1  MAJ Sön
Vid 06.00 träffades vi i stallet för utsläpp av hästarna. Det blev livat värre men inte pga  Ballandos utsläpp utan det var lilla Carmencitas byte av hage som blev den stora nyheten :). Dock lugnade sig alla ganska snabbt så vi kunde gå hem och få frukost. Nu är det full rulle på Länna Bruk.
Härligt :)
För Carmen blir det bara hage och lite borsta av Nina´s dotter Linnea, men Mardoc fick sadel på och skrittades på ridbanan i 20 min på tygeln.
Seg och tjock men snäll och på gott humör :)!  Nu startar vi upp långsamt får vi se vad det blir. Börjar ge specialfodret idag. Berättar så småningom.

2 Mån
Idag såg jag svalan för första gången i år :) tänk att de har flugit över halva jorden och klarat resan ännu en gång :) Välkommen :).

Mardoc har i alla fall ätit upp sin mat så soo far soo god. Gastrofor som han ätit för magen är ju slut och jag tycker han är bättre efter den behandlingen.

3 Tis
Red en kort ridtur i bara skritt på banan idag. Kändes ok. Jag tycker att han ser bättre ut i kroppen totalt och ryggen håller sig uppe.
Sedan Lars och Lollo var här i förra veckan har Mardoc inte signalerat vb åt mig en enda gång :). Intressant.
4 Ons
Promenad i skogen 45 min. Passar på innan de ska ut med timmer ur skogen, då vill jag inte vara där :).
5.5  Tor
Tömkörde på morgonen 30 min i allt utom höger galopp. Bjöd fint och inget tok. Mardoc ville tom trampa lite. Sidvärts såk ok ut. Glad.
På kvällen fixade Lars vattnet till ridbanan. TACK !!!
6.5 Fre 
Vilar i hage, jag jobbar hela dagen och på kvällen tog Lars och jag med Mimmi på en promenad runt dammen.
7.5 Lör
Red 20 min på ridbanan. Kändes glad och allert, gjorde inget konstigt, alla gångarter och bara fyrkant, stora volter, diagonaler. Några byten.

8.5 Sön
Tömkörde på morgonen och det såg rätt ok ut. Ska fixa bommar så vi har lite att jobba med i tömkörningen. Fixade avdelning i sommarhagen så att de kan börja gå ut där lite. Betar lugnt på em.

9.5 Mån
Vilodag.

10.5 Tis
Red 20 min och han kändes vaken glad och rätt mjuk. Höger galopp börjar kantigt men blir bra och han käns rätt självbärig överlag. Lite glad :)
Lars kom med 6 bommar så nu kan vi ha lite leksaker när vi tömkör.

11.5 Ons
Klädde på och skulle rida. Red 10 min i skritt med lite sidvärts. i v varv tappade han så plötsligt bjudningen, gick i sin konstiga gång och sen lättade han fram. Inte högt men sa till mig att det går inte. Ledsen och villrådig. Exakt samma beteende. Ger upp. Ringer ner till JT och rådfrågar. Har ju tid den 19e men är vi rätt på ? Scint ?? ska få svar imorgon från dem. På tisdag kommer Lollo igen. Ska bli intressant. Skåne ?? Vet ej hur jag gör. Avvaktar till hon varit här. Förvirrad.

12.5  Tor
Lägger ut mina träd för att tömköra över bommar idag. Mardoc jobbar bra och med fin bjudning utan konstiga utfall. Det som dock stör är att han inte gärna växlar ner till trav från v galopp utan hackar sig ner. Går dock att samla lite bättre tycker jag.  Verkar gilla att jobba med bommarna.
En dag i taget. Andas. Idag var i alla fall bättre än igår.

13.5 - 18.5 
 SKOS.
Jobbar vidare med promenader, tömkörning och försök till ridning. Går inge bra. Bygger hage så att Mardoc och Carmen kan komma ut på mer gräs ett par timmar om dagen. Går liksom i vacum och får inget vettigt gjort. Väntar på att få åka till skåne den 19e. Mardoc skos den 18e.

19.5 TOR
Jag ÄLSKAR Jonas Tornell :). Att få ha chansen att vara en av hans kunder är helt fantastiskt, sånt bemötande och sådan trygg kunskap.
Mardoc visar fortfalande lite ryggömhet och sänkt rygg, men är i övrigt jättefin. Vi böjde honom supernoga och höfterna även denna gång men Mardoc varken såg bekymrad ut eller visade ett enda steg problem. Longering på asfalt och " han är en av de få som kan dansa på detta underlag " var betyget. På mjukt passade Mardoc på att skutta och bocka glatt, skönt efter 5 tim i hästbuss kan jag tro :). I galopp är han lite för still i ryggen i båda varven, men blir bättre efter bockarna. Och som han travar efteråt !!!  " Förstår du vilken fin häst du har ? " sa Jonas. Ja vi bara MÅSTE få honom på fötter igen svarade jag.  Mardoc är i alla fall INTE benhalt  :) konstaterade vi. Hitills har han ju alldrig varit det och inte denna gången heller. " Scint är en bra ide´och vi helscintar honom från öra till svans och hoppas på att fynden går att avhjälpa." Så nu har jag med mig Mardoc hem utan restriktioner vare sig jobb eller hage, " gör som du känner fungerar". Scintremiss är skickad till SLU så nu gäller det bara att snabbt få en tid. LITE hoppfull i alla fall känner jag mig nu. Jonas och hans team har en sådan inverkan på folk. Mig med :).
Värt varenda timme på vägen. Två gladare hästägare på väg hem än de som åkte ner helt klart ).

