Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
SEPTEMBER 2019 
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

Söndag 1.9
Idag var det dax att jobba lite med Rosse på töm, och jag började i höger varv. När jag ser honom idag är det svårt att förstå hur kämpigt han hade det i just höger varv från början. Att långsiktig träning med små delmål ger framgång är verkligen tydligt. Vi jobbade både på volter i olika storlekar, skolor längst staketen och på diagonaler och med massor av övergångar mellan gångarter och tempon. Vänster varv är nu lite sämre på det viset att han gör sig lite lång vå vänster ochärlite svårare att koppla upp på högertöm och ändå ställa vänster utan att manken åker åt fel håll. Jag ska jobba med detta även uppsuttet insåg jag. Annars var han jättefin !
Måndag 2.9
Idag lastade jag Rosse och åkte till Salvartorp för att jobba vidare på temat rund och lösgjord i alla moment. Att rida utan CT börjar bli svårt, snacka om bortskämd jag blivit av att ha min tränare på plats så ofta :). Men på banan är jag ensam så nu när vi går mot tävling i helgen måste jag jobba så jag har koll själv. Rosse jobbade jättefint men jag var inte helt nöjd med hur han händes över ryggen. Jag ramlar lite bakåt i sitsen och får inte upp ryggen riktigt som jag vill. Blir orolig och funderar men såklart kan det vara lite jobbigt att starta upp efter vilan.  Hela em ute eftersom det var fint och varmt.
Tisdag 3.9
12 grader bara på morgonen och jag älskar det :) Äntligen hög sval höstluft med massor av syre ! Jag lastar och åker till Camilla på fm och vi jobbar Daniella och Rosse men hinner inte Kadanz. Min mamma kommer ner och jag vill vara hemma med henne så mycket vi hinner innan jag ska jobba 18.00 med elever hela kvällen.
Rosse och jag jobbar nästan hela passet utan spö och vi rider igenom Int1 och sen gnuggar jag detaljer. Skolorna såklart. Rundare och stundtals jättefin :). Hb ska driva och v sida inte bli rak och stum i v volt och sluta. Tog ett spö på slutet och Jippie jag kunde peta i armhålan med det som en 4e hjälp och då blev det jättebra :) Rosse fick massor av beröm och så var vi klara för idag. Snabbt hem och fixa ut Rosse i hagen. Sen häng med mamma, Sussie och även Rasmus en stund. Härlig dag :).

Onsdag 4.9
Trött stallmorgon, men kvicknade till efter frukostkaffet. Lastade och åkte till CT idag igen, och nu jobbade vi alla tre hästarna :). Mitt och Rosses pass handlade om att svara på skänkel nr 1 och idag vart det faktiskt rätt ganska ofta ! Inget spö eftersom det är tävling i helgen och mitt huvud måste känna att det går :). Red igenom Int 1 och stundtals jättefin och stundtals inte. Men jag ska rida på det jag har och får denna gång är tanken. Har jag tur så kommer CT till framridningen och hjälper oss. Håller tummen för det. 
Torsdag 5.9
Jag åker till Salvartorp med Rosse på fm och får till ett jättebra pass :), känns verkligen som om vi återigen börjar komma i fas. Tack goa häst för det :) jag behvde en ritt så jag kan tro på helgen.
Fredag 6.9
Vilodag för Rosse. Jag putsar och packar. Coop 14-21. Efter jobbet badade jag Rosse så det var klart till morgonen. 

190901  Beata och Lena träffas oftare och oftare :)
190901 Beata och Lena träffas oftare och oftare :)
190903 Hundpromenader kan man ha till mycket :)
190903 Hundpromenader kan man ha till mycket :)
190904 Snart dax för CT träning :)
190904 Snart dax för CT träning :)
190905 Salvartorp e härligt !
190905 Salvartorp e härligt !

