Inga tävlingar så långt ögat når.
Kom och träna mera ! 
FEBRUARI 2021 
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
v.5 
1.2 Måndag 
Idag vart det tömkörning på gärdet framför herrgården i djupsnön. Ganska bra fäste så Rosse kunde galoppera en hel del. Ser fin ut :). 
2.2 Tisdag
Idag red Veronica och jag runt sjön och fick en underbar tur med lågt tempo i trav och galopp men länge. Bra att få rasta hästarna lite då de laddar energi ståendes mest stilla i hagen nu i kylan. Träningar i Eskilstuna på kvällen.
När jag kommer hem sent har Lars ägnat hela kvällen till att skopa ut snön från ridbanan :). Fantastiskt skönt och den ser riktigt plan och ridbar ut. Dessutom har han skrapat bort all snö bakom stallet så vi kan röra oss enklare till och från hagarna och till spånbalarna. Och ny är dyngstacken oxå tömd :).
Vilken klippa han är min älskade Lars. Stort tack !!

3.2 Onsdag
Tömkörde 30 min på ridbanan som var lite hal men fullt arbetsbar. Rosse tar det lugnt men jobbar på bra. Han är lite tjock så jag ska försöka ta ner hullet framöver, men i feb och många minus känns det bra att ge fler små höransoner under dagarna. 
Nytt schema på jobbet from 1.2 så idag börjar jag 12.00 ist för 15.00. Men varannan onsdag är jag ist helt ledig :).
Kommer ha kvällsträningar hemma i sommar då. 

4.2 Torsdag - 10
Veronica och jag red i -10 runt Byringe -Ekedalen och fick en fantastisk tur i snön med våra fina hästar. Lång lugn galopp genom skogen på okörd väg. 
Magiskt härligt :) Träningar i Salvartorp på kvällen.

5.2 Fredag - 18
Idag var det skoning på schemat innan jag började jobba 12.00 så hästarna fick vila helt. Lena fick äntligen snösulor så hon kan jobbas lite lättare.
6.2 Lördag -17
Träningar på Älunda på fm, gick bra trots kylan. När jag kom hem vid 13.30 tog Lars hundarna och jag Rosse så gick vi runt Valnarstorp. Rosse hade tömkörningsgjord så jag gick bakom hela vägen runt :). Duktig. Avslutade med att arbeta honom på ridbanan i alla gångarter och även lite piff å puff idag. Han är inte så smidig ännu men gör jobbet så gott han får med sig kroppen. På kvällen käkade vi middag hos Roger och Åsa. Mumsigt och trevligt :). 
Söndag 7.2 - 13
Träningar på Salvartorp hela fm. Red sen Rosse på banan ett tag i alla gångarter men det är lite halkigt så vi tar det lugnt. Red över floodåsen efteråt å det är så härligt i snön :). 
210201 Snöträning
210201 Snöträning
fina Rosse
fina Rosse
210202 På tur runt sjön idag. Magiskt !
210202 På tur runt sjön idag. Magiskt !
210205 skodax första för året.
210205 skodax första för året.
Lenas små skor med fina snösulor är så fina :). Jättesmå :)
Lenas små skor med fina snösulor är så fina :). Jättesmå :)
Att sko de minsta är ett riktigt hantverk. på knä och med helt annat grepp.
Att sko de minsta är ett riktigt hantverk. på knä och med helt annat grepp.
v.6
8.2 Måndag -14
Idag vart det tömkörning på banan och Rosse var så fin att jag la in lite Piff å Puff för första gången på länge :) Han är ju lite väl tung just nu men lite kan han ändå ta i :). Duktig. 
9.2 Tisdag - 17
På morgonen susade jag till CT 7.40 och hjälpte henne med Dianella. Jättefint jobb trots -16. Lars Liljeholm kom till mig 9.30 och det var skönt att hans händer kände igenom Rosse. "Bakknäna behöver du inte oroa dig för. De är jättefina ". Lars rättade lite i höger armbåge och i v bog men det var smågrejjor. " Inga restriktioner så du kan rida även idag ". Skönt :)
Veronica och jag red en underbar kall tur runt Ekedalen och kunde ligga och galoppera genom skogen lugnt och långt. Så härligt !

