FEBRUARI 2024

1.2  Torsdag  
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan frukost. Satt vid datorn och bokförde klart Januari innan jag var tillbaka i stallet 9.00 och släppte ut. Åkte till CT och hjälpte henne Med Kadanz som idag var som en dröm. Dessa dagar vill jag oxå ha en Kadanz :). Beslöt att det var dax att anmäla till start för att återigen kvala upp honom. Han tappade sitt kval pga skadeperiod men är nu åter och finare än någonsin. Jag åkte hem igen och lunchfodrade samt mockade klart både inne och den dagliga kärran från hagen. När det var klart åkte jag och köpte foder på Allboden innan det var dax för mig att äta. Jag tog in hästarna vid 16.30 innan jag åkte till Salvartorp och hade en ! träning. Alla avbokar pga skridskbanor på vägarna både hemma och här. 
När jag var klar bytte jag till min buss och åkte och hämtade en höbal. Jag har nu tre till att hämta som redan är betalda, och även 2 silagebalar som jag får köpa i Eskilstuna. Skönt att ha fått ihop foder nog till nästa skörd. 
Nattade hästarna 22.00. 
240201 Hämtat en höbal.
240201 Hämtat en höbal.
2.2 Fredag
Morgonfodrade 06.30 och fixade klart fodret. Hem till frukost och tillbaka vid 8.30 för att först gå med Rosse runt dammen + åsen hem. Blåser kallt men är superskönt att gå på barmark. Det hade blåst ett stort träd över stigen så jag fick övertala Rosse som till slut hoppade över det. Resten av dagen var de i hagen till Lars tog in dem vid 16.
Jag jobbade på Coop 12-21 och nattade 22.00.
240202 Åsenpromenad isfritt :)
240202 Åsenpromenad isfritt :)
3.2 Lördag
Veronica morgonfodrade och varken Lars eller jag hade något uppdrag före 9.00 då hästarna ska ut så vi tänkte att vi skulle sova utan väckarklocka tills vi vaknade. Sagt och gjort. Jag vaknade första gången 06.10 men njöt av att kunna somna om. Sen vaknade jag 7.30 och var klarvaken. Bara att stiga upp och gå ut med hundar samt äta frukost :) . Vi beslöt att ta en promenad i solen så på med träns och så slirade vi oss fram till solliden där vi gav upp grusvägen och klätrade upp på åsen tills vi kom till stigen och så tog vi den hem. Soligr, vindstilla och härligt att gå på barmark i skogen. Vi var ute dryga timmen och sen fick hästarna lunch i hagen och vi fick lunch hemma.
Det hade börjat blåsa så för mig vart det datajobb medan Lars åkte till skjutbanan och tränade ett tag. 
Lars och jag åkte in till Greken i Strängnäs och åt en tidig Go-middag :). De är så duktiga på kött så jag tar alltid oxfile´plankan. Mums. Lars tog oxfile´pizzan som oxå såg smaskig ut. Sen hem och äta efterrätt och slöa till TVn.  Nattade 22.00 och sen zzzzzzzzz.
240203 Familjepromenad till Starrkärr.
240203 Familjepromenad till Starrkärr.
4.2 Söndag
Jag fick sova till 7.30 för Veronica morgonfodrade även idag :).
Till stallet 8.00 och släppte ut dem med en tuss hö + vatten.  Fixade fodret men han inte mocka innan det var dax att åka till Salvartorp och ha träningar. Roligt att Nina fick rida Saras fina Gamiz, alltid så roligt att få jobba med de eleverna som skolats av mig. Det liksom bara funkar i systemet även om det gått lång tid sedan senast. 
När jag kom tillbaka till stallet lunchade jag och mockade mina boxar. Lagom till jag var klar kom Lars och hundarna så vi plockade in hästarna och klädde på dem träns och så gick vi ut på promenad. Lena som är bafota har det jobbigt och vi tänkte gå sandgärdet - byringe 55an och hem men insåg att det var för mycket is så vi vände vid milstolpen. Jag tyckte Rosse gick rätt illa och kände att det var skönt att vi vände. Är han halt vf ?. Blev iaf orolig men kunde inte hitta värme eller annat avvikande. Hästarna fick vara inne för dagen för klockan blev 16.30 innan vi var klara.
Hem och fixa middag, det blev köttstroganoff med råstekt potatis. Mums !
Glass till efterätt och Mästarnas Mästare på Tvn.
 Nattade 22.00 och sen zzzzzzzzz.
240203 Min Oxfile´planka var mumsig :)
240203 Min Oxfile´planka var mumsig :)
5.2 Måndag ( - 2 och vindstilla)
Morgonfodrade 6.15 och fixade fodret. Hem  och datorjobb till 8.30 då jag gick tillbaka till stallet. Tog ut Rosse ur boxen och borstade. Satte på sadeln och tänkte att han kunde få ha den på sig när vi gick vår promenad. Märkte direkt att han gick styltigare vf så vi gick bara till sandgärdet och hem igen. Han är halt vf. Hemma tog jag hammaren och knackade på alla söm för om jag har tur är det nån som klämmer. Tyvärr ingen sån rektion. Försökte få bort tåbrodden men misslyckades såklart. Hämtade Biolighten och körde acute programmet 2 ggr på hoven och kotan. Fixade ut hö och vatten i hagen och släppte ut honom. Sååå ledsen. Såå jäkla ledsen.
Varför tåbroddade jag när magen sa att jag inte skulle. Stackars fina Rosse. 
Lars tog in vid 16 och drog ur tåbroddarna på alla 4. Så bussigt och så ledsen han med. Jag jobbade 12-21 på Coop och nattade vid 22. 

