NOVEMBER 2021 
Rosse fortfarande under rehab.
Känns fin och blir starkare för var dag !

1 Nov Måndag
Idag för 26 år sedan blev jag mamma till världens finaste Rasmus :).
Stort Grattis älskade du, och när du snart kommer hem från ditt FN uppdrag i Mali ska vi fira din födelsedag ihop. Som jag längtar !

Rosse tog jag en ridtur på runt Valnars, och vi galopperade mest och han känns fin och glad :). Hittade en fästing på honom för första gången.  Jag passade sen på att åka och hämta 50 balar hö i Sparreholm. Tyvärr inte något som passar Lena riktigt men nu fick jag tag på ett hö som jag tror Rosse ska äta. Det är tyvärr lite för hög proteinnivå men eftersom jag blandar med det som har lägre värden ska det nog funka. 
Lena går i Gurras hage och stannar kvar där än så länge. Skönt :). 

2 Nov Tisdag
Idag red jag på banan ett pass :). Efteråt hade jag ett stort leende i hela ansiktet. Rosse var ivrig :) och jobbade jättefint med sin bålgymnastik. Min plan är att han ska jobba i sin bukmuskulatur och i sin strech i sidorna medan han lägger på olika nivåer av kraft bakifrån. Å det funkar :). Han skummar i munnen, ligger lagom framme i handen och han går framför skänkeln i det precis som jag önskar :). Små korta stunder i varje olika moment så att han hela tiden ökar eller minskar anspänningen i kroppen. Och han är med mig jättefint. :) Jippiee !! Efter ca 20 min rider vi sedan ut runt åsen. Jag travar på grusvägen och han är kvar fint i samma jobb även där. Sen skrittar vi hem och i den långa nerförsbacken går han med samma långa steg som på platta marken idag :). Härliga häst, nu börjar jag tro på att du kan komma tillbaka !
Träningar på Näsbyholm på kvällen. 

3 Nov Ons 
Migränmorgon som jag fick medicinera bort. Som tur var har Veronica kommit hem från Holland igen så hon tog morgonfodringen och utsläppet innan hon åkte till jobbet. Stort tack !
Jag har träningar på Salvartorp på fm och det regnar så jag väntar med Rosses jobb till senare eftersom det är min lediga ons från Coop. Blev vila för Rosse, jag och Lars åkte till Eskilstuna och hämtade en silagebal med hö som har lågt proteinvärde och är finstråigt så det ska passa Lena hoppas jag.
Hon stannar bra i Gurras hage där det finns mat, men hon är fet som en julkula igen tyvärr. Måste sära på dem innan vintern men hur ?
Lars och jag stannade i Kjula och käkade påväg hem. Mums :).

4 Nov Tor
Idag red jag ut långt vid lunch. Härlig tur runt gästgivaregården-fridhem-ekedalen och stigen hem. Rosse var lite slö i värmen (13)
men annars härlig. Vi behövde en lugn lång tur idag både han och jag :) 

5 Nov Fre
Tandläkaren kom idag och kollade alla tre hästarna. Rosse hade lite vasst långt bak på höger sida så det slipades ner. Inget som var relaterat till utrustning eller som utrustningen kommer att påverka. Lena var jättefin och det behövdes inget i år igen :) 21år och jättefint i munnen :). skönt att det är gjort nu. 
6 Nov Lör
Rosse fick jogga på töm och han var så fin :) Träningar på Hista hela fm innan Coop 15-21. 
7 Nov Sön  Idag är det -4 och svinkallt !
Rosse vilar då jag har träningar på Salvartorp 9-13 innan Coop 15-21. Brrr vad jag frös för att jag var ovan :)

951101 Nyfödd Rasmus
951101 Nyfödd Rasmus
210723 Rasmus vuxen
210723 Rasmus vuxen

8 Nov Mån
Red Åsen till Starrkärr och vägen hem. Han var så härlig :)!
Vi travade hela vägen hem i olika tempon. Uppför den svaga uppförsbacken drev han så bra i båda bak och var så fin i båda tyglarna :) Glad !
Coop 12-21.

9 Nov Tis
Ösregn så idag gav jag mig inte ut på något utan gjorde undan innegrejjor som jag låg efter med. Skönt när skrivbordet är rent och huset dammsuget innan jag ger mig iväg till Hagby för träningar hela kvällen.
10 Nov ons
Tömkörd i vattenpölar å Rosse tränade benlyft jättebra på banan idag.
Coop 12-21.

11 Nov Tor
Idag åkte Rosse och jag äntligen till CT för att få hjälp igen :). Jisses va vi är rostiga, men va kuul det är att få jobba ihop igen. Kadanz zåg jättefin ut i sitt arbete men jag saknar Dianella som ju inte finns mer. Träningar på Salvartorp på kvällen 17-21.
12 Nov Fre
Rosse och jag red Åsen + Canaxa och hade en härlig start på denna fredag. Sen Coop 12-21.
13 Nov Lör
Rosse och jag tog en lång tur upp på åsen först till starrkärr och sen vidare till pekaren. Fin stig och fint väder. Sen red jag grusvägen hem i blandat trav och galopp med massor av övergångar och skolor både hit och dit. Vägarna är ovanligt hårda trots hösten, och jag känner det i Rosse genom att hans svikt minskar. Inte mycket men lite. Ska rida mer på bana / ridhus nästa vecka och se vad det ger. På kvällen åkte vi till Strängnäs och hämtade först upp Åsa och sen till Bio och se senaste James Bond :). Rätt ok film men för mycket av allt - precis som en Bond ska vara :). Kul att gå på Bio igen :) länge sen sisst !
14 Nov Sön
Utsläpp och fix av stallet innan träningar 9.00 - 13.00. När jag kom hem hade den underbara mannen lagat köttfärssås och spagetti som var precis klar att slå sig ner och mumsa på :). Såå gott efter en jobbdag. Vi slöade lite efter maten och sen var det dax att gå till stallet och hästarna. Det var nästan mörkt men Carina och jag tog med oss de båda stora och gick runt Valnarstorp. Så skönt med en rejäl powerwork. Eftersom jag var ledig ikväll oxå blev det sen lite lugnt hemmafix innan nattfodringen 22.00.

15 Nov Mån
Härligt ridpass på banan :). Perfekt underlag och jag spårade diagonaler, medellinje och 8m volt vid x åt båda håll. Sen red jag arbetet på de linjerna. Å vilket jobb :). Jag rider på träns och utan sporrar så Rosse var lite döv i början. Sen tog jag ett spö och då blir han känslig, allert och med på noterna. Tror jag max petade med spöet tre ggr under passet. Vi jobbade med små ändringar men jag ville ha svar kvickare. Å så blev det :). Skolor i korta bitar med ändring av tempon och steglängd samt varierande böjning. Jättefin till slut :). Galoppjobb med piruett förberedande jobb som kändes så bra att jag till slut vände en hel åt vardera håll på meddellinjen.
Galoppserier och 9 tvåor satt direkt, å ettorna likaså men med en tvåa i mitten ca. Skrittade ut runt fotbollsplanen med passage -piaff-passage övergångar på gräsremsan. Sååå glada båda två efter det jobbet :). Härliga häst !

16 Nov Tis

17 Nov Ons

18 Nov Tor

19 Nov Fre

20 Nov Lör

21 Nov Sön

 

22 Nov Mån

23 Nov Tis

24 Nov Ons

25 Nov Tor

26 Nov Fre

27 Nov Lör

28 Nov Sön

 

29 Nov Mån

30 Nov Tis