MAJ  2017

1 Maj Måndag
Idag tävlar vi i Mariefred och har fått starttid 14.20. Sommarvärmen är här på besök och det blir genast lite klurigt att klä sig :). Jag brukar byta om till tävlingskläder och sen dra ett par jeans över byxorna och en tröja över vita tävlingstoppen innan jag tar in Rossi och borstar och flätar, men idag fick jag tänka om för annars hade jag smält bort :).
Väl framme lät vi som vanligt Rossi stå i släpet och äta lite hö och slappa, och både Lars och jag kunde gå och titta lite samt reka hur banan såg ut mm. Skönt att kunna lämna Rossi i släpet :) vi njuter !

Framridningen kändes fin, och jag hade stenkoll på klockan så när det var dax att gå in var Rossi exakt som jag vill att han ska kännas :). Snopet att det var en ryttare inne på banan som skulle rida. De låg alltså efter i tid och varken jag eller Lars hade uppfattat det. Hur gör jag nu ?? Att avvakta 10 min och sen försöka få samma laddning igen är ursvårt, men jag fick försöka. Det gick sådär. Jag fick helt enkelt göra merparten av arbetet själv därinne, och satanigatan vad jag jobbade för att ha honom med mig hela tiden. Lyckligtvis så fick jag betalt :) med ett personbästa% i MSV B5 på 69,787 och det räckte till en andraplats :). Glad som en hattefnatt över de fina % !! Jippiee !!

Dagen förgylldes av min goa lilla FANCLUB :) bestående av Holley och Julia samt Julias mamma Hanna. De peppade och hejjade och fick även jubla när det blev pris :). Tack goa ni !!
Film kommer så småningom :) på Rossi tävlar sidan.
När vi kom hem igen fick han gå ut naken å sandrulla samt beta några timmar. Belöning för en häst :)På kvällen satte vi fart och fixade bevattningen på ridbanan :) så nu är verkligen säsongen här hemma igång på riktigt :).

Foto: Hanna Sundell
Foto: Hanna Sundell
Foto: Lars
Foto: Lars
3 Groom :) tack Lars, Holley och Julia
3 Groom :) tack Lars, Holley och Julia
ÄNTLIGEN :) Nu är säsongen på Länna Bruk igång på riktigt :)
ÄNTLIGEN :) Nu är säsongen på Länna Bruk igång på riktigt :)
Ser fram emot alla dammfria ridturer och lektioner  :)
Ser fram emot alla dammfria ridturer och lektioner :)

2 Maj Tisdag
Migrändag. Gjorde inget för jag ska inte rida idag så att vara fulltankad med mediciner är ok. Däckade när dagen var klar. Rossi slappade i hagen men tyckte det var onödigt och följde hela tiden vad jag pysslade med. Kom så gör vi nåt såg det ut som om han sa.

3 Maj Onsdag 
Red ett kort pass på banan och bara joggade i trav och galopp. känns mjuk å fin å skummar bra på bettet. Red ut åsen bort till hygget och så ner till vägen och den hem. Skrittade avspänt.

4 Maj Torsdag
Jag avstod Tinneträningen, klarar inte sån tidspress det hade blivit att hinna hem i tid. Vi har ju tantkalas nästa vecka så jag kommer få två dagars träning då. Känns surt men magkänslan sa så.
På fm lastade jag trailern med mitt plåtskåp och tre höpåsar, jag behövde öva att åka med Rossi ihop med saker på andra sidan mellanväggen. Han har visat rädsla om något ligger där ( täcke eller liknande ) så jag ville kolla om jag får med mig honom och packning utan krångel. Det gick finfint. Vi åkte till Ridhuset och jobbade så att jag kunde se lite i speglarna. Ser fin ut :) På em gick han och betade ett par timmar igen.


5 Maj Fredag
Storstädade Lena som nu börjat fälla igen och därför rullar i grusgropen flera ggr/dag. Hon ska badas men först ska lite mer päls släppa. Red ett kort pass på banan och sen skrittade vi ut runt byringe ihop med Yra och Veronica. Skönt och trevligt. Ridpasset på banan kändes fint. Blir spännande imorgon med utestart :).

