APRIL 2017

Från köksfönstret följer vi denna fina krabat. Han simmar från dammen och
Från köksfönstret följer vi denna fina krabat. Han simmar från dammen och

1  Apr Lördag
Idag var det tömkörning över bommar på agendan och efter lite diskutioner om vem som bestämde vart Rossi skulle springa slutade han smita bredvid mina korta bommar och blev jättefin. Han är ingen hoppbegåvning ( precis som Mardoc ) men kommer att lära sig taxera och hoppa dessa bommar när vi får en rutin att jobba efter. Nyttigt.

2 Apr Söndag 
VILODAG. Enligt planen är Söndagar det.

3 Apr Måndag
Pigg och vaken Rossi idag :), vi tog oss runt sjön och vi travade nästan hela vägen till Stämtorp, och därifrån galopperade vi hela vagnvägen genom skogen. I början var galoppen kort och rätt spänd över ryggen, Rossi skyggade en hel del men höll ändå galoppen framåt. Till slut klickade den riktiga galoppen igenom honom och jag jublade för nu vet jag att den finns där :) nu ska sommarens uppbyggnad gå ut på att stärka honom så att han kan använda dessa runda-fina-över-ryggensprången även i dressyrarbetet. Superglad :). Trots att det är långt vi galopperat är Rossi inte svettig så han har en fin grundkontition i alla fall. Klättring och galopp ska bli vår sommarträning :).

4 Apr Tisdag
Idag red jag på em eftersom min fina mamma varit här sedan igår.
På fm tog vi en promenad runt Valnarstorp och då fick Lena följa med oss. Härligt i vårsolen men kallt i vinden fortfarande.
Rossi och jag jobbade på ridbanan med framförallt spårning och lösgjordhet. Det blev en hel del skrittjobb sedan galoppjobb och sist traven. Ett bra upplägg då jag får honom bäst över ryggen så. Kändes bra mellan hjälperna till slut och gjorde fina byten. Bra att använda dem eftersom det är lösgörande rörelse. Skrittade runt magasinet efteråt. Blir bra att komma till Kokko på tisdag, jag är lite bekymrad över Rossis överlinje och muskelmassa som inte riktigt tar sig efter vinterns stora omställning med flytt för honom.
Man lär sig någe nytt med alla hästar, denna ska jag få muskler på. Ser fram mot att sommaren ska hjälpa mig. Vill någon komma och klättra på vår sandås så hojta till :). Jättebra för hästar och folk.

5 Apr Onsdag
En snabb 30 min runda bland träden innan jobbet. Mysigt.

6 Apr Torsdag
Jobbar på banan med övergångar, vill ha bättre dragläge ffa i övergångarna nedåt. Rossi har problem med att hitta tvåtakt, oavsett från vilken gångart så där behöver jag hjälpa till att komma helt rätt. Samarbetar jättebra och gillar när jag berömmer honom.
Skrittar runt dammen.

7 Apr  Fredag
Galoppjobb idag. Jobbar med bjudning i både framåt och tillbaka.
Blir lite tom ibland även om hn inte lägger av. Ska bli noggrannare med det ett tag framöver. Fin i bytena stundtals. Duktig.

8 Apr  Lördag
Tömkörning över bommar och litet galopphinder. Ser bättre ut än sist men är ingen begåvning  hoppning. Taxerar till slut lite för att komma rätt på det lilla hindret :).

9 Apr  Söndag
VILODAG

har sedan en egen stig över grusvägen förbi dammluckorna och så ner i sjön. Fint.
har sedan en egen stig över grusvägen förbi dammluckorna och så ner i sjön. Fint.
2.4 Banskötare x 2
2.4 Banskötare x 2
2.4 Nöjda killar :)
2.4 Nöjda killar :)
3.4  Mamma kollar in hygget på åsen.
3.4 Mamma kollar in hygget på åsen.

10 Apr Måndag
Ruskväder med regn som liksom hänger i luften. Red på ridbanan ett pass med trav lättridning i olika tempon och varierade vägarna med koll på bjudningen och att han hela tiden är i driv. Idag var första dagen som jag hade rätt sug under mig mer än inte, och jag börjar ana hur fin han kommer bli när han orkar ligga där hela tiden. Travade nedsittning efter galoppen och jag kunde sitta lite bättre. Duktig.

