MAJ 2018

180521 Kandarpremiär :)
180521 Kandarpremiär :)

1 Maj Tisdag
Idag åkte vi bussen till CT för första gången :). Rosse åkte jättebra och var allert redan från start. Vi jobbade först galoppen som just nu inte är i en så bra fas. Blir lite tralopp av det hela tycker jag. Men sen när vi jobbade traven klicklade han in och gick fantastiskt bra :) Första gånngen någonsin som jag tänkte WOW ! när jag travade. CT var lika paff hon :). Nu vet vi att han e på G !! Det börjar ju med glimtar och sen stärker man ihop glimtarna till korta perioder och SEN ... :)
2 Maj Onsdag 
Vilodag i ösregn.
3 Maj Torsdag
Idag kom Annelie från mitt jobb och skottade skit från Lenas hage i säckar att ha i trädgården :)
Perfekt med skithjälp :) !! Jag red Rosse på banan och vi jobbade plikttroget på mot våra starter på Lördag. Hade ingen bra känsla alls idag. Fräsch och lydig som alltid men seg och svårflörtad i bjudningen. Nåja, lydig iaf. Annelie och jag GOfikade hos mig innan hon styrde hem igen. Trevligt med lite besök på fm. Om du som läser detta har fm fria ibland så kom gärna å hälsa på :). Men smsa först så jag e hemma !  Hela em ösregnade det sen så jag åkte och köpte foder, provade min ridstövel hos skomakaren och fixade lite grejor till bussen innan det var dax för kvällens träningar.

4 Maj Fredag
Lars och Zingo åkte tidigt på äventyr idag :) så jag kom upp redan 5 och hann därför uppdatera hemsidorna lite :). Solen lyser härligt ute så nu sätter jag lite fart och rider + putsar inför morgondagen :)
5 Maj Lördag
Idag startar Rosse som vanligt ute i hagen tidigt på morgonen, men sen ska vi åka till Eskilstuna och göra årets första utestarter :) Håll tummarna !
Det blev en riktigt BRA dag :) med olika nyanser i BRA och lite skiftning i ehhvaah ?? .
Rosse var fin p framridningen och följsam i MSV B5 nog att knipa dryga 70% och PB :).
Det räckte till TVÅA i den klassen :) Härligt !
Framridningen till MSV An var blandad superfin häst- livrädd häst. Det var galet mycket hästar och jättetrångt. Rosse var med mig hela tiden och han var både lydig och kvick för mina hjälper, men kämpade med alla möten som vart tajta. Jag tyckte dock att han var fantastiskt duktig. MEN...
Så fort jag red ut från framridningen och mot tävlingsbanan tog han en djup suck av lättnad och det var som att punktera en ballong. Neej ! hann jag tänka och sen var det bara att försöka få liv i huvudet på honom igen. Han orkade liksom inte lyssna och koppla vad jag bad om. Inridningen och halten gick ok men sen startade han inte ! När han upptäckte mig blev det piaff, galopp, och lite blandade småskutt ända till första travdiagonalen var slut. Som tur var kunde jag sedan få honom med mig igen och jag kunde avlsuta den skakiga ritten  med en Rosse i bjudning på jobbet igen och då även med rejäl belöning och beröm. Har jag tur så var detta bra att det hände så att inlärningen blir att man får beröm när man lyssnar å jobbar. 

På torsdag rider vi en MSV A igen och det ska bli intressant att se hur han är då.
När han kom hem blev det ut i sommarhagen ett par timmar och beta. Glad. 

6 Maj Söndag 
Vilodag helt i sin hage.

Flitens lampa lyser :) Annelie hämtar gödning.
Flitens lampa lyser :) Annelie hämtar gödning.
180505 Fin start på tävlingsdag :)
180505 Fin start på tävlingsdag :)
180505 Busshäng i Eskilstuna.
180505 Busshäng i Eskilstuna.

