JANUARI 2019 

Tisdag 1.1 + 6 grader, lite vind och sol :)
Vid 02 var vi hemma från nyårsfirandet i Södertälje hos Marie och Claes ( mums ). Hästarna var lugna och jag gav dem varsitt kg hö och mer vatten så de skulle klara sig lite längre imorgonbitti :). Sen stängde vi av radion och släckte.
Skönt med ännu ett Nyår utan en enda smällare trots att Rasmus hade fest för 17 personer i Jaktstugan bredvid stallet 
( tack Elin för nattfodringen 22.00 ) och Acke och Lotta hade huset fullt med gäster de oxå.
Det kallar jag att respektera de djur som lever med oss. TACK alla inblandade från dem. 
Nästa år kanske din (a) hästar ska komma hit och övernatta för att få lugn ? Vi har oftast 3 boxar tomma vintertid, även 4 kan vi ordna i akuta fall.
Sprid gärna det till vänner ni har som bor "fel" just dessa nätter.
Jag sov sen till 7:30 så hästarna var ute och fick frukost 8:00. Därefter gjorde jag klart stallet och gick med hundarna innan jag fick frukost och sen krypa ner i soffan å sova TV en stund :). Vid 11.30 satt jag dock upp på Rosse på vår ridbana, det är en sån LYX att ha en så torr, tinad å perfekt bana 1 januari då allt runtikring bara är hård is.
Jag började med att i skritt spåra fyrkant, diagonaler, meddellinjen, från X 8m volt åt både höger å vänster. Sen var planen att jobba med olika tempon och övergångar på dessa linjer. Jättebra för voltträningen med stora Rosse som gärna hamnar på framhjulen i just dem.
Idag red jag utan sporrar och eftersom han är irriterande långsam för skänkeln även med sporrar så jobbade jag med de reaktionerna oxå.
Ibland undrar jag om jag kommer få skörda ? För jobba med de svaga punkterna det har jag då sannerligen gjort bra. 
Det jag vill känna är att han tex i en upptagning håller sig framför skänkeln lite mer själv. Han är verkligen som en SILJA LINE att  rida i dessa snabba övergångarna. Nåja, han e duktig och skummar på bettet så det löddrar på benen. Jag gjorde lite byten och åt höger har jag svårt just nu, det går i vågor men är hans svåra byte. Duktig och fick massor av beröm när han bjöd genom hela högersidan. 

När vi var klara hämtade Lars 4-hjulingen och sladdade banan platt igen direkt. LYX ! Zingo åker gärna med husse runt runt å det ser rätt härligt ut eller hur :). Jag ledde rosse på gräset runt banan där det fanns fäste att skritta av. Som sagt allt är ju bara is.
En tanke som slog mig var att Rosse faktiskt går i ren 4 takt men med ministeg för att inte halka, å just de små rena stegen har han svårt med under ryttare så halkan hjälper honom i den träningen helt klart :) Alltid något :) 
På em börjar mitt tränarår med det härliga gänget i Eskilstuna :) Kul att de är så på. 

 

Välkommen 2019 !! Nu kör vi :) !!
Välkommen 2019 !! Nu kör vi :) !!
190101 + 6 och tinad bana :)
190101 + 6 och tinad bana :)
190101 Red i spårade linjer idag.
190101 Red i spårade linjer idag.
190101 Banskötarna Lars och Zingo.
190101 Banskötarna Lars och Zingo.
190101 första bilden i år, framhjulsdriven på bild oxå :)
190101 första bilden i år, framhjulsdriven på bild oxå :)

Onsdag  2.1   +2 grader
Hästarna fick vara inne och äta frukost på morgonen för idag 08.30 kom veterinär Anders Nilsson och vaccinerade alla tre :).
Rosse fick vara ledig och jag hade två elever på Salvartorp och sen gjorde jag en massa måstegrejor. Hästarna fick komma in 13.20 idag för det blåser upp till storm och jag jobbar 14-21 på Coop och har ingen koll på om de springer på isen. Lars fodrar intag vid 16 så deras matrutin blir ändå som vanligt. Jag kom till stallet 22.00 och tempade alla 3 men ingen visade någon skillnad.
Nu blåser det så det skakar i husen och fönstren. Hu.  

Torsdag 3.1  -5 och jisses vad det blåser = -20 i vinden. Brrrr !! 
Hästarna fick frukost inne idag igen, ute hade maten blåst bort :). Ingen visar ändrad temp och alla ser ut som vanligt å e hungriga.
Jag passar på att hämta sand och sanda innanför grindarna i hagarna eftersom det är blankis. Likadant överallt så nu håller vi tummen att hästarna håller sig lugna trots blåst. Vid lunch var vinden lugnare och de kunde äta ute. Vid 14 tog jag in Rosse och klädde på ledtäcke och träns och så gick vi ut i skogen ospårat en timme :). Jag blev såklart svettig av denna lyftapåbenenträning och jag hoppas Rosse oxå jobbar med just det. Sköönt att gå där det inte e halt, han ska ju bara skritta tre dagar så då får vi gå i skogen. Hästarna kom in 15.00 och ingen visar ändrad temp.
Efter det satte jag fart och gjorde 18 lunchlådor med flygande Jacob och ställde i frysen. Det gäller att ta till vara dom timmar jag har lugnare nu utan ridning :). Byggde sen lite på den här hemsidan och sen var det dax för middag med Lars innan träningarna på Salvartorp 17.40-21.40. Även nattningens tempkoll ok så det känns som om de klarar sig denna gång. Imorgon vet vi.