6 Maj Lördag
Startar 14.24 så vi åkte hemifrån 12.00 och hämtade upp Marie vid Biskopskvarn så hon kunde hänga med och grooma som förr i tiden :). Hon var mycket med oss när jag tävlade både Nicke och Mardoc men detta var första dagen med Rossi :). Framridningen blev lite speciell då Rossi var märkbart rädd för trånga möten med de andra hästarna, han minns det otäcka mötet i Strömsholm och jag fick verkligen hjälpa honom idag. Svår att sitta på i traven och bitvis inte så bra sug framåt men lydig och artig hela tiden.
Starten gick på banan närmast vägen ( 2 banor samtidigt ) och jag trodde han skulle titta lite men det var helt ok. Han kröp ihop under mig några gånger men annars var han hos mig hela tiden.
Ritten kändes inte så spännande, men han belönades med flera 8or och fick fint omdömme och VANN på 68,937 %. Härligt !!

Kvällen blev oxå jättetrevlig, med segermiddag hos Anne-Carin och Robert och det var supergott :) Tack för den avrundningen ! 

17 05 06 vår första VINST !
17 05 06 vår första VINST !
Myggbett :(  nu kommer de.  morr.
Myggbett :( nu kommer de. morr.
170503 skum mun :)
170503 skum mun :)
170505 våstädning pågår :)
170505 våstädning pågår :)
170506 Marie Groom nr 2
170506 Marie Groom nr 2
:) Goa Tinne hälsar via Tantkalaset :)
:) Goa Tinne hälsar via Tantkalaset :)
170506 Vår första seger !
170506 Vår första seger !

7 Maj Söndag
Rossi vilar i hagen hela dagen.

8 Maj Måndag.
Svinkallt och blåsigt. Rossi är rätt spänd när jag klär på och jag tänker att han ska må bra efter att ha fått jobba sig varm och blivit av med viloenergin. Det blev inte riktigt så.

Allt kändes som vanligt fast med lite mer spänning, vi gick till ridbanan utan passgång men med lite små ryck i kroppen på Rossi när vinden tog tag lite extra. Det blir lätt rätt hård vind från sjön. En skåneuppfödd häst borde ju vara van vid blåst ? Eller ??
Jag drog gjorden, ställde Rossi vid pallen, Steg upp på pallen, kortade tyglarna och tog mantag, satte foten i stigbygeln och samma stund som jag började lyfta höger ben över honom inser jag att han växer till en bomb under mig. Helvete hinner jag tänka och sen är allt svart.

Jag har en stillbild till i huvudet, det är att jag från ridbanan ser Rossi utanför Yras hage, med flaxande sadel och nacken ner, som i ett bocksprång liksom. Men det är bara en stillbild.
Nästa minne jag har är att jag sitter på stallgolvet och det är kallt om rumpan ( jag sitter på en filt dock ). När jag öppnar ögonen är det en ambulansmänniska där. Varför då ?? tänker jag.
Lars är oxå där. Jag är bara trött. Lars säger att Rossi verkar ok men att han ringt Camilla som ska komma och kolla honom. ???
Vaaa ?? jag fattar inget. Är bara trött å vill blunda lite. Nästa minne är från insidan av en ambulans. det skumpar. Å jag tänker på att de
inte tutar så då är det nog ingen fara med mig. Blundar lite. Sen är vi på sjukhuset och jag kan själv byta från bår till säng. Lars är där nu, och är med mig hela tiden. Jag undersöks och vi upptäcker en blå armbåge. Inget mer. Skallröntgen och armbågen röntgas. Inget farligt. De låter oss vara kvar ett par timmar för observation och sen kör Lars hem oss. Camilla har kollat Rossi, några skrubbsår på bak men inget som behöver åtgärdas. Tack. Sover lite påväg hem. Sover lite hemma med. Lars lagar mat å jag petar i mig lite. och sover i soffan. På kvällen tjatar Lars ut mig till stallet. Han vill att jag kollar Rossi vilket är klokt. Jag ser en svullnad hbakkota så jag kyler med kylgele´. Tänker att det är ett slag på sträcksenan, borde inte vara någe farligt i så fall. Kyla är bra. Skrubbsåren v bakknä gör jag inget åt, de ser fina ut och ingen svullnad runt knäet känner jag.
Sätter på tränset och Lars leder rossi till ridbanan. Vi ser i sanden att jag legat strax innanför grinden, och att Rossi förmodligen blev vettskrämd när jag ramlade och därför hoppade rakt genom trästaketet. Nu fnyser han bara åt det trasiga staketet. Lars travar lite och jag tycker det ser ohalt ut. Å jag litar på min blick. Det vet Lars. Å han vet att jag nu kommer att sova lugnt inatt. Vilket är vad jag verkligen behöver. Fantastiska Lars har gjort allt rätt i skarpt läge. Vilken klippa jag har i min livskamrat.

