JANUARI 2017

Rossi i hagen 1.1 2017
Rossi i hagen 1.1 2017

1 Jan  Söndag
+ 12 grader och en fantastiskt härlig dag :) Jag red på min mjuka fina ridbana ett pass med övergångar och övergångar. Avslutade med en skrittrunda ut och bara njöt av våren ??  När vi kom tillbaka satt Lars och sladdade banan platt å fin till nästa köldknäpp som utlovas imorgon. Bra om banan fryser torr å platt. Vore ett under.

2 Jan Måndag
Laddad häst idag. Kallt igen. Jag red Emmastigen och det gick bra trots spänningen ända till jag kom nästan hem. Veronica gick med Yra på stigen till fotbollsplanen och Rossi blev helt ifrån sig. 2m hög och som en sten i kroppen blåste han drakeld och dansade helt utan kontakt med mig. Jag valde att sitta av innan han drog hemmåt. Som ni alla vet har ju Mardoc satt skräck i mig för just det. Att skena hem.
Rossi höll sig till mig trots galenskapen så vi kom hem ihop. Men nu inser jag att jag har en nöt att knäcka. Skit.

3 Jan Tisdag
Lastade och åkte till ridhuset för att rasta igenom Rossi rejält nu när han visar sån laddning i kylan. I ridhuset red 2 ponnyer lugnt och kontrollerat men i alla gångarter och det fick Rossi att gå igång igen. Jag lyckades nu rida framåt och få lite kontakt men jisses vad han kopplar bort mig. En resa fick jag men redde ut den, han liksom skjuter framåt uppåt och blir sen bakrädd för sig själv. Nåja det gick att rida vidare och han var svettig efteråt. Men så vidare värst rastad i knoppen kändes han ju inte.

4 Jan Onsdag
Inatt kom det 2 dm snö igen. Skottade till hagarna och ut med hästarna till 7.00. Tyvärr hann jag inte rasta Rossi alls idag. Tandläkaren 7.50 för att fixa med min pågående rotfyllning. Sen direkt till lunchfodring och så till jobbet 12-21. Rossi i sin hage hela dagen dock.

5 Jan Torsdag
Underbart fin snödag, red på ridbanan för at jobba Rossi lite trött och han kändes fin. Jag har en bra känsla ofta nu även i travjobbet. Ska få hjälp av Jimmy som kommer till Camilla den 9:e, hoppas han kan hjälpa mig med att hitta en egen sadel.
På kvällen var det -18 och jag hade träningar på Sanda. Ingen avbokade. Strongt :). På Sanda har Lotta byggt en värmekur till alla som ska vara på . Hon borde få nåt pris för det :) Infravärme som går igång på rörelse. Perfekt  :). Jag klarade dock kvällen utan att behöva stå där, frös inte och jag gillar ju att röra mig när jag har träningar.

6 Jan Fredag
Red ut Emmastigen innan jobbet. Gick bättre idag än sist. Skönt.

7 Jan Lördag
Hann med en ritt runt Valnarstorp ihop med Yra och Veronica. Travar fint sida vid sida men det är inte jag som är chef, utan Yra.

8 Jan Söndag
Vilodag. Jag har träningar + jobbar.

9 Jan Måndag
Rossi och jag åkte till CT för att möta Jimmy och prova sadlar. Tyvärr hittade vi inget som passade mig och Rossi, trots Jimmys idoga knåpande. Jag kommer att palla upp Veronicas sadel lite annorlunda och se om det blir bättre. Den ligger på tok men Rossi har nu gått i den nästan 2 månader och ser fin ut över ryggen och är inte öm någonstans. Å jag sitter som jag vill i den. Det som är tok är att den är för vid. Åker bakåt och ner speciellt i kuperad terräng. Ska låna förbygel av CB och ha vid uteritter. och palla upp med min Mattispadd så får det gå sålänge.

10 Jan Tisdag
Fixade sadeln enligt Jimmys Instruktioner och skulle sen skritta runt dammen innan jag red på banan. Kom bara förbi gården innan han kastar sig runt, gör luftsprång och är omöjlig att vända igen. Börjag skutta sig hemåt. Jag blir tyvärr rätt ynklig, men lyckas komma av och vända honom igen. Sen går vi runt dammen, och rider på ridbanan ett jättefint pass trots rätt dåligt underlag, snömodd. Efter det satt jag av och gick runt dammen igen. Jag vet att det sitter i mig att komma över skräcken, jag tror han ska skena vilket han inte gjort än. F-N.
Det intressanta var dock att sadeln inte hade flyttat sig bakåt alls.
så jag beslöt att köpa den av Veronica. Jag kommer att rida i den över vintern och sen får vi se hur jag gör.