Lördag 7.9
För att starta 10.04 blev det morgonfodring 05.00  Gäsp ! Medan de åt fixade jag höpåsar och gjorde mathinkar så det var klart för dagen. Sen åkte jag hem och åt frukost, bytte om, packade bussen med grejorna hemifrån och var sedan tillbaka i stallet med bussen 06.00.
In med alla grejor i bussen, fläta Rosse och ställa han på bussen, släppa ut de andra hästarna i hagarna, sopa stallgolvet och så iväg. Jag mötte Malin i läggesta 6.30 och så rullade vi mot Gnesta :). Camilla var på plats och stöttade mig och Nina på framridningen idag :) och det var en fantastiskt fin Rosse som bjöd på sig på framridningen. Att det började ösregna gjorde mig inget, det var helt knasigt att ha en Rosse att rida idag :). Tyvärr blev det luften ur när vi kom in på banan och jag fick verkligen rida för varenda poäng. 64,41 % är ju inte så pjåkigt, men jämfört med hur han kändes på framridningen är det två olika hästar.
Nåja, det är ju påväg och träningen känns verkligen ge effekt !  På´t igen bara :)
Rosse fick gå i hagen hela em och njuta.

Söndag 8.9
Idag ska Lars grooma :) Han kom hem från Norrland igårkväll. Jag provade att badade och fläta Rosse vid nattfodringen och satte på halsfleece. Jag har aldrig gjort så tidigare men om det funkar spar det ju minst 30 min på morgonen vid tidig start. Det funkade bra och jag behövde bara fixa till 2 flätor :). Vi kom iväg 06.00 som min planering sa, och Lars körde. Att vi var 30 min för tidigt hemifrån slog mig först när vi kommit iväg en bit. Suck. 
Nåja, Visbohammar är vackert, och i morgondimman ännu vackrare :) så ingen nöd på oss som fick en vacker plats för morgonfikat :). Värmningen var lite segare idag men jättefin och med mig. Travdelen i ritten kändes bra :) men när jag red ökad skritt blev han lång och jag fick inte ihop honom helt igen förrän en bra bit in i galoppdelen. Lite synd för galoppen har jag lite lättare för själv. Nåja, jag jobbade på ända in i mål och det räckte till PB på 65,637 % och en andraplats i klassen :) !  Härligt att var på G igen och att åter komma upp lite på %.
Tack Camilla för två dagars support på framridningen, och tack Malin och Lars för bra groom och körning :). 
Vi var hemma igen till straxt efter lunch så Rosse fick gå ut naken i solen hela em och jag tog fram skurhinken och skurade klart hästdelen i bussen :)  Skönt att nu ha gått igenom den helt efter sommarens åkturer. 

190908 TVÅA i Nat FEI Prix St George !
190908 TVÅA i Nat FEI Prix St George !
190908 Morgonfika i dimma.
190908 Morgonfika i dimma.
Lördagens Groom Malin :)
Lördagens Groom Malin :)
Söndagens Groom Lars :)
Söndagens Groom Lars :)
på banan. Foto: Maggan
på banan. Foto: Maggan

Måndag 9.9
Rosse vilar helt och jag passar på att utan häst åka till CT och hjälpa henne. Sen fixar jag en värmefläkt i bussen så den torkar efter gårdagens tvätt. Sen är det lugnt innejobb vid datorn till det är dax att åka till COOP 14.30. 
Tisdag 10.9
Till CT fm. Rosse fick jobba ett pass med mer "länden ihop", både i skritt och galopp. Han är jätteduktig i skritt nu, och klarar samlingen bra utan att gå in i piaff !! som han har lättare för. Jätteduktig. I galopp blev det knepigare speciellt i höger. Camila satt upp och red ett riktigt bra arbete där Rosse förstod vad han skulle göra men ändå inte fick till kroppen. Svårt att beskriva men han antingen klarar att sitta och få fram höger bak, eller ge efter i höger bröstkorg och lyfta upp höger framben. Han klarar inte av bägge samtidigt så något stämmer inte. HMM. Nåja, massor av socker och beröm så han var nöjd med sig själv ändå. Fick duscha hemma och äta lunch inne medan han torkar. Jag passade på att åka till ICA Åker och hämta mitt paket från Hogsta Ridsport :) CEECOACH så nu ska jag höras bra till eleverna !
Släppte ut Rosse innan ag åkte till träningarna.

