OKTOBER 2022
Tyvärr blev det varken debut eller Tantkalas för jag blev sjuk i Covid i massor av dagar :(. 
häftig bild som jag snott från fb :)
häftig bild som jag snott från fb :)
1.10 Lördag
Red på banan för mig själv idag, har börjat rätta in mig mot debut i Intermediaire II på Strömsholm 15.10 :). Gjorde många galopp-halt-trav idag på olika platser på banan. Satte 15 i varje !! Jippiee !!
Extrainsatta träningar på Hista idag 11-14. Sen hem å ha träning 15.00. 

2.10 Söndag
Träningar på Salvartorp på morgonen och sen hem å red själv på min bana. Fortsatte med målriktade övningar men idag i travjobb. Lydig men lite svår att få upp till mig stundtals. Red ut efteråt runt Granbodaåsen och klättrade upp å ner. Kändes jättefin. :). Båda hästarna fick senare även följa med på kvällens hundpromenad runt Byringe :).
3.10 Måndag
Red ut med Veronica och det var såå härligt ! Hästarna skötte sig toppen och vi kunde galoppera lugnt en bit. Härligt med ridsällskap igen :). Coop 12-21
4.10 Tisdag
Red ett galopp-pass på banan och sen red jag ut runt mörtsjötorp med Veronica igen :). Lång galopp genom skogen. Hästarna funkar fint ihop :) Träningarna på Näsbyholm var fullbokade 17-22.
 
5.10 Onsdag
Tinnedag :).
Åkte helt själv igen, och idag vart det en dag jag aldrig glömmer :). Tinne har sagt att hon vill rida Rosse och idag blev det verklighet ! 
TINNE RED ROSSE !  Jisses vilken magisk lycka med att få ha mästaren Tinne i sadeln på sin häst :) Overkligt och dessutom så härligt att se hur hon lotsade honom och jobbade med hans reaktion för skänkeln. Satan va fin han är ! Pampig och kraftfull när han kommer in i rätt tändning. 
Lydig och följsam såg han ut. Åhh vad jag njöt. " Nästa gång ska jag jobba passagen oxå men idag letade jag mest det fina traven"  sa hon innan jag satt upp. Det som slog mig mest var att han var mer upp under mig direkt och gick mer i ramen uppåt. Härlig känsla !. . Lycklig som en unge på julafton rullade vi sen hemåt min fina Rosse å jag :).
221002 Rosses matplats. Höet i baljan som ska blötas ur hinken :).
221002 Rosses matplats. Höet i baljan som ska blötas ur hinken :).
221002 Kvällspromenaden.
221002 Kvällspromenaden.
221005 Lyx igen !
221005 Lyx igen !
221007 Efter klippning
221007 Efter klippning
6.10 Torsdag
Rosse och jag åkte till CT och jobbade igenom Int II som kändes rätt ok :). Jag börjar vilka debutera :) vilket ju är bra !
Salvartorp 17-21 full kväll.