20 - 22 Fre - Lör - Sön
Hage och betar, promenad för hand med inslag av trav och allmänt pyssel med rykt osv. Ringde SLU och AGRIA på fredagen för att få klart för mig hur detta ska gå till. Om Bilddiagnostik samtycker till att scint kan vara hästen behjälplig kommer även Agria att godkänna undersökningen i försäkringen. So far Soo God. Insåg dock att det tar tid då de bara scintar varannan vecka Mån-Ons. Ska jaga på.

23 Mån  MIGRÄN som inte vill släppa och som håller mig sällskap genom allt på morgonen. Jag tänker segt och rör mig segt, perfekt dag för att rida Mardoc tänkte jag ( ja sa ju att jag tänker segt :) och pleggade honom och klättrade upp utanför stallet. Red 35 min skritt och lite trav på grusväg men framförallt i skogen bland träden ospårat. Ingenting tokigt inträffade och jag njöt av varje sekund på min häst :). Han ska nu ridas och tömköras så att han hålls igång, han är ju inte benhalt har vi ju konstaterat. och 30 min med mina kg i turistridning klarar han.

24 Tis 
Bara hage för jag hann inte mer. Dessutom Migrän som gör mig slö.

25 Ons 
Bara hage för idag var jag hos läkaren med min arm. Jag har pålagringar i axeln och det blir operation förmodligen redan i juni. Fick en cortisonspruta med bedövning ( som tyvärr inte har märkts något av alls hittills, jag skriver detta på fredagmorgonen ) och det skulle underlätta lite trodde läkaren. Fick fint förtroende då det även är denna läkaren som både opererar och sköter eftervården. Bra med samma person hela resan.

26 Tor
Lars Liljeholm här till Mardoc och NU tror jag vi är sanningen nära :).
Jag påtalar hans problem runt manken v sida och min känsla av bröstkorg som kvarstår. Även det ändrade läget med hur han står med bakbenen liksom ihop och tårna ut. Mardoc lät Lars jobba med manke och aarmbågar, och till slut även med halsens infästen i bröstkorgen :). Det small rejält när Lars äntligen fick jobba till vänster. Nu håller vi tummer hårt för att vi börjar närma oss den grundliga orsaken till problemet som återigen verkar vara Mardocs livliga hagvistelse och troligen redan i November då jag tyckte han var så låg att vi tog blodprov mm.

27 Fre
Promenad i skogen med pleggad Mardoc är planen. och så blev det. Emmastigen bland fågelkvitter och blåbärsris :) Balsam för själen.

28 Lör
Inget jobb idag för Mardoc, jag är inte hemma utan jobbar hela dagen.
Betar i sommarhagen 4 timmar.

29Sön
Lars och Mardoc var ute på promenad på fm medan jag tränade elever, det är så härligt att se dem tillsammans. Lars är bästa groomen ever :) !!
Carmen och Mardoc betade sen i sommarhagen 3 timmar.

30 Mån
Idag blev det bestämt att jag opereras onsdagen den 15 juni. Läskigt men oundvikligt. Det innebär att jag kommer att vara sjukskriven från Coop på heltid i minst 5 veckor. Under den tiden kommer jag dock att undervisa som vanligt och har mer flexibel tid så om du vill träna någon specifik tid som du har ledigt tveka inte att höra av dig :). Är ni flera kan jag även komma till er. Kanske ordnar ni en heldagskurs ? eller varför inte passa på att komma till mig för en heldagskurs, dagbox finns, badplats oxå :). Personligt upplägg och pris därefter.

Just ja, kom gärna och bara hälsa på för en en promenad och fika, jag kommer vara rastlös ... och vill gärna ha sällskap en stund :).

Mardoc fick gå på töm ett tag iag men ser verkligen inte bra ut. Jag ringde och jagade på scinten men det verkar segt med tider där. SUCK.

31 Tis
Mardoc mötte Angelica Eqiterapeup idag. Känns bra. Henne gillade vi. Förtsättning följer med henne så får vi se vad det ger. Intressant. Jag griper efter halmstrån som ni märker :).
 

Fridfullt i hagarna
Fridfullt i hagarna
Vi bor fantastisk vackert :)
Vi bor fantastisk vackert :)