FEBRUARI 2017

1 Feb Onsdag
Ridhuset på fm och red ett pass med mycket trav i nedsittning och skolor. Det känns nu mer ok än inte och det är roligt :).

2 Feb Torsdag
CT träning 10.00 och det var en bekräftelse på det jag upplever. Camilla hjälpte mig sitta lite mer på v sida så att Rossi får mer plats på höger där han sjunker ner lite speciellt i höger varv. Det blev genast enklare för oss i det läget såklart :). Galoppen förbättrad massor sen sist vi sågs och då flinade jag för det har ju blivit focus på galoppen eftersom jag inte kunnat sitta på honom i travjobbet :). Inget ont osv....
Skönt att få hjälp med att ta klivet till nästa läge som nu ska jobbas. Travlängningen är mitt focus några veckor nu. PUST å STÅNK :).

3 Feb Fredag
Promenad för hand i kuperad skog.

4 Feb Lördag
Promenad för hand med Lars och hundarna innan vi åkte till
Södermanlands Ryttargala 2016 :).

Gammal bild med fel bil !Glömde fotografera 2.2 då vi var hos CT igen :)
Gammal bild med fel bil !Glömde fotografera 2.2 då vi var hos CT igen :)
2016 Års RYTTARGALA
2016 Års RYTTARGALA
Bubbel och babbel innan middagen :) Eja och Mia i
Bubbel och babbel innan middagen :) Eja och Mia i
Lars och jag var medbjudna av Mia och Fredrik från FAUTRAS, och Mia fick en fin bakgrund vid middagen :)
Lars och jag var medbjudna av Mia och Fredrik från FAUTRAS, och Mia fick en fin bakgrund vid middagen :)
Välförtjänt :) GRATTIS Ann !
Välförtjänt :) GRATTIS Ann !
STJÄRNAN :)  Carolina Mörk Grattis till DM GULD !!
STJÄRNAN :) Carolina Mörk Grattis till DM GULD !!
Å blommorna går till den otroligt glada och stolta TRÄNAREN :) !
Å blommorna går till den otroligt glada och stolta TRÄNAREN :) !

5 Feb Söndag
VILODAG. Jag dubbeljobbar.

6 Feb Måndag
SKODD vid 9 och sen jobbar jag så det blev ytterligare en vilodag.

7 Feb Tisdag
Ridhuset och tömkörde så att han fick jogga loss kroppen som tyvärr fått många vilodagar på raken. När han väl kommer igång och börjar ta i och jobba är han fantastisk :).
 Lastar direkt och promenerar hemma för att skritta av svettningarna. Roligare att gå ute i skogen än i ridhuset runt runt :).
På kvällen skulle jag anmäla till Heby mitt när jag hade träningar, men kom ihåg och var PÅ. Trots det 8:e reserv. SUCK.
Anmälde till Karlskoga och kom med. Så i slutet av Mars ska vi ut och debutera på tävlingsbanan är det tänkt :). KUL !

8 Feb Onsdag
Till ridhuset i - 12 Brrr. Jobbade på men blev alldrig helt loss i kroppen.
 Det kom in 3 hästar på slutet, men han jobbade vidare och det blev inget tok denna gång. Bra. Skrittade av hemma som jag börjat göra nu. Skönt att promenera en halvtimme.

9 Feb Torsdag
Nu blev jag rejält tillplattad igen :(. Jag har ju stor skräck för okontrollerad häst vid uteritter som ni ju alla vet. Den skräcken fick jag av Mardoc men tyvärr tog han den inte med sig ...
Idag skulle jag ta mig i kragen och följa med Veronica och Yra ut på en sväng i skogen. Tyvärr blev det inte så. Redan i hagen for de båda två runt som yra höns och bockade och vimsade. Bra tänkte jag, då har de rasat av sig lite innan vi ska ut. Klädde på och Rossi var helt uppspelt och programerad på att Yra var inne hon med. Vi klädde på och satt upp utanför stallet. Rossi ville inte stå still utan jazzade och jag lät honom gå iväg först. Det hände inte nåt stort, men redan innan vi kommit ut från gårdsplanen halvstudstegrar han, piafferar, studsar igen och jag har verkligen ingen kontroll alls. Då sätter skräcken in och jag klarar inte att fullfölja tanken med att rida detta månster en timme i skogen. Jag avbryter och Veronica får rida ut själv. Jag åker ner till ridhuset och tömkör. Efter att ha jobbat honom där åker vi hem och promenerar avsuttet ut runt dammen 30 min. Den här skräcken äter mig innifrån och förstör så mycket. Vid avsutten hantering är det ju ok. Ni alla som vet vad jag pratar om för skräck som griper er, jag känner med er och det är fler än man tror som dras med trauman. JÄVLA SKIT rent ut sagt. OBS ! Rossi har inte gjort något farligt. Detta tillhör upplevelserna med Mardoc men som skapar kaos nu när Rossi visar humör. Ska lösas.

