Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
OKTOBER 2019 

Avsutten KURS i ridlära i Vinter !!
Missa inte inbjudan som ligger under aktuellt !
Perfekt julklapp eller present :) !!

Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1.10  Tisdag
Rosse och jag till CT och jag kände att han var lite konstig redan från start. Tuppspattade redan i hagen hemma och jag trodde han var kall eftersom det blåste kallt. Jag travade igång men bad sedan Camilla rida så jag kunde titta. Han var kantig och hade svårt med höger galopp vilket var länge sen. Hm. Något hann gjort och något han känner helt klart. Vi beslöt att ge honom ett så lösgörande jobb som möjligt för någon hälta ser jag inte idag. Orolig. Blev ett bra jobb men vi var försiktiga såklart. Sommarhagen på em.
2.10 Onsdag
Idag vid rykten hade Rosse ränder på halsen på v sida. Också ett tecken på att han övertänjt halsen vid någon rörelse. Det stämmer ju med gårdagens känsla. Idag hade jag bestämt träff med Kicki Klingspor på Salvartorp 11.00 och jag beslöt att åka och rida trots gårdagen. Jag hann rida fram innan hon kom så jag joggade länge och känner mindre idag och ingen hälta i något varv. Kanske lite stummare i sidan i v varv. Normalt är det vårt bättre varv. När Kicki kom red jag igenom programmet två ggr och hon var på att han blev kort höger bak. Vi jobbade lite med det men fick inget direkt bra resultat. Jag vet ju vad jag känner så det kommer från vänster helt klart. Inte halt men lite osmidigare idag jämfört med sisst sa Kicki. Som sagt, vi jobbar honom men ska ta hjälp för något litet stör.
3.10 Torsdag
Morgonfodrade inne helt och hållet idag pga ösregn. Skönt sa hästarna som låg och sov frukost när jag kom för att släppa ut vid 8. De var ute två timmar iddan det var dax för Rosse att jobba.Idag var det tömköning på schemat för jag vill se honom från backen. Jag ville inte gå in på min regntunga bana så vi gick till fotbollsplanen. Den var ju oxå vattenkladdig men jag beslöt att prova och se hur Rosse jobbade där. Vi rörde oss över hela planen och travade både rakt och böjt utan att jag ser någon hälta i något steg. Bra. Galoppen blev lite kort och stampig och det tog ett tag innnan han släppte ner halsen. Sämre i galopp än i trav alltså. Nöjda gick vi hemåt igen. Bra att kunna jobba utanför banorna som avbrott. 
4.10 Fredag
Idag var jag till CT igen och red själv ett jobb som kändes rätt ok. Inga tuffa krav men skolor på tävlingslinjerna och den v öppna på meddellinjen som normalt är rätt stadig hade jag svårt att få till. Vb igen alltså. Det klarnar sakta var det lilla besväret sitter. Därför är han kort hb i galoppen oxå. Men ingen hälta syns än.
Rosse kommer vila hela helgen eftersom jag har kurs vilket ju är strålande i detta skede. Hoppas han vilar ut det han känner. Håller tummen hårt. CT skrittade uppsuttet av honom på rundan, jag gick med bredvid som stöd. Bra träning. 

5.10 Lördag  -  6.10 Söndag
Gripens Ryttarförening har bokat mig till en medlemshelg i Dressyr.
Vi ska vara på Näsbyholm där både Ridhus, boxar, WC och matsal finns :).
Det blev en jätterolig helg med 22 st 40min ridna träningar och med microfon på mig och högtalare på läktaren :). 

Roligt att få undervisa både eleven och läktarryttarna, och att de tittar på varandra och ställer frågor till mig och varandra. Lärorikt för oss alla och så sällsynt numera.
Tack Gripen för att jag fick chansen :)

