Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
NOVEMBER 2019 

Avsutten KURS i ridlära i Vinter !!
Missa inte inbjudan som ligger under aktuellt !
Perfekt julklapp eller present :) !!

Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1 Nov Fredag
HIPP HIPP HURRAA !!! För bästa Rasmus som fyller 24 år idaaa !!!
Vi väckte vid 6.30 med skönsång ? och tårta på sängen :).  OBS ! Mustachen är till för en tävling med kompisar och en insamling till mustachkampen.
Ska rakas av på söndag är jag lovad :)
På fm åkte mamma och Rasmus och handlade det sista inför festen medan jag red ut med Veronica och Yra över Mörtsjötorp och vagnvägen. Härlig ritt på fina hästar :)
Sen käkade jag lunch med mamma och Rasmus innan det var dax att åka till jobbet och mamma åkte hem.

2 Nov Lördag
Idag åkte jag och Rosse ner till Salvartorp och red ett härligt pass i lugn och ro. Åsa kikade in en stund och hejjade på oss. Vore kul att rida ihop snart då deras Comtes snart e på fötter efter rehab hoppas jag. Jag tycker att det är skillnad på högerbogen efter HBs genomgång, och öppnorna känns mer fria och luftiga :). Har det lite jobbigare med högerslutorna nu, får se vad det blir när vi hittar hur de ska ridas med lite nytt läge. Spännande och kul iaf :).
 
Jag hjälpte Rasmus tillsammans med hans kompisar Theodor och Gustav att fixa klart inför festen, och lyckades bränna tre formar lasagne vilket skapade panik tills vi insåg att de andra formarna klarat sig. 
SEN var det fest hela kvällen och det var jätteroligt att få vara med detta härliga fina mustachprydda gäng ( även tjejjerna ) :) och lyssna på fina tal om Rasmus.
Tack alla goa ni :)


3 Nov Söndag
Rasmus rakat av mustaschen igen :) Phu :)
Idag fick Rosse en vilodag och jag oxå efter fm träningar. Skönt att slöa lite en em, kväll. Såg till att det blev städat klart i Boden efter festen hjälpe vi dock till med alla tre. 

191101 Grattis Rasmus :)
191101 Grattis Rasmus :)
191101 Festfixaren, imorgon kommer gästerna.
191101 Festfixaren, imorgon kommer gästerna.

4 Nov Måndag
Tömkörde över bommar och hinder hemma på solig fin bana. Rosse såg jättefin ut och hoppade nästan bra i v varv oxå :). Han kan verkligen inte taxera så det blir enorma hopp ibland. Men klart gymnastisk e han då :).
Aramis till veterinär och blev ihopsydd insida v baklår som han sprättade upp på jakten igår. Ser jättefint ut och han besväras inte av såret men såklart av tratten :) han behöver ha nu tills det läkt ihop. 

5 Nov Tisdag
Idag åkte jag och Rosse till CT igen. Dax att trappa upp skärpan lite om vi ska bygga mot start den 17:e i Karlskoga. Idag jobbade vi på de små nyanserna och med nackstycket i focus. Rosse var riktigt riktigt med på noterna och jättefin stundtals. Red dock med spö vilket gör att jag kan rida med små hjälper å vara nöjd. Känns mycket mjukare i bogarna i det här jobbet oxå. Vi är rätt på nu teamet. Ringde kokko för att se om han kan titta på muskeln bak som jag klurar lite om. Ska höras i slutet av veckan. 
När jag kom hem från kvällens träningar blev inget sig likt mer. 
Sabbath hade smitit ut och stuckit över 55an där tyvärr tankbilen inte kunde undvika honom. Lars hade kunnat tagit hand om honom ( dog direkt ) och tillsammans med Kent och Per begravt honom på Magsjötorp där de andra hundarna ligger.  Stor sorg och chock för oss alla, han kommer att fattas oss enormt. Jag tror inte han märkte något, utan var nog lyckligt jagandes något när det hände. Bra chaufför på alla sätt som larmade och stannade kvar på plats. Hatten av för det, vi vet ju nu vad som hände vilket underlättar lite.
Fina fina snälla goa Sabbath. Åhh va du blir saknad av oss alla.  

