäng 16-21 på Näsbyholm vilket är roligt och intressant då det är många olika nivåer på ekipagen. 

4 Maj Onsdag
Tömkörning på banan idag och han såg väldigt fin ut ! Sen var det stalljobb med 4 skitkärror och annat städpyssel innan träningarna på Sundby på kvällen. Roligt att få jobba i det fina ridhuset som ligger väldigt centralt i Strängnäs. Det kan bli en fin samlingspunkt framöver tror jag. 
5 Maj Torsdag
Red på banan hemma och han var jättefin :). Red programdelar och försökte vara noga som tusan. Sen vart det 4 kärror skit från hagarna och när jag käkat lunch, bytt om till shorts och linne för första gången i år tog jag målarpenseln och målade staketet från stallet. Jag gillar verkligen att måla för det blir så fint resultat omedelbart. Träningar på Salvartorp med fullt gäng 17-22. 
6 Maj Fredag
Red åsen till Starrkärr och vägen tillbaka. Jobbade travtempon och sen galopplydnad. Svårt med ettorna. Jag fortsatte sen målandet och hann även dammsuga och städa ur bilen :). Kvällen blev ett häng med Rasmus och Kristin samt pannkakor :). Mumsigt. 
7 Maj Lördag
Rosse fick en kort värmning av mig på banan och sen fick Jessica Holtin rida och känna på byten. Hennes Jojjo ska lära sig det och ingen av dem kan så jag tänkte att Rosse skulle få hjälpa Jessica hitta känslan i galoppen vilket jag oxå tror han gjorde ! De var fina ihop och han är ju så lydig. Kul !
Jag susade sen till Hista för träningar och sen passade jag på att jobba undan bokföring mm innan Lars kom hem från skyttetävling. Vi hade vi en lugn kväll hemma med fixande av utemöbler mm. 
8 Maj Söndag 

Träningar hemma på fm och sen red jag ut runt byringe och hade en härligt glad Rosse med mig :). Han tom bockade lite i galoppbacken !
Jag fixade lite puts på grejjorna inför morgondagen och så hem och städade faktiskt lite :). Kvällspromenaden med hundarna blev även med båda hästarna och långa rundan över mörtsjötorp - vagnvägen. Härligt att passa på innan myggen kläcks. 
220502 Emmastigen
220502 Emmastigen
220502 Lenas box tömd
220502 Lenas box tömd
220504 Bävern på promenad över till sjön.
220504 Bävern på promenad över till sjön.
220505 Målardax :)
220505 Målardax :)
220506 Varje dag det inte blåser blir det skitjobb :)
220506 Varje dag det inte blåser blir det skitjobb :)
220506 Första grillmiddagen ute för i år
220506 Första grillmiddagen ute för i år
nu kommer det blommor varje dag :)
nu kommer det blommor varje dag :)
220508 Kvällis runt Mörtsjötorp
220508 Kvällis runt Mörtsjötorp
220505 Älgbesök vid hagen
220505 Älgbesök vid hagen
220506 Det blir verkligen skillnad :)
220506 Det blir verkligen skillnad :)
220506 Åsenöron idag
220506 Åsenöron idag
220508 Banan är fantastisk nu.
220508 Banan är fantastisk nu.
220508 alla var med.
220508 alla var med.
220505 Mammaälg med fjolårskalv
220505 Mammaälg med fjolårskalv
220506 Utemöbler och ta på plats för i år
220506 Utemöbler och ta på plats för i år
220506 Enorma mängdeer vitsippor :)
220506 Enorma mängdeer vitsippor :)
220508 Utemöbel 2 på plats
220508 Utemöbel 2 på plats
220508 härligt utan mygg i skogen :)
220508 härligt utan mygg i skogen :)
9 Maj Måndag
Rosse och jag susade till bästa Tinne och tränade idag igen ! Med oss hade vi Malin Ahlström så resan som tar 2 tim dit och 2,5 tim hem känns inte så lång då vi tjattrar om allt mellan himmel och jord. Det var rätt varmt idag ( 19 ) men Rosse var rätt på och jag får jobba med hur jag rider då :). Grundplanen idag var såklart att hitta traven, passagen och piaffen ytterligare lite säkrare. Det känns inte riktigt som jag vill ha oss inför start men nu är det så och bara försöka rida det bästa jag kan. Rolig och utmanande träning och jag skulle kunna vara där varje dag. Påväg hem satt vi i galna köer hur länge som helst i över 1,5 mil pga en havererad lastbil på en bro på E18. Tur att vi kunde hålla humöret ändå. Rosse var helt tyst trots den ryckiga körningen. Fina han !
220509 Malin leder fram Rosse på Lövstas utebana.
220509 Malin leder fram Rosse på Lövstas utebana.
220509 Trimma trimma :)
220509 Trimma trimma :)
skrittar av runt vackra Lövsta och njuter
skrittar av runt vackra Lövsta och njuter
mera mera ..
mera mera ..
nackdelen med att träna vid lunch  .. köer ut som är enorma.
nackdelen med att träna vid lunch .. köer ut som är enorma.
10 Maj Tisdag
Vilodag helt för Rosse i fina soliga vädret. Jag hade träning för 2 körekipage på fm hemma på banan och sen en massa ärenden i Eskilstuna innan träningarna på Hagby drog igång 17.00. 
11 Maj Onsdag
Vi red på banan hemma och det känns stundtals lätt och jättefint :).  Jag fick hjälp av Lars och Rasmus att fixa avloppet i spolspiltan. Skruvarna på gallerlocket var så fast att vi fick borra upp dem. Inte konstigt att jag och Veronica inte fick upp dem :).
12 Maj Torsdag
Till CT idag och han gick fantastiskt bra !
Jag jobbade med travökningarnas slut och han fick inte lägga sig i handen på slutet. Blev klart bättre och jag kunde tom få en upptagning som jag ville att den ska kännas :). Bravo !
Fullt på träningarna på kvällen :).

