FEBRUARI 2018

1 Feb Torsdag 
Vilodag pga Skoning :)
2 Feb Fredag 
Red med Veronica och Yra runt Byringe i jättefin trav både lättridning och nedsittning. Het och laddad men inget ofog. Lite skolor och sidvärts funkade fint.
Skönt att känna att alla "hjulen" funkar finfint efter skoning. 

3 Feb Lördag  RYTTATGALA IKVÄLL !! Se foton mm på "AKTUELLT" 
Rosse fick jogga på töm framför herrgården, såg till slut fin ut men laddad och spänd i början. Vill att jag ska kunna jobba Cavalettilördagar snart igen. 
4 Feb Söndag
Vilodag för jag dubbeljobbar 10-22. Å e lite sömnig sen igår trots att jag körde, det blev ju morgon innan jag kom i säng :).  

5 Feb Måndag  -11 Sol å gnistrande fint !
Ridhuset vid 11, red ett jättefint pass med rund, låg och lösgörande skritt och travjobb i ca 20 min. Därefter lite lydnad på meddellinjen med olika övergångar och där svaret på hjälperna blev riktigt bra till slut :). Galoppjobb med skolor och byten. Till höger blir bytet kort bak då bröstkorgen går till vänster i bytet istället för till höger. Klurigt läge att ta med till Camilla i veckan helt klart. Rider ökningar med byten i slutet och sen noga hörn efter men lyckas inte fullt ut hålla linjen i bytena utan vinklar in. Ska jobba på det. Travavslutning med ökningar å det är så kuuul ! Svårt och flåsigt men han bär mig och det går :). Härliga häst som gör mig så glad. :) Ute hela em i solen och minus 8. Mamma hit och vi käkade GOOOD köttmiddag alla ihop. MYSER sen framför TVn som visar bilder från mammas senaste fantastiska resa.
6 Feb Tisdag
Morgonen gick ihop med min goa mamma, och sen räckte faktiskt tiden till att låta Rosse jogga på töm utanför herrgården 20 min innan jag måste ila till träningar.
Såg fin ut och var lite pigg. 

7 Feb Onsdag
Ridhuset på fm och fick till ett bra jobb med mycket MsvB5 linjer. Sitter ner i trav och det är en plåga. Men det blir bättre å bättre trots allt. 
8 Feb Torsdag
Långritt runt Mosstorp med Yra och Veronica :) Härligt solig och vindstilla dag, hästarna travade fint bredvid varandra kilometervis och vi bara njöt :) 
Livskvalitet :). 

9 Feb Fredag
Var hos Camilla 9.00 och jobbade en del med formen och bärigheten.
Fick lite bra feeling ett tag och vi var nöjda alla tre :) Åkte helt ok :).

10 Feb  Lördag
Idag gjorde vi en utflykt och övade tävlingsmoment :) när Gripen ordnade programträning för Carolina Mörk i vårt hemmaridhus på Salvartorp.
Att öva flätning, lasta av och sadla utanför, Lasse leder honom 10 min, gå in och rida fram ihop med andra, ridhuset ser annorlunda ut, folk på läktaren som fikar å låter, domarbord, rida program 2 ggr är så himla skönt innan skarpt läge :). Rosse skötte sig strålande och vi har lite att fila på fram till start den 18:e men inget oväntat eller annat dök upp. Såå glad efter denna dag. Skönt att han e med mig även då det
är rörigt runt oss.  
11 Feb Söndag
VILODAG Helt ledig, bara visiterad annars helt orörd hela dagen.

12 Feb Måndag
På morgonen kom Anki och vi gick igenom 2017 inför deklarationsdax samt fixade kvartal 4 momsredovisningen. Ser finfint ut för mitt lilla företag som visar liten vinst även 2017 :). Tömkörde Rosse i sommarhagen 20 min i trav och 5 min i galopp. Kramsnö och inget kul underlag oavsett aktivitet. Såg mjuk och fin ut i båda varven. Gick runt dammen med låg avspänd hals. Mysig känsla överlag idag. 
13 Feb Tisdag
Regnat inatt vilket är trist men snön ligger ännu. 
14 Feb Onsdag
CT 11.00 åkte bra och var riktigt fin när vi jobbade. Traven är bra bara jag hittar rätt tempo och inte rider lite för fort :) Galoppiruetterna fina till vänster och helt ok till höger men de är inte riktigt på plats än. 
15 Feb Torsdag
Uteritt med Yra och Veronica runt sjön. Det småsnöade men var ändå helt ljuvligt :) Idag kunde jag galoppera snett bakom Yra som travade. Superglad att det kan fungera då min vilja att kunna få ligga och galoppera kilometrar är målet. Yra kunde även hon galoppera helt ok i långa uppförsbacken. Så duktigt.
16 Feb Fredag
Isglopp och asfalten var glashal när jag svängde ut med Rosse påväg till ridhuset. Tog ett snabbt beslut och svängde av igen mot Byringe och tog bakvägen. Bra ur säkerhetssynpunkt men jobbigt för Rosse med den längre och betydligt gropigare grusvägen. Var dock inte hysterisk och inte svettig när jag kom fram. Jppiee !!
Red ett pass med en något spänd Rosse, han uppfattade någon lukt när vi skrittade igång och det höll i sig hela passet. Jag låtsades som om det var tävling och att spänningen tillhörde det. Koncentrationen låg på lydnad och vägar vilket gick jättebra. Duktig på resan hem oxå :). På kvällen kom en gästande islänning som Veronica ska ta hand om då ägaren är på semester. 

