Hela Mars 1-15e skriver jag ur minnet den 15 mars.
Hela Mars 15-30 skriver jag 12.4  

Sorry men tiden har inte räckt till :)
MARS 2022

Planerade starter 2022
20.2 Enköping 2* Prix St:George
4:a med 66,2 %
13.3 Södertälje Intermediaire 1
3:a med 66,324%
3.4 Fagersta Intermediaire 1B
 
56,861 %  

1.3 Tisdag 
Rosse och jag tog vår morgonpromenad upp över åsen och sen lastade jag honom och åkte till Salvartorp. Jag jobbade med Int 1 och att han skulle vara uppe framför mig. Lyckat emellanåt och ine emellanåt. Men inte så tokigt i det stora hela :). Träningar 15-21 på HAGBY på kvällen. 
2.3 Onsdag 
Morgonpromenad i skogen runt Byringe idag. Vilar annars. Jag har träningar på Salvartorp på fm och sen Coop 12-21. 
3.3 Torsdag
Rosse och jag till CT på fm och jobbade Int 1. Jag tyckte det var kul och Rosse var fin :) -7 grader passar oss ! Träningar på Salvartorp 17-21.
4.3 Fredag
Morgonpromenad på Åsen och sen red jag runt Valnarstorp på pigg och vaken Rosse. Vi red medsols idag och det var lite på gränsen ett tag då Rosse gärna vill vända vid korset för han stirrar på en gammal brunn. Jag focuserade iskallt på en annan fläck och vips var vi förbi. Duktig :). Jag jobbade sen 12-21 på Coop.
5.3 Lördag
Morgonpromenad runt dammen innan vi knoppade och sen åkte till Näsbyholm och programridning för Yvonne Sjödin Larsson. Vi red Int 1 och bästa känslan någonsin inne på en bana :). Lite trassel i höger volten och högerslutan som blev med inslag av galopp men annars vaar vi och snurrade runt 69% :). Jag hade energi i Rosse och kunde hålla honom uppe i bärighet stundtals. Jippiee !!  På kvällen käkade vi på Greken ihop med Janne, Bettan och Åsa. Gott och supertrevligt :).
6.3 Söndag
Rosse i hagen på fm för jag har träningar på Salvartorp 9-13.
När stallet var klart tog jag och Rosse en promenad över stora åsen + Canaxa och sen fick han vila i hagen resten av dagen. Jag åkte upp till mamma och hängde med henne hela em. Vi käkade ute och promenerade ca 2 tim medan vi snackade om ditten å datten. Äkta kvalitetstid. Bästa mamma.
 

220302 Skogspromenad på morgonen.
220302 Skogspromenad på morgonen.
220304 Nöjd efter härlig ritt :)
220304 Nöjd efter härlig ritt :)
220304 Nöjd mun
220304 Nöjd mun
220304 Fotograferar is för att minnas hur galet mycket det var i år.
220304 Fotograferar is för att minnas hur galet mycket det var i år.
220305 Rosse fick flätor idag för vi ska till programträning
220305 Rosse fick flätor idag för vi ska till programträning
220305 Programridning på Näsbyholm. Jessica Andersson fotograferade :).
220305 Programridning på Näsbyholm. Jessica Andersson fotograferade :).
220305 Lunch i solen
220305 Lunch i solen
220306 em promenad
220306 em promenad
220305
220305
220306 Mammadax :)
220306 Mammadax :)
220305 Hag IS
220305 Hag IS
220305 Allt är verkligen bara hård kärnIS
220305 Allt är verkligen bara hård kärnIS

7.3 Måndag 
Red runt Valnarstorp bakvänt och galopperade mycket. Jättefin och pigg. Härlig start på dagen :).
8.3 Tisdag
Till CT på morgonen. Svårt i travjobbet idag. Kändes seg och jag fick för första gången på länge en snyting i ryggen så jag var tvungen att lägga mig över halsen. Obehagligt och som sagt länge sen. Annars var det ok men segt i det stora hela. 
9.3 Onsdag
Rosse och jag åkte tidigt till Salvartorp så jag fick klura på hur han känns.
Jag jobbade lösgörande i ffa trav och han skummar i munnen och rullar på fint under mig så inget konstigt känns med honom. För min egen del känns det som om ett ryggskott ligger och mognar. Rider därför bara lätt i trav. Håll tummen för att det släpper !! Träningar på Sundby 16-21 och jag handlade foder påväg dit. Gick bra att jobba med ryggen iaf.