11 Apr Tisdag
Blåser så jag får hålla i mig :) fm ägnar jag till bokföring och till att åka och handla foder. Vid lunch tar jag in Rossi och borstar för att vi idag ska åka till Kokko för vårt första möte. Jag vill att Kokko ska ingå i mitt team även med Rossi. Inser att hbsko fattas :( , och ringer Fredriks telefonsvarare för att be honom komma till oss så snart han kan. Sen lastar jag min treskoade Rossi och åker. Svårt att köra trailer när vinden griper tag i släpet, tur hästen är tung.
Kokko klämmer och känner och säger att han e jättefin. Vi diskuterar korset och ryggsträckaren å Kokko hjälper mig med att känna att Rossi fortfarande är mjuk så att ändra till ännu längre bakskor och låta trakten komma upp ytterligare lite ska göra susen.
Vi har gjort just detta Fredrik och jag, men Kokko vill ha ytterligare ca 1 cm för att hjälpa bättre. Ska bli :).
Sätter mig i bilen för hemfärd och då ringer Fredrik. Han är precis utanför hemma hos mig nu å eftersom jag har ca 30 min hem så väntar han in oss :). Vilken klippa han är Fredrik :). Sagt och gjort, tappsko på och broddar runt om av :). Vi planerar längre skor båda bak till nästa skoning, nu är han för trasig för större skor, trampar då säkert av sig den direkt. Bra dag helt enkelt. :).

12 Apr Onsdag
Skulle ju rida ... blev en migrändag istället. Segt att jobba på kvällen efter en medicinproppad dag men det gick. Suck.
Lars och hundarna promenerade i hagen på kvällen och lyckades hitta Rossis sko :) Supertack !

13 April Torsdag
Denna underbara häst :) idag red jag först en halvtimme på ridbanan och nu känns det att han börjar bli starkare och orkar hålla trycket uppe lite själv :) Jobbade skrittskolor och piruetter, travövergångar både uppåt och nedåt och skolor + byten i galoppen. La även in lite förberedelser för piruetterna igen och det känndes jättebra :). SEN red vi ut i skogen en timme och det var helt underbart :). För första gången fick jag arbetsrida i skogen på samma vis som på banan. Vi jobbade travskolor och galoppombyten på skogsvägen och däremellan skritt i kuperad skog på stigar. Helt magiskt avspänt och vi njöt båda två. Härliga häst :).

14 April Fredag
Red inte, migränmorgon som skulle kureras till 13 då jag börjar jobba. Seg och drogad ska jag inte rida :).

15 April  Lördag
Snön yr ner och jag broddar på framhovarna igen. Aprilväder.
Tömkör över bommar och litet hinder, Rossi ser allt lite bättre ut i det jobbet idag. Han är värdelös på att taxera till lilla hindret men tar i och hoppar STORT när han kommer lite fel. Är nog nyttigt både för knopp och kropp med detta jobb. Det fryser på banan på em och jag får flytta morgondagens träningar inomhus. Vinter och -6 grader igen. Tur vi inte lagt i pumpen till ridbanans bevattning i sjön, det var ju nära då det var + 17 grader nyligen.
  
16 April Söndag
VILODAG. Jag har ett fullspeckat schema med träningar och sen COOP. Rossi får slöa i hagen idag.
 

3.4 Vi bytte till sommarhjul på alla fordon :)
3.4 Vi bytte till sommarhjul på alla fordon :)
6.4 Veronica tar en fikapaus i solen :)
6.4 Veronica tar en fikapaus i solen :)
12.4 Släpar runt mitt migränhuvud och letar sko en stund. För stor hage ibland.
12.4 Släpar runt mitt migränhuvud och letar sko en stund. För stor hage ibland.
Lite humor behövs i dessa tider.
Lite humor behövs i dessa tider.
170415 Vinter igen
170415 Vinter igen
170415 - 6 Brrr
170415 - 6 Brrr
170418 Jag är röd som en tomat å Rossi lite lagom soft :). Vem jobbar vem ??
170418 Jag är röd som en tomat å Rossi lite lagom soft :). Vem jobbar vem ??

