MARS 2023

1.3  Onsdag
Rosse vilar. Iron på töm i snön och var jätteduktig :). Coop 12-21.
2.3 Torsdag
Iron vilar. Rosse till Salvartorp och mycket  galopp i lösgörande syfte. 
Åkte till Mamma och Sussie över lunch. Träningar på Salvartorp 17-21.

3.3 Fredag
Red Iron på banan i snön. Jobbar med enkla linjer och hörn. Ska vara kvar mellan hjälperna. Låg hals. Duktig. Rosse promenad för hand runt dammen. Skrittar stort och fint. Coop 12-21.
4.3 Lördag
Rosse till Strömsholm och träning för Mats Eriksson. Jättefin ! 
Iron vilar.

5.3 Söndag
Träningar på Salvartorp 9-13, Iron på töm på banan, Rosse promenad för hand runt dammen. 

230301 Iron på töm i snön.
230301 Iron på töm i snön.
230302 Öppningsbar nos har jag på alla mina grimmor. Beställer från FinnTack.
230302 Öppningsbar nos har jag på alla mina grimmor. Beställer från FinnTack.
230304 Rosse hos Mats idag.
230304 Rosse hos Mats idag.
230304 Soligt å njuter.
230304 Soligt å njuter.
230406 Tom gödselplatta = glad
230406 Tom gödselplatta = glad
230306 Iron till Salvartorp.
230306 Iron till Salvartorp.

6.3  Onsdag

7.3  Tisdag

8.3 Onsdag

9.3 Torsdag

10.3 Fredag

11.3 Lördag

12.3 Söndag
 

13.3  Måndag

14.3  Tisdag

15.3 Onsdag
HB till Rosse igen och vi slår våra kloka huvuden ihop och hon får till ett superjobb ! En revbenslåsning på höger sida var det som spökat.
När det äntligen släppte så gäspade han stort minst 10 ggr och hela muskelsidan blev helt avspänd. Vi vart så lyckliga alla tre så nu hoppas jag att det var orsaken till hans snedhet. 
Lars och Rasmus åker till Sydafrika vid 15 idag, kul för dem att äntligen komma iväg på den jaktresan som Rasmus gav sin pappa i 50-årspresent för två år sedan. För mig blir det ju ensamt och myckt passning på alla djuren. 
Jag tog en promenad med honom vid intaget så att han fick jobba lite kuperat och känna på sin kropp. Efter vi ätit så lastade jag Iron och åkte till CT för att rida där för första gången. 
Han var jätteduktig och inte speciellt tittig vilket ja var skönt. Alla tre gångarterna gick bra åt båda håll men ridbart är det ju inte. CT sa att helt ok för idag, men sen måste han mer över ryggen och börja komma ihop. Såklart ! Men duktig idag och fick stort A i uppförande. Att lasta och klä på-av-på i bussen i mörker var inga problem. Kul !

16.3 Torsdag
Rosse och jag till CT för att känna OM det verkligen släppte som HB och jag verkligen var övertygade om igår :). Och javisst ! Rosse var jättefin och jag behövde inte kompromissrida utan kunde jobba som vanligt. Jippiee !
Solen sken och det är vindstilla så jag beslutar mig för en uteritt på Iron då han ju vart rätt välrastad igår. Sagt och gjort. Vi kom förbi brevlådorna och en liten bit in på grusvägen innan Iron anade lejon i skogen. Det var länge sen jag satt på en så vettskrämd häst. Han var stel som en staty, och hjärtat höll på att hoppa ur kroppen MEN han stod kvar och vände inte :). Sen helt plötsligt utan att han släppt rädslan  tog han fart FRAMÅT ! Jag klappade och berömde medan jag höll i mig i halsringen och faktiskt så tog han sig förbi lejonen utan att vi blev uppätna :). Travade och gjorde lite övergångar och han tittar och spänner i men går ändå med mig. På rakan utanför Valnarstorp travade han på och blev lite morsk så jag fick jobba rätt rejält för att han skulle hålla sig i skinnet. Sen utan förvarning slänger han sig baklänges ner av vägen ner i krondiket och ut på åkern. Vi kunde han slagit ihjäl oss om han vält på isen i slänten. Jag blev galen och skitförbannad. Man lämnar inte vägen ! Det som skrämt honom var en gul plastskylt som hänger på elstaketet för att varna för just el. Att han då hellre kastar sig baklänges av vägen gav mig en uppfattning om hur han funkar. Jag blev inte rädd för han är inte ute efter mig, så ridturen hem igen blev normal utan missöden. Men jag längtar efter min ridbana så jag kan träna att få honom mer på hjäperna.   