10.3 Torsdag
Till CT och han kändes jättefin men vi beslöt att bara göra lösgörande för min skull iaf. Skumt med ryggen. Går att rida och att jobba men jag är inte alls bra. Putsade alla grejjor när jag kom hem. Terapi :). 
11.3 Fredag
Rosse och jag till Salvartorp på morgonen så jag fick prova om jag kunde komma igenom Int 1 så jag kan starta på söndag. Det gick bra och på slutet kände jag inget alls i ryggen :). Jippiee !
Rosse var fin och känns pigg.

12.3 Lördag
Morgonpromenad på åsen för hand, sen vilar Rosse för jag ska först till HISTA 11-14.30 och sen till Coop 15-21.
13.3 Söndag
Tävlar idag i Södertälje en Inteermediaire 1 och Malin Ahlström Groomar. Åkte själv för Malin tar egen bil. Kul med tävling igen och det var flera elever, min syster Sussie, Helen Harrfors som är en nyfunnen vän från förr som kommit dit för att se oss. Roligt oxå att jag hann se några ekipage i Intermediaire II som är den klassen vi ska debutera senare i vår.
Framridningen kändes ok men lite korvig. Jag försökte få ur honom ur bubblan och red honom rätt hög och framåt men lyckades inte så bra. Inne på banan fick jag baxa runt oss som vanligt men jag slet för vartenda poäng så mycket jag klarade. Rosse bockade i galoppökningen så där fick vi två 40r :(. Ingen snygg ritt och inge kul ridning men över 66% och placerad trea blev det ändå. 
26 betyg x 3 domare = 78 betyg sätts.
Vi fick :  8
= 3st
                  7,5 = 3 st
                  7 = 34 st
                  6,5 = 20 st
                  6,0 = 14 st
                  underkända = 4 st

 

220309 Glaciär på Länna Bruk.
220309 Glaciär på Länna Bruk.
220312 Morgonpromenad på Åsen.
220312 Morgonpromenad på Åsen.
220313 kom igen solen, kom igen !
220313 kom igen solen, kom igen !
220313 Vi Tävlar på Södertälje
220313 Vi Tävlar på Södertälje
220313 Vi blev trea !
220313 Vi blev trea !

14.3 Måndag 
Idag vart det promenad över Carinaåsen och sen hem och klädde på sadel mm och så red jag samma runda + Canaxa. Planen var att risa galoppsax på vägen och sen även p & P samt ettor. Sagt och gjort och han var så jäkla fin ! TACK fina häst för den ridturen. Den behövdes för att läka lite av min skadade självkänsla från söndagens ritt :). 
15.3 Tisdag - 4
Morgonpromenad med Rosse över åsen och sen lastade jag och åkte till Salvartorp. Idag jobbade jag med att ta skänkeln framåt och han var jättefin :). Sen travade jag de korta slutorna och passage piaff passage och de blev iaf rätt gångart :). Men han vet vad jag menar och det känns att han kommer kunna göra träningen i 1B på lördag om jag rider så jag skäms :). Duktig :).
Resten av dagen var han ute i hagen. Jag åkte till Strängnäs och köpte foder, sen vidare till Eskilstuna och hade träningar på HAGBY 17-22. Jag tog med mig västar för att några frågat och velat prova MEN sen glömde jag dem i ridhuset. Suck. Får se om någon ska därifrån och hit inom rimlig tid. SKIT .
De skulle ju åka till Enköping imorgon för brodyr. Attans. 

16.3 Onsdag
Rosseau får hel vilodag idag. Inte ens en promenad utan bara gå i hagen. Han har jobbat på så bra och jag behöver bokföra ikapp :). Sagt och gjort så var hästarna ute vid 8 och stallet klart. Jag bokförde och sen ner till Salvartorp för två träningar innan lunchfodring och så iväg till Coop 12-21. 
17.3 Torsdag
Morgonfodrade, fixade fodret, hem å äta frukost, kontorsjobb en timme, hämta bussen och upp till stallet och släppa ut Gurra + Lena. Promenera Rosse runt dammen, packa bussen, lasta Rosse och åka till CT.
Rosse var härligt kul idag :), jag jobbade Int 1B delarna och bitvis var han fantastisk :). Gjorde en travökning som vi FLÖG i :) han var uppe framför mig hela vägen och jag blev sååå glad :) ! Vi fick oxå ihop P & P delarna hyggligt vilket ju är superkul ! Ettorna blev jättefina men jag har svårt i början att få slut vid 7 :). Löste sig med bättre ridning såklart ! JIPPIEE va glad jag är idag !
Hem och ut med Rosse i hagen och lunchfodrade nr 2. Parkerade bussen i Carporten och inser att mina bilnycklar är kvar i stallet så jag fick gå hem. 
Hämtade bilen med reservnycklarna innan kvällens träningar på Salvartorp 17-21. Det dammar i ridhuset så jag klurar på lösning. Inte mitt ridhus men jag vill ju att det ska fungera till alla elever. Har du en vattentunna på hjul att sälja så hojta :) !

