SEPTEMBER 2022

Våra starter 2022
20.2 Enköping 2* Prix St:George
4:a med 66,2 %
13.3 Södertälje Intermediaire 1
3:a med 66,324%
3.4 Fagersta Intermediaire 1B
 oplacerad 56,861 %  
30.4 Gripen Intermediaire 1
3:a med 65,196 % 
21.5 Gnesta Intermediaire 1
oplacerad 65,9 %
28.5 Kimstad Intermediaire 1B
oplacerad  58,63 %
11.6 Vansbro Intermediaire 1
oplacerad 63,382 %
12.6 Vansbro Intermediaire A
Debut ! oplacerad 60,539 %
19.8 Gripen
Intermediaire A
utgick peb

27.8 Eskilstuna
Intermediaire 1
oplacerad 62,647 %

15.10 Strömsholm
Intermediaire II  Debut !
Red tyvärr ej pga SJUK :(.

1.9 Torsdag
CT hit på morgonen och vi jobbade alla tre som gick fint allihop :). Rosse gör bara lösgörande och rund över ryggenjobb nu en period vilket käns att han behöver efter all samling inför tävling. Ut i sommarhagen till lunch och jag tog bussen till Sparreholm och hämtade 565kg hö. Behövde foder i väntan på mina 12 storbalar och småbal är ju alltid användbart vid resor mm. Svindyra kg så nu hoppas jag att den kräsna Rosse äter det. Man vet aldrig med honom. Beställde 4 pallar spånpellets till och de har stigit till 4765:- st. Galet men med sån brist eftersom alla eldar är det ändå bäst att ta hem.
Träningar på Salvartorp på kvällen 17-21 och sen nattfodring.

2.9 Fredag
05.45 fick hästarna frukost och blev utsläppta. Jag hem och äta frukost med Lars innan han, Göte, Zingo, Rasmus och aina åker till Edsele för årets första älgjaktsvecka. Blir såå ensamt en vecka utan dem. Hej då och ha det kul !
Jag gick sen tillbaka till stallet 7.30 och tog in Rosse för HB kommer och masserar. Han visade henne bestämt och tydligt att han behövde hjälp på höger sida om manken ända bak i korset, och till slut kunde han hjälpa till att strecha loss vad det nu var han kände. HB var lite fundersam om det var löst så jag ska låta han vila idag och imorgon för att sedan röra på honom och se vad jag känner. På torsdag kommer LL oxå, vilket känns skönt. 
Jag tror dock att HB och Rosse löste det idag, såg så ut iaf. 
Ut i sommarhagen och sen åkte jag till COOP 12-21. 
Nattfodrade 22.00 och godnatt :)

3.9 Lördag
Veronica morgonfodrar så jag var i stallet 07.30 och släppte ut. Rosse har såklart vilodag så jag fixar klart stallet innan mina elever anlände. När träningarna var klara fick jag lunch och så pkte jag till Mariefred och Maria Carlsson där vi jobbade hennes fina hingst Icaroz RS i vagn på hennes ridbana. Hon är otroligt duktig på att köra så jag undervisar i stort sett som om hon red. Ikaroz gick jättefint och vi kom åt det jobb som Maria ville ha hjälp med. När vi var klara kom Peter med  gofika och så fick vi alla tre en bra pratstund i sadelkammaren. Toppentrevligt !
Hem och in i duschen för jag ska till Södertälje och få middag hos Marie och Claes :). Jag har även ett uppdrag till fd frisören Marie :), hon ska hjälpa mig klura ut hur mitt hår ska sättas upp till klänningen på lördagens bröllop :)
Tur man har kompisar ! det blev jättefint i Maries händer så vi beslöt att jag skulle komma till henne på lördag så sätter hon upp det :). TAAAACK !
När vi mumsat middag satt vi kvar och snackade till det var dax att åka hem och fodra hästarna. Det blev en kanondag helt klart !

4.9 Söndag 
Underbart solig dag med lagoma grader och vind :). Veronica morgonfodrade även idag så jag kunde äta frukost innan jag gick till stallet 7.30 och släppte ut dem. Gjorde klart stalljobbet innan jag susade ner till Salvartorp och hade två träningar. Hem igen och hann dammsuga foderboxen innan elev nr tre för dagen dök upp hemma på banan.
Det var många år sedan Amanda Gullström var elev till mig med sina fina hopphästar men idag fick vi till en härlig återträff. Jättefin men inte helt lätt häst och jag älskar det jobbet. Att hjälpa en häst är liksom målet med allt, och med ett välslipat verktyg som Amanda i sadeln är det inte så knepigt att få till det. Vi var tre nöjda kamrater efter dagens jobb. Såå kul !   
Tog sen in Rosse och klädde på honom för jag chansar och rider en lugn sväng i skogen och känner hur han bär sig och mig. Red åsen och sen ner till affären och runt Canaxa hem. Känns seg, loj och sömnig men helt som vanligt i handen och över ryggen. Kanske gick vägen med Helenes magiska händer.
Släppte ut och gav lunchhö innan jag gick hem och fick lunch själv.

