MARS 2017

1  Ons  Ridhuset fm jobbar mycket med traven idag. Försöker få den reglerbar och avspänd trots att vi änrar väg eller steglängd. Svårt.

2  Tor  Ridhuset fm fortsätter med travjobbet och bättre än igår, jobbar därför lite galopp och den blir riktigt fin stundtals. :)

3  Fre  Red i floodskogen och skrittklättrade ospårat runt träden.
4  Lör  Vilodag ( Jag har lång jobbar helg )
5  Sön  Vilodag ( Jag har lång jobbar helg )

6  Mån  Tömkörde utanför Canaxa på en plan gräsplätt som jag visste var fri från is under snön. Skötte sig excemplariskt och såg jättemycket bättre ut än sist jag tömkörde honom :). Promenad runt dammen efteråt.

7  Tis   Ridhuset på morgonen, fick till ett jättebra pass och denna dag blev historisk :) Rossi var från start väldigt avspänd och följsam så 
jag satt ner i traven hela tiden och jobbade skolor och volter. Lekte 
lite med längningar och IDAG klarade jag för första gången en hel 
diagonal i mellantrav med både start och upptagning efter som var 
ok. JIPPIEE ! Första gången är knepigast, nu vet jag hur han ska 
vara för att hålla i mig och inte sänka ryggen. När vi kom hem red 
jag direkt ut och vi tog Emmastigen trots att det öste ner snö.
Härligt :) med rastad lyhörd och avspänd häst i skogen.

8  Ons  Red med Veronica och Yra runt Mosstorp-Ekedalen i härligt vinterunderlag. Hästarna jobbade fint båda två trots att de alldrig gått denna runda. Vi galopperade genom skogen från ekedalen och det var helt underbart :)

9  Tor  CT 10.00 jobbade med traven ( såklart ) och fick lite glimtar som
var bättre. Camilla tycker jag ska åka på Lördag och ta det som en koll på hur han fungerar på tävlingsplats. Så vi jobbar mot det. Trots att jag inte kan länga traven. Å det lär inte bli lättare med spänning på tävling. HU. Men som sagt, det är bara att ta tag i det och jobba på. OM vi kommer med. Vi är reserver ännu.

10  Fre  Red ut en superrunda runt sjön för första gången. Skötte sig exemplariskt. Härlig galopp genom skogen i en dec snö och fint
väder. Skönt att det kan funka när vi är ensamma ute. SÅÅ GLAD !

11   Lör  Migränfm Strålande solsken :) Som tur var hjälpte Lars mig med hästarna på morgonen ( TACK ) så när de var ute och fått mat kunde jag däcka i sängen. Fick medicinera om vid 8 men sen lugnade migränen sig så jag skriver dessa rader vid 11.50 och ska snart ta mig till stallet för att fixa och rida. Veronica har lunchfodrat. Orkade inte rida men jag tömkörde i sommarhagen och han såg rikigt fin ut :)
På kvällen var det ÅRSFEST för GRIPENS RYTTARFÖRENING och vi var ditbjudna då jag tränar många i klubben. Trerätters och underhållning :) Fick komma upp på scen och tackades med blommor för min insatts för ryttarna i klubben :) Man blir glad av sånt ! :)
En fin jest var också att alla våra fantastiska MÄN fick komma upp på scen och tackas med applåder och blommor för att de supportar oss tjejer så fint i vår satsning. Riktigt bra gjort !

12 Sön  Vilodag inplanerat efter att Rossi har jobbat sin första hela arbetsvecka :) 6 dagar arbete av olika slag. Nu börjar det lite mer strukturerade arbetstänket och på Lördag ska vi ut och besöka en tävlingsplats för första gången tillsammans OM vi kommer med. Vi är första resev.

13 Mån
Strålande vårsol och Rossi jobbade ett lätt pass i sommarhagen :).
Det är fortfarande fruset under gräset och lite halt, men fungerar bra i arbetstempo med övergångar. Stora bågar och volter samt rund form i alla gångarter gav mig en frustande nöjd häst som skummade i munnen och var lätt för hjälperna. Skönt.

