JUNI 2019 
Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
kvällsbild hemifrån. Så vackert vi bor :)
kvällsbild hemifrån. Så vackert vi bor :)

1 Juni Lördag
Idag var det tävlingsdax igen, och denna gång i Märsta och Nationell Intermediaire 1. Märsta är för mig en ny tävlingsplats och plussen var många. Tex en jättestor framridning på sand, om än lite dåligt sladdad men skönt med gott om plats. Vid dåligt väder som idag (regn) fanns ett mörkt 20x40 ridhus med även det tvivelaktigt skött underlag. Rosse å jag red fram ute såklart :).
Tävlingsridhuset var jättefint :) ett nytt ljust, stort och fräsch men tyvärr med fiberunderlag. Jättevälskött underlag där inne dock.
Stor bra parkering, fint klubbhus med toaletter och kafeteria med mycket sittplatser och utsikt över den stora grusbanan och parkeringen.


Själva ritten var ingen höjdare, och speglar den känslan jag haft en tid nu i Rosse. Samanfattningsvis kan jag beskriva känslan som slöa bakben och proppmätt. Det resulterar i att jag rider på fart och UR balans istället för att få samling och spänst.  Samma som förra sommaren och nu börjar jag undra om det är ett mönster då maten finns tillgänglig 06.00 - 18.00. Jag blir orolig och funderar massor just nu. Han går kvar i sin vinterhage så det är inget bete, men tillräckligt att gnaga i sig flera kilo under dagen ändå. 

Vi hade till slut 62,745% så med nöd och näppe godkänd ritt. 
78 betyg satta på 26 bedömningspunkter.
7,5 = 1 st
7,0 = 18 st
6,5 = 31 st   
6,0 = 20 st        vilket ger 70 godkända betyg.
5,0 = 7 st          
( varav 4 på koff 2 punkter )
4,0 = 1 st           vilket ger 8 underkända betyg.
Såhär behöver jag analysera en 62 ritt för att se att det egentligen är helt ok trots att jag inte vill ha känslan och ritten såhär alls. 

2 Juni Söndag
Rosse är idag helt ledig och växlar mellan sina två hagar så han äter lunch i den stora. Det var lite mycket broms idag tyckte han så på kvällen satte vi upp bromsbollen, hoppas det underlättar lite. 
Jag ägnade dagen åt att förbereda målning, ha träningar, och sen måla, måla, måla, måla och måla lite till. Det blir så fint men tar sån tid. Blev inte klar så det är bara att fortsätta då tid finns. På em hann jag bokföra ikapp och på kvällen var det hundpromenad med Lars och nattfodring. Skönt med en hemmasöndag idag.

190601 Märsta och värmer innan start.
190601 Märsta och värmer innan start.
190603 Camilla här med Cadanz å tränade.
190603 Camilla här med Cadanz å tränade.
190605 Nu börjar det komma otäckingar som bits. Rosse känslig och gillar INTE.
190605 Nu börjar det komma otäckingar som bits. Rosse känslig och gillar INTE.

3 Juni Måndag
Idag kom CT till mig med sin 4-årige Kadanz och övade åka, rida, vänta i släpet och åka. Han var jätteduktig och är så fin :). När han var klar och lastad i sitt släp jobbade vi Rosse. Idag kunde vi vara på min bana som kommer bli kalasfin när den SNART satt sig överallt. Jag bad Camilla rida så jag kunde titta och klura på hur det ser ut. ÅÅÅH vad jag gillar vårt sammarbete, jag får använda min blick och en bra ryttare och kommer på det viset rätt med hur han ska jobba just nu. Å han blir så rätt och jättefin. Han är nog en halvmeter kortare i kroppen mot förra sommaren, och börjar visa lite spänst byggd på balans och styrka vilket är STORT då det varit ett hiskeligt jobb för honom att klara det. Han ser så malligt glad ut när han har tagit i och får beröm :).
Camilla rider honom så fint och det blir ett så bra jobb när vi är alla tre.
Efteråt fick han beta i hagen närmast vägen medan jag målade. Det blir fint men tar sån tid. Jag vill köra grästrimmer nu, allt växer igen .....

