APRIL 2018

Vi e lite på G igen :) Jippiee!!
Vi e lite på G igen :) Jippiee!!

1 April Söndag
Vilodag helt för Rosse pga att jag dubbeljobbar.
2 April Måndag
Idag åkte vi till Salvartorp på morgonen Rosse å jag. Började med att longera med tyglarna i sadeln. Började i höger varv med 5 min skritt, 5 min trav, 5 min galopp, 5 min skritt och byta varv, sen samma i vänster varv. olika tempon och storlek på volt hela tiden i alla gångarter. Ser fin ut :).
Sen satt jag upp och red ett arbetspas som var helt magiskt :). Härlig bjudning, mjuk i ryggen, bra bärighet men oxå bra avtryck framåt :) JIPPIE !! Kunde inte motstå att göra tvåor på en linje, det har jag inte gjort sen i höstas. 7 st satt som en smäck :) Plättlätt. Bytena till höger var  hela hästen alla ggr idag. Nästan gråtmild. Härliga Kokko, den nålen satt där den skulle :). Jag ringer honom påväg hem och tackar. Han blir lika glad som jag.
Nu kanske det vänder :) 

3 April Tisdag
Idag var det - 7 när jag morgonfodrade. Brr kalla nätter. Gjorde klart stallet och hade sen mysfrukost med mamma som sov kvar :) Härligt. Hon åkte vid 9 och jag susade till Salvartorp och hade en träning. Direkt efter den mötte jag upp Veronica i stallet och vi stack ut på en lång skrittrunda med lite trav. Riktigt härligt väder med plusgrader, vinstilla och lite krämig grusväg i korta stäckor där solen legat på. Annars skridskoväg men hästarna gick lugnt och försiktigt så det var ok. Rosse kändes fin och mjuk, bar mig bra i traven så jag var lika nöjd som han :).
4 April Onsdag
Skyndade ner till ridhuset vid 9 och joggade först på linan lite innan jag satt upp. Red ett lösgörande jobb med lite tempokoll och Rosse var fin men lite mattare i energin idag. Det är ju dag tre han jobbar å långskritt igår. Åkte ok dit men lite rörigare hem. 
Vid lunch kom Fredrik å drog av bakskorna, svetsade dem 1 cm längre med tvärslå (ringsko) och så på med dem igen. Ser galet ut och jag undrar vad jag gett mig in på, men Kokko å Fredrik säger att det är större chans till bättre för Rosse än farligt. Vi får se. HU. Men jag har ju känt att vi måste hjälpa bort trycket han går med. På em fick han gå i hagen å bekanta sig med sina skor. Jag visiterade noga vid nattfodringen och allt kändes helt normalt.

5 April Torsdag
Ösregn och 5 plusgrader på morgonen, och det regnade hela dagen. Bra för ridbanan men inge kul för allt annat. Rosse var fin i benen på morgonen så ut som vanligt. Han blev helt ledig idag för att gå in skorna. Jag åkte till E-tuna med trailern och pratade inbyte med Mia å Fredrik över en Gofika :) Kan bli rätt ok tror jag. Rosse längst bort i hagen å gnager på det som kommit fram under snön. Användbara skor tydligen so far. 
6 April Fredag
Ser fint ut vid visiteringen på morgonen. 
7 April Lördag
Kalla nätter fortfarande så allt var fruset igen på morgonen. Åkte till ridhuset och lpngerade mina 5 min intervaller innan jag satt upp. Idag har jag sporrar igen för första ggn på ett tag. Jag ska jobba traven i nedsittning e planen å behöver snabbare skänkelsvar. För er som inte vet så är det nära på omöjligt att följa swinget i rosses steg, vilket är den första hästen som jag upplever det på. När han bär upp mig och tar i är det ok, men alla varianter utom det läget är ursvårt. Öva Öva Öva Öva ...
Skrittarbetet består i slutor och skänkelvikningar blandat. Jobbar på strech i bål och steg. Känns bra tom åt höger idag :). Så till travjobbet. Går sådär. Rosse känns stundtals inte så kul, men vi får oxå riktigt fina sekvenser där jag kan både inverka och följa. Öva Öva Öva. Galoppjobbet kändes jättefint och ingen gång tappade han hb. Vi kunde tom rida skolorna rätt bra idag :). Avslutar som med Mardoc med att göra några serier och tvåorna går så lätt så lätt. Treorna ok och fyrorna sådär. Det är bytena till höger som jag inte får till utan att ändra sitsen vilket jag absolut inte vill. Öva Öva Öva .. Vi åkte hem nöjda båda två och resten av dagen var Rosse i hagen medan Lars och jag susade till Gnesta och käkade GOMIDDAG hos Maggan och Anders :) Jättetrevligt att ses igen. 