13 Maj Fredag
Red ett kort värmpass och sen igenom 1B men med galoppen först och traven efter. Red med CTs rullsporrar och de funkade bra och jag kunde rida med mindre skänkelhjälper. Jag har så roligt när jag rider nu och jag är jättenyfiken på om jag kan få med denna känsla in på banan imorgon. Ska bli superkul ! Tvättade honom på kvällen så det var klart. Packade och fixade allt så det blir lugnare i morgon. Vi ska åka 10.00 och då ska stallet vara klart.
14 Maj Lördag
Tävling på Rappestads fina anl idag. Jag var såå taggad på start för första gången på år. Det skulle bli roligt att få prova Intermediaire 1B nu när vi har ett sån härligt träningsflow. För i den här klassen är det träning på bana för oss, vi är inte med och tävlar alls i denna svåra klass än. 
Rosse var avspänd, lydig, lyhörd och absolut inte burkig på framridningen :).
Som tur var fick jag en sån känsla jag trodde och hoppades på så jag var glad och stolt när jag skulle in på banan.
Vi kom aldrig in. Överdommaren kom och sa att han hade sporrmärke på v sida som var rött. Jag blev såklart förskräckt eftersom jag inte behövt hacka på honom alls och ändå hade hans hud inte klarat dom lånade rullsporrarna. 
Jag drog med mina vita handskar och inget blod fanns iaf. Hade jag ridit hela ritten hade han nog blödit och jag blivit diskad iaf så vi beslöt att avstå såklart.  Stackars Rosse som på två dagar ( jag provade sporrarna i 20 min igår utan synligt skav ) blivit skrubbad. Så kan det oxå gå när man tror man gör rätt. Det blev fel iaf. Hädanefter ska jag ha mina trubbiga snälla sporrar helt klart. De har han klarat i 6 år utan tillstymmelse till skav. Vi åkte hem och jag beslöt att hålla fast min fina känsla från framridningen och vara glad att han inte gått hål. 