4 Juni Tisdag
Idag red Veronoca och jag äntligen ut igen, det var ett tag sen sist vi hade tid ihop. Båda hästarna var jättefina och jag kunde ligga och galoppera lugnt bakom eller bredvid Yra som töltade. Vi tog vägen över Mörtsjötorp - Vagnvägen och det var myggigt men inte olidligt eftersom det var soligt och lite blåsigt. Härligt :). Fortsatte måla innan det var dax att äta lunch ihop med Lars. Rosse gick ute i sin hage hela em. 

Juni Onsdag
Idag red jag en kort stund på banan och joggade, sen blev det galopparbete med lite lörgörande byten och samlande piruetter. Red bara 20 min och avslutade sen med ett galoppvarv på fotbollsplanen  i lite för högt gräs. Tanken var att röra lite på honom och ta mer i travjobbet imorgon då CT kommer hit igen. Fin em i hagen närmast vägen.

Juni Torsdag
Idag började dagen med utsläpp 05,30 och sen frukost med Lars som åker till Norrland och fixar med höstens jaktförberedelser i 4 dagar. Han tar med sig Zingo så jag har bara två hundar hemma att ta hand om i värmen. Vid 8 hade jag en träning för Carolina och David, och redan då var det 26 grader varmt.
Direkt efter henne kom CT men jag hann sladda banan emellan så det inte var för uppgrävt. När jag sen skulle rida efter henne var det 30 grader och de var kämpigt men Rosse var bättre än jag trodde han skulle vara. Efter blev det bad och vara inne tills han torkat. Eftermiddagen betades i hagen till em. Jag hade träningar borta och när jag kom hem vid 21 blev det hundpromenad och sen tog jag tag i övervåningen som behövde en uppryckning. Jag har så svårt att komma i säng när jag är själv, hittar på massor att göra :). Nåja. Vid 24 dök jag i bingen iaf.

Juni Fredag
Hästarna ute, stallet mockat, fodret fixat, Rosse som har vilodag idag får gå i det större hagen och beta. Klar 7.30 och då fick hundarna sin promenad + mat och jag frukost. Tillbaka i stallet 9.00 och målade två timmar och blev klar :).
Hem igen och städade på till mamma kom 11.30 och vi fick äntligen rå om varandra en stund. Vi är två mycket upptagna tjejer och hon har alltid 1000 järn i elden eller är ute på något äventyr så det blir ibland svårt att få ihop oss.
Vi fixade en fantastisk räksallad till lunch, tog en lång promenad och så fick vi fika vid sjön med ett härligt svalt dopp i värmen. Det är 30 grader idag.

Juni Lördag
Uppe 5 och släppte ut hästarna, hundpromenad och frukost innan det blev en tur på åsen med Veronica och Yra. Blåste rätt mycket så myggen var rimligt många. Skönt med skritt å klättring. På grusvägen hem red jag rätt långt före Yra och då kunde vi båda arbeta hästarna utan "draghjälp" så det ska vi göra fler ggr. Rasmus och Anna tog hand om hundarna när jag jobbade. Tack :)
Jag fixade klart målandet innan lång jobbdag 11-22 idag.

Juni Söndag
Upp 5 och ut med hästar, hundpromenad och frukost innan stallet fixades och röjdes för idag flyttar GARNIER hem till oss igen :). Han ska pensioneras är planen så Carina ska ha honom själv :).
Han avslutade med att gå Senior-SM kvalet på Strömsholm i fredags. Still going strong trots 18år :). Välkommen !!
Efter mina morgonträningar hann jag tömköra Rosse över cavaletti och galoppbommar :). Han såg fin ut och jobbade bra. Vid lunchen hann jag fixa en urgod baconsallad och såg SM-kvalet på Equisport.TV. Sen var det fler träningar och så iväg till Coop 14-22. Lars kom hem precis när jag åkte så han fixade hundarna själv. Skönt att han e hemma igen!

