FEBRUARI 2023

1.2  Onsdag  -2 lite snödun
Började morgonen med fodring 06.00 och sen frukost för mig. Kl 8.00 tog jag Lena och gick runt dammen. Hon är ohalt i skritt men lite linkig i trav så vi skrittade mest. Malin kom och vi red tillsammans runt Valnars. Hästarna skötte sig fint och vi skrittade bara eftersom de inte gått med varandra tidigare. Jag är så glad att Malin hakar på och rider, lättae övergång för Iron helt klart. Jag köper Malins hoppsadel vilket känns naturligt bra då det är samma märke ICONIC som jag har Dressyrsadeln i. Då kan Malin rida i den om vi rider ut ihop. Coop 11.30 - 21.30 sen nattfodra och Zzzzz.
2.2  Torsdag
Morgonfodrade 06.00, fixade fodret, åt frukost och tillbaka i stallet 08.00 för att packa och åka till CT med Rosse och han var jättefin :). Så roligt att börja sätta ihop allt mot program igen efter vinterns styrkejobb. Glad.
När vi kom hem fick hästarna lunch ute medan jag fixade klart stallet. Sen tog jag in Iron och klädde på och red ut runt Valnars fast medsols. Han skötte sig fint men var så spänd och tittig. Han använder sina ögon till information mycket, och då kopplar han inte upp på mig så där kommer jag behöva utbilda honom. Han ställer dock inte till något så han känns vettig. Kul !
Träningar på Salvartorp på kvällen till 21.00 sen nattfodra.

3.2  Fredag
Morgonfodrade 06.00, fixade foder, åt frukost och tillbaka i stallet 08.00. Släppte ut hästarna medan jag gjorde klart stallet, tog sen in Rosse och red runt Valnars. Idag hann jag inte med Iron men Malin tog med honom till ridhuset på kvällen och han hade varit jätteduktig ! Jag jobbade 12-21 sen nattfodra och Zzzzz. 
4.2  Lördag
Idag åker Rosse och jag till Strömsholm och tränan för Mats igen. Jag parkerade vid Markan för det var så fullt vid Ridhusen. Jag ska ju ändå leda honom en stund och vädret är lysande sol och svag vind. Vi jobbade galopparbetet i Int II och jag bad Mats vara skarp och ge mig feedback på hur jag ligger till. Fick fina siffror och en nöjd Mats så bara för mig att fila vidare på smådetaljer som exakt ställning och koll på när jag behöver höja eller sänka förmen lite tex. Raka serier i både tvåor och ettor ger ju höga betyg :).
När vi kom hem igen vid ca 13 fick hästarna lunch medan jag fixade stallet klart. Sen tog jag in Iron och red runt Starrkärr med grusvägen bortåt i trav. Jätteduktig förbi tapetseraren och travar energiskt i fin bjudning. Väl uppe på åsen ser jag långt framför oss att det går ett par som promenerar på vägen nedanför åsen på Granbodasidan. Jag vet att den vägen slutar på åkern och alltså kommer de att klättra stigen upp och komma upp framför oss. Jag insåg att det kommer vara skrämmande för Iron men eftersom jag vet att det är människor ska jag försöka övertala honom om att det inte är Älg eller annat.
Jisses va rädd han var ! Jag trodde hjärtat skulle hopp ur bröstet på honom men jag satt bara tungt och lät min kropp förmedla att jag gillade att det kom någonting :). När jag började se personerna så ropade jag att de skulle prata och då var det Charlotte och Jocke som e vara grannar så de var direkt med på noterna. Jag uppmuntrade Iron att gå till dem och gav Charlotte några hästgodisar jag hade i fickan. Hon matade och klappade Iron till han var helt lugn och så red jag hemåt nöjd och glad :). Alla upplevelser som går bra och blir vettiga är ju bra upplevelser.
När alla hästar var inne och allt var klart tog Lars och jag bussen till HULT och hämtade hö. Jesper hade tråkigt och var rastlös så han fick såklart rycka in och lasta av första lasset, åka med och hämta ett lass till och lasta av det. 
SÅÅÅ jäkla skönt att få det gjort, så nu är det hö hemma som räcker till sommaren :). STORT TACK Lars och Jesper ! 
Vi åkte och handlade mat på ChopChop och sen fick vi slöa resten av kvällen.

5.2  Söndag
Morgonfodrade 06.00, släppte ut 07.30 och gjorde klart stallet innan mina träningar på Salvartorp 09.00 - 13.40.
Malin tog med Iron och red lektion på honom. Han såg lite pigg ut till en början men vi galopperade mest så mot slutet var han mjuk och avspänd. Såå fin och Malin rider honom så mjukt och trevligt.
På em kom Roger och Åsa till oss och medan Åsa och jag tog en promenad med Rosse och Iron runt Byringe fixade Roger och Lars Tacomiddag åt oss alla. Mums va gott det var. Kvällen tillbringade vi sen ihop med dem och det är alltid lika mysigt. Nattfodrade 22.00 och sen Zzzzzz.