14 Tis  Ridhuset och mer focus på linjerna. Bra när det är nyharvat
( tack ) å lätt att se sina spår. Jobbade fint och traven blir bättre men idag varvades det fina med lite tomgång, han tappade bjudningen inne i kroppen och travade men inte med motorn genom bålen riktigt. Några längningar blev bra, andra inte så kul, men EN blev idag WOW !
så processen är i arbete och nu vet jag att vi kommer ha fantastiska längningar när vi är starka nog båda två. Galoppjobbet idag var riktigt bra, och även där börjar den stora galoppen i ökningarna komma utan att jag måste rida med så mycket fart. Bakdelsvändningarna blev svåra idag av någon anledning. Tappade bjudningen och fick piaff lättare än vändningar. Tror han var lite trött i kroppen för till slut satt de som de skulle på hjälperna igen. Jag har ännu inte kommit med till start på Lördag. SURT att vara första reserv.
Jobbade med ridbanan och gjorde flodfåror för vattnet att rinna bort i.
Hoppas kunna rida hemma imorgon :)

15 Ons Rida för CT idag. Vi kämpade med traven och jobbade med linjer i mina program. Känns lydig och Camilla säger att vi ser redo ut för start. 

16 Tor  Red på min underbara ridbana hemma ett superpass i solen :)
Jag vill verkligen få tävla, det känns så bra med vår kommunication just nu. Red igenom många linjer och jobbade med längningarna och ökningarna i trav. Jag är värdelös på just det så jag måste liksom dölja och få till det ändå. klurigt. Men kul :)

17 Fre  Jag har kommit med i båda klasserna så det blir start imorgon :) Tömkör på min bana och tränar trav genom vatten. Duktig. Ser riktigt fin ut stundtals. Badar Rossi för första gången och det blev hyfsat. Han hade sällskap inne av Yra för att det inte skulle bli så livat. Fixar med allt som ska vara lastklart imorgonbitti eftersom jag jobbar till 21.30 ikväll. Har jag tur rullar han sig inte i em.

18 Lör  TÄVLINGSDEBUT för oss idag :). Morgonfodrade och släppte ut 05.00. Fixade stallet och packade trailern klar, sen hem för frukost och ombyte. Vid 8.15 var Rossi borstad, flätad och klar. Resan gick lugnt och bra och vi var framme 9.45. Lasse var kvar hos Rossi medan jag gick och visade mitt vaccinationsintyg ( stickprov ) och kollade på banan och hur det såg ut. Rossi stod lugnt men gnäggade hälsningar till alla hästar han såg. När vi lastade ur och Lars började leda honom var han sååå spänd i kroppen, men lydig och mild i knoppen så Lars fick bara order att gå, gå, gå medan jag klädde om och gjorde mig klar.
JA VAD SÄGER MAN ??
Det gick ju bra .
Galet.
Över förväntan.
GLAAAD.
MSV C:1 68,085% och tvåa
MSV C:2 70,889 % och tvåa
Att bli slagen av "TANT" Rebecca gör mig inget, hon är i en klass för sig. Alltid. För mig är de fina % en ren VINST !. Såååå kuuul !!
 

170310 ute i skogen och njuter .
170310 ute i skogen och njuter .
170310 Rider förbi Stämtorp. Min drömgård sedan länge. Slås bara av Björnnäs :).
170310 Rider förbi Stämtorp. Min drömgård sedan länge. Slås bara av Björnnäs :).
GRIPENS RYTTARFÖRENINGS ÅRSFEST :) 17 03 11
GRIPENS RYTTARFÖRENINGS ÅRSFEST :) 17 03 11
Alla våra män upp på scen och tackas av alla oss tjejer :) Så välförtjänt !
Alla våra män upp på scen och tackas av alla oss tjejer :) Så välförtjänt !
SUCK. DJUP SUCK. 17 03 14
SUCK. DJUP SUCK. 17 03 14
17 03 14 Ridhuset med staketet.
17 03 14 Ridhuset med staketet.
170317 Vårbad inför imorgon :)
170317 Vårbad inför imorgon :)
170318 BÄSTA Groomen Lars e såklart med när vi ska ut i skarpt läge :).
170318 BÄSTA Groomen Lars e såklart med när vi ska ut i skarpt läge :).
170318 Fina ROSSEAU och jag :)
170318 Fina ROSSEAU och jag :)
TVÅ "TANTER" som piskade glina :).
TVÅ "TANTER" som piskade glina :).

