JANUARI 2021 
Inga tävlingar så långt ögat når.
Kom och träna mera ! 
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)

1 Jan Fredag
Idag red jag på min fina bana och jobbade skolor och njöt av att det var bra underlag mitt i vintern. Efteråt fick jag med mig Carina på en skrittrunda runt fotbollsplanen så detta året började fint.  
2 Jan Lördag
Idag vart det ett kort pass på lina för Rosse innan jag dubbeljobbade.
Fin som attan såg han ut :)

3 Jan Söndag
På morgonen hade han ett ifyllt v bakben ! Tror han slår sig i sömnen, har hänt tre ggr på 4 år och jag fick panik första gången. Bra med Biolight direkt och ikväll. Vilodag då jag dubbeljobbar igen. Bulan bättre och ingen värme på kvällen. Ska be Izabella kolla den såklart :).

4 Jan Måndag
Till Hölö och undersökning. Izabella är fantastisk :). Vi kollade bulan och hon var inne på samma som jag. Slag med en blödning. Ingen ömhet och ingen hälta. Vi kollade i övrigt verkligen allt, inkl spring på mjukt, hårt, rakt och böjprov. Det var ok överallt förutom lite ifyllt v bakknä. Vi gjorde ett ultraljud utan sedering och det fanns prickar i ledvätskan så vi beslöt att jag återkommer på fredag för att ultraljuda exakt med sedering och sen behandling. Jag åkte hem jättenöjd med att det var något litet jag känt.
Hagen hela dagen efter.

5 Jan Tisdag
Bulan helt borta. Kall ch fin ! Skulle ut och skritta men ..... TAPPSKO !! VF och jag som sa när Fredrik var här att jag inte haft tappsko på evigheter :). Gick direkt till diket och javisst låg den i kanten. Lätthittad med röd sula. Ringde Fredrik och han var på plats 14.10 och fixade på den igen. Service !  Tack !
6 Jan Onsdag
Träningar på fm eftersom det är helg var det fullbokat :) Jag hann ta en kort promenad med Rosse över åsen vid sandgärdet innan jag åkte iväg till Coop. 
7 Jan Torsdag
Tömkörd på banan i ganska uselt underlag. Såg fantastiskt fin ut hela tiden :)
8 Jan Fredag
Rosse var idag på Hölö för behandling. Jag var där 8.00 och vi satte sedering i munnen eftersom han är så stickkänslig. Jag lånade en munkorg för att slippa stå och hålla honom så att han inte åt spån. Märklig häst på många vis den här Rosse. När han var rejält sederad kunde Izabella sätta ytterligare en ponnydos med nål utan problem. In i undersökningsrummet och så ett jättenoga ultraljud. Knäna såg bättre ut idag, och Izabella tog bilder på alla ligament, fästen, brosk mm. " Nu har vi ett facit hur han ser ut oskadad, och framöver kan vi jämföra och han får problem ". Bakknän är ju det som tar stryk av dressyr i svår klass och han är nu 12 år. Izabella sa oxå " Hans brosk i knälederna är tjockt och friskt, väl dimentionerat för hans storlek så om han inte drabbas av inflamationer klarar han knäna livet ut :)". Rosse fick en liten dos Cortison i båda knäna eftersom det var hans första behandling. Behöver han mer framöver blir det Irap istället. Jag vet ju vilken hjälp en dos Cortison gjorde för min axel i väntan på operation så jag hoppas det hjälper Rosse det lilla som behövs. Nöjd och glad åkte jag hem med honom. Jag byggde ett staket så hagen blev kortad innan diket och sen fick han gå ut.
9 Jan Lördag
Promenad Emmastigen. Jag får sitta uppe och skritta hela veckan men då fryser jag ihjäl :) skönt att gå i skogen för mig med. Blev nästan mörkt.
10 Jan Söndag
Promenad dammen- upp på åsen - förbi Carina och hem. Idag hade jag lampa med så jag kunde se hela vägen hem :). 

