Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
JULI 2019 
190702 Tack för 3 fina år CBM. Hejdå.
190702 Tack för 3 fina år CBM. Hejdå.

 DTW 164  Välkommen !

 Suzuki Swift ElHybrid

Värmebölja och över 25 grader inleder denna månad. Phu !

1.7  Måndag
CT hit vid 9.00 och vi började med henne och Kadanz. Fin 4-åring med supertemprament ! Roligt att följa dem och tror det kan bli riktigt roligt för dem framöver :). Jag klär på Rosse medans de skrittar av och så jobbar vi vidare mot min plan att skapa en Rosse som går för lätta hjälper :). Fin som tusan stundtals. :)
2.7  Tisdag
Jag och Rosse åkte på morgonen till CT och red igenom Int 1 och det blir så enkelt ?? med ett spö i handen. Duktiga oss då. 
Roligt att kunna rida som jag VILL rida, med beröm och uppmuntran.

3.7  Onsdag
Idag kom CT till mig igen och bägge hästarna är så roliga just nu. Rosse kändes jättefin och lätt i kroppen idag :) Kul ! Red igenom Int 1 utan spö och han fortsatte vara uppmärksam på mina snabba små hjälper :) Jippiee ! Det kanske går trots allt :). Håller tummen. Hårt.
4.7  Torsdag
Idag blåser det  rejält, och vilodagen jag planerat in omvandlas till tömkörning i sommarhagen och stecha överlinjen. Bara 20 min men galopp genom kroppen i låg rund form. Kändes som om Rosse tyckte det var skönt. Jag hann putsa och fixa innan kvällens träningar på Salvartorp. Kvällen blev speciell och känslosam då Carolina och David red igenom GP för första gången. Och som dom gjorde det. Lugnt, stadigt och fint samarbete där Carolina supportade honom genom alla svårigheterna på ett tryggt och mjukt sätt.
Hatten av. Tänk att dom gör det nu. Häftigt ! 
GP FÖR F-N CAROLINA !! GP !! WOW !!

190703 Morgonträning med CT här :)
190703 Morgonträning med CT här :)
190703 Kvällspromenad :)
190703 Kvällspromenad :)
190704 Ett historiskt datum för dessa 2 :) GP på träning !
190704 Ett historiskt datum för dessa 2 :) GP på träning !

5.7 Fredag
Idag ska vi tävla i Mariefred. Det blåser hårt, är 15 grader och det kommer slagregn med jämna mellanrum. ALLTID denna helg.
Jag älskar det !! På riktigt !! Rosse är så värmeseg men i detta väder vaknar han till. Jag har en svag förhoppning om att få rida på lätta hjälper idag. Tänk om det går :). Vi är på plats i tid och de svarta molnen hopar sig. Rosse får lite regn på sig precis när jag tänkt sitta upp så vi avvaktade tills den spänningen släppt. Klokt beslut att dessutom ta skydd bakom ridhuset för vinden. Han lät mig komma upp lugnt å fint vilket var en lättnad för mig. Skönt med Lars som leder och håller.
Lars filmade ritten men jag kommer inte att titta på den förän helgen är över. Vill ha känslan kvar i kroppen :)
Framridningen var dagens behållning :) Jisses va fin och följsam för små signaler han var. Jag bara klappade och log. Det konstiga är att när han går såhär flåsar jag inget och kan trava i evigheter känns det som :) Märkligt. Å han känns inte som en jättehäst heller, vilket han ju faktiskt är. Bred och djup.
Nåja. In på banan och släpper spöet vid dörren. Vi saknar det inte genom ritten förän till sista travökningen, det var ingen hemma då men det gjorde mig inget. Det spelade heller ingen roll att jag hade MASSOR av ryttarmisstag, och att det nog var min slarvigaste ritt på Rosse någonsin. Och det spelade heller ingen roll att vi kom SIST i klassen, det spelade ingen roll att han mosade min rygg redan i första travupptagningen så jag styrde fel pga de stjärnor och planeter som vimsade framför ögonen av smärta. Det spelade ingen roll för nu VET jag att det kommer att gå. Det kommer att gå. Jag kommer kunna få rida för lätta hjälper. Det gick idag. Då går det fler gånger :). Det är DET som betyder något och det som gör att jag orkar jobba vidare med detta svåra. Det kommer att gå :). Jippiee !
Vi köpte med oss mat från Mariefreds Pizzeria hem, och sen slöade vi emellan hundpromenader och nattfodring. Jag tar ny sats och putsar imorgonbitti.