191003 Yra gillar sovmorgon
191003 Yra gillar sovmorgon
191003 Tömkör på fotbollsplanen
191003 Tömkör på fotbollsplanen
191004 Härlig höstdag
191004 Härlig höstdag
191004 betar i nya hagarna
191004 betar i nya hagarna
Kursplats Näsbyholm
Kursplats Näsbyholm
God varm lunch från bästa MEG´s :) båda dagarna. Dessutom ägnades lunchen till endel gymnastiska övningar vilket vi hade rätt roligt åt :). Tack för en kanonhelg GRIPEN :)
God varm lunch från bästa MEG´s :) båda dagarna. Dessutom ägnades lunchen till endel gymnastiska övningar vilket vi hade rätt roligt åt :). Tack för en kanonhelg GRIPEN :)
Roligt med intresserade deltagare på läktaren :)
Roligt med intresserade deltagare på läktaren :)
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Holley hör mig i öronsnäcka och publiken via högtalare.
Holley hör mig i öronsnäcka och publiken via högtalare.
Nina och Merlino
Nina och Merlino
Marie och Crystal
Marie och Crystal
Fina ponnyekipage i Gripen.
Fina ponnyekipage i Gripen.
Lovisa och "Wille"
Lovisa och "Wille"
Emina och Eliot
Emina och Eliot

Eftersom jag glömde att fotografera alla ekipage saknas Elin, Hanna, Erika och Emelie :(.

Carolina och David hjälpte mig visa hur domare och tränare vill ha vissa detaljer :). Inte dumt med ett GP ekipage som visar :).

7.10 Måndag
Skoning 8.00 idag och nu fick både Rosse och Lena vinterhjul :). Snösulor och låga brodd alltså. Efter det var klart åkte jag och Rosse till CT för att Idag prova ett nytt sätt att jobba för att se om vinterns träning denna väg kan leda till att vi närmar oss de svåra momenten som ska in framöver. Jag vill i nuläget inte säga mer än att det föll väl ut och ska få en uppföljning. Berättar när jag utvärderat. Men Rosse var duktig och följde jobbet bra. Dock såg jag att han spar vb som jag anat sedan förra veckan. Ska hjälpa honom med det för nu har det gått en vecka och känslan kvartstår trots vila över helgen och medvetet jobb.  
8.10  Tisdag
Idag var jag till CT med Rosse på fm och jobbade. Svårt och jag känner att Rosse inte ligger rätt i alla moment bak. Orolig. Både Hanna och Camilla säger dock att det inte syns något och jag håller med, han är inte halt men trycker uppåt och tappar driv vilket är på ett annorlunda sätt än vanligt. Bla får jag passgång i samlad skritt igen, det har varit borta sedan länge annars. Knepigt.
Annars känns han inte besvärad eller olycklig, men något stör. Får beta i sommarhagen på em.

9.10 Onsdag
Idag kom Lars Liljeholm och hjälpte Rosse. Jag har känt att han spar vb sen förra måndagen, och sett en slapp lårmuskel vilket stämde. Lars sa att det satt i hasen vid kastanjen på insidan och att han förmodligen slidat i hagen lite långt. Det påminner mig om att jag i veckan även registrerade ränder på v sida hals framför manken och tänkte att "nu har han behövt tagit emot sig lite mycket". Lars jobbade igenom Rosse från näsa till svans och justerade lite överallt. Inget farligt men visst hade något hänt. Att Lars nu känner Rosse och vet vilka svagheter vi brukar hjälpa till med och att det nu var något helt annat är så tryggt. Vi fick inga restriktioner och kunde absolut jobba mot start i helgen sa han. Blir intressant att känna imorgon. Bestämmer efter det. 
10.10 Torsdag
Idag åkte Rosse och jag ner till Salvartorp för att känna på kroppen och ta beslut om helgen. Rosse var jättefin och både skrittade bra och kändes glad och nöjd :). Tack Lars Liljeholm du e magisk :).
Jag red igenom programmet två gånger och kommer igenom hyggligt så jag beslöt att åka i helgen. Vi ska ju öva i skarpt läge och inte tävla i denna klass så det är bara att rida.

11.10 Fredag
Vilodag helt i hagen idag. Jag jobbar 12-21 och ägnade fm till att bokföra klart September och dessutom få iväg momsrapporten för kvartal 3 :) Duktiga jag !
 