6 Nov Onsdag
HB till Rosse 8.00 och även hon tycker att det är bättre höger bog. Idag släppte Rosse in henne på vb bärben, och han ville verkligen ha djup behandling där. Intressant för det är nog därifrån alla smågrejer kommer tror jag. Gillar jobbet som nu görs med honom på alla små plan. Inget stort men små små ändringar som förhoppningsvis ger stort resultat för honom :).
Vilar resten av dagen såklart.  

7 Nov Torsdag
Först ut med hästarna och frukost, sen direkt på morgonen åkte jag in till Strängnäs för att hjälpa Rasmus få ett helt däck istället för det trasiga han skapade igår, därefter kunde jag äntligen lasta och åka till ridhuset med Rosse.
Ridpasset blev så jättebra, och jag börjar verkligen kunna få honom lösgjord i kroppen och rund :). Tack HB han kändes jättefin :). Jobbade med delar ur 
St G eftersom jag är anmäld till start den 17:e. Hoppet överger en inte trots allt :). Det SKA gå att rida honom utan spö på banan. Nån gång. Kanske. 

8 Nov Fredag
Nu skriver jag detta ur minnet och de anteckningar jag har....
och det är kvällen den 17:e så vi får se vad senila jag minns.
 
Fredagen gick Rosse och jag en powerwalk till fots i skogen. Det blev åsen bortåt och runt dammen hem.
9 Nov Lördag
Morgonjobb på töm på banan, inga bommar pga tidsbrist. Jättefin Rosse jobbade med övergångar och även en hel del tramp. Fin :).
10 Nov Söndag
Rosse och jag till ridhuset på fm, jobbade med St George linjer och stundtals var vi verkligen rätt :).

191102 Bää detta är inte gästerna :), men de kom och hälsade på i stallet och var gulliga.
191102 Bää detta är inte gästerna :), men de kom och hälsade på i stallet och var gulliga.
fina fina fina fina fina Sabbath . Du kommer fattas oss. Mycket. Så sorgligt fina hund.
fina fina fina fina fina Sabbath . Du kommer fattas oss. Mycket. Så sorgligt fina hund.
191106 HB Knådar Rosse :)
191106 HB Knådar Rosse :)
191108 Promenad
191108 Promenad

11 Nov Måndag
Red ut själv runt Valnarstorp och trots att Rosse var lite för pigg i början och därför lite tittig och explosiv gick det till slut bra. Vi jobbade samlad galopp och gjorde massor av ettor :). Klarar ett-ett  åt båda håll massor av ggr. Några ett-ett-ett fick jag också till men eftersom vi båda är nybörjare finns det ingen av oss som kan vägleda den andra. Nåja, snart klarar vi det. Vi red på Kandaret och kanske blir han lite stelare av det ännu. Men vi övar på. 
12 Nov Tisdag
Till CT på fm, jag hade en bottendag och fick inte till något alls. Camilla tog över och jobbade bl.a volterna som både lutar och blir ostyrbara. Jag kunde ny följa jobbet och insåg att det var dax att lägga högersidan på plats, vi har jobbat vänster ett tag så höger har blivit lite yvig. Intressant. Efter passet hängde Rosse och jag med Camilla på hennes 5km hundpromenad på min favoritväg i skogen :). Till fots alltså. Det är superkuperat och ibland jättebrant vilket var toppen för Rosse som fick strecha efter samlingsjobbet och för mig som var i obalans. Jag mår så mycket bättre efter rejäl fysisk aktivitet. 
Tack för all din hjälp med oss Camilla. Du är fenomenal :)!
På kvällen lägger min telefon av. För alltid visar det sig. SKIIIT !!
De flesta bilder mm har jag kvar i datorn men ALLA, precis ALLA kontakter är borta. Så ALLA ni som läser bloggen, skicka ett mejl eller sms till mig och skriv från vem så kan jag uppdatera mina kontakter :).
Å skicka gärna även de ni tror jag vill ha !!

