JUNI  2017

170603 Ny shoppingplats framför slottet, kul start när man kommer men långt att gå i pauserna för att shoppa.
170603 Ny shoppingplats framför slottet, kul start när man kommer men långt att gå i pauserna för att shoppa.

1 Juni Torsdag
Idag blåser det storm och det är rörigt i stall och hagar. Beslöt att inte sitta upp idag så det blev tömkörning över bommar och litet hinder. Blev ett bra jobb och han ser finare och finare ut :).

2 Juni Fredag
Red en liten stund på banan ihop med Yra och Veronica. Rossi jobbade med hörnpasseringar i alla gångarter, galopp ur skritt, galopp till trav, några längningar i trav. Känns fin och blir lika noga som jag tillslut :). Efteråt red vi ut en skrittur över 55an runt byringe station. Jättehärligt att ha sällskap ut en runda.

3 Juni Lördag
Red ett kort pass på morgonen med främst trav och då volter och serpentiner i olika storlekar. Lite galopp och ökningar på slutet.
Hagen resten av dagen för ....

170603 Tantkalasväskan e med såklart !
170603 Tantkalasväskan e med såklart !

Idag ska jag och Lars till Strömsholm på em för
VILKEN RYSLIG DAG DET BLEV :) Sååå spännande och sån glädje det blev när Carolina lyckades få med allt bra vi tränat på in på banan och verkligen RED för varje poäng. Att få ligga i ledning nästan hela klassen är ju helt galet kul, och att till slut bli TREA är ju bara SÅÅÅ HÄRLIGT :)
Prisutdelning till häst och referat i Tidningen Ridsport med fint omdömme är ju liksom pricken över iet.

En annan rolig krydda på dagen var att exakt samtidigt som Carolina gick in för start på dressyrbanan gick NILS OLIN och Ramius in på hoppbanan bredvid. Vad är oddsen för att ha en elev på varje bana samtidigt ?
Njut av bilderna nedan, det är tränandet av elever som gör det möjligt ekonomiskt för mig att ha Rossi :)
Vill du träna i sommar så kolla tiderna och boka en som passar dig. Hör av dig om du vill ha ett personligt upplägg eller låta din häst vara hos mig då du är bortrest ett par dagar.

170603 Det är mäktigt att rida med Slottet i bakgrunden på GP banan.
170603 Det är mäktigt att rida med Slottet i bakgrunden på GP banan.
Lugn, Harmoni och FOCUS nu !!
Lugn, Harmoni och FOCUS nu !!
Över 70 % i Intermediaire 1 :) och idag är Carolina Vinnare hos Domare C från Frankrike.  Det är STORT !
Över 70 % i Intermediaire 1 :) och idag är Carolina Vinnare hos Domare C från Frankrike. Det är STORT !
170603 Från VIP läktaren har vi tränare bra koll på banan och Gofika :)!
170603 Från VIP läktaren har vi tränare bra koll på banan och Gofika :)!
170603 "Känns som planerat" säger Carolina om läget i David idag.
170603 "Känns som planerat" säger Carolina om läget i David idag.
170603 Fint sällskap på tavlan :)
170603 Fint sällskap på tavlan :)
Snälla David och de två groomisarna Holley och Julia, som själva kommer att rida här en dag är jag övertygad om :)
Snälla David och de två groomisarna Holley och Julia, som själva kommer att rida här en dag är jag övertygad om :)
170603 JISSES :) Planen HÖLL även inne på banan :) JIIIIPPPPIIIEEE !!!
170603 JISSES :) Planen HÖLL även inne på banan :) JIIIIPPPPIIIEEE !!!
SUPERGLADA idag :) !!
SUPERGLADA idag :) !!

5 Juni Måndag
SMS med Tinne idag och nu har jag tre tider till i juni som jag får komma till henne :). 13,20 och 27 då det är Tantkalaskväll på Lövsta. Jag tränar ju mot MSV A och ST Georgdebut i sommar så det gäller att ha ögonen på sig. Tränade lite extra på att Rossi ska ta mina ben bättre, det var ju läxan sen senast. Blir bra att CT kommer den 9:e oxå. Nu ska Tanten trimmas :)

6 Juni Tisdag
Heldag på Strömsholm med Lars och tittade på finalerna i SM och såg Amanda+Nils hoppa på gröna banan :)
Njut av bilderna från denna härligt soliga dag.