Å vilken klippa jag har i min stallkamrat Veronica som fixat allt runt Rossi, mockat och gett mat samt hållit koll när vi var på sjukhuset. Stort Tack fantastiska du.
Å Camills som åker till mig och kollar Rossis skador så att Lars blir lugn och kan säga till mig att Camilla har kollat. GOA du Camilla, min klippa i mycket :).

Som ni säkert noterat är det lite luckor i min verition av storyn. Det är jag själv som ringt till Lars och han har pratat med mig medan han tog sig ur skogen och in i bilen för att åka till mig. Jag bara svamlade så han ringde 112 påvägen. De pratade med Lars hela vägen och fanns i hans öra när han möter mig. Jag sitter då på lådan i stallet och håller i Rossi. Jag har altså gått från ridbanan, fångat Rossi och gått in i stallet. Jag har absolut inte ett enda fragment minne av det. Läskigt i sig eller hur.


9 Maj Tisdag
Trött. Men går upp till stallet vid 8  för att se hur Rossi mår. Då har Veronica mockat och ströat nytt i mina boxar samt packat lunchhö.
Goa Veronica. Så tacksam för omtanken. Jag packar resten av höet åt alla och är sen supertrött. Rossi ser fin ut, vill att jag kommer. Klappar lite och ser att kotan är mindre svullen. Skönt. Går hem och sover lite.
Vid 10.30 är veronica och jag i stallet igen. Vi tar in alla 3 för hon ska rida Yra. Jag kollar Rossi och det ser jättebra ut. Lite varm v bak skenan men ingen svullnad. kotan iskall å svullnaden nästan borta. Knäet med såren inge svullet. Bra. Han får stå i boxen när yra rids, och jag tar då hand om Lena. Borstar å gnor bort päls. Skönt säger hon med en överläpp som en tapir :). Vi släpper sen ut dem och lunchar. Jag går hem och sover :).  12.50 ringer Camilla och är påväg till mig. Jag går till stallet, hämtar in Rossi, borstar, klär på alla grejor + halsring, leder sedan honom på banan till Camilla kommer. Vi jobbar rätt länge med Rossi innan han är så avslappnad att han låter henne sitta upp. Jobbet består i att jag håller framifrån och läser blicken, camilla kliver upp och ner från pallen samt vidrör honom överallt med klappar. Till slut kan hon stå i en stigbygel utan att han signalerar panik. Å sen kan hon sitta upp.
Vi gör detta moment ett par gånger, sen får han jogga i trav och galopp tills han är helt avspänd å mjuk både i kroppen och sinnet. Jag håller stenkoll på hur han ser ut men vi är båda överens om att han är fräsch. SÅÅ GLAD.
Vi avslutar med av-upp-av igen och då ser det ut som om Rossi tycker vi är fjantiga. " Hallåå, jag är 8 år och faktiskt redan inriden ". Så skönt för både honom och oss. Imorgon kommer Camilla igen. Sov Gott sålänge :).

