JUNI 2021 
Våra starter i Juni
19 Juni CT rider MSV A:1 

Som ni märkt har jag inte hunnit med bloggen på hela Juni, livet rullar på i en hiskelig fart.
Här kommer lite bilder och lite berättelser av det jag minns såhär i efterhand den 11.7 !

1.6 Tisdag 
Idag lämnade jag in EZT på verkstad 07.00, spindelled och hjullager ska bytas enligt besiktningen. Red ut med Veronica och Yra innan lunch, träningar på Näsbyholm på kvällen.
2.6 Onsdag 
Lars Liljeholm kom till Rosse på fm och han såg jättefin ut och behövde bara småfix för att bli perfekt :) han vilade sen såklart  hela dagen. Min mamma kom ner till lunch å vi fick en härlig dag med lunch, hundpromenad och middag. Bästa mamman :). På kvällen skottade jag lite ridbanekanter medan Lars körde gräsklipparen runt banan. Blir jättefint !
3.6 Torsdag
Rosse fick en planerad vilodag även idag. Jag ska äntligen få vara på Strömsholmstävlingarna igen ! Jag ska coacha CT och Kadanz som ska rida 6årsprogrammet. Så härligt att vara här igen :). Jag tog inga bilder på dem tyvärr, hade fullt upp med allt. Men jag filmade åt CT . Han var jätteduktig med allt och gick ett jättebra program men var inte med på pallen denna gång. 
Jag hann även se värmning och start för Pernilla Jennesäter och QRE Delecto så där blev det lite bilder eftersom jag inte jobbade då. Det var kul att se honom live med en anna ryttare
( Erika är ju gravid ) och de passade finfint ihop. Inte heller dom fick plats på pallen trots ett fint program. Årgångsklasser begriper jag mig inte riktigt på, ser andra saker av vikt så jag håller mig till de klassiska bedömningarna :).
Träningar på Salvartorp på kvällen. 

4.6 Fredag 
HB till Rosse 08.00 och sen joggade han på lina 20 min innan jag åkte till jobbet. Jag jobbar 12-17 så på kvällen var vi bjudna till Åsa och Roger på grillmiddag :) Mumsigt och såklart jättetrevligt ! Det märks att vi ses för sällan för kvällen gick rasande fort. Vill ses mera, mera.

5.6 Lördag 
Jag hann rida Rosse ett kort fint pass innan jag först åkte till Hista och hade träningar och sen till Coop 15-21. 
6.6 Söndag 
Red på morgonen innan alla elever, Rosse var superfin idag :) 
CB kom med en fin 4-åring som fastnade på min näthinna. Roligt var att den har samma morfar Richfield som Rosse :). Likheten fanns definitivt. Vill ha den :) !!
Sen jobbade jag 15-21 på Coop.
210601 Hästarna betar lunch :)
210601 Hästarna betar lunch :)
210602 Banvård
210602 Banvård
210602 Fortfarande borta :(
210602 Fortfarande borta :(
210603 Delecto QRE
210603 Delecto QRE
210604 HB och Rosse
210604 HB och Rosse
210605 Vi bor fint säger Rosse :)
210605 Vi bor fint säger Rosse :)
210603 Härlig Vy idag :)!
210603 Härlig Vy idag :)!
210603 Delecto QRE
210603 Delecto QRE
Blommorna jag fick av Rasmus på morsdag står så fina fortfarande.
Blommorna jag fick av Rasmus på morsdag står så fina fortfarande.
210603 Dax för CT och Kadanz !
210603 Dax för CT och Kadanz !
210603 Delecto QRE
210603 Delecto QRE
210604 Kvällens kock och värdinna :)
210604 Kvällens kock och värdinna :)
210604 Det gick ingen nöd på oss :)
210604 Det gick ingen nöd på oss :)
210605 Godnatt
210605 Godnatt

v. 23
7.6 Måndag
Skoning på fm för Rosse och Lena. Jag har semesterdag från Coop och ägnar dagen åt att städa och röja inför helgens Programridningskurs. 
På kvällen blev det hundpromenad och Lena fick hänga med bland myggen. Rosse klarar inte kvällspromenader nu tyvärr.

