Hemsidan hade hela 3380 besök Aug - Dec 2015. Hemsidan hade hela 3380 besök Aug - Dec 2015.
GOTT NYTT ÅR !!
Nu ser vi till att TILLSAMMANS skapa ett riktigt bra 2016 !

1 JAN
Idag var det en vilodag för Mardoc, och Lili kollade till honom samt mockade mm åt mig. Jag hade en lite orolig sovmorgon då min älskade Rasmus firade Nyår i RIO på stranden ihop med miljontals andra. När han sedan vid 10 hörde av sig med fantastiska bilder och film från det enorma fyrverkeriet omvandlades oron till ren glädje. Tänk att min fina unge är så klok å trygg och nu verkligen klarar sig själv ute i stora världen :) Stolt mamma såklart :)! 

2 JAN 
Det blir kallare nu igen så idag tog jag med tjocka halstäcket till Mardoc. Red ett lugnt lösgörande pass på kandaret som jag nu ridit på i 5 dagar, och nu kan jag faktiskt konstatera att han är fortsatt fin i munnen och skummar bra även på detta :). Gör ett fint travjobb, lite stingslig i galoppjobbet men sköter sig i allt utom en gång då han reste sig. Jag måste verkligen låta bli att hamna i den fällan ! Han känner mig för väl den rackarn.

3 JAN
Tömkörde över litet hinder och travbommar, det är kallt idag me trots det blev det bara en riktig brallserie, annar jobbar han så fint med sin numera välkända övning. Ska kanske klättra upp och rida övningen nästa gång ? Vore så kul att kunna hoppa honom lite uppsuttet. TROR JAG ......
Idag beslöt jag mig för att det blir GNESTA RIDKLUBB som jag tävlar för i år. Jag är medlockad dit av Maggan och fler av våra Tanter kommer att ansluta dit. Jag är lovad att inte behöva göra ideellt arbete på plats i Gnesta eftersom tiden inte finns, men har sagt att jag kan jobba hemifrån med något som behövs. Vi får se hur det blir.

4 JAN Måndag
Idag slog Amaryllen ut i full blom med 4 klockor :) de är så fina !
Ute är det -11 på morgonen och jag blir kvar hemma med papper och uppdatering av hemsidan. Åker ner och rider lite senare då det blivit förhoppningsvis LITE mindre kallt. Trodde jag ... Brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Red ett riktigt bra pass där han jobbar på trots att jag var lite tjatig. Jobbar med skolor och byten så till slut kunde vi knyta ihop dem hyggligt. Svårast till vänster och det är bogarna som ligger fel oftast. Knepigt.
 

5 JAN Tisdag  -14  Näääääääjjjj Brrrrrrr
Hur ska jag överleva kvällen ?? Har träningar 17.40 - 21.40 och ser väl ut som en glasspinne sen. HU.
Önskar att dessa svinkalla kvällar kunde tillbringas i värmen med eleverna enskilt för tex ridlära som anpassas till var och en. Du som läser detta och vill det säg till mig och ge mig ett förslag på innehåll så förbereder jag det åt dig. Nu ska jag till stallet och se om det går att rida.
Klart det gick att rida :) men jag tömkörde utan bommar men med massor av övergångar, ochjag höll mig varm och Mardoc gick dessutom riktigt bra :)  På kvällen imponerade mina elever på mig genom att ALLA kom och red bra pass trots att det stod -16 när vi var klara. Jag frås men bara lite på slutet, dubbelt av allt funkade i alla fall den kvällen :) med allt menar jag underställ, ylletröjor, jackor, vantar, och termobyxor. Sen en fleecefilt runt axlar och rygg och ständigt gå, gå, gå så klarade sig även fötterna nästan. men Brrrrr !

