AUGUSTI 2018

1.8 Onsdag
Red ett lätt joggingpass med lösgörande arbete och sen galopp i hagen ett par varv :) Känns fin men seg. Värmen tar på honom helt klart. 
2.8 Torsdag - 5.8 Söndag
LAG -SM på Öland med Tantkalaset/ GARK.
Se eget referat med film under "Rosseau tävlar".

VILOVECKA FÖR ROSSEAU som presterat rejält under en period nu.
6.8 Måndag

Vilodag helt i hagen å betar. Verkar ha lugnat ner sig med broms nu tack och lov :)
7.8 Tisdag
Promenad med hundarna en timme på kvällen. Annars hagen hela dagen.
8.8 Onsdag
Promenad med hundarna en timme på kvällen. Annars hagen hela dagen.
9.8 Torsdag
Idag tömkörde jag en kort stund för att se hur han såg ut. Knackigt innan han kom igång men sen jättefin i båda varven både i skolor och på volt i alla gångarter :)
10.8 Fredag
Vilodag helt. Jag jobbar idag igen. Suck.
11.8 Lördag
Promenad på kvällen 30 min med hundarna. Kolsvarta moln hängde över oss så det blev bara en kort promenad. Vi klarade oss dock utan att bli blöta :) 
12.8 Söndag
Vilodag. Hundpromenad på kvällen och Rosse följde såklart med :)

Rosseflin :)
Rosseflin :)
180807 Björke blir ved hos Lennart och Lillemor :)
180807 Björke blir ved hos Lennart och Lillemor :)
180807 Lena tjänar höpengar ibland :) här med Jessica Holtin mfl.
180807 Lena tjänar höpengar ibland :) här med Jessica Holtin mfl.

13.8 Måndag
Tömkörde över bommar och litet hinder vilket var jättekul tyckte Rosse. Han taxerar och tar i över sitt lilla hinder och han travar noga över bommarna. Ser riktigt fin ut åt båda håll :)
14.8 Tisdag
Red en kort stund och mest i galopp. Inga sporrar och inget spö utan bara gungade i olika tempon. Lita byten och de var ok. Skrittade ut runt stigen mot 55an, och sen ut på hygget och hälsade på Lars. Rosse vände och skulle inte gå förbi röjsågen så Lars stängde av och la den på marken. sen hämtade han Rosse så att vi kom förbi. Bra övning. Sen red jag den nyröjda stigen en bit bort och så hem igen. 
15.8 Onsdag
Idag red jag en kort stund och mest i trav och sidvärts. Jag har ett segt svar på vänster som jag är lite fundersam över. Skummar i munnen och känns rätt nöjd men tappar tryck. Inget emot men heller inte helhjärtat med. Skrittar ut runt magasinet efter. 
16.8 Torsdag
Skritt uppsuttet ute runt Emmastigen ihop med Yra :). Det var länge sen och vi bara njöt :).
17.8 Fredag
Ct på fm och det var tokvarmt igen. Rosse åkte bra och var torr när jag kom fram. Träningen var bra, jag fick städa en hel del eftersom jag ridit själv ett tag och då har jag ju smitit ur mallen såklart. Det var skönt att få lite skäll och lite beröm blandat och jag gillar verkligen att vardagen åter kommer in i rutiner så jag kan få min kontinuerliga träning. Rosse kändes inte helt 100 här och där i jobbet så jag ringde och flörtade till mig en tid hos Isabella som bara jobbar en dag/vecka. Den 31.8 ska hon gå igenom honom och det kan ju behövas efter sommarens tuffa schema han haft.  Det blir även intressant att se när det blir svalare om jag har mer bjudning. Känns som att det är bjudningen som minskar mer än att han har ont. Däremot tappar han vb lite nu och då, samt att han under sommaren tappat hb lite nu och då. Som sagt jag vill att han kollas men rider vidare med lagom styrka i jobbet.  
18.8 Lördag
Tömkörde och blandade böjda spår med skolor på raka spår och jag tycker han ser fin ut och jobbar på bra. Tappar ett bakben åt varje håll e gång, annars heltfin i alla gångarter och spårar på stor och liten volt samt rakt ut. När jag lämnar banan och går upp mot vägen får han inte upp hf tillräckligt och snubblar ner på knä. Det är nu andra gången han faller så något är ju skumt. Orolig. Jag pratar med Camilla och vi bestämde att jag och Rosse kommer imorgon så hjälper Hanna oss att rida och vi tittar. Det känns såå skönt att ha bästa Camilla som verkligen är ett stöd. Alltid. och Hanna rider jättefint så det blir intressant att höra vad hon känner. På em betar hästarna i sommarhagen några timmar.
19.8 Söndag
Hanna red Rosse jättefint. Hon är trygg, effektiv och nogrann samt mjuk och följsam. En ryttare som jag gillar att titta på helt klart :) Rosse fick jobba skolor och övergångar i trav, och hon gjorde det super samt satt ner och kämpade. Hon hamnar oxå med benen som jag och vi pratade om att han var bred på fel ställe för våra skänklar. Jag hörde hennes sporrar mot stigbygeln oxå då och då. Fniss. Camilla sa att den som inte suttit på honom kan inte förstå hur svår traven är att rida för det syns inte och han ser så mjuk och följsam ut. TJENA sa Hanna och jag med en mun :). Nåja, Hanna kände ingenting i travarbetet, men i galopp blev han kortsprungen och öppen i bakknäna. Camilla sa att jag rider galoppen bättre och hanna traven :). Efter galoppjobbet som ändå var absolut ok såg vi att vb inte gick riktigt rent. Hanna kände det oxå och upplever som jag att hf sjunker. Vi klappade och berömde Rosse som varit så jättefin med okänd ryttare, och kul för Hanna att få rida honom ett år efter att hon hjälpte mig senast. Rosse badade och fick vila lunch inne hemma, sen ut en timme innan jag åkte och jobbade. Jag har en väldigt fin häst tänkte jag sedan hela kvällen. 