13 Nov Onsdag
Åkte till ridhuset på fm och fick till ett riktigt bra jobb och kunde använda Camillas jobb vidare. Jättebra lösgjord fick hon honom, så jag jobbade vidare på den planen med volter och skolor. Kul ! Efter stallet var klart och hästarna fått lunch åkte jag till Elgiganten och fick ( tror jag vi får se framöver ) bra hjälp med felsökning av telefonen (DÖD), telefoninhandling och starta upp så den funkade. Bytte även abbonemang och det får visa sig om det var smart eller inte. Enligt täckningskartan skall det funka bättre där jag oftast är men som sagt, vi får se.  Det blev en Samsung Galaxy A50 om ni tekniknördar funderar :). Sen köpte jag även foder, åkte och skadebesiktade min påkörda bil på JS och fick reparationstid. Sen var det dax att åka till jobbet :). PHU !

14 Nov Torsdag
Skulle till CT men det blev en vilodag för Rosse istället. Jag var för stressad med alla timmar som går till att fixa med Bank-ID, swisch, uppkopplingar hit och dit, WiFi, foton till dator osv så det hade nog inte blivit ett bra pass iaf.
Lyckades lösa det mesta och var klart nöjdare när det var dax att jobba på kvällen. 


15 Nov Fredag
Åkte med Rosse till ridhuset och värmde som inför start (med spö)
och red sen igenom programmet två gånger helt och hållet. Jag var petig och supernoga och Rosse var så fin. Andra rundan red jag utan spö och han var bra på hjälpen i allt förutom ökningarna som blir skitdåliga efter meddellinjen. Jag har verkligen ingen rygg och inget dragläge då. Försökte att inte gräva ner mig i det utan hålla humöret uppe iaf. Det är som det är.
Jag hann lägga fram mina  tävlingskläder och gå igenom vad som skulle packas klart imorgon om tid fanns. Skönt att vara lite förberedd redan då det blir tajt med tid både imorgon och på söndag.  


16 Nov Lördag
Jag susade till ridhuset på morgonen och red ett "happypass" med målet att göra Rosse glad och självsäker inför imorgon. Å det vart ett jättefint pass där vi jobbade linjer och rörelser som är med imorgon men oxå lätta saker som vi gillar båda två. Åsa var i stallet så medans Rosse stod i bussen en stund passade jag på att fika och få prata lite med henne. Blir för sällan dessa stunder ploppar upp så det gäller att passa på :). 
När Rosse var hemma i hagen igen och fått lunch hann jag putsa sadel,träns,stövlar och gjorden innan jag skenade hem för att duscha blixtsnabbt och sen brumma upp till Sthlm och hämta upp mamma.
Vi ska möta Sussie på Maxim och se Shirley ! Jätteroligt att träffas bara vi tre och fira våra födelsedagar med att bjuda varandra på showen och sen mat efter :). Åhh vilken show hon bjöd på :) !!!!
Hon sjunger så jag får ståpäls på hela kroppen, och förutom det ger hon en helt galen, skrattig och magisk show !! Gå och se den om ni hinner !!! ( Bara några föreställningar kvar. )