8.6 Tisdag
Morgonen ägnades åt att först besöka min frissa i Mariefred så att hon fick lätta på håret lite :). Sen direkt till CT och hjälpa henne med båda. Rosse fick gå en stund på töm innan jag susade till Eskilstuna för att ha träningar hela kvällen på Hagby. 
9.6 Onsdag
CT kom till mig idag och Rosse var riktigt fin och rolig. 
Hade träningar hemma innan jobbet på Coop 12-21.

10.6 Torsdag
CT hit på morgonen och Rosse var jättefin idag, jag jobbade piruetter i galopp och skolor i trav. Lite travökningar oxå emellan allt samlande arbete.
Kul idag !

11.6 Fredag
Idag var en såndär migrändag som jag sällan har nuförtiden. Jag vaknar och är så dålig att jag kräks. Då fungerar inte tabletterna eftersom de inte blir kvar i kroppen så jag blev tvungen att ringa jobbet och sjukanmäla mig ! Jag låg däckad till efter 14 å var sen helt utmattad. Gick upp till stallet och mockade mm så det blev klart iaf. När jag står och mockar hör jag hur Rosse galopperar hårt i sin hage och jag hann tänka " Broms NU ? " men när jag tittar ut genom fönstret inser jag att det är något helt annan. Rosse är galen och ögonen står rakt ut i vild panik. Jag inser att det är bråttom och skarpt läge och rusar ut.
Hinner tänka att jag är ensam å telefonen ligger på bänken i stallet om jag behöver hjälp. Rosse är helt hysterisk, sparkar bakut med full kraffs, slänger sig ner på marken och gnuggar högersidan, upp igen, panikgalopperar ett varv, sparkar galet bakut hela tiden,  kommer förbi grinden och jag får tag på honom men han är lika galen för det. Försöker få honom till stallet men inser att det är för farligt att få in honom på betongen så jag stannar med fronten inne och baken ute och LYCKAS få av honom täcket ståendes där. Då upphör bakutsparkandet men han är fortfarande helt hysterisk. Som en pansarvagn att hålla i. Jag får honom till boxen och där skrubbar han sin högersida mot väggen och kan inte lugna sig. Jag hämtar flaskan med alsolsprit och dränker de tre sticken han har fått och DÅ lugnar han sig. Han står sen helt utmattad och apatisk i boxen medan jag undersöker honom men jag hittar inga mer skador just nu. Får se vad som framkommer när adrenalinet lagt sig. TUR att jag var i stallet ! Stackars Rosse hade jordgeting under täcket !
Han vilar sen såklart och jag håller koll på tempen och letar bulor. Hela em-kvällen ägnar jag sedan åt att fixa inför kursen imorgon.
Ska bli kul !

210606 CB kom med en fin 4-åring vid namn Top of Passion. Den gillade jag !
210606 CB kom med en fin 4-åring vid namn Top of Passion. Den gillade jag !
210607 Skodax för Rosse
210607 Skodax för Rosse
och även för Lena såklart.
och även för Lena såklart.
210607 Kvällspromenad
210607 Kvällspromenad
210608 Lena och Garnier betar tätt ihop.
210608 Lena och Garnier betar tätt ihop.

PROGRAMRIDNINGSKURS 12-13 Juni 2021.
I helgen provade vi ett nytt kursupplägg vilket visade sig vara riktigt bra :)
Denna gång hade vi TVÅ ekipage, Ebba Eriksson på Rivica (MSV C:1) och Lisa Åhlund Sarbring på Prinz Camaro LÅS ( Prix St George).

Dag ett inleddes med att båda två red sitt program som då dömdes av Maggan och filmades av mig.
därefter fick de en avsutten genomgång med filmen som stöd, och protokollen fylldes i gemensamt.
Maggan åkte sen hem men vi andra åt lunch ihop och hade sen teori en timme. 
På em red båda två ett pass var på 45 min för mig, vi jobbade då med de delar ur protokollet som var svagt.
Sen åkte båda ekipagen hem över natten.
Dag två inleddes med ett varsitt 45min pass för mig, lunch, teori och sen kom Maggan tillbaka för att återigen
dömma programridning.
Jag filmade och efteråt fick de återigen en muntlig genomgång med filmen som stöd.  Båda ekipagen red klart bättre dag 2 och höjde sig flera % samt hade ett annat tänk i sin ritt :).

