SEPTEMBER 2021 
Rosse fortfarande skadad. 

1.9 Onsdag
Rosse pleggad ute i sin lite större hage och nu verkar det ha blivit rätt. Han är lugn och äter sill hö så han är ute hela dagen :)
Jag har träningar på Salvartorp och sen Coop 12-21.

2.9 Torsdag
Idag kunde han vara ute hela dagen utan plegg :). Lena blev skodd och jag hade en jättebra dialog med Fredrik ang Rosses skoning och planen kring det.
Lars ringde från skogen och bad mig ta med en påse för han hade mycket kantareller där han röjde idag. Kul ! Mumsigt ! Glad !
Träningar på Salvartorp på kvällen.

3.9 Fredag
Lars åkte med Göte och Zingo till Norrland för att jaga en vecka. Med dit åkte även Kent och Roger så de får nog kul :). Jag fixar med båda hästarna på fm, räknar höbalar och lägger ut att jag vill sälja 150st. Efter 10 min är det sålt till Camilla Berg som hämtar på söndag. 2st köar om de ångrar sig. Skönt, men en usel höaffär för mig. Coop 12-21. och sen fodra hästarna. Kristin som är nere över helgen tog med Aramis så han inte skulle vara ensam hela kvällen. Rastad och klar när jag kommer hem alltså :) Tack !
4.9 Lördag
Idag började Lars beskära våran fina Lönn på morgonen. Han säger att han gör det för att jag ska slippa kratta löv i år :) men det är fö att hjälpa trädet att kunna klara sig mot stormarna. Det känns vemodigt men ochså jättebra för utan trädet på tomten blir det jättekonstigt. Kluvet iaf :).
Mamma skulle komma hit tidigt så vi fick en skogsdag ihop men hon dök inte upp förrän till lunch så det blev bara några timmar. Vi tog med Aramis på första svängen i skogen. Vi hittade inget mer än lingon men kunde ändå käka kantarellomelett till lunch på det som jag plockade på torsdagen. Sen åkte mamma hem vid 15 eftersom hon skulle till vindö på middag. Jag kände mig rätt ensam på kvällen men satte fart  med att måla två dörrar till hallen så då gick kvällen snabbt iaf.

5.9 Söndag
Fixade med bägge hästarna på fm och körde Lena runt dammen. Rosse fick på sig sin sadel, benskydd och träns och så gick jag runt magasinet med honom. Han var så glad att få jobba igen :). Ser riktigt mallig ut med sadeln på. Tycker att han skrittar jättefint stundtals. Både i uppförslut och nedförslut. Glad !
Vid 13.30 kommer Camilla Berg och Kim och vi lastar ut 153 balar hö. Så då behöver vi inte gå till gymmet idag heller säger Kim :). 
Jag går med Aramis, duschar och sen åker jag till Hölö för middag hos en barndomskamrat :). Supergott och jättekul att ses igen efter 40 år !
Jisses vad vi surrade oss genom kvällen, jag var inte hemma förrän 23.30.
Tack Helen, ses snart igen !

210901 Pleggad och större hage ger lugn.
210901 Pleggad och större hage ger lugn.
210903 Betar en stund som avbrott på dagen.
210903 Betar en stund som avbrott på dagen.

För att rädda våran jättestora Lönn som är gammal och ihålig och snart inte klarar de höststormarna som kommer över sjön blev vi tvungna att beskära det i år.

Med skyliften bredvid ser man hur stort trädet blivit.
Med skyliften bredvid ser man hur stort trädet blivit.
många traktorskopor blir fulla innan allt är borta.
många traktorskopor blir fulla innan allt är borta.
Annorlunda :(.
Annorlunda :(.

6.9 Måndag  
Stallet klart på morgonen, rosse ute utan plegg hela dagen. Träningar här hemma innan Coop 12-21.
7.9 Tisdag
Rosse fick idag på sig sadeln mm igen. Vi gick upp till sandgärdet och sen genom skogen över åsen och grusvägen hem. Jag tycker han skrittar på bra genom kroppen så nu kanske det är lite bättre iaf :) Glad !
Målar en vända till innan jag åker till Näsbyholm och har träningar på kvällen.