17 Nov Söndag
Idag ska vi TÄVLA igen :). Jag veeeet att jag lovade att aldrig starta honom igen efter ritten i Mantorp men ... jag vill ju verkligen lösa denna svåra nöt och få honom med mig även inne på banan. 
Glad att jag åkte, fick med mig Lars tack vare att Rasmus tog hand om hundarna och det är toppen med honom som chaufför och groom. På plats var det geggigt värre överallt så jag red fram inne i det lilla ridhuset vilket gick jättebra då jag var sist i klassen med Hanna före mig så vi samsades lugnt om utrymmet :). Framridningen var den bästa jag någonsin gjort på Rosse :) och jag var sprudlande glad för det när jag gick till start. Ritten var bitvis där jag ville ha den men oxå bitvis bakom skänkeln och burkig. Dock kunde jag flera gånger få fram honom framför mig igen så det kändes som en vinst bara det :).
Vi hade inga direkta missar men dåligt tryck i ökningarna och platt ökad skritt vilket drog ner lite. En piruett blev stampig och i en serie blev han lite lång. Dock räckte det till en placering som TVÅA bakom Hanna som slog mig med superlite. Rättvist med tanke på mina svackor i ritten och SÅÅÅ kul att just Hanna slog mig. Hon är en bra vän som har jobbat hos CT och oxå tränar delvis för henne. Det var Hanna som kom till mig och jobbade med Rosse och satt upp på honom första gångerna efter han skjutit av mig så jag hamnade på sjukhuset :). Så en god vän till oss helt klart :). Bravo oss !!

Superglad att jag åkte :) !!   

Hittade smart skylt på fb. Bra där :)
Hittade smart skylt på fb. Bra där :)
191116 Showdax :)
191116 Showdax :)
191116 bästa syster och mamma
191116 bästa syster och mamma
191116 tack för fantastisk show Shirley !
191116 tack för fantastisk show Shirley !
Hanna och jag påväg till prisutdelning
Hanna och jag påväg till prisutdelning

18 Nov Måndag
Normalt vilar Rosse såklart dagen efter tävling men idag fick jag ändra på det eftersom han imorgon ska träffa Lars Liljeholm och efter det får vara ifred den dagen.
På fm åkte vi därför ner till ridhuset och jobbade med främst lösgjordhet men även med de linjer som ska ridas på söndag. Rosse var superfin men låg lite på i höger sida så det ska Lars få jobba med imorgon. Riktigt nöjd med träningen idag :).

19 Nov Tisdag
Lars fick lite veck i pannan och fick jobba endel med Rosse. Jag blir ju såklart orolig men " alla idrottsmän behöver omvårdnad " var Lars kommentar. Ska jobbas lätt på onsdag så då får det bli på töm. Vilade resten av dagen i hagen. 
20 Nov Onsdag
Idag vart det töm på banan hemma och han var helt underbart fin :) Jobbade med samlad galopp på fyrkantspåret och han var avspänd och bärig åt båda hållen till slut. Vill gärna bralla loss när det blir lite jobbigt men han är bara dramatisk ett par språng och när jag inte ändrar något kommer han tillbaka i jobbet igen å till slut hade han rastat klart sig och jobbade jättefint. Då kommer även passagen emellanåt, och piaffen är så härlig. Vilket kul jobb det vart idag :) tack härliga Rosse ! 

191118 Vem drog ur proppen ? Lars ser skyldig ut :). Tror det är något på gång ...
191118 Vem drog ur proppen ? Lars ser skyldig ut :). Tror det är något på gång ...
Men det är ok då hela Länna bruk ska få nya avlopp och ett eget nytt reningsverk :).
Men det är ok då hela Länna bruk ska få nya avlopp och ett eget nytt reningsverk :).
191119 Mästaren Lars Liljeholm :)
191119 Mästaren Lars Liljeholm :)
191121 Skummig mun efter kandarturen :)
191121 Skummig mun efter kandarturen :)