Det här uppläggen kommer vi göra om helt klart !
Håll utkik !


Stort Tack till Salvartorp som snabbt öppnade för oss dag 1 då det blev monsunregn med åska !

Ebba Eriksson och Rivica
Ebba Eriksson och Rivica
Lisa Åhlund Sarbring och Prinz Camaro LÅS
Lisa Åhlund Sarbring och Prinz Camaro LÅS
Banan redo för kurs
Banan redo för kurs
Dagboxar för hästarna hela kursen
Dagboxar för hästarna hela kursen
Banan redo dag 2
Banan redo dag 2
TACK SALVARTORP att vi kunde komma in undan regnet. Ebbas mamma blev sekreterare :)
TACK SALVARTORP att vi kunde komma in undan regnet. Ebbas mamma blev sekreterare :)
Gofika såklart !
Gofika såklart !
skönt att vi kunde vara ute dag 2
skönt att vi kunde vara ute dag 2
Avsutten genomgång med film som stöd.
Avsutten genomgång med film som stöd.


Återigen stort tack Maggan för att du hakade på detta nya upplägg :) 

v. 24
14.6 Måndag
CT red Rosse på morgonen, hon ska rida in sig på honom denna vecka och sen starta honom i Mantorp på lördag i en MSV A:1 för att känna hur han blir inne på banan och genom det kanske kunna hjälpa mig vidare. Dagens jobb var lösgörande och övergångar. Han e bra fin !
På EM flög Rasmus till Mali. Skräck för en mamma men om det går bra är det en upplevelse för livet för honom. FN uppdrag med fredlig tanke. Men såklart har jag svårt att sova. 

15.6 Tisdag
CT red på morgonen igen, nu lite mer travjobb som är det jobbiga så det måste in i Camillas kropp hur han travar. Fina skolor :). Jag skrittade av honom för hand efteråt. Lena fick sen en sväng på töm och Bevattningen till ridbanan blev hel igen :). På kvällen var det roliga träningar på Näsbyholm. 
16.6 Onsdag
Jag och Rosse red ut runt Mosstorp ihop med Yra och Veronica. De var jättefina och inte jättefarligt med mygg för det blåste lite.
På kvällen var jag och nästan hela TANTKALASET till Lotta Bogårdh på namngivningsmiddag för hennes två fina föl :) Supertrevligt och galet gott ! 

Teamet runt Delecto QRE som ger en glad energiboost att vara del av. Pernilla Jännesäter rider, Erika Asp Lindström äger och är gravid :), jag coachar. Superkul !
Teamet runt Delecto QRE som ger en glad energiboost att vara del av. Pernilla Jännesäter rider, Erika Asp Lindström äger och är gravid :), jag coachar. Superkul !

v. 24 forts.
17.6 Torsdag
CT red på morgonen och nu var det program som var huvudtemat. Ser fint ut :). Vid lunch susade jag upp till mamma, det var på tiden att jag kom upp till henne kände jag :). Vi gick en härlig promenad runt Sicklasjön ( 18000 steg ! )och käkade lunch ihop innan jag susade hen och hade träningar på Salvartorp på kvällen.
18.6 Fredag
på fm fick Rosse vila, jag packade och fixade inför imorgon. Jag jobbade 12-17 och sen kom CT på kvällen för ett sista pass inför imorgon. De ser bra ut ihop nu. Ska bli intressant att höra hur hon upplever honom inne på banan. 
19.6 Lördag
Fm fick Rosse gå i hagen som vanligt, och jag tog in för bad och flätning innan han fick gå in och äta medans jag gick hem för mat och hämtade bussen.
Resan gick smidigt och jag hade hämtat upp CT på vägen så vi kunde pladdra bort restiden. Fin tävlingsplats men tokvarmt så inget tvång på kavaj/frack.
CT red fram helt utan spö och han såg stundtals jättefin ut men ibland blev det grov ridning för att hålla honom ur bubblan. 
Inne på banan gick det för fort men han var med henne nästan hela tiden, och hon kunde peta igång honom när han backade av. Två teknikmissar och en felridning gjorde att de landade på 65,342 % oplacerade. Bra test och nu har han visat att han går med ny ryttare på lite speciell bana oxå :).  