ZZZZZZZZZZZZZZZZ 

6.7 Lördag
Vi åker från stallet 12.15 är planen. Så jag kliver ur sängen 08.00 och gillar min sovmorgon för att det inte är jag som morgonfodrar. :) Hinner fixa allt och vi är iväg till 12.20 så planen håller soo far. Det är soligt och rätt varmt idag så Rosse är klart sloware men ändå med mig på ett härligt sätt. Jag har ett jättefint schabrak ( tack Johanna E  ) men insåg att det glider lite så jag får sadla om. Nåja, framridningen bara 15 min efter att ha skrittat fram lika länge både utan och med ryttare. Joggar, rundar, tvärar, gasar, byter, vänder och han e med mig lika fint idag :). Jag laddar upp oss och går in. Idag får jag rida utan att han blir klämmig. Jag rider lite för fort i traven, han blir lite låg fram då och då får jag ett galoppanslag i andra ökningen eftersom jag rider ur balans. I skritten kommer det sirap och jag tror det är kört men jobbar på så att sporrarna klirrar mot stigbyglarna :).
Ingen fin syn men jag gör vad jag kan. Startar galopp och han är tillbaka med mig :) Jippie !! Får till piruetterna skapligt små och ändå med suget framåt kvar. Får till båda serierna utan räknefel och ökar fint i slutet. Jag är i tron att jag borde få c:a 64% trots missen och sirapen och det stämmer med en av de tre domarna men inte av de andra två. Summan blir 62,5% vilket gör mig besviken såklart. Nåja, släpper det och glädjs mot att vi verkar ha nått någon sorts framgång med att vi lagt om ridningen sen Vansbro. Duktiga fina goa härliga Rosse :). Pysslar om honom i lugn och ro hemma, och packar allt så det är klart till imorgon. Vi startar har jag bestämt :). Nu tillbaka till Ekelund för Ryttarmiddag vilket brukar vara jättetrevligt. OCH det var det :) ! 


7.7 Söndag
Jag började dagen med morgonfodring 06.00 och så ut med hästarna och fixa klart stallet. Sen snabb frukost hemma och så iväg till Mariefred för att coacha Elin som skulle starta på morgonen. Roligt att hon fick en fin debut i MSVB5 som hade räckt en bit i resultatet utan missar. Men klokt och fint ridet :). Tyvärr kunde jag inte stanna och hjälpa Carolina som startade klassen efter utan jag var tvungen att susa hemmåt för att hämta Rosse och Lars.
Idag var det lite varmare och både Rosse och jag var lite slöa när det var dax. Men väl i sadeln och började rida fram så var han med mig och så lydig och lyhörd. Härliga häst !
In på banan och hade motorn med mig :). Under ritten hann jag med att LE för det var så roligt att få rida mjukt :). Rosse var lite soft, och blev stundtals lite låg, men han blev alldrig klämmig och stum så jag lät det vara och gav honom en så behaglig runda jag bara förmådde. Idag spelade resultatet ingen roll, jag var bara så glad i att vi lyckats vända åt rätt håll igen :) och att jag nu tror på oss ett tag till :). JIPPIEE!
Domarna okeyade min ritt idag, och jag var nästan tillbaka på de procenten vi hade i  kalla vårstarterna. Första utanför placering känns rätt. Jag har tittat på filmerna från ritterna och det inte ser så mycket ut för världen, men inga skämsritter heller. Sååå glad att vi är påväg uppåt igen trots sommarvärme :). Bara kämpa vidare ett tag till :).
Tack alla goa vänner som supportat i helgen, ni är guld värda :)