10 Maj Onsdag
Idag var jag ynklig hela dagen. Sååå trött och sååå ont i huvudet. Ögonen vill inte ha intryck som hjärnan ska tyda, så jag blundar mest å lyssnar. Min mamma kom ner hit ( hon bor i sthlm ) och var sjuksyrra/sällskapsdam. Skönt. Då får man i sig lite mat :) och blir lite ompysslad även de timmar Lars e på jobbet. Jag var i stallet en sväng på morgonen, min goa Veronica har mockat båda mina boxar så jag behöver bara fixa maten. Skönt. Efter lunch kom Camilla och red Rossi, idag var det ingen spänning alls vid uppsittningen och hon jobbade lite med travtempon, övergångar galopp-trav och sen även lite piruettgalopp. Skrittar ut min skrittrunda, under tiden går mamma och jag en kortare sväng med Camillas hund Maja. Vin-Vin liksom. Resten av dagen sov jag bort. Ställer in träningarna Tor + Lör och jobbet Fre+Lör+Sön. Vill VILA. Camilla lovar komma tor + fre oxå. Skönt. Tantgänget ringer på kvällen och tjoar :) Jag vill oxå vara där . Surar lite. Men sover mest.

11 Maj Torsdag
Tror huvudvärken är lite lugnare :), Camilla rider och det ser fint ut. Veronica har mockat så jag gör maten och sen hem till soffan. Men huvudvärken är inte lika vass idag :). Orkar laga mat till Lars kommer hem, gör en paj av färdigköpt pajdeg på rulle, köttfärssås från igår, fryst broccoli, ägg-ost-matlagningsgrädde å in i ugnen. Inget jobb alls nästan men gott :).
Sen kör Lars bilen till ALLBODEN i Strängnäs där jag köper mitt Hippolytfoder. Bra med chaufför och bärhjälp :). Mår lite bättre på kvällen och går en hundpromenad runt dammen med Lars. I min takt :).

12 Maj fredag
Lite yr idag. Men piggare. Plockar med papper och går igenom endel "ska göra sen" som jag aldrig hunnit. Pratar i telefonen med Lars och mamma men oxå vänner som ringer och hör hur jag mår. Goa ni det är så kul att ni hör av er :) det blir ju lite långsamt på många plan att gå hemma. Idag startar Carolina i Danmark, vet att det är på kvällen så mina tummar får vara lösa till dess. Camilla rider innan lunch och idag är Rossi helt med på noterna direkt. Jag har bett Camilla jobba lite med delarna ur MSV A eftersom jag tror jag ska starta nästa helg :). Det ser mjukt å fint ut, och efter att ha ridit ökad trav 10 min ligger Rossi helt rätt i kroppen från start till mål till slut. " Hur du ska kunna sitta på detta är en gåta" säger Camilla som inte ens provar utan rider lätt. Fint jobb dock. Startklar tycker vi båda. OM jag kan rida. Vi får se.
När Camilla är klar sitter jag upp och blir ledd i skritt ett varv runt ridbanan.
Jag ville känna om min kropp blir rädd av att sitta upp men det var ingen fara. Däremot yr så inget annat än att bli ledd ett varv var att tänka på. Vi gick en sväng som vanligt efteråt och sen gick Rossi i gräshagen hela em. Jag tog det lugnt men var uppe hela kvällen.

13 Maj Lördag
Rejäl huvudvärk på morgonen. Suck. Yr. Tog det lugnt och gick till stallet vid 9 och mockade mm. Veronica kom och skulle rida så jag bad Lars komma så gick vi en promenad med Rossi. Jag tar lilla Zingo i kopplet och Lars tar Rossi.
Skönt att röra sig tycker vi alla 4. Rossi ser jättefin ut. Jag vill rida :).