Fick tid och ljus från solen ute så jag drog igång städningen hemma. Kom en liten bit men jag var supernoga och torkade allt med mina mirakeltrasor. Det är de bästa jag provat, blir rent lätt. 
Höll på till det mörknade och då var det dax för lite mat igen innan jag satte mig vid datorn för att i några timmar uppdatera denna blogg som varit så  eftersatt !
Bröt 22.00 och åkte upp och nattfodrade innan jag kunde krypa i säng.
Lars ringde och rapporten var att han själv hade skjutit en älg idag, men även Erling så det blev 2 st på dag 2. Kul !. 

220901 Morgonjobb i solsken
220901 Morgonjobb i solsken
220901 Hämtade hölass nr 1.
220901 Hämtade hölass nr 1.
220901 Kvällsjobb på fina Salvartorp
220901 Kvällsjobb på fina Salvartorp
220902 Älskar min bevattning !
220902 Älskar min bevattning !
220902 Såhär ser den ut Bevattningen :).
220902 Såhär ser den ut Bevattningen :).
220903 Idag var jag hos Maria Carlsson å jobbade med Icaroz :)
220903 Idag var jag hos Maria Carlsson å jobbade med Icaroz :)
220905 Lars på Jakt i Norrland.
220905 Lars på Jakt i Norrland.

2-9 Sept var Lars och Rasmus uppe i Norrland och jagade. Med sig hade de även alla tre hundarna. Härligt väder och goa vänner mötte upp och gav en lyckad jaktvecka :)

5.9 Måndag
Rosse fick en tur runt Emmastigen för att slappna av och balansera. Han går inte bra och är lite ovanligt försiktig med hur han går det är något som stör helt klart.

6.9 Tisdag
Idag kl. 11.00 kommer en skolklass från Berga Gymnasiet hit och har Studiedag. Rosse som känns lite justerad får visa ett light pass för honom men som blir ett avancerat pass för dem. Jag gjorde mest lösgörande jobb och såklart berättade jag för dem att jag visste att han troligen sträckt sig och att på Torsdag får han hjälp. Jag kände ingen hälta och inget undvikande hur han belastade sig, men han var klart mer markbunden och platt i sitt sätt att lyfta uppåt. Dagen blev ändå jättelyckad och jag kände inte att jag gjort fel som ridit, det kanske tom blev lite bättre för honom som fick hjälp att slappna av och strecha lite.  

220906 Såhär brukar han ju inte stå. Jag får rida med öppet sinne och ett mjukt pass för eleverna. Han ser märklig ut.
220906 Såhär brukar han ju inte stå. Jag får rida med öppet sinne och ett mjukt pass för eleverna. Han ser märklig ut.

Den 6 September i strålande solsken och vindstilla :) kom ett härligt gäng från Berga till mig för Studiebesök och liten Clinic. Min syster Sussie är deras lärare och var med som moderator. Hon hade även en till Lärare med i gruppen. Vi pratade om att vara litet enmansföretag och de ställde frågor de i förväg lämnat in. Rosse och jag red sedan ett normalt arbetspass och visade upp lite olika övningar som stärker och utvecklar både teknik och balans.
Det var en jätterolig arbetsdag och jag insåg vad jag saknar att undervisa i skolmiljö ! Tack alla !

7.9 Onsdag
SKONING idag för både Rosse och Lena. Det märkliga var att när Fredrik lyfte höger bak stod Rosse helt avslappnad och nästan somnade ! Det såg verkligen ut som att en smärta släppte !! Han har inte på 6 år sett ut såhär utan vaktat höger bak rätt noga.  
När han fick gå in i boxen för att vänta på Lena klättrade han upp på krubban, tog in den mellan bakbenen och försökte punkttrycka själv ! Kloka häst vad du visar tydligt att du har bekymmer. Jag är SÅÅ GLAD i att kloka Lars Liljeholm kommer i morgon ! Vilar i hagen hela dagen såklart.
Jag passade på att åka upp till Mamma och vi hade en härlig dag i solen med promenad och äta ute på två olika restauranter där vi tog bara varsin förrätt :)
Bra ide och trevligt ! 