7 Maj Måndag
CT kom hem till mig och hjälpte mig jobba Rosse inför torsdagen, och det blev ett bra jobb och Rosse kändes jättefin emellanåt. 
Jättebra Clinic på kvällen på Strömsholm. Tack Tinne, Lussan och Therese för fin inspiration !

180507 Tre TANTER på Clinic :) Jag, Maggan och Eva.
180507 Tre TANTER på Clinic :) Jag, Maggan och Eva.
Klart vi har våra sponsrade HÖÖKsjackor :)
Klart vi har våra sponsrade HÖÖKsjackor :)
Å denna Magiska Tinne var såklart just magisk i sin ridning :)
Å denna Magiska Tinne var såklart just magisk i sin ridning :)

8 Maj Tisdag
 
Jobbar såklart med torsdagens start i sinnet, och försöker få honom lite mer kvick men ändå kvar i bärighet. Gör ett bra jobb och jag vill verkligen få rida klokt i ritten på torsdag med tanke på vad som hände i Eskilstuna. Det är viktigt att Rosse vill göra ritterna med mig, och denna ritt ska just ha det budskapet till honom. Det är KUL att vi gör detta tillsammans. 
9 Maj Onsdag
Idag fick Rosse springa på töm så jag hann putsa stövlar och träns mm inför imorgon. Han såg fin och alert ut :).
10 Maj Torsdag
Tävlar Mariefred MSV A:1 och han känns mjuk och glad. Bestämmer mig för att just rida så, och pressar inte på så mycket. Han går in och går klassen lydigt och följsamt men lite för lite tryck tycker domarna. 64 % drygt och vi är placerad trea på det :).
Jag är jätteglad över känslan inne på banan idag, Jippiee ! Åker bra å e nöjd å glad.

11 Maj Fredag
Skomorgon och vi testar nu en vanlig men bredare och längre öppen sko och hoppas det blir lika bra som den svetsade konstiga :). Sedan Vilodag i hagen varav em i sommarhagen.
Jag åker och jobbar och Veronica ringer dit och berättar att Rosse har fasnat i staketet med hb och slitit in hela tråden i hagen men kommit loss och verkar trots ytlig sår/brännskada insida hasen ha klarat sig hyfsat. Dagarna som följer får ge besked. Läskigt. Oroligt. Tvättar och täcker med kompress å tejp.

12 Maj Lördag
37,8 morgontemp, svullnaden ökat men den går neråt insida skena. Ser dock inte riktigt ok ut så jag smsar vet Anders å vi beslutar att med stöd av normaltemp avvakta vidare. 
13 Maj Söndag
37,8 morgontemp men svullen. Jag tar honom några varv i linan på ridbanan för att se hur det ser ut men han verkar i stort sett oberörd mekaniskt. Kanske lite fördröjd i lyft dock. kanske. Jag tar med honom på promenad i skogen Emmastigen och vi joggar på vägen där det går. Låter ok och känns härligt avspänd men ivrig. Pratar med Anders och vi avvaktar.

180509 Min lyxiga vardag :)
180509 Min lyxiga vardag :)
180510 MSV A:1 64,143% och 3:a !!
180510 MSV A:1 64,143% och 3:a !!
180511 Groomdax :)
180511 Groomdax :)
180511 Skotest 2
180511 Skotest 2
180512 Bussmeck Kent fixar belysningen.
180512 Bussmeck Kent fixar belysningen.

14 Maj Måndag
Orolig. Men tempen 37,8 är ju stabil och oförändrad så jag plåstrar om med kompresser och tape och släpper ut i hagen. Sårsvullnaden är nu insida ner till kotan och att det sjunker är ju helt enligt planen så ok i min värld. Skulle den stiga så blir det såklart något helt annat. Avanmäler helgens starter på hästhuset. Nästa start blir nu GP banan på Strömsholm 6 juni. 

På kvällen har jag tagit ledigt för att på Strömsholm se mästaren Kyra ha clinic. Åker dit med CT och möter upp Åsa och Sara och även Johanna och tillsammans har vi en trevlig kväll bland ytterligare drygt 950 åskådare. Jag tycker dock att budskapet blev lite luddigt både för ryttare och hästar och publik. Jag fick mer ut av förra veckans clinic helt klart. 

