JULI  2017

170703 "Yogabetning"
170703 "Yogabetning"

v.26 
1 Juli Lördag
Red ut med Yra och Veronica en tur runt Emmastigen - blå huset - vagnvägen och hem. Travade mycket bortåt och galopperade långa galopper hemåt. Så fin bjudning och så lydig bredvid Yra Yra :).
2 Juli Söndag
Red på nysladdad fint vattnad bana och spårade verkligen på linjerna som vi har i helgen. Det är ursvårt men ska bli så kul att se om vi klokt kan ta oss runt med lite av den kvaliteten vi gör grejorna i på träning. Vi ska ju debutera St George i Mariefred och det är verkligen en debutkänsla. Men det är kort resa, bra stor framridning, bra underlag och starten går inomhus så väder spelar ingen stor roll. Han har dessutom startat där förut.
Känslan idag var verkligen BRA :). Jag höll ihop mig och hjälpte honom tillräckligt å han svarade upp med gåglädje och energi :)
Efteråt skrittade vi av runt stora stenen, skogen varje dag är ju målet.

v.27 
3 Juli Måndag
Red för CT idag 11.00 i Salvarstorps ridhus. Idag red jag bättre, och den bra känslan från igår höll i sig. Vi jobbar med att han ska vara kvar framför skänkeln i alla övergångar både uppåt och nedåt, och stundtals känns han helt fantastisk :). Tänk när han är stark nog att var det, hans inställning är ju så härlig, haan vill ju verkligen jobba och försöker hela tiden vara mig till lags. Goding !
4 Juli Tisdag
Idag blev det en härlig uteritt med Veronica och Yra igen :). Jag är så glad att få deras sällskap som gör Rossi mer avspänd när vi är ute i naturen. Vi började med och avslutade med att gå förbi fåren.
Rossis första reaktion till det mesta är SKRÄCK, men med Yra elellan fåren och Rossi kunde vi visa honom dem utan att det blev kaos :). Vi red en runda och kom sedan tillbaka via åsen och förbi fåren igen. Denna gång fick Rosse gå före och jag på marken bredvid. Vi stod sedan bredvid flocken tills Rossi var helt avspänd och tittade mer intresserat och trevligt på dem än med rädsla. Så bra möte det blev, ska gå dit ikväll igen och öva bara vi två.
Ridandet gick jättebra och lite trav och klättra vart det oxå.
5 Juli Onsdag
CT 11.00 i Salvartorp.
Idag blev det ett bra genrep inför helgens bravader. Rossi känns fin och följsam tom i ökade traven :). På träning gör vi programmet stadigt och alla saker funkar. Blir intressant att se hur det klarar sig i skarpt läge hos domarna. Fina Rossi så duktig :)
6 Juli Torsdag
Red med Veronica och Yra en sväng ut i skogen, lugnt och avslappnat runt Mosstorp. Bra uppladdning :).
7 Juli Fredag
Startar MSV A:1 i Mariefred.  Åkte bra på den långa grusvägen dit, och jag fick den bästa känslan någonsin på framridningen :) helt lycklig när jag styrde in i ridhuset. Där inne blev Rossi lite klämmig och jag kunde inte riktigt rida hörn på domarkortsidan. Svårt att få rätt kontakt och svar då. Lotsade honom så bussigt jag kunde, och försökte att inte bli klämmig jag med och lyckades nästan hela rundan. Kom ut med 63,333 % vilket är PB i MSV A:1 så jag är nöjd med det men känner mig snuvad på känslan. NÄR den följer med in på banan, DÅÅÅÅ.
8 Juli Lördag
Idag skulle jag bara jogga lite och slappna av + strecha Rossi så jag gick ut på det nyslagna gärdet bakom Herrgården ( Vår stooora sommarhage ). Rossi berättade då för mig att de stora vita plastade balarna som jag trott var hö :) egentligen var Dinosarieägg och de har kläckningstid just idag ! Om man är nära då blir vi frukost. HU.
Rossi är en städad pojk även i dessa situationer men jag fick exakt samma känsla inom honom som jag hade igår inne på banan. AHA nu kan jag försöka lära honom att slappna av blev min tanke. Det lyckades, men jag var tvungen att rida runt där lite längre än jag tänkt och spänningen i början tog på krafterna. Tur vi startar rätt sent imorgon.
9 Juli Söndag
Startar ST George i Mariefred.  Idag var han helt omöjlig i trailern.
Han trampade och stökade hela resan och till slut hoppade jag in i trailern och åkte med på grusvägen för att se vad han gjorde. Han var rädd ! För VAD vet jag inte men jag lyckades lugna honom lite emellanåt. Stackarn. Jag kortade ner framridningen lite eftersom han värmt sig på vägen. Inte svettig men upprörd. Så fort vi var framme slappnade han av och såg nöjd ut igen. Märkligt.
Ritten blev inte så bra. Men jättefin på framridningen och gjorde där sina fina pirutter å va med i skolorna. Tyvärr blev det en matt markbunden häst inne på banan så jag lotsade honom bara fair runt och bad honom bara ta i lite där det inte är så svårt. Jag vill ju att han ska vilja göra detta fler gånger :). Vi kom ut på 61,3 % och ingen domare var under 60. Helt fantastiskt roligt med den ritten. Det ger mig framtidstro och en känsla av att jag känner och gör rätt. Det är ändå ST George. Tack Lars för fin hjälp hela helgen :).
En intressant krydda på dagen var att det dök upp en Cornelia som ville hälsa på Rossi och mig. Hon hade haft honom på foder ett tag då han var 5 år och Malin var gravid :) Jätteroligt att hon hälsade på och gav sig tillkänna. Det var innan min start så jag kunde inte focusera på henne så mycket men de följde vår ritt och såg glada ut. Till Lars sa de att de inte trodde det var samma häst, han var så lugn och rund :). Kul.