10.2 Onsdag -21
Brrrr men jag var åter hos CT 8.00 och vi jobbade Dianella som var riktigt fin idag. Jag är helt ledig idag så jag klädde på Rosse och mig och så jobbade jag först på ridbanan ett lugnt lydnadspass med mycket övergångar och sidvärts. Lite halt är det så vi tar det lugnt. Galoppen kändes rund och fin. När han kändes mjuk red jag till fotbollsplanen där Acke har plogat en runda. Där galopperade vi på rätt friskt ett par rundor. Rosse sköter sig fint men jag litar inte riktigt på underlaget så det blir bara ett fråscht mellangaloppstempo. Men härligt att galoppera och vägen tar inte slut :). Lars handlade 5 snabbstolt åt mig så jag kan stadga upp de två stolparna som Bävern Rosse lyckats bryta av.
11.2 Torsdag -17
Idag red Veronica och jag runt sjön igen, jag valde att rida utan termobyxor eftersom jag bara halkar runt i dem och vi kommer troligen att möta vilda djur eftersom det finns en matningsplats rätt nära vägen. Jag frös men inte så mycket som jag trodde. Vi höll bra fart genom skogen och såg idag inte ett djur :). Lars lyckades spätta ner stolparna i Rosses hage. PHU !! Mina träningar på kvällen gick bra trots -16 men underlaget var nyharvat och alla red fint. Kul !
12.2 Fredag - 18
Red på morgonen runt Valnarstorp med Veronica och Yra. Vi försöker peppa varandra att rida även i kylan och det går så mycket enklare när vi drar ut varandra :) Hästarna fina och det kändes inte hysteriskt kallt konstigt nog. Alla hästarna stod inne över dagen trots att det var soligt och vindstilla för idag FLYGER de HELIKOPER och djurinventerar över Länna Bruk. Lyllosen Lars får vara uppe och flyga hela dagen. Jag longerar Rosse vid 19 efter jobbet och det är jättefint ljus på ridbanan när snön är runt. Fungerar super. Bra att veta när det blir konstiga dagar. 
13.2 Lördag
Rosse vilar idag för jag har träningar 10-14.30 och sen Coop 15-21.30.
14.2 Söndag
Red ett lättare pass på banan och sen ut och galopperade i snön rint åsen. Härliga Rosse. Öppnade upp hans stora hage igen. Skönt att han kan röra på sig mera under dagarna. 

v.7 


15.2 Måndag
Konstig dag blev det idag. Började med att jag på natten vaknade och hade konstig värk över hela bröstet. Jag satt upp i sängen och avvaktade i säkert 20 min innan det släppte och jag somnade om. När jag vaknade var jag rätt glad att jag vaknade :). Kunde ju ha varit allvarligt tänkte jag. Resten av morgonen flöt på bra som vanligt och jag hann med en härlig tur över åsen ihop med Veronica och Yra. Fixade stallet och åkte till jobbet där jag började 12.00. Jobbade på och så var det dax för lunch kl 15.00-16.00.  När jag sitter och äter börjar en klåda i sidorna och vid BH bandet och jag börjar undra om jag reagerar på den nästan nya Merinoulltröjan jag har på mig. Hämtar en annan i bilen och byter om. Ny kliar det rejält även i armhålor och armveck samt runt halsen. Jag härdar ut tills jag slutar men det kliar galet överallt så när jag kommer hem kastar jag mig ur kläderna och jag är illröd med vita bubblor på hela kroppen. Även i håret. Jag hoppar in i duschen och duschar kallt. Jag som normalt hatar kallt står nu där och njuter. Lyckas somna och vaknar bara en gång av att det kliar på handleden. 
16.2 Tisdag
Vaknar vid 6 som alltid och mycket av klådan på kroppen är borta men underarmar och handflatorna är bubbliga och illröda samt kliar. Dessutom har hela min underläpp svullnat och högen halva av ansiktet oxå. Det kliar i höger öga och jag har svårt att dricka mitt kaffe för läppens skull.Det sprider sig sedan till överläppen oxå så jag ringer vårdcentralen som vill att jag kommer in. Bra. Känner att jag vill att de kollar mig.
Rosse fick vila idag så jag kunde ta hand om mig. Var hos läkare kl 10.00 och allergiskt reaktion troligen på virus ( Ej Corona ) fick en engångsdos Cortison men även allergitabletter att ta i 5 dagar. På kvällen var all klåda borta och även svullnaden i ansiktet. Skönt. Men otäckt va det händer snabbt.  