191007 Vinterskoning klar :)
191007 Vinterskoning klar :)
Rosse har en härlig vinterhage :) Han står längst bort tv vid staketet :)
Rosse har en härlig vinterhage :) Han står längst bort tv vid staketet :)
191009 Grop i v lår
191009 Grop i v lår

12.10 Lördag
Tävlar i Vikbolandet och åker ensam då Malin beordrats in på jobb och ingen annan nappade. Tråkigt då resan är 2 tim och kunde ha tex blivit ett bra utvecklingssamtal för någon. Istället lyssnade jag på flera intervjuer under taket av framgångsekipagets podd vilket var trevligt som sällskap :). På plats i Vikbolandet är både Hanna och Camilla som båda tävlar och har lovat hjälpa mig :). Goa ni TACK :).
Red fram på en jättestor utebana och Rosse kändes fin men lite soft i värmen som dök upp idag. Skönt för mig men han blir lite värmeslow tyvärr. CT hann hjälpa mig i väntan på sin prisutdelning ( hon VANN 2 klasser idag :) och vi fick till honom rätt ok. Inne i ridhuset kändes han fin innan starten och även bitvis där inne. Hade inga nyanser och inga ökningar men ett ok program förutom att han i första serien inte svarade alls på första bytet utan kom på fjärde. Synd, men jag fick till några treor på slutet så utbildningsvis vart det ok. Det var bara 4  starter i klassen så bara en vinnare till prisutdelning och det var inte jag även om en av domarna hade oss som vinnare !!! Hos henne var vi värda 69, 559 % vilket såklart var jätteroligt :).
det blev 65,686% och PB i Int 1 tack vare henne. Vi var trea på det.
Resan hem var i mörker men utan missöden. Vid nattfodringen hade Rosse ätit upp allt hö, druckigt sina båda hinkar och såg tillfreds ut efter äventyret.
 

13.10 Söndag
Tävlar i Eskilstuna 18.03 idag så jag hann ha lite träningar på fm innan det var dax att packa ihop och åka. Jag åker själv men Malin A kommer dit och groomar.  På em blir det kallare och det hjälper Rosse igång och han tom showar lite på parkeringen när Malin leder honom. Kul ! Jag kom upp väl och kunde sen rida fram vettigt i det lilla ridhuset. Han var inte jättemötesrädd idag vilket såklart gjorde det enklare. Jag red fram lite för länge men han kändes ändå fräsch när jag red in. Fick till ett lugnt program men tyvärr inga ökningar och i v piruett skrittade vi två steg. Fick igång honom och fortsatte piruetten klar och sen ur. Kändes ändå rätt ok men utan nyanser. Både igår och idag kollade CT på mina starter och idag filmade hon åt mig. Hon tror absolut att det är Rosses sätt att bli lite spänd, och hon tyckte att jag red så mycket det gick. det blev 63,628% trots missen, vilket ju är ok då det är koff 2 på piruetten. Vi var oplacerad 5:a med det.
Resan hem var i mörker igen och utan missöden. Fin Rosse jag har :).
 

191013 Eskilstuna Int 1
191013 Eskilstuna Int 1

14.10 Måndag
Rosse vilar helt i sin hage idag vilket är skönt för det ösregnar hela dagen. Jag har träning på morgonen och fixar sedan inne hemma. Dammsuger och skurar golven förutom datajobb. Sen till Coop och så nattfodra innan sängdax. Rosse såg fin ut vid visiteringen då jag nattfodrade.
15.10 Tisdag
Morgonfodrade 6 och släppte ut. Fixade klart stallet och sen tog jag en stund med Lena och borstade, tvättade svansen och promenerade/ joggade runt dammen innan jag kunde gå hem för frukost och telefonkontakt med min tandläkare. igårkväll bet jag sönder en kindtand så den nu e halv. Inget ont ännu men måste få den lagad och jag har ju inte tid. Lyckades få en tid imorgon 13.50 vilket var perfekt mellan träningar och Coop. Lastade Rosse 8.45 och åkte till CT för det enda passet vi hinner träna ihop denna vecka. Rosse var jätteduktig idag, och när jab enbart satt på höger sittben i höger galopp blev den äntligen rund :). Blir intressant att se om den upptäckten leder åt rätt håll framöver. Superkul iaf !
Hagen på em och det regnar igen. 