Fina Sara Glennahammar har blivit stor och tog den 190605 studenten. GRATTIS !!
Fina Sara Glennahammar har blivit stor och tog den 190605 studenten. GRATTIS !!
190606 Carolina och David trimmar :)
190606 Carolina och David trimmar :)
190606 Filippa Lindhagen och Bimlis Philip badar efter träningen.
190606 Filippa Lindhagen och Bimlis Philip badar efter träningen.
Min underbara bevattning på ridbanan.
Min underbara bevattning på ridbanan.
190609 Gymnastikdax
190609 Gymnastikdax
190607 Idag njöt jag av min mamma hela dagen :) GOsallad till lunch och promenad.
190607 Idag njöt jag av min mamma hela dagen :) GOsallad till lunch och promenad.
190607 Vi hann även med att bada i värmen. Det här är Mitt första dopp för året :)
190607 Vi hann även med att bada i värmen. Det här är Mitt första dopp för året :)
190609 Klarmålat och nybäddat hos Rosse:)
190609 Klarmålat och nybäddat hos Rosse:)
190609 Följer årets Dressyr-SM på strömsholm via EquisportTV :)
190609 Följer årets Dressyr-SM på strömsholm via EquisportTV :)
190609 GARNIER flyttade hit igen idag. Välkommen !
190609 GARNIER flyttade hit igen idag. Välkommen !
Ulla Håkansson vinner GRAND PRIX SPECIAL på Strömsholm. Hon kom inte till final men passar på att spöa alla yngre i Specialen :)Ulla 84 år kan fortfarande !!
Ulla Håkansson vinner GRAND PRIX SPECIAL på Strömsholm. Hon kom inte till final men passar på att spöa alla yngre i Specialen :)Ulla 84 år kan fortfarande !!

10  Juni Måndag
Jag var i stallet 7 och hann bädda 15 nya spånsäckar till Rosse och 4 till Lena så nu är det klart att flyttas tillbaka imorgon. Såå fint blev det.
Idag åkte Rosse och jag till CT och tränade. Jag red själv och temat var GÅ själv och svara på snabb skänkel. Blev ett bra jobb även om C tyckte det blev för snabbt ibland. Ska komma till att balansera tillbaka honom men jag fixar det inte utan hans bjudning. Känns som om vi nu äntligen är påväg upp i nästa träningsläge, och att jag snaaaart får skörda ridningen på mitt vis :) Snaart. Snälla !!!
Lars kör slaghacken i hagarna så all underväxt försvinner. Mindre mygg då kanske? Fint blir det iaf :). Tack !

11  Juni Tisdag
Idag kommer CT hit med Kadanz så jag får faktiskt tid att fixa överflytt av alla grejor tillbaka till foderboxen på morgonen. Packar även 30 kg hö till resan :).
När vi jobbat Kadanz var det Rosses tur och jag fick inte ihop något alls idag. Jo förresten, den samlade galoppen blev jättefin och samlad på bägge tyglarna med bibehållna språng bak :) Måste komma ihåg att det är rätt fantastiskt eftersom galoppen är Rosses lite sämre gångart. Men i övrigt har jag INGEN känsla just nu. Tur att mitt huvud VET att vi är i förändringsfas och att jag kommer att lära mig leta efter nya känslan och känna igen den istället. Men det är så tråkigt att känna sig så vilsen nu innan start i helgen. Suck. PÅ em regnade det så hästarna gick ute och njöt. 