6 JAN Onsdag  - 14 på morgonen så jag åkte hemifrån 9 idag.
Bra med pappersjobb hemma innan.
Har börjat planera programträningar, håll utkik för det börjar bli dax snart. Ska bara hitta en domare som nappar på värmefilt mm :). Red ett jättebra pass med skolor i trav och galopp, skrittjobb med skolor och framdelsvändningar och sen lite piruettgalopp blandat med bytesserier. Han var på gott humör idag och ibland undrar jag om han egntligen är en isbjörn eftersom han alltid är bäst så här års. Knasigt att alltid toppa ridbarhet och form när inte en enda tävling finns i hela sverige :) Smart va :)!! Nåja, just nu är vi inte riktigt startklara i år så jag hoppas kunna vara redo i slutet av februeri då Södertälje öppnar vår säsong.
Det var sedan skönt att krypa in på Coop och jobba, på hemväg visade bilen -20 Brrrrrrr.

7 Jan Torsdag  -22 på morgonen !
Jag stannade hemma till 9 innan jag åkte till Mardoc, brrrrr jag hoppades på lite bättre temp när solen kommit fram. Mardoc släpps ut 8 varje morgon så han hade varit ute en timme då jag kom. Han fick komma in och äta 1 kg hö medan jag mockade och fixade fodret. Bra med grovfoder i många men små givor såhär kalla dagar. Han hade ju då även chans att dricka. När jag var klar tog jag på tömkörningsgjorden och gick ner till ridhuset för att jobba en stund. Det var såå skönt för oss båda att få röra igång kroppen. Mardoc gick såå satans bra och jag fick till ett superjobb i båda varven. Han var riktigt loss i kroppen och med bjudning och lydnad i knoppen. Vartefetr vi jobbade åkte min mössa och min jacka av och jag var ändå svettig. Man klär sig för mycket för så mycket aktivitet. Mardoc fick behålla den tunna yllefilten och såg varm men inte svettig ut efter jobbet. Jo föresten, svettiga öron hade han. Jag har klippt honom så att rygg, länd och kors har kvar pälsen, skönt när de går ute och det kommer kall snö på täcket. När jag åkte från stallet var det -8 så kanske kvällen blir dräglig i ridhuset. Hoppas.

160107 Tömkör i - 18
160107 Tömkör i - 18
Mardocs klippta rumpa
Mardocs klippta rumpa
Mardocs klippta rygg
Mardocs klippta rygg

8 Jan Fredag - 7
Red ett galopppass i lätt sitts och olika tempon och serpentiner. Skönt att bara ligga och rulla i galopp ibland.
På kvällen bläddrade jag på TVn och VIPS var flera timmar fyllda med fantastiskt bra träning av fina hästar. Carl Hester Clinic :)! 

9 Jan Lördag
Idag var det Mardocfritt för min del :) jag har träningar på Hista + jobb så istället för att jag stressar som en galning tar Lili hand om Mardoc som får en vilodag :). Sovmorgon är mysigt ! Tack Lili :)!
 

Bäver ?
Bäver ?

10 Jan Söndag
Red ett lösgörande pass innan dagens träningar startade. Perre hade plogat både stigen till ridhuset och hela ridhusplanen redan när jag kom vid 9.00. Proffsigt skött anläggning alltid :)!  När jag sen bad om ursäkt för att Mardoc förvandlats till en bäver så fort snön kommit och börjat gnaga på staketstolpen fixade Perre direkt fram slystammar som han la i hagen :) !  Mardoc jobbade ok men var på hugget efter vilan igår.

11 Jan Måndag  +-0 och det vräker ner snö !
Idag var det dax för årets första CT träning, och vi fick en riden tränare på "Trollis" till sällskap. Det är roligt att rida tillsammans, och när Marren pustar jobbar Camilla Trollis och tvärtom. Hästarna uppskattar varandra och Mardoc blir "trygga farbrorn" i de yngre hästarnas sällskap :). Bra för trollis att gå med andra hästar än de i hans stall. Vårt jobb gick idag riktigt ok när jag en gång för alla tog itu med mitt sidvärtsjobb. Nu är det paralella skänkelvikningar ett tag framöve som gäller. Både i galopp å trav. Marren duktig och vi gjorde till slut helt ok tvärningar och även fina ökningar i trav :).

För er som vet att min älskade Rasmus är ute i stora världen kan jag meddela att so far soo good :)! Han rapporterar nästan dagligen om sin upplevelse och verkar må kanon. Just nu är han i Peru och ska försöka ta sig till Machu pichu ( vet verkligen inte hur det stavas ) och besöka inkaleden. Mamman tycker det är läskigt :).