17.3 Fredag
Halv storm idag så det var skönt att åka till CT och rida inne även idag. Rosse gick så fantastiskt bra idag :) Ingen tvivel om att han är tillbaka som vanligt. Jag red igenom programmet två ggr och på hemmaplan gör vi det riktigt bra !
Iron fick bara en rykt idag, han är så spooky i vinden. 

18.3 Lördag
Idag hade Veronica morgonfodrat så jag gick med hundarna och åt frukost innan jag gick till stallet vid 7.30. Skönt !  Släppte ut dem med en högiva, fixade fodret, höpåsar och mockade två boxar innan jag måste åka 8.50 till Salvartorp för träningar 9.00 - 13.00.
Lotta lunchar vid 12 och jag är tillbaka 13.30. Det ösregnade så min planerade ridtur fick vänta. Putsade allt till imorgon, packade det mesta och sen hade det slutat regna. Christina hörde av sig och ville ta en promenad så hon fick ta Rosse så tog jag Iron och så gick vi åsen-affären-dammen och hem. Skönt att få dem båda promenerade innan intag. Lena fick vila. Gav dem mat och så äntligen fick jag gå hem och äta.
Tog fram alla mina tävlingskläder och sen kom Kent så vi gick en lång promenad till Starrkärr med hundarna. Skönt att gå och prata om ditten och datten. 
Gick till stallet och badade samt flätade Rosse så det är klart till i morgon. Ska bli kul ! 
Nu fick jag äntligen slöa en stund innan sängen drog. ZZZZZZZZZZ :)
 
19.3 Söndag
 

20.3  Måndag

21.3  Tisdag

22.3 Onsdag
Idag red jag ut Rosse över åsen och runt Canaxa. När vi klättrat upp på åsen och var påväg ner igen mot grusvägen fick Rosse spader av att det stod en vit lastbil på parkeringen. Avstängd och utan rörelse för chauffören satt i och hade fikapaus. Rosse vågade inte gåner på stigen ( 150m ifrån) utan vände och kronglade bland träd och brant stig. Suck. Jag lyckades inte övertala honom att gå så jag fick sitta av. Då är det ina problem att gå med mig. Vi kom fram vid lastbilen och chauffören hälsade glatt. Jag hittade en sten att sitta upp ifrån och så red vi hemåt utan vidare missöden. Hästarna och jag fick sen lunch och jag tog sen in Iron och red ett pass på banan :). Vi galopperade mest idag och han var duktig med fattningarna. 
Jag gjorde klart stallet och åkte sen till Strängnäs Bilforum och gjorde upp köpet på min nya bil :). Blir återigen en Suzuki Swift Hybrid. Jag gillar verkligen de här små bilarna :).
Hem och ta in hästarna och så iväg till Sthlm och kvalitetstid med min mamma :). Vi tog en promenad, åt på Kina, promenad hem igen och fika hos henne innan jag åkte hem 22.30.
Bästa mamma, vad jag gillar att hänga med henne :).

23.3 Torsdag
Strålande sol och 8 grader varmt ! Äntligen :)  Veronica morgonfodrade så jag fick sovmorgon till 07.00 :) som kändes lyxigt ! Kort promenad med hundarna, frukost till dem och mig och sen hämtade jag bussen och åkte till stallet. Iron och Lena fick komma ut i hagen men Rosse klädde jag på för att åka till CT. Vi promenerade igång oss ner till Mälby ridhus och tillbaka, sen red jag igen ett fantastiskt pass på min fina Rosse :). Jäklar va bra han går just nu och vilket tryck jag kan ha i honom när han verkligen är ihop i kroppen :). Svettiga och nöjda susade vi hem igen. Gav hästarna lunch, mockade, fixade höpåsar, fixade mathinkar, tog hand om utrustningen och sen var jag så hungrig att jag åkte hem för lunch. Tog med bussen hem och spolade av den utanför oss. Leran på grusvägarna nu är kul att rida på, men bilarna blir ju helt nersmetade. SEN fick jag äntligen mat. Klockan blev lite mycket när jag var klar så jag beslöt att inte jobba Iron idag, vill inte stressa med honom och han har ju jobbat tre dar på raken nu. Det blev två kärror skit ur hagen istället och efter att de fått lite hö igen så var det dax för mig att åka till Salvartorp och jobba. Nattade hästarna påväg hem och sen ZZZZ.
24.3 Fredag
Idag tömde jag Irons box helt och började om med hans bädd. Han är en riktig skitgris, och han har ingen toaplats utan det är överallt. Suck. 
När det var bäddat och alla stallsysslor var gjorda tog jag in Iron, klädde på och red sen ett pass på banan. Vi jobbar med spårning, focus på att han ska jobba med mig, övergångar i tempon och i gångarter samt lydnad i största allmänhet. Var duktig och lite ridbar :). Efteråt skrittade jag uppsuttet runt fotbollsstigen utan missöden. Rosse och Lena vilar för jag susar till Coop 11.30 - 18.00.
Veronica tar in dem. Vädret slog om och när jag kom hem var det blåst och regnsnö på tvären. Hundpromenaden i pannlampans sken blev då bara runt dammen. Brrrrrr !