Mästaren Kyra på plats :)
Mästaren Kyra på plats :)
Elliot Nilsson på D-ponnyn Dogge Doggelito inledde inför fulla läktare.
Elliot Nilsson på D-ponnyn Dogge Doggelito inledde inför fulla läktare.
GARKryttaren Matilda Illerfelt med Wall Street Boy red ett bra jobb för Kyra.
GARKryttaren Matilda Illerfelt med Wall Street Boy red ett bra jobb för Kyra.

15 Maj Tisdag
Näe, nu kroknar jag. På morgonen var även Vb svullen i kotan och lite upp baksida. Fattar till en början inte varför och hoppas han inte gjort nån vrickning eller dyligt. Känns dock inte så varm och visar ingen hälta. Jag hittar till slut ett pyttelitet sår precis under sporren :). PHU, då är det bara att jodda över natten å hoppas det vänder. Man blir ju knäpp.
Dock ser skada nr 1 riktigt ok ut idag :)
Mindre oro så jag tar inte ut Anders.  Å startavgiften blir mindre än ett intyg så jag får svälja att detta kostade mig 810:-.Nåja, bra att det inte blev värre när han fastnade i staketet.
Eftersom jag inte ska rida passar jag på att åka och titta när CT morgonjobbar sina hästar :).
Det är roligt att då och då få följa hennes utveckling av hästarna. Fina båda två :).
Mamma ringer och vi bestämmer att hon kommer ner till oss vid lunch och stannar till middag. Vi går hundpromenad och fixar sedan lite attgöragrejor  tillsammans.

16 Maj Onsdag
Svullnaden hb i stort sett borta, och vb bara lite lite svampigt kvar. Sköönt ! Rosse och jag joggade bredvid varandra runt Byringe idag :) Han travar mjukt och med bra takt bredvid mig och känns jättefin :). 
17 Maj Torsdag
Red ut runt Byringe med Veronica och Yra. Det var kallt !! å blåsigt idag och Rosse var på tårna men stod stilla fint när jag satt upp och skrittade bra genom kroppen hela turen. Skönt att uppsittningen funkade ua efter 6 dagar helt utan ryttare och sadel. Härligt att rida igen :).
Fick beta i hage nr 4 på em. Jag och bussen åkte till Södertälje och köpte en hylla till garaget.
I sommar SKA jag få ordning på alla hästasaker, och hyllan ingår i det tänket :). 

18 Maj Fredag
Det blåser kalla vindar å det är bara 11 grader varmt när jag morgonfodrar och släpper ut. Tänk vad fort man ställer om sig och tycker att 11 grader är burrigt. För bara någon månad sedan hade 11 grader varit vårvärme :). Nåja, Rosse ser jättefin ut i båda bakbenen på morgonen så idag ska vi jobba lite på töm och ta tag i gympan igen. Kul !
Han gör ett jättefint jobb med både skolor och skänkelvikning och jag önskar att jag var duktigare på tömkörning för HAN kan. Får bli lärd av honom helt enkelt :). Ser stundtals superfin ut. Blåser kallt men då håller bromsarna sig undan iaf. Jag hinner måla en timme och det blir fint men det tar tid. Alla trästaket ska vara klara i Maj är min plan, då kan jag ha tid till att hålla efter med gräsröjaren i juni, juli så det är fint runt ridbanan, hagar å stall. 