Onsdag 11.9
På fm hade jag träningar och sen kom Liljeholm 12.30 för en Rossekoll :). " Är han lite sämre i höger varv" säger han då han känt igenom honom. Kloka gubbe som verkligen märker det minsta lilla :). Det var en liten låsning bakom sadeln på höger sida, inget stort och inget permanent. Lars lossade på det och Rosse tuggade direkt :). Sen småfixade Lars lite smått här och där och sa till slut att " Det är bara finlir på honom, så inga restriktioner utan rid som vanligt och ut  hage :). Härliga ord från gurun :). TACK!
Torsdag 12.9
till CT fm. Idag jublade jag när jag red !
Jisses vilket roligt pass vi fick till idag Rosse :). Bjudning och kraft uppåt i allt. " plötsligt händer det"  JIPPIEEE !!! Det behövdes :) Just nu får vi verkligen cred för vårt jobb Camilla och jag. Alla tre hästarna är jättefina :). 

Fredag 13.9
Idag tog jag Rosse och gick en underbar timme i skogen :) Jag älskar hösten och Rosse e så trevlig att ha med sig för hand. Vi joggar sida vid sida på grusvägarna, han går bakom mig med nosen i marken på stigarna, han stannar snällt på "prrroo" och väntar när jag plockar kantareller :). Idag gick vi Emmastigen som är rena gympapasset för oss båda, sen vagnvägen ner till genvägen och så skogsvägen över Mörtsjötorp hem igen. Det tog 65 min och var rent balsam för själen. Lycklig. Resten av dagen tillbringade Rosse i hagen och jag på Coop.
Lördag 14.9
Idag på em ska jag följa med Carolina och David till Djursholms Elittävling och coacha dem då de ska starta sitt livs andra Grand Prix !  Galet men såå kul ! Håll tummen för dem !
Vilken fin ritt hon gjorde :). Klokt och sakligt med bara två små missar. 59 % känns lågt men så är det i början. Först ska allt klaras att ridas där det ska vara och på ett tryggt sätt för David i det nya. SEN ökar vi på kvalite´n och då jäklar får de andra se upp !! :) 

Söndag 15.9
Rosse vilar helt i stormen :). Jag har träningar på fm och sen Coop.
Idag åkte CT till Helgestrand i Danmark med båda sina hästar för att träna en vecka. Sååå avis men spännande att se vad hon får med sig hem.

190908 Nyskurad.
190908 Nyskurad.
190908 Nakenrull :).
190908 Nakenrull :).
190909 Undrar vad som hänt inatt !
190909 Undrar vad som hänt inatt !
190911 Ny komunikation ! Nu jäklar ska det väl fungera ett tag.
190911 Ny komunikation ! Nu jäklar ska det väl fungera ett tag.
Nostalgi :) Någon som har dessa att sälja ? Finns en hel serie som jag önskar.
Nostalgi :) Någon som har dessa att sälja ? Finns en hel serie som jag önskar.
190913 Härlig skogspromenad
190913 Härlig skogspromenad
190914 Sålde alla snabbstolp utom 5.
190914 Sålde alla snabbstolp utom 5.
190914 skarpt läge :)
190914 skarpt läge :)
190914 PHU vi överlevde :)!!
190914 PHU vi överlevde :)!!

Det är en bit upp till placerinstoppen, men jag blir inte förvånad om hon snart nosar dem i ......
Klok och bra ridning lönar sig alltid !

Måndag 16.9
Börjar morgonen med att rensa kantareller i alla dess former, jag plockade gula, trattisar och trumpet igår fm och Lars kom hem med en kasse gula till från hundpromenaden :) Lyxigt !
Sen hade jag en träning 8.00 och så är planen att tömköra idag. Gav upp planen pga så blåsigt att det gick gäss på vågorna på sjön. Rosse fick en extra vilodag helt enkelt