Måndag 8.7 
Vilodag såklart för Rosse, och jag sitter med papper på morgonen.
Vid lunch fixar jag stallet och Veronica är där så vi flyttar Yra och Rosse till sommarhagen för att de ska beta någon timme. 
Trodde vi. Rosse exploderar när jag släpper honom, och sen bockar och galopperar och bockar och hoppar han  så det var helt galet.
Trött efter att ha tävlat ? Nä inte ett dugg :). Vi var tvungna att bryta och leda tillbaka dem, och Rosse har slagit upp ett rejält balltramp på hf och blöder en del. Lägger bandage och ut i sin vanliga hage. Suck.
Knasiga häst. Men kul att han ville rodea efter en helg :)

foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
190707 Påväg åt rätt håll i listan igen :)
190707 Påväg åt rätt håll i listan igen :)

Tisdag 9.7 
Tog in Rosse vid 8.30 och fixade såret som ser fint ut. Vi myste med rykt och gos en lång stund. Mysigt. 
Vid 9.30 kom Kiropraktor Lars Liljeholm och gick igenom Rosse samt tittade på hans balltramp. När han tittat igenom honom sa han med glad min " av 10 får han 8 idag :) Bara v armbåge som är lite låst. Inget oroande men han har tagit i med den bogen." Jag flinade och tänkte på popcornracet igår. Bra att Lars kom just idag helt klart. Sen pratade vi om hans framhovar och diskuterade hur han skall skos på vänster nu när höger är bra. Lars pekade på överrullningen och sa att den var bra men lite mycket på vfram utsida. Ska prata med Fredrik om det. Annars jättefin överallt :).
Balltrampet var oxå inget att oroa sig över bara det blir rengjort dagligen. Såklart :). Rosse fick gå ut i sin tråkiga hage igen. Imorgon skall han jobbas igång igen :) KUL !
Jag fortsatte mitt bokförande och blev klar med Juni samt kunde sända iväg momsen :).

190708 Omplåstrat balltramp.
190708 Omplåstrat balltramp.

Onsdag 10.7
Tömkörde i sommarhagen och på vägen, såg fin ut och jobbade på bra trots broms. Jag åkte till Camilla och hjälpte henne med bägge hästarna utan Rosse idag, kul jobb :).
Torsdag 11.7
Idag åkte Rosse med till Camilla och jobbade i det varma ridhuset så det löddrade om honom.  Härligt att han är så på GO i kroppen trots värmen. Jobbade med elasticitet både i sidorna och i samlingen. Duktig och så fin stundtals. Roligt. Badade och fick sen vara inne till em pga bromsarna. Ut en halvtimme på em innan intag.
Fredag 12.7
Först en morgonträning, sedan Tömkörde jag Rosse en kortis innan jag började tidigt på Coop idag. Rosse inne för broms på dagen men ute på em igen några timmar eftersom det regnade :).
Lars röjde ALLA staket och det blev sååå fint ! Vilken lättnad och tack snälla du för det har hängt på mina axlar att hinna. 

Lördag 13.7
Rosse och jag ut på tur ensamma på morgonen. Vi red förbi Carina, längst med åsen där vi galopperade och tränade byten, klättrade upp över åsen och ner på andra sidan, travade sidvärts på vägen till Rasmus, skrittade runt dammen och galopperade sen olika tempon i sommarhagen. När jag kom längst kanten mot vägen hörde jag ett bekant ljud och mycket riktigt hade jag ett svart moln av BIN 20m framför oss. Det är verkligen som i Kalle Ankas tecknade bisvärmar. Helt svart moln i luften runt den platsen hon satt sig på. Som tur är bryr de sig inte om oss om vi bara inte rider in i svärmen. Ljudet är jättehögt dovt brummande. Mäktigt.
Det var en härlig ridtur på en härlig häst :). Han fick sen vara inne över dagen och likaså alla andra hästarna. Jag åkte till Enköpingsnäs och lämnade min sadel till Jacquline Larsson med familj som var där och tävlade hoppnig. De ska hjälpa mig köra Prestigesadeln till Gävle så Christina och Gunilla Elson     ( som äger Gambler ) på Ryttarstugan förhoppningsvis kan sälja den åt mig :)Veronica och Carina tog sen hand om att hästarna kom ut en stund på kvällen för Lars och jag var på GOMIDDAG hos Nina och Johan i Mariefred där det är så trevligt att vi inte kom hem förrän efter ett på natten :). Mumsigt å härligt att ses igen, det var länge sen sist. 