19 Maj Lördag
Idag var det äntligen dax med ett pass riktigt arbete igen :) å dagens plan var kvickare svar på hjälperna och sidvärts i alla gångarter. Det blev ett kanonpass och jag tror att Rosse tyckte det var lika kul som jag att jobba oss svettiga igen. Han var på slutet lätt för skänkeln å kvick i bakbenen både i framåt och tillbakaläget. Skolorna var jättefina och jag skymtar vita framskydd då och då. Kunde tempoväxla mer i öppnorna än i slutorna så det får jag träna lite på framöver. Superkul ! Monterade hyllan i garaget på kvällen och det kommer bli super att få koll på all utrustning jag har. Ska även sälja av en del inom kort.
20 Maj Söndag
Morgonen startades med migrän och utsläpp av hästarna och fixa klart stallet innan jag fick i mig medicin. Den hann dock verka innan jag hade dagens träningar vilket var tur. Efter det så var det dax för dagens höjdpunkt :) rida Rosse :). Dagens plan var att repetera gårdagens jobb samt att sitta ner i travarbetet istället för att rida lätt och det är en pärs för mig men jag anar nu glimtar av att bli buren på det sätt jag vill istället för att han pumpar ur luften ur mig. Spännande. När han e stark nog så jag kan få rida hans fina trav som jag vill, dååå ....
Ägnade hela dagen åt att sola ! i sällskap med Lars och Rasmus på vår altan först och sen vid stranden. Urskönt för en duracellkanin som jag. Lite avbrott för att hämta lunch å fika bara men annars flera timmar i solen :). Efter det lagade Lars och jag staketet i hagen, och att Rosse klarat sig så bra är en gåta. Hela långsidan på sommarhagen var loss från stolparna och indragen med hållare och allt långt in i hagen. Otäckt. Nåja efter det tog vi hundarna på en promenad och sen tog vi in hästarna för kvällen. Grillen fixade sen en härlig middag på Älg, majs, hallomi, lök, stekta champinjoner och kokt färsk broccoli och sparris. Fräscha delikatesstomater till som pricken över iet.
Härligt att äta gott ihop bara vi tre.

180512 Omplåstrad och ledig = rätt nöjd
180512 Omplåstrad och ledig = rätt nöjd
180515 Jag tittar när CT jobbar sina hästar. Hunden Maja kollar oxå :)
180515 Jag tittar när CT jobbar sina hästar. Hunden Maja kollar oxå :)
180515 Mamma och Zingo
180515 Mamma och Zingo

21 Maj Måndag
Varmt men det fläktar lite så jag tog in Rosse och passade in Mardocs fina kandar på honom. Passar inte riktigt i storlek men det får vara så. Betten och nosgrimman funkar iaf. På med tunnt myggtäcke och sen gick vi Mörtsjötorp, genom skogen till vagnvägen, förjer den ända till Emmastigen som vi tar tillbaka till Mörtsjötorpsvägen. En timme powerwalk för myggorna jagar oss i skogen :). Svettigt men skönt. Rosse får gå i 4e hagen och äta gräslunch. 
22 Maj Tisdag
CT träning fm. Red på kandaret vilket gick strålande i travjobbet som var jättebra idag :)!.
Galoppen var lite knepigare och där blev han så känslig för stången att jag fick rida på bara tygeltyngden vilket oxå var lite för mycket. Inga konstigheter annat än att han blir lite bakom kontakten och rundar av. Ska ha kandaret hela veckan och se hur han landar i att jobba i det.
Vi e verkligen på G mot ny mark nu, och stundtals har jag en så härlig känsla att jag får rysningar på armarna :). Tänk om jag kan klara att stärka oss så vi kan visa oss ett helt program i det läget :) Då jäklar :). De fick beta i sommarhagen en stund efter lunch. Jag bytte hage med Yra så jag slipper vara orolig för staketet. 