17 April Måndag
Red ett lätt pass med koll på dragläget under mig. Han verkar ha fattat hur jag menar för han matade på bra hela tiden. Gjorde några 3or och bytet till v blev till slut stort och framför mig. Duktig.
Vi knallade runt i skogen en stund efteråt och njöt av solen som sipprande in mellan träden. Nu framöver är det dax att skärpa till träningen igen ( trav nedsittning ) , vi går mot start den 1.5.

18 April Tisdag
Red på banan tillsammans med Veronica och Yra, ovanligt att vi har ridtid samtidigt men oxå jättetrevligt och bra övning. Jag galopperade mycket idag. Lite spänd men lydig. Ingen ide att travjobba annat än i lättridning när han är så inombordsspänd för vad Yra gör. När vi var klara skrittade vi tillsammans bort runt dammen, förbi några snögubbar som byggdes när vi fick snö häromdagen, och förbi en hoppmatta som kom dit häromdagen. Inga hoppande barn just idag som tur var.

19 April Onsdag
Idag tänkte jag rida direkt ut utan att arbeta på banan först. Min plan var att rida på åsen och sen klättra påväg hem. Vi kom till korset där Rasmus bor, då hörde Rossi att det sågades motorsåg en bit bort ( Lasse ) och han tvärvände och körde studs å hopp för att komma därifrån. Jag svängde honom lugnt runt runt runt istället så att han skulle börja tänka. Då brakade ett träd. Vi såg det inte men det hördes och kändes rejält. Rossi flög ju såklart i luften och när vi landade låg en baksko kvar på vägen. Suck. Jag lyckades komma av Rossi och ville fiska upp skon så inget bildäck eller Rossi själv klev på den med alla spikar. Just då kommer Carina i bil och ser ju att vi har det lite trassligt. Hon stannar och kliver ur bilen. Då kommer en stor Gruslastbil med släp som ska förbi och samtidigt kommer skogsmaskinen från det fällda trädet. Svettigt tyckte jag men hade inget annat val än att stå kvar med Carina och Rossi  och focusera på annat än alla farliga ting. Det gick bra. Tyvärr kunde jag ju inte rida vidare så när allt var lugnt igen kunde jag leda hem honom. Puh.
Ringde Fredrik som lovade komma förbi snarast. Rossi fick gå ut i hagen trots barfota bak, vi har sandhagar som är ganska stabila sp det borde fungera.

20 April Torsdag
Red ett kort pass på banan och bara övergångar. Rossi har som bekant svårt med galopp - trav så det övar vi mycket. Sen red jag ut för att se om vi kom förbi gårdagens otäcka plats. Nej. Det gjorde vi inte. Inte en chans sa Rossi men han lät mig styra upp mot Carina så jag behövde inte gå hemåt. Red sen hela åsen till Starrkärr och grusvägen hem. Travade lite på vägen men han är verkligen spänd idag och det verkar bli värre när jag kortar tygeln. Så då övar vi att skritta stort på lång tygel idag. Ingen klättring med spänd häst heller. Kom hem utan missöden och kunde t o m svänga bortåt runt dammen i korset.

21 April  Fredag
Idag har jag morgonlektioner hemma, och när de hästarna skrittas iväg efter sina lektioner drog Rossi igång ett riktigt galet rejs i sin hage. Han springer, bockar och riktigt sträcker ut galoppen bland stubbar och grisbök. Han brukar lugna sig efter några minuter men nu lyckades han få fart på Yra så det blev livat värre. Då fick jag bryta genom att slänga ut ett kilo hö till dem och som tur är tycker Yra att det är viktigare än att rejsa och då lugnade sig även Rossi. På em red jag ett kort pass på banan och jobbade med traven. Skitjobbigt eftersom energin gått åt i hagen tidigare.
 Det som är jobbigt är att han släpper ryggen ffa i ökningarna, och då blir jag hängande på överskänkeln och kan varken sluta om med underskänkeln eller ha bäckenet rätt och i balans. Jag verkligen avskyr det läget och Rossi har lätt för det. Syns inte och han trycker på ökningen jättefint men det är precis omöjligt att följa honom. Grrr. Nåja, ut och skritta lite bland träden och klättra light dvs i skogen med lutning. Lugn och trevlig :).
På em kom AnneCarin Klinge Sporrong med Red Cloud (Totte ) för att övernatta hos oss inför tävling på Gripen imorgon. Spännande sa våra hästar såklart. Gäsp sa Totte som e världsvan :).