170507 GAMBLER och Christina vinner Intermediaire 1 i Gävle på fina 66,535 % STOORT JÄTTEGRATTIS !!
170507 GAMBLER och Christina vinner Intermediaire 1 i Gävle på fina 66,535 % STOORT JÄTTEGRATTIS !!
170508 Väntar. Med stallskorna på :).
170508 Väntar. Med stallskorna på :).
170508 Armbågen är rätt svullen.
170508 Armbågen är rätt svullen.
170511 Fin färg :)
170511 Fin färg :)
Jag måste ha ny hjälm efter kraschen, men inte favoriten UVEX. Såg inte klok ut i deras nya. Som en kalimerohatt Ha Ha ni som minns :)
Jag måste ha ny hjälm efter kraschen, men inte favoriten UVEX. Såg inte klok ut i deras nya. Som en kalimerohatt Ha Ha ni som minns :)
170509 Lena longeras av Veronica :)
170509 Lena longeras av Veronica :)
17 05 10 Camilla å Rossi i skogen.
17 05 10 Camilla å Rossi i skogen.
170510 Vår fantastiska sponsor HÖÖKS har laddat med en spännande kasse till oss alla :)
170510 Vår fantastiska sponsor HÖÖKS har laddat med en spännande kasse till oss alla :)
som innehöll en mängd fina prylar till vårens outfit :) STOORT TACK :) !!
som innehöll en mängd fina prylar till vårens outfit :) STOORT TACK :) !!
170513 Världens bästa skrittmaskin :)
170513 Världens bästa skrittmaskin :)
Helt ok tillvaro för en dressyrhäst :)
Helt ok tillvaro för en dressyrhäst :)
Goa kompisar de där två :)
Goa kompisar de där två :)
170513 Vår fantastiska ridbana på Länna Bruk. Veronica jobbar Yra i solen. Kan vi ha det bättre ??
170513 Vår fantastiska ridbana på Länna Bruk. Veronica jobbar Yra i solen. Kan vi ha det bättre ??

Söndag 14.5
Idag satt jag upp och red en stund på banan. Lars var med hela tiden, jätteskönt. Jag tycker det är lite obehagligt att sitta upp trots allt. Men att rida är ok. Jag är dock tveksam till hur Rossi mår i kroppen. Såg när Camilla red att han stundtals tappar kopplingen mellan bak å bål, och blir även skev i bytena vilken inte är riktigt likt honom. Camilla säger att han hänger på v sida och har lite tomgång i höger. Precis så ser det ut från marken och nu känner jag det tydligt uppifrån. Vill inte pressa på så jag joggar mest och byter gångart. Provar att rygga och det har alltid varit lätt men nu går det inte ! Kvitto på låsning helt klart ! Jag är Såå tacksam att Liljeholm kommer imorgon. Behövs verkligen.

Måndag 15.5
Idag kom Lars Liljehom och kollade Rossi. Han bekräftade det jag kännt och riktade upp Rossi igen. Jag gillar verkligen Lars, han är klurig och duktig. Känns så bra med vad vi var överrens om idag.
Rossi såg nöjd och avspänd ut efter behandlingen. Å jag är såå glad i att jag känner och kan lita på det jag känner :).

Tisdag 16.5
Veronica och jag red samtidigt en stund på banan och uppsittningen gick bra. Det är skönt att inte vara ensam när jag rider nu de första dagarna. Rossi kändes så fin att jag blev tårögd. Jag har fått min fina häst tillbaka :) och nu hade jag genomsläppligheten genom hela kroppen och skum i munnen.
Red såklart bara stora linjer och övergångar eftersom Lars jobbat honom igår men oj vilken skillnad i flöde under sadeln. Jippie !!
Vi jobbade hästarna 30 min och sen skrittade vi ut bland träden en sväng. Härligt :)

Ondag 17.5
Det regnar. Strilande sommarregn rakt uppifrån. Regnet behövs verkligen för allt som vill växa, och jag fick tillfälle att se hur Rossi fungerar i regn :). Camilla kom och hade med sig två sadlar hon ska sälja och som jag såklart ville prova. Nr 1 en Jaguar låg bra på Rosi men funkade inte för mig. In i stallet igen och byta. Svart Childeric låg sådär på Rossi och det märktes när jag red att han inte gillade den. Mig passade den ju såklart bättre :). In å byta igen till min vanliga sadel och så hjälpte Camilla mig stämma av läget inför i helgen. Fin i formen och rid framdelen mer i alla slutor till vänster. Längningen helt ok. Gärna lite lägre i formen än vad jag tror. Piruetterna fina men måste släppa ytterskänkeln när jag vill rida ur. Åt båda håll. Jag var såå glad i att han känns så fin och att jag faktiskt orkar rida lite på riktigt igen :) vi jobbar vidare mot start helt klart :).