 21 Nov Torsdag
Idag ska veterinär Ulrika Norell komma och röntga Lena så vi får veta vilken skada hon gjort sig. Jag är riktigt orolig eftersom hon inte läker ut det själv. Halt vb sedan rusningen i hagen.
Planen är att jag ska försöka rida innan så allt är klart. Får se hur det går med det. Det funkade för Veronica och jag red ut runt Valnarstorp ihop :). Mycket skritt och en del galopp.
Jag hann börja städa i sadelkammaren oxå medan hästarna stod inne och mumsade lunch hö innan det var dax. Ulrika har jag inte träffat förut men kände direkt att jag gillade henne. Vi undersökte lena på alla tänkbara sätt och blev inte så mycket klokare av det. Fram med röntgen och Lena stod blixtstilla utan sedering efter att vi förklarat TYDLIGT att det är så man gör. Duktiga Lena gav oss 4 fina bilder och ingen fraktur syntes till på någon. PHU !
Vi enades om att vänta 4 veckor till på exakt samma vis som vi gör nu. Tid har hon gott om och hon stödjer helt på hoven samt rör sig som vanligt i hagen. Så skönt att hon inte hade brutit sig som jag befarade. Hästarna fick gå ut igen och jag städade klart sadelkammaren.
Eftersom jag hade intaget så fick de komma in 15.30 innan jag gick hem. Tur det för när jag kom hem var huset kolsvart. Hela Länna bruk och alla hushåll på skogen runtikring var lika strömlösa. Grävmaskinisten hade grävt av en omärkt huvudledning ! I ficklampans sken fixade jag allt till kvällens träningar och åkte sen glatt hemifrån. Jäklar va mörkt det är på landet när ingen lampa finns någonstans :). Elen kom tillbaka på natten så när vi vaknade var det ok igen. Bra jobbat vattenfall :) !

22 Nov Fredag
Idag var det full fart som gällde från start. Jag hann åka till ridhuset och jobba Rosse vilket känns jätteskönt eftersom jag ska starta på söndag. Jag jobbade med linjer i Int 1 och ffa med saxen som inte sitter riktigt som jag vill. Efter lite knåpande var vi iaf på rätt plats så då kunde jag släppa det ett tag och rida travjobbet. Fina skolor och ökningar idag. Bra tryck och rätt självgående :). Pustade lite och sen red jag igenom programmet två ggr och var inte alls så missnöjd som jag kan bli. Roligt att ha tryck :). När jag kommit hem och fixat ut Rosse i hagen hade jag 10 min på mig att parkera bussen, byta om och åka till jobbet. Jag var på plats 12.00 vilket verkligen var på håret :). 
23 Nov Lördag

24 Nov Söndag

Tävlar i Enköping. Årets sista start för Rosse och mig :). 
Åkte ensam så lite knöligt innan både jag och Rosse var klädda och redo för ritten. Carro Torndahl hade två groomar med så jag snikade lite hjälp av dem :). Tusen tack :)
Rosse var såå fin på framridningen att jag bara satt och log :). Det känns så lätt när han är så självgående och lyhörd. TÄNK när jag får med det hela vägen runt även inne på banan. :).
Ritten var riktigt bra stundtals :) Bara lite låg och bakom skänkeln några ggr men annar helt ok. Vi nästan persade, men för mig var denna ritten absolut bäst i Int 1 någonsin för oss. 
Det visade sig oxå i att två domare hade oss på pers ! men inte den tredje. NÄRA.
En domare hade oss som 3:a (placerad ) men jag blev oplacerad åtta av tjugo ekipage.
Så nöjd att få avsluta med en skön ritt :).
När jag kommit hem fixade Lars, Rasmus och jag en födelsedagsmiddag ( jag fyller år imorgon ) på Älgfile, hemmagjord rotfruktsgratäng och hallonpaj till efterätt.
Så mysigt att sitta i lugn och ro bara vi tre och ha lite tid för varandra. Jag öppnade paket och fick en fiffig hållare till telefonen så jag kan filma tex från staketet :). Fick även en smartwool underställströja som jag verkligen letat efter men inte hittat :). STORT TACK goa ni. 

jäklar vad jag red idag :) säger jag här till Carro T som fotograferade trötta oss :)
jäklar vad jag red idag :) säger jag här till Carro T som fotograferade trötta oss :)
Denna snygging är GAMBLER som jag sålde till Christina 2008 :) De startade efter oss så vi red fram tillsammans .
Denna snygging är GAMBLER som jag sålde till Christina 2008 :) De startade efter oss så vi red fram tillsammans .