6.2 Tisdag (-6 och vindstilla ) ymnig snö på kvällen.
Morgonfodrade 06.00 och han står märkligt men går på hoven.
Efter min frukost och datortid var jag tillbaka i stallet 8.30 och han stapplade ur boxen. Efter borstning och hovkratsning provade jag igen med hammaren på alla söm men ingen reaktion. Han är varm över ballarna men jag hittar ingen puls. Går sen rätt ok på hoven ut till hagen. Är ute hela dagen och går rätt bra vid intaget 16.00. Jag såg honom flera gånger på dagen och på olika platser i hagen varje gång så han väljer ju att gå omkring vilket ju känns lite bra. Jag var hos CT och hjälpte henne med båda hästarna och det var roligt för de var fina. På kvällen hade jag Näsbyholm 17-22 och det var kallt men kul !
Tur att jag har så många elever att fördjupa mig i, nu när jag själv inte har ridit sen den 23 november. Skitvinter för mig och Rosse. 

7.2 Onsdag (-2 och mulet råkallt )
Morgonfodrade 06.15 och samma status som igår. Frukost + dator till 8.30 då jag borstade och släppte ut. Lite bättre ur boxen. Rosse är inge snygg i päls och puts och det är lite skämmigt att han är så långpälsad på ben och mage men han ryktas varje dag och han behöver sin päls minst mars ut tänker jag. Det kommer ta lång tid att få upp honom på benen igen och han får anpassa sitt liv till att vara ett hagsmycke så länge.

Vid 12 gav jag dem lunch och åkte sen till mamma för att hänga med henne :).
Sara gav hästarna ett mål hö vid 14 och Lars tog in vid 16. Lars skickade en bild på Rosse där han står och avlastar hf, och han tycker att han haltar hf vid intag. Båda fram alltså. Suck.
Jag var hos mamma vid 13 och hämtade henne för en färd till Mall of Scandinavia :). Vi ville gå en långpromenad utan spikskor och snålblåst så då kom jag på att vi kunde gå och fönstershoppa i värmen och få en gofika. 
Det var jättetrevligt och gott !. Vi köpte en present till Christina 80år som mamma ska fira på söndag, och jag köpte ett nytt skal till min telefon och det var det enda. Vi åkte sen till Liljeholmen och försökte hitta den optiker som mamma varit hos, men jag får lösa det över telefonen för de hann stänga innan vi var där. Åkte sen hem till mamma och köpte med oss varsin oxfilepizza som middag. Mums !  Åkte sen hem vid 20 mätt och nöjd.
Veronica nattfodrade :).  

240207 Gofika med Mamma på Mall of Scandinavian. Innepromenad är planen då det är uselt väder ute.
240207 Gofika med Mamma på Mall of Scandinavian. Innepromenad är planen då det är uselt väder ute.