20.6 Söndag
Rosse vilade helt så jag passade på att ha många träningar :).
Först fm på HISTA och sen em-kväll i HEBY.
Roligt och engagerat hela dagen :).

210617 hos mamma i sjöstan
210617 hos mamma i sjöstan
Elever och hästar svalkar sig i sjön efter träningarna :) Här är det Ella och Salstas Mr Dynamite.
Elever och hästar svalkar sig i sjön efter träningarna :) Här är det Ella och Salstas Mr Dynamite.
själv hamnar jag på altanen och njuter så ofta jag kan :)
själv hamnar jag på altanen och njuter så ofta jag kan :)
210619 Rosse spanar in Mantorp
210619 Rosse spanar in Mantorp
Resultat med Camilla i sadeln :).
Resultat med Camilla i sadeln :).

v. 25 
21.6 Måndag
Natten till idag var det en galen blixtnatt !!  Hur mycket nedslag som helst i vårt område så vi får hoppas att vi inte får skogsbrand dom kommande dagarna. Jag red Rosse på fm och det var skönt att få rida igen efter en vecka bredvid. Det var skillnad på lyhördheten för skänkeln efter Camillas ridning helt klart :) Tack :) efter ridningen insåg jag att han inte ätit kraftfodret på morgonen, jag blev rädd och funderade såklart på kolik, men efter genomtänkt och analys släppte jag det och satte det på "rädd och trött" kontot vilket verkade stämma när timmarna gick. PHU :)
22.6 Tisdag
Började morgonen med årets tandläkarbesök, jag går hos Valid på Folktandvården i Strängnäs. Han är så bra att jag nu efter 58år inte är rädd och har ont i magen när det är dax. Under min uppväxt har jag haft stora problem med kvaliteten på tänderna ( liksom min pappa ) och det har varit jobbigt. Om du känner som jag så prova Valid :). Han är fantastisk med sitt mjuka handlag och hur det knappt märks att han jobbar i munnen på en. 
Efter det susade jag hem och hjälpte CT med Dianella innan det var dax att ta in Rosse, bada honom och packa för att åka till Lövsta och en TANTKALASKVÄLL för Tinne :). Vi hade tur att graderna sjönk till 16 på em så det blev drägligt för hästarna att stå i bussarna och vänta.
Rosse gick fint och vi börjar verkligen få till traven :). Kul att se och följa hela gänget igen. Var hemma till efter 22 men Rosse var nöjd i svalkan.

23.6 Onsdag
Rosse vilade såklart, jag hade en träning på fm och sen till Coop 12-21.

210120 Blixtnatt
210120 Blixtnatt
190622 Lövsta Äntligen igen !
190622 Lövsta Äntligen igen !
Numera möts man av Antonias fina häst i form av vacker staty vid infarten :)
Numera möts man av Antonias fina häst i form av vacker staty vid infarten :)
Rosse känner igen sig och väntar lugnt i bussen.
Rosse känner igen sig och väntar lugnt i bussen.
Annelie
Annelie
Rosse och jag
Rosse och jag
Gofikat på plats :)
Gofikat på plats :)
Att följa varandras träning är superkul.
Att följa varandras träning är superkul.
Malin
Malin
Intresserade grabbar i alla fönster :)
Intresserade grabbar i alla fönster :)
Eva
Eva
Maggan och Eva
Maggan och Eva
Ingela
Ingela
Maggan
Maggan

v. 25 forts.
24.6 Torsdag
Idag var Rosse och jag på Hölökliniken redan kl.8.00 för att göra en Exportröntgen. Vi tog över 40 bilder på Hals,rygg och alla ben.
Lie som var bedömande veterinär idag sa åt mig att " gå hem och öppna en champagne, jag hittar inget som har betydelse för hans fungerande. " 
Det är ju i linje med hur jag upplever honom, hållbar och frisk !
När han blivit sederad och det släpper blir han kissnödig så jag försökte få honom att kissa innan vi lämnade kliniken men icke. Han hann bara ställa sig på bussen så skvalade det. Suck. Tur jag har en hink spån med i bussen så jag kan hälla på det värsta. Han åker utan strö och det är ju iallafall bra att han pinkar ändå om han behöver.  
Planen jag har med denna Röntgen är att se om det kan finns en köpare utomlands som betalar stora pengar för honom så småningom. Nu har vi plåtar både från när jag köpte honom och från idag. Men jag väntar med att sälja och behöver / vill inte riktigt just nu, men två kamrater som jobbar med att sälja har fått förhandsuppgifter.