6.2  Måndag
Morgonfodrar 06.00, fixar foder innan frukost, tillbana till stallet 08.00 och kl 9.00 kommer Fredrik och skor Iron. Blev jättefint och han fick lite längre bakskor än tidigare för att ge honom lite mer stöd. Borde bli bra. Rosse och Lena fick stå inne och vänta så när Iron var klar fick alla gå ut och äta lunch. Jag öppnade upp hagen till Iron så han kan gå i hela. 
Jobbar 12-21 och nattfodrar 22.00 och Zzzz.

7.2  Tisdag
Morgonfodrar 06.00, frukost och sen tillbaka till stallet 08.00. 
Packar in Rosse i bussen, släpper Lena och Iron, åker till CT och tränar. Rosse var superduktig :). När vi kommit hem fich Rosse gå ut i hagen och så tog jag in Iron för att jobba han på töm + promenad idag. Vi gick först runt dammen och han var rädd men duktig vid forsen. Sen tömkörde jag alla gångarter och det var lite hejåhå med det mesta. Efteråt gick vi runt fotbollsplanstigen. Duktig. Jag hade träningar på Näsbyholm 17-22.
Nattfodrade och zzzz

8.2  Onsdag
Morgonfodrar 06.00, frukost och tillbaka i stallet 08.00. Börjar med att ta Lena på promenad runt dammen. Känns pigg men vi håller oss till skritt. 
Släpper ut dem, fixar klart stallet och tar sen in Rosse och galopperar runt Valnars. Känns glad och fin. Ut med honom och så in med Iron. Idag red jag honompå banan för första gången och i alla gångarter. Lite halkigt i galopp och det går sådär att styra men han känns såå fin emellanåt. Kuuul !!
Vid 14.00 åkte jag hemifrån duschad och klar, till mamma och sen med henne, kenneth, Helen och Alex ut och käka middag för att fira att Helene fyllde år. Jag åt Lax som var jättegod. Hem och fodrade 22.00.

9.2  Torsdag
Båda hästarna fick jobba över cavaletti på töm idag. Rosse var superfin och styrketräningensyntes markant då han var superfin över bommarna. Iron var ingen talang på cavaletti så jag fick glesa ur för honom. Dock var han bättre på tömmen än förra gången. Duktigt. 
Jag hade träningar på Salvartorp på kvällen 17-21. Nattfodrade och Zzzz.

10.2  Fredag
Alla hästar vilar för det blåse STORM och träd faller lite här och där. Allt gick dock bra hos oss förutom ett träd som föll över vägen vid verkstaden. Rasmus och Lars fixade det på em. Coop 12-17. 
11.2  Lördag

12.2  Söndag

 


13.2  Måndag

14.2  Tisdag

15.2  Onsdag
Vilodag helt för alla tre. Jag hade ingen geist utan gjorde stallet och köpte foder. När jag var påväg till Coop 11.30 kände jag att migränen var på G så direkt jag kom fram vart det medicinering. Som tur var klingade migränen av och när tabletterna släppt mig ur dimman mådde jag helt ok igen :). PHU !. Det gick alltså att jobba klart dagen till 21.30 trots migrän. Det var ju därför jag inte hade ridenergi på fm. Lars lyckades muta in Rosse med havre så Veronica som var reserv behövde inte ta in dem. Skönt !
16.2  Torsdag
Rosse och jag till CT på fm och vi jobbar med övergångar och spänst i dem med tanke på Int II. Ibland känns han WOW !! och styrkejobbet under vintern har verkligen gett resultat. Sååå roligt att rida just nu. När vi kom hem gav jag alla lunchhö ute och så fixade jag klart stallet men hann även skotta en kärra skit ur Rosses hage. Det är mycket fruset fortfarande men minst en kärra om dagen from nu ska jag se till att hinna få undan.
Jag tog in Iron och borstade, tvättade bakbenen och klädde sen på och red ut.
Jag tog vägen runt Valnars igen, dels vet jag vilken tid den tar och dels vet jag att jag kan i stort sett trava hela vägen runt. Iron har som läxa just nu att inte spänna i ögonen i allt, så jag ska hela tiden svara och avleda ögonen. Han är duktig men jag är helt svettig at att hålla koll på honom hela tiden. Han bryter sig ur mina hjälper när han ska stirra på saker och det måste läras bort. Han var superpigg så några bockisar och ett språng där jag såg framskydden blev det men jag satt aldrig löst så det var inte hans avsikt utan bara pigg :). 
Lars fick åter tag i Rosse med havre som muta, så bra !
På kvällen hade jag bara 2 elever på Salvartorp, synd att inte fler passar på att träna när möjlighten finns. Ägnade sen kvällen vid datorn och jobbade ikapp lite av allt som släpar efter. Nattfodrade 22.00 och sen Zzzzzzzzz. 

17.2  Fredag
Morgonfodrar 06.00 och fixar fodret innan jag får gå hem och äta frukost.
18.2  Lördag
Idag ska jag till Strömsholm och träna för Mats 11.00 och har gärna sällskap om någon vill åka med. 

19.2  Söndag

 


20.2  Måndag

21.2  Tisdag

22.2  Onsdag

23.2  Torsdag

24.2  Fredag

25.2  Lördag

26.2  Söndag

 


27.2  Måndag

28.2  Tisdag
 

ROSSEAU´S ARBETE FEB 2023

IRONCLAD´S ARBETE FEB 2023