Torsdag 18.5
Idag kommer Benita från Liqusini och ska hjälpa mig prova sadlar. Hon kommer vid 14 så jag tänkte rida nu på morgonen först så jag hinner jobba Rossi. Vid lunch har jag två elever så jag får vara lite kvick nu på morgonen :). Jag spånar just nu på sommarkurser :) både dagkurser och några med övernattning. Det var ju evigheter sedan jag hade kurser här och det ska bli roligt om jag får till det. Håll utkik framöver :).  
Rossis morgonjogg gick riktigt ok bortsett från travlängningarna.
Blev varmt så jag svampade av efteråt. Ut i gräshage.

Benita kom vid 14 och hjälpte mig superbra, vi hittade till slut en Prestige Passion som passade både mig och Rossi :) Jag fick fint flöde över ryggen under sadeln å nu får jag låna den över helgen å prova :). Nu har vi dessutom suttit upp och av över 20 ggr på Rossi sedan avfallningen så nu är det vältränat :)!
Säljer Edinburg 16,5 bomvidd 4 om någon vill köpa. 6000:-.

Fredag 19.5
Red ett jättebra pass på morgonen i sadeln och det är såå roligt :)
Rossi jobbade fint i värmen, och är med på noterna i piruetter och långa serien.Ökningarna är tveksamma men nu släpper han inte ryggen efter halva så jag kommer att kunna öka vettigt inom snar framtid :). Rossi blev avsvampad och sen ut å beta gräs hela em.
Jag putsar å packar så allt är klart inför morgondagen. På kvällen tar vi en långpromenad med alla hundarna och Lena :) skönt.

Lördag 20.5
TÄVLA i Sala både idag och imorgon :) ska bli roligt !
Idag rider jag MSV B:5 och det är andra utestarten. När jag hämtr Rossi från hagen hör jag hur ena framskon glappar. Ingen fara konstaterar jag men blir orolig såklart. Nåja, flätar och vi är iväg i tid. När vi kommer fram får vi en lapp avparkeringsvakten. Där står det två telnr till hovslagare som hjälper till under dagarna :)
FLAX :). Efter starten skall Rossi få skorna fastsömmade :).
Framridning och banor LUTAR jättemycket, bestämmer mig för att inte lådsas om det men det är trickigt att öka traven nedåt.
Övar lite på det på framridningen å jag känner sån glädje när jag värmer. Fina Rossi är så duktig å verkligen hjälper till i lutning både hit och dit. Ritten inne på banan ger bästa känslan hittills å jag e såå glad :). Det finns såklart en hel del vi ska förbättra men den genomgående känslan beskriver Ulf i de fyra sista punkterna.
Jisses va KUUUULLL !  Å vi VANN :) :)  på 66,915 %.
En rolig detalj är att inne på banan bredvid rider Sara Glennhammar på Comtes en MSV C:1. På min film syns hon i bakgrunden :) Sara blev placerad 5a :) Grattis !!

Söndag 21.5
Vi åkte hemifrån 12.00 idag, och innan hann Lars iväg och tävla i skytte. Över 200 skyttar senare ledde han fortfarande, och blev till sist 4:a av drygt 250. Riktigt riktigt bra start på dagen :)
Jag är lite tom i kropp å knopp idag, men ser fram mot ritten, att debutera MSV A idag känns såå häftigt :). Ulf Wilken dömde idag igen och vart nog rejält besviken på MIN insats, han skrev  "stundtals slarvigt ridet" vilket bekräftar min känsla. Framridningen var toppen :) åååhh va fina vi var där. Men sen kom jag aldrig in i ritten, jag t o m andades i otakt med Rossi som försökte så gott det gick att följa mig. Flera missar, ostadig form, glömde vägen, och kände mig hela tiden i ofas. Tänkte flera ggr att nu får jag ta mig samman, men det fanns ingen krafft liksom. Efter ritten surade jag. F-N jag ville ju sätta ett kval idag. 59% max trodde jag men fick 61,667 % . Surade ännu mer när det var så nära. SKITSUR helt enkelt. Vi packade ihop och flätade ur och lastade Rossi. Då sa Lars " du kanske får pris". Jag trodde han drev med mig.  MEN det var tre placerade och vi blev TVÅA !  Jag fick be överdommare Karin om att få avstå häst på prisutdelningen och det gick bra.
Vilken tokig dag :) MEN vi blev TVÅA i vår debut i MSV A :))