11 Jan Onsdag
Allt är nu bara is ute, och jag broddar på mina skor ( Älskar mina broddar och har säkert 10 par ) och sen går Rossi och jag en promenad i skogen på 40 min. Avslutar runt dammen. Skönt att gå för mig och det är inte läge att utmana Rossi när allt bara är is. Jobbar 12-21.

12 Jan Torsdag.
Migränmorgon. Medicinerar och dyker i säng till 9 igen. Släpar mig till stallet. Allt är IS. Att gå där jag skottat är omöjligt, hade varit bättre med skridskor. Ännu är hagarna ok för hästarna men att på grusvägarna ta sig någonstans till fots eller på häst är galet. Skitvinter.
Idag har hästarna varit ute 06.00 - 10.00, för vid 10 kom Lars Liljeholm och bekantade sig med Rossi. Han är en av mina 2 kiropraktorer jag vill ha med i teamet runt mina hästar. ( Kokko är den andra ). För Rossis del ville jag att Lars fick känna på honom nu i början av mitt ägande och som jag trodde var han en sund häst som behövde lite smmåfix bara. Min känsla av att Rossi sparar sin högersida lite bekräftades. Lars knåpade lite med höger armbåge och lite vid länden höger sida. "Rid lite mer i vänster varv så han lockas att jobba på i höger sida" stämmer ju med min känsla och plan. Att Rossi skulle vara inne resten av dagen gjorde inget för nu regnar det balndat med snöglopp. Alla hästar är därför inne resten av dagen, och håller Rossi sällskap :). Riktiga sällskapsdamer med andra ord :). Jag däckar i sängen och vaknar vid 13.20 av att min frissa Camilla undrar var jag är ... suck. Hjärnan funkar inte riktigt med migrän så jag hade inte en tanke på att jag skulle dit.  Fast jag visste. Nåja, nu sitter jag upp och skriver detta så medicinen verkar ha hjälpt. 

13 Jan Fredag
Promenad för hand på Åsen mot Starrkärr och sen runt dammen påväg hem. Var lugn och avspänd så det blev en bra promenad trots all is. Ser nöjd ut när jag ryktar lite för omväxlings skull ( har inte gått med min axel att rykta på länge ). 

14 Jan Lördag
Ledig helg så Lars tog storbilen och körde oss till ridhuset. Idag var inga ponnyer där så det var lagom spänning. Jobbade bara stora vägar och form + driv å det är bra snett å vint ibland, men oxå himla rätt ibland :). Duktig och inga konstigheter. Gjorde ett byte åt varje håll som båda blev bra :) Kul.

15 Jan Söndag - 7
Idag var det vilodag planerad men tyvärr inser jag att imorgon blir han vaccinerad så då blir det vila fler dagar. Jag har träningar 9-14 och sen familjetid då Rasmus kommer hem för att röja sitt rum och förbereda flytt den 1.2. Han flyttar inte långt, utan till ett eget boende här på Länna Bruk. Nu är klockan 18 och jag funderar på att åka till ridhuset en sväng trots allt. Vi får se om jag tar mig samman. Jorå jag tog mig samman men ridhuset var upptaget för hoppning ! Satsar på att rida INNAN veterinären Anders kommer och vaccinerar alla pållarna få fm. Lika bra när allt bara är is och det är så knepigt att röra på hästarna.

16 Jan Måndag
Anders Nilsson kom och vaccinerade alla våra tre hästarna i stallet kl 8.00 så det blev ingen ridhussväng på morgonen. Vid lunch kom Camilla Toll och fikade samt promenerade men mig till stallet och lunchfodrade. Trevligt avbrott, mer sånt :). Rossi får nu vila och tempas minst 5 dagar, svårt att ens promenera när allt bara är is men jag ska försöka så får vi se hur det går.

17 Jan Tisdag
37,6 morgontemp och 37,4 kvällstemp. Helt ok soo far.
Hage enbart idag.

18 Jan Onsdag - 23 jan Måndag
Rossi promeneras och sköter sig bra, eller går bara i hagen dessa dagar då jag fick annat att tänka på tack vare datahacker. Jobbigt när man är så okunnig å Johan flyttat permanent till Filippinerna !
Nåja, det löser sig men jag skriver nu hemsidan från paddan som tyvärr inte ilar alla funktioner såja får snygga till sen när jag har en uppkopplad dator:). 
Måndagen blev en ny uppstart, och jag har nu fått låna Carinas tömkörningsgjord (tack ) så jag och Rossi åkte till ridhuset å tömkörde för att rasta ur hans kropp lite. Spänd å kantig i kroppen i början men till slut såg han skönt avslappnad ut. Rossi är nog den hästen som kommer lära mig att tömköra bättre, tack Malin för hans fina utbildning i så mycket :)!