10 feb Fredag
Promenad för hand Emmastigen, skönt för både Rossi och mig att gå i skogen en timme.

11 Feb Lördag
9.00 kom Camilla ( Toll ) hit och red ut Rossi för att hjälpa mig veta mer om vad som händer när han triggar igång. Bra tänkt men tror ni Rossi visade sina kunskaper ? Såklart inte. Men det var oxå skönt att se. Han vände en gång och det var allt. Ingen piaff och inga luftsprång. Bara vända tillbaka. Lång tygel fungerade. Inget att galoppera emot.
Såg så fin ut när de knallade runt på åsen och runt bruket. Tusen tack Camilla. Vi ska fortsätta såhär, hon kommer och rider när jag känner av paniken. Jag ska lära mig att paniken tillhör Mardoc och inte Rossi.
Huvudet vet men inte kroppen än. Det ska gå. Härligt med sånt stöd och sån förståelse.

12 Feb Söndag
Urhärligt väder och jag hade en bra självkänsla så jag klädde på Rossi och red Emmastigen å bara njöt. Inget tokigt inträffade och det var en härlig ridtur. Hur svårt var det ? Konstigt vilken skillnad det kan vara.
Nåja, nu var det bara lång tygel och inget arbete men ändå :) Glad.

13 Feb Måndag
Ridhusdax på fm och det blev ett bra pass med en hel del framåt genom kropp å knoppjobb. Bjöd strechigt genom kroppen fint på slutet. Jag är så glad i min fina Rossi :)

14 Feb Tisdag
Ridhuset på fm. Blev en längre tur med släpet än jag tänkt mig ..
kom på när jag var framme att ridstövlarna var kvar i stallet :(.
Väl på plats igen blev det ett pass med många bra moment. Meddellinjen i alla gångarter från båda håll, diagonaler med allt från samlande till ökningar, serpentiner med enkla byten och förvänd galopp. Travjobbet är nästan kul nu. Nästan. Fina skolor idag som var mer på mina ben och inte på väggstöd. Så härlig denna Rossi. När vi kom hem klättrade jag upp igen och så skrittade jag av honom runt dammen. Vårsolen värmde till 7 plusgrader och fåglarna är i full gång nu. HÄRLIGT !

15 Feb Onsdag
Rossi och jag gick runt Valnarstorp. Skönt att promenera för mig innan jobbet. Gick lugnt hela vägen.

16 Feb Torsdag
Idag var vi till CT och tränade på fm. Kändes ok och vi har jobbat på bra och ser mer ihop ut nu än förra gången. Travlängningarna är dock inte lösta men annars startklara. Roligt ! Utanför jobbade skogsmaskiner med avverkning, och det är skönt med en normal häst som tycker det var rätt kul att kolla på dem :).

17 Feb Fredag
Passade på att rida ut och vi skrittade runt bland träden i floodskogen. Att jobba ospårat runt träden där är jättebra jobb. Duktig.

18 Feb Lördag
Tömkörde på gräset framför herrgården idag, det gick helt ok och skönt att kunna röra på Rossi trots ont om tid. Ska försöka ha lördagarna till tömkörningsdag framöver.

19 feb Söndag
VILODAG för Rossi men Lena fick jobba :).

20 Feb Måndag
Idag åkte jag ner till Salvartorp och ridhuset på fm. Jag fick till en loss fin och i bjudning Rossi idag :). Nöjda åkte vi hem och där klev jag upp och red ut direkt. Rossi åker ju sadlad i släpet så jag bara sätter på tyglarna så är vi klara för ritt :). Idag skrittade vi bort till Rasmus hus och sen travade vi vägen nedanför åsen. Sedan klättrade vi på skrå uppför åsen och skrittade den hemåt igen. Avslutade runt dammen. Härligt rastade var vi sedan Rossi och jag :).

Innan jag gick hem jobbade jag med banan ett tag och skapade nya vägar för vattnet att rinna av, och jag lyckades få till det för det rann rejält och pölarna hade på kvällen minskat rejält :). Trodde att jag skulle kunna rida på banan på morgonen imorgon men ...

10 FEB Snyggingen :)
10 FEB Snyggingen :)
10 FEB Promenad i skogen
10 FEB Promenad i skogen
11 FEB Camilla Toll fick uppdraget att rida ut idag. Gick toppen :).
11 FEB Camilla Toll fick uppdraget att rida ut idag. Gick toppen :).
12 FEB Idag vågade jag mig ut igen i skogen på Rossi. :)
12 FEB Idag vågade jag mig ut igen i skogen på Rossi. :)
12 FEB Sveriges vackraste skridskobana/ridbana ? Längtar till isen smält så banan blir ridbar igen.
12 FEB Sveriges vackraste skridskobana/ridbana ? Längtar till isen smält så banan blir ridbar igen.
Vi bor bra fint :) !  170214
Vi bor bra fint :) ! 170214
VÅRTECKEN !  170214
VÅRTECKEN ! 170214
Orädd :) 170216
Orädd :) 170216
Tömdax !  170218
Tömdax ! 170218
17 02 18  Måste visa :) Rossis mamma lärde sonen viktiga saker i livet :).
17 02 18 Måste visa :) Rossis mamma lärde sonen viktiga saker i livet :).
Lena jobbar idag !  170219
Lena jobbar idag ! 170219
Vårflod !  170220
Vårflod ! 170220

21 Feb Tisdag
Inatt kom det 1-2 dm snö, och det blev till att skotta överallt igen. Men det är inge kallt så egentligen är det bara mysigt. Rossi och jag red ut med Veronica och Yra runt Valnarstorp och travade oplogad snöväg :). Lycka är att kunna rida i snön bland snötyngda grenar. :) GLAD.