18.3 Fredag
HB 8.00 och hon gjorde ett kanonjobb med Rosse som verkligen njuter av hennes knådande. Idag släppte han till v bog och armhåla fullt ut. Härligt att se. Efter det jobbet fick han gå i hagen hela dagen och njuta utan täcke i solen :). Jag åkte till frissan och sen direkt till Coop 12-21. 
19.3 Lördag
Programträning för Rosse och mig 13.30 på Salvartorp idag. Vi rider Intermediaire 1B för Yvonne SjödinLarsson. Ska bli kul !
På morgonen var det vanliga rutiner med stallfix och promenad för hand samt en stund i hagen. Tog in och flätade innan både Rosse och jag fick lunch, Åkte ner till Salvartorp och Lars följde med och filmade :). Roligt va att Anne-Carin red före mig så vi fick rida ihop i 20 min :). Länge sen. Rosse var riktigt bra och fick fina siffror och vitsord. Vi fick bla 9 på högerpiruetten och 8 på båda bytesserierna och travökningarna. Jag red fel väg två ggr och passgen blev platt och seg samt piaffen ingenting. Bra att det är programträning för efteråt kunde kag rida om passage - piaff - passage och härja igång honom så vi avslutade passet med beröm och glada tillrop när han var duktig. Kul !
Vid 16 var vi inne i Strängnäs för att ihop med Emil, Annelie och AmandaLi först bowla och sen käka middag på Riva. Supertrevligt att hinna snacka lite. Bowlandet gick sådär för alla, men ett par strike blev det iaf. Kul kväll !

20.3 Söndag
IDAG fyller Camilla Toll år !! STORT GRATTIS bästa du !!
Rosse fick gå ut i hagen direkt på morgonen för jag har träningar 9-13 på Salvartorp. Jag fixade klart stallet och sen kom Lars och sladdade banan medan jag kunde skotta två kärror skit ur hagen äntligen. Vi tog med hundarna och Rosse och gick runt Byringe innan jag hade intag för de andra. På kvällen käkade vi middag ihop med Rasmus och Christin vilket ju alltid är mysigt.

220316 Det går åt rätt håll :)
220316 Det går åt rätt håll :)
220318 HB och Rosse jobbar ihop.
220318 HB och Rosse jobbar ihop.
220319 Flätor till programträningen idag :)
220319 Flätor till programträningen idag :)
220320 GRATTIS Camilla !!
220320 GRATTIS Camilla !!
220320 Familjepromenad idag.
220320 Familjepromenad idag.
220320 Äntligen kan jag få loss lite skithögar ur isen.
220320 Äntligen kan jag få loss lite skithögar ur isen.
220320 Vi provar en slipersbro som skogsmaskinen använder. Funkar bra.
220320 Vi provar en slipersbro som skogsmaskinen använder. Funkar bra.
220320 Rosse solar och jag städar.
220320 Rosse solar och jag städar.
220320 Nakenlunch
220320 Nakenlunch
230320 Solen gör framsteg.
230320 Solen gör framsteg.

21.3 Måndag 
Minusgrader på nätterna fortfarande, men dagarna är underbara :). Morgonbestyr som vanligt med promenad och stallfix. Jag och Rosse red runt sjön för första gången i år och han var lugn och glad hela rundan. Vi galopperade mest men en hel del travslutor vart det oxå. Det tog ca 60 min runt, vi var tvungna att skritta lite här och där  då det var isigt men annars tjoade vi på. Nästan 8 km i god fart och han var inte ens svettig under sadeln :). God kondis helt klart. Rosse gick naken i hagen hela em. Jag Coop 12-21.
22.3 Tisdag PREMIÄÄR !!
Idag var det årspremiär för mig och Rosse på min äntligen tinade bana ! Ett fullt dressyrjobb med tema Int 1B gjorde vi. Sååå härligt att kunna sitta på denna fina bana och jobba igen :).
Idag var han nog lika glad över det som jag för jisses vilket fint jobb vi fick till :). Tack underbara häst. Han fick även idag gå naken i hagen på em och njuta av solen och värmen. 
Jag fixade en massa höpåsar och mathinkar innan jag susade hem och käkade en sen lunch, fixade packning inför imorgon, och sen iväg till Näsbyholm och ha träningar 17-22.  