8.9 Onsdag
Efter frukost och promenad med Aramis åker jag 7.30 till CT och vi rider ihop :). Jag satt på Dianella för första gången, i min sadel eftersom CT bara har en. Det var såå kul att rida igen :) och på en så fin häst dessutom ! Tack !! Fixar stallet vid lunch, det är jättevarmt men Rosse får ha sitt flugregntäcke för då känner han inte flugorna. Jag skyndar hem, går med aramis, duschar och åker sen till Strängnäs och Planås ridhusbygge för nu ska vi lösa hur hela hennes övervåning ska byggas :). Såå kul att få vara delaktig i hennes bygge :). Först planering och logistiken runt foderhantering och sadelkammarens bygge och nu hela övervåningen. Undervåningen blir dels dagboxar men oxå groomspiltor som jag föreslog. Dörrar i sargen för hinderförvaring har oxå kommit på plats, samt förberett för en hel spegelvägg. Kul !
Gjorde sen ärenden på vägen hem. Promenad med Aramis, äta, städa, fixa bloggen och nu upp till stallet för nattfodring :).

9.9 Torsdag
Fixade stallet på morgonen, målade klart dörrkarmen, städade prylar hit och dit, tvättade några tvättar och lagade sen en form fläskpannkaka som jag bjöd Åsa på lunch med. Jättetrevligt med lunchsällskap och så tog vi en hundpromenad på åsen efteråt. Det gör vi om !  Jag badade Rosse på em för det var 22 grader ute och han rullar sig konstant i dammet. Försökte ha honom i sjukhagen och beta medan han skulle torka men det gick inte. Han blev jätteirriterad på de 2 ! flugorna när han var naken. Träningar på Salvartorp på kvällen. Städade lite till innan jag gick och la mig.
10.9 Fredag
Upp på morgonen och gick morgonpromenaden med Aramis till stallet så jag kunde fixa klart fodret innan jag susade till CT för att rida Dianella igen :). Såå kul :). Var tillbaka i stallet hemma 9.10 så jag hann både göra klart boxen och gå en sadelpromenad med Rosse runt fotbollsplanen. Han var riktigt taggad och nästan lite het :). Jag blev glad av honom idag, han skrittade mycket bättre och stod inte något med avlastning efteråt. Hän ÄR bättre :).
Lite gladare idag ! Åkte till Coop 11.30 - 17.00 och när jag kom hem hade Lars och hundarna kommit hem igen. Skönt. Vi tog en hundpromenad på kvällen, käkade lite och bara hängde med varandra. Jag nattfodrade och sen godnatt.

11.9 Lördag
Jag hade stallet klart vid 6.50, sen hem och pappra vid datorn en stund innan det var dax att gå tillbaka till stallet.
12.9 Söndag
F

210905 Morgonpromenad med Aramis
210905 Morgonpromenad med Aramis
210905 det blir fint :)
210905 det blir fint :)

Ibland går jag ut på Youtube och kollar på filmer som ligger ute. Häromkvällen kom jag in på gamla godingar som gav mig rysningar så bra de är. Här nedan får du 6 tips på fin underhållning :) Njut du med :). Gärna på stor TV bild för extra effekt.

210905 Han står bättre :)
210905 Han står bättre :)
210905 Dagens lunchgympa klar. Sålde 153 balar hö.
210905 Dagens lunchgympa klar. Sålde 153 balar hö.
210905 Helen Harrfors är kvällens kock.
210905 Helen Harrfors är kvällens kock.
210905 Vi göööör något !
210905 Vi göööör något !
hon bor fantastiskt :)
hon bor fantastiskt :)
210905 OKey, idag tar vi på sadeln och går runt magasinet. Kul !
210905 OKey, idag tar vi på sadeln och går runt magasinet. Kul !
Helen ägde Myggan som jag red jätteofta på gamla Djugårdsstallet.
Helen ägde Myggan som jag red jätteofta på gamla Djugårdsstallet.
210906 Står bra på morgonen.
210906 Står bra på morgonen.