23 Maj Onsdag
Red på banan i solen och temat framåt-och-kvickare svar fortsätter. Så gör även kandarinvänjningen och det var redan bättre idag :). Jag blir som ni förstår helt lyrisk när det glimmar till av den typ av svar och energi jag vill ha i jobbet vi gör. Nu är det ju inte så att vi klarar ett helt program i detta men för att komma vidare måste man våga söndra lite och sen bygga ihop igen :). Jag höll mig på MSV A temat och plockar in övningarna på linjerna i programmet så att vi så småningom är bekväma med det både Rosse å jag. Belöningen var idag att jag kunde andas i travjobbet trots att jag satt ner :) och att Rosse bar mig en hel ökning med stöd på bettet och tryck över ryggen :) Jippie ! Nördigt va :)? Idag skrittade vi av runt fotbollsplanen, med trav på gräsvägen för det var så härligt . 
24 Maj Torsdag
Idag hade jag en massa uppdrag och ärenden på fm så ridningen blev mellan 16-17 innan intaget av hästarna. Jag vet inte om det var det som var annorlunda men idag var Rosse jättelydig men motorn fick jag sköta. och om jag inte gjorde det stannade vi. Så jag blev svettigare än han blev. Inte så kul men ok lydig. Red ut runt dammen efteråt. Fick sitta av för att kunna passera takbyggarna vid sågen, men sen hittade jag en sluttning så jag kunde klättra upp igen :). Bra träning när det går bra :) Lite farlig egentligen. 
25 Maj Fredag
Lars Liljeholm hit och kolla av Rosse efter stakethändelsen, lite fix med hb men han har klarat sig riktigt bra var utlåtendet. Inga restriktioner för dagen men fick gå i hagen och vila.
Måste rätta hf skoning en aning, växer lite snett. Ska prata om det med Fredrik snarast. 

26 Maj Lördag
Red på banan med Kandaret, utan sporrar men med spö i handen direkt från start. Jg har lite svårt med spö på Rosse eftersom han kopplar det till piaff å samlande arbete, medan jag vill ha det å dutta mer kraft bakifrån å framåt just nu. Men idag vart det sådär jättebra hela tiden förutom några minuter där han vart inåtvänd med energin. Jag gillar verkligen det här som vi håller på att bygga fram, men är tveksam till att det går att få någon vettig start i det skeendet som är nu. Jag får diskutera med Lotta på måndag och se om hon tycker jag ska starta på Strömsholm. Kul är det iaf att han stundtals kan bära mig i trav samtidigt som jag kan andas normalt. Vi är inte så snygga nu men det kommer bli jättebra om något år tror jag :).

27 Maj Söndag
Vilodag helt. Jag dubbeljobbar. Idag var en glädjens dag för min syster Sussies fina egna uppfödning Quiziful-Cutie gick treårstest med Diplom :) Jippiee! 

180518 Rosse på töm i solen.
180518 Rosse på töm i solen.
180525 Ännu en sommarmorgon :)
180525 Ännu en sommarmorgon :)
180525 Underbara hemma :) Kom gärna förbi och fika samt ta ett dopp i sommar :)
180525 Underbara hemma :) Kom gärna förbi och fika samt ta ett dopp i sommar :)

28 Maj Måndag
Eftersom Rosse stod igår så klädde jag på honom och joggade på morgonen ett lätt pass. 
Jag har kandaret på men måste tyvärr inse att han inte gillar den här stången. Jag har ju jobbat rätt mycket för att få stöd och tryck på bettet på träns och tyvärr har jag nu med kandaret förstört det en del. Ska byta stång, Camilla får hjälpa mig, hon har fler olika vi kan testa. Skulle varit intressant att veta vilken stång han hade hos Malin som funkade.
 
Programridning på Lillängen på kvällen. Rosse å jag rider MSV A:1   för Lotta Finstorp :). 
Lasse och jag åkte iväg på kvällen med Rosse och han åkte bra även med öppet fönster. Får se om jag vågar ha det öppet i sthlmstrafiken imorgon. Nåja, Rosse skötte sig utmärkt i allt förutom att han inte gick att rida nästan alls. Han dök och bromsade och piaffade och durkade. Lasse tog av stången och då blev det kanske lite bättre men till slut gav vi upp. Hela läktaren var full med folk så jag bad dem tala om vart det satt, Lotta sa hb var hennes första känsla men eftersom han inte driver varken uppåt eller framåt så kan det vara rygg. Något är iaf inte ok och jag har ju fått svaga glimtar av det under en tid nu. Även före staketskadan. 
Jag har kontakt med Tinne och Camilla på väg hem eftersom Lars kör, och efter samråd beslöt vi att jag tar med Rosse till Tinne imorgon och hon ska försöka hjälpa mig utifrån hennes blick. Rosse är ju inte sjuk så att han inte kan åka, och bättre hjälp än Tinnes kloka erfarenhet är ju svårt att få. Jag sover skitilla med ångestmorgon, tänk att djurens välmående påverkar så starkt. 