Tisdag 17.9
Första frostmorgonen !! Men Strålande sol och normalvind. Morgonfodrade 06.15 och fixade kklart stallet på en gång. Sen lite frukost och pappersjobb till 8.30 då jag var tillbaka i stallet för nu är det slut på vilan Rosse lilla :).
Vilken superhärlig dag det blev :) Rosse och jag borstade och myste för att sen klä på och ut i solen för ett pass på min nysladdade bana ( tack Lars ). Helt vindstilla, kylig luft och en jättefin Rosse :). Vi jobbade med MSV A linjer eftersom vi på lördag ska rida den klassen på Gripen. Fick en jättebra känsla i hörnpasseringarna och volterna idag, det var länge sen som jag hade sån koll på de linjerna utan att tappa energi. Red slutor ock jobbade med högerslutan tills den blev bra, och då blev den tom jättebra ! Lite byten och ökningar och sen var jag nöjd. Veronica hade ridit ett pass på gärdet och kom tillbaka precis så vi förlängde ridturen med trav på gräsvägen mot fotbollsplanen och den jobbade vi dem ett tag där oxå. Jag mest i galopp och fick till riktigt raka serier i vart 4e samt högerpiruett rund och centrerad. Sen skrittade vi hem nöjda alla 4a. Rosse får extra havre efter arbetspassen och fick vara kvar inne medan jag tog hand om Lena lite noggrannare. Borsta, frisera benen, klippa ur svansen och tjära fläckarna på hovarna. Sen på med selen och ut runt dammen tömkörd. Travar så fint hela vägen och jag joggar bakom :). Bra dag helt klart ! 
Resten av dagen går de i hagen i solen, jag åker och handlar foder + mat till oss.

Onsdag 18.9
Blåste gäss på sjön så jag tillbringade fm på kontoret hemma och röjde papper mm. Efter lunch insåg jag att det inte skulle vara smart att sitta upp på Rosse idag så jag tömkörde istället. Vilket fint pass han gjorde när han väl spände av. Fin balans och fina övergångar, skolorna mjuka och stadiga. Härligt att se honom jobba så fint. 
Torsdag 19.9
Morgonfodrade 06.00 och släppte ut, fixade klart stallet och åt frukost själv innan 07.00. Mamma kom susande redan kl 8.00 för det ska bli fint väder idag så vi ska tillbringa den i svampskogen tillsammans :). Vilken härlig dag det blev. Svinkall vind på morgonen men i skogen var det lä och snart värmde solen upp oss. Vårt svampställe som vi skördat kassvis med rödgul trumpet på i över 25 år var tyvärr i år nästan helt tomt :(. Två torksomrar verkar ha tagit udden ur svamparna. Ledsamt. Vi hittade dock lite svart trumpet och trattisar på våra andra ställen men det känns snopet att bara ha en påse full med hem. Fikapausen tog vi ihop med Lars som var i närheten och jobbade. Trevligt :) 
Jag gick hem i förväg för att hinna rida medan mamma plockade lingon en stund, det är galet vad mycket lingon det är i år :). Sen möttes vi hemma och åt en sen lunch innan jag susade vidare mot kvällens träningar och mamma åkte hem igen. 
Rosse och jag jobbade på ridbanan med MSV A och han var härligt igång och riktigt superfin speciellt i traven. Då flåsar jag inget utan kan rida avspänt och med små hjälper. Superkul!
Vilken toppendag som sagt !! 

Fredag 20.9
Startade dagen med att 06.00 vara hos Carolina på hennes bana och träna dem :). Härligt focus eller knäppa ?? 
Till stallet och hjälpte Veronica med morgonsysslorna samt fixade klart mina boxar mm. Sen hundpromenad och så frukost med Lars som fått sovmorgon då han ska till Räfsnäs och hjälpa Janne idag. Lite kontorspyssen och sen med Rosse till Salvartorp och rida med speglar. Vill se hur vi ser ut inför imorgon :). Rosse gick hur bra som helst :), jag fick såklart knacka på lite i början men sen jobbade han fint och rätt :)  Jättekul ! Börjar sen jobba 12.00 på Coop. 