23.3 Onsdag
Idag promenerade Rosse med Veronica för jag var i Romme och åkte skidor med Lars och Rasmus :). Tack veronica för att du tar hand om Rosse och Lena åt mig så jag kan åka iväg :). Vihade det underbart med härligt väder och massor av härliga åk då det var köfritt överallt !
24.3 Torsdag
Idag vart det DUBBELPREMIÄR !!  Första premiären var att CT kom till mig så jag kunde träna på hemmaplan :) Härligt å Rosse gick jättebra i jobbet mot Int 1B. Superkul !!
På kvällen blev det premiär för träningar på Länna Bruk 2022 !!
eftersom ridhuset på Salvartorp är för dammigt att vistas i om man är häst.
4 elever vart det, sen var det för mörkt. Vindstilla och varmt så en jättefin kväll iaf :). 

25.3 Fredag
Idag vart det promenad runt Byringe med Veronica och Lena :). Sen susade jag till Coop och jobbade 12-17. Kvällen blev bokföring och slappa med Bäst i Test :) 
26.3 Lördag
Jävlar vad det stormar idag. Jag tog Rosse på en promenad över åsen och han var ju spänd som en bomb. Sen fick han gå på töm över cavaletti och litet hinder för det gick varken att rida ut eller ens sitta upp på honom i stormen.
Jag åkte till Hista och hade träningar 12-15 och det var skönt att krypa in i ett fint nyvattnat och sladdat ridhus :). Bra jobbat Janne Snickars :).
På kvällen vart det hundpromenad modell längre ( Ekedalen ) och sen städade jag övervåningen innan middag och slöande. 

27.3 Söndag
Idag  släppte jag ut alla direkt innan jag hade en träning hemma, sen fixade jag stallet klart och så hann jag rida 30 min jogg på banan innan nästa elev kom. Rosse var seg och loj så det blev perfekt med ett lättare kort joggingpass. Efter sista träningen var det snabbt hem och äta och så iväg till Coop 15-21.
Jacob från Hallmyra ska hjälpa till med sina grejjor att vattna Salvartorp så jag förhoppningsvis kan vara inne på Torsdag med alla elever :). Stort Tack !

 

220321 Utetur idag :)
220321 Utetur idag :)
220321 det blev runt sjön i det vackra vädret :)  8km i alla gångarter. Länge :)
220321 det blev runt sjön i det vackra vädret :) 8km i alla gångarter. Länge :)
220322 Klättring på morgonpromenaden.
220322 Klättring på morgonpromenaden.
220322 Vi kollar in skogsmaskinen.
220322 Vi kollar in skogsmaskinen.
220322 Premiär på ridbanan trots att isen ligger på sjön fortfarande.
220322 Premiär på ridbanan trots att isen ligger på sjön fortfarande.
220322 Vi njuter båda två :)
220322 Vi njuter båda två :)
220323 Romme idag !
220323 Romme idag !
Dagens  skidor. Jihaaa !!!
Dagens skidor. Jihaaa !!!

24.3 Var det dubbel premiär för träningarna hemma på Länna Bruk. 

220324 Första CT träningen för mig å Rosse hemma på LB år 2022.
220324 Första CT träningen för mig å Rosse hemma på LB år 2022.
220324 Elna och spöket var första ekipaget att träna på LB i år.
220324 Elna och spöket var första ekipaget att träna på LB i år.
220324 Sist på kvällen var Camilla Söderbom och då var det riktigt mörkt !
220324 Sist på kvällen var Camilla Söderbom och då var det riktigt mörkt !

Alla ungar är fulla med upptåg och mer eller mindre briljanta idee´r.
Så även Göte ! 