Efter ett gemensamt pass på banan skrittade jag och Carina ut runt fotbollsplanen. Härlig tur årets första dag.
Efter ett gemensamt pass på banan skrittade jag och Carina ut runt fotbollsplanen. Härlig tur årets första dag.
210101 Lars sladdar banan medan vi skrittar av.
210101 Lars sladdar banan medan vi skrittar av.
210104 Dax för koll.
210104 Dax för koll.
omhuldat skelett :)
omhuldat skelett :)
Djup koncentration av alla tjejer runt Rosse :) vi var 5st som uppvaktade :)
Djup koncentration av alla tjejer runt Rosse :) vi var 5st som uppvaktade :)
Min vindrutetorkare lossnade påväg till Hölö, men med en hovslagare och en kattstrypare fixade det sig :).
Min vindrutetorkare lossnade påväg till Hölö, men med en hovslagare och en kattstrypare fixade det sig :).
210105 Fin igen ! Bulan helt borta.
210105 Fin igen ! Bulan helt borta.
210105 Dekorationssnö. Räcker så.
210105 Dekorationssnö. Räcker så.
210105 Första tappskon på evigheter hittas lätt pga röd sula :).
210105 Första tappskon på evigheter hittas lätt pga röd sula :).
210105 Promenad i väntan på hovis Fredrik. Snabb åtgärd. Tack !
210105 Promenad i väntan på hovis Fredrik. Snabb åtgärd. Tack !
210108 Hölö och drogad
210108 Hölö och drogad
Inte äta spån då man är drogad
Inte äta spån då man är drogad
210108 Pigg och ute på vakna till promenad :)
210108 Pigg och ute på vakna till promenad :)
210109 Veronica
210109 Veronica

Ett glatt gäng på Älunda Gård i Eskilstuna hyrde dit mig för träningar Lördag 9.1. Trevligt ! Hoppas vi ses igen, då ska fler av de 6 hamna på foto !

210109 Git
210109 Git

11 Jan Måndag +0
Rosse och jag gick en underbar promenad på fm. Byringe - Mostorp - Ekedalen. Det tar ca 1.15 att gå den och vi njöt av de vackra snötyngda träden och tystnaden i skogen. Perfekt tajmad promenad då den väntade snösmockan drog in över stallet vid 13 tiden. Idag fick han gå med sadeln på, så att våra rutiner inte blir för udda. Om vädret tillåter ska jag börja rida honom nästa vecka igen. Då får han nämligen börja trava rakt ut med ryttare. Att skritta uppsuttet får jag redan nu men då fryser jag ihjäl :). Å mitt fläsk behöver röra på sig nu när jag inte rider :). På väg till jobbet låg det bilar i diket på flera ställen, det vräkte ner snö och vart oplogat fort. Snöandet gav ca 1 dm men övergick till regn så när jag åkte hem var det som att åka i gröt. 
12 Jan Tisdag -4
Härlia SOL !! -3 och fast det var isgata så gick det att skritta uppsuttet runt Valnarstorp med Yra och Veronica. Ljuvligt att rida igen :). Inga träningar på Näsbyholm på kvällen då alla avb pga det dåliga väglaget = -4 och is överallt. Det blev en hundpromenad med Lars och hundarna runt Byringe istället. Sen slöade jag vid datorn och TVn omväxlande. 
13 Jan Onsdag -4
Idag red jag och Rosse ut ensamma en härlig skrittrunda i snön. Jag red till mig och sen Åsen vid Carina ner till vägen runt bruksgården och så runt dammen hem. Red igenom hagen då vägen var rätt isig. Härligt att rida igen !
14 Jan Torsdag -10
Idag åkte jag till CT och hjälpte henne med båda hästarna för första gången sen mitten på december. Så kul att jobba ihop igen, och längtar till Rosse kan åka med så även jag får träna. När jag kom hem igen var det skitväder så jag kröp in i huset efter stallet vart klart. Rosse slapp mig idag. När jag hade kvällens träningar på Salvartorp blev det kallt för första gången på vintern. Jag var beredd så jag frös inte men -10 känns ovant. 
15 Jan Fredag -13 och gnistrande sol !
Rasmus lånade min bil på morgonen när han skulle till tandläkaren på koll. Hans bil har broms servon troligen rasat på. Suck. När han kom tillbaka fick vi en fikastund ihop och bestämde att vi skulle ut och gå ihop. Sagt och gjort fixade jag på Rosse grejorna och sen gick vi runt Byringe. Härligt att få sällskap av Rasmus så vi hinner prata i lugn och ro. Vi mötte Bernt och kul att snacka lite med honom en stund. Inga vargspår runt oss i snön hittills. :).
Bara Lodjur men den ser vi ju då och då. När vi kom tillbaka fick Rosse stå inne och äta hö medan jag tömkörde Lena. Jag kunde stå på gräsplanen bakom Canaxagaraget där det vart superbra att tömköra runt i trav och galopp. Sen gick vi runt dammen och sen fick de båda gå ut i hagen. Härlig dag med SOL ! Rasmus och jag gjorde klart fotokollaget och slog in det i presentpapper. PHU vad skönt att det är klart äntligen ! Vi åkte in och handlade mat och sen var det hemmakväll i soffan efter maten. Skönt. 

