MARS 2023

1.3  Onsdag

2.3 Torsdag

3.3 Fredag

4.3 Lördag

5.3 Söndag
 

6.3  Onsdag

7.3  Tisdag

8.3 Onsdag

9.3 Torsdag

10.3 Fredag

11.3 Lördag

12.3 Söndag
 

13.3  Måndag

14.3  Tisdag

15.3 Onsdag
HB till Rosse igen och vi slår våra kloka huvuden ihop och hon får till ett superjobb ! En revbenslåsning på höger sida var det som spökat.
När det äntligen släppte så gäspade han stort minst 10 ggr och hela muskelsidan blev helt avspänd. Vi vart så lyckliga alla tre så nu hoppas jag att det var orsaken till hans snedhet. 
Lars och Rasmus åker till Sydafrika vid 15 idag, kul för dem att äntligen komma iväg på den jaktresan som Rasmus gav sin pappa i 50-årspresent för två år sedan. För mig blir det ju ensamt och myckt passning på alla djuren. 
Jag tog en promenad med honom vid intaget så att han fick jobba lite kuperat och känna på sin kropp. Efter vi ätit så lastade jag Iron och åkte till CT för att rida där för första gången. 
Han var jätteduktig och inte speciellt tittig vilket ja var skönt. Alla tre gångarterna gick bra åt båda håll men ridbart är det ju inte. CT sa att helt ok för idag, men sen måste han mer över ryggen och börja komma ihop. Såklart ! Men duktig idag och fick stort A i uppförande. Att lasta och klä på-av-på i bussen i mörker var inga problem. Kul !

16.3 Torsdag
Rosse och jag till CT för att känna OM det verkligen släppte som HB och jag verkligen var övertygade om igår :). Och javisst ! Rosse var jättefin och jag behövde inte kompromissrida utan kunde jobba som vanligt. Jippiee !
Solen sken och det är vindstilla så jag beslutar mig för en uteritt på Iron då han ju vart rätt välrastad igår. Sagt och gjort. Vi kom förbi brevlådorna och en liten bit in på grusvägen innan Iron anade lejon i skogen. Det var länge sen jag satt på en så vettskrämd häst. Han var stel som en staty, och hjärtat höll på att hoppa ur kroppen MEN han stod kvar och vände inte :). Sen helt plötsligt utan att han släppt rädslan  tog han fart FRAMÅT ! Jag klappade och berömde medan jag höll i mig i halsringen och faktiskt så tog han sig förbi lejonen utan att vi blev uppätna :). Travade och gjorde lite övergångar och han tittar och spänner i men går ändå med mig. På rakan utanför Valnarstorp travade han på och blev lite morsk så jag fick jobba rätt rejält för att han skulle hålla sig i skinnet. Sen utan förvarning slänger han sig baklänges ner av vägen ner i krondiket och ut på åkern. Vi kunde han slagit ihjäl oss om han vält på isen i slänten. Jag blev galen och skitförbannad. Man lämnar inte vägen ! Det som skrämt honom var en gul plastskylt som hänger på elstaketet för att varna för just el. Att han då hellre kastar sig baklänges av vägen gav mig en uppfattning om hur han funkar. Jag blev inte rädd för han är inte ute efter mig, så ridturen hem igen blev normal utan missöden. Men jag längtar efter min ridbana så jag kan träna att få honom mer på hjäperna.   

17.3 Fredag
Halv storm idag så det var skönt att åka till CT och rida inne även idag. Rosse gick så fantastiskt bra idag :) Ingen tvivel om att han är tillbaka som vanligt. Jag red igenom programmet två ggr och på hemmaplan gör vi det riktigt bra !
Iron fick bara en rykt idag, han är så spooky i vinden. 

18.3 Lördag
Idag hade Veronica morgonfodrat så jag gick med hundarna och åt frukost innan jag gick till stallet vid 7.30. Skönt !  Släppte ut dem med en högiva, fixade fodret, höpåsar och mockade två boxar innan jag måste åka 8.50 till Salvartorp för träningar 9.00 - 13.00.
Lotta lunchar vid 12 och jag är tillbaka 13.30. Det ösregnade så min planerade ridtur fick vänta. Putsade allt till imorgon, packade det mesta och sen hade det slutat regna. Christina hörde av sig och ville ta en promenad så hon fick ta Rosse så tog jag Iron och så gick vi åsen-affären-dammen och hem. Skönt att få dem båda promenerade innan intag. Lena fick vila. Gav dem mat och så äntligen fick jag gå hem och äta.
Tog fram alla mina tävlingskläder och sen kom Kent så vi gick en lång promenad till Starrkärr med hundarna. Skönt att gå och prata om ditten och datten. 
Gick till stallet och badade samt flätade Rosse så det är klart till i morgon. Ska bli kul ! 
Nu fick jag äntligen slöa en stund innan sängen drog. ZZZZZZZZZZ :)
 
19.3 Söndag
 

20.3  Onsdag

21.3  Tisdag

22.3 Onsdag

23.3 Torsdag

24.3 Fredag

25.3 Lördag

26.3 Söndag
 

27.3  Onsdag

28.3  Tisdag

29.3 Onsdag

30.3 Torsdag

31.3 Fredag