8.2 Torsdag  (-6 och mulet )
Morgonfodrade 05.45 så att Rosse skulle hinna äta ordentligt innan jag var tillbaka i stallet 7.45 med bussen. Han är klart sämre idag och går tveksamt ut på stallgången ur boxen. FÅNG ??? Blir vettskrämd när det slår mig att det kan vara det han drabbats av såklart. Åker bra till kliniken och är inte svettig när vi kommer fram. Leder in honom och när han kommer in blir det full fart på alla. Jag hade ju bokat Maria och Izabella för bakbenet så de stirrar ju häpet på honom. Jag har sån tur att hovslagar Andreas är på plats så in i ett behandlingsrum, Drogas och sen hämtas den portabla röntgen ur bilen så att vi kunde röntga utan att flytta på honom. Inget tokigt på röntgen men han har tunna sulor vilket jag och Fredrik som skor Rosse vet om. Dock har Rosse inte varit underlagskänslig mot något underlag, och jag rider ju mycket på grusväg.
Bedömningen blir sulinflamation, av med skorna, gipsa båda hovarna, ska stå i boxvila och då med smärtlindring. 
 
Om du har tråkigt på fm och vill sällskapa oss i stallet eller känner för att åka hit och rykta honom och Lena någon kväll när jag jobbar så hojta. 

På kvällen hade jag fullt gäng med härliga elever på Salvartorp vilket är en skön avledning av ångesten. Tack Per Larsson som kom till undsättning när en av trailerna blev stående i hala backen. Tur det inte är diken vid sidan om vägen när man inte kommer upp. Inget farligt hände och efter att ha lastat ur hästen så drog Per upp ekipaget på platt mark.
Nattfodrade 22.00

240208 Gipsade hovar
240208 Gipsade hovar

9.2 Fredag
Rosse har ätit och sovit som vanligt så ingen ytterligare smärta har tillkommit inatt iaf. Jag morgonfodrade 06.00 och var sen tillbaka 09.00 igen. Ställde Rosse på gången och gav honom Gastroguard. Tog ut Lena i hagen utanför Rosses fönster och han blev ju såklart jättestressad. Jag ryktade och pysslade med honom och mockade deras boxar innan han fick gå in i sin box och kunde se henne igen. Han åt faktist lite hö men eftersom fönstret är på andra sidan blev det lite rörigt. Jag gick från stallet 11.00 och tog in Lena innan. Hon får helt enkelt röra sig i boxen resten av dygnet så att Rosse får sällskap. Han åt och drack som vanligt bara hon kom in i sin box. Christina gav hö 14.30 och Lars gav mat 16.30 och när jag kom 21.30 var allt ok. Rosse fick sin metacam och sen natthö när jag mockat boxarna.
Nu har ETT dygn gått.

240209 Rosse längtar ut och Lena väntar på honom. Hon väntade i tre timmar. Tog in henne och lät dem ha sällskap inne istället.
240209 Rosse längtar ut och Lena väntar på honom. Hon väntade i tre timmar. Tog in henne och lät dem ha sällskap inne istället.

10.2 Lördag
Morgonfodrade 06.00 och gick sen hem och la mig igen. Upp 8.00 och frukost innan jag och Lars gick till stallet 9.00. Idag tog Lars och hundarna med sig Lena på en promenad ca 30 min så vi vet att hon rört sig en stund iaf. Rosse stod på gången och höll sig rätt lugn medan jag ryktade och pysslade. Han gnäggar och är upprörd men hanterbart. Jag mockade boxarna och då piaffade han en del. Inte så bra men oxå ok att se att han väljer det. Gips och smärtling hjälper honom helt klart. Jag åkte 10.30 till Hista och hade träningar innan jobbet på Coop 15-21 så Lars fixade luncher och em mat.
Jag nattade 22.00.
Nu har TVÅ dygn gått. 

11.2 Söndag  -2 uppehåll.
Morgonfodrade 06.30 och fixade mat + höpåsar. Tillbaka efter frukost 08.00 och en stunds rykt för Rosse medan Lena var ute. 
Mockade båda boxarna klart och gav dem lunch innan jag åkte till Salvartorp för endast en elev idag. 

Tillbaka i stallet vid 14.00 och tog in Lena och gav dem lunch innan jag åkte till Coop 14.30 - 21.30.
Lars gav dem em foder och jag nattade vid 22.00
Nu har TRE dygn gått.

Första placerade eleven 2024 !
Camilla Toll med Kadanz red ihop 67,667 % i **MSV B:1 och blev tvåa. De är nu åter kvalade vidare i MSV B.
Stort Grattis !