På kvällen var jag och Rossi på långpromenad :). Vi gick Canaxa - Knutstorp-Fridhem-Gästgivargården-klättrade på åsen-och sen förbi Rasmus hus hem. Lite knott när vi gick längst med Ån. Duktig Rossi följde mig bra och klättrade fint upp men lite hetsigt nedför. Bra för lata mig att powerwalka med Rossi :)
 
7 Juni  Onsdag
Red ett jättefint pass på banan. Jobbet idag var skolor i alla former och gångarter. Slutorna känns något bättre, men måste hitta mer driv känns det som. Eller så ligger vi inte helt rätt i böjningen så att drivet kommer av sig. Bra med tränarögon på fredag. Avslutade med lite byten här och där, och de på kortsidan är snart ok. Jag minns hur knepiga de kändes då Mardoc och jag började med dem så jag är inte förvånad över att det känns som om vi har ont om plats. Bra att ha den erfarenheten med sig nu när Rossi ska lära sig :). Skrittade ut runt stora stenen efteråt. Blev lite regnade på.

8 Juni Torsdag
Idag var det lite blåsigt och stökigt med molnen på himlen, skulle vi bli dränkta eller klara oss under ridturen ? Vi klarade oss :).
Jag beslöt mig för att rida ut runt Vagnvägen och Emmastigen hem medan Yra skoddes. Bra att veta att Veronica är i stallet om Rossi skulle komma hem med tom sadel. Ridturen blev bra, men 4 ggr fick jag sitta av och gå förbi "nåt" läskigt. Rossi är blixtsnabb och vänder runt från ingen förvarning oavsett gångart. Sen kan jag inte vända tillbaka utan värsta kalabaliken. Jag som haft en Mardoc som skenat väljer att lugna, sitta av, vända och gå förbi tills Rossis hals åker ner och han slappnar av igen, sitta upp och rida vidare.  Jag VET inte om jag vinner striden eller tränar Rossi i att vinna strider så då undviker jag att försöka. Ridturen skall dock ridas och i övrigt är han underbar att arbetsrida ute.

9 Juni Fredag
Idag kommer CT äntligen och hjälper mig lite igen. Länge sen sist och nu när allt börjar bli svårare vill jag ha tätare hjälp igen.
Det blev bra men inte riktigt som planerat idag :).
Jag och Rossi hade joggat till 9.00 och i väntan på Camilla red jag vidare med min arbetsplan. Min telefon låg kvar hemma så jag kunde inte ta emot samtalet om försening. När jag jobbat Rossi klart för idag skulle jag skritta ut en sväng efter, som vi alltid gör. Men idag kom jag inte från stallplanen. Rossi vände och stegrade och kastade sig hem mot stallet. KORV tänkte jag men det hjälpte ju inte. Satt av och gick ut på grusan igen, då kommer Camilla :).
Hon fick snabbt klart för sig situationen, tog på min ridhjälm och handskar, hon var som tur ridklädd. Hon ledde Rossi till stenen som jag sitter upp från och sen skulle hon rida samma väg som jag försökt. ICKE. Samma procedur. När Camilla försökte vända honom kände även hon hur han liksom går igång på det, så vi måste bryta mönstret. Backa. Om vi inte kan rida framåt dit vi vill så backar vi dit vi vill. Fyra ggr backade de innan Rossi sänkte halsen och slutade försöka vända. När de kom tillbaka red Camilla förbi infarten till stallet flera ggr och han skötte sig som han skulle.
Så det blev inte som planerat :) men såå himla bra. Blir intressant framöver. Jag vill ju kunna rida ut och njuta av denna fina häst i skogen. Krångligt är ok att det blir ibland, bara det inte blir farligt ur det. Och det blev det inte så fortsättning följer. Lugn konsekvent ridning och inga slagsmål är lösningen i min värld.
På kvällen efter jobbet bakade jag 70 muffins. Fula men goda.
Sockerkakorna får jag baka imorgon. Nu e klockan 00.17.
Godnatt.

10 Juni Lördag
Idag ska jag vara domarsekreterare i Msv C i Gnesta, samt leverera 70 muffins och tre sockerkakor. Klassen startar 11.25 vilket innebär att jag måste åka härifrån 10.00. Innan det skall hundarna matas och rastas, hästarna morgonfodras och komma ut, stallet mockas och fodret för detta dygn fixas, Rossi ska ridas, jag ska duscha.
Medan jag duschar får sockerkakorna stå i ugnen. Borde gå.
Det gick :) Planen höll och Rossi fick ett tömkörningsjobb med travcavaletti och litet hopp i galopp innan jag åkte till Gnesta. 
33 ekipage i MSV C är en pärs. TUR att ett par bra ekipage visade sig, därav Maggan och Cantaluppi som blev tvåa på fina 70,00%.
De har verkligen utvecklats. Såg jättefin ut och stort GRATTIS för det bra jobbet. Det var många ekipage som jag hade velat hjälpa till bättre rundor idag. Kämpa på och träna på alla ni så kommer skörden infinna sig.