v.8
10 Juli Måndag
VILODAG HELT såklart. Slipper mig helt. Blir bara visiterad före och efter hagvistelsen. Han är trött. Står mest å sover. Bra.

11 Juli Tisdag
Blir skodd på morgonen och går sen bara i hagen hela dagen.

12 Juli Onsdag
På morgonen har jag träningar här hemma och precis när vi är klara får han ett ryck och galopperar som en galning. Han brukar lugna sig men idag vart han knäppare och knäppare så jag blev tvungen att bryta det. Eftersom han var uppvärmd passade jag på att lägga på tömkörningsgjorden och jobba honom ett tag på lina över bommar. Jag har aldrig sett honom så fin på linan någongång. Det var ju ett tag sedan och nu ser jag vad dressyrträningen har gjort honom. Smidig i båda varven, styrka och bärighet börjar kunna kombineras och han kan hålla ihop kroppen på ett så mycket bättre vis nu. Han kommer bli hur fin som helst denna :).
Å han e min :). 

13 Juli Torsdag
Red på fm ett pass som mest bestod av galopp. Dessutom många övergångar och de till trav börjar kännas fina nu :). Det är våran svåraste övergång ihop med skritt till trav. Att hitta tvåtakt i kroppen verkar knepigt för honom. Men vi övar. Efteråt gick vi en runda runt stenen, och jag travade hela grusrakan upp till skogen. Kändes fin. Skrittar riktigt bra nu även nerför. 

14 Juli Fredag
Rossi fick en vilodag idag, jag var med Carolina till hennes första träning för Nina Hoffman. Vi har startat ett samarbete för att ta klivet upp mot GP och med Ninas hjälp ska vi komma åt de svårate rörelserna Byten i varje, passage och piaff. Min erfarenhet av inlärning i dessa moment är så smal och det får inte gå fel så därför kopplar jag in Nina. Blir intressant att följa detta jobb vid sidan om, och jag var såå stolt efter första mötet idag. Carolina och David var verkligen väl förberedda för uppgiften och fick redan första passet jobba med alla tre rörelserna :). Härligt :) 

15 Juli Lördag
På fm red jag ut med Yra och Veronica ett långt pass på andra sidan 55an. Helt underbart. Vi kunde jobba i trav och galopp långa sträckor och Rossi fick dessutom galoppera rejält framåt uppför en lång backe bakom Yra. Jag passade på att träna framåtbjudningen i skänkelvikning, det är perfekt att ligga bakom yra, lägga frambenen på skogsvägens mittlinje och baken vid sidan om. Sen drar Yra honom framåt :). Han vill ju inte tappa henne och så slipper jag driva på honom. Jag kan bara klappa och belöna. Perfekt jobb. Dessutom kan jag fortsätta så långt att han hittar tekniken och hur han ska göra med kroppen själv. Glad. 
Red även lite byten utan att ramla från mittlinjen :) Nyttigt. 

