1 MARS Tis
Red ett joggingpass på träns med lite innehåll av allt möjligt. Försökte inte vara så allvarlig och han kändes fin :).

2 Ons
Vilodag för jag har migrändag och orkar inte. :(.

3 Tor
??

4 Fre

Idag var jag verkligen inspirerad, men Mardoc var vass och stingslig så jag fick mig en på bakbenendag. Dessutom hade han med ett litet knyck av kedjan och kom lös !! Jäkla tur att det var i ridhuset !!
Han märkte nog inte att den gick av för han fortsatte runt mig, så jag gick beslutsamt från honom till pallen vilket gjorde honom jätteförvirrad och SEN brakade han loss. Jag satt lugnt på pallen och betraktade hans bockserier och gladdes faktiskt med honom :). Såg skönt ut !
Sen kom han till mig och frågade vad jag höll på med och då gick vi ett tag i ridhuset innan vi gick till stallet och allt var som vanligt igen.

5 Lör
VILODAG
helt enligt plan.

6 Sön
Tömkörde och Mardoc var sååå fin över både bommar och hinder. Mums.
7 Mån
Red ett lösgörande pass men många galoppombyten och travtempon i olika storlek. Kändes sådär men inget krångel.
8 Tis
CT 10.00 och hamnade åter i läget där han reser sig. Camilla red och det var blandat resultat mellan fin, stum, fin, stum osv. Focus på nacke och ställning men jag ringer och bokar en tid så får vi se. Suck.

9 Ons
Red själv och hade bara tanken på att " kom å gå "  idag kunde jag lite bättre rida mig ur läget där han ville ställa sig men har då ingen bjudning mer än i vissa stunder. Sista högerslutan i trav var dock helt ppå plats med bjudning och mjukhet. Mardoc var jätteduktig och jobbade på så gott han kunde idag. Jag red snällt och uppmuntrande men inte tillåtande i krånglet. Ringer å bokar tid i morgonbitti. Den 5e har vi nu tid hos Jonas om det behövs. Mardoc verkar säga att det är dax. Surt.

10 Tor
CT 10.00  knepigt och Camilla satt upp och red så att jag fick titta och peta med de bra ögon jag har. Gjorde mitt "halsjobb" på min egen häst med Camilla i sadeln och varför har jag inte gjort det tidigare ?? Ni som är elever till mig vet vad det hjälper hästen och hur snabbt de hittar rätt koppling till handen. Ibland undrar jag hur korkad jag är ! Det blev skillnad även på min egen häst såklart, och Mardoc gjorde ett riktigt bra jobb. Nu ska bara jag ha min självkänsla med i de svåra momenten så kommer även jag kunna rida mig ur fel och in i rätt läge.

11 Fre
Idag var det lösgalopp och sen longering och Mardoc njöt av att få sträcka ut i full fart lös i ridhuset. Han sköter det med vettet i behåll så det känns inget farligt bara glatt :).
Jobbade sen avspänt i alla gångarter och tempon på linan innan vi gick hem.

12 Lör
HALLELUJA MOMENT :) Idag tror jag på att vi kommer att orka jobba oss igenom krånglet med lugn, konsekvent och klok ridning :) Så ridbar och följsam som han var idag har jag alldrig ridit honom förut :). NU vet jag att vi kan hitta det på hemmaplan så nu gäller det att få med det till framridningen och sen in på banan. Att inte ramla ner i gamla vana hjulspår på tävling är svårt, men nu när jagvet att vi kan så ska våprens mål såklart vara just DET :). Jippie :)!!

13 Sön
Longerade tidigt 20 min på morgonen innan Mardoc fick stå i boxen och äta hö medan jag packade bilen. Lastade vid 10.30 och hämtade sen Lars på vägen utanför oss. Lars körde efter att vi tankat, skönt att koppla av innan start. Fagersta tar 2 tim att köra vilket gör att jag kan äta frukost i bilen och sen vila på maten innan start. Det var MYCKET mer snö i Fagersta än hemma och det kändes lite udda att mötas av stora plogade snövallar på parkeringen. Men solen värmer även här så det var blött och kladdigt ändå :). Framridningen var nog den bästa någonsin, med en glad allert lyhörd och MJUK Mardoc trots att det var 20x40 och mycket hästar. Fick fina piruetter med mjuk buk och rund form :) och hade en glad känsla när jag red in till start. När vi kom in blev Mardoc 2 dm högre och tände i med glatt humör :) Jag hade nu en härlig bjudning, sänkt rygg och stumma sidor .... Startade och försökte sen under hela ritten att få tillbaka ridbarheten från framridningen men den infann sig tyvärr inte. Dock måste jag hålla fast vid att han inte blev sur och bromsig, snarare gasade han omkring med halvhalter sombara stannade i långa mungipor. Efter skritten fattade vi galopp med bjuding direkt vilket jag har saknat en tid, meneftersom halhalterna låg kvar på framridningen susade vi mest omkring. Pannkaka helt klart men på ett nytt vis som jag måste lära mig att rida i. Var såklart SUR på min dåliga ridning där inne men hade ändå en glad mage av förhoppning när jag kom ut :). Svårt och scitzofrent det här helt klart. Kändes fräsch i alla fall:).
Inga foton idag heller .... Nu är det nog dax att skärpa till sig :).

14 Mån
Vilar i sin hage hela dagen såklart. Jag där vid lunch och tittade bara till honom. Sjönt att slippa mig tror jag :).