16 Jan Lördag - 11
Jag morgonfodrade inne vid 6.10 och gick sen hem och tog en migräntablett och la mig igen. Var tillbaka i stallet och släppte ut vid 8.20 :). Bra tabletter mna Sumatriptan helt klart ! När jag mockat mm skulle jag hämta Rosse för en kort promenad men han fick fnatt och försökte galoppera som en tok i sin korta hage. Efter ett tag fick jag fatt på honom och satte på tömkörningsgrejor och ut i djupsnön på ridbanan. Han ska ju börja trava idag och det är bättre han gör det kontrollerat. Såg jättefin ut i båda varven och skummade bollar i munnen.
10 varv trav åt båda håll och 5 varv galopp åt båda håll på en stor 20m volt. Tror det var smart för sen var han lugn som vanligt. Jag jobbade sen både med träningar på Hista 11-14 och direkt efter till Coop 15-21. 

17 Jan Söndag
Vilodag helt. Jag dubbeljobbar med att först åka till Enköping för träning 10.20-13.40 och sen direkt till Coop 15-21. Rosse ser fin ut både på morgonen och kvällen :).

210109 Promenad Emmastigen
210109 Promenad Emmastigen
210110 Promenad Åsen vid Carina
210110 Promenad Åsen vid Carina
210111 Promenad Byringe-Mostorp
210111 Promenad Byringe-Mostorp
210112 Äntligen uppsutten igen :)
210112 Äntligen uppsutten igen :)
210112 Lena joggar oxå idag. Popcorn !
210112 Lena joggar oxå idag. Popcorn !
210112 Solen lyser på oss :)
210112 Solen lyser på oss :)
210115 Snötrav idag
210115 Snötrav idag

18 Jan Måndag
Idag känner jag pressen av att få ihop all planering inför Lars 50årsdag på torsdag. Hittills har allt gått fint och jag tror inte han anar något. :) Men jisses vilket jobb det är för mig att hålla koll på alla små ledtrådar som dyker upp och som ska döljas. Dessutom har jag ett stort fotokollage som ska ihop och en present som ska hinna hit i paket. Allt ska skötas utan att Lars anar något. Smyga smyga dölja dölja. 
Rosse och Yra fick en härlig ridtur runt Ekedalen - Mosstorp med inslag av trav idag. Jättehärlig tur och duktiga hästar. Livskvalitet :). 
Innan jobbet var jag hos frissan och hann handla en flaska Champagne. 

19 Jan Tisdag
 Idag åkte jag på morgonen ner till CT ( utan Rosse ) och hjälpte henne med båda hästarna. Längtar till jag kan rida på det viset igen. Får nöja mig med trav denna vecka. När jag kom hem fick jag med mig Veronica ut på en kort tur igen, bra att vi drar i varandra så vi kommer ut :). Fina pållar. 
Skapade en tavla med kikaren eftersom den inte skulle hinna hem från Hylte.
Träningen i Eskilstuna på kvällen blev lite konstig då jag tog helt fel på tiden i huvudet och kom dit 40 min för sent ! Snacka om att min split vision dessa dagar sätter sina spår. Malin som skulle ha ridit först bor på plats och var fördigriden när jag kom. Tråkigt gjort av mig och så onödigt, men huvudet är lite surrigt just nu. 

20 Jan Onsdag
Idag fick Rosse vila helt i ösregnet. Jag hade fullt upp med att först ha full fm med elever 9-13.40 och sen få klart allt inför imorgon. Acke plogade Canaxaplanen och utanför Herrgården som var vår plan B. Jag köpte tårta, marshaller och tändare påväg till jobbet :) Fotokollaget blev klart och packades in. Gömde det i garderoben på övervåningen. Skapade ett kort på presenten vi ska ha på morgonen. Skickade ut meddelande i FB gruppen om att NU är det dax. 
Skapade en tavla med kikaren eftersom den inte skulle hinna fram. Jäklar vilken hetsig dag. 