19 Sön  VILODAG FÖR STJÄRNAN !!!
Trött Rossi fick bara borst å mys idag, sedan var det vila i hagen som gällde. Och vila gjorde han ordentligt :).

Gårdagen innehöll även stort A i uppförandet för Rossi. Allt fungerade som det skulle och han både åt lite hö och lite blötfoder i trailern under dagen. Han drack dåligt och kissade inte. Annars var han såå mysig att ha med sig. Vi var hemma vid 18.30 och då var han direkt hungrig och gjorde precis som han brukade med sitt slabbande med höet. Skönt.

170319 Rossi ligger och vilar vid sitt favoritträd :)
170319 Rossi ligger och vilar vid sitt favoritträd :)

20 Mån
Snöglopp men Rossi och jag red en lätt jogging på ridbanan på fm.
Han kändes som vanligt, kanske lite slow men helt ok. Jobbade lite med galoppombytena igen nu när vi kvalat klart :) och han var med på noterna direkt. Till höger gör han dem lätt, till vänster känner man hur han tänker på att få med alla benen. :). Men de blir rena och ett blev riktigt stort å bra. Han tyckte det var roligt, det kändes tydligt.

21 Tis
SKODAX på fm och jag behöll snösulor och brodd en vända till. Lena blev av med snösulorna men fick oxå behålla brodden. Jag hade tänkt rida ett lätt pass på em eftersom vi ska tävla på söndag och behöver allt arbete vi kan hinna få till, men det vore oxå att frångå min rutin att låta hästarna vara då de skotts. Så nu satte jag mig här och uppdaterade dagboken istället vilket känns helt rätt i magen. Imorgon blir det ridhuset på fm istället.

22 Ons Red ett kort pass på banan hemma, red skolor och byten samt skrittpiruetter. Kändes fin men lite slow. Red ut i skogen bland träden och lite uppför  nedför. Mysigt.

23 Tor  Red för Camilla 9.00 hos henne. Jag är TOKFÖRKYLD och täppt så jag känner mig som en guldfisk :(. Fick till ett bra galopparbete i alla fall och alla byten är rena som jag trodde, men i olika kvalitet ännu. Jobbade traven men jag klarar inte att länga 60 m ännu. Dessutom igensnorad gör inte saken bättre. Men vi bestämde att jag åker till Karlskoga på söndag och debuterar MSV B:5 så har vi den ritten att analysera och förbättra bristerna ur fram till 1.5 då vi startar nästa gång. Bra plan känner jag. KUL :).

24 Fre  Min bana är bara helt ljuvlig att sitta och arbeta på. LYXLIV :). Idag jobbade jag vidare mot Söndagens start och bjudning stod på dagens skärpta mål. Blev riktigt bra till slut och han har ett härligt drag när han ligger framför mig. Efter passet red jag ut och upp på åsen samt runt dammen. Våren är så härlig :).
På em köpte jag foder igen, han kräver en del denna bjässe :).