15 Maj Söndag 
Vilodag med byte av hage till de bakom stallet. Trodde Rosse skulle gå och beta hela dagen men eftersom jag målade staket i tre timmar kunde jag se att han var ganska osäker och oftast stod vid grinden. Tråkigt men han vet helt klart att älgkon med kalv går i skogen bakom hagen. Får se om det fortsätter så får jag försöka ändra något. Det blåste galet idag hela dagen. Kanske blir bättre med lugnare väder. Träningar hemma på fm och sen åkte jag till Åsa och Roger på en gofika innan jag handlade mer färg till staketet påväg hem.
Kvällen blev hundpromenad, köra en massa skräp från hem och stall och sen sladdade Lars banan medan jag skottade hörnor. Blev jättefint !
220510 Vildfot med sin unga kusk  tränade jättefint :)
220510 Vildfot med sin unga kusk tränade jättefint :)
220512 mumsar gräs
220512 mumsar gräs
220513 Gripens Bowlingkväll
220513 Gripens Bowlingkväll
220514 Nu jäklar ska vi rida P&P klass !
220514 Nu jäklar ska vi rida P&P klass !
220514 Fin på framridningen :)
220514 Fin på framridningen :)
220514 Hemma promenad med regnbåge
220514 Hemma promenad med regnbåge
220514 känns härlig :)
220514 känns härlig :)
220515 Gurra och Lena mumsar
220515 Gurra och Lena mumsar
220514 snopet
220514 snopet
220515 Rosse Mumsar oxå
220515 Rosse Mumsar oxå
16 Maj Måndag
Träning tidigt på banan hemma, så härligt väder med sol och svag kall vind. och sen hade Rosse möte med Lars Liljeholm idag :). Inga restriktioner var bedömningen :)
Rosse fick lite hjälp med höger bog och gäspade stort :). På em dubbellongerade jag utan gjord och han spårade samt såg rund å fin ut. Fick byta hage då han av okänd anledning inte verkar gilla sin stora hage som han gått i i fem år. 
Yras hage var ok idag så han gick lugnt och betade medan jag målade klart staketet runt hagen. Sååå skönt att det är klart :). Bara ridbanan kvar ... 
Kvällen ägnades åt kontorsjobb och en massa som jag behövde göra undan.

17 Maj Tisdag
Red på banan hemma och jobbade Int 1 delar. Fin :). Red sen ut över åsen och jobbade med traven och kadensen. Kändes jättefin bitvis :).
Träningar på Näsbyholm på kvällen med fullt gäng :).

18 Maj Onsdag
Banan hemma igen och fortsätter med linjer ur Int 1 men denna gång mest i trav. Skitjobbigt i ökningarnas avslut men jag fick igång bra snurr på honom :). La ifrån mig spöet och red igenom hela programmet. Rätt ok känsla. Avslutade med lite byten och hipp som happ satte vi 15 i varje :) Jippie !!
19 Maj Torsdag
På morgonen medan Rosse betar åkte jag till Strängnäs och fixade ett läkarintyg för mitt C-körkort ska förlängas. När jag kom tillbaka var det redan 20 grader varmt. Red på banan och värmde + red igenom programmet. Känns redo inför lördagens start i Gnesta på Brolöten. Putsade allt. Kvällens träningar på Salvartorp gick finfint och jag har ett så kul jobb :).
20 Maj Fredag
HB kom kl 08.00 och knådade igenom Rosse som när han väl släpper in Helen varkligen njuter av hennes genomkörare. På kvällen fick han och Lena följa med på hundpromenaden över åsen. Passar på innan myggen anfaller. 
21 Maj Lördag
Tävlar. Åkte själv men på plats är Maggan som efter att hon dömt klart klassen innan kom och supportade mig på framridningen och in på banan. Rosse kändes fin och med på noterna trots ett märkligt underlag på utebanan. Jag vågade inte lägga på någon ökning utan gjorde massor av olika tempon istället. Inne på banan var han ok men lite låg i fronten så jag fick lite stök i en piruett men kom ut på 65,9 % vilket ju är ok. Kul att Märit var där oxå. Hon red på fina 67% men inte ens det räckte till placering idag. 
Rosse fick sen ledigt i hagen eftersom vi var hemma redan till straxt efter 12. Det känns belönade bra att hinna släppa ut honom i hagen för att beta efter tävling :).
Jag duschade och sen susade jag upp till Sjöstaden för att möta Sussie hos mamma. Vi ska fira morsdag idag istället för till helgen då vi alla tre är upptagna. Vi började med en fika hos mamma innan vi gick till båten Emelie som från Sjöstaden går ända in till stan som en buss. Det är underbart att åka båtvägen till stan. Vi hoppade av vid gröna lund och gick till ABBA museumet.
Ingen av oss har varit där förut och jisses vad stort och vad mycket innehåll det var. Rekomenderas varmt !. Otroligt välorganiserat och upplysande med både mycket film och text samt otroligt mycket rekvisita och detaljer. Jag är jätteimponerad. 
Efteråt gick vi på en mindre men jättemysig restaurant och käkade middag innan vi var möra nog att åka hem med båten Emelie igen :).
Tack alla inblandade för en härlig dag !

