JANUARI 2020 
Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1 Jan Onsdag
Vi kom hem från Marie och Claes härligt goda och trevliga Nyårsmiddag 02 på morgonen, Tack för en bra början på 2020 !
Vi fick sovmorgon till 8 eftersom Veronica tog stallet och hundarna oxå gillade att sova. Dagen ägnades sen åt stallfix, biltvätt, promenad och kontorsjobb innan jag satte mig i bilen för att åka och jobba årets första pass på Coop Mariefred. Rosse fick vila eftersom jag var seg och energin fick gå till jobb.

200101 Grön gräsmatta.
200101 Grön gräsmatta.

Bilderna talar om hur varmt det är och jag njuter av höstlikt väder ända in över nyår :)

200101 Årets första lunch
200101 Årets första lunch
200101 Biltvätt
200101 Biltvätt
200101 Badstranden översvämmad och öppen sjö
200101 Badstranden översvämmad och öppen sjö

Varje år belönar jag min flitigaste elev med en gåva av något slag.
2019 blev det TVÅ elever då
Camilla Söderbom och Jessica Holtin varit oskiljaktigt flitigast.
De fick varsin broderad tränsväska :)

Camilla Söderbom med Tailormade Under Cover
Camilla Söderbom med Tailormade Under Cover
Jessica Holtin med JogulumK
Jessica Holtin med JogulumK

2 Jan Torsdag
Idag red Veronica och jag ut på årets första gemensamma uteritt :).
Vi red till under 55:an till Byringe och tog järnvägen till Mosstorp och sen runt till Byringe och genom skogen och över 55:an hem igen. Hästarna var härligt avspända och vi kunde trava sida vid sida länge vilket är duktigt då de normalt inte har samma hastighet i den gångarten. Jag kunde sen ligga och galoppera lugnt bredvid Yra som töltade. Vilken härlig ridstart på nya året :).
När vi kom hem till stallet ringde jag till Anders Nilsson och sa att han kunde åka hemifrån. Han ska nämligen vaccinera våra tre hästar idag och så blev det. Skönt att vaccinera direkt, så kan Rosse ta det lugnt några dagar och jag hinner med allt kontorsjobb som ska göras :).
Både avslut och uppstart ska hinnas med.
På kvällen var det åter dax för Torsdagsträningarna på Salvartorp. Årets första elev var Emelie Krantz Lindberg med Ladykrasher som åker ända från Örsundsbro norr om Enköping :). 

Jag har beslutat mig för att gå till Gripens Ryttarförening 2020,
så även GARK ska jag avsluta mitt jobb med. Tack för fina år GARK :)!


3 Jan Fredag
Rosse vilar såklart idag efter gårdagens Vaccination. Visar ingen feber eller svullnad så det känns ju lugnt. Jag har telefonkontakt med Vet Ulrika Norell ang Lena som fortfarande är olika halt varje dag. Dock bättre men inte bra. Vi sätter nu in en kur Metacam så får vi se om det hjälper henne. Hon mår i övrigt lika finfint som hon ska. Jag jobbar 12-21 så får hämta på lunchen i Mariefred. 
4 Jan Lördag
Det har nu blåst i 3 dagar rejält, och vårat hus är iskallt då graderna ute ger huset en känsla av att det är varmt men blåsten gör ju att det är snudd på minus ute. Brrr. Veronica åker till Holland ett par dagar så jag har hjälp av Lars att ta in hästarna eftersom jag har träningar på Hista 10-14.30 och jobbar på Coop 15-21.30 idag. Trodde jag. Rosse låter inte Lars fånga honom och till slut ger han upp och ringer mig. En kollega som precis skulle gå hem hjälper mig och stannar kvar. Jag får susa hem och ta in honom och sen susa tillbaka igen. Jäkla knepiga häst !
Nu får han vara inne på em medan jag jobbar. Lars tar in de andra och fodrar.
Fortfarande ingen feber på någon.

5 Jan Söndag 
Fixade ut hästarna och gav Lena sin första dos Metacam innan jag gjorde klart stallet. Sen hade jag  Träning på Salvartorp 9-13 men bara en elev vilket har varit dåligt tryck på Söndagarna hela hösten. 
Rosse och jag tog en promenad upp över åsen vid sandgärdet och sen gick vi i ospårad skog tillbaka. Det blåser och han går då på tvären i tuppspatt, men i skogen blev det normalt igen. Jag joggade lite på grusvägen och tyckte faktiskt att han inte var helt ren fram. HU. Inte mycket utan mer på islagen som jag hörde det. Ska ha sinnena öppna om det är något galet på G. 