 

12.2 Måndag - 4 brrr
Morgonfodrade 06.00 hem och åt frukost och tillbaka till 8.30. Ut med Lena och rykt mm för Rosse. Jag tog in Lena 11.00 och gav dem lunch innan jag åkte till jobbet 11.30. Christina lunchar 14.00 och Lars 18.00.
Jag nattade 22.00 
Nu har FYRA dygn gått.

kommer du redan ? Lena sov gott när jag kom idag :).
kommer du redan ? Lena sov gott när jag kom idag :).

13.2 Tisdag  SNÖ hela dagen. ca 1 dm minst överallt,
Jag morgonfodrade 06.15, hem och äta frukost och sen 7.15 åkte jag till CT för att hjälpa henne med hennes två. Väglaget var uselt och stundtals otäckt men båda hästarna gick fint och det var kul jobb. Medan hon byter hästar leder jag först av Kadanz efter hans jobb, sen leder jag fram Rocky inför hans jobb så jag går nog en halvmil vilket ju är en bra rask promenad inne i torrväder och torrt ohalkigt under fötterna :).
Jag var hemma igen 9.15 och släppte ut Lena med en tuss hö, ryktade Rosse och fixade boxarna och maten innan jag gick hem för ett telefonmöte med Mammas läkare. Hann även äta lite innan jag packade ihop kläder mm inför kvällens träningar i Eskilstuna. Jag gick tillbaka till stallet och tog in snömonstret Lena, borstade bort snödrivorna på henne och täcket samt gav dem lunch inne. Christina kommer och fodrar 14.00 och Lars 18.00.
Väglaget till Etuna var galet men jag tog mig fram och träningarna gick bra och var kul. Hemåt var det välplogat och saltat. Nattade vid 21.30.  
Nu har FEM dygn gått.  

14.2 Onsdag
Återbesök för Rosse på kliniken igen och nu är jag lite gladare. Rosse är precis så mycket bättre som jag upplever han och både Veterinär och hovslagare är tvärsäkra på att han INTE har fång :). Liknande smärta men det är sulinflamation orsakat av att många faktorer blivit fel samtidigt.
Klossar fastnade i hovarna då snösulorna tappade sin elasticitet, stenhård is i flera timmar som tryckt, skoning med för djärv verkning och då nya hårdare sulor och tåbrodd. Vad exakt som utlöst inflamationen vet vi inte men att han har tunna sulor visste vi ju sedan alltid. Att jag tyckte han gick försiktigt var alltså inte att han var rädd att halka, utan han hade ont redan då. Hade jag suttit på honom hade jag märkt mycket tidigare att han var ömsulad. Han brukar ju inte vara underlagskänslig så jag hade kännt förändringen snabbare.
Dock fick han ju hjälp fort så har vi tur nu så repar han sig snart.
Vi gipsade om, och han ska stå på Metacam och Gastroguard till på tisdag. 
Jag ska gipsa om hovarna hemma på måndag och på Torsdag är det återbesök igen. Boxvila en vecka till minst alltså. 
Lena fick vara ute medan vi var borta och hennes hagtid blev alltså 8-14 idag. Skönt väder så hon var nöjd. Jag lät henne äta lunchen kvar ute och det gick bra för Rosse som åt sin lunch inne ändå. Bra om han lär sig att hon är kvar där ute :). Ledig kväll som jag ägnade åt hundpromenad med Lars men annars mest vid datorn.  Nattade 22.00.
Nu har SEX dygn gått.

15.2 Torsdag    Soligt och +4
Morgonfodrade 6.15, fixade mat och höpåsar, gick hem och satte mig vid datorn för att komma ikapp med bl.a bloggen och fotona.
Missade att skriva mer men Salvartorp på kvällen.
Nu har SJU dygn gått.

16.2 Fredag  ÖSREGN hela dagen.
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret innan min frukost och stund vid datorn. Tillbaka i stallet 9.00 och släppte ut Lena med regntäcke i ösregnet. Hon fick vara ute medan jag ryktade Rosse och mockade boxarna. Tog in Lena igen vid 10.30 och gav dem lunch innan jag åkte till Frissan 11.00 så jag hann det före Coop 12-21.30. Christina gav hästarna 14.00 hö och glömde stänga Lenas box så när Lars kom vid 17.30 stod hon i boxen och försökte se oskyldig ut till röran som var i stallet :). Hon kommer inte åt något foder men hon river ner allt hon hittar. Busa !
Jag nattade 22.00.
Nu har ÅTTA dygn gått. 