Söndag 14.7
Fodrade 6 eftersom jag var lite trött i mössan i morse :).
Sen fixade jag klart stallet, hundarna och åt frukost innan jag tillbringade en timme med pappersjobb. Idag ska vi alla tre till Mamma och Kenneth över dagen så jag ska röra på Rosse en lång promenad innan han får vara inne den varmaste delen av dagen.  Vi gick emmastigen med flugtäcket på och det var faktiskt helt okey :) inte mycket mygg alls. På grusvägen joggade vi lite och han låter bra. Tränar korta steg både i skritt och trav vilket är helt onödigt tycker Rosse. Jag spanade in lite blommor i vägkanten som jag åkte och plockade till mamma innan vi stack iväg vid 10. Vi hade en underbar dag på Vindö, och tog även en kortsväng till Stavsnäs och spanade på vårt gamla hus som vi hade som landställe 1971-1975. Härligt att få vara tillsammans en heldag Rasmus Jag och Lars. Mera sånt :).

190713 Kungsljus är en ny bekantskap.
190713 Kungsljus är en ny bekantskap.
190713 Jacqueline - min sadelhjälp :)
190713 Jacqueline - min sadelhjälp :)
190714 Grabbarna roar sig :)
190714 Grabbarna roar sig :)
190714 Golunch hos mamma och Kenneth på Vindö.
190714 Golunch hos mamma och Kenneth på Vindö.
190714 Ovädret missar oss :)
190714 Ovädret missar oss :)
Gofika :) smarrig jättegod jordgubbstårta
Gofika :) smarrig jättegod jordgubbstårta
Solstekare :)
Solstekare :)
och en sväng till Stavsnäs för att titta på "Vårat Land" och ta en nostalgipromenad.
och en sväng till Stavsnäs för att titta på "Vårat Land" och ta en nostalgipromenad.
190714 En match med anacondaspelet  är ett måste :)
190714 En match med anacondaspelet är ett måste :)
Vissa simmar och andra inte :).
Vissa simmar och andra inte :).

Måndag 15.7
Idag var det skodax kl 08.00 och de dagarna vilar alltid Rosse. Idag var det dessutom ett rejält åskväder som svepte över Länna Bruk vid lunch så det blev vila i stallet ett tag. Sen ut i regnet och det är nog skönt för inga broms att jaga bort då. Prestigesadeln är nu på försäljning hos Ryttarstugan i Gävle :).
Måste oxå nämna att ridbanan är vattenfri trots rikligt med regn :)

Tisdag 16.7
Idag vart det uteritt med Veronica och Yra. Vi red över Mörtsjötorp och sen genom skogen och vagnvägen vilket inbjuder till långa lugna galopper så vi var glada och nöjda när vi kom hem :). Från Rosses rygg ser man alla kantareller bra så efter ridturen susade jag iväg och plockade ihop en kvällsmacka var till Lars och mig :). MUMS.

Onsdag 17.7
Red ett galopparbete på banan idag, och stundtals njöt jag av min fina häst :). Fick till en rund och mjuk galopp med både bärighet och tryck men inte upp i fart. Stryrketräning m a o. Red ut runt åsen efteråt och travade sidvärts på grusvägen. Provade några ett-ett och även lite tramp. Kändes lite slow i det jobbet men annars fin. Håller på och laddar upp trycket och lydnaden inför Falun den 27e så nu ska vi trimma några dagar igen :).