16.10 Onsdag
Idag vart det en timmes promenad, vi gick i skogen och njöt båda två, vackert som tusan just nu ute och hösten är min favvo helt klart. Rosse skrittar stort så det blir powerwalk för mig vilket är så skönt. På hemväg undrar jag alltid varför jag alldrig lär mig att inte ha så mycket kläder på mig :). Rosse får bära hem jackan nästan alltid ). Sen var njutstunden över för innan Coop var jag hos tandläkaren med min trasiga tand. Jag är livrädd men går ju dit för att få hjälp. Idag var det en Ann som var jättemjuk, hon gjorde rent och plastade tanden och det gjorde inte ont och var inte otäckt. Jippie ! Mera Jippiee vart det när hon kunde boka en tid i november hos "min" tandläkare Valid som varit sjuk i tre månader men nu tillbaka. Känns bra på många plan. 
17.10 Torsdag
Idag ska jag och Rosse träffa Tanterna hos Tinne för sista gången i år. Började med att låta hästarna äta frukost inne 06.30 - 8.00 eftersom det regnade rejält. Sen hade regnet upphört så de kom ut 8.00 och jag kunde göra klart stallet samt packa. Jag tar in vid 10 och försöker åka 11.00 ca. Kom iväg 11.30 och var framme perfekt 13.30. Ibland rullar trafiken obekymrat på och då är det två timmar till Tinne. Rosse fick stå i bussen medan jag kollade att ridhuset var tomt och sen packade jag in min del av fikat så det var klart på läktaren. Jag klädde på Rosse och mig och tänkte leda honom en stund i ridhuset men då kom Lovisa med fototeam och Carro med Bon Coeur in för att fota vilket var såklart kul men lite struligt för mig att inte vara i linsen någongång :). Hoppas jag inte förstörde för många bilder :). Kul att se iaf och Rosse brydde sig inte om det ståhejet alls :). 
Träningen för Tinne vart super :). Kvalitet i gångarterna var mitt tema och vi jobbade fram en fin Rosse med mjuk spänst och skum i munnen :). Maggan filmade massor så jag ska memorera nyanserna och få dem på plats. Superkul :). Vi tittade oxå på skolorna och både på hur långt vi kommit i passage och piaffjobbet vilket var kul att få jobba med Tinne i. Jag hade verkligen en bra känsla idag :) Sååå kul !. Rosse stod sedan i busssen och mumsade hö + masch medan jag tittade och umgicks. Hann se alla en kort stund å lyssna på Tinne. En riktigt bra dag detta. Resan hem kändes lång i mörkret och jag spanade efter djur hela tiden. Rådjur och hjortar vis sidan om på gärden såg jag en hel del, men inga på vägen. När jag åker av E20 vid biskopskvarn och svänger in på 55an står en stor älgtjur med skovelhorn med frambenen på vägen. Den var max 10 m från min högra flygel och tur jag höll ca 10 km /tim i svängen. Jag hade ännu mer tur att den vände tillbaka in i skogen och inte fortsatte över vägen för det var riktigt riktigt nära. Hoppas den tar ett bättre beslut om sin färdväg efter detta. Annars kom vi hem ordentligt och Rosse gav sig glatt på höet i boxen, kissade och drack en hink vatten så då kunde jag gå hem och vara lugn. Tack alla Tanter för en kul dag :). 

Rosse och jag in action
Rosse och jag in action
191017 Äntligen dax igen :)
191017 Äntligen dax igen :)
Lövsta i fina färger .
Lövsta i fina färger .
Gemenskap
Gemenskap
kunskap :)
kunskap :)
Dårskap :) :) mums mums gott gott !
Dårskap :) :) mums mums gott gott !
Trevliga samtal
Trevliga samtal
Jag är kittad dagen till ära :)
Jag är kittad dagen till ära :)
Eva hjälper Sofia med tekniken innan uppsittning.
Eva hjälper Sofia med tekniken innan uppsittning.
Vår fantastiska sponsor :)
Vår fantastiska sponsor :)
Chefstanten Maggan och Selfie gjorde ett fin jobb.
Chefstanten Maggan och Selfie gjorde ett fin jobb.
Reservtant Veronica Rådman Norr var med för första ggn. Fina :)
Reservtant Veronica Rådman Norr var med för första ggn. Fina :)
Eva med sin sponsorhäst Fancy. Jättefina :
Eva med sin sponsorhäst Fancy. Jättefina :
Vi följer träningarna nära Tinne å lyssnar och lär.
Vi följer träningarna nära Tinne å lyssnar och lär.

