APRIL 2022
Hela April skriver jag ur minnet den 27 april. 
Sorry men tiden har inte räckt till :)

Våra starter 2022
20.2 Enköping 2* Prix St:George
4:a med 66,2 %
13.3 Södertälje Intermediaire 1
3:a med 66,324%
3.4 Fagersta Intermediaire 1B
 
56,861 %  
30.4 Gripen Intermediaire 1
xx
14.5 Rappesta Intermediaire 1B
xx
28.5 Kimstad Intermediaire 1B
xx
29.5 Kimstad Intermediaire 1B
xx 

1.4 Fredag
Idag fick Rosse massage av HB på morgonen. Han verkligen visar henne vart hon ska jobba. idag var det vb han ville få knådad insida lår. Han fick vilodag resten av dagen och jag susade till Coop 12-21.
2.4 Lördag
Till CT och jobba mot morgondagens start. Han var jättefin och det känns lovande :). Blev sen badad och fin.
3.4 Söndag
Tävlar i Fagersta och Nina W följer med och sällskapar + groomar.
Bottennapp idag. Jag hade inget att rida på alls inne på banan och inte en enda linje fungerade som det var tänkt. 56,861 % och jag var såklart uppgiven. Igen. Han gör mig till en clown i sadeln. Han som är helt ok fin om han bara är som vanligt de 5 min vi är där inne men han är en helt annan häst.
220401 HB knådar.
220401 HB knådar.
220402 Morgonfrost
220402 Morgonfrost
220403 Frukost
220403 Frukost
4.4 Måndag
Vilodag helt för Rosse och mig. Jag ägnar dagen åt att packa för Rosse och mig, vi ska ju till Tinne och årets första Tantkalas i morgon :).
Sen åkte jag och jobbade på Coop 12-21.

5.5 Tisdag - 4  TANTKALAS Äntligen !!
5cm SNÖ på allt på morgonen. Tur bussen har vinterdäcken på.
Vi kom iväg lite senare än tänkt men framme på Ledingenäs i god tid och först av alla. Packade in alla grejjor och välkomnade de andra och hjälpte till att bära grejjor. Jag hann även ta en bensträckare runt anläggningen ihop med Rosse innan det var dax att samlas för lunch. Så kul att se och tjattra med gänget igen. Vi välkomnade även NYtanten Märit Olofsson Nääs som blev min rumskompis denna gång. Ska bli kul att se hennes fina ridning.
Rosse gjorde ett jättefint pass och jag var jätteglad efteråt. Maggan hjälpte mig att filma så vi kan få ihop en film med alla rörelser efter helgen. Tack :)
Kvällens middag var härlig med många skratt och historier så man låg dubbel emellanåt. Härligt gäng !

6.4 Onsdag
Kallt men riktigt Aprilväder med omväxlande strålande sol och så helt plötsligt ett tätt snöfall :). Vi promenerade duktigt med hästarna på morgonen innan vi åter bänkade oss för att följa Tinnes trolleri :) med alla ekipagen. 
Rosse gick riktigt bra idag och Maggan filmade. Jag behöver verkligen känna att vi är duktiga, det är vi verkligen :). Idag jobbade vi mer med passage-piaff-passage och det blir stadigare och stadigare och att komma ur piaff till passage börjar få en inlärd signal som Rosse förstår och som han oftare klarar :). 
När allt var klart och allt ihoppackat så var det dax att åka hem igen. 

Jag startade bussen och skulle köra ut från gården men var jättenära att hamna i en hästhage ! Kopplingen rasade på bussen och som tur var hade jag inte kommit iväg från parkeringen. Det hade som tur var inte Jessica och hennes pappa heller vilket var tur för mig. Rosse lastades av och in i stallet igen med hö och vatten. Jag packade in mina grejjor i Jessicas bil och fick sen skjuts ända hem till dörren :). De ska ju till Eskilstuna så det vart bara lite omväg :) som Jessica sa. På vägen kunde jag fixa med ställa in träningarna på Sundby som jag skulle haft ikväll, bärgning av bussen, verkstad i Uppsala ! och ragga Carolina Mörk att hjälpa mig hämta Rosse. 
Märit satt kvar på Ledingenäs och jobbade några timmar vid datorn så hon tog ut Rosse på en promenad runt Ledingenäs och gav honom vatten + mer hö innan hon åkte hem. Stort tack !
Jag hann vara hemma en timme och få i mig lite mat innan Lars körde mig till Carolina och vi åkte tillbaka till Ledingenäs. Rosse stod i sin box igen ca 22.00 :)