8.9 Torsdag
LL kom och hjälpte Rosse. Det var manken som var sned och gjorde så hela höger sidas ryggmuskulatur och ner i insida höger lår satt i kläm. Först vart ju Rosse inte så nöjd när LL började jobba med det men sen visste han att han fick hjälp och då visade han tydligt vart LL skulle jobba :). Rosse både såg ut och stod helt annorlunda efter. Han fick stå inne över lunch och vila kroppen innan han gick ut i hagen. TACK duktiga Lars och vilken tur vi har dig !
Fullt gäng elever på kvällen i Salvartorp :).

9.9 Fredag
Rosse vilodag såklart, ser bättre ut på stallgången :)

220907 Självhälp. Jisses vad han trycker på höger insidas lårmuskel.
220907 Självhälp. Jisses vad han trycker på höger insidas lårmuskel.
220907 Promenad med mamma i Hammarby Sjöstad idag. Vackert överallt !
220907 Promenad med mamma i Hammarby Sjöstad idag. Vackert överallt !
220908 Lars tröstar och säger att han ska hjälpa Rosse.
220908 Lars tröstar och säger att han ska hjälpa Rosse.
220908 Efter behandling av manken och insida höger lår ser de såhär nöjda ut !
220908 Efter behandling av manken och insida höger lår ser de såhär nöjda ut !

* * 10 Sept 2022 * * 

Morgonen startade med stallfix, longering av Rosse och en träning hemma innan jag susade iväg till Marie i Södertälje för att få hjälp med att sätta upp håret till dagens stora händelse :). Vi är bjudna till Carolina & Daniels bröllop !

JISSES !!! Såå häftigt att få ha varit med på denna storslagna fantastiska på alla sätt stora dag !
 Vilket bröllop och vilken fest det blev. Mäktigt i Domkyrkan, storslagen middag med alla kuliga tal, härligt med levande band
( Stig Boogie band med Johanna Elgholm ) som drev på ösigt bra så vi kunde dansa in på småtimmarna.
Å att få se alla i så fina kläder :) var oxå extra krydda på det hela :).
Se själva på alla fina bilder nedan !  

11.9 Söndag
Eftersom jag är en arbetsnarkoman ! så startade min söndag 06.00 med morgonfodring, utsläpp, mockning och foderfix innan frukost. Sen kl. 9.00 var det dax för en träning hos mig och sen direkt till Sundby för 6 elever där. När jag var klar 14.20 åkte jag direkt till Mariefred och jobbade 15-21 på Coop.
Efter nattfodringen 22.00 stupade jag såklart i säng ! 
Vilken idiot jag är eller hur !

12.9 Måndag
Red ut över åsen och runt dammen. Kändes fin :) Coop 12-21.
13.9 Tisdag
Idag vart det till CT och ridhuset för att jobba med speglar. Så skönt att komma inomhus igen, hösten har ju varit så fin att vi jobbat hos mig mest. 
Fullt på Hagbyträningarna 15-21.

14.9 Onsdag
CT hit på fm. Rosse i hagen för idag är det TANTKALASKVÄLL :)
Ska bli så härligt att se alla igen !
Rosse gick fint och vi fick jättebra hjälp med ffa galoppsaxen. 

15.9 Torsdag
Rosse vilar idag. CT här på fm. Fullt på Salvartorps träningar på kvällen.
16.9 Fredag
HB massage för Rosse idag. Vilar sen då jag jobbar 12-21
17.9 Lördag
Träningar här hemma hela fm, sen hämtade jag 64 balar hö från Sparreholm. 
Red ut i fint höstväder på em. Härligt !

18.9 Söndag
Träningarna hemma idag igen, sen fick jag hjälp av Lars, Kristin och Rasmus att lasta av höet. Stort tack !
Red ut en vända över Byringe, härligt lugn tur.

221011 Plommonskörd :)
221011 Plommonskörd :)
220913 Idag är vi inomhus hos CT igen :)
220913 Idag är vi inomhus hos CT igen :)

14.10 var det äntligen dax för TANTKALASET att samlas hos Tinne för en eftermiddagsträning ! Så kul och inspirerande att se alla igen, och alla har utvecklats jättefint !  