12 Juni Onsdag
För att vi skulle hinna kom CT till mig i Salvartorp. Vi jobbade halvhalter med bibehållen bjudning och jag fick bita ihop rejält för att inte få spader. Så småningom inne i passet blev Rosse jättefin i sin samlade galopp vilket vi måste jubla lite åt eftersom det är hans sämsta gångart. För första ggn kände jag att jag hade hela bakhovarna inne under honom i flera slånga sekvenser. Riktigt kul för det är så svårt för honom. Han e så tapper och kämpar på snällt och glatt trots att det är svårt. Förändringsarbete är kul i tanken och efteråt, men f-n inte när det pågår. Känner mig som en okunnig tant i sadeln emellanåt, och som ett proffs emellanåt. Creepy. Men som sagt, jag vet vad vi pular med och han blir jättefin. snaart.  tror jag. Jag hade migrän fm till lunch men hann medicinera till det var dax för Coop. Troligtvis därför jag var så låg i sinnet idag.

13  Juni Torsdag
Idag har jag ingen migränkänsla i kropp å knopp så jag lastar och åker till CT på morgonen. Jag åkte 08.30 och då hade hästarna kommit ut, stallet var klart med mockning och foder mm, jag hade fått frukost och Rosse var borstad. 
Tränigen gick jättebra och nu kom jag igenom Int 1 på ett vettigt vis igen. Skönt. Ägnar hela em till att packa och packa innan kvällens jobb. Sen färgade jag håret och så packade jag lite till. Ska bli roligt att åka imorgon och det är ett tufft motstånd vi möter så det blir intressant. 

VINNAREN Callac som min goda vän Lillis äger. Ballt med galoppis :).
VINNAREN Callac som min goda vän Lillis äger. Ballt med galoppis :).

14  Juni Fredag
Huvudvärk igen så hästarna kom bara ut med sin frukost så gick jag hem igen för att kurera mig ett tag. Vid 9 gick jag till stallet och fixade klart även åt Gurra eftersom Carina är i Sthlm å njuter av fin ridning :). Veronica och jag red ut runt Valnarstorp och Rosse var jättefin :). Härlig ökad trav en bit där han riktigt sög ner mig i sadeln :) Svårt med bromsen ute så jag lät honom stå inne och vila innan det var schampodax och äta innan vi åkte 16.00 hemifrån mot Vansbro.
Resan gick superbra och vi var uppe lagom till Carro T red så det var kul ! De hade rejält med spån i boxarna så Rosse kommer sova mjukt :). Härligt att vara på plats och titta in oss i lugn och ro. Lars tog Rosse på en runda för att titta på allt och sträcka på benen efter resan. Rosse spanar glatt in allt nytt :).
Lars och jag har ju varit här tidigare men då med Mardoc, så vi hade bokat boende på anläggningen i det lilla fina hotellet :). Tro det eller ej men man bor helt ok där. Vi hade tvåbäddsrum och gott om plats, öppet fönster med fina rejäla myggnät och våningssängar. Mitt emot ligger ridhuset med bra duschar och toaletter, cafeterian med jättebra utbud och personal. Frukosten jättebra och lagad rejäl mat på dagarna. Lördagkväll grillbuffe´på kycklingspett med massa gott till. Mycket folk och massor med härligt häng då vi hade tomtid. 

Vacker tävlingsplats.
Vacker tävlingsplats.
Fina skrittvägar
Fina skrittvägar
Många promenader blir det på en helg.
Många promenader blir det på en helg.
Här bor Rosse.
Här bor Rosse.
Många hästar som morgonjobbar på olika sätt.
Många hästar som morgonjobbar på olika sätt.
Värma redan varma :)
Värma redan varma :)
Precis som hemma :) lättmockat. Tack Rosse !
Precis som hemma :) lättmockat. Tack Rosse !
Helgens stjärna på banan :) Maria Eriksson och Mc Gordon. Jättefin :)
Helgens stjärna på banan :) Maria Eriksson och Mc Gordon. Jättefin :)
Boxmys
Boxmys
Dessa vackra dalkullor delade ut alla priser :)
Dessa vackra dalkullor delade ut alla priser :)
Här bor vi 14 pers i helgen :)
Här bor vi 14 pers i helgen :)
Boxmys med rykt och knoppande.
Boxmys med rykt och knoppande.