21 Jan Torsdag

210118 En Yra mellan öronen :)
210118 En Yra mellan öronen :)
210119 Soltur !
210119 Soltur !

LARS FYLLER 50 ÅR IDAG !!!

Det blev en otroligt fantastisk dag och allt gick precis som jag ville, kanske till och med bättre än jag önskade.
Här kommer en lång berättelse :). 
För ca 3 månader sedan frågade jag Lars om hur vi ska göra i dessa Coronatider ang hans födelsedag.
INGET sa han. Det är som det är, bara att acceptera. Jag frågade då vad han önskade sig? och svaret var "en riktigt bra kikare så jag ser avstånd och i mörker vid jakt". Min fråga blev då vad kostar en sån ? Runt 30.000:- var svaret som jag så klart sa "eller hur, säkert jag har sådana pengar." Efter det snacket har jag legat superlågt inför Lars och låtsas att jag accepterat att vi inte gör något. Jag hade sedan en tid jobbat på ett stort kollage på alla hundarna vilket jag knåpade med som en present, MEN !! Bakom Lars rygg startade jag nu direkt en insamling från de personer jag kom på fanns runt Lars.
Rasmus engagerade sig oxå och frågade runt bland de han visste var runt Lars. Vi vet idag att vi missade många som velat vara med, men vi gjorde vad vi kom på då. Vi startade en facebookgrupp där vi kunde kommunicera med de som hade facebook och som var med på insamlingen. Att hålla det hemligt trodde jag skulle bli svårt eftersom så mycket folk var inblandade, men alla klarade av det ! 
När vi nästan var i hamn med hela summan kom en familj som Lars känt hela sitt liv in och hjälpte till med de sista tusenlapparna, men oxå med en stor gåva till Plan B som var att pengarna skulle gå till bidrag för att i sommar skaffa ny hund. Nu räckte alltså pengarna till båda presenterna :).
Tårögd kunde jag sen meddela alla fantastiska människor i fb gruppen att vi lyckats !! 
Veckan innan födelsedagen frågade jag Lars om vi inte kunde bjuda hit hans pappa Kent och bror Per på fika iaf, de bor på landet här och de umgås tätt. " Jo det borde ju vara coronafritt " blev svaret. Det fick mig att börja planera överlämnandet av den hemliga presenten på ett alldeles speciellt sätt..... Hi Hi !
Jag sa till Lars att "jag vill att de kommer kl 19.00 för jag vill att du och jag ska äta en riktig fin middag ihop, och sen hinna gå med hundarna så det är klart till de kommer. Så vi kan slappna av och fira dig i lugn och ro". "Okey, trevligt ! " sa han. 
Sen sa han ... jag är ledig hela dagen och har beställt en smörgåstårta av Christine på Megs som jag ska bjuda alla på jobbet (Berga ) av på lunch !. Hick tänkte jag, och fick sätta fart med att informera alla på Berga som då inte kommer ha någon present (eftersom de är med på Kikaren) att de måste säga att presenten kommer med Kent och Per. 
Sen informerade jag Kent och Per ang att de ska spela med och lådsas vara inställda på kl 19 fika med present :). 
Alla i fb-gruppen fick nu info om att de som kunde skulle infinna sig här på Länna Bruk kl 18.00 - 18.10 i sina bilar och att de skulle ta med något eget symboliskt att skåla med Lars i. Platsen var Canaxaparkeringen som är stor men inte syns från vårt hus. Acke plogade den jättefint på onsdagen och Lili som bor närmast fick 40 marshaller att sätta ut och tända 18.00 :).
Alla grannar var informerade att hålla tyst och de flesta var med på presenten. Nu började det drösa in " vi kommer " som svar i fb gruppen. SÅÅ KUL !!
Jag bad alla som skulle vara på plats att inte synas från oss utan parkera med fronten mot marshallerna, Acke, Lili och Kent skulle vara där i tid och styra upp allt. PHU :)
Rasmus meddelade från Karlsborg att Kikaren inte skulle hinna komma fysiskt så jag tillverkade en stor inramad tavla med bild på kikaren och alla namn på de som skänkt ett bidrag, så vi hade något vettigt att överlämna :).
 