17.2 Onsdag
Idag fick Rosse jobba på töm först på banan och sen ut i djupsnön för att galoppera. Jättefin. Jag åkte till mamma vid lunch och det var så härligt att ses äntligen. Vi käkade ihop och tog sen en lång promenad ihop innan jag åkte hem igen. Stannade på HÖÖKS i Kungens Kurva och provade storlek på jacka som Tantkalaset ska bli sponsrade med i vår. Fin men som alltid svårt med storlekarna till mig. Tack HÖÖKs för att ni sponsrar oss för 10e året !
18.2 Torsdag - 3
Blåsigt och mulet men ett fantastiskt ridunderlag på vägarna fortfarande så Veronica och jag stack ut en runda runt Fridhem - Ekedalen. Lång trav i vettigt tempo och sen rejäl lång galopp upp till 55an. Så härligt !! Rosse var pigg men höll sig till jobbet. 
Vid 11.30 kom Alexandra med sitt släp och så samåkte vi till CT där hon fick hjälp med att få till bytena till höger som tyvärr varit inlärda lite fel redan innan hon började träna för mig. Vi har jobbat med förberedelser ett tag och nu var det dax :). Hon både klarade ett rent själv och CT fick oxå hon några rena. Åt andra hållet är de rena men sneda så där fortsatte de att jobba efter väggen och till slut var även de raka :). Bra hjälp och det kommer bli fler ggr så att Alexandra hittar rätt teknik. Bra ridet :). Väl hemma igen snickrar jag på sommarplanerna. Blir lite kurser hos mig tror jag. Kvällens träningar känns lättare när det är bättre grader :). 

19.2 Fredag
En frisk morgontur runt Valnarstorp med Veronica och Yra, vi passar nu på att njuta av snön eftersom det ska bli plussgrader framöver. Jobbar 12-21 och nattfodrar alltid påväg hem.
20.2 Lördag
Morgonfodrar ute vid 6 och gör klart stallet samt fyller på strö. Jag har en väldigt renlig häst men det nya spånpelletsen måste jag skotta över med gammalt för Rosse ÄTER dem annars gärna. 4 nya säckar fick han idag. Boxen är 3x4m. Högivan är just nu 12kg fördelat på 5 givor. Havre 2 kg/ dag och delat på tre givor. Till varje mål havre får han blött foder oxå, Mash 0,5 kg och Lucernpellets 0,5 kg.
Jag åker 8.15 till Älunda för träning till 13.00. Kul gäng där. När jag kommer hem blir det lite mat och då ringer Åsa och undrar om de finns kaffe :). Roger och hon har varit och hämtat ved i Barva och kul med fikasällskap en stund. När de åkt går jag till Rosse och rider runt Valnarstorp i galopp nästan hela vägen. Skönt underlag trots att det smälter. Rosse fin. 
På kvällen äter vi Köttfärssås och spagetti ihop med Rasmus och Kristin. Supertrevligt. Gillar att ha honom runt mig. Fin unge det där :). 
På kvällen nås jag av det sorgliga men tyvärr väntade beskedet att fina Gunilla Åkerman gått bort i Cancern som hon kämpat med länge. Så onödigt och så sorgligt. Fina Gunilla tack för alla uppmuntrande kloka ord du hjälpt mig med genom åren. Du kommer att fattas mig och dressyren ffa. 

21.2 Söndag
Gjorde klart stallet innan mina träningar och vid 12.10 tog jag in Rosse när jag var påväg hem. Han fick äta sin lunch inne medan jag åt min hemma :). Sen hämtade jag bussen och lastade Rosse för att åka till CT och träna :). Det var så länge sen men Rosse gick bra och vi hade inte förfallit helt trots att jag ridit mest i skogen. Bra kondis av all snögalopp och vi har ju både gjort skolor, seriebyten och piaff+passage på våra ridturer. Men urkul att vara igång igen :). Jag hjälpte CT med båda sina och sen fick jag krypa in i duschen för att få upp värmen igen. Det blir svinkallt att stå i ridhuset när man har ridit sig varm. Gör inget för duscha ska man ja ändå, men det är verkligen bara det som tinar upp en.