15  Juni Lördag - 16 juni Söndag
Vi hade en fantastisk helg, men ritterna var allt annat än bra. Första dagen när jag kom ut ur Int 1 var jag riktigt ledsen, inte för det dåliga resultatet jag visste skulle komma utan för känslan mellan Rosse och mig. Jag fick inget svar för hjälperna, var liksom en tom burk att sitta på. Han är annars lydig och går egentligen inte emot men är på tomgång genom allt. Under em kvällen efter att ha pratat runt med fler som haft bekymmer av liknande slag beslöt jag att åtmindstone rida framridningen på söndagen och efter det besluta om jag skulle stryka mig eller ej. Vi började framridningen klart bättre och jag blev klart gladare av det :). Så jag beslöt att starta. När jag red in på medellinjen och började travjobbet kändes det lovande och han bar fram mig bra. Det höll till efter första slutan och påväg in i andra ökningen. Sen riktigt kände jag hur bollen punkterades och sirapen flödade. Han är så fin och har så lätt för det han ska göra men så blir det såhär. 
Vi kom ut med dåliga siffror såklart, men när jag ser filmerna ser det lite bättre ut än det känns. Så ingen katastrof utåt, men absolut katastrof innåt. Nu blir det vila och lite lugnare en vecka och så ska jag rida mitt på dagarna i värmen så vi tränar att komma igenom detta. Jag ska lösa detta, hoppas det blir snart bara.
 
Vi hade dock en fantastisk helg och kan varmt rekomendera Vansbro :)

17 Juni Måndag - 23  Söndag
Jisses vart tar dagarna vägen ?? Nu ska jag försöka skriva ner denna vecka i efterhand vilket kan vara lite si och så :). Men försöker. 

17 juni Måndag  Såklart vilodag för Rosse vad gäller ridning, men Helene Brunåker var här 08.00 och jobbade med Rosse och hans muskler efter helgen. Sååå skönt tyckte Rosse som nästan välte över Helen i sin iver att hon skulle träffa rätt. Det satt i hb lår och lite mycket i halsens mitt vilket är ovanligt. Annars jättefin. Jag tror halsen jobbat med balansen i resandet ToR Vansbro så det känns helt rimligt. Dazy fick oxå hjälp av Helenes händer och visade tydligt vad som var skönt :) Utöver massagen stod Rosse i boxen de hetaste timmarna och sen var han ute några timmar. Jag hann därför packa upp allt efter helgen. På fm anlände oxå vinterns spånpellets så nu är även det på plats.

18 juni Tisdag
Hämtade Veronica som lämnat sin bil på verkstad på morgonen. Vi red sen en härlig tur runt Mosstorp ihop och hästarna var jättefina båda två. Härligt !
Jag åkte till Strängnäs och köpte foder på ALLBODEN, och så stannade jag på Strängnäs Bilforum för att få seviceboken ifylld för senast. Boken låg hemma när bilen servades. Tog ett snack med Peter och Ulf ang bilbyte, och Peter hämtade blixtsnabbt en fin NY blå som jag fick ut och susa runt i en sväng. Sedan räknade Ulf ut ekonomin runt bytet och VIPS hade jag köpt min första helt nya bil :). Kul !
En Suzuki Swift Hybrid, Manuell bensin. Ska hämtas 2.7 piffad å klar :).


19 Juni Onsdag
Efter morgonfodring, utsläpp, stallet klarmockat och ätit frukostblev det 4 ryttare på Kråknäs med start 08.00 idag. Härligt på fina Kråknäs men det ösregnade nästan hela tiden. Vid 11 var jag på plats hemma igen och tittade på vädret och så kröp jag in i huset och fixade med söndagens kurs istället för att rida. Inte vanligt att jag smiter men idag hade jag verkligen ingen lust och när det regna mår Rosse bra och går och betar lungt i sin hage. Broms, myggor och knott gillar inte regn och det glädjer Rosse :). Kikade lite på teoriinnehållet till kursen, det är så kul med Bo Tibblins gamla filmer :). Dålig kvalitet på bild men såå bra beskrivet det som är så viktigt. Som sagt KUL !