17.2 Lördag
Morgonfodrade gjorde Veronica idag så jag kunde ta sovmorgon till 8.00 innan frukost och sen fixa stallet innan träningarna på Salvartorp. Lena var ute under tiden och jag kunde ha halva stalldörren öppen så Rosse fick lite vårluft i näsborrarna :). Fixade stallet, ryktade Rosse en bra stund och lunchfodrade. När jag var tillbaka och sen ägnade jag lite tid till hemmet. Skönt att vara ledig och hinna med lite annat mellan stallpassningarna. Vi åkte sen vid 18 till Greken ihop med Veronica och Rene och käkade. De gör så god mat :). 
Nattade vid 22.
Nu har NIO dygn gått.

240216 Lena har möblerat om :)
240216 Lena har möblerat om :)
Rosse längtar ut.
Rosse längtar ut.

Jag tycker Rosse håller sig fin både i päls och hull så han mår nog rätt bra fast det är tråkigt. 

18.2 Söndag  +2 och uppehåll
Morgonfodrade 05.30 och ställde i ordning fodret jag fixade klart igår. Lars och Veronica tar alla passningar idag för jag ska på tränarkurs :). Så tacksam å glad att de hjälper mig. Lena går ut någon timme på fm och någon timme på em.
Jag åkte hemifrån 06.00 för att möta Maggan i Södertälje Syd där vi ställde hennes bil och åkte vidare i min. Trevligt att hinna snicksnacka lite under färden. Soluppgången var fin och vädret klart med bra väglag. Ingen trafik genom sthlm så vi kom fram till Djursholms Ridskola i god tid innan kursstart. Upplägget var att Lars Andersson (domare) Kerstin Andre´(tränare) och Bo Genå (förbundet) tillsammans med hjälp av 6 olika grupper av ekipage skulle belysa olika rörelser från LA till Int II, betygsätta och ge tips för träning mot högre betyg. Moderator för dagen var Elisabeth Lundholm.
Planen var god men som vanligt ( alltid ) var genomförandet inte så bra.
Teknikstrul så svårt att höra , vi som satte betyg hördes defenitivt inte ut till alla 65 deltagare, de som red var inte förberedda på vad de skulle göra så det blev inte så lätt för dem. Ett av ekipagen var Fawkes Ess ( Carolina Mörks förra häst ) med Alva Lander vilket såklart var kul att se :) Men i stort vart det en hyggligt givande dag med många bra intryck.
BÄST på hela dagen var föreläsningen som Nina Kensälää höll vid lunch, ang hur vi ska bemöta de påhopp på dressyren som just nu pågår. Jag blev enormt imponerad av henne, och hur den människan klarat att ha gjort allt hon har i sin utbildning är en gåta. Men jisses vilken kvinna ! Hon kommer med en avhandling i ämnet och när hon har släppt det offentligt kommer vi att få denna föreläsning tillsänt oss så vi kan sprida budskapet till er alla !
I pauserna pratade vi runt bland okända och kända kontakter och jag fick chansen att prata en stund med Pytt Hamberg ang vår (kommande) gemensamma elev Elna som går " ponycamp" och ska i helgen rida för Pytt.
Bra samtal och jag kommer höra av mig till henne efter helgen och stämma av eftersom jag jobbar och ej kan vara på plats. Kursen pågick 08.00 - 17.30 så jag var hemma igen 19.00. Nattfodrade 22.00.
Nu har TIO dygn gått.

06:39 Godmorgon solen !
06:39 Godmorgon solen !
08.30 efter samling och fika var vi igång i Ridhuset. Lars, Kerstin och Bo befann sig i ridhuset ståendes hela dagen. Bra gjort :).
08.30 efter samling och fika var vi igång i Ridhuset. Lars, Kerstin och Bo befann sig i ridhuset ståendes hela dagen. Bra gjort :).
Alva Lander och Fawkes ESS var med och red åt oss :) Roligt att se dem jobba ihop.
Alva Lander och Fawkes ESS var med och red åt oss :) Roligt att se dem jobba ihop.
65 kursdelatagare spreds ut i grupper om 6 att diskutera och bedöma jobbet.
65 kursdelatagare spreds ut i grupper om 6 att diskutera och bedöma jobbet.
Olika grupper om 3 ryttare och från unga 5åringar till färdiga svårklasshästar fick vi under den långa dagen jobba med.
Olika grupper om 3 ryttare och från unga 5åringar till färdiga svårklasshästar fick vi under den långa dagen jobba med.
Fullt jobb hela dagen.
Fullt jobb hela dagen.
Fin fd hopphäst som nu går svår klass. Tappat bort namnen tyvärr.
Fin fd hopphäst som nu går svår klass. Tappat bort namnen tyvärr.
Mycket instruktioner och direktiv  till ryttarna som red .
Mycket instruktioner och direktiv till ryttarna som red .