22 Feb Onsdag
Det VRÄKER ner snö på tvären hela dagen och jag gav f-n i att rida ut ensam i detta väder. Vet att jag är klen men idag vart det en städdag både i stallet och hemma. Rätt nöjd. På kvällen powerwalkade Lars och jag hundarna en timme och bitvis ospårat. Jag vart rastad. På natten ÖSREGNAR det i flera timmar för att sedan frysa på och förvandla hela landskapet till antingen isgata eller skarsnö. SKIT.

23 Feb Torsdag
Idag var Kiropraktor Lars Liljeholm hos Rossi och kollade igenom honom. Fortfarande lite att jobba med i höger sida och länd, men ser ut att jobba åt rätt håll.
Ute är det så isigt så det är svårt att ta sig fram. Hagarna är dock rätt bra för skarsnön håller sig under kronrandshöjd mest.

24 Feb Fredag
Idag var Rossi pigg och for runt lite väl mycket i hagen så jag kopplade honom och tömkörde i sommarhagen ca 20 min. Kontrollerad lugn joggingtrav endast. Ser bra ut men nyper lite i höger sida i höger varv och spårar inte riktigt som jag vill. Ska be kokko titta på honom oxå.
Det blev lugnare i hagen men för säkerhets skull tog jag och Rossi en skogspromenad vid 16 för hand i vår skog med lagom lutning. Bra att pulsa runt ospårat bland träden för både mig och Rossi. PUST.

25 Feb Lördag
Lars skulle promenera med Zingo och medan jag mockade mm tog han med sig Lena på promenaden :). Rossi tyckte det var jobbigt så han travade och galopperade lugnt och med koll på marken hela tiden de var ute. Först tänkte jag stoppa honom men jag såg ju att det gick lugnt till så han fick hållas. Bra med snöträning och att få ur sig energi. När Lars och Lena kommit tillbaka tog jag dock in Rossi och befriade honom från täcket, han var ju svettig över hela sig efter den motioneringen :). Vi kopplade honom och så gick vi på promenad med honom. Gästgivargården och Algatan vilket tar ca 45 min och går över 55an. Rossi är så trevlig att ha med sig ut på promenad och här hade han alldrig varit så det var en rastad men nyfiken häst idag :).

26 Feb Söndag
Idag red jag ut på åsen en sväng, de ska avverka skog där i veckan som kommer och jag ville passa på medans den är sådär fin att rida i.

27 Feb Måndag
Salvartorp på fm och jobbade lösgörande samt försökte länga traven och sitta. OMÖJLIGT. Jag blir galen snart. Hur svårt kan det vara ? Jag studsar som en pingpongboll. Bara 19 dagar till skarpt läge. Avanmäler den 10:e Mars om jag inte löst det då.
MORR. Hade lite spänning i Rossi då det stod ett hinder på ridbanan i form av ett litet kryss :) Passade på att öva att det var något på tävling han tittade på. Red nära och sa att han skulle vara kvar på mina hjälper. Bra övning :). Duktig.

28 Feb Tisdag
Idag var vi i Salvartorp vid 10.30 och då hade dressyrstaketen kommit på plats :) min telefon låg kvar hemma i stallet så ingen bild idag, men nästa gång absolut :) Det blev ursnyggt och då har vi allt utom bokstäver för 40 bana på plats inför Programträningen 25.3. Det verkar vara full fart på alla nu och det kommer bli full jobb för Lotta som det verkar :) Kul !
Rossi och jag jobbade ryggningar, bakdelsvändningar, längningar och upptagningar i skritt, skolor, halvvolter och längningar i trav, Övergångar i tempon och storlek på steg, enkla byten, förvänd och ökad i galopp. Fantastisk häst att rida detta :) Blir mer och mer på mina hjälper och jobbade fint bredvid dressyrstaketet :). Jag bara älskar att rida honom :)!!

17 02 21 Neeej va f-n
17 02 21 Neeej va f-n
17 02 21 SUCK
17 02 21 SUCK
17 02 24 Soligt å perfekt underlag :)
17 02 24 Soligt å perfekt underlag :)
17 02 24 Brevlådekoll
17 02 24 Brevlådekoll
17 02 25 Promenad
17 02 25 Promenad
17 02 25 en till ska promeneras :)
17 02 25 en till ska promeneras :)