Lördag 21.9
Började morgonen med en träning innan jag fixade stallet och putsade klart allt. Rosse ute hela fm och jag tog in honom efter lunch för bad och fläta. Sen fick han torka i boxen medan jag stack hem och åt samt bytte om. Vi kom iväg 15 min sent men helt ok. Malin Ahlström mötte upp där för groom och vi hann se Carro T´s ritt innan vi klädde på. Tyvärr har värmen slagit till och Rosse är seg med låg hals redan i starten. Framridningen blev för kort pga lite otydligt mellan mig och Malin men idag spelade det ingen roll för jag hade ingen energi att väcka. Ritten var förfärlig, jag flåsade i traven så jag trodde jag skulle svimma. Får ingen luft när jag ska sparka fram honom hela tiden. Jag höll masken och red på det jag hade men det går inte att varken rida noga eller få till nyanser när han stannar om jag inte jagar hela tiden. Jag borde inte starta när han känns så på framridningen redan, jag blir så ledsen och rider som en nybörjare med flaxiga hjälper. Skitritt. Syns inte säger Carolina som är där och peppar ( Tack ) men det är ju ännu tråkigare. En domare har oss som VINNARE !!?? på över 66% men summan blir 64,89% och det räcker till en tredjeplacering. TÄNK den dagen jag får rida honom framför mig en hel ritt ! Dåååååå.............. 
Åker hem med Rosse och tar hand om honom innan jag och Lars åker tillbaka för att stötta Carolina som startar Int II. David är i ett väldigt fint skick och i fin balans just nu, och han gär en jättefin ritt på över 64% vilket ger henne andraplatsen efter Emelie Nyreröd. Grattis !

Söndag 22.9
Vilodag i hagen såklart :)! Jag har träningar på fm och sen sticker Lars och jag med Zingo ut i skogen och plockar svamp i tre timmar :). En superhärlig em som avslutas i TV soffan där även Rasmus ansluter. Vi tittar på "Tjuv och Polis" som e rätt kul :). Det var länge sen jag satt en kväll i TV soffan, inser att det är rätt skönt :)!  

190919 mammadag :)
190919 mammadag :)
190919 fikapaus med Lars
190919 fikapaus med Lars
190919 några gula
190919 några gula
190919 lite kantareller
190919 lite kantareller
Tack HÖÖKS :) !
Tack HÖÖKS :) !
Lite kvällsbete efter tävling är aldrig fel :)
Lite kvällsbete efter tävling är aldrig fel :)
190921  DAZY och Malin Vinner MSV C:2 :)
190921 DAZY och Malin Vinner MSV C:2 :)
190921 DAVID och Carolina Tvåa i Intermediaire II :)
190921 DAVID och Carolina Tvåa i Intermediaire II :)

23.9 Måndag
Första morgonen med isskrap på bussen !!! Huuuu !!! inte än !!!!
Rosse och jag äntligen till CT igen :), Roligt att se Dianella jobba efter 5 dagars träning i Danmark ( Helgestrand ). Klockrent jobb där skänkel till hand var det centrala, och att hästen var framför skänkeln i allt. Ett jobb jag verkligen gillar, och Dianella likaså för hon var jättefin :). Kul !
Såklart fortsatte det jobbet i Rosse och med honom är det inget nytt eftersom det varit knuten hela tiden. Jag red och fick till det riktigt bra ffa i galoppen, men CT fick rida traven som är så mycket svårare. Duktiga Rosse jobbade på så löddret yrde, men var så jättefin stundtals. Han fick ett varmt bad hemma och äta lunch inne innan han fick gå ut igen. Kul jobb :) Superkul :).

24.9 Tisdag
Härligt höstväder !! Hästarna frukost och ut 06.00 innan jag oxå fick frukost. Idag blir det en del bilåka för många ärenden ska klaras av. Först till CT och hjälpte henne 8.00. Sen hem och möta upp Veronica så vi kunde rida ut en härlig tur ihop. Vi red Mörtsjötorp - Vagnvägen - Emmastigen så mycket skog men även lång trav och lång galopp :). Härligt !! Sen fick hästarna gå hela em i Renee´s hagar. Skönt att kunna ha dem där i höst. 
Jag åkte till HÖÖKS i Eskilstuna för att prova storlek i ridbyxor som vi i TANTKALASET blir sponsrade med denna gång :) Sååå tacksam, de satt perfekt så jag köpte även ett likadant par själv :). Kul att träffa Eva som driver butiken, det var längesen. Både hon och hennes två ( nu vuxna ) barn har varit elever till mig under många år. Sen var det dax för träningar i Eskilstuna hela kvällen. Kul gäng där och bra ridning :). 

25.9 Onsdag
Idag red jag hemma på banan ett pass med int 1 tänk. Rosse kändes härlig och tog min ridning så bra han kunde :). Jag red igenom programmet två gånger med olika reultat i allt, men i stort sett så bra som vi kan just nu. Jag red utan att ta spöet i handen och hade ändå fler fina svar på första skänkeln :). Glad och nöjd skrittade jag sedan ut åsen bort förbi Carina och ner förbi Rasmus.
Jag släppte den i Rene´s hagar så de fick beta lunch, och där vart de kvar till Veronica kom hem vid 17. Mysigt :).