19.2 Måndag  1 2 och uppehåll men molningt.
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret och höet. Hem till frukost och sen vid 8.30 tillbaka till stallet och släppte ut Lena med en tuss hö och sen var det en spännande stund då jag skulle gipsa Rosses hovar :).
För mig var det första gången någonsin jag gipsade en häst så lite klurigt var det och gips lite överallt på oss när det vart klart. Att få bort gipset utan att stycka hans ben var det klurigaste, och jag svor och svettades innan jag fick av det. Att sen kladda på nytt var rätt kul, och vi får se vad jag får för betyg på Torsdag :). Rosse fick stå på gången så gipset stelnade medan jag mockade boxarna och fixade vattenhinkarna. Sen fick Lena komma in och de båda fick lunch innan jag 11.30 åkte till Coop och jobbade 12-21.30. 
Christina gav lunch 2 och stängde nog inte Lenas dörr ordentligt för när Lars kom och skulle ge em mat var stallet som en enda röra :). Lena stod i sin box och lådsades som att det inte var hon. Jag har ju maten instängd så hon hittade inget som tur var. Jag nattade 22.00 och gav Rosse sista dosen Metacam så han ska vara opåverkad på torsdag. 
Nu har ELVA dygn gått.

Bildbevis ! Jag fick till slut AV gipset. Phu !
Bildbevis ! Jag fick till slut AV gipset. Phu !

20.2 Tisdag + 3 ösregnsdag som till slut inte vart så blöt
Morgonfodrade 6.15 och fixade fodret och höet innan jag gick hem för en snabb frukost. 07.15 åkte jag till CT för att hjälpa henne med båda hästarna och Kadanz var jättefin medan Rocky fick jobba lite i hur man galopperar i v galopp. Han tyckte det var svårt att inte ta stöd vid väggen men till slut gick han ett par varv rätt. Han kommer bli superfin för han säger aldrin nej, bara hur då !.
Därför jobbar vi bara korta pass med ett fåtal övningar som han istället får göra flera gånger. Kul jobb :).
Hem och ställde Rosse på gången för en rykt medan Lena fick gå ut och äta lunch 1 i hagen. Pysslade med Rosse och fixade även boxarna inna han fick gå in och äta lunch. Jag susade hem och käkade innan jag åkte till Strängnäs och köpte foder. Tillbaka i stallet tog jag in Lena och klippte hennes framben, haka och hals. Jisses va päls. Hoppas hon nu får det lite lättare i stallet när det blir varmt. Gav dem kom inmat innan jag åkte hem och käkade jag med.
16.30 åkte jag till Näsbyholm för att ha full kväll med elever till 21.40.
Nattade hästarna 22.30 innan jag fick störta i säng jag oxå. ZZZZZZ
Nu har TOLV dygn gått.

240219 Mitt livs första gips på hov !
240219 Mitt livs första gips på hov !
240220 Lena klippt
240220 Lena klippt

21.2 Onsdag + 3 och "daggdimma"
Morgonfodrade 06.10 och fixade maten + höet innan jag fick frukost. 0710 åkte jag hemifrån idag igen till CT och hjälpte henne med Kadanz och Rocky.
Fina båda två men vi var överraskade över hur snabbt Rocky tagit till sig arbetet med v galopp :) Sååå duktig.
Hemma igen 9.00 och fiskade upp telefonen som jag glömt hemma när jag åkte. Jäklar va naken man känner sig utan den :).
Till stallet och släppa ut Lena med regnskal och första lunchen. Rosse fick komma ut på gången och vänta medan jag mockade boxarna och fixade nytt vatten till bägge. En snabb borst och visitation och sen på med täcket och in i boxen. Jag lät halvdörren vara öppen så han får andas lite frisk luft. 
Gick hem och käkade tidig lunch och skrev lite ikapp i den här bloggen innan jag gick tillbaka till stallet 13.30 och gav hästarna lunch 2.
Susade sen upp till mamma och hjälpte henne komma till sin optiker i Liljeholmen för att justera glasögonen som ramlar ner på näsan. Vi passade på att äta en lättare lunch och ta en inomhuspromenad i gallerian innan vi åkte tillbaka hem till henne.  Vi bokade hos frisören att mamma ska komma dit imorgon 12.30 för att fixa håret så hon känner sig lite fin på resan till Åland som hon och Kenneth ska imorgon. Kenneth ringde och ville ha middagssällskap så han hämtade oss och så åt vi på Kina innan jag åkte hem.
Lars hade givit hästarna em mat vid 17.30 och jag var hemma igen 21.30 och nattfodrade.
Nu har TRETTON dygn gått.