22 April Lördag
Våra hästar äter frukost ute som vanligt, men för säkerhets skull lät vi Totte vara inne tills jag ridit och det var dax för lunch. Verkade vara ett bra tänk eftersom det stormar från vattnet idag och alla är lite prilliga. Mitt ridpass på nyharvad ridbana ( tack Lars ) blev riktigt riktigt bra och nu känns det lugnare inför start om en vecka. Fick till traven helt ok och även längningarna hade lite sug i sadeln. Hoppfull är så skönt att känna sig, då blir man nyfiken och sugen på att lösa det, istället för uppgiven då man bara vill samla frimärken eller något istället. På kvällen var jag på Gripens tävlingar och supportade Carolina som gjorde årets första Intermediaire 1 start :). VILKEN RITT :) !! Hon fick rida som på träning genom hela programmet och var tvåa på fina 68,421 % och det var magiskt att få se dem prestera som jag vet att de kan :).
I samma klass debuterade Anne-Carin och Totte så pass bra att de fick med sig en grön rosett :) Bra dag som sedan avslutades med urtrevlig och god TJEJKVÄLL hos Åsa :)

23 April Söndag
Red på kvällen idag, för att göra det måste jag ta mig samman och verkligen besluta mig för att rida. Det är helt fel tid i min kropp och det är lätt att smita då. Och när jag sedan sitter där på Rossi så är det ju helt underbart :). Varför jag är så seg på em att starta upp mig vet jag inte, för rider gör jag med samma engagement som på morgnarna. Rossi gick fint och vi kommer kunna knåda oss igenom längningarna på måndag 1.5 tror jag.
På kvällen fick jag ett sms från Tinne, hon har tid för mig på tisdag om jag ville komma. OM JAG VILLE ??? JIPPIEEEE såklart vi kommer :).

170418 fin uppsyn :)
170418 fin uppsyn :)
170418 Spånpellets tre pallar från VIDA.
170418 Spånpellets tre pallar från VIDA.
170418 SVIN. Buhuuuu.
170418 SVIN. Buhuuuu.
170418 fräck solnedgång :)
170418 fräck solnedgång :)
170421 Från HÖÖKS såklart :) Bästa täcket ever. Regnrygg och nätsidor. GILLAR :)
170421 Från HÖÖKS såklart :) Bästa täcket ever. Regnrygg och nätsidor. GILLAR :)
170422 Totte ( Red Cloud ) hälsar att detta B&B är helt ok :).
170422 Totte ( Red Cloud ) hälsar att detta B&B är helt ok :).
17 04 22 CAROLINA och DAVID  TVÅA i Intermediaire 1 på 68,421 %  JIPPIEEE !
17 04 22 CAROLINA och DAVID TVÅA i Intermediaire 1 på 68,421 % JIPPIEEE !
17 04 22 Anne-Carin och Totte FEMMA i debuten i Inteermediaire 1 . GRATTIS !!
17 04 22 Anne-Carin och Totte FEMMA i debuten i Inteermediaire 1 . GRATTIS !!
17 04 23 Tjejkväll hos Åsa :)
17 04 23 Tjejkväll hos Åsa :)
24 April Måndag
Idag blir det pappersjobb på fm. Deklarera och planera firman.
Planera kurser oxå, har fått flera förfrågningar så nu ska jag titta om jag får plats med några sådana framöver :). Kul :)
Deklarationen avklarad och stallet fixat samt förberett grejorna inför imorgon. Tyvärr hann jag ju inte rida idag men det gör inget, Rossi har gått bra och känts fin.  