11 Juni Söndag
Idag fick jag draghjälp av Yra så vi inte provocerade fram någe strul igen. Först red vi ett pass på banan, Rossi var riktigt med och jag kände lite bekräftelse på att träningen vi genomgår ger mer styrka även om det sker långsamt. Sen satt jag upp på stenen utanför ridbanan som vanligt och skrittade iväg hem mot mig. Rossi tog sats och skulle vräka sig hemåt, men då susade Yra iväg förbi honom och tog täten iväg på grusan :). Rossi kom av sig och följde raskt efter henne :). Vi red åsen bort och Rosssi tog täten och gick faktiskt vettigt. Väl hemma red jag förbi infarten till stallet för att kolla men det var inga bekymmer. Skönt. Tack Yra och Veronica för att vi slipper träna krig Rossi och jag.
Roligt att han var så fin på banan innan oxå :).

12 Juni Måndag
Fiffiga jag lastade och åkte till Ridhuset i det vackra vädret :). Dels vill jag se i spegeln och dels vill jag undvika konflikter. Rossi åkte bra och det är så härligt att komma in i detta vackra ridhus. Jag klädde på sadeln mm och skulle dra gjorden. Den var för kort ! Jag hade tagit Yras gjord ( likadan ). Nääääej. Ingen var i stallet varken hemma eller här så jag tog av sadeln och så longerade jag istället. Det vart ett bra jobb och en bra lösgörande voltövning inför imorgon tänke jag :). Rackarns va fel det blev i farten :).

13 Juni Tisdag
Tinneträning idag 13.45 på Lövsta :)  Rossi gick i hagen på fm som vanligt, jag tog in vid 10 och Malin som ska följa med idag hjälpte mig göra oss klara och lasta grejorna. Kul med sällskap igen :) och vi kunde nu i lugn och ro gå igenom Malins protokoll från deras start i helgen. Bra. Vi var framme i god tid och fick vänta lite för Anna som tränade innan var lite sen. Vi tittade gärna :) en stund.
Rossi jobbade på bra, jag har trnat på takten och att inte skynda, vi gjorde delar ur MSV A och fick absolut ok till start på lördag. Vi pratade även foder när Rossi skrittades av efteråt, jag är inte helt nöjd med att Rossi inte lägger på sig mer. Samtidigt är det lite farligt att öka nu när naturen vräker på efter regnen. Det var ett bra samtal och många grundvärderingar som bekräftades. Ska klura lite till så får vi se hur jag ändrar. Mer gräs kanske går innan bromsarna anfaller. Som sagt ska klura. Ingen film från denna träning har jag att studera, jag glömde kameran.

14 Juni Onsdag  
Idag blev det ingenting. Skulle ha promenerat i skogen innan jag åkte till jobbet 12.30 men eftersom jag valde att åka och handla på morgonen och sen fixa boxar mm till kursen imorgon så blev det lite knasigt. Rossi var väldigt besvärad av bromsarna som nu har börjat sin säsong. Jag vågade inte ha honom ute när jag åkte och gården vart tom till 17.30. Han fick komma in över dagen och sen tog Veronica ut honom innan fodringen. Trist tyckte han nog.
Inte optimalt jag vet, men det andra livet tränger sig på ibland och då blir det extra vilodag.

15 Juni Torsdag
DAGKURS NR 1 idag. Såå kul att äntligen göra en kurs igen :)
Vädret var fint och det blev mycket häst och ridning i alla former.
Teoripasset blev två vilket kändes som ett bra sätt att fylla tiden vi saknade med en häst då Marja-Lena gick kursen till fots.
Ni som läser detta, samla ihop 3-4 kompisar och kom hit en heldag, nivån på kursen anpassas till er som deltar.

På kvällen efter kursen red jag ett härligt pass på Rossi, först en halvtimme på banan sen skritt ut i skogen utan krångel och tjafs !
Härligt :)

16 Juni Fredag
Idag åkte jag net till Salvarstorp för att rida med speglar. Det var länge sen och behövs. När jag väl kommit dit och lastat ur mm visar det sig att den sadelgjord jag har med är Yras. För liten alltså. Ingen var hemma på gården så det blev longering idag, Tur jag hade med linan så vi kunde jobba i alla fall. Disträ, dåligt med sömn och mycket jobb gör mig såhär. Onödigt.