Torsdag 18.7 
CT hit på morgonen med båda hästarna så jag red efter. Jobbar på linjerna men med focus på rund och kvick. Svårt men kul och det känns som om vi är påväg mot bättre igen :). 

Fredag 19.7 
CT hit igen med bägge, det är så kul att jobba ihop och nu går vi båda mot start igen :).
Rosse jobbade byten, svårt att få dem raka just nu. svajar lite i både dem och skolorna.


Lördag 20.7
Intensiv dubbeljobbarhelg och dessutom skjuter Lars SM i lerduvor :). Håll tummen hårt för honom ! Han sköt 74 träff av 100 och var inte helt nöjd med det. Nervös och ovan vid att vara det och då blir det lite svårt. Dessutom var en station i motljus för några skyttar varav en av dem var Lars. Fortsättning följer imorgon.  Minns inte vad Rosse gjorde på fm. 

Söndag 21.7
Migränmorgon och fick ställa in lektionerna och istället ligg i sängen på fm. Lars sköt dag 2 på SM och hämtade upp sig med 81 duvor idag. Blev 33:a av 194 skyttar så helt OK debut :).
Rosse vilade idag pga min migrän. Vid linch var jag på fötter igen och kunde hjälpa Maria med Vildfot som behövde träna dressyrkörning inför tävling. Superkul !
Sen kom Malin och Dazy som tränar barbacka pga sadelproblem, men det går att rida FEI ponnyprogram ändå så att inte träningen inför NORDISKA MÄSTERSKAPEN stannar av.
Malin och Dazy representerar Sverige i Dressyr :) !!!  Ascoolt !! 

190715 Skodax för Rosse och Lena.
190715 Skodax för Rosse och Lena.
190715 Oväder på gång :(. Huga.
190715 Oväder på gång :(. Huga.
190716 Morgonträning 07.00 hos Carolina Mörk. Vill man så hittar vi tider ! :)
190716 Morgonträning 07.00 hos Carolina Mörk. Vill man så hittar vi tider ! :)
190717 skogens guld :)
190717 skogens guld :)
190718 Camilla och Daniella finslipar inför debut i MSV B på Heda :). Ser bra ut :)
190718 Camilla och Daniella finslipar inför debut i MSV B på Heda :). Ser bra ut :)
190718 Värmeträning :) 30 gradet och steksol. Pust.
190718 Värmeträning :) 30 gradet och steksol. Pust.
190719 Dag två i värmeträningen. Dubbelpust!
190719 Dag två i värmeträningen. Dubbelpust!
190721 Mitt minsta ekipage :) Maria Carlsson och Vildfot.  Så gullig !
190721 Mitt minsta ekipage :) Maria Carlsson och Vildfot. Så gullig !
190722 mamma hittat sina första för i år !
190722 mamma hittat sina första för i år !
190721 Fin form och samling
190721 Fin form och samling
190722 såhär många vart det idag :)
190722 såhär många vart det idag :)
190721 Malin och Dazy barbacka :)
190721 Malin och Dazy barbacka :)

Måndag 22.7
Mammadag :) Rosse fick jobba på töm över bommar och litet hinder på morgonen :) Såg jättefin ut ! Sen kom Mamma och vi var i svampskogen inna jag åkte och jobbade 14.30. Det är så härligt att gå och snacka i svampskogen, och en fin kantarellskörd lyckades vi med oxå :)
Tisdag 23.7
Idag fick Camilla rida Rosse efter att hon ridit sina två här hos mig. Jag var helt omtöcknad av den migränen jag medicinerat mot på morgonen. Jobbet var skolor och piruetter i galopp samt skolor i trav. Jisses va fin han är stundtals :)
Onsdag 24.7
Migränen håller sitt grepp och återigen medicinerar jag på morgonen. Rosse får gå på töm över bommar ock litet hinder, han har verkligen blivit mer ihop och stark sedan jag sisst gjorde detta. Ikväll jobbar jag till 21.15 men sen har jag semester till 5.8 vilket känns sååå skönt :).
Camilla och Dianella åker till Heda idag och provar att starta igen. De red MSV B:2 och MSV B:4 och som de gjorde det! Precis utanför placering i B:2 på 65,405% och VINST i MSV B:4 debuten på 67,750 %. Jippie vilken bekräftelse på vårt jobb :) Superglad ! 