15 Tis
Tömkörde över bommar och hinder, han ser verkligen fin ut och jobbar genom kroppen och ser nöjd ut.

16 Ons
Tänkte rida en kort stund och bara jogga i tre gångarter. Tyvärr var det inte Mardocs plan, han var jättefin i travjobbet men bromsig i galoppen och stod på bakbenen en hel del. Jag rider så mjukt och uppmuntrande jag kan men kommer inte ur denna fälla. Det är helt scitzofrent att slitas såhär mellan hopp å förtvivlan. Ja jag ska till Jonas och ja jag vet att han säger att han inte kan. Men han är finare än någonsin däremellan och jag har svårt att veta hur jag ska förhålla mig till honom.
Camilla arbetsrider honom gärna men mina pengar är slut efter denna vinter med mycket träning. Så det är bara att försöka rasta honom å vänta in 5 april. 
Avbokade Strömsholms meeting idag eftersom det ska betalas ikväll.
Behöll St G på lördagen som en ensam klass och tog bort uppstallning.
Vänder det ochhan jobbar på igen vill jag gärna rida St G där. Annars förlorar jag bara 500:- och inte flera tusen. Jag är såklart ledsen.

17 Tor
Tänkte jogga i trav lättridning så att han får röra sig, men tyvärr blir han bromsig även idag. Dock inga bakbensstående men det beror bara på att jag backade undan när han visade mig att det var dax. Nu blir det promenader, töm och lösgalopp till vi kan få hjälp. Han står ju bara stilla i sin lilla leriga hage så jag måste röra på honom varje dag.
Jag skulle gärna ha något att rida på ett tag framöver, snäll är dock ett krav då jag inte vill skada mig på annans häst.
Har du ett förslag så hör av dig :).

18 Fre
Camilla satt upp och red 20min lätt jobb i alla gångarter. Skönt att avsluta ridandet med ett pass utan att han står på bakbenen. Han jobbar på men är stum som en planka i hela överlinjen så det är bara att backa av och invänta Skåne den 5e April. Synd att jag lät det gå för långt igen :(.
Ska lära mig nu att åka så fort han börjar kännas stum, men det är lätt att tro att det är jag som rider på något fel vis... fast jag vet att han går om han kan, och att han verkligen gillar att jobba när han är ok. Ser stark och sund ut i övrigt. Nu får han helt vila lör-sön-mån så tömkör jag på tisdag för att rasta honom. Kraftfodret minskat rejält under denna vila.
Tappsko Hf på Sön. Ser ut att ha sugits ur hoven av leran :).

21 Mån
Skodd efter lunch. Jag och Lars vr i Romme och åkte skidor hel dagen.

22 Tis - 25 Fre
Mardoc gör ingenting annat än går i hagen, leds i skritt varannan dag och linas lite lätt varannan dag. På fredagen fick han lösgaloppera i ridhuset men var mest intresserad av hästen i speglarna.
Anna W har hjälpt mig räkna på hösilaget och Mardoc får onödigt mycket protein vilket kan vara jobbigt om man är känslig. Vi backar bort allt kraftfoder ett tag nu, och ser om det hjälper. På tisdag den 29 ska Mardoc till Anna Kendall på Mälarkliniken för att gå igenom en Gastroskopi så vi får titta om han tex har magsår. Bra att veta när jag sedan den 5e åker till Jonas med honom. Hoppas det är ryggen som behöver hjälp igen, det blir knepigare om det är magen som spökar.
Tävlingarna på Enskede, Strömsholm och Lidköping försvann ju nu som trist är, de ville jag ju verkligen rida. Film på Fagersta ligger nu uppe på Mardocs tävlingssida.

26 Lör - 27 Sön
Jag och Lars åker till Göteborg för att se Söndagens final i WC.
Mardoc tas om hand av Mona och Lili :).
VILAR.

28 Mån
Borstar och betar en stund. VILAR.

29 Tis
Lastar 06.00 och åker till Mälarkliniken och Anna Kendall för utredning av mage med gastroskopi. Blev även ultraljud av njurar och mjälte.
Enda fyndet var något ryggöm vid palpering, och att i magsäckens nedre öppning fanns 6 st små knutor som såg ut som inkaplade små sår. Inga öppna sår för dagen men vi vet inte om det är detta som stör honom så att han släpper ryggen. Planerar att behandla mot magsår och titta igen om 4 veckor. Jag avvaktar med medicineringen till efter Jonas dit jag ska om 7 dagar. Rygg ?? Mage ?? Jag blir galen. Han mår inte bra men varför ??
Vi har ändrat hans foder för att komma ner i proteiner så får vi se vad det ger. Sköter sig utmärkt med resan och på kliniken trots att han svultit sedan 18 igår. Mardoc fick hjälpa en årshingst som inte vågade gå in genom dörrarna på kliniken :). Farbror Mardoc gick före så den lilla vågade :) Gulligt.

30 Ons
Borstade och fixade en lång mysstund, Mardoc fäller ju päls nu så det rasar och han njöt av att bli gnodd med gummiskrapan :). Klädde på träns och lina så gick vi till ridhuset där han fick jogga runt i höger varv ett tag. Han är sig inte lik och har inget driv men springer då jag ber honom.
Påväg hem blev han upphetsad av att grannen eldade i hagen och han hörde dem men såg dem inte. Explosiv och blåste drakeld med alla ådror rakt ut. Skötte sig dock men jagade upp stona som började fara runt.
Ute i hagen var det såklart inte farligt att de eldade. Snacka om skillnad mellan safesoner och inte för denna häst :). 

PLANERADE STARTER :

13 FAGERSTA Nationell 
25 ENSKEDE Regional