17 Juni Lördag
Tävla MSV A:1 i Finspång. Lasse groomar och filmar.
Rossi kändes riktigt fin på framridningen, jag hade lite svårt att koncentrera mig men det blev rätt ok. Rossi är rädd för de andra och en gång vart det kaos men utan att nåt farligt hände honom. Precis innanjag ska in känner jag att sadeln åkt fram rejält. Hoppade av och sadlade om, Lars slängde upp mig och sen in.
Inget bra. Mitt focus var borta och efter uppridningen red jag fel väg direkt. 2 ggr. Efter det gick det ok och vi kom ut på 61,68 % i alla fall. Två domare över 63 % varav den ena 63,09 så det var ok men kändes ju jättejobbigt. Lars satte fingret på problemet med min ringa sömn, mycket jobb, lite mat osv. Surt. Fin häst.
Klurade ett tag på att stryka mig men beslöt att vila på kvällen, äta rejält både middag och frukost samt vara noga med att hjälpa MIG, och inte alla andra. Så jag strök mig inte.

18 Juni Söndag
Tävla MSV B:5 i Finspång. Lasse groomar och filmar.
VINST !!
Bra att jag åkte. Rossi lite slapp idag, men jag var på som en Jack Russel :) och red varenda meter. Hade längre sporrar sså nu nådde jag honom bättre i den nya sadeln med liten kant på kåpans nedre del. Kändes dock bitvis riktigt seg. Varmt såklart. Fin.

19 Juni Måndag
VILODAG bara slappa i hagen.

20 Juni Tisdag
Till Tinne och träna 13.00. Ida Langels följer med och groomar.
På´t igen bara, har man Tid hos Tinne åker men. Jättefint pass med arbete mot George. Fina piruetter åt båda håll :) och fick bra hjälp med bytenas kvalitet. Roligt igen :)

21 Juni Onsdag
Vilodag i hagen som Rossi omvandlar till träning av hopp och bock och galopp i rasande fart :) Roligt att se honom vilja fara runt och spexa, han är ändå försiktig i sina utbrott.

22 Juni Torsdag
Idag vart det tömkörning över bommar och litet hinder. Tror det var skönt för han blev riktigt fin efter att ha sett rätt emlig ut från start. Kanske träningen i tisdags tog mer än jag trodde då.

23 Juni Fredag  MIDSOMMARAFTON :)
Red vid lunch ett riktigt gymnastikpass. Focus på att verkligen försöka trava i gung, och få lite mer kadens i traven. Ska lägga in ridna bommar oftare tror jag. Det känns som im vi skulle behöva pumpa benstyrka så det blir nog även backar för hand from nu. 

24 Juni Lördag
Sagt och gjort. Promenad för hand på åsen eftersom det regnade.
Jag hade regnjacka och Rossi flugregntäcke. Jag gillar det täcket jättemycket, släpper igenom luft överallt utom en remsa från mankam till svans som är regntäcke. Perfekt för varma sommardagar med regnskurar. HÖÖKS såklart :)  Upp och ner i skogen på åsen, riktigt lyfta-på-våra-fötter-träning. Svettigt.

25 Juni Söndag
Jobbade på banan med focus att svara snabbare på mina ben. Det tar sig :) och ibland är vi i fas Rossi å jag :). Gjorde fina övergångar skritt-trav-skritt idag, det är vår svåraste övning så jag var glad.
Efter jobbet skrittade jag ut runt dammen !! Utan bråk och inte en enda vändning ! Jippiee så skönt och så befriande att veta att med klokhet klarar vi oss förbi knepigheter utan strid. Lotta berättade att fåren kommer ikväll så det var ännu skönare att gå förbi åt det hållet utan får som skrämmer Rossi. Blir till att öva i sommar. ska gå förbi där varje dag när jag väl börjat. Till fots. Lena fick gå en fårpromenad och hon såg först förvånad ut och sen var det klart för hennes del. Klok ponny det där. Söker någon vuxen / tonåring som vill motionera henne. Vet du någon så hör av dig :)!

26 Juni Måndag
Idag klädde jag på Rossi sadeln tre gånger innan det blev ridning. Skyfall på tvären och en vända med åska gjorde att det blev lite knasigt. Till slut hann jag rida en halvtimme med övergångar och lite galopp framåt. Kändes fin å glad. Ingen skritt ut efter för tiden var ju borta pga vädret.