Något mer som håller sitt grepp över oss sedan en tid är VÄRMEN som är nästan olidlig på dagarna. Över 30 grader har det varit rätt länge nu och jag förstår de länder som har siesta då det är som hetast. Jag har badat konstant känns det som, och det är så lyxigt att ha en egen badstrand så jag kan kyla av mig efter ridningen. Även hundarna badar mitt på dagen för att kyla ner sig.
Vi tar in hästarna 10-16 på dagarna, de vilar bättre från värmen och bromsarna i vårt svala isolerade stall. Vissa kvällar är de sen ute till efter 20, det beror på när myggen kommer. 

190724 Hejdå COOP på ett tag :)
190724 Hejdå COOP på ett tag :)
SEMESTER :) !!
SEMESTER :) !!
190725 Efter träning hittade vi ett paraply :). Kul lek tyckte Rosse :)
190725 Efter träning hittade vi ett paraply :). Kul lek tyckte Rosse :)
190725 Sjöodjuret Lena med groom :)
190725 Sjöodjuret Lena med groom :)
190725 Sveriges vackraste ridbana !
190725 Sveriges vackraste ridbana !

Torsdag 25.7 + 31 idag oxå :)
Idag red jag igen :) ingen migrän och jag var pigg å full med energi :) såå skönt att vara mig själv igen :). Jag åkte till Salvartorps svala ridhus på morgonen för att i lugn och ro jobba med linjerna i Intermediaire 1 . Jag fick till ett jättebra jobb och mitt i kom Lars in och tittade. Bra med hans ögon. Efter jag ridit klart övade vi paraplyer Rosse och jag :), bra att han inte får spader av dem. Vi hängde sen på badstranden hela dagen, och även Lena fick komma och bada vilket hon frustande uppskattade. Hon traskade ut och simmade runt Lars två gånger. Såg härligt ut !
Camilla och Dianella åkte även idag till Heda för att starta två klasser. De VANN MSV B:2 på 70,270 % och VANN MSV B:5 på 67,553 % !!!
Så galet jäkla superbra :) !! JIPPIEE !!


Fredag 26.7
Idag kom Camilla hit med Kadanz, och efter att vi jobbat honom red jag Rosse som om jag skulle starta imorgon fast vi visste att jag avbokat tidigare idag. Bra att hålla planen, känns oxå bra att inte åka. Rosse gick riktigt bra i värmen, det har oxå varit en plan i år, att rida honom sist av de tre så att han får det varmaste passet. Han blir slow i värme så jag måste öva hur jag ska rida honom då. Det går bättre å bättre tycker jag. Vi vänjer oss nog båda två. Efter ridningen får han alltid duscha, stå inne och äta maschgröt med elektrolyter och salt. Verkar passa honom bra.

Vid 15.30 åkte vi till Marie och Claes i Södertälje för att hänga med dem vid deras pool och käka härligt god skaldjursmiddag med västerbottenpaj !
Såå gott och härligt :). De hade en gummisnodd i poolen så jag låg och simmade tills jag vart helt varm !. Jag som aldrig simmar tyckte det var superkul :). Vi borde ha en pool !!  