8 April Söndag
Funderar på att gå igenom all min hästutrustning och sälja bort det som jag inte behöver. Smsa mig om du söker något, kan finnas i mina gömmor och det kommer bli BILLIGT :) !
Morgonen ägnades åt bokföring eftersom jag gick upp och åt frukost med Lars 6.30 innan han åkte till Almunge och Skyttetävling. Gillar morgnar och vi går ju upp 6.30 på vardagar så ingen skillnad. Sommarkurserna hann jag oxå planera lite på :) Håll utkik :) . Jag har fått bildfeeling och lagt upp massor av blandade bilder på "bloggen" kolla å fnissa igenkännande de med :). Mer kommer nog framöver när jag letar i gömmorna :) 

180402 Står normalare idag :)
180402 Står normalare idag :)
180404 Fredrik svetsar specialskor
180404 Fredrik svetsar specialskor
180404 Baksko
180404 Baksko
180407 Till Ekdal på middag :)
180407 Till Ekdal på middag :)
180408 Banan snart isfri :)
180408 Banan snart isfri :)

9 April  Måndag
När jag skriver detta är det den 23 April kl 22.05 efter jobbet :)
Jag ska försöka skriva ikapp fram till idag (23)  ur minnet vad som hänt dessa dagar.
Därför lite knapphändigt. Ska bättra mig, Lovar :)
Idag fick Rosse jogga på töm på banan för första gången i år :) Han såg avspänd och nöjd ut i båda varven. 

10 April Tisdag
På morgonen kom Anki och vi gjorde klart deklarationen :) Alltid lika skönt att få det klart. Firman gick fint 2017 och plussade bra. Min bästa mamma kom ner till lunch, så vi hann träffas en stund innan jag skyndade iväg till Eskilstuna och alla elever. Mamma får hjälp av Lars att byta däck på sin bil och sen åkte hon hem igen. Vet inte vad Rosse gjorde exakt, men tror jag red på min bana för första gången i år :). Borde varit så enligt foton jag har. 
11 April Onsdag
Rider på banan på morgonen och sen skrittar jag runt fotbollsplanen. Härliga häst ! Äntligen :). Vet inte exakt vad jag pillade med men foton säger att jag red.
12 April Torsdag
Tränar för CT idag här hemma på banan :) Premiär för i år.
Det var ett tag sen vi sågs och Camilla tycker vi blivit bättre både i form och lösgjordheten.
Rider lite skolor och slutorna är klart bättre överlag. Öppnorna ska vi fila lite på dock. 

13 April Fredag
Promenad för hand på åsen. Hade tänkt klättra men det var markberett så vi tog oss bara ner. Vi får hitta en annan backe som får bli vår klätterbacke i sommar. Åsen är ju lång så inge svårt. Jag är ledig på kvällen så då byter vi däck på bil och trailer, och tvättar trailertaket rent från alger. Kerstin Rydergren dyker upp och får ett glas vin :), hon är en barndomsvän som av en händelse har köpt ett hus i Byringe :) ska bli kul att se henne en del framöver. 
14 April Lördag
Dubbeljobbar idag så det blev en kort ridtur ut med Yra på fm.
15 April Söndag
Idag åkte min fina logga bort från trailern :(. Trist men den ska ju inte vara kvar nu när jag sålt trailern.

16 April Måndag
Flitens lampa lyste idag, jag  målade en timme på trästaketet vi d stallet, tvättade två tvättar med benskydd och schabrak mm så de kunde soltorka :), sen kantskottade jag hela ena långsidan ( 60m ) och sedan körde jag harven för första gången i år :). 
17 April Tisdag
Lars Liljeholm här på fm och gick igenom Rosse. Rättade lite bakom sadeln, och var på att han var lite sned i hf och behöver rättas med skoning. Han gillade de tokiga bakskorna :)
sen kände han igenom alla leder å sa att " du har inga restriktioner efter mitt besök idag så du kan rida om du vill ". Skönt att det går åt rätt håll även i Lars ögon. 
Veronica och jag red ut grusvägen till Starrkärr och sen åsen hem. Härlig och lugn tur med mest skritt men även trav. Han drev fint från båda bak upp hela Starrkärrsbacken. 
Jag är ledig ikväll vilket gör att jag hinner tvätta ur trailern helt klart :) och så hinner den soltorka till jag ska leverera den på torsdag. 