16 Juli Söndag
Idag blev det ett pass på banan och min plan var travjobb och övergångar. Rossi kändes rätt stum i kroppen, men lydig. Jag blir alltid orolig när jag känner något mindre bra, men idag kunde jag ju lätt härleda känslan till den krävande uteritten igår, och antog att det är kännbart i musklerna. Därför blev dagens jobb mer övergångar trav-galopp-trav då galoppen är lättare att göra honom rund i. Skrittade sen till stora hagen och red ett varv i trav och ett i galopp men fick ingen bättre känsla tyvärr. Skrittade runt dammen och vann en fight där Rossi vände men ite orkade sätta emot så mycket utan följde mig framåt efter bara lite stök :). DÄR fick jag glädje av hans trötta kropp helt klart.  

17 juli Måndag
Red ett kort pass på morgonen, och idag tog jag ett spö i handen. Planen var att vässa svaret för skänkeln och få honom kortare i kroppen med energin inuti honom. Han e ju som bekant rätt stor och valpig så det läcker energi lite här och var. Jag tror jag la spöet 5 ggr på höger bak. Bara som en broms som nuddar honom på rumpan. Sen fick jag en annan häst under mig. Jobbade då med små hjälper för benen och kunde belöna hans svar. Duktig. Kul.

18 Juli Tisdag
Idag var planen att jobba skolor i trav, och det blev ett jättebra jobb. Jag hade återigen spöet i handen och idag växlade jag sida med det. Fick fint driv i öppnorna åt båda håll. Fick dutta med spöet i början tills han kom ihop mer, och sen fattade han att det var lättare. Gjorde sen riktigt fina längningar men kroppen ihop.
Så härlig att rida då. Glad.
På em var jag i Enköping och hade träningar för första gången för ett gäng på Karin Spångbergs gård. Isolerat ridhus och fina ekipage. Det blir fler gånger om vi kan hitta tid. Fick hjälp av www.SKRÄDDARANNA.se att brodera ett schabrak till Holley som varit min flitigaste elev våren 2017 :). Kan rekomendera Anna till er alla vad gäller sömnad , brodyr mm. Jättetrevlig !!

19 Juli Onsdag
Rossi vilodag från arbetet. Får se om han kan vara ute bland bromsen eller får stå inne. Blev inne över lunchen och tog en powernap :).

20 Torsdag - ??
Jag har inget skrivit, vi är i onåd med varandra just nu Rossi å jag.
Får se hur detta går. Jag har ont men är ok. Rossi är ok och jobbas för hand. Svårt läge och tiden får se vad jag gör av detta. Återkommer. När jag orkar. Jobbar som vanligt lite men har semester 24.7 - 7.8 och ska kanske då ha ett beslut om framöver.
Fika finns till den som vill komma förbi. Ta med badkläder :).

v.29  Ingen skillnad. Rossi får promenader och longeras. 

v.30  Ingen skillnad. Fortsätter med promenader och longering.

Jag behöver hjälp av någon som kan komma hit och sitta upp på Rossi några dagar i rad ( helst ). Gästrum finns.
Kommer ni på någon skicklig ryttare så tipsa gärna !

170701 Uteritt med Veronica och Yra
170701 Uteritt med Veronica och Yra
170701 kvällspromenad :)
170701 kvällspromenad :)
170701 peptalk med kli  inför tävlingen :)
170701 peptalk med kli inför tävlingen :)
170704 Åsen är rätt hög. Bra klättring :)
170704 Åsen är rätt hög. Bra klättring :)
170704 Vi fotograferar varandra :)
170704 Vi fotograferar varandra :)
170704 Vi fotograferar varandra :)
170704 Vi fotograferar varandra :)
170704 Skum mun :)
170704 Skum mun :)
170706 Rossi följer mina träningar :)
170706 Rossi följer mina träningar :)
170707 Framridning med knorr !
170707 Framridning med knorr !
170707 Lars å Rossi taktiksnackar
170707 Lars å Rossi taktiksnackar
170707 Carolinas Groom Stephi och Penny var i randig outfit :) tom GLASSEN är randig Ha Ha :)
170707 Carolinas Groom Stephi och Penny var i randig outfit :) tom GLASSEN är randig Ha Ha :)
170708 Gräsdressyr mellan tävlingsdagarna
170708 Gräsdressyr mellan tävlingsdagarna
170709 Finbesök av Cornelia tv med kompis
170709 Finbesök av Cornelia tv med kompis
170709 Carolina och David vinner sin första St George i Mariefred. STORT GRATTIS !!
170709 Carolina och David vinner sin första St George i Mariefred. STORT GRATTIS !!
170711 Fredrik skor Rossi och Lena.
170711 Fredrik skor Rossi och Lena.
170719 POWERNAP :)!
170719 POWERNAP :)!