29 Maj Tisdag
Till Tinne på Lövsta, alla TANTER rider en endagars och tittar på varandra :)
Rosse och jag är först ut och vi börjar 15.00.
Jag är evigt tacksam mot de som är runt Rosse och mig, idag följde Camilla med till Tinne eftersom det är viktigt att fler öron lyssnar in och vi ala är ett team. Lyxigt. Tacksam.
Rosse åkte jättebra i värmen men var såklart dyngsur när vi kom fram. Vi var i god tid så Rosse fick uppleva skylift som åkte upp och ner bredvid bussen samt en hel del maskiner som parkerades in i garagen som Lövsta har mittemot ridhuskortsidan på baksidan där vi parkerar. Nyttig träning för mig, Rosse bryr sig inte ett dugg :). I lugn och ro kunde vi köä på oss och skritta fram. Hade vårt vanliga träns. Han kändes som vanligt i kropp och knopp när jag skrittade fram vilket lugnade min mage lite. När jag tog tyglarna och skrittade fick jag en härlig känsla av att han var som vanligt :). Första försöket att trava startade utan minsta motstånd och när Tinne kom hade jag både joggat och galopperat i båda varv utan problem :)
Vi beslöt att ge honom ett milt pass där han mer fick göra lösgörande jobb, men ändå visa upp det jag hade problem med igår för att se om det återkom och i så fall försöka lösa det. Men jag kunde göra flera övergångar till trav både uppåt och nedåt samt även piruettgalopp och ur utan problem. Red lite meddellinjer oxå och Rosse var bara vanligt följsam. Tinne tyckte han galopperade sämre åt höger än vad hon mindes så vi jobbade med min inverkan där. Fick fin galopp efter lite ändring å bra att Camilla såg så hon kan hålla efter mig i det. Åkte hem efter att ha tittat på 4 av tanterna, Rosse hade då ätit upp sin masch och allt hö jag lagt in åt honom i bussen
. Såå jätteglad. Jippiee !! :)
30 Maj Onsdag
30 grader varmt och Rosse vilar i sin hage hela dagen. Varje gång jag tittar till honom under dagen står han på olika platser och sover :). Äter och dricker gör han som han ska för höet och vattnet får jag fylla på. Ja han äter hö för vi snålar med betet då gräset är stressat nu i värmen och risken för fång ökar. De går i våra vinterhagar som e stora med gnagbart gräs, och betar i beteshage bara ett par timmar varannan dag.  
31 Maj Torsdag
Red vid 9 på banan och Rosse kändes fräsh å med från start. Det bästa var att han direkt slöt upp i handen och var som vanligt. Jobbade med lydnad och olika tempon i rörelserna som framridning. Sen red jag igenim MSV A n och det som slog mig var hur följsam och ridbar han kändes, och alla rörelser satt enkelt igen. Det som inte riktigt är på plats är kvalite´n och trycket för uppvisning men vi har en vecka att ladda mot målet. Jag är toppennöjd med jobbet och känslan, nu tror jag vi kommer att starta på onsdag :). Jippiee !!
Betar i 4 hagen och jag målar staket. 

Äntligen dax för vackra Lövsta :)
Äntligen dax för vackra Lövsta :)
Bussens första tur till Lövsta :)
Bussens första tur till Lövsta :)
Lyxigt med eget tränarteam :)
Lyxigt med eget tränarteam :)
å GOFIKA väntar oss båda efteråt i oloka former :) är det KALAS så är det :)
å GOFIKA väntar oss båda efteråt i oloka former :) är det KALAS så är det :)