STORT TACK alla underbara hjälpare :). 
220405 April April !
220405 April April !
220405 Nu åker vi till Tinne :)
220405 Nu åker vi till Tinne :)
Hej igen ! Vackra Ledingenäs
Hej igen ! Vackra Ledingenäs
Här bor jag bra hälsar  Rosse
Här bor jag bra hälsar Rosse
Slit och släp med alla grejjor från parkeringen :)
Slit och släp med alla grejjor från parkeringen :)
å såklart det viktigaste :) Tinne undervisar och jag lyssnar medans jag sippar på en varm kopp kaffe :)
å såklart det viktigaste :) Tinne undervisar och jag lyssnar medans jag sippar på en varm kopp kaffe :)
Vi är 8 hästar i Tantkalaset så det är spännande när alla kommer.
Vi är 8 hästar i Tantkalaset så det är spännande när alla kommer.
känns som vinter, nu snöar det igen :)
känns som vinter, nu snöar det igen :)
Malin och ??
Malin och ??
vi kollar varandra :)
vi kollar varandra :)
Malin med lånehäst då hennes Sally är skadad. Kolla snödjupet :)
Malin med lånehäst då hennes Sally är skadad. Kolla snödjupet :)
promenad runt anläggningen
promenad runt anläggningen
Sofia och Abbe
Sofia och Abbe
7.4 Torsdag
Snökaos hela dagen, Rosse vilar ute i sin hage med tjocktäcke och jag fixar innegrejjor samt deklarerar. På kvällen har jag träningar på Sundby istället för Salvartorp eftersom vägen dit ej är farbar för transporter.  
8.4 Fredag
Promenad för hand bara. Vilar annars. Jag jobbar på Coop 12-21.
9.4 Lördag
Red ut över Carinaåsen och runt dammen. Känns mjuk å pigg.
Träningar på Hista 11-14.30 och sen jobba på Coop 15-21.

10.4 Söndag
Vilar helt.
Jag har träningar på Salvartorp 9-13 och sen jobbar jag på Coop 15-21.
11.4 Måndag
Red ut runt Valnarstorp på nygrusade vägar :). Rosse fick vittring av något djur och blev livrädd så han tvärvände och bockade iväg en bit. När han blir rädd går det inte att vända honom tillbaka utan stor kalabalik så jag undviker det och sitter istället lugnt av och går förbi det farliga. När han sänkt halsen och slappnat av letar jag rätt på något att kliva upp ifrån :). Sen red vi hem och jobbade bra ihop :)
12.5 Tisdag
Bussen lagad och klar i Uppsala så jag tog Rosse på töm på morgonen innan jag satte mig på tåget till Uppsala :). Betalade 30.611:- och Hämtade bussen, körde hem, var hemma 30 min innan jag åkte till Sundby för träningar 16-21. Phu! Tajt schema men med lite tur gick det ju :).
13.4 Onsdag
Migränmorgon. Fick ingen koll på det så jag fick börja 15 ist för 12 på Coop idag. Hann jobba Rosse på töm idag oxå iaf. 
14.4 Torsdag

15.4 Fredag

16.4 Lördag

17.4 Söndag
 
18.4 Måndag

19.5 Tisdag

20.4 Onsdag

21.4 Torsdag

22.4 Fredag

23.4 Lördag

24.4 Söndag
 
25.4 Måndag

26.5 Tisdag

27.4 Onsdag

28.4 Torsdag

29.4 Fredag ingen is på bilen på morgonen :)
HB massage 08.00 och vi hann gå en superkort promenad på 20 min innan. Rosse var sååå fin och smidigt elastisk sa HB vilket är ett mycket gott betyg för en stor tung Rosse som jobbar rätt hårt. Kul ! Han fick sen gå i hagen medan jag putsade allt inför imorgon, fixade klart stallet, gick hem och käkade lunch, jobbade vid datorn ett tag, fixade filmlänk via Youtube bl.a. Städade sen stora skåpet i matrummet, fixade mina kläder till i morgon och sen när Lars kom hem gick vi med hundarna och sen åkte vi till Näsbyholm och hjälpte till med fixandet inför tävlingarna i helgen. Kul dag :)
30.4 Lördag
Tävlar på Näsbyholm Intermediaire 1. 

ROSSES jobb April 2022.
 st Träna för CT hos henne
 1 st Träna för Tinne på Lövsta
 2 st Tävling
 st Rida ut i alla gångarter 
 st Rida i Ridhus ensam
 st Rida på banan LB
 st Tömkörd bommar
 st Morgonpromenader 
 st  Långpromenader
 st HB Massage
 st Vilodagar helt

Bra omväxlande arbete !