240221 Pannkakslunch i Liljeholmen.
240221 Pannkakslunch i Liljeholmen.
240221 Promenad med mamma i vackra sjöstaden :)
240221 Promenad med mamma i vackra sjöstaden :)

22.2 Torsdag +3 och gråmulet.
Morgonfodrade 06.00 och fixade fodret och höpåsar innan jag själv fick frukost. Hämtade bussen, borstade Rosse, lastade honom, tog ut Lena i hagen och åkte till Sjöbacka där vi anlände 8.55. Idag var det en annan veterinär (Giulia) eftersom Maria var sjuk. Rosse var glad och sprallig när han fick trava ett par meter på gången och det gör mig ju glad. Tyvärr var han inte tillräckligt bra i hf ännu, även om han nu är så pass bra att han inte reagerar på visitertången, så återigen omgipsad och ytterligare 14 dagar på box. Jag var rätt knäckt och  ledsen i bussen påväg hem, men det hjälper ju inte. Att dessutom inte få någon hjälp alls ekonomiskt av min dyra försäkring gör ju det hela ännu tyngre. Diagnosen han fått ingår inte och att den kommer från avlastning av ursprungsskadan i hasen gills inte. Egentligen är det absurt, men jag kan ju Agrias spelregler och har ju gett mig in i leken med dom så även det får jag ju tåla. OM det blir någon mer häst kommer jag dock INTE använda Agria mer. 
När vi kom hem 11.30 var Veronica i stallet och hade precis kommit in från en promenad med Lena. Det är toppen att hon får ut och gå en timme när Rosse är borta. Vi mockade boxarna tillsammans medan vi snicksnackade och sen fick Lena äta sin frukost ute och Rosse sin inne. Även jag fick lunch hemma.
Tog in Lena vid 16.30 och gav dem em mat. Sen åkte jag till Salvartorp och hade träningar. Nattfodrade 22.00 
Nu har FJORTON dygn gått.

240222 Klinikdax.
240222 Klinikdax.

23.2 Fredag
Morgonfodrade 06.15 och fixade fodret + höpåsarna innan jag fick frukost. Tillbaka i stallet 9.00 och släppte ut Lena medan jag mockade boxarna och ryktade Rosse. Friserade lite man och tofsar och pysslade om honom.
Tog in Lena vid 11.00 och gav dem lunch innan jag åkte till Coop 11.30 - 17.00.
Christina ger lunch 14.00 och Lars ger em mat 17.00. Jag kom hem 17.40 och 
vid 18.10 kom Roger och Åsa med Pizzakartonger :). Enda sättet att få ihop oss på middag, och det vart jättemysigt att hänga med dem igen äntligen :). 
Jag nattade 22.00.
Nu har FEMTON dygn gått.

24.2 Lördag  + 5 och mulet.
Morgonfodrade 06.30, fixade fodret och höpåsar innan min egen frukost. Papprade lite och var tillbaka i stallet igen 8.30. 
Släppte ut Lena med skaltäcke innan jag ställde Rosse på gången och mockade bägge boxarna. Ryktade och pysslade innan de fick lunch 1 vid 10. Lät Lena vara kvar ute för veronica tar lunch 2 och tar in henne då. Hon tar även em fodringen för Lars är borta på Jakt och middag till sent. Christine hjälpte till med hundarna på em. Jag åkte 11.00 först till Hista för att ha träningar och sedan direkt till Coop för att jobba 15-21.30. 
Jag nattade 22.00.
Nu har SEXTON dygn gått. 

25.2 Söndag  +4 ösregn som övergick till sol och sen regn.
Morgonfodrade 06.15 och gick sen hem och la mig med en migräntablett. Uppe igen 08.00 och mådde hyggligt. Släppte ut Lena i solen men med ett skaltäcke då det verkar vara aprilväder :). Öppnade höbal och den var jättefin :). Mockade boxarna och gav hästarna lunch 1 innan jag åkte till Salvartorp och hade två träningar som båda gav mig energi in för det var fin ridning och bägge hästarna gick bra. 
Hem igen och ägnade Rosse en skön ryktstund innan jag gick hem och åt lunch. Tog in Lena 14.15 och gav bägge lunch 2 innan jag susade till Coop 14.30 - 21.30. Lars em fodrar vid 18. Jag Nattade 22.00.
Nu har SJUTTON dygn gått. Räknade ut att det är 96 dygn sedan Rosse reds.