12 Jan Tisdag
Snabbt idag fick det bli, tömkörning så håller både Mardoc och jag värmen :) bommar och hinder stod för dagens underhållning, nästa gång ska jag göra detta jobb uppsuttet är planen :) vore så kul att prova om han kan sin övning även riden. Såg fin ut idag.

13 Onsdag  Migränmorgon. - 10 .
Jag åkte till stallet efter medicinen hjälpt mig,  Mardoc har vilodag på onsdagar men var så på tårna i hagen av den iskalla vinden så jag tog honom för hand och gick 40 min i Camillas ridhus. Bra att kunna få komma inomhus och leda bort lite energi utan att behöva störa Mona som var i vårt ridhus.
Min mamma 73 år ( och även hon som en duracellkanin ) ramlade idag och bröt armen :(. Ska opereras.
Stackars henne :(. Bra trots allt att inte skallen fick en smäll, eller benbrott så det blir kämpigt att gå. Duracellkaniner behöver som bekant röra på sig, annars brinner de upp !!

14 Torsdag
-17 då jag red. Blev träns och ländtäcke på Mardoc och utan sporrar på mig. Jag behöll termobyxorna på :) och fick byta handskar en gång men jackan åkte av :). Mardoc gjorde ett bra jobb med mycket skänkelvikningar. Inga sura miner men han har det jobbigt undan vänster skänkel. Så duktig och försökte verkligen trots det.

15 Fredag - 21 när jag åkte till stallet på morgonen Brrr.
Tömkörde så att även jag höll värmen :). Beslöt att vara extra petig på hur han höll spåret hela varvet runt, dvs jag kan stå kvar på min fläck och inte behöva flytta mig för att parera att han ömsom genar med en bog och ömsom viker halsen och glider utåt istället. Jag fick verkligen vara tät med hjälpgivningen men jisses va bra effekt det hade på jobbet i kroppen på honom :). Kunde till slut klara hela varven runt i alla gångarter omväxlande på 10, 15 eller 20m radie åt båda håll :). Det kallar jag precitionsarbete :). Nu ska detta tas med till det ridna jobbet.....

16 Lördag - 21,9 på morgonen.
Red för att jag helt enkelt måste för att i morgon kommer Mardoc att vila eftersom jag har träningar så att jag inte hinner rida. Tur var väl det för Mardoc var laddad och behövde verkligen rastas. De är ju lugna i hagen och då måste han få röra sig en stund varje dag. Jag vill inte ha en hagskada för att jag smiter. Höll värmen bra och kunde rida utan jacka. Inga sporrar och på träns så ibland blir han lite väl stark när jag vill att han sitter ihop ordentligt. Men ett annars bra jobb med hyfsad koll på spår och exakthet till slut. På kvällen mat på Kina och bowling efteråt med Janne. Lars fick till en runda på 175 vilket är skitbra :)!! Vi spelade tre rundor och vann varsin så kamratskapen bestod :).

17 Söndag  - 14  VILODAG för Mardoc. Såg nöjd ut i solen :) Nästa vecka börjag vi med lite högre frekvens gå mot säsongen. Kommer att rida för Camilla två gånger i veckan framöver och ska försöka få till några programridningar oxå.

18 Måndag  -14
Idag var det galopp och uppsutten "hoppning"  på schemat, han är verkligen ingen begåvning i hoppning denna Mardoc, men lydig och galopperar över sin lilla bana ( 40cm ) mellan sidvärtsjobbet och piruettjobbet. Klonkar dock i bommarna istället för att taxera lite. Men, men det är i alla fall lite gympa att kravla sig över dem.