26.9 Torsdag
Jag smsade Kicki Klingspor i går ang hjälp med kvalitetskoll när jag rider Int 1, och hon svarade på morgonen att hon hann komma före lunch idag :).
10.15 var jag framriden på Salvartorp och sen visade jag Rosse i rörelserna och hon guidade mig för att få till det lite bättre. Hon tyckte om att få se oss i träning, " får du med dig detta in på banan vinner du " sa hon och så har vi ju sagt till oss själva oxå. Vi diskuterade lite varianter på träning och var rörande överens. Jag är på rätt spår och han är jättefin på träning :). Vi ska försöka få till en till dag i nästa vecka. Superkul :). Tack Kicki :). Idag fick hästarna gå bakom stallet och äta hölunch. Bra att variera magarna lite i början. Solen skiner och det är vindstilla :). Härlig dag helt klart :). 

27.9 Fredag
Idag kommer Helen Brunåker och masserar Rosse kl 8.00 och sedan får han vara i hagen resten av dagen. Jag jobba 11.30-21.30 så det passar bra. Rosse njöt och helen knådade. Mest bogar denna gång vilket stämmer med ridkänslan. Vill ju att han ska bredda bogarna och släppa upp manken lite till i jobbet. Såg skönt ut och Rosse gäspade stort :).
28.9 Lördag
Idag var planen att tömköra bommar och litet hinder på morgonen innan jobb 10.30-21.30  men eftersom både Rosse och jag är gjorda av socker och det ÖSREGNAR så blev det en ledig dag för Rosse och städa inne hemma för mig.
Nåja, det är ju oxå rätt ok :).

29.9 Söndag
Stallmorgonen var varm och dimmig, men när jag gjort klart morgonsysslorna ställde jag fram cavaletti och hinder på banan så idag ska vi jobba med dem Rosse och jag innan mina träningar oavsett vad vädret säger :). Det blev ett jättebra jobb och Rosse såg fin ut i båda varven och hoppade stora språng :) på det lilla hindret. Kul jobb :).
Camilla och Dianella tävlar på Hästhuset idag. De vinner MSV B:4 och dessutom vinner de debuten i MSV A:1 Stort Jättegrattis !!
De är nu kvalade till Nat MSVA vilket gör att vi kommer kunna tävla på samma meeting året som kommer.
Superkul :)!


30.9 Måndag
Lars sladdade banan åt mig igår (tack) så jag spårade linjer och red på idag :).
Rosse känns allert och med på noterna så jag jobbade med slutor och piruetter i galoppen samt skolor i trav. Tänk när jag får till det såhär inne på banan :) Jag avslutade med att rida ut på gärdet och jobba lite med ettorna, det går åt båda håll ett-ett nu. Dax för att lägga på ett tredje. Fin dag och fin Rosse :).
Rfter att jag och Lars käkat lunch ihop körde jag grästrimmern en tille vid stallet innan det var dax att klä om och åka till jobbet. Att jag borde ha gått till frissan innan hade jag helt glömt :). Skit va jag är tankspridd. Nåja, jag fick boka ny tid iaf ( betalar såklart utebliven tid ). Ska försöka inte missa den bara :). Trädet på vår gräsmatta är nu verkligen i höstfärger, och minsta vindpust gör så att jag måste planera lite lövkrattning. Suck. Dubbelsuck. Roligare att gräsröja :) !

190922 KLART !! Här är Rene´som byggt fina hagar åt oss och hästarna. TAAAACK !!!
190922 KLART !! Här är Rene´som byggt fina hagar åt oss och hästarna. TAAAACK !!!
190922 vår skörd idag :)
190922 vår skörd idag :)
190923 Första isskrapet ! HU !
190923 Första isskrapet ! HU !
190929 bommdax
190929 bommdax
190930 spårat
190930 spårat
190930 Höststädning pågår :)
190930 Höststädning pågår :)
190930 Håll i dina löv lite till !!
190930 Håll i dina löv lite till !!