22 Maj Söndag 
Rosse har vilodag idag medan jag först har träningar hemma och sedan susar till Hista och har träningar där. Dom fick ju byta dag för att jag tävlade igår.
På em-kvällen fixade jag en massa tvätt och städ samt hängde med Lars och vi tog med Lena på kvällens hundpromenad. Rasmus hade varit och besökt valpkullen och bestämt sig för en tik som ska heta Aina. Fich gullebilder. Välkommen lilla fina !
220516 Färdigmålat staket :)
220516 Färdigmålat staket :)
220517 Åsentur idag
220517 Åsentur idag
220519 Nyvattnat och fin arbetsplats ikväll.
220519 Nyvattnat och fin arbetsplats ikväll.
220520 Säg hej till Aina :) Rasmus första egna hund !
220520 Säg hej till Aina :) Rasmus första egna hund !
220521 Tävlat i Gnesta med Maggan som support :)
220521 Tävlat i Gnesta med Maggan som support :)
220521 Tant Märit och Tant Anette i samma klass :)
220521 Tant Märit och Tant Anette i samma klass :)

Tidig MORSDAG firades med en eftermiddag ihop med Mamma och Sussie 21.5.
Härligt att hänga med dessa 2 :). Och ABBAMuseet var bättre än vi väntat oss ! 

Båten Emelie som går ända in till Nybrokajen från Hammarby sjöstad.
Båten Emelie som går ända in till Nybrokajen från Hammarby sjöstad.
Kopian av Polarstudion väckte minnen hos Sussie :).
Kopian av Polarstudion väckte minnen hos Sussie :).
Ett rum var en scen där du kunde vara med och filmas :)
Ett rum var en scen där du kunde vara med och filmas :)
Massor av scenkläder och vaxdockor.
Massor av scenkläder och vaxdockor.
Efteråt käkade vi middag på en trevlig hak på djurgården.
Efteråt käkade vi middag på en trevlig hak på djurgården.
I ett stort rum var väggarna klädda  med skivomslag och guldskivor mm. Mäktigt.
I ett stort rum var väggarna klädda med skivomslag och guldskivor mm. Mäktigt.
Morsdagstulpaner från Rasmus :).
Morsdagstulpaner från Rasmus :).
23 Maj Måndag
Ikväll är det Tinneträning igen :), och Malin Ahlström följer med. Dagen ägnade jag åt att börja skurandet av stallet med att göra klart täckesboxen och spolplatsen. Såå härligt att äntligen vara igång med skurandet :).  Jag käkade lunch, bytte om och sen tog jag in Rosse för fix. Vi åkte 14.30 och var framme jättetidigt :). Tinne kom och vi kunde köra igång för hon hade inget innan. Jättebra träning och hon är fantastiskt engagerad och det är sån lyx att få ta del av hennes otroliga erfarenhetsbank i sökandet efter lösningen för oss. Jag verkligen njuter av denna möjlighet. Mera... Mera... vill aldrig sluta :) !
Rosse blev efter träningen avskjöld i varm vatten som jag kunde hämta i verkstaden, skönt att han är torr och klar när vi kommer hem. Kul att ha Malin som följare på desa långresor, då går det snabbare på något vis :).
220523 Nyskurad täckesplats
220523 Nyskurad täckesplats
220523 Nyskurad spolspilta
220523 Nyskurad spolspilta
22 05 23 Tinnedax på Lövsta :)
22 05 23 Tinnedax på Lövsta :)
220523 Malin groomar såklart !
220523 Malin groomar såklart !
Tre tanter på rad hos Tinne ikväll ! Kul !
Tre tanter på rad hos Tinne ikväll ! Kul !
24 Maj Tisdag
Rosse fick gå ut på morgonen medan jag fixade klart stallet. Sen tog jag in honom och red ett pass på banan med samma jobb som på Tinnes träning som bas. Kändes fin och var med på noterna. Ut i hagen igen och sen var det äntligen dax för STORSTÄDNING och tvätt av stallet. Carina och Veronica anslöt så vi satte full fart. Allt högtryckades ( även taket ) och så skurade vi allt med Grumme gulsåpa så det vart riktigt ren och luktar underbart :). Jippiee !!
Nöjd gick jag sen hem och käkade innan det  var dax att åka till Hagby för kvällens träningar.  Vid 23 hade jag nattfodrat och kunde komma i säng.