2020 rider jag för Gripens Ryttarförening
2020 rider jag för Gripens Ryttarförening
Ville dela denna med er, häftigt gjord :)
Ville dela denna med er, häftigt gjord :)
200107 Första träningen för CT idag :)
200107 Första träningen för CT idag :)

6 Jan Måndag
Idag är en röd dag, och jag har träningar på fm samt jobb på Coop på em. Sen är helgerna över och allt kan återgå till normala dagar igen :).
Min bana är så fin nu ! Ni som följt bloggen vet hur jag våndats och sörjt den ridbana jag hade men som blev nästan oridbar en tid pga att vi var tvungna att gräva om den. NU tror jag på att utesäsongen kommer bli riktigt bra igen, och jag jobbar Rosse där nu utan att det är för djupt.
Jippiee ! Ska planera kurser i sommar så ställ in dig på att komma och rida :).
Nåja. Tillbaka till nutid så hann jag jobba Rosse på töm. Jag ville se honom eftersom jag anade framhälta igår. Vi gjorde ett jättebra pass och inte såg jag något konstigt överhuvudtaget. MEN det betyder inte att det inte är något, bytesdjur parerar och döljer sina skador så de kommande dagarna får ge svar. Eftersom det är röd dag idag kan jag inte ringa och boka tid vilket jag önskar hade gått.
Rosse fick vara inne från kl 13.00 eftersom jag jobbar och han är för opålitlig att ta in av Lars. De andra två tog Lars in vid 17.00 och då fick alla 3 mat.  Allt ok vid nattfodringen 22.00 förutom en liten bula på Rosses hb utsida skena. En blödning helt klart. HMM. Kan ha gjort något i hagen, är det en sträckning i samband med slaget ? Klurigt.
Tur jag ska till CT imorgon.

7 Jan Tisdag
Åkte till CT och Rosse var jättefin ! Jobbade med traven och fick till fin samlad trav. Han kändes nöjd och glad. När jag började rida lätt för att lägga ner kände jag tre steg orenhet igen !!!Hjälp !!!
CT såg det och blev oxå fundersam. Jag ringde kliniken direkt jag kom hem men Izabella hade ingen tid före v.6. 
Jag bokade den och beslöt att försöka tänka på att han gjort något som känns lite ibland. Behöver nog inte vara jättefarligt. Försöker jag intala mig. Men som ni hör är jag orolig. 

8 Jan Onsdag
Idag blåser det rejält och är 8 grader varmt. Jag förmår mig inte till att göra något med Rosse utan låter honom vara i hagen hela dagen. Vid intaget innan jag ska till jobbet borstar och visiterar jag supernoga men hittar inget märkligt. På fredag kommer massörHelene så då får vi se om hon hittar något ovanligt. Ikväll kommer Veronica tillbaka från Holland så imorgonbitti får jag sova lite extra :)
9 Jan Torsdag
Idag ska jag vara hos Tandläkaren 12.30 och laga min trasiga tand. HU. Gillar inte att gå till tandläkaren men kommer vara glad när jag går därifrån. 
Denna vecka borde Rosse och Lena blivit skodda men jag har missat att ringa Fredrik. Ringde idag så får vi se när han kan komma. Han svarade torsdag eller fredag nästa vecka. Vädret är underbart, +6 nästan vindstilla och nästan soligt. Jag klädde på Rosse och med Lars i örat satt jag upp på ridbanan. Såå härligt att kunna rida hemma i Januari. Rosse var först lite seg och jag fick bestämmam mig för att ge honom lite tid att komma igång vilket lönade sig då han blev bättre och bättre hela passet :). Jag red lösgörande och sidvärts samt byten vilket var jättekul för nu kunde jaag göra tvåor igen utan trassel. Han fick massor av beröm och sen red jag ut vägen mot sandgärdet och upp över åsen. Jag travade på grusvägen och kände om han kändes konstig men han travade på friskt och slog ner hovarna i vägen utan tvekan. Efter skogen påvägen hemåt går det nerför och han var lika fin i islagen även på nerväg.
Phu det är nog faran över. Ska invänta Helenes svar imorgon oxå. 

10 Jan Fredag
HB 08.00  Helene hittade en bristning framför bogen på v sida och sa direkt att det är det här du kännt av i vissa steg. Inget farligt men det gör ont i vissa lägen. PHU ! då stämmer känslan. och att det blivit lite bättre stämmer oxå.
I övrigt hittade hon inget ovanligt och låret var oxå bättre. Rosse fick en rejäl genomgång och vid manken kan han snart bredda ut och komma upp helt. Men lite kvar där som tar tid att bygga. Det är så kul att se dem jobba för Rosse e ganska tydlig med vad han tycker om och vad som e jobbigt. När Helen skulle lasra bulan på halsen sträckte han fram den så mycket han kunde så Helen kom åt. Häftigt att se. Tack Helen.
Eftersom Rosse vilar idag och jag börjar 12 så beslöt jag mig för att göra momrapporten klar. Den ska vara inne 12 februari men måste ju granskas innan den ska in så jag hinner rätta eventuella fel jag gjort. När det var klart och jag skulle spara och stänga kraschade programmet ! Jag kände igen problematiken och insåg SKIT !
Startade om datorn och jobbade med att försöka öppna det igen men ICKE.
Insåg även att senaste säk kopian var sen deklarationen. DUBBELSKIT. 
Ringde Anki och hon kommer 10.00 imorgon och ser om hon kan göra något.
På kvällen tuggade jag på ett äpple och helt plötsligt hade jag återigen tappat en halv tand. Inte samma utan nu var det visdomstanden i underkäken som kraschade. Jag blir galen. Svindyrt och otäckt. och helg är det såklart. Jäkla amalgamlagningar. Inte ont som tur är och hoppas jag klarar mig till de kan laga den. Vilken skitdag. 