27 Juni Tisdag
TANTKALAS PÅ LÖVSTA IDAG EM :) !!

Årets första träff för mig med TANTERNA eftersom jag låg med hjärnskakning då vår tvådagars gick förra gånen. Sååå roligt att se alla ( Sofie saknades ) och se hästarnas utveckling. Rossi var fin och skötte sig utmärkt trots lång väntan i trailern både före och efter sitt jobb. Fina bilder på oss tagna av Maggan :)

Nils och Ramius 5:a i 1.40 med 0 fel :) Privat bild.
Nils och Ramius 5:a i 1.40 med 0 fel :) Privat bild.
Amanda och Callisto 3:a i 1.40 med 0 fel :)  Privat bild.
Amanda och Callisto 3:a i 1.40 med 0 fel :) Privat bild.
Tur att jag inte lever på att fotografera :) På övre bilden hoppar Amanda mot oss, På nedre bilden Nils. Titta NOGA :).   Ha Ha
Tur att jag inte lever på att fotografera :) På övre bilden hoppar Amanda mot oss, På nedre bilden Nils. Titta NOGA :). Ha Ha
170609 Undrens tid är ej förbi :)
170609 Undrens tid är ej förbi :)
170610 klara för leverans till GARK :)
170610 klara för leverans till GARK :)
170610 På kvällen var jag och grattade denna fina kille till studenten :) !
170610 På kvällen var jag och grattade denna fina kille till studenten :) !
170613 Malin Husöy leder Rossi hos Tinne
170613 Malin Husöy leder Rossi hos Tinne
170615 DAGKURS 1 med Ida, Malin, Marja-Lena och Amanda. Härlig dag vart det !
170615 DAGKURS 1 med Ida, Malin, Marja-Lena och Amanda. Härlig dag vart det !
170617 på G ??
170617 på G ??
170618 VINST !! I MSV B:5 med 67,660!
170618 VINST !! I MSV B:5 med 67,660!
170618 Bästa Hederspriset någonsin :) en JAKTYXA till bästa groomen Lars :)
170618 Bästa Hederspriset någonsin :) en JAKTYXA till bästa groomen Lars :)
hälsar Lars och jag er alla :) !!
hälsar Lars och jag er alla :) !!
170624Vi hittade en fin Midsommarstång på vår promenad idag :)
170624Vi hittade en fin Midsommarstång på vår promenad idag :)
170625 Lena spanar in fåren :)
170625 Lena spanar in fåren :)
Foto: Tinne Wilhelmsson-Silve´n :) :)
Foto: Tinne Wilhelmsson-Silve´n :) :)
HÖÖKS Marika var på plats med liten VÅRPRESENT :)
HÖÖKS Marika var på plats med liten VÅRPRESENT :)
170627 Rosseau och jag
170627 Rosseau och jag
170627 Tanter kollar in annan tant :)
170627 Tanter kollar in annan tant :)

28 Juni Onsdag
Idag ska Rossi såklart vila :), och på morgonen gick han ut och betade och såg fin fräsch och glad ut. Jag hade en träning vid 9 och då joggade han lite hit och dit och såg fräsch å nöjd ut. Vid 11 var det dock annorlunda. Solen stekte från blå himmel och det var vindstilla. Det gilla bromsarna. Trots att Rossi har sitt blåa heltäckande bromstäcke på sig blev han hyperstressad. Jag var tvungen att ställa in honom i stallet, vågade inte ha honom ute när jag åkte till jobbet. Så från 11.30 - 16.00 stod han inne. Som tur var hade Veronica ledig kväll och kunde se till att han kom ut igen mellan 16 och 19. Det är bara juni. SUCK. Nåja, jag vet vad som väntar ett par veckor nu. Lars bror Per jobbar i skogen och säger att det är mycket broms i skogen redan nu. Å jag som vill rida ut å klättra ju ! Jag röstar för en mulen sommar :), det blir ändå bara bondbränna på mig :)

29 Juni Torsdag
MULET :) !!  Jippiee !
Idag ska jag rida före 10 eftersom min mamma kommer ner till mig över dagen :). Blev ett bra jobb med inslag av kommande starters linjer. Känns som om vi kommit en bit påväg i vårt försök att förbättra svaret för mina ben. Blir kul i morgon att se om jag får till det. Precis när jag var klar kom min mamma så hon fick hänga med på vår skogspromenad :). Rossi kunde sedan vara ute hela dagen förutom då Veronica red. Bra dag.

30 Juni Fredag
Vid 11.00 ska jag rida för CT i Salvartorps ridhus. Väljer inne för att vara säker på att få träning oavsett väder. Kan även åka till Camilla men hennes ridhus är som en ångbastu på sommaren så jag avstår. På höst-vår-vinter är det dock dit jag åker för att träna för henne. Ska bli kul att starta upp oss igen, det var ett tag sedan senast. Jag ska med trailerns hjälp visa fåren för Rossi :) kom på att jag kan åka bredvid deras hage och göra honom medveten om att de är där. Om han fattar. Vi får se.