180815 Skodax för Lena och Rosse.
180815 Skodax för Lena och Rosse.
180816 Uteritt med Yra och Veronica
180816 Uteritt med Yra och Veronica
180818 Betar några timmar.
180818 Betar några timmar.

20.8 Måndag
Hagen hela dagen, tyvärr var han så irriterad på flugorna att han småtravade runt till slut. Då fick han komma in och vila i stallet.
Jag fortsatte röjsåga runt hagarna och sen plockade Lars och jag ner vårt tak på altanen för vintern samt bar bort möblerna till vinterförvaringen i magasinet. Snyft. Sommaren över. Redan. På kvällen tog vi med os både Rosse och Lena + de tre hundarna och gick runt Valnarstorp. Varmt och härligt :). 

21.8 Tisdag
På fm red jag och Rosse ut med Veronica och Yra. Vi tog rundan runt algatan-fridhem-gästgivaregården- åsen-hem. Alla gångarter och både uppåt och nedåt. Rosse kändes fin och jämn i allt, och galopperade bra bakom Yra som töltade. Härligt :). Efter turen fick de beta ca 1,5 tim i sommarhagarna innan det var dax att åka till Kokko med Rosse.
Jag är så glad att jag har mitt bra team med bra folk runt mig, å Kokko är en av dem jag jobbat länge ihop med. Han fixade snabbt en tid när jag ringde igår. 
Det satt i länden, men inte mycket och inte alarmerande. Fästena mellan ryggen och länden var på bägge sidor hårdare än vad de ska vara. EN nål fick Kokko dit även denna gång. Den på höger sida. Men vänster gick INTE. Så då blev det laser. Annars var han jättemjuk och fin överallt och bakknäna var jättefina. Att han tappar bakknäna efter en stund i arbete kommer av den spända länden. Han har INTE ont i ryggen sa Kokko tydligt. Tror inte det sitter i skelettet alls, utan är ansträngde muskler som inte riktigt orkar, men så är ju all träning. Rid lite mer i kuperad terräng ett tag. Jag ska åka till Kokko en sväng till innan jag har veterinärtid den 31.8 bestämde vi. Lättad och glad åkte jag hem och släppte ut Rosse i hagen igen :)  Phu :)

22.8 Onsdag
Vilodag helt efter laserbehandlingen.
23.8 Torsdag
Red idag på banan ett pass med spårning och takt som basmål. Jag tycker han kändes fin och nöjd och jobbade på bra. Knske lite sned i v varv ibland men tappade inte sina bakben nån gång. Red stigen efteråt och han var nöjd trots attvi gick ifrån Yra som hade longerat på gärdet. Duktig. Jag har taggtråd i halsen och bummull i huviden. Det kluckar i öronen och jag är trött. Hmmmm vad kan det vara  ??
Idag tömdes dammen på vatten för att kunna renovera dammluckorna mm inför vintern. Märklig syn så jag delar med mig av bilder därifrån här nedan. 