26.2 Måndag   +-0 duggregn som blir ispansar på allt.
Fodrade 06.30 , fixade maten och höpåsar innan jag fick frukost. Datorjobb med bla ett underlag för sommarkurs " Elevkalas" som ska iväg till tänkta anläggningen och prissättas. Håll tummen för att det blir rimligt pris :) så det kan bli av. 
Till stallet 9.00 och Rosse var tjock i vb kota. Varför ? Biolight och uppgiven längtar jag efter Lars Liljeholm som nog hade hjälpt Rossse upp på benen igen. Tror allt skit kommer från bäckenet som han måste ha gjort något med någon gång. Jag åkte till jobbet 11.30 till 21.30 och Christina gav lunch 14.00.
Lars gav em maten och jag biolightade samt gav nattmaten vid 22.00.

 

27.2 Tisdag 
Fodrade 06.30 , fixade maten och höpåsar innan jag fick frukost.
07.00 åkte jag hemifrån till CT för morgonens träningar med hennes båda hästar. Roligt jobb och utbildning pågår :).
Hem och släppte ut Lena, gav dem lunch nr 1, mockade Lenas box och skottade två kärror skit i hagarna. Rosse fick en rykt och sen lämnade jag stalldörren öppen till honom så han fick andas lite vårluft. Jag gick hem och åt rejäl lunch innan jag åkte till Eskilstuna för kvällens träningar 14.40 - 20.40 på Hagby. Nattade hästarna 22.00. 

28.2 Onsdag   
Fodrade 06.30 , fixade maten och höpåsar innan jag fick frukost. Datorjobb  till 9.00 då jag släppte ut Lena och mockade henner box. För en vecka sedan tänkte jag att jag längtar efter vårvärmen så jag kan tvätta stallet. Att det kan bli så smutsigt när det bara är jag och två hästar kändes märkligt. Idag fattade jag ! Det var svartmöglet jag sett starta. I den delen där inga hästar står är det nu svartmögel i fönstren, dörrkarmar och hela innertaket. Det är giftigt och skapas av fukt och dålig ventilation. PANIK :(. Lotta och Acke kom efter mitt larm och deras byggherre sa att vi måste börja med att sätta fläktar i stallet och få ut fukten. Jag jobbade på med att hitta alternativstall till hästarna som inte ska vistas i den här miljön mer än nödvändigt. Lilla stallet på Länna bruk står tomt så jag kommer troligen flytta dem dit i helgen. 
" ta det lugnt några dagar så ska vi kolla hur vi gör " sa Lotta, inget vatten och ingen el är igång i lilla stallet och det blir bökigt att ha dem där innan det är ordnat. Tre värmefläktar står nu i stallet som då håller 10 grader varmt på dagtid. Jag öppnar upp därrarna när jag är där och på natten är fläktarna avstängda. Jag avvaktar vidare några dagar. Vore bra om Rosse inte står på gips om jag ska byta stall. På Onsdag vet jag hur det blir med honom vidare. Att avvakta i detta läget är en plåga till. SKITVINTER på alla vis. 
Jag åkte och jobbade 11.30-21.15 så gick den dagen undan med tankarna på annat iaf. Christina lunchfodrade och Lars gav em mat. Jag nattade. 

 

29.2 Torsdag  +-0  Skottdag i år !
Fodrade 06.30 , fixade maten och höpåsar innan jag fick frukost. 07.00 åkte jag till CT och morgonjobbade med henne och hennes två hästar. Tillbaka 9.15 så Lena kom ut och båda fick lunch. Jag skottade 2 kärror skit i hagen och mockade Lenas box innan jag gick hem för lunch. Lars kom hem han oxå så vi kunde luncha ihop :). Tillbaka till stallet 13.30 och nu var det dax för Rosses tykt, biolight och omgipsning av hans hovar. Det gick smidigt så han stod bra och var tålmodig. Tog in Lena och gav dem lunch 2 vid 14.30.
Sen åkte jag till Salvartorp för kvällens träningar.
Lars ger em mat vid 18 och jag nattade 22.00.