11 Jan Lördag
Fixade stallet på morgonen och sen jobbade Anki och jag med datorn några timmar innan vi gav upp. Men vi hade kommit fram till en plan så på måndag ringer jag SPCS. Om det inte funkar har jag en månad på mig att i ett nytt program bokföra om hela 2019 vilket är 1010 verifikationer. Efter lunch tog Lars, jag, hundarna och Rosse en långpromenad vagnvägen-Mörtsjötorp och det var jätteskönt. Fysisk rörelse lugnar absolut mig när jag är i obalans. Eftersom jag är en doer så vill jag ju sätta fart och fixa när något knasar, och när jag inte kan göra något mår jag inge bra. Ingen fara men inge bra. Jag kontaktade min granne Jocke som är en datakille och han kommer till mig imorgonkvöll och kollar. :) Känns lite bättre direkt, då har jag gjort något.

På kvällen blev vi upphämtade av CT och Stefan och så åkte vi 4 till Strängnäs och åt på Greken. Jag tog en oxfileplanka och jisses vilken god mat jag fick :). Alla våra rätter var vällagade och snygga. Kändes som det var nerlagt bra jobb på maten. Mums ! Sen Bowlade vi 1,5 tim och det var superkul :).
Trevlig kväll i goda vänners lag helt klart. 

12 Jan Söndag 
Idag åkte Rosse och jag till CT på eftermiddagen efter mina träningar. Jag värmde och sen red Camilla för jag ville titta på honom och se om jag såg något. Och det gjorde jag, men bara att han var jättefin och har verkligen kommit ihop med sin stora kropp. Han ser en halv meter kortare ut och orkar bära upp sig så mycket bättre. Camilla sa att det var stor skillnad på svaret för skänkeln så att den processen verkligen var igång och på rätt väg.
De jobbade lösgörande och övergångar samt volter och skolor. 
Jättefin och jättenöjd efteråt. Lite svettig i halsgropen och vid sadelgjorden men annars torr. Duktig. 
Jocke kom till mig vid 18 och han trixade nog två timmar och var nära att lösa det men tyvärr icke. Rensade dock annat i datorn och hjälpte mig få tillbaka funktioner jag saknat och ta bort det jag inte behövde. Dessutom fick han fart på den exta hårddisk jag köpte för ett tag sedan. TACK !

200110 Rosse sträcker fram bulan till Helen så hon kan lasra den :)
200110 Rosse sträcker fram bulan till Helen så hon kan lasra den :)
200110 Här syns bristningen. En liten bula.
200110 Här syns bristningen. En liten bula.
200111 Långpromenad i skogen.
200111 Långpromenad i skogen.
200112 Nyharvat till träningarna :) Tack !
200112 Nyharvat till träningarna :) Tack !
200114 Träd över 55an
200114 Träd över 55an

 13 Jan Måndag
Började med att ringa tandläkaren och fick en tid onsdag morgon. Ringde sedan SPCS/VISMA och det samtalet tog oavbrutet 3,5 timmar ! Jisses vilket jobb de la ner på mitt 20åriga bokföringsprogram. Först var det en kvinna (Anita) som tog emot mitt ärende, strukturerade upp vilka delar det bestod av och sen skapade lösningar för varje del för sig. SÅ Proffsigt. När vi hade tittat via Teamwiewer på hur programmet sa när det låste sig konstaterade hon att det kanske inte går pga åldern. MEN hon kopplade mig till en Erik på programeringen och där gick de igång på alla 100 för det här var ju ett så ovanligt ärende så det blev ju kul :). Jag tyckte oxå det var superkul att sitta och följa hur de till slut var inne i grundspråket och letade/ la till funktioner för att till slut efter minst 20 försök lyckas öppna programmet. Vi jublade alla åt att det lyckades. Därefter fixade Erik över hela min bokföring i ett sprillans nytt program på nätet, och dessutom visade han mig grunderna för hur jag jobbar i det. Vi kollade oxå att momsrapporten som jag precis gjort klart när det kraschade var kvar och allt fanns. 
All denna hjälp fick jag med utan extra kostnad då jag köpte den nya tjänsten av dem för 2700:-/ år. VILKA HJÄLTAR ! Tusen tack Anita och Erik för superproffsig hjälp. JIPPPIEE !!
Jag hann tömköra Rosse på min ridbana som var helt perfekt idag då Lars hade sladdat den platt som en pannkaka och så hade den nästan frusit. Rosse gick superfint och såg bra ut. GLAD :)!