Lördag 27.7  +32 idag
och jag är så glad att jag avstod resan till Falun för Rosse och mig. Idag får han en tur i skogen med Yra och Veronica istället :). Efter det var det badstranden igen hela dagen :) inget annat man orkar med :)  

På kvällen var det FEST !!
Rene Groeninger fyller 50 år och firar med stor gårdsfest på gångavstånd från oss. Det började vid 16 och vi kom hem vid 1 dagen efter :) Rene´och Veronica hade prickat rätt i mycket, superväder med vindstilla + 28, proffsgrillare på plats med underbart god mat :) vi åt nästan så vi sprack :). Trevliga gäster från alla världens hörn, härliga tal och uppträdanden.
En riktigt bra fest helt klart !  Tack Rene ´och Veronica :)

.
.
190726 Det går ingen nöd på oss :)
190726 Det går ingen nöd på oss :)
Rene´( sitter ) fyller 50 år!
Rene´( sitter ) fyller 50 år!
Massor av härligt god mat :)
Massor av härligt god mat :)
Härligt med skugga i tältet :)
Härligt med skugga i tältet :)
Mörkerdans i gruset gick finfint :)
Mörkerdans i gruset gick finfint :)
Nån Holländsk tradition, härlig gubbe å spex som bara holländarna fattade :)
Nån Holländsk tradition, härlig gubbe å spex som bara holländarna fattade :)
Rene´blev buren :), var han trött ?
Rene´blev buren :), var han trött ?

Söndag 28.7 
Idag är det åter +30 och det är knepigt varmt. På morgonen kl 7.00 kom Carolina och tränade, sen 8.00 kom Malin för att rida program vilket ju domare Carolina är bra på så jag övertalade henne att hjälpa Malin viket hon gjorde så gärna :).
Jisses va bra Dazy går just nu, de är härliga att jobba med.
Vi beslöt att vi även träffas 8.00 i ridhuset imorgon och åter trimma igenom programmen. Tack Carolina, bättre uppladdning inför NM kunde vi inte få :).
Rosse vilar planerat idag :)
Efter några timmar vid badet och vi ätit lunch var jag rastlös vilket Lars märkte så han kom med förslaget att vi skulle gå till stallet och titta på staketjobbet som jag har hängt över mig ett halvår nu. Sagt och gjort. Vi tog med oss 10 nya staketstolpar, skruvdragare, hylsor till isolatorerna, skruv och lite andra bra saker och såklart gjorde vi hela hagen ! i 30 graders värme !
vem av oss som e knäppast vet jag inte men denna gång var det ju tur eftersom det blev så jättebra :). Nu kan bävern Rosseau inte äta av stolparna i vinter. HA.  

190728 FÖRE
190728 FÖRE
190728 medans ...
190728 medans ...
190728  KLART !!!
190728 KLART !!!

 Måndag 29.7
+28 idag igen, och jag tog med mig Rosse till ridhuset så vi värmde och kollade när Malin red programmen för Carolina samtidigt :). Det såg jättebra ut och Malin verkligen arbetsrider i programmen nu och det är ju det som ska till om hon ska få sina fina %. Nu kan vi inte ha gjort en bättre uppladdning denna månad, och hoppas Malin får skörda :).
Håller tummen stenhårt :). 
Efter Malin passade jag på att ta Carolinas hjälp när jag jobbade igenom Int 1. Ska fortsätta ha henne då och då som öga på programridningen, hon är stenhård :) och jag behöver fixas till vilket CT jobbar med stenhårt oxå. " Ingen tantridning"  är vårt arbetsmotto :) Ha Ha.

Å Camilla spöade ju alla unga i Heda så vi jobbar ju rätt :). Jag fick lite läxa ang fart ! Konstigt, jag rider ju aldrig för fort :). eller ALLTID ska det nog stå. Hur svårt kan det va ?
När Rosse å jag jobbat klart lät jag Carolina sitta upp och rida Rosse en stund. Hon rider ju bäst av oss alla tre och det kan var bra att höra hennes uppfattning. Han var jättefin med henne, blev kanske aningen hög i formen i traven och där behövde även hon ett spö i handen för att få rätt dragläge i ryggen. Slutor är Carolina expert på så hon red dem i trav och sa att han inte riktigt orkar i den till höger. Annars lydig och fin i handen :). Bra betyg helt klart. Nu är vi tre som ridit honom. Bra komplement. 
Å kul att se min fina häst !