Så kom då den stora dagen :)
På morgonen fick vi sovmorgon till 8.00 och sen frukost ihop för både Lars och jag är helt lediga, och då fick Lars sin första present som var ett stort kollage på alla sina hundar som jag ju i hemlighet för honom knåpat med i över en månad.
Han vart jätteglad :) och vi fixade väggen i hallen så det kom upp på plats direkt. Lars fick även ett paket av hundarna :)
det bestod av en bunt hundben !
Rasmus ringde från Karlsborg och medan han grattade sin pappa la jag fram det stora presentkortet på bidraget till ny hund som vi samlat till. Rasmus var ju med på det så planen var att han skulle vara med i telefonen när Lars fick det. Häpen, omtumlad och överraskad stammade Lars i telefonen " men ..."
och nu kom de första tårarna för dagen. Så rörd över den fina presenten. 
Eftersom alla i våra familjer även var med på hundpresenten kunde de nu börja ringa och Gratta och Lars kunde tacka.
Inget konstigt med det :) Sen gick Lars och jag en hundpromenad där vi hämtade upp Rosse och gick till fotbollsplanen så jag kunde Longera i snön de 15 min han ska trava. Underlaget är ojämnt och tuvigt men han svingar fint trots att snöklamparna flyger. Inte halkat en enda gång utan joggar fint. Skönt för mig att ihop med Lars ha klarat av Rosses jobb.
Hemåt igen och efter en kopp kaffe åkte Lars till Megs (Christine) och hämtade smörgåstårta att bjuda sina jobbarkompisar på till Lunch. Jag gick till stallet för att mocka och fixa foder undertiden. Tur det för Rasmus ringde och kikaren hade kommit till Willys !! Lars skulle snart vara tillbaka så jag kunde inte smita till stan men jag ringde Kent som fick susa hit och hämta Rasmus hemnycklar, in till honom och hämta passet, in till stan och hämta ut paketet och så hem så Majvor kunde slå in det. ( TACK ) Phu, det gick :).
Lars kom tillbaka från Berga och var jätteglad, han hade fått en fin Whisky och fint tal av de på jobbet, samt en supergod lunch för smörgåstårtan var jättefin. 
Klockan var nu bara 14 drygt så jag lurade med mig Lars ut på en långpromenad med hundarna för " jag är så rastlös nu när jag inte rider." "Gärna ! Jag har ju ätit så behöver gå en sväng" sa han. Vi gick åsen bort och pratade om hur bra födelsedagen ändå blivit, och hur vi skulle laga våran middag och om fikat med Kent och Per skulle fixas. " Jag smsar dem att de ska vara hungriga så får de smörgåstårta oxå " och båda svarade glatt JA gärna :). Hi Hi !
I mitt huvud surrade nu lugnt hur bra allt gått hittills, men min mage var fylld av hundratals fjärilar :) inför avslutet på kvällen. 
Lars och jag lagade sen vår finmiddag ihop, förrätt var baconlindad sparris, huvudrätt var Dovhjortsfile´med potatisgratäng och färska grönsaker. Vi åt så vi storknade ! Såå gott ! Lars drack vin och jag alcoholfri öl. Vi satt och jäste ett tag men sen sa jag att vi måste fixa klart fikat så det ser trevligt ut om Kent och Per kommer medan vi är ute, sagt och gjort dukade vi upp för fika.
Redan vid 18 började Zingo tala om att det var dax för kvällspromenaden men för att fördröja till 18.15 satt jag på dasslocket och väntade :). 
Jag smsade sen 18.15 till Åsa som var på plats vid Canaxa att NU går vi !
OCH VILKEN ÖVERRASKNING DET BLEV ! Lars var helt chockad för när vi närmade oss drog alla bilar igång med tutor och blinkade helljus :). När vi kom runt hörnet och alla drog igång JA MÅ HAN LEVA .. trodde jag Lars skulle tuppa av. 
Kvällen blev underbar tack vare alla ni fantastiska kompisar och familjer varit med på detta. Jag kan inte nog tacka er !
En tråkig Corona 50-årsdag blev helt magisk trots allt :). Acke och Pontus höll varsitt fantastiskt tal och många tårar glittrade på många av oss. Härligt att få visa sån uppskattning och härligt att få ta emot ! När presenten öppnades blav Lars helt stum. " hur är det möjligt" sa han och sen tittade han upp på alla och insåg... Dessutom kom hela familjerna von Stockenström med en till present, en jättefin jaktkniv som de gemensamt samlat till :). Omtumlade och glada tackade vi sen alla som kommit och gav oss hemåt med hundar och presenter. Per och Kent fick såklart både smörgåstårta och tårta :)! Jag slapp hämta Rasmus i Eskilstuna, han fick skjuts ända hem och när vi vart själva kunde han som pricken över iet lämna över sin egen present till sin älskade pappa :) En JAKTRESA till Sydamerika eller Argentina ihop när Covidläget tillåter !!  Nu vart det till slut för mycket och tårarna trillade igen på oss alla. 
Helt utmattade och glada somnade vi som stockar :).