18 April Onsdag
Årets första elev på Länna Bruk blev Karola Reuterström med ( ? jag och namn, ska kolla å återkommer med det. Hon åker en häftig trailer, med bodel. Vettig ide´men dragbilen blir ju gigantisk så det blir ändå inget för mig. Men jättefin vagn helt klart :). 
Vet inte vad Rosse gjorde ? 
19 April Torsdag
Idag red jag och Veronica vägen över Mörtsjötorp och så Vagnvägen hem. Det var årets härligaste uteridtur hittills :) Trav hela skogsvägen, skritt genom stigen till vagnvägen och sen kunde jag ligga och lugnt galoppera bradvid Yra som töltade :). Lugna fina avspända hela vagnvägen hem :). Jippie jag kan galoppera utan att Yra får spader :). Såå härligt ! 
Efter ridturen åker jag med min fina Trailer och lämnar den påp Fautras i Eskilstuna :(.
Den är såld och jag tycker det är tråkigt. Men Rosse åkte inte bra i den och det var ännu tråkigare så att sälja var det enda vettiga. Tack Mia och Fredrik för att ni hjälpte mig med denna affär, det blir en VINN-VINN för oss alla i slutändan. Men lite sorligt. Lite. 
Lena på promenad med Lars och hundarna när jag jobbar. 

20 April Fredag
CT skulle komma hit 11.40 trodde jag så jag var uppvärmd. Men ingen Camilla kom så jag red passet för mig själv och kunde inte kolla vad som hänt eftersom telefonen låg i stallet. Vi hade missförstått varandra såklart. Rosse gick bra men känns lite slow. Jobbade sidvärts i alla gångarter och det blev helt ok. På em gick Rasmus och jag på varsin sida trästaketet och målade i nästan 2 timmar :) Kul att göra det tråkiga jobbet ihop :)
21 April Lördag
Jag är ledig i helgen, och vad passar bättre då än att få hem en egen hästbuss :) ?
Lars är och tävlinsskjuter i Gyttorp ( blev 3:a urkul !  ) så Rasmus skjutsar mig till Waxäng där jag hämtar upp bussen :). Så fin och nystädad. Påväg hem stannar jag på Mekonomen och köper lyktljus fram, ett har lagt av och då går det andra snart oxå. Känns bra att ha dem redo :). När vi kommer hem roar Rasmus sig med att ta bort dekalerna som vi inte ska ha, och vi provar lite ideer med skåp och utrymmen mm. Riktigt kul att göra det tillsammans :). Bra input ang detaljer från både Lars och Rasmus så det känns som de oxå gillar mitt beslut. 
Rosse fick idag trava Cavaletti och hoppa litet hinder på töm, det var första sedan i höstas, och jag ska återuppta det jobbet varje lördag igen. Han såg fin ut men är ingen hopphäst :). Lars kom hem så vi hann åka en sväng med Rosse i bussen efter vi käkat middag. Rasmus skulle till Strängnäs och festa så vi körde in honom i hästbussen :) bra med alla rondeller dit och motorväg hem. Jag är SÅÅÅ GLAD i denna buss :) Rosse stod och mumsade hö och var helnöjd :). Lite jobbigare att tanka dock. Över tusen kr för full tank. Suck. 

