JUNI 2016

Det blir inte alltid som man vill eller tänkt sig. Mardoc fortsätter att vara
oridbar och ingen diagnos är ställd när jag skriver detta den 9.6.
Mardoc har haft besök av kiropraktor Lars Liljeholm och equiterapeut Angelica Johansson och Lollo Persson. De har hjälpt honom under denna resa och vi har promenerat i skogen en del. Jag har helt tagit bort att jobba honom på töm eller under sadel eftersom Mardoc då visar besvär och vi inte har någon diagnos. Stora hagar och full rörelsefrihet är ju ändå rätt skönt denna årstid.
Den 8.6 var Mardoc till Ultuna och gick igenom en skintrönken av hela kotpelaren från öra till svans. Inte ben då han inte visar någon hälta.
Idag fredag har jag pratat med Jonas Tornell och tyvärr visar scinten besvär i de områden vi redan behandlat tre gånger. Men nu vet Jonas EXAKT var i området. Dock vet vi ju nu att det är helt ok allt annars :) som tex halskotpelaren mm.
Vi beslöt att jag skenar ner till skåne på måndag morgon den 13.6 för att bedöva området och rida. Tyvärr måste jag och min arm rida Mardoc som inte blivit riden på tre månader. Men det ska nog gå en liten stund så att jag hinner känna. OM han då känns som han ska VET vi att han har sitt smärtbesvär där. Endel hästar kan ju visa på scint utan att ha besvär.
Om det inte ändrar något måste vi leta mjukdelsbesvär. OM han känns bra ska Jonas klura ut HUR vi ska behandla för att försöka lösa problemet.
Svagt hopp finns alltså. Kanske. MEN jag ska ju operera min arm på onsdag så vi kan ju vara sjuklingar ihop Mardoc och jag.

Tis 20.6
Jaha, länge sedan jag skrev några rader och det beror på att det varit rörigt både med min axel och med Mardocs problem.
MEN
Vi var hos Jonas den 13e och jag fick rida både före och efter vi bedövade de punkter som scinten visat. Mardoc var som han ska vara efter bedövningen :). Problemet sitter muskilärt så Jonas la en skarp behandling där och vi åkte hen med 50-50 hopp i alla fall :).
Inga restriktioner vad gäller rörelse men han ska inte belastas av ryttare på 14 dagar. Gärna på töm och för hand i skogen. Plegiciltuber med hem :)

Den 15 opererades jag och då har mina snälla stallkamrater hästpassning och tar hand om Mardoc. Borstar, mockar och fixar foder.
Operationen gått bra enligt läkaren och för mig var det bättre än jag trott.
Dagarna efter har varit jobbiga med värktabletter somjag måste ta men som gör mig slö och dåsig samt att magen inte gillar dem. På torsdag ska jag till sjukgymnast 10.00 så får vi se. Jag känner tyvärr ingen skillnad på hur armen fungerar och hoppas det handlar om träning och vana.

Mardoc får hjälp av Lars med promenader i skogen inkl jogging och Charlotte longerar. Camilla Berg ska sen börja rida honom är planen.
På onsdag ska jag prata med Jimmy Inserte om sadeln när han kommer hit. Kanske kan vi göra något. eller ny sadel eller ... Knepigt hur som helst.

Tjing så länge :)

Lör 25.6
Liten rapport om ingenting egentligen. Mardoc har gjort väldigt lite denna vecka efter min operation, men startar idag upp med longering av Charlotte, som även ska upprepas i morgon över bommar. Därefter ska Camilla Berg komma och rida lite, men det är jättemycket broms i skogen så vi får variera tänket lite. Känns knepigt. Sadeln ligger inte vettigt alls så jag får palla upp den med Mattispadden och lite annat till att börja med. Sen måste jag byta. Därför är min childeric Dac nu till salu. 10.000:- är nog ett vettigt värde. Begagnad och väl använd. Brun. Nya kostar 37.

Sön 26.6
Longerandet var både bättre och sämre idag. Mardoc ser bättre ut i kroppen och jobbar fint med bommarna MEN var rätt dryg mot Charlotte och genade samt segade så det är svårt att få honom i arbete. Dock tycker jag att det är bättre att han startar upp lugnt och lite segt nu när han ska igång igen, vore knepigt om han hade sitt vanliga höga tryck med ny handler. Kan som bekant vara både vass, snabb och fräck.
På em hade han tappat h framsko så ridningen måndag morgon blir inställd, men Fredrik kommer på Måndag fm och skor så kanske hinner Camilla hit och rida en sväng ändå. Min arm något bättre :) :) :) och jag tränar på med mina rörelser jag fått från min sjukgymnast. VILL RIDA SNART !!

Mån 27.6
Fredrik skodde om Mardoc helt och Camilla kom hit och joggade Mardoc + liten kort utetur. Ser seg och på bogarna ut men inge tok.

Tis 28.6
Lars Liljeholm var här på morgonen och NU fick han fixa kotan i ryggen. Han kunde även jobba höger bogspets och v armbåge. Jag blev jätteglad över ryggen som lars inte upplevde att Mardoc hade ont i alls nu. Hoppfull igen :) ! Jippieee !!

Ons 29.6
Camilla red vid 13.30 och invigde ridflugtäcket jag köpt så att Mardoc kan vara lite mindre utsatt när han ska jobba. Tycker att han hängde mindre på höger bog och att hag drev på bättre :). Jobbade bara 20 min och i Camillas hoppsadel. Fick vara inne efteråt för idag är det galet med broms framförallt bakom stallet.

Tor 30.6
Camilla Berg var här och red igen, idag utan pleg men bara på banan. Vände en gång men annars ok :).