7.10 Fredag
Red ut på fm i fint höstväder :). Lugnt och slappt efter två dagars rejält jobb. Coop 12-17 och sen hem och gå hundpromenad med hästarna och sen tog jag tag i att klippa Rosse :) För att det ska gå blir det Plegicilpasta och drogad Rosse. Skrattar åt den löjligt lilla hög päls som blev efter honom, när jag klipper Lena blir hela stallet fullt med pälshögar. Men, Skönt att få det gjort om jag ska kunna tävla i varma Strömshols ridhus nästa helg. 
8.10 Lördag
Rosse fick jobba på töm med Cavaletti och litet hinder. Ser jättefin ut ! och ibland taxerar han :). Sen till Hista och ha träningar innan Coop 15-21. Nattfodra och sen ZZZZZ. 
9.10 Söndag
Vilodag för Rosse.
Jag jobbar 9-10 Salvartorp, 11-14.30 Sundby och 15-21 Coop. 
221007 Löjligt liten hög :)
221007 Löjligt liten hög :)
221009 Frostmorgon. Brrrr !
221009 Frostmorgon. Brrrr !
221009 Banan redo för träningar
221009 Banan redo för träningar
221009 Elna och spök andas rykigt
221009 Elna och spök andas rykigt
10.10 Måndag - Fredag 14.10
HB 8.00 och hon tycker Rosse känns jättefin. Rosse är tydlig med vart han tycker hon ska hjälpa honom. Så härligt att se dem ihop :). Vilar såklart sen och jag susar till Coop och jobbar 12-21.
På slutet av jobbet börjar jag må rätt konstigt i kroppen, och det ökade sen fort så jag nästan inte klarade att köra mig hem och nattfodra.
Väl hemma så stupade jag i säng och där blev jag kvar till  Fredagen då jag för första gången orkade gå utanför huset en darrig promenad till stallet och hälsa på hästarna. Jisses vilken tuff febersmocka som drabbade mig, jag minns inget av tisdag - torsdag utan bara sov och sov. Lars servade mig med lite ätbart och pysslade om mig hemma medan Carina och Veronica ryckte in och tog hand om hästarna och alla stallsysslor och jag är dem evigt tacksam. Jag tappade inte smaken men fick jätteont i ryggmusklerna och  hade svårt att veta hur jag skulleha kroppen. Konstigt ont. Inte att andas och hosta utan mest ont av att hålla kroppen uppe. 
Jag fick ju ställa in träningarna på Hagby 9 elever, Träningarna på Salvartorp 7 elever, träningarna på Salvartorp 6 elever och två heldagar på Coop 12-21. 
Dessutom blev det ju ingen debut för Rosse och mig så snacka om kostsam feber :(.  SKIT COVID ! 

15.10 Lördag
Idag gick jag till stallet och fixade stallsysslorna själv. Det tar ju tid men är en viss tillfredställelse att göra dem själv. Sen tog jag in Rosse och borstade. ( Jisses va skitig ) och sen fick han jobba på töm medan jag stod stilla i mitten. Han såg sandig ut i början men jag lät honom jobba på och till slut var han helt genomjobbad och loss överallt. Jättefin !. Skönt att se.
Jag ledde honom runt fotbollsplanen som avskrittning och sen var jag helt slut. Hem och åt lunch och vilade vid datorn. Det blev sen ytterligare en hundpromenad till skogen där jag hittade lite trattisar som fick följa med hem. Sen vart det slut totalt på mig igen. Konstig känsla i kroppen fortfarande men kom på att ryggen gjorde mindre ont och jag hostar mindre :). Bättre alltså !

16.10 Söndag - 19.10 Onsdag
Rosse vilar varannan dag helt, och varannan dag jobbar han antingen i skogen med mig på ryggen ( åker med ) i kuperad terräng eller på töm med eller utan bommar och hinder. Han ser jättefin ut och det är skönt att åka med i skogen. Lite gladare då. De blev även skodda 17.10. 
221014 Idag orkade fötterna gå till stallet igen !
221014 Idag orkade fötterna gå till stallet igen !
221014 Rosse som jobbat på töm tittar på flygplanet i sjön. Ser härligt ut !
221014 Rosse som jobbat på töm tittar på flygplanet i sjön. Ser härligt ut !
20.10 Torsdag 
Idag var jag på vårdcentralen och träffade en läkare i 10 min. Fick gå in bakvägen via en infektionssluss. När han pratat två meningar med mig skrev han ett läkarintyg över hela nästa vecka oxå. Kunde han inte gjort det på telefonen ? 
Jag var ju helt slut efter att ha tagit mig dit och hem. Ibland undrar man över kompetensen. Men men, bara vila och äta och dricka. 
Jag är såklart ledsen, skulle ju på Tantkalas på Måndag-Tisdag. Får avvakta lördagen och se hur jag mår. Att rida ett dressyrpass är helt omöjligt idag iaf. 
Skit. 