25 Nov Måndag
GRATTIS BÄSTA MAMMA PÅ DIN 76-årsdag !
å TACK alla underbara för grattisar till mig idag :)
Jo, vi fyller samma dag mamma och jag :)

Idag vilar Rosse i sin hage hela dagen :). Jag fixar med en massa måsten, och bockar av en efter en innan jag susar till COOP och jobbar 15-21.
26 Nov Tisdag
Rida ut. Härlig ritt ihop med Veronica och Yra. Red Ekedalen, Mosstorp och kandaret var såklart på. Kändes jättefin och jag gjorde många ettor :). Tyvärr börjar jag oxå bli sjuk, och går på Ipren för att orka jobba. Snörvel. 
27 Nov Onsdag
Idag börjar jag med att gå till tandläkaren 7.55, sen blev det skoning av både Rosse och Lena ( Barfota ). Rosse fick jobba på töm en stund, han ska ju vila imorgon. Han är så jättefin min Rosse :)
28 Nov Torsdag

29 Nov Fredag
Till FRIENDS med Marie Eriksson :) ska bli superkul !
Rosse planerad vilodag. 
Natten till idag kom såklart första snön ! och det var lite meckigt att ta mig till stallet på morgonen. Hästarna fick dubbla täcken eftersom det vräkte ner snö på tvären.
Camilla kom 7.20 för att samåka, och vi planerade om för att ta tåget från Läggesta istället.
När vi köpt biljett till 8.20 tåget och stod och väntade så plingade det såklart i högtalarna och så var tåget försenat en timme. Suck. Hoppade in i bilen och åkte mot Södertälje för att ta tåget därifrån istället. Men på vägen hade nu snösvängen vaknat så det var saltat och plogat.
Vi kom fram till Friends utan köer och möte Marie i entre´n. Det blev en bra dag och det är alltid trevligt att vara med Marie och Camilla. Ridningen var ingen höjdare men roligt att extant Rebecca Mauleon fick vinna med Havanna :) GRATTIS !!
Vi käkade en rejäl middagsbuffe´på O´Learys innan vi tog oss ann frdagstrafiken hemåt.
Även den rullade på rätt bra hela vägen utan missöden. Bra dag helt klart :).

30 Nov Lördag
Jag packade in Rosse i bussen och åkte till Salvartorp för att rida innan jag hade en träning. Förvånad inser jag att set är plogat och sandat på grusvägen mot Salvartorp :). Det var proffsigt en lördagmorgon. Tack Tack ! 
Rosse var jättefin och vi jobbade mest små ändringar i allt. Mer eller mindre tryck, mer eller mindre fart, mer eller mindre böj, mer eller mindre sidvärts, mer eller mindre vänd. Jättefin !
Avslutade med byten och lyckades få 4 ettor för första gången :) Glad och nöjd fick han äta hö i bussen medan jag hade träningen. Sen hem och äta lunch inne hemma. Rene ska klippa Yra vid lunch så alla fick komma in tills det var klart. Sen ute med en extra högiva 15.00 så de höll sig till 18.00 och intag.
Jag såg dressyren från friends 11-13 och nu var det hög kvalitet på ritterna. Slocknade i soffan två ggr på em och hostar så jag har ont i magen. Vilar så gott jag kan hela em för att ge kroppen en chans att återta kontrollen över snuvan. Snörvel. 

191127 Skodax
191127 Skodax
191128 Sådär ja, nu är bussen under tak i väntan på snöfallet som ska komma inatt :)
191128 Sådär ja, nu är bussen under tak i väntan på snöfallet som ska komma inatt :)
191130 Proffsigt !! Plogat och sandat till Salvartorp på lördagmorgon. Tack !!
191130 Proffsigt !! Plogat och sandat till Salvartorp på lördagmorgon. Tack !!
Fredagen på friends var trevlig och mötte dessa två pärlor i HÖÖKs. Våra bästa sponsorer till TANTKALASET :
Fredagen på friends var trevlig och mötte dessa två pärlor i HÖÖKs. Våra bästa sponsorer till TANTKALASET :
Bästa Rebecca vinner :) Jippiee !!
Bästa Rebecca vinner :) Jippiee !!