22 April Söndag
Mina träningar blir här hemma idag för vi hann sätta i pumpen i sjön på morgonen :) 
Jippiee ! Nu är säsongen igång på riktigt här hemma igen. 
CT kom på em så vi jobbade med framförallt upptagningar som är svåra för mig då han hamnar bakom skänkeln och tappar tryck. Jag vill ha full kraft i upptagningarna så att han bär mig men det är svårt. Camilla säger att han är jättefin i formen och att det inte syns hur svår han är att följa vilket tröstar mig lite men jag kämpar verkligen. Jag har ännu inte kommit in i någon riktigt bra jobbmodell efter den sista veterinärvängen och känner att jag hattar lite i rutiner mm. Skärpning kommer. Bara jag som märkt än men det räcker.
Lena får hänga på kvällens hundpromenad och vi joggar stor del av Valnarsrundan hon och jag. Urskönt att rasta ur mig lite krypstress och jag gillar verkligen denna pärla till shettis :)

23 April Måndag
Idag packade jag allt foder som ska med på onsdag. Jag kan inte lasta bussen för Emil lånar den ifrån ikväll till imorgon em. Känns bra att kunna hjälpa dem då jag ännu inte betalt den fullt ut och ändå får ha den som min :). Kämpade med att få av brodden och Sen red jag  Rosse på banan en kort stund och bara joggade lätt i trav samt galoppera rund å låg eftersom han gick rejält igår. Gjorde några byten men de blir inge bra. Rena men knyckliga. Känns konstigt. Nåja, vi skrittade runt fotbollsplanen efter och han var lugn och avspänd. På em regnade det en hel del så nu kommer nog gräset att spruta upp så fort värmen kommer. 
24 April Tisdag
Idag red vi ut runt Knutstorp-Ekedalen-Mosstorp-Byringe ihop med Yra. Perfekt inför kommande Tantkalas :). Yra höll sig lugn så jag kunde galoppera bakom henne även idag :) Jippiee !! På kvällen efter mitt jobb blev det shampobad för Rosse. Jisses va brunt vatten det rann ! Hoppas han blev ren iaf. 
25 April Onsdag  ÄNTLIGEN TANTKALAS !!!
Morgonfodrar 04.45 och släpper ut dem. Sen lastar jag bussen, det finns gott om plats även när allt är med :). LYX !  hem och äter frukost, hämtar min packning och så upp och hämta Rosse. Han är såklart täckad så det är bara benen som han rullat lite leriga. Lastar honom och ställer in skåpet och sen rullar vi iväg 08.10. Resan går bra men det är långt. Framme 11.10 så det tog tre timmar ganska exakt. Googla på Sanda Equestrian så kan ni läsa mer om stället. Jättefint och supertrevlig personal / ägare. Jag lägger upp en bildbomb nu och skriver mer snart, hinner inte nu. 
26 April Torsdag  TANTKALAS DAG 2 !!
Härlig gårdag :)  Åkte bra men det var långt. 19,2 mil enkel. Gården Sanda är rätt nyuppbygd och gäststallet vi stod i var precis klart och sprillans jättefint :) Rosse fick Hamlet som boxkamrat och de verkade gilla varandra. När alla anlänt så var det dax för Yoga ! och vi skulle stressa av inför ridningen var planen. Jag låg där och fick bara bilder av Lasse Åbergs Hälsoresa i huvudet vilket gjorde att jag hade svårt att fnisande slappna av :). Jag skulle rida först så jag gav upp och gick och ryktade istället. Mer avkopplande för mig. Rosse hade ätit lite hö och verkade på prima humör. Skrittade fram i lugn och ro i det svala ridhuset och sen fick vi till ett fint jobb ihop med Tinne. Nyckeljobbet blev att försöka öka kvaliteten i hans bärighet och se till att han blir lite kvickare för mina ben. Alla rörelser gör vi tillräckligt bra men han bister ännu i styrka och bärighet då och då. Jag hade en superfin känsla till slut och vi skruvade bara lite här och där. Såå kul med finlir :)!  Skrittade av för hand på de fina grusade ridvägarna runt anläggningen och sen hann jag se ALLA vilket var toppenkul. Efter alla ritter tog jag Rosse på en lång promenad innan vi ägnade kvällen åt en härlig middag.
Dag 2 red jag som nr två så jag var tidigt igång och fick en härlig morgonpromenad och en stund i ridhuset där jag kunde jogga Rosse på lina innan jag åt frukost. Han hade legat ner på natten men hur han vilat vet jag ju inte. Vi fick till ett bra ridpass där han var mer loss i sidorna och vi jobbade endel med bytena. Till höger har jag svårt att få de enstaka riktigt bra och vi skruvade lite på dem. Blev aningen bättre så min läxa är att stötta honom mer i de. 
Jag hann återigen se alla, packa ihop mina grejor, städa ur boxen och vara klar för avfärd i tid. Åkte från Sanda 13.00 vilket oxå var exakt när kalaset officiellt var slut. TACK ALLA för fina dagar, och speciellt Tinne för finfint jobb med Rosse :). 