" kolla, jag kan nog komma ut till den där stocken oxå "
" kolla, jag kan nog komma ut till den där stocken oxå "
oops igen !
oops igen !
nästan nu :)
nästan nu :)
oops !
oops !
lite halkigt !
lite halkigt !
TARAA !! kolla jag klarade det !!
TARAA !! kolla jag klarade det !!
220325 Morgonpromenad med sällskap :)
220325 Morgonpromenad med sällskap :)
220325 Kvällsharvning.
220325 Kvällsharvning.
220326 morgonpromenad
220326 morgonpromenad
220326 Rosses morgongympa.
220326 Rosses morgongympa.

28.3 Måndag 
Svinkallt ute, Veronica morgonfodrade så jag kunde fixa lite kontorsjobb innan jag behövde gå till stallet 8.00. Idag blir det rida på banan själv med focus på Int 1B och de linjerna. Ska ju tävla på söndag i Fagersta :).
Nästa vecka är det dessutom Tantkalas Tisdag - Onsdag så jag ska börja fixa Rosses packning till det. Isen i hagarna har nu släppt nästan helt, men vi väntar med att släppa tillbaka dem tills det har torkat upp lite mer. Tjälen håller sig ju kvar i kylan. Rosse gick super idag ! Vilket härligt pass med betoning på galoppjobb och linjer i programmet. Lyckligt nöjd skrittade vi av runt fotbollsplanen :). 

29.3 Tisdag
Idag snöade det igen på vår morgonpromenad :). Rosse och jag åkte till CT och red ett superkul och skitbra pass med betoning på trav och programlinjerna. Rosse var jätteduktig och hängde på bra utan att jag behövde kämpa för hårt. Såå roligt att rida just nu :) !
Fick besked att NU hade Lisa och Jacob från Hallmyra vattnat ridhuset på Salvartorp åt mig så träningarna kunde fortsätta inomhus. Fantastiskt hjälpsamt av dem ! Stor tacksam kram till er ! 
Efter att Rosse kommit ut i hagen och fått lunch fixade jag stallet och hann äta innan jag åkte till Eskilstuna för träningar på Hagby 16-21. 

30.3 Onsdag -9 Brrrrr !!
Iskall morgon, Veronica morgonfodrade så jag gick inte till stallet före 8.15 och då hade jag hunnit bokföra ikapp :). Härligt soligt ute och nästan ingen vind men svinkallt ! Gurra och Lena fick varma täcken på sig när de gick ut. Carina får täcka av dem vid lunchen 13.00 om värmen klarat av att besegra kylan. Rosse och jag tog en morgonpromenad runt magasinet bara innan jag klädde på och red ut runt Valnarstorp. Jag red motsols och började med skritt på skogsstigen som är frusen och rätt hal. Det är ändå så mysigt att skritta där bland alla fåglar som är igång med vårbestyren. Sen travade vi småstegstrav på den hårda vägen, galopp genom skogen vid valnarstorp och så travskolor i masor på vägen över gärdet. Sista biten hem och förbi infarten till stallet ( för lydnadens skull ) var det galopp och byten i oloka kombinationer. Duktig och fin. Avslut med att skritta runt magasinet igen. Fin tur på 35 min :). Ut i hagen och så fixade jag stallet klart innan jag susade hem för ombyte och så iväg 11.30 till Coop för jobb 12-21. 
31.3 Torsdag -7
Rosse och jag åkte till CT efter morgonpromenaden. Idag jobbade vi ihop programmet och det sitter rätt ok :). Kanske kan rida på 62 % som är målet på söndag :). 

220326 Övertramp i skritt.
220326 Övertramp i skritt.
220328 Står bra.
220328 Står bra.
220329 Lisa och Jacob från Hallmyra fixar bevattning på Salvartorp :)..
220329 Lisa och Jacob från Hallmyra fixar bevattning på Salvartorp :)..
Jacob in action !
Jacob in action !
det blir bra det där ! STORT TACK !
det blir bra det där ! STORT TACK !
fiint !!
fiint !!
220329 Nu snöar det igen !
220329 Nu snöar det igen !

ROSSES jobb Mars 2022.
6 st Träna för CT hos henne
2 st Programträning
1 st Tävling
5 st Rida ut i alla gångarter 
4 st Rida i Ridhus ensam
4 st Rida på banan LB
1 st Tömkörd bommar
12 st Morgonpromenader 
4 st  Långpromenader
1 st HB Massage
3 st Vilodagar helt

Bra omväxlande arbete trots is ! 

220331 CT på hjälpmedlet. Stressfraktur.
220331 CT på hjälpmedlet. Stressfraktur.