19 Tisdag  - 8  CT
Idag var det svinkallt, mer kallt nu än vid -15 känns det som. Brrrr
Nu går vi in i lite skarpare jobb med Mardoc inför säsongen, vilket innebär att jag rider för Camilla
minst två ggr i veckan ett tag framöver. Det är så många moment i mina klasser som skall tränas att när det närmar sig och jag ska skärpa kvaliteten så hinner vi inte med på endast en träning. Idag var det travjobb helt och hållet, efter uppvärmningen som görs i alla tre gångarterna. Som avbräck till travjobbet gör vi skritt med koll av steglängd och tempon samt skrittpiruetterna. Dagens arbete vart jättebra och jag hade en ridbar och accepterande Mardoc att jobba med :). Fick till bröstkorgen riktigt i skolorna utan motstånd flera gånger :). Med motstånd menar jag att han spänner kroppen istället för att bli smidig i början. Duktig. Ökningarna var ochså bäriga och fina, dock lite mycket passage i upptagningarna eftersom vi tränat den den vägen :), men det är ju ett ok misstag just nu. Övade att växla till samlad trav istället och det gick efter ett par försök. Många signaler han ska lära sig och ta rätt med snabba signaler. Jag måste verkligen ha rätt tajming och exakthet i mina signaler. 


20 Onsdag  -16  Blev en vilodag för Mardoc pga jag kände en begynnande migrän på morgonen och måste avvakta hemma till jag vet att det släppt. Jag kan inte köra bil om det bryter ut och är jag då i Dunker ligger jag risigt till. För Mardocs del är det ok med vilodag, normalt har han 2 i veckan och onsdagar brukar ju vara en av dem. Såhär vintertid vill jag dock röra på honom 6 dagar i veckan eftersom de rör sig för lite i hagarna.
Men men. När jag väl kom till stallet såg han nöjd ut med att få stå kvar och sola sig :)

Goda nyheter har jag fått både från Rasmus som nu är framme i Columbia efter en bussresa från Peru
som tog 72 timmar och från min mamma som nu fått sin brutna arm opererad och vaknat upp ok efter narkosen. Hon var kvar på sjukhuset över natten men ska få åka hem nu på em. Rasmus hade ringt henne från Columbia, han vart nog orolig när han hörde att hon gjort sig illa. Goa unge.

21 Torsdag  GRATTIS min älskade LARS på 45-årsdagen !!!!
Red för CT idag igen, det stod galopparbete på dagens schema och så blev det. Vi jobbade skolor med focus på sidvärts, bevakade formen som var riktigt bra :), jobbade med piruetterna som är lite stora men utan stök :),
och vi tittade på serierna som är lite ivriga och behöver halvhaltas lite för att få sådär lugna och bra. Fint jobb :)!

22 Fredag  CT  
Red ett fint värmningsjobb och bra travjobb med linjer ur ST G och MSV A. Kanske var vi lite slitna av veckans skarpa läge eller nåt för i galoppjobbet kunde jag inte rida vänster sluta igen. ALLS. Sykbryt. VARFÖR har jag fastnat i denna rörelse år efter år ?? Jag blir GALEN !!
Beslöt att nu ska jag filma dessa slutor och gå hem och studera för att försöka instruera mig själv.
J-A skitridning. morrrrrrrr. På mig alltså, inget ont om det stackars försöksobjektet = Mardoc.

23 Lördag  VILODAG helt.

24 Söndag 
Tömkörde över bommar och hinder på morgonen innan mina träningar. Kändes glad mjuk och pigg.
I vänster varv fick vi riktigt fin och bärig mellangalopp över hindret, det kändes som om han blev riktigt loss i kroppen där. Gjorde många övergångar mellen tempon och gångarter i höger varv och till slut låg han balanserat och fint i formen. Vill gärna dyka framåt lite i övergångarna neråt och trycker lite uppåt i övergångarna framåt.
Avskutade med att i skritt gå sidvärts längst väggen med baken till vänster om framdelen. Blev fin och jag såg hur han behöver göra. Ska träna uppsuttet på det. Jag SKA lösa nyckeln till v sluta i år, blir galen annars.

25 Måndag
Blir en oplanerad extra vila idag då jag inte hinner jobba Mardoc alls. Min mamma bröt armen i förra veckan och har opererats. Jag har inte hunnit hälsa på henne än men idag ska jag åka till henne efter stallet och morgonens träningar och det ska bli så skönt att få pyssla om henne ?? lite. Hon är uppe och far runt så jag ska ansluta till hennes dagsplan och vi ska nog lyckas få till en lunch eller middag ihop. Blev en KANONDAG :) !!!