20 Juni Torsdag 

21 Juni Fredag MIDSOMMARAFTON !
Rosse vilar och jag fixar till inför dagens umgänge med Marie och Claes.
22 Juni Lördag

23 Juni Söndag 


 

Dazy visar tydligt att det är skönt :)
Dazy visar tydligt att det är skönt :)
Tre pallar VIDA spånpellets levereras på plats. Smidigt och enkelt.
Tre pallar VIDA spånpellets levereras på plats. Smidigt och enkelt.
190618 Uteritt runt Mosstorp.
190618 Uteritt runt Mosstorp.
190618 Provkörde och köpte ! denna lilla blå pärla :). Min första helt NYA någonsin.
190618 Provkörde och köpte ! denna lilla blå pärla :). Min första helt NYA någonsin.

Midsommarafton 2019  avnjöt vi ihop med Marie och Claes :)

Midsommarafton SKA vi sitta ute och äta lunch, baksidan gick bra i stormen.
Midsommarafton SKA vi sitta ute och äta lunch, baksidan gick bra i stormen.
Marie och jag spöade Claes och Lars LÄTT 2ggr i kubb :)
Marie och jag spöade Claes och Lars LÄTT 2ggr i kubb :)
ZZZZZZingo tycker det är jobbigt att fira midsommar :)
ZZZZZZingo tycker det är jobbigt att fira midsommar :)
Ibland händer det :) plockade in lite blommor att njuta av.
Ibland händer det :) plockade in lite blommor att njuta av.
22 Juni Lördag
Rosse vilar enligt planen helt idag oxå. Jag dubbeljobbar så det passade bra. Han blir servad av Veronica som ser till att han kommer in från bromsen på dagen och sen går en promenad med honom på kvällen :) Tack för hjälpen hälsar vi :)
23 Juni Söndag
 

24 Juni Måndag 
Vilodag för Rosse vad gäller ridning men Veronica gick en kvällspromenad med honom eftersom han stod inne för broms på dagen och jag var borta 7-22. Tack !
Jag var på Strömsholm hela dagen 8-15 och deltog i ett av Agria bjudet seminarium med Christoph Hess, Bo Jenå och Jan-Ove Olsson där vi tittade på en del av de fem, sex och sjuåringar som är tänkta till unghäst VM i augusti. De red sina kvalprogram för Christoph, samt fick hjälp med detaljer som behövde finslipas. Dessutom två avsuttna träffar med bra undervisning av unga hästars behov idag. Dessutom bjöds på god lunch och fika :). Christoph gjorde ett fantastiskt fint jobb med alla och var så inspirerande för ryttarna och bra med hästarna. Tack Agria för det och för att jag fick bjuda med Camilla Toll och Sara Fredriksson på denna fina dag :). jobbade på Coop 15-22 och sen ZZZZZZZZZ.

Älskar denna plats :)
Älskar denna plats :)
De tre vise männen :)
De tre vise männen :)
Christoph engagerade sig i varje ekipage på ett härligt inspirerande sätt.
Christoph engagerade sig i varje ekipage på ett härligt inspirerande sätt.
Christoph Hess in action :)
Christoph Hess in action :)
Therese Tällberg och Braveheart (SWB) var en särdeles fin caramell !
Therese Tällberg och Braveheart (SWB) var en särdeles fin caramell !