17 Feb Lördag
Tömkörde i hagen så att han fick slippa tekniska kommandon men jobba ur lite tryck ur kropp och knopp. Såg fin ut och frustade rund med skum i munnen :)
18 Feb Söndag
Tävlar :) VILKEN DAG :) !!
Rosse gick ute i hagen till lunch, sen knoppades han och vi åkte. Lars är med och groomar vilket är såå skönt. Hela vägen svajar släpet svagt men ingen piaff. Trots det är Rosse dyngsyr i hela huvudet, halsen, frambenen rinner det på när vi kommer fram. Vi tar ut honom och byter till torr tunn fleece och Lars får leda honom torr. Olustig olycklig känsla i magen. Stackars Rosse. Överväger att avstå start men tänker sedan att det är bättre att visa Rosse att inget onormalt händer när vi kommer fram efter resa. Han torkar ganska snabbt och vi kan borsta av och klä på. 
Min plan att rida fram på ridskolans utebana funkar inte. De har nog inte rört sin bana på hela vintern så den är igenstängd och insnöad. Suck. Går in i det minimala ridhuset och lotsar Rosse så bra det går. Han var ett tag riktigt spänd men gjorde inge farligt och upplevde inget otäckt förutom trängseln i sig. In på banan och han sköter sig ok med omgivningen men är som en trubbig burk att rida. Får honom inte riktigt framför skänkeln och då är det som jobbigast att sitta på honom speciellt i trav. Får galoppinslag i första ökade travlinjen då jag klantigt nog rider exakt över X och rosse snubblar till i det ojämna underlaget. Sen rider jag lite fort överlag och svajar i vänsteröppnan så vi blir första utanför placering med 65,319%. Stämmer med hur det kändes.
Klurar lite på om jag ska starta eller inte, känns inte som ett MSV A läge i Rosse idag, men dagens plan är ju att utforska hur vi ska få honom mer avspänd inuti, och att komma in en gång till kan ju vara just det som gör susen. Klär på och startar uppvärmningen vilket är helt fantastiskt då jag nu har en glad, avspänd Rosse i full bjudning framför skänkeln ! Jippiee bästa känslan någonsin :) Jag är sååå lycklig över den framridningen, får dock gå ut och skritta på parkeringen en stund innan min start för det blir för mycket hästar och trångt där inne. Tappar då lite läget men det gör inget :) jag har redan fått känna att han är där :) och framtiden kommer bli fantastisk när jag kan rida på det läget inne på banan. Tänker dock inte försöka ha det läget om han inte själv bjussar på det idag, men nu vet jag att det finns där :). Vi börjar med att återigen snubbla vid X i inridningen och får 4+5+6 vilket retar mig då jag normalt är bra på det. Han är sen klart bättre genom denna klass, men jag orkar knappt hålla ihop det genom traven utan kippar efter luft. Galoppen känns bättre och klarar alla moment rätt ok. Sista halten rider jag in en 8 på :) Sådär ja. Tror själv att det är en över 62 % ritt men är lite osäker på om formen varit ok då jag inte focuserade på den som jag borde ha gjort. Å det räckte !! 66, 197 % VINST i klassen och färdigkvalad till Nationell :). 
Resan hem i mörker ( lampan trasig i trailern visade det sig ) gick super, Rosse stod blickstilla och inte ett hårstrå var svettigt !! Dubbeljippiee !!