24 jan Tisdag
Till ridhuset och red äntligen igen :) tog gott om tid på oss att skritta igång så att han slappnade av, och sen red jag ett lätt lösgörande pass på MIN underbara häst :) Hela jag var ett stort leende efteråt, jag verkligen älskar att arbeta med honom. Han passar min ridkänsla perfekt. När jag så småningom kan sitta på honom i trav så blir detta precis vad jag vill ha :). Jippiee!!

25 jan Onsdag
Vilodag helt pga jag är upptagen på fm å jobbar sen långdag.

26 jan Torsdag
Till ridhuset igen, får bli så nu när min bana ser ut som ett elände och det är för isigt att ta itu med stora Rossi i skogen. red ett spännande pass med massor av övergångar och koll på bjudning framåt. I en galopplängning tänkte han bocka :) så det finns lite bus i honom oxå. han hejdade sig lydigt när jag sa att så gör vi inte, men kul att han vill :). Idag var annars en historisk dag , jag blev buren i trav så jag kunde sitta och arbetstrava i långa sekvenser :) går inte att länga nåt utan att tappa rygg men nu har jag hittat en inkörsport till traven. Såå häftigt :) och sadeln som inte passar alls ligger still å låter oss båda hitta varandra. Knasigt men sant. Glad.

27 jan Fredag
Ridhuset igen, jobbade mycket sidvärts och med att trava över ryggen i olika tempon. Riktigt riktigt fin stundtals. :) Kändes mer sansad idag redan från start så vi kunde träna på att sänka halsen utan att tappa trycket bakifrån. Så kul :)

28 jan Lördag
Idag åkte vi till ridhuset i Dunker för att jobba i en ny miljö och då över bommar, cavaletti och litet hinder på töm. Bra utflykt och fint att se honom trava men enorma steg !! över cavalettina. Han är så försiktig att han absolut inte vill peta på dem. Till slut gjorde han alla övningar i alla gångarter med låg hals och avspänd kropp.
Wow vilket bra jobb detta är. Ska försöka hålla i det på lördagar så mycket jag hinner. Varje lördag när vi är hemma, men varannan när jag måste åka.

29 Jan Söndag
Vilodag enligt planerad vecka. Ser glad å fin ut i hagen.

30 Jan Måndag
Het och spänd hemma i hagen och i stallet, något störde honom helt klart men jag vet inte vad. Borstade och lastade för en tur i Ridhuset. Jag älskar verkligen denna häst :) fick ett fantastiskt ridpass med så fin komunikation att jag satt ner i traven och jobbade hela tiden :) nu börjar vi synka ihop os så att han ligger väl balanserad mellan mina hjälper och då kan jag sitta utan stora problem även när han kliver på :). GILLAR :). Lastade och åkte hem utan att skritta av, tog av sadeln hemma och sen gick vi ut en sväng här istället. Känns bättre att han går ute här än runt runt i ridhuset. Torr och fin efter promenaden så då kunde han gå ut i hagen igen.

31 Jan Tisdag
Uppsutten skritt 30 min i skogen med Veronica och Yra som promenerade. Lite spänd men lydig och uppmärksam på mig.
Trevligt.

Vårt hem 1.1 2017
Vårt hem 1.1 2017
Skottat till hästarna 4.1 2017
Skottat till hästarna 4.1 2017
Vinterns kallaste hittills 5.1 2017
Vinterns kallaste hittills 5.1 2017
Sandas värmekur 5.1 2017
Sandas värmekur 5.1 2017
Trailern har fått flytta in under tak :) 12.1
Trailern har fått flytta in under tak :) 12.1
Rossi 170112  Två månader MIN idag :)
Rossi 170112 Två månader MIN idag :)
SKIT. SKIT. Å  JÄTTESKIT. 170120
SKIT. SKIT. Å JÄTTESKIT. 170120
170123 vi är på G igen :).
170123 vi är på G igen :).
170128 Idag är vi i Dunker och tömkör över bommar och hinder :).
170128 Idag är vi i Dunker och tömkör över bommar och hinder :).