21.10 Fredag
Känner mig lite tröttare idag igen, fixade ut hästarna och klart stallet vid 9 men sen blev det hem och vila igen. Efter lunch tog jag Rosse på töm över bommar och han är jättefin :). Ska försöka rida på banan i morgon och känna hur jag orkar. Kanske ....
22.10 Lördag
Blev inget rida alls idag. Jag var för trött efter stallmorgonen så jag gick hem och fixade reserv till Tantkalaset. Tack Maria Sundlöf för att du tar min plats och därmed min kostnad. Lättar lite då det annars känns orimligt dyrt att vara sjuk. Efter lunch började det regna ( Enligt SMHI ska det inte regna alls idag ), så jag åkte och handlade mat, gick en runda med hundarna och sen inväntade jag Lars från Jakten så vi kunde äta middag ihop. Rätt ensamt att vara sjuk. 
23.10 Söndag
Rosse och jag red en lång lugn tur efter lunch, tog åsen ända bort till pekaren och så grusvägen hem. Fin trav med bärig bjudning och häftig power under mig :). Jobbade sen med galoppen och gjorde lite saxjobb. Kändes fin :).
Fick till 17 byten i varje !! Härliga häst och härliga Höst !
Eftersom det var så fint väder ville jag inte gå in när jag var klar i stallet, tog en sväng i svampskogen och det blev på en timme en hel jättekorg :). Lämnar i morgon till Megs Kök & Trevligt för det är för mycket att ta hand om själv.
Slöade sen hela kvällen förutom hundpromenad och nattfodring av hästarna.
221014 Fin höstdag
221014 Fin höstdag
221016 red en kort sväng runt Byringe.
221016 red en kort sväng runt Byringe.
221017 Skoning för Rosse och Lena
221017 Skoning för Rosse och Lena
221019 Ut i skogen en sväng igen.
221019 Ut i skogen en sväng igen.
24.10 Måndag 
HIPP HIPP HURRAA min syster Sussie fyller år idaaaa !!!
Jag mår fortfarande luddigt och snorar men orken kommer långsamt tillbaka :). Jag hade dock inte klarat att rida ett Tantkalas så det var rätt beslut att stanna hemma. Är såklart avis men sjuk kan man ju inte välja själv. 
25.10 Tisdag
Red ut på fm runt Emmastigen och Valnartorp. Känns mjuk å fin. 
PÅ KVÄLLEN VAR JAG IGÅNG MED TRÄNINGARNA IGEN :)
Hagby var ju den första kvällen jag ställde in för 14 dagar sedan och nu var det där jag startade upp igen ! Full kväll och det är såååå kul ! 

26.10 Onsdag
Red ut runt Byringe och njöt av fin trav på skogsstige.
Jobbar sen på Coop 12-21.

27.10 Torsdag
Idag åkte jag till CT och hjälpte henne på fm. Tog inte med Rosse för jag orkar inte riktigt hålla den farten på morgonen för att det ska funka. Idag flyttade Gurra så nu är vi ensamma i stalleet Rosse, Lena och jag. Vill du flytta hit så hojta !
Rosse fick jobba på töm och han såg jättefin ut :).
Träningarna fyllda på kvällen men jag fick ringa stopp till Jessica som åker långt och var sisst för det blev strömavbrott två ggr i ridhuset !. Funkade sen kvällen ut iaf. 

28.10 Fredag
Idag red jag på banan för första gången sen den 10e :). Rosse var jättefin och tyckte nog oxå att det var kul att jobba på det sättet igen. Mest galopp för att jag skulle orka men vi fick till fina piruetter och satte 15 i varje !!
Tydligen bra träning i skogen trots allt. Jag försöker ju alltid att rida likadant oavsett om vi är ute i terrängen eller på banan så vi har ju jobbat med detta även ute. Tex blir det ofta piruetter i vägkorsningar, Saxen är perfekt att träna på grusväg såjag vet om jag tappar eller kommer före med bak eller fram. Piaff och passage på mittsträngen leker jag är meddellijen i mitt huvud :). Kul ritt idag och jag var jätteglad !

29.10 Lördag
Idag blåser det hysteriskt helt plötsligt. Jag har en extraisatt träningsdag på Hista på fm och lät Rosse vila pga vädret idag.
Finns massor av annat att hinna ikapp med efter att jag legat däckad.
På kvällen fick vi en härlig höstgrytemiddag hos Roger och Åsa vilket var gott och supertrevligt att träffas igen.

30.10 Söndag
Träningar 9-13 på Salvarstorp, hem å äta lunch och sen till stallet. Idag var blåsten borta så Rosse och jag red en klätterrunda på åsen och sen runt Canaxa. Härlig höst  ! Lasse och jag tog sen hundarna och hann ut i svampskogen en stund innan det blev för mörkt :). På kvällen slöade jag effektivt vid datorn :).