Det gäller att gå mycket när man har träningar så man inte fryser. Å går det gör jag :)
Det gäller att gå mycket när man har träningar så man inte fryser. Å går det gör jag :)
210206 På töm runt Valnarstorp med Lars och hundarna i solen.
210206 På töm runt Valnarstorp med Lars och hundarna i solen.
210210 Galopprunda på fotbollsplanen fixad :)
210210 Galopprunda på fotbollsplanen fixad :)
210210 Fina mönster av snön på trädstammarna.
210210 Fina mönster av snön på trädstammarna.
210210 GRRRRRRRRRRR .....
210210 GRRRRRRRRRRR .....
210211 Rund rumpa
210211 Rund rumpa
210111 rejält lår
210111 rejält lår
210217 Mamma i snöiga sjöstaden.
210217 Mamma i snöiga sjöstaden.
Tack för allt Gunilla Åkerman.
Du kommer att fattas oss.
210211 PT Lena i djupsnön
210211 PT Lena i djupsnön
210214 Alla hjärtans dag. Snodd bild från fb.
210214 Alla hjärtans dag. Snodd bild från fb.
210214 Vackert
210214 Vackert
210214 Gillar snö + sol :)
210214 Gillar snö + sol :)
210214 idag öppnade jag upp Rosses hage till fullstor igen :) gick lugnt till eftersom han var välrastad innan.
210214 idag öppnade jag upp Rosses hage till fullstor igen :) gick lugnt till eftersom han var välrastad innan.
Rosses höranson / dygn. 12 kg.
Rosses höranson / dygn. 12 kg.
FLITPRISET 2020 Camilla Söderbom
FLITPRISET 2020 Camilla Söderbom
% Jakten 2020 vanns av Linnea Winberg
% Jakten 2020 vanns av Linnea Winberg
V. 8
Måndag 22.2
Idag var det tjock dimma hela dagen. Jag mockade en kärra i Rosses hage innan jag tog in honom och tömkörde på banan. Riktigt bra underlag med fruset platt grus. Lite is här och var men det kraschar under Rosses hovar så han får fäte i gruset under. Såg riktigt fin ut i travjobbet som jag kan växla mellan att han jobbar i tryck och tar i utan att det blir fart, samt lugnt lång och låg. Galoppen var rätt ok men där spänner han sig lite för underlaget. 
Jag hann åka och köpa foder påväg till Coop. Jobbade 12-21 idag och nattfodrade påväg hem. 
TIPS ! OM någon vill tjäna in träningar så behöver jag hjälp med mockningen i mina hagar. Vill man sälja gödseln så går det toppen att ösa i säckar och sälja i villaområdena. Lenas hage är det havrefritt foder i gödseln vilket vore attraktivt. Då blir det både betalt av mig och för gödseln :). TIPSA gärna !

Tisdag 23.2
Rosse och jag till CT igen, idag vart det kandar och jobb med övergångar, övergångar och så lite mer övergångar :). Duktiga var vi båda två :).
Träningarna på kvällen i Näsbyholm var nästan fyllda idag :), kanske blir det mera drag där när ljuset kommer tillbaka. 

Onsdag 24.2
Idag hade jag fullt på träningarna på fm i Salvartorp så Veronica och jag red ut vid 16. Vi skulle ta en kortare runt Byringe men det var så härligt ute så det blev den extralånga rundan över Mosstorp och Gästgivargården. Härligt :) 
Torsdag 25.2
Till CT igen på fm och nu börjar vi komma igång och det känns superbra :).
Jobbade med byten, ökningar och framförallt upptagningar efter ökningar, och lite passage + piaff med olika stora steg. Kul ! Träningarna på Salvartorp på kvällen var fullbokade. Duktiga elever :)

Fredag 26.2
Premiär för året med travbommar och litet hinder i tömkörning :) Banan superfin och Rosse tyckte det var livat värre att hoppa igen :).
Lördag 27.2
Vilodag helt, träningar på Hista + Coop. Härligt vårväder !
Söndag 28.2 
Red ett superhärligt pass på ridbanan på morgonen :) Vi jobbade med hörnpasseringar i alla gångarter, Slutor i olika branter, och med galoppstorlek samt galopp trav galopp. Sååå fin !!
PREMIÄR !! PREMIÄR !! PREMIÄR !!
Idag startade jag upp 2021 säsongen med träningar här hemma :) 
Har aldrig hänt i Februari förut.
Jessica Gustafsson och Elisabeth Pedersen var årets första elever.
Så härligt att jobba hemma på banan som är i superskick :) Hoppas ni andra tar er i kragen och kommer hit och tränar ni med :).
Fina Lars :) i snöig jobbardress.
Fina Lars :) i snöig jobbardress.
210221 CT Första för år 2021 !
210221 CT Första för år 2021 !
210225 för 10 dagar sen när Rosse fick gå ut i hela sin hage igen var det djupsnö. Tack solen :)
210225 för 10 dagar sen när Rosse fick gå ut i hela sin hage igen var det djupsnö. Tack solen :)

Det är lätt att bli lite kluven denna årstid när snön smälter.
Jag suckar eller småler om vartannat beroende på var jag tittar. Hagen = suck , Banan = glad
Våren vinner alltid trots alla måsten som syns när solen lyser och påminner om städ överallt. 

210222 Suck
210222 Suck
210222 Glad :) Snart ...
210222 Glad :) Snart ...

Rosseau är en stabil kille och står jämnt och stadigt på alla 4 i sina självvalda halter oftast.
Tror jag ska låta honom göra dem mer själv oftare inne på banan oxå :) !

210223 CT igen - Kandar
210223 CT igen - Kandar
Nr 1 2021 blev Jessica Gustafsson och Abell :)
Nr 1 2021 blev Jessica Gustafsson och Abell :)
210226 Härlig bana :)
210226 Härlig bana :)
Nr 2 2021 blev Elisabeth Pedersen och Coranta NP
Nr 2 2021 blev Elisabeth Pedersen och Coranta NP