26 Tisdag  +5 och REGN :) !
Nu försvinner den vackra vintern och förvandlar allt till isgata igen. Suck. Tur man har broddar både på sig själv och på hästen. Tog med regntäckena till stallet igen. I januari. Tokigt.

27 Onsdag
VILODAG idag men Mona masserade igenom Mardoc och Biolightade nacken.
Annars kändes han fin tyckte hon.

28 Torsdag
Red på morgonen och Mardoc var märkbart pigg och på allerten :) härlig bjudning hela passet och vi kunde jobba med piruetterna utan att han hade åsikter om när och hur. Han är sååå härlig att rida när han har den här snälla bjudnngen och inte är vass. Knepig häst men riktigt riktigt fin när allt stämmer. Kul :) !
Om det var massagen och biolighten eller vilan vet jag inte, men har en känsla av att Monas hjälp var värdefull.
Hon har ju knådat honom förut och vet hur han brukar kännas så därför var det intressant att höra vad hon upplevde denna gång. Kommer mer helt klart.

29 Fredag 
CT kl 10.00 och jag kan rida i mina sommarhandskar idag :) +7 och blåsigt vilket innebär att min hemmabana torkar och smälter is :), längtar hem när vårsolen lyser :) i JANUARI ??!!
Nåja. vi jobbade idag med både arbeten i trav och i galopp, och tittade såklart på skolor och piruetter.
Mardoc var riktigt ridbar om än inte så pigg som igår. När vi kom till de förbannade slutorna till vänster i galopp lackade jag ur på min dåliga ridning och bad Camilla rida. Jag kan liksom inte rida efter hennes instruktioner just i den rörelsen, jag hamnar fel i min inverkan hela tiden ÅR efter ÅR . Jag får tokspel samtidigt som det triggar mig något oerhört att jag SKA lära mig hur jag på just denna häst måste rida. Jag studerade noga Camillas jobb och hennes inverkan, Mardoc jobbade bra och följsamt och till slut sa Camilla att nu går han som han ska.
Jag fattade ingenting för det såg absolut INTE ut som det skulle. När jag sa det till henne DÅ gick det upp ett ljus för oss båda :). Vi båda rider ju efter vilken känsla Mardoc ger oss i det jobbet, men det ser INTE ut som det känns :) inte underligt att min känsla krockat med Camillas instruktioner !! Äntligen begrep vi båda två vad som var problemet :). Camilla fortsatte att rida eftersom hon måste förstå hur han känns när det ser ut rätt, och jag instruerade hur det såg ut. VILKA fina slutor till vänster det blev :) och va skitnöjd Mardoc såg ut när vi jublade och vart jätteglada båda två :) !  Vi avslutade jobbet med att ha gjort fem jättefina ingångar och slutor till vänster i galopp. Nu får Mardoc smälta detta över helgen och så rider jag för Camilla på måndag igen :).
Nu Jävlar ska vi lösa denna knut :) Tjohoooo va spännande :)!

30 Lördag
+ 7 och det har stormat hela natten men som tur är har det mojnat på morgonen när jag åker till stallet.
Fixar ut lite leksaker i ridhuset och hämtar sen Mardoc. Tömkörning över bommar och små hinder idag efter gårdagens lite jobbigare arbete. Idag hade jag dels en travserie på 4 bommar varav de två i mitten var upphöjda, och sen ställde jag ut två sockerbitsbommar med 6,5 meter emellan länst sargen. Mardoc tog i på andra hindret som om det vore 2m och efteråt bockade han malligt över att ha klarat detta svåra :)
Såg verkligen ut som om han hade roligt :)
Var nog skönt att få rejsa och bocka lite och lossa upp kroppen. Lydig hela tiden så det var inget bekymmer för mig, bara kul :).

31 Söndag
VILODAG Helt.

Sammanfattning Januari: 14 ridna dressyrpass och 8 övriga arbetspass.
Vilodag utan arbete alls = 7
Promenad för hand 40 min inomhus = 1
Tömkörning utan redskap = 2
Tömkörning med bommar och hinder = 4
Hoppat uppsutten = 1
Ridit markarbete = 9
Tränat för CT = 5
Massage + Biolight = 1