 18.10 Fredag
Migränmorgon, kom dock upp å hann ta en fika med Lars innan han och pappa Kent åkte till Norrland med Sabbath och Zingo för att jaga över helgen. Satt vid datorn medans medicinen verkade och sen var det dax för stallet innan jobbet. Veronica och jag tog Yra och Rosse på en härlig promenad runt Valnarstorp. Härliga höstfärger och vi njöt alla 4. Hagen resten av dagen. CT VANN idag med Daniella en MSV A:1 till :). Makalös form på dem nu. 
19.10 Lördag
Det blir en annorlunda uppladdning inför start, men ibland finns inte tid till att göra exakt som man skulle vilja. Rosse fick av den anledningen ett jobb på töm idag. Han såg fin ut och blev både i samling och i längning utan svårighet så det funkar nog även detta :). 
CT fortsätter sitt segertåg :) VINST i MSV A:1 idag igen :) !

20.10 Söndag 
Tävlar i Mantorp idag. Malin Husöy följer med. Det ska bli jättespännande att se vad vi kan få ihop denna gång. Det blev en bra dag på alla sätt utom ridkänslan inne på banan.
Malin H och jag hade trevliga restimmar ihop och solen sken mer och mer ju närmare Mantorp vi kom. Svag fläktande vind men sol. Överallt var det stora vattenpölar och utebanan simmade så det blev framridning inne i ett trångt 40m ridhus. Rosse kändes avspänd men lite loj så jag tog spöet ett tag på framridningen. Inne på banan kämpade jag och fick ihop 64,951 och var första utanför placering (5) vilket var bra då jag missade tvåorna eftersom han helt lugnt slutade gå på min hjälp efter 4. Jag ser på filmen att jag rider för fort och därför blir allt rätt taffligt. Inne på banan känns det som om att han stannar om jag hämtar andan ett steg. Sååå svårt att komma ur detta. Det är omöjligt att ta halvhalter med honom bakom skänkeln och bara i den bjudning jag rider fram. Ledsen och uppgiven bestämde jag där och då att jag aldrig mer ska tävla honom för det är för dålig känsla och skapar en ridning i mig jag inte vill ha. Om det blir så får vi se. Ska verkligen fundera nu. Jag gillar honom verkligen och vill inget annat än att ha honom som han går om jag håller i ett spö. Då med den bjudningen känner jag igen min ridning vilket egentligen är märkligt då jag aldrig rider med spö om jag kan välja. Utomlands får man rida med spö ända upp i GP så vi får flytta eller jag får sälja. Han har så lätt för att följa hjälper och är så lydig att det nog är det bästa alternativet. Men för mig är det såklart rätt sorgligt just nu. 

191018 Promenad
191018 Promenad
191019 Segertåget CT och Daniella med Mantorps Rosa bandet tema :)
191019 Segertåget CT och Daniella med Mantorps Rosa bandet tema :)
191020  GLAD :) foto: Malin Husöy
191020 GLAD :) foto: Malin Husöy
191020 Mantorp Int 1
191020 Mantorp Int 1

 21.10 Måndag
Rosse vilar såklart helt idag. Mammadag med svamp och lövkrattning :). 
22.10 Tisdag
Idag rider vi ut i skogen med Veronica och Yra. Härlig tur men det blåste rejält. Rosse känns avspänd och mjuk. Jag jobbar på med papperarbete hela dagen i övrigt innan träningarna. 
23.10 Onsdag 
Idag red jag ut Rosse ensam, vi började med att rida till fotbollsplanen där vi motade bort 6 rådjur innan vi travade tre varv åt varje håll och sen galopperade tre varv åt varje håll. Underlaget var lite för blött men det gick ok. Fortsatte sen vägen till sandgärdet där jag fick en riktigt fin galopp i Rosse :). Travade sen genom skogen och skrittade hem. Härligt !
Idag hann jag äntligen klippa Lena, vilket var välbehövt men en månad sent. Hon behåller pälsen på ryggen så hon lättare håller värmen, och vi har isolerat stall när det blir vinter. Hon blev så pigg och glad när pälsen lättades ur :).