TACK ALLA INBLANDADE :) STORT JÄTTETACK !!
Fotokollaget
Fotokollaget
Hundvalpskortet
Hundvalpskortet
Promenad nr 2 och fortfarande SOL !
Promenad nr 2 och fortfarande SOL !
Kompisar i långa rader :)
Kompisar i långa rader :)
Pontus höll ett fint tal som framkallade både skratt och känslotårar hos många av oss. Även på Pontus själv :)
Pontus höll ett fint tal som framkallade både skratt och känslotårar hos många av oss. Även på Pontus själv :)
Acke är en klippa på så många vis :) Han styrde upp alla bilar, höll ett fantastiskt tal som berörde mig och Lars djupt, samt hittade en färghink att släcka alla marshaller med när allt var klart ! TACK !
Acke är en klippa på så många vis :) Han styrde upp alla bilar, höll ett fantastiskt tal som berörde mig och Lars djupt, samt hittade en färghink att släcka alla marshaller med när allt var klart ! TACK !
Snöjogging på fotbollsplanen för Rosse
Snöjogging på fotbollsplanen för Rosse
GOmiddag !!
GOmiddag !!
Marshallrutan och eldarna blev jättefint !
Marshallrutan och eldarna blev jättefint !
Härligt med så många vänner på plats :)
Härligt med så många vänner på plats :)
Paketdax :) Fint inlagen kikare !
Paketdax :) Fint inlagen kikare !
Tavlan med alla namn på er som bidrog till den jättefina kikaren !
Tavlan med alla namn på er som bidrog till den jättefina kikaren !
och en jättefin kniv :)!
och en jättefin kniv :)!

Stort tack KENT som fick helt plötsligt fick vara hundhållare genom hela kvällen, så jag kunde gå runt och tacka alla som bidragit till present och firandet :)

Hundpromenad och Lars fick tom SOL !
Hundpromenad och Lars fick tom SOL !
Roligaste hundpromenaden hittills !
Roligaste hundpromenaden hittills !
Acke fixade ett Pallpodie att stå på så alla såg Lars :)  SKÅL !!
Acke fixade ett Pallpodie att stå på så alla såg Lars :) SKÅL !!
Södertäljebor :) Marie och Claes
Södertäljebor :) Marie och Claes
Mia och Lili i samspråk, tack Lili för all hjälp med marshaller mm :)
Mia och Lili i samspråk, tack Lili för all hjälp med marshaller mm :)
Räfsnäs, Stallarholmen och Berga kom dessa underbara vänner  ifrån.
Räfsnäs, Stallarholmen och Berga kom dessa underbara vänner ifrån.

22 Jan Fredag
??? minns inte av utmattning :) :)
23 Jan Lördag
Idag gjorde jag klart stallet på morgonen och sen susade jag till Älunda och hade träning för 6 ekipage. De var alla med för andra gången och hade haft stor nytta av det vi gjorde på första mötet.
Det är så roligt att komma på ett ställe där det sitter intresserade på läktaren och lyssnar ! Ovanligt nu för tiden men så smart då det är genom att titta och lyssna som man lär sig. Gratis :)

Solen lös och trots att himlen var blå var det 4 grader varmt, härligt om lite is kan smälta bort direkt nu innan nästa snö kommer. Men det är läskigt med all is överallt. Dobbskor både på mig och Rosse. Jag tog en promenad för hand i skogen över åsen vid Carina. Jag försökte longera några varv på gärdet och i kohagen men underlaget var för dåligt. Suck. Ridbanan och vägarna bara pansaris. Dubbelsuck. 
24 Jan Söndag
Ridhuset em. 
 