19 Feb Måndag
VILODAG HELT med lång rykt och biolight behandling :)
20 Feb Tisdag
Tömkörd i sommarhagen och såg jättefin och fräsch ut :). Rund och ihop samt ut och elastisk åt båda håll. Promenad runt dammen efteråt och biolight 2x10 min.
21 Feb Onsdag
Till ridhuset på morgonen och joggar mjuka vägar och enkla linjer i trav, galopp i olika steglängder och olika tempon. Känns jättefin men kanske lite seg i kroppen. 
22 Feb Torsdag
Uteritt med Veronica och Yra runt Mosstorp. Jobbade fint hela rundan förutom en svan som var lite nära i ån och gjorde att jag valde att sitta av. Vi hade 55:an bakom ryggen så om de vänt av rädsla hade vi hamnat över vägen. Men ingen av hästarna hade bekymmer med svanen när överraskningsmomentet var över så det var inget farligt läge alls.
23 Feb Fredag
Ridhuset på morgonen och han kändes fin och med på noterna igen :) duktig å lyhörd. Ska bli intressant att rida i Södertälje då underlaget är fibersand som vi inte tävlat på innan. Han e ju broddad vilket inte är bra på det underlaget men jag vågar såklart inte brodda av.
24 Feb Lördag
Em start så dagen fram till lunch var som vanligt för Rosse och jag hade träningar. Lastade och åkte helt torr till Södertälje :) JIPPIEE !
Red fram lite kort med tanke på underlaget, och Rosse var rätt spänd på framridningen och då mest med alla mötande hästar. Hade behövt mer tid helt klart. Vi var första start för dagen. Nåja in och rida och spänningen satt kvar inuti men han var lydig och gick med mig. Svårsutten i traven då han mestadels släppte ryggen. Missade både ryggninen ( blev 3m lång i halten ) och serien ( bytte på tre i mitten ) så jag var inte så munter när jag kom ut. Glad i min häst som går med mig men känslan var rätt kass i alla moment. En piruett var bra, men det andra ingen hit. Surt då dagens domare och motstånd är skarpare än Etuna var. Vi flätade ur, ställde in Rosseau i släpet och gick och fikade. Fick 66 drygt vilket var skönt, då e vi med när jag får en bra ritt tänkte jag. MEN vi fick vänta länge till vi vart nerpetade till tredje som vi sagt vi måste vänta till innan vi kunde åka hem. 
Att Vivaldi skulle om oss var ju en självklarhet. Vi åkte hem med Rosse och han åkte helt torr :) JIPPIEEE !!. Under tiden insåg vi att vi måste tillbaka till Södertälje för att jag troligen skulle få pris :). Sagt och gjort. Rosse var installad, varm och med mat så vi susade tillbaka. Jag blev TREA ! och som tur var hade överdommaren okeyat att tvåan fick vara kvar i trailern så det vart inget tjafs om att Rosse var hemma. Sååå galet att bli trea på den ritten, men vi gjorde allt hyggligt tydligen. 

Hi Hi superkul :) att vi e på G å med nu. 
25 Feb Söndag

Idag kunde jag gärna legat kvar i sängen när klockan ringde 4.30. Att det även är -16 ute förbättrade ju inget. Men jag jobbade på och 7.30 var Rosse lastad och vi åkte återigen till Södertälje. Rosse åkte bra, gungade lite men var inte svettig någonstans. Marie kom och hjälpte till med Groomandet så vi var tre som höll ångan uppe i kylan. Framridningen gick bättre idag men Rosse kändes lite seg. De 5 sista minuterna väckte jag upp honom och satte lite mer tryck i honom, jag måste ju testa hur jag skall göra med honom för att få till ett bra läge och i MSV B:5 kommer jag att testa olika lägen. Kändes finare inne på banan men jag hade inte riktigt det där goet som jag vill ha. Fastnade i underlaget några gånger och Rosse som e känlig kan ju ha reagerat på just det.
Nåja, 66 % igen och det höll sedan till en fjärdeplats vilket såklart var kul :). Åkte lite gungigt hem men var inte svettig. DET är det största segern denna helg, att han åkt bra tre resor nu. JIPPIEE

26 Feb  Måndag
Såklart vilodag för Rosseau, men ut på en promenad och sen biolight blev det på fm.
27 Feb Tisdag
Till ridhuset på fm och joggade rund och avspänt 30 min i alla gångarter. Känns fin men lite seg överlag.
28 Feb Onsdag
På töm i sommarhagen, trava ock galoppera djupsnö såg härligt ut. Blev fin i h varv till slut börjar lite kort i det bak och vill inte komma i under kroppen riktigt. Får holla koll på det ett par dagar.
Trött eller en föraning om skada ? Glad i hatten är han i alla fall å skummar på bettet och höjer ryggen. Ser superfin ut till slut.  

2017 DM BRONS i SÖDERMANLAND för Rosse å mig :)!
2017 DM BRONS i SÖDERMANLAND för Rosse å mig :)!
GRATTIS ! GULD-Carolina Mörk, SILVER-Emelie Brolin, BRONS - Jag :)
GRATTIS ! GULD-Carolina Mörk, SILVER-Emelie Brolin, BRONS - Jag :)
180205 Mamma och Zingo utanför vårt hus :)
180205 Mamma och Zingo utanför vårt hus :)
180208 Långritt med Yra och Veronica i soligt snölandskap.
180208 Långritt med Yra och Veronica i soligt snölandskap.
180208 Rastad Rosse nöjd å trött.
180208 Rastad Rosse nöjd å trött.
180208 Bra stallkompisar har jag :)
180208 Bra stallkompisar har jag :)
180218 Eskiltuna VINST !
180218 Eskiltuna VINST !
180219 Sanerad trailer :)
180219 Sanerad trailer :)
180223 Lena VET nåt :)!!
180223 Lena VET nåt :)!!
180223 Islänningrna tar siesta :)
180223 Islänningrna tar siesta :)
-12 i Södertälje 25.2, groomen Lars letar värme :).
-12 i Södertälje 25.2, groomen Lars letar värme :).
Det här är ju kul :)!! Pris både 24.2 och 25.2 Jippiee !!
Det här är ju kul :)!! Pris både 24.2 och 25.2 Jippiee !!
180226 Promenad i skogen
180226 Promenad i skogen
180228 Tömkörde i sommarhagens djupsnö. Vackert :).
180228 Tömkörde i sommarhagens djupsnö. Vackert :).