25.6 Fredag MIDSOMMARAFTON !!
Efter en kort ridtur ut ihop med Yra var det dax att skura bussen från pink innan vi kunde njuta av dagen. Nu luktar den gott inuti igen :).

Vid 13 åkte vi sen till Marie och Claes i Södertälje för att njuta av god mat och härligt sällskap hela kvällen. De hade haft regn hela fm men när vi kom sprack det upp igen så vi började med silllunchen under tak men satt sedan hela kvällen ute i den ljumma sommarvärmen. Det är en härlig tradition att få tillbringa Midsommar och även Nyår hos dem :) Stort Tack !

190623 Älskar min bevattning på ridbanan
190623 Älskar min bevattning på ridbanan
210623 Skritt med övertramp 2 dm
210623 Skritt med övertramp 2 dm
210624 Röntgenrummet i Hölö.
210624 Röntgenrummet i Hölö.
210624 Äntligen kan vi slå hagarna så myggen minskar lite. Tack Lars :)
210624 Äntligen kan vi slå hagarna så myggen minskar lite. Tack Lars :)
210625 Busstvätt på midsommarafton :)
210625 Busstvätt på midsommarafton :)
Midsommarstång hos grannarna :)
Midsommarstång hos grannarna :)
Hittade en ovanlig fingeborgsblomma som fick följa med, men vi var tvungna att ta hjälp för att veta vad det var för vacker växt :)
Hittade en ovanlig fingeborgsblomma som fick följa med, men vi var tvungna att ta hjälp för att veta vad det var för vacker växt :)
Pilkastning :) tur man inte har det som yrke, inte många pilar som går dit man trodde man siktade :).
Pilkastning :) tur man inte har det som yrke, inte många pilar som går dit man trodde man siktade :).
210625 Midsommar hos Marie och Claes är en härlig tradition vi uppskattar :)
210625 Midsommar hos Marie och Claes är en härlig tradition vi uppskattar :)
jo vi badade och hade poolhäng men inga bilder från det såklart Ha Ha :)
jo vi badade och hade poolhäng men inga bilder från det såklart Ha Ha :)
Middag på G med bästerkocken Claes vid Morikan. Mumsigt !
Middag på G med bästerkocken Claes vid Morikan. Mumsigt !
Vi satt ute till långt in på natten i den varma sommarkvällen. Tusen tack för en superhärlig midsommar :)
Vi satt ute till långt in på natten i den varma sommarkvällen. Tusen tack för en superhärlig midsommar :)
Sommarblommor från Länna Bruk på bordet :)
Sommarblommor från Länna Bruk på bordet :)
ett stencoolt gäng i köket :)
ett stencoolt gäng i köket :)
utemiddag och utekväll helt och hållet. Otroligt !
utemiddag och utekväll helt och hållet. Otroligt !

26.6 Lördag
Red tidigt på morgonen och Rosse kändes mjuk och följsam :) kunde skritta av runt åren efteråt utan att bli allt för myggätna. MEN nu börjar årets bromsar göra entre´och hästarna är röriga i hagen. Jag upplever att Rosse är räddare för ljudet av de stora bromsarna nu efter han blev getingstucken. F-N det är ju bara Juni. Två veckor i Juli är normalt att vi får passa dem och ta in på dagarna. Lars och jag var hemma och njöt av lugnet, vi tog svamppromenad med hundarna och kunde skörda årets första kantareller :) och sen satt vi hela kvällen på vår altan. Härligt att slöa för imorgon börjar kapitlet GÖTE :) ! i vårt liv. Ska bli kul !
27.6 Söndag
Jag red på morgonen och hade sen en träning innan jag äntligen fick säga hej till den lille krabaten Göte. Sååå ljuvlig :). Jag susade till Coop och jobbade 15-21 och då passade det på att ösa ner regn. Skönt tycker jag för då kan Rosse vara kvar ute i hagen :) . Lars och jag tog en promenad med alla hundarna till stallet för nattningen. Vi passade på att visa honom för Acke och Lotta som varit en stor del i att han blev presenthund till Lars :). Sen sov faktiskt Göte riktigt bra på natten, bara en gång vaknade han och behövde pinka.   