25 Lör
VILODAG.

26 Sön
TÄVLINGSDAX.
Idag startar jag sent i Karlskoga, men det är lång väg dit så vi startar vid lunch. Rosse åker bra men det är varmt ute och han blir lite varm trots lätt täcke. När vi kommer fram tar jag av täcket så han står och svalkar sig medan jag tittar på banan mm. Framridningen inomhus är bedrövlig. Litet dammigt och tungt underlag. Jag beslutar att inte gå in där utan rider fram ute på parkeringen som är en stor hoppbana. Det är härligt i solen och Rossi tycker likadant :). När det är vår tur att starta är han mjuk i sinnet och loss i kroppen, dock spänner han sig lite vid domaren men följer mig ändå helt ok. Vi klarar bytena och får till ökningarn ok, men med en galopp istället för travsluta (koff 2) och en felridning :(  får vi vara glada för 66,49% och en 4:e placering.
tre starter och tre rosetter och ett kval till MSV A klart soo far ! Vem hade trott det ?
På tävlingen träffade jag Nina Björk som jag kännt länge och som är tävlingsledare på Strömsholms tävlingar. Hon var där med Gabriella som vann klassen på sin superfina First ChoiceDWH.
Nina tyckte jag skulle anmäla snabbt till deras MSV B:5 som går på torsdag, det finns plats nu när tex Gabriella kvalat klart och avstår sin plats. Sagt och gjort :) anmälde snabbt och kom med så nu laddar vi för start igen på torsdag :). Galet men varför inte ?.

27 Mån
VILODAG

28 Tis
Red ett lösgörande pass hemma med focus på galoppjobbet. Jobbar fint och känns mjuk. Red ut efteråt runt Emmastigen så han fick lufta huvudet lite.

29 Ons
Till ridhuset och jobbade med traven i synnerhet, skolorna går bra och inget missförstånd till galopp nu. Jobbar längningar som han ska hålla i hela linjen och det blir några bra till slut. Jag har så svårt att få sitta bra men nu ser jag att det kommer att lösa sig framöver. Putsar och packar så mycket jag hinner innan jobbet.

30 Tor
Startar 15.48 så vi åker efter lunch. Vi parkerar uppe vid ridhusen och det är skönt för det kommer lite regnskurar. När jag börjar rida fram är det något som känns lite annorlunda. Jag klurar ett tag och inser att det är första gången som jag rider honom på fibersand. Det är rätt vanligt att hästarna känns lite stummare innan de vant sig och det är tydligt att Rossi stumnar något. Dessutom är det fler hästar på framridningen och luften är klart laddad av tävlingstänk. Så in på banan har jag denna gång en mindre lösgjord häst som är lite imponerad av framförallt domarkortsidan med rejäla utsmyckningar. Jag får vara riktigt nöjd med 65,638 % trots en felridning :( och ett par 6or. Men ritten innebär att jag nu redan i Mars är färdigkvalad till MSV A :).
Såå skönt :) nu kan vi jobba på styrka, lösgjordhet och försöka befästa denna nivå fram till 1.5 då vi åter startar en MSV B:5

Mias schabrak gjorda för hårfällningstid :).
Mias schabrak gjorda för hårfällningstid :).
25.3 var Maria Carlsson med två hästar första eleven på Länna Bruk 2017 !
25.3 var Maria Carlsson med två hästar första eleven på Länna Bruk 2017 !
25.3 Ordnade jag PROGRAMTRÄNING ihop med Salvartorp och domare Liselott Bogårdh. Elin var skrivare. 8 ekipage red.
25.3 Ordnade jag PROGRAMTRÄNING ihop med Salvartorp och domare Liselott Bogårdh. Elin var skrivare. 8 ekipage red.
26.3 påväg till tävling var det såhär varmt ute :) :) :)
26.3 påväg till tävling var det såhär varmt ute :) :) :)
26.3 Rossi och Lars väntar på mig som ...
26.3 Rossi och Lars väntar på mig som ...
hämtar PRIIIS :) vi blev 4:a i MSV B:5 debuten :) !! JIPPIEE !!
hämtar PRIIIS :) vi blev 4:a i MSV B:5 debuten :) !! JIPPIEE !!
27.3  Tre nakenfisar i hagen idag :) !
27.3 Tre nakenfisar i hagen idag :) !
28.3 hemåt från skogen. Fiint :)
28.3 hemåt från skogen. Fiint :)

Tack Roland Thunholm för de fina bilderna :)

Planen höll :) såå skönt att ha kvalen avklarade på bara 4 starter :). Duktiga vi :) !
Planen höll :) såå skönt att ha kvalen avklarade på bara 4 starter :). Duktiga vi :) !