170514 Aramis blir klippt :) han har päls som en shettis och blir så glad av att slippa den :).
170514 Aramis blir klippt :) han har päls som en shettis och blir så glad av att slippa den :).
170518 Ridbanan redo :)
170518 Ridbanan redo :)
170518 "farbror blå" mumsar :).
170518 "farbror blå" mumsar :).
170518 VARMT :)
170518 VARMT :)
170519 Kvällspromenad
170519 Kvällspromenad
170520 VINST i MSV B:5
170520 VINST i MSV B:5
170520 VINST i MSV B:5
170520 VINST i MSV B:5
Fantastiskt :) ska ramas in och hänga synligt :). Ulf Wilken dömde. GLAD.
Fantastiskt :) ska ramas in och hänga synligt :). Ulf Wilken dömde. GLAD.
170520 Fint Gehäng och Rosett :)
170520 Fint Gehäng och Rosett :)
170520 Erica sömmar fast glappsko :)
170520 Erica sömmar fast glappsko :)
170521 TVÅA i MSV A:1
170521 TVÅA i MSV A:1
170521 MSV A:1 Prisutdelning utan Rossi
170521 MSV A:1 Prisutdelning utan Rossi
170521 TVÅA i vår MSV A:1 debut :) Jippiee
170521 TVÅA i vår MSV A:1 debut :) Jippiee

Måndag 22.5
V I L O D A G :) såklart.

Rossi tycker inte det är så kul, utan roar sig med små race med hopp å skutt emellanåt :). Han håller stenkoll på mig när jag har träningar på banan. Men JAG då ser det ut som om han säger :).

Tisdag 23.5
Fixade allt klart i stallet tidigt, sen hem och pappersjobb till 10.30
och så bestämde jag att sadeln blir min :). Så välkommen PRESTIGE PASSION , och tack för den här tiden Edinburgh.
Jag gick till stallet vid 10.30  och började klippa Lena. Hon tyckte det var superskönt att bli fri lite päls, men jag hann inte klart innan min kl 12 elev kom. Efter träningen byggde jag ut cavaletti och ett litet hinder för idag ska Rossi tömköras :).
Han blev jätteglad när jag hämtade honom och då det var rätt länge sen jag tömkörde var det kul att se honom jobba igen. Han har utvecklats fint och ser stundtals jättebra ut :) Rossi tycker galopp över litet hinder är knepigt men oxå kul så idag smet han inte bredvid mina minikorta bommar :). På em fick han beta i gräshagen.

Onsdag 24.5
9.00 ska de äntligen skos Rossi och Lena. Ska bli såå skönt.
Rossi blev riktigt bra på fötterna, och jag avstod promenaden för att låta han gå in fötterna som han själv ville. Gör oftast så då det ändras endel när de växt bra under skoperioden.

Torsdag  25.5
Hästarna ut 7 eftersom jag somnade om :) skönt för mig å hästarna var inte sura trots det. Hem och åt frukost å tillbaka vid 9.30 för att rida. Rossi var helt i uppror i hagen och Veronica hade ställt in Yra och försökte få tag i honom utan att lyckas. Tillsammans löste vi det men att då klä på och rida var omöjligt. Han fick stå i boxen medan Verovica red och istället blev det hagbygge för mig. Lars och Zingo kom och byggde med mig :), vi delar sommarhagen i tre så att Lena får gå emellan Yra och Rossi. Får se vad han säger om hagbyte, han har ju aldrig gått på den sidan. Vi provar troligen att släppa imorgon em efter vi ridit.
På em tog jag Rossi och tömkörde utan bommar, och jobbade bjudning och framåt mer. Han har verkligen blivit så mycket finare än i vintras när jag tömkörde som mest. Kul :).  Imorgon ska jag rida på fm och starta lite gympa med ryttare igen :).