Eftersom det är lika stekhett idag beslöt Lars och jag oss för en dag på Magsjön. Det är ett måste varje sommar och det gäller att ta vara på värmedagarna. Sagt och gjort, packa fikakorg med mackor, frukt och kaffe och sen iväg. Vilken härlig dag vi fick !

190729 Båtkapten Lars :)
190729 Båtkapten Lars :)
190729 Vacker kväll :) igen :)
190729 Vacker kväll :) igen :)
Fantastiskt vatten i magsjön och favoritplatsen "persvret"
Fantastiskt vatten i magsjön och favoritplatsen "persvret"
Det är en sanddyna som gör det långgrunt, här spelade vi Volleyboll för länge sen hela gänget. Härlig enskild badplats
Det är en sanddyna som gör det långgrunt, här spelade vi Volleyboll för länge sen hela gänget. Härlig enskild badplats
Sen vidare till "suggan" som är en stor sten med fint klippbad även för mig. Där fikar vi alltid å solar.
Sen vidare till "suggan" som är en stor sten med fint klippbad även för mig. Där fikar vi alltid å solar.

Tisdag 30.7
Idag åkte Rosse och jag till CT så vi kunde träna alla tre och undvika regnet. Det öste ner inatt och på morgonen men var sen jättefint och svalt hela dagen. Jag gillar att det går att ta på sig en tröja igen :).
Rosse jobbade på fint och delar ut Int 1 filade vi på. Nästa start är 9,10,11 Aug och alla tre dagarna rider jag Int 1. Ska bli kul att se om jag kan förbättra oss. 
Sen var det träningar i Eskilstuna som vi valt att starta redan kl 13.00 eftersom de flesta är lediga.
6 ekipage blev det trots semestrar mm. Kul !
Påväg hem köpte jag Chop-Chop och glufsade i mig. Lars och Rasmus var på skjutbanan och tränade så jag vile inte laga mat. När de kom hem gick vi en kvällspromenad med hundarna över åsen till starrkärr och sen var den dagen slut. 


Onsdag 31.7
Idag är det en mulen dag och jag börjar såklart med en tung migränmorgon. Rosse får vara idag, jag har ingen ork. Det är oxå skönt att han kan vara ute hela dagen eftersom vädret är svalare och bromssäsongen verkar vara över :). Jag kvicknar till vid 10 och fixar stallet. Sen åker Lars, Rasmus och jag till Västerås och shoppar loss i Erikslund. Vi hittar alla det vi kom dit för och det enda extra jag shoppar är lite nötter ! Ovanligt men när jag hittar det jag ska ha blir jag ju nöjd å tröstshoppar inte. Inhandlat blev förutom nötterna ett par jeans, två par skor, två BH:ar, två magneter, kopieringspapper, eltejp, tumstock och en säck krosshavre :). Vi käkade även en rejäl lunch på plats, så behövs ingen middag på kvällen :). 

Rasmus har vid flera tillfällen modellat för olika projekt i Jakt tidningar, och nu var det dax igen :). Fin bild i Svensk Jakt.
Rasmus har vid flera tillfällen modellat för olika projekt i Jakt tidningar, och nu var det dax igen :). Fin bild i Svensk Jakt.
En härlig bild dök upp i flödet :). Tokiga vi !
En härlig bild dök upp i flödet :). Tokiga vi !
190730 Idag börjar deras resa till Danmark. De mellanlandar och övernattar i småland och är framme onsdag. Spännande.
190730 Idag börjar deras resa till Danmark. De mellanlandar och övernattar i småland och är framme onsdag. Spännande.

Under den extremt heta Juli månad har CT och jag tränat för varandra hela 10 ggr och jag har ridit program för Carolina 1 ggr. Rätt bra va ?.