Tack alla härliga TANTER och mästaren Tinne för en inspirerande eftermiddag ! 
Vi ses igen på Lasätter 24-25 oktober :) 

19.9 Måndag
Red ut åsen till Starrkärr och fick en jättefin högergalopp med bärighet och driv :). Coop 12-21.
20.9 Tisdag
CT hit på fm och vi jobbade alla tre. Rosse jobbade mest galoppjobb idag. Fick till saxen helt ok :). Fullt på kvällens Näsbyholmsträningar 17-22.
21.9 Onsdag
Skulle till Tinne idag men hon fick ställa in pga filminspelning på Lövsta med SAAB. Synd. Red ut runt Mörtsjötorp på en jättehärlig runda ist. Lars och jag skottade sen kanterna på ridbanan ihop, så tacksam att han hjälper mig för det är tungt och många meter att skotta själv.
På kvällen vid 19 tackade vi av Eva som går i pension från Coop. Vi träffades och käkade ihop på Greken i Strängnäs. Jättetrevligt och kul att 12 kunde komma.

22.9 Torsdag
CT till mig på fm, Rosse var jättefin och idag var det focus på travjobbet. Pust !
Fullt på kvällens Salvartorpträningar 17-22.

23.9 Fredag
Rosse vilar på dagen, jag fixar med stallsysslor och skottar ur Lenas box helt. Hinner med ett par kärror skit ifrån hagarna oxå innan Coop 12-17.
Rosse och Lena fick gå med på kvällspromenaden med hundarna. 

24.9 Lördag
Red ut åsen till Starrkärr och klättrade två vändor oxå. Träningar på HISTA 11-14.30 och sen Coop 15-21.
25.9 Söndag
Rosse vilar helt.
Jag har träningar på Salvartorp 9-10, Sundby 11-14.30 och sen Coop 15-21.

220916 HB gör underverk :)
220916 HB gör underverk :)
220917 Gräsväg
220917 Gräsväg
220919 Varje dag en kärra skit ur hagarna.
220919 Varje dag en kärra skit ur hagarna.
220918 Skörd
220918 Skörd
2209019 Utsikt 1
2209019 Utsikt 1
220918 Höleverans :)
220918 Höleverans :)
utsikt 2
utsikt 2
220920 Står fint igen :)
220920 Står fint igen :)
220921 Banvård på kvällen :)
220921 Banvård på kvällen :)
220921 och 220922 Glad skummig mun oavsett betsling :)
220921 och 220922 Glad skummig mun oavsett betsling :)
220928 Lyxdax igen !
220928 Lyxdax igen !
fina Rosse görs iordning med vacker utsikt.
fina Rosse görs iordning med vacker utsikt.

26.9 Måndag
Red på banan själv och Rosse var jätteduktig. Jag hade focus på svar för skänkeln och han jobbade på jättefint ! Jag avslutade med en runda runt dammen med mycket övergångar. Red passage förbi stallet med fin lydnad :). Duktig ! 
Åkte och jobbade på Coop 12-21 men fick gå hem efter en timme med migrän som vart så stark att jag  spydde innan jag hunnit hem. Låg sen hela kvällen. Synd om mig :(.

27.9 Tisdag
CT hit till mig på fm och hästarna gör ett fint jobb allihop. Kvälens träningar på Hagby var fulla 15-21. Kul !
28.9 Onsdag  
Tinnedag :). Sem från Coop.
När jag skulle lasta hittade jag svamp som växte i bussen i träväggen !  Märkligt. Hoppas den försvann när jag tog bort den. Blir spännande att se nästa gång.
Åker själv idag och njuter av lyxen att få ha bästa Tinne helt för mig själv i lugn och ro på vackra Lövsta.
Får nypa mig i armen för att fatta att det är sant :). 
Vi jobbade på och hon går verkligen all-in för att hjälpa mig driva mig själv framåt. Rosse känns nöjd och harmonisk och jättefin nu igen. GLAD :)

29.9 Torsdag
Rosse vilar så mamma kom hit vid 10 och vi kunde gå i skogen och plocka årets förstatrattisar bl.a. En härlig höstdag ihop med bästa mamma :). Träningarna på Salvartorp på kvällen var fullbokade 17-21.
30.9 Fredag
Red ut runt Valnarstorp på fm innan jag åkte till frissan och sen direkt till Coop 12-21.

220928 men... Träsvamp i bussen helt plötsligt. HU.
220928 men... Träsvamp i bussen helt plötsligt. HU.
220930 Grisbesök utanför herrgården inatt.
220930 Grisbesök utanför herrgården inatt.

Rosseaus arbete September 2022.
6st Vilar helt 
1st Tömkörning utan bommar
9st Reds ut i kuperad terräng alla gångarter
3st Banan hemma
3st CT träningar här hemma
1 st CT träning hos henne
2 st TINNE på Lövsta varav 1 Tantkalas.
1st Promenad för hand med hundarna
1 st Lars Liljeholm
1 st SKODD
2 st HB Massage