Fredag 26.5
Red på fm ett riktigt bra pass :). Jobbade med skolor i galopp och med bytesserier ända ner i tvåor. Så roligt att jobba med detta igen :). Travade oxå lite och kände på ökningarna. Det går bättre och bättre i nya sadeln nu.

Lördag 27.5
Jag hann inte rida idag :(  men min underbara Lars tog med sig Rossi på en skogspromenad på Emmastigen :). Med följde Emma ( Rasmus flickvän ) med sin hund Trixa så det vart en trevlig stund för Rossi. Skönt för mig som jobbar hela dagen. Dessutom cyklade han sen på em en sväng med Lena :)

Söndag 28.5
Red på banan på kvällen, Lars höll mig sällskap och det blev ett fint pass :). Roligt att Lars hinner se mig rida ibland, han jobbar ju dagtid då jag rider. Vi skrittade ut en sväng efteråt.

Måndag 29.5
Idag red jag på morgonen efter att ha haft en träning tidigt. Jag jobbade med lösgjordheten och strechade form och steg inför i morgon. Rossi känns jättefin och följsam :).
På kvällen blev det shampobad och jag fixade all packning klar,
så hinner jag med att göra stallet klart innan vi åker. Ska bli såå kul :)

Tisdag 30.5
TINNE träning idag 14.00 och jag fick med mig Maria Carlsson som groom och sällskap :) kl 11.00 åkte vi hemifrån och det känns jättebra för det regnar :). Äntligen lite regn, men skönt att få rida inomhus just idag. Rossi åkte naken och stod blickstilla hela vägen. Vi fick parkera vid stallarna idag för de höll på med något grävjobb där vi brukar stå. Maggan red innan mig så medan jag värmde hann jag se en del på hennes träning och det var kul.
Bonsay har blivit jättefin av passagejobbet i vinter, det har verkligen stärkt honom så traven var jättefin :). Jag stämde av med Tinne vad som varit och vi pratade en del om hjärnskakningen men oxå om vilka fina resultat vi gjort :), och vad jag nu har för plan och kortsiktiga mål. Jag ville idag ha hjälp med takt och tempo, jag tycker själv att jag rider lite för fort när jag ser filmerna. Vi ska dessutom jobba med skolorna och då slutorna. Piruetter å byten ska även skådas. Men takt och tempo i allt. Vill jag. 
Sagt och gjort. Summan var att jag ska ha en lugnare takt, och i det mer tryck för att få mer utrycksfulla gångarter. Va bra det blev :)
Skolorna fick jag rida som en väggsluta på diagonalen. Då blev takt och tempo rätt :). Galoppen har ytterligare förbättrats och bytena var fina nog. Piruetterna var riktigt bra och vi kommer ur bra nu.
Jobbade med att inte lätta ur i piruetterna, han behöver mitt stöd.
Jobbade med att han ska ta benen i slutorna, och nu insåg jag att jag lättar ur även i dem :) han ska gå för benen. Läxa :).
Sadeln och tränset kändes bra, tränset var ju första dagen jag red med. Det gamla tog jag med ifall att men det behövdes inte.
Rossi stod lika fint hem som dit :) Tack Maria för sällskap och film, nu ska jag bara hinna se den nån dag.

Onsdag 31.5 
Promenad för hand runt dammen, resten av dagen vila i hagen.

 

170523 Hejdå Edinburgh
170523 Hejdå Edinburgh
170523 Välkommen Prestige Passion :)
170523 Välkommen Prestige Passion :)
170524 Äntligen skodax :)!!
170524 Äntligen skodax :)!!
170526 Cykelsällskap :)
170526 Cykelsällskap :)
170527 Cykelsällskap :)
170527 Cykelsällskap :)
170527 Lars monterade på MUDFLAPS på bilen :) Nu håller sig trailern ren  :)
170527 Lars monterade på MUDFLAPS på bilen :) Nu håller sig trailern ren :)
170530 Tinne :) Fin Lövstaalle´i regn.
170530 Tinne :) Fin Lövstaalle´i regn.