210626  utelunch och midsommarsill :)
210626 utelunch och midsommarsill :)
210626 Kvällsmacka på altanen
210626 Kvällsmacka på altanen
210627 Välkommen "Fight For It Göte"
210627 Välkommen "Fight For It Göte"
Hälsa på alla i familjen
Hälsa på alla i familjen
210626 Årets första :)
210626 Årets första :)
hej !
hej !
Leka
Leka
210627 Rosse ute i ösregnet
210627 Rosse ute i ösregnet
trött
trött
trött igen :)
trött igen :)
Alla tre :)
Alla tre :)
210628 Spårat
210628 Spårat
Agnes och AmandaLi svalkar sig efter träning. Hästarna njuter verkligen :).
Agnes och AmandaLi svalkar sig efter träning. Hästarna njuter verkligen :).
Ella och Salstas Dynamite likaså :)
Ella och Salstas Dynamite likaså :)

28.6 Måndag
Idag red jag ensam på banan hemma, och spårade mina linjer i travdelen i Intermediaire 1. Ett bra tips till alla som efter hällregn eller sladdning enkelt gör spår på er ridbana. Att i skritt spåra och sen rida i linjerna. Rosse känns seg och platt men lydig och följsam. Svår kombo då jag inte är nöjd men oxå jättenöjd :). Resten av dagen fick han stå inne pga broms, men kom ut 30 min på kvällen när Carina tog in.
Lars ska ju ha med sig Göte till jobbet på dagarna och det hade gått bra idag :). Både Zingo och Aramis är väldigt skeptiska till den äckliga lilla valpen men de är snälla trots rätt rejälla tillhutningar. Bra att de ser till att denna lilla krabat är lägst i rang i huset :). 

29.6 Tisdag 
Jag åkte till CT och hjälpte henne innan jag red själv hemma på banan idag. Red igenom travjobbet i Int 1 för att plåga mig lite extra inför imorgon då jag ska till Tinne igen :) Rosse är lite bättre på skänklarna överlag tycker jag, och hoppas det är ett genombrott :) så det blir lite enklare för mig framöver. 
På kvällen var det träningar på Näsbyholm och fine Delecto QRE med duktiga Pernilla Jennesäter i sadeln kom och slipade inför Falsterbo. KUL !

30.6 Onsdag
Hästarna ut 05.10 för en viss valp vid namn Göte var morgonpigg å väckte hela vårt hus :). Bra ändå för Rosse som då hinner vara ute 4 timmar innan bromsarna vaknar. Jag gjorde klart stallet och susade sen till CT och hjälpte henne med Dianella. Tillbaka och tog in Rosse över dagen. Vid 15.30 åkte Jag, Rosse och sällskapet Angelica till Lövsta och träning 18.15 för Tinne.
Rosse var fin för det var lite svalare idag och han var med på noterna.
Kul jobb med mycket småfix, ska bli kvickare i passagen och ta mindre steg ur piaffen och formas lite mer i piruetterna. Fina byten som är raka men ska upp i höjd mer. Bara jobba på :). 

210630 Angelica och Rosse på Lövsta
210630 Angelica och Rosse på Lövsta
210630 Avskrittning
210630 Avskrittning

ROSSEAU´s jobb Juni 2021.
5 dagar Vilar helt
1 dag Röntgen (Vila)
1 dag HB Massage (Vila)
1 dag skodd (Vila)
1 dag LL Kiropraktor (Vila)
7 dagar Banan dressyr med mig
2 dagar Banan för CT
2 dagar Tränat för Tinne
4 dagar CT red på banan
1 dag Tävla med CT
2 dagar jobbat på töm
3 dagar ridit ut med Yra

Rosseau´s jobb det första halvåret 2021.