210124 Ridhuset för första gången 2021 !
210124 Ridhuset för första gången 2021 !
NOSTALGI kom med posten idag :) jag saknar fortfarande 1969, 1971, 1983 och 1984. Någon som vill sälja ?
NOSTALGI kom med posten idag :) jag saknar fortfarande 1969, 1971, 1983 och 1984. Någon som vill sälja ?

25 Jan Måndag
Tömkörde på fotbollsplanen.
26 Jan Tisdag
Longerade på gärdet framför herrgården 20 min
27 Jan Onsdag
Till ridhuset 
28 Jan Torsdag
Red ut med Veronica och Yra i rejält snöväder. Vi red runt Valnastorp i mest skritt men även lite trav som kändes fin. När vi kom hem fick vi borsta av lager av snö som landat på både oss och hästarna. De fick lunch ute och jag åkte i det galna väglaget till CT och hjälpte henne med båda hästarna. De jobbade jättefint så det var kul. Mindre kul var väglaget som var ännu värre påväg hem. Jag beslöt att ställa in träningarna för det var kaos på vägarna, jag ville inte att någon skulle chansa och ta ut sin häst i en trailer idag. Väl hemma igen tog Carina och jag in hästarna, borstade av all snö och gav dem mat. Sen skottade jag alla gångar till hagarna, och matplatserna samt gången till täckesrummet. Pust. Åkte hem och gick med Aramis innan jag skottade parkeringen hos oss innan jag lagade mat. När Lars kom hem från Jakt så hade allt jag skottat snöat igen, så efter att han ätit så var det bara att sätta igång och skotta igen. Behövs inget gym idag iaf. 
13348 steg där över hälften säkert är skottning :). Rasmus kom hem från Karlsborg vid 21 och då hade hans grannar skottat allt åt honom :). 

29 Jan Fredag - 10
Försökte rida runt Valnarstorp själv, och stigen genom skogen mot fotbollsplanen gick bra, men sen ute på halkiga grusvägen fick Rosse trava lite och kändes fin. Så hörde han något i skogen och slog på tvärnit. Han är verkligen blixtsnabb, sen är det som att komunicera med en sten. Han kastar sig runt, stegrar lite och vräker sig till höger. På stället galopperar han sen eller piaffar hysteriskt. Suck. Jag sitter inte löst så jag blir bara trött. Isgata under hovarna så bara att sitta av. Eftersom jag rider i ridstövlar alltid är de ju snorhala så jag har med mig dubbar i fickan. Rosse står då still brevid mig men blåser drakeld gång på gång. Sen vänder jag tillbaka honom och så går jag till fots rundan som jag ville rida. Han följer med utan problem. Suck. Jag kan inte hoppa upp någonstans på hala stenar eller annat så jag får gå. Synd på fin ridtur, men jag har fått honom med mig förut så när isen inte slirar under fötterna går det säkert att övertala honom igen. Men jag vill ju rida NU !
30 Jan Lördag
Vilar helt idag, jag dubbeljobbar.
31 Jan Söndag - 18!
Promenad för hand med Lars och hundarna på morgonen. Vi gick Byringe och pulsade snö genom skogen. Mysigt och vackert :)

210125 Snölongering på fotbollsplanen.
210125 Snölongering på fotbollsplanen.
210126 kvällsgym
210126 kvällsgym
210127 Zingo myser i -13 och sol :)
210127 Zingo myser i -13 och sol :)
210127 Med en bra lövblås är det lätt att snöa av lastbilen som var helt snötäckt.
210127 Med en bra lövblås är det lätt att snöa av lastbilen som var helt snötäckt.
vackert bakom vårt hus
vackert bakom vårt hus
210127 Solen :)
210127 Solen :)
och framför
och framför
210127 Härligt arbete i ridhuset idag.
210127 Härligt arbete i ridhuset idag.

Den 28.1 började det snöa vid 09.00 och sen öste det ner snö ända till morgonen efter !

ROSSEAU´s Jobb Januari 2021.
6 dagar Vilar helt
1 dag vetcheck
1 dag vet behandling knän
8 dagar Prom för hand
5 dagar arbete på töm
5 dagar rida ut med Yra
2 dagar rida ut själv
1 dag red på banan själv
2 dagar åkte till Ridhuset och red själv