25 Juni Tisdag
Idag red jag ett riktigt bra jobb inspirerat av gårdagens utbildning :) Rosse kändes jättefin ( red med ett spö i handen ) och det läsgörande nogranna jobbet blev verkligen bra :) Sååå kul ! 
26 Juni Onsdag
Efter morgonfodring, utsläpp, stallet klarmockat och ätit frukostblev det 4 ryttare på Kråknäs med start 08.00 idag. Härligt på fina Kråknäs men det ösregnade nästan hela tiden. Vid 11 var jag på plats hemma igen och tittade på vädret och så kröp jag in i huset och fixade med söndagens kurs istället för att rida. Inte vanligt att jag smiter men idag hade jag verkligen ingen lust och när det regna mår Rosse bra och går och betar lungt i sin hage. Broms, myggor och knott gillar inte regn och det glädjer Rosse :). Kikade lite på teoriinnehållet till kursen, det är så kul med Bo Tibblins gamla filmer :). Dålig kvalitet på bild men såå bra beskrivet det som är så viktigt. Som sagt KUL !

27 Juni Torsdag
Idag var det nära att det gick åt helvete igen !  Det blåste och var svalt så jag såg fram mot ridpasset som nu åter ska riktas mot start nästa helg. Rosse var spänd i stallet och jag kände att det inte var ett bra läge idag. Fortsatte rutinerna och klädde på för ridning. Gick till ridbanan och konstaterade att jag var helt ensam på gården. Hmmm ingen bra känsla. Beslöt att gå ett tag på banan innan uppsittning och det gjorde jag. Rosse gick bra med sänkt hals så jag tog mod till mig att jobba med pallen, stigbyglarna, klappa honom på hela kroppen på båda sidorna mm. Gick runt pallen emellanåt. Tog beslutet att sitta upp. Foten i stigbygeln utan reaktion så jag stod där ett tag. Sen tog jag högerbenet och precis när jag är mitt över honom känner jag signalen och tänker helvete. Men han låter mig glida ner i sadeln och jag hittar stigbygeln utan att röra honom. Halsen är hög och bred och jag känner mig så utlämnad. Jag andas djupt, klappar lugnt och han låter mig långsamt komma av innan han tar ett språng till höger. Så djävla nära ! Jag skakar som ett asplöv men är oxå glad för att han inte exploderade utan lät mig både komma upp och av. Blodsmak i munnen av skräck, den knyter ihop min mage till en knut men jag är oxå lättad. Märklig känsla. Hämtar longerlinan och så får han jobba på lina med sadel och allt. Ser jättefin ut i båda varven. Jag satt inte upp ens efter han jobbat, ensam vågade jag faktiskt inte även om han nog hade släppt upp mig.
Så kan det gå, det trodde jag inte jag skulle behöva uppleva igen. Men, men.
Resten av dagen var han ute i hagen och jag fixar bilen med dammsugning och tvättning innan kvällens träningar.


28 Juni Fredag 
Härligt sval luft idag, och vid 8.30 hade jag packat in Rosse och mig i bussen och så åkte vi till CT och tränade. Jag hjälpte först henne med Kadanz och sen hjälpte hon mig. Skönt att ha henne nära när jag satt upp, men idag var allt som vanligt igen och inte en tillstymmelse till spänning när benet kom över honom. Märkligt men sååå skönt. Vi konstaterade att jag nog ska låta bli att kliva upp om han känns lite annorlunda även om han inte känns spänd. Är nog klokt. Nåja. dagens jobb var att han skulle ihop i kroppen och fortsätta mata på själv. Jag red med spö nästan hela passet och då kan jag trava i nedsittning utan att bli andfådd alls. Jag petar på honom vid skänkeln om han inte bjuder eller svara men när jag håller i spöet är han så uppmärksam på skänkeln att jag knappt behöver be honom 2 ggr. Såå jäteroligt att rida denna fina häst när han går såhär :). Nu kommer han få jobba med spö i min hand jämt en månad, aå att det blir i den växeln han tränar sig att gå. Ska bli roligt att hoppas det hjälper :).
På det hoppet blir han kvar hos mig ett tag till :) Såå glad när jag ledde av och så åkte vi hem och duschade bort löddret. Han fick vara inne en timme och äta, dricka, torka innan han gick ut i hagen när jag åkte till jobbet. Ikväll åker Lars och Rasmus bort över helgen. Ensamt.