24.10 Torsdag
CT kom till Salvarstorp påväg hem från Arlanda där hon lämnat av Carl (sonen). Ridhuset var nyharvat och så bra harvat att jag skickade ett par rader och tackade till Elisabeth som gjort det så bra :) Vi jobbade Rosse med samma tema som hos Tinne dvs kvaliteten i gångarterna och mycket stora böjda spår. Rosse kändes jättefin stundtals så det var ett bra jobb. I höger varv faller han lite på bogen och jag noterar det i sambandet med kort hb. Ska vakta lite på det. Annars jättefin :).
25.10 Fredag
Idag kommer Helen Brunåker och knådar Rosse. Och Lena som är halt vb av oklar anledning. Blev ett intressant jobb. Lite vb knä kanske vi kan ana ? Helen knådar igenom Rosse rejält, och han är så mycket bättre överallt men höger armbåge och vb knä lite ansträngda så vi sätter laser på de och så får min onda h tumme laser och även Lenas bakkota :). HB hittar inget utmärkande på Lena men hon är ju klart halt. Börjar kännas många dagar nu. Hålla ut lite till men sen blir det veterinär om det inte vänder. Hon rör sig trots det glatt och travar på grusvägen så de små benen pinnar på bra. Märkligt. 
26.10 Lördag
Vilar helt. Det ÖSREGNAR på morgonen så de fick äta frukosthöet inne. Vid 9 släppte jag ut och det var lika dåligt väder då så alla hästarna fick dubbla regntäcken på sig. Jag åkte tidigt till träningar och sen direkt till jobbet. Perfekt dag för det :).
27.10 Söndag
Ösregn idag oxå. Åkte till Salvartorp och njöt av vara inomhus och ensam. 
Jobbade med övergångar, övergångar och åter övergångar. ibland snabb och bra för hjälpen och ibland inte. 

191021 Mamma i svampskogen
191021 Mamma i svampskogen
191021 Mamma i lövhögen :)
191021 Mamma i lövhögen :)
191023 Jisses va päls :) !!
191023 Jisses va päls :) !!

 28.10 Måndag
Till CT på fm. Träning nr 2 för Ubbe med inriktning piaff och Passage. Idag var temat snabba svar på hjälpen och det blev till slut lite bättre :) Kanske kan vi i vinter kan lösa nyckeln. Kanske. 
29.10 Tisdag
Migränmorgon eftersom det klarnar till sol från det tunga regnvädret. Medicinerar och släpar mig till stallet. Veronica och jag rider ut tillsammans runt Mörtsjötorp och får en härlig tur. Efter det åkte jag till Vårdcentralen och träffade en läkare som sa att "ja du har borelia" och så fick jag ge en massa blod så de kunde ta TBE odling och boreliaodling. Fick order om att direkt gå och hämta medicin på Apoteket och börja medicinera NU så det gjorde jag. Åkte sen till affären och handlade ingredienser till Lasgne för 40 personer !
Det är Rasmus som beställt mathjälp till sin fest och inhandlat 10kg nötfärs som jag ska göra dem på. Inte idag men på torsdag. Kvällens träningar vart sedan jättebra trots dagens röra. 

30.10 Onsdag 
Veronica och jag red ut igen, nu runt ekedalen - byringe och hästarna var avspända och fina, detvar otroligt mycket kantareller på grusvägen mot ekedalen :) märkligt att ingen gått där och plockat dem.
31.10 Torsdag
Idag åkte Rosse och jag till Salvartorp och trimmade på fm och vi fick sällskap av ett ponnyekipage så det vart bra mötesträning. Rosse är faktiskt lite snabbare för skänkeln en i taget nu, så kanske är vi påväg mot något bra :). Idag red jag mest galopp i alla tänkbara övningar. Fin. Glad. 
Mötte sen mamma hemma och vi ägnade 4 timmar till att göra alla lasagner !
Det lyckades och jag kunde åka och ha träningar enligt planen. PHUU !
Mamma stannade kvar såklart, Rasmus och Lars  bytte till hennes vinterdäck och när jag kom hem kökade vi varma mackor och drack the. Trevligt !

191025 HB knådar :)
191025 HB knådar :)