180411 Står rätt idag :)
180411 Står rätt idag :)
180411 Hem från härlig utetur :)
180411 Hem från härlig utetur :)
180411 Mammamys i solen idag
180411 Mammamys i solen idag
180413 Klättring på schemat idag.
180413 Klättring på schemat idag.
180413 Takskrubb
180413 Takskrubb
180414 Sista bilden innan ...
180414 Sista bilden innan ...
180415 Logga av :(
180415 Logga av :(
180421 Idag sålde jag DYE. Hej då och tack för alla bra år !
180421 Idag sålde jag DYE. Hej då och tack för alla bra år !
180421 Välkommen GZT !
180421 Välkommen GZT !
Mot Sanda Gård i Edsbro :)
Mot Sanda Gård i Edsbro :)
Hela gänget. Foto: Tinne
Hela gänget. Foto: Tinne
Vår fantastiske sponsor HÖÖKS kom med vårpåse :)
Vår fantastiske sponsor HÖÖKS kom med vårpåse :)
Malin nöjd efter passet.
Malin nöjd efter passet.
Sofia och
Sofia och
Samling vid pumpen
Samling vid pumpen
Eva och Fabian
Eva och Fabian
Rosse å jag utforskade alla fina ridstigar på våra kvälls å morgonpromenader :)
Rosse å jag utforskade alla fina ridstigar på våra kvälls å morgonpromenader :)
Fin ny fräsch anläggning :)
Fin ny fräsch anläggning :)
Mitt rum
Mitt rum
Rosses rum
Rosses rum
Liselotte och Wienna
Liselotte och Wienna
Maggan å Bonsay tränar piff
Maggan å Bonsay tränar piff
Enligt tradition inleds middagen med kurs i kvällens viner av A-C
Enligt tradition inleds middagen med kurs i kvällens viner av A-C
Till bords :) Jättegod mat.
Till bords :) Jättegod mat.
Tack goa Tinne för jättebra hjälp för Rosse å mig :)
Tack goa Tinne för jättebra hjälp för Rosse å mig :)
Smakfulla detaljer överallt.
Smakfulla detaljer överallt.
Kalaset inleddes med Yoga
Kalaset inleddes med Yoga
Men NU kör vi !
Men NU kör vi !
Vi å mästaren Tinne :)
Vi å mästaren Tinne :)
Sofie och Hamlet drillas
Sofie och Hamlet drillas
Å jag som dricker Öl får prova nya å får oxå kurs :)
Å jag som dricker Öl får prova nya å får oxå kurs :)
Fyndigt spex designat Generalen Maggan och Lotta roade oss vid middagen.
Fyndigt spex designat Generalen Maggan och Lotta roade oss vid middagen.
Man måste röra sig emellan träningspassen, vi joggar i morgonsolen innan frukost.
Man måste röra sig emellan träningspassen, vi joggar i morgonsolen innan frukost.
Isolerat svalt ( kallt ) ridhus för oss själva.
Isolerat svalt ( kallt ) ridhus för oss själva.
Överlevnadskitt
Överlevnadskitt
Sofia å panelen
Sofia å panelen
Anne-Carin å Dexter
Anne-Carin å Dexter
3 naturliga mingelbilder :) :)
3 naturliga mingelbilder :) :)
Dag två startade oxå med Yoga men sen var vi igång igen i ridhuset.
Dag två startade oxå med Yoga men sen var vi igång igen i ridhuset.
Å överlevde gjorde vi även dag 2 :)
Å överlevde gjorde vi även dag 2 :)

27 April Fredag
Vilodag för Rosse såklart :)
28 April Lördag
Idag var det Cavalettipremiär för Rosse denna säsong hemma. Han är inte så jättebegåvad precis men löste sina bommar bra idag :).
29 April Söndag 
Red en kort utetur med Veronica och Yra. Vi red runt Byringe. Mest skritt men lite trav. Kändes mjuk.
30 April Måndag
Red på banan och han var jättefin :) Kändes allert och lätt för framåthjälper. Kul !
 

180428 Cavalettidax
180428 Cavalettidax