14 Jan Tisdag
Till CT på fm och vi fick ett jättebra pass med båda hästarna :) Det är så roligt att vara på G igen på riktigt. Rosse var mjuk, stark och bärig så flera gånger var han exakt där han ska vara i sin samlade trav. Kul !
Det blåste stormbyar och regnade ute så vi njöt av att vara inne och jobba. Mindre roligt var att inse att min främre taklucka på bussen blåst bort !
Resan hem gick ändå bra och Rosse stod lugnt även då vi stod stilla för ett träd hade ramlat över 55an vid Byringe. Grabbarna i lastbilarna fixade det på 10 min vilket gjorde oss alla imponerade :). Träningarna i Eskilstuna på kvällen gick bra och nu böjar alla komma tillbaka i vardagsläget igen. Blir nog en fin säsong för många :).  

15 Jan Onsdag
Tandl 7.55 och trodde de skulle laga min trasiga visdomstand, men det gick inte så den drogs ut. Jag överlevde men var så mosad att jag tog en semdag från Coop och höll mig hemma. Passade på att göra stallet klart och tömköra Rosse innan bedövningen släppte. Rosse var superfin :). Ipren klarade jag mig på även då bedövningen släppte och jag sov utan värk.
Skönt att visdomstanden är borta med facit i hand. 

16 Jan Torsdag
Skoning 10.00 för Rosse och verkning för Lena. = Vilodag.
Jag handlr och städar :). 


17 Jan Fredag
Idag kom Anki till mig igen 9.00 och vi jobbade ihop oss med nya bokföringsprogrammet och kollade av lite siffror inför deklarationen. Allt ser bra ut och firman har gått sitt bästa år 2019 ! Tack alla underbaba elever för ett fint 2019 !
Det blev alltså ytterligare en vilodag för Rosse, jag hann helt enkelt inte jobba honom före 11.30 då jag åkte till Coop. 


18 Jan Lördag
Jag hann jobba Rosse på töm på banan och han var jättefin ! innan jag åkte 10.30 till träningarna på Hista 11-14.30 och sen Coop 15.00-21.30.

19 Jan Söndag 
Jag lastade Rosse 10.00 och åkte till Salvartorp för att ha träning med en elev. Rosse fick äta hö i bussen sålänge :). Sen åkte vi vidare till CT och jag började med att hjälpa henne med Kadanz som är den finaste 5åring jag vet :). Jisses va bra han gick och CT red.

Medan hon skrittade av och tog hand om Kadanz klädde jag på Rosse och så gick vi igång på grusvägarna i solen :). Underbart med sol ! Vi gick förbi grannens hagar och därgår en skäckponny ihop med en shettis så det vart bra passageträning för Rosse :). Skäckar är för honom KOR vilket han har stark fobi för. Han är dock superlydig så inga problem att ta sig förbi men inom Rosse är det kalabalik. Fin passage noterade jag glatt !
Idag ville jag att CT skulle rida hela passet för jag ville se honom jobba. Det blev ett superpass med huvudtema passage och piaff samt galoppbärighet. Rosse vill verkligen hjälpa till, och ibland ser man att han inte får fatt på sin stora kropp riktigt och att det stör honom. När det sen blir rätt och han får beröm blir han jättemallig :). Han är sååå fin i sitt travjobb nu, och för första gången såg jag honom hitta rätt sätt att bära i galoppen :). Tänk om vi kan få till det i år, vilket 2020 det kommer bli då :). Jippie att jag har så fin häst och att vi har ett så jäkla bra jobb igång CT och jag med våra fina hästar. Lycklig. Jobbade på Coop på kvällen och vi hade en underlig falskskyltad bil utanför vid stängning så min chef Carro kallade in Securitas och kom ner själv för att bistå utanför butiken fram till Securitas kom. Helt super att ha sån uppbackning när man känner av ett osäkert läge. Vi kunde sen stänga och gå ut säkert. Dessutom är nu denna falskskyltade bil under koll. TACK ! 

20 Jan Måndag 
Idag fick jag sovmorgon till 7.45 :)! Härligt ! Får se om jag kan rida hemma på banan idag, det vore toppen. 

21 Jan Tisdag         Min älskade Lars fyller 49 år idag ! 


22 Jan Onsdag


23 Jan Torsdag


24 Jan Fredag


25 Jan Lördag


26 Jan Söndag