25.3 Lördag
Idag kommer äntligen Lars och Rasmus hem från Sydafrika !
De landade 05.40 på Arlanda så jag hann träffa dem innan jag åkte till Hista 10.30 för att ha träningar innan jag jobbar på Coop 15-21. 
Morgonen gick bra och jag hann förutom alla stallsysslor även tömköra Rosse över bommar och cavaletti. Han var så häftigt fin ! Gick igång men kunde ändå jobba på. Jisses vilken styrka och powwer han har. Tänk om man kunde få ha den under sig i kontroll :). Trots ett rejält jobb och urladdning var han inte svettig eller andfådd. Bra kondis och vältränad är han. Iron hann jag inte med idag men det var i planen. 
När stallet och hästarna var klara kunde jag få en lugn fika med Lars innan jag åkte, sååå skönt att han är hemma ikväll när jag kommer tillbaka. Glad :). 

26.3 Söndag
Vindstilla -2 och nästan sol på morgonen. Perfekt för en uteritt ihop med Malin, Iron och Rosse :). Inatt ställde vi fram klockan en timme, vilket gjorde att min känsla när jag gick upp 05.30 var 04.30 ZZZZZ. Men upp och morgonfodra och medans de åt halva sitt hö inne la jag ut resten av höet + vattenhinkar i hagarna. Hann fixa foderhinkarna oxå innan hästarna signalerade att de ätit upp. Ut med alla och så mocka klart, fixa vatten i boxarna och packa alla höpåsar innan jag fick gå hem för frukost. 
Malin och jag möttes i stallet 8.00 och tog in hästarna och klädde på. Vi red vägen till Pekaren och travade hela vägen för att rasta ut trycket på dem. Sen skrittade vi åsen till Starrkärr och vägen hem över Canaxa. Vi kunde tom galoppera tillsammans för första gången och de låg lugnt bredvid varandra en bra stund. Sen skritt hem förbi forsen. Bra runda och glada var vi alla 4. Iron ser magiskt fin ut när man ser honom bredvid sig. Tack pållarna !
De fick lunchhö alla 3 och sen gick jag hem för att äta och duscha innan dax för att först åka till Sundby och ha träningar 11-14.30 innan jag jobbar på Coop 15-21. Lars fixar lunch 2 och intag av hästarna. 

 

27.3  Måndag
-5 blåst och sol Brrrr !
Idag hann jag inte rida någon av dem för det är Skoning för Iron 9.00 och så jobbar jag på Coop 11.30-21.30. Lars lunchar och tar in dem. 
28.3  Tisdag
Rosse och jag till CT på fm och det kändes kul och jättebra. Vi börjar mobilisera mot GP start !  Iron vilade för det blåste galet och jag hade för lite tid om han skulle strula. Hagby 9st elever ikväll och åkte hemifrån 14.00. Lars tog in dem och allt var ok. Nattfodrade 22.30 när jag kom hem igen.
29.3 Onsdag
Migränmorgon. Kom igång med medicin och hann få ut dem, göra stallet klart och tömköra Iron som var både knäpp och duktig :). Åkte 11.30 till Coop och jobbar 12-21.30. Nattfodrade 22.00.
30.3 Torsdag
Idag ruttnade jag på vintern när jag insåg att det var -15 grader. Jag lät mina pållar vara ute i hagen och susade till CT utan häst för att hjälpa henne. När jag kom hem igen var deet -4 (tack solen ) så jag red ut Rosse till Pekaren, åsen till Starrkärr och vägen hem. Kramsnö men helt ok att både trava och galoppera på vägen. Skön rittpå fina Rosse. Sen tog jag in Iron och gick ut på banan isnön för att rida honom igen. Jag vet att det nu inte är någe is kvar under snön så nu kan jag rida på lite. Iron var finast hittills idag, och ingen spänning trots att det rörde sig lite olika saker på vägen och på gården. Lars kom och stannade till, klev ur och filmade lite åt mig och Iron kunde fortsätta jobba på med mig utan att det bröts i kontakten. Duktigt ! Nöjd att båda hästarna fick bra jobb trots att jag ruttnade ur i morse. Träningar på Salvartorp ikväll så Lars tog in dem vid 17. Jag nattfodrade 22.00.
31.3 Fredag
Båda hästarna vilar helt för kl 10.00 åkte jag till Strängnäs Bilforum och bytte till min nya bil :). Hejdå DTW och tack för allt.
Välkommen