25 Maj Onsdag
Idag är min tjänstledighet från Coop SLUT !! 
Vart tog denna månad vägen ? Jag vill ha MER !!!
Nåja, för att hinna med vad jag behövde innan jag skulle åka så var det bara att lägga sig i selen. Stallet klart och Rosse lastad på bussen 08.00 för att åka till CT och träna. Fick till ett jättebra pass och vi jobbade med passage-piaffövergångar som huvudtema. Skönt jobb. Susade hem, svampade av Rosse och ut med honom, duschade mig och hopp i bilen 11.30 för att susa till Coop.
Hemma och nattfodrade 21.45 innan jag stöp i säng. Nu är ekorrhjulet igång igen . 

26 Maj Torsdag
Hel Vilodag för Rosse. Lars och jag fixade en massa ärenden emellan mina träningar först på LB ( det är röd dag idag ) och sen på Salvartorp på kvällen.
Den här helgen firar Lars och jag att vi hängt ihop i 30 år ! Jisses !!

 
220524 Nu ska skiten väck :)
220524 Nu ska skiten väck :)
220524 Grumme Gulsåpa luktar härligt rent !
220524 Grumme Gulsåpa luktar härligt rent !

För 30 år sedan i Kristihimmelsfärdshelgen klev fina LARS in i mitt liv :).
Tänk vilken häftig resa vi gjort ihop och vilken fin son vi tillverkat :).
Tack för allt jag älskar dig lika mycket nu som då ! 
 

Jag för 30 år sedan :)
Jag för 30 år sedan :)
fina Lars :)
fina Lars :)
27 Maj Fredag
Red ett jättefint pass på morgonen och jag gillar hur han svarar upp på mig just nu. Duktig och glad känns det som. Red igenom programmet och det är skitsvårt men vi knagglar oss igenom rätt ok nu. Sen betar han lugnt eftersom det blåser rätt rejält. Hann putsa grejjorna inför imorgon innan jag susade till Coop och jobbade 12-21.30 innan jag nattfodrade.
28 Maj Lördag
Regn och 11 grader på morgonen !
Vi ska tävla i Kimstad ikväll och jag tror det blir i regn även då. MEN kyla och inga flygfän är bra för oss så jag hoppas kunna rida ett hyfsat program :).
Bottennapp vart det :(. Redan på framridningen var han för avslagen. Försökte rida igång motorn men inne på banan var det bara tomgång under mig. Såå tråkigt. Uppgivet ledsen åkte jag hem med skämsritt i magen. Fina Rosse som är så fantastisk på alla vis. Hur ska jag lösa detta ? 
220526 Lars spikade arm som verkar läka jättefint :)
220526 Lars spikade arm som verkar läka jättefint :)
220528 Flätor till Kimstad idag :)
220528 Flätor till Kimstad idag :)
220528 Fin tävlingsplats hos Carro och Micke :)
220528 Fin tävlingsplats hos Carro och Micke :)
29 Maj Söndag 
Vilodag helt. Jag orkar inte ta mig an honom mer än skötsel och visitation. Han njuter ju av bete och vila :).
Tur jag kan focusera på alla elever under dagen, först hemma och sen på Sundby. På kvällen kom Rasmus och Christine och vi kunde käka middag ihop. Skönt att hänga lite med dom. De var på studentavslutningsmiddag igår och var lite avslagna, roligt att se bilder på så fina de var :).
220527 Lars spikade arm läker bra
220527 Lars spikade arm läker bra
30 Maj Måndag
Red ut på Åsen idag, blir mest skritt då men påvägen hem la  vi in en hel del galopp i olika tempon. Fin. Åkte till Coop och jobbade 12-21. Nattfodrade 21.45 och sen i säng.
31 Maj Tisdag
Red på banan och Rosse var mjuk och fin. Focus idag på volter och lösgjordhet i sidorna. Efter stallet var klart och Rosse ute i hagen igen började jag måla svart i stallet. Det blir så fint !  Kom en bra bit men blev inte klar innan det var dax för middag och sen åka till Näsbyholm för kvällens träningar. 
Lars bollträd :)
Lars bollträd :)
220531 Fronterna nymålade.
220531 Fronterna nymålade.

ROSSES jobb Maj 2022.
 3 st Träna för CT hos henne
 2 st Träna för Tinne på Lövsta
 3 st Tävling
 4 st Rida ut i alla gångarter 
 10 st Rida på banan LB
 2 st Tömkörd banan
 8 st Morgonpromenader 
 2 st  Hundpromenader
 1 st Kiro Lars Liljeholm
 1 st HB Massage
 6 st Vilodagar helt

Återigen bra omväxlande arbete ! 

220531 Står bra :)
220531 Står bra :)