180820 Kvällspromenad
180820 Kvällspromenad
180821 Vackert
180821 Vackert
180823 Dammen töms för renovering av dammluckor.
180823 Dammen töms för renovering av dammluckor.
180823 Snart redo för vinterns påfrestningar.
180823 Snart redo för vinterns påfrestningar.
180823 Märklig syn.
180823 Märklig syn.
180824 Påfyllt igen till bäverns glädje :)
180824 Påfyllt igen till bäverns glädje :)

 24.8 Fredag
Uteritt med Yra över Mörtsjötorp - vagnvägen - Emmastigen. Jättehärligt. Vi hälsade även på Lars som jobbar vid fotbollsplanen med röjning. Han tog en bild på oss livsnjutare :). Bra med uteritt när jag har feber och är urrig. Imorgon ska vi på 50-årsskiva då Christine fyller och bjuder in till storfest med middag och dans på finställe :) Vill INTE vara sjuk då. Preppar med Ipren hela dagen och håller tummen. 
25.8 Lördag
Rosse travade bommar och gick sidvärts på töm idag. Ser fin ut :)
Jag orkade gå på fest, och jisses va kul det var att klä sig fint och dansa en kväll till ett riktigt bra rockigt band som höll hög fart hela kvällen :)

180824 Uteritt. Lars foto.
180824 Uteritt. Lars foto.
180825 Dax för FEST :)!
180825 Dax för FEST :)!
180825 Christine 50 år :)!!
180825 Christine 50 år :)!!
180825 Dans hela natten :)
180825 Dans hela natten :)
Vi blev lite suddiga :)
Vi blev lite suddiga :)

26.8 Söndag
Uppe med tuppen och jag hann tom sladda banan innan träningarna som jag hade hemma idag. Rosse fick dock vila :).

27.8 Måndag
CT 09.30 hos henne. 
28.8 Tisdag
Uteritt runt Algatan - Mosstorp med Yra på Rosse som det var tryck i. Han skötte sig men det var mer tur än lydnad tror jag. Phu va stor han är i de lägena. Vi travade och galopperade i friskt tempo så lite rastad blev han nog. Inget snubbel i skritt hemåt.
29.8 Onsdag
Idag bestämde jag mig. Det blir ingen veterinär på fredag utan jag bokar om och rider vidare ett tag till. Rosse känns finare och gladare igen nu när värmen släppt greppet och han vilar genom att beta och strosa i hagen igen. Det har tagit hårdare på honom i sommar med alla insekter än vad jag begipit. Stackarn. 
Idag red CT först sina och sen Rosse hela passet och vi var hos mig eftersom jag är febrig och luddig och ska jobba. Bra att titta och diskutera. Han ser fin ut. 

30.8 Torsdag
Vilodag för Rosse helt idag. Mamma var här och vi gick i skogen med riktigt oväntat resultat :). Mums :)
31.8 Fredag
CT 9.00 och Rosse stod i bussen medan Camilla red klart sina och jag tittade. Fina hästar har hon och det blir spännande att följa dem framöver. Jag jobbade Rosse ett tag i galopp som inte är lika krävande för min förkylning som travjobbet är. Rosse kändes fin men lite seg för skänkeln. Camilla red travjobb och sen galoppsaxjobb och jag tänkte på att jag haft veterinärtid idag till honom men om han hade visat upp det här jobbet hos Isabella tror jag hon hade funderat på varför jag var där. Mao jättefint jobb och nöjd häst efteråt. Jag är helledig så de fick beta i sommarhagen på em. 

180826 Banan redo för träningar.
180826 Banan redo för träningar.
180829 CT här med sina båda hästar.
180829 CT här med sina båda hästar.

Vi trodde inte att det skulle bli någe svamp  år, men titta så fel vi hade :). På detta ställe har vi nu plockat rödgul trumpetsvamp i 24 år !! Fantastiskt !