25 April Tisdag
Klass 1 varning ang snöfall idag, ska gå norr om oss men det vet man ju inte om det stämmer. Jag funderar på att byta yrke till meteorolog :). Det enda jobbet där man kan ha totalt fel och ändå ha lön :). Nåja, Johanna Z följer med mig och sällskapar + groomar å det är kul att ha lite tid att snacka, det blir ju vanligtvis inte nån tid till det. Rossi åkte bra men bitvis lite oroligt och då trampar han på stället i släpet. Det tar två timmar till Lövsta så det är en bit.
Snöglopp, regn och stundtals rikligt med snöfall hela vägen men inget halt som tur var. Före mig red Maggan med Bonsay så jag hann hejja och titta lite tack vare att Johanna var med :).
Både Tinne och Maggan berömde hur Rossi ser ut nu, han har ju lagt på sig igen efter flytten som tog rätt hårt på honom. Fin i hull och välmusklad tyckte de :). Ridpasset gick bättre än förväntat :) jag fick ok på det mesta och såklart bra hjälp med mina frågor i detaljer jag klurat på. Vi jobbade oxå med piruettgalopp och minivändningarna och det verkar inte heller vara nåt problem var analysen av det :). Såå kul :). Resan hem blev snöig men gick bra.
Nästa gång blir den 4.5 och jag har gärna sällskap om någon är ledig och vill åka med :). Hojta till i så fall :)

26 April Onsdag
Idag promenerade Rossi och jag för hand runt dammen. Mysigt att bara knalla en halvtimme och sträcka på musklerna. Ryktade en liten stund, det är roligt att rykta igen nu när vinterpälsen är nästan helt borta.

27 April Torsdag
Red en stund på banan men hade ingen bra känsla. Rossi var lydig men inte så oljig och smidig så jag satte det i samband med resan och träningen i tisdags. Jobbet idag blev bara lite växlingar mellan gångarter, lite stora serpentiner och lite rund form i joggingtryck. Sen red vi ut runt emmastigen som är enskogstig med mycket trixande för hästben, den ger en mycket bra gymnastik utan att jag gör något annan än åker uppepå :). Blir nog bra för en ansträngd kropp :). På em fick Rossi gå lite i den andra hagen, och betade nöjt ett par timmar av det späda gräset. Nyfiken på vad jag hade för mig på ridbanan :). Att jag krattade spåret var betydligt mer spännande för honom än för mig :)

28 April Fredag
Idag kändes det mycket bättre i arbetspasset, jobbade i samma tanke som igår men idag med ffa galoppen. Gjorde mycket tempokontroller, olika stora språng och så övergångar till trav. De blev riktigt bra ibland :). Idag skrittade vi i skogen där jag rider utan stigar runt träd i svag lutning. Kändes smidig och fin både uppåt och nedåt. På em kom en hopphäst som skall bo här över helgen och tävla på Sundbyholm. Malin som äger har fött upp och tävlar nu efter mammaledighet. Hela fam bor på gården över helgen. Trevlig bekantskap alla tre. Nyttigt för Rossi som har lite jobbigt med flockändring, bra träning inför meeting att ha andra hästar i stallet som kommer och går utan att det händer något för honom.

29 April Lördag
Idag var det dax igen att spänna arbetet mot tävlingsnogrannhet.
Gick galant och Rossi tog sig genom programmet med en glad mig uppepå. Jag tom kunde följa honom i en såkallad ökning. inte mycket till ökning men jag blir helt lycklig när jag blir buren hela linjen trots att jag släpper på lite. med betoning lite. Idag skrittade vi runt dammen efteråt.
 
30 April Söndag
Idag var det inget jobb på banan alls, utan direkt ut ett var runt Valnarstorp i alla gångarter. Jobbade galopp-trav och banne mig blev det riktigt bra :). Putsade alla grejor och fixade det som kunde fixas inför imorgon.
17 04 25 Äntligen här :) !
17 04 25 Äntligen här :) !
17 04 25 Maggan fick med oss på bild :)
17 04 25 Maggan fick med oss på bild :)
17 04 25 Johanna och Rossi
17 04 25 Johanna och Rossi
17 04 27 MUMSIGT :)
17 04 27 MUMSIGT :)
17 04 27 Va göör du ???
17 04 27 Va göör du ???
17 04 28 Gästhäst över helgen.
17 04 28 Gästhäst över helgen.