Fredag 4.1  +2 och det regnade hela dagen :(.
Alla hästar ok på tempen, och de fick äta frukost ute idag så jag kunde göra stallet klart direkt. Jag äter frukost och sen ägnar jag fm åt bokföring, tvätt, lite hemsidefix och sen lunchfodring. Vid lunch var hästarna dyngsura så jag beslöt att ta in dem och ge dem lunch inne. De blev då även kvar inne resten av dagen eftersom jag jobbar 12-21 på Coop. Lars fodrar dem 16.30 och så nattar jag 22.00.
Ibland är jag nöjd över mina ombeslut, och idag när det bara är blöt is ute var jag glad att de stod inne. Imorgon måste jag sanda igen. Suck.


Lördag 5.1  -1
Alla hästar ok på morgontempen, till min glädje har en hel del is i hagarna regnat bort igår så jag kunde släppa ut dem direkt på morgonen utan att behöva sanda först. Rosse var ute hela dagen och Lars gav dem lunch vid 13. Jag jobbar dubbelt idag så jag åkte redan 10.30 till HISTA för att ha träningar och sedan direkt till Coop för att jobba 15-21. Under em kom Veronica hem från Holland så hon tog in hästarna istället för Lars. Skönt att hon är hemma igen, det är dels trevligare och sen lättare när vi delar på alla pass i stallet. Jag nattfodrade 22 och allt ok.

Söndag 6.1   +2
Veronica hade stallet på morgonen och Lars gick upp tidigt och stack iväg på jakt = SOVMORGON :)))!  Härligt att få borra ner sig i kudden å sova en stund extra. Nåja, vid 8.30 började det räcka så 9 satt jag och käkade frukost. Sen gjorde jag lite pappersjobb och vid 10 var jag i stallet. Veronica hade mockat båda mina boxar :) vilket var jättelyxigt, så jag fixade fodret och hämtade hö innan jag tog in Rosse. Jag hade bara borstat lite så kom Veronica som oxå skulle rida så vi snackade om Holland medan vi borstade. Veronica lever med Rene´som är en holländsk hästkille av rang. Han har jobbat i Holland med flera av de stora hoppryttarna, har ett nätverk som är enormt bland rätt folk så det är kul att höra om deras upplevelser. Om jag skulle vilja köpa en BRA holländsk häst någongång ska jag ta hjälp av Rene´ helt klart. 
Eftersom världen består av is gick vi till vår isfria !!!! ridbana för ett lättare pass då de ju är vaccinerade för bara 4 dagar sedan. Härligt att kunna rida hemma med en avslappnad häst under sig såhär i januari :) Jag njuter verkligen av det. 
Rosse fick först jobba i skritt i olika tempon, och sen i skänkelvikning i skritt på olika branta linjer. Därefter 10m serpeniner med bålgymnastik och noga handplacering för mig. Jag rider ju utan sporrar och jobbar med träningen av snabbare svar för lätt skänkel.
Det är temat hela Januari, att få honom mer lyhörd för skänkeln. Ibland är det jättebra och ibland är ingen hemma. Svårt att inte bli stark då, utan bara tystare i hjälpen och gör om till jag kan belöna. Travade bara i lättridning idag, och stora bågar samt diagonaler. Känns fin och lätt. Han gillar verkligen underlaget :). När vi skrittat lite så tog jag ihop honom igen för att galoppera och då kom en släng istadighet från ingenstans. Alldrig varit med om förut men jag fick trycka till honom blixtsnabbt och rejält för att visa att det inte är ok i den här familjen. Han förstod vinken och sen jobbade han jättefint med galoppen, och bytte fint till höger oxå. Jag provade ju att stanna några gånger men ingen mer istadighet dök upp. Skummar på bettet så det läddrar på benen. 
Vi skrittade några varv och då kom Acke med traktorn och sandade vägen från banan till stallet. JIPPIEE !! Tack jättetack.

Yra och Rosse fick sen lunch inne, Lena hade ätit sin lunch ute medan vi red för hon ska jobba med Eva Åsberg´s barn å då är det bäst hon e glad å mätt :). Det var jättetrevligt att möta hela familjen, och Lena gick på promenad med de två småkillarna som fick rida i omgångar längst turen. Kul med lite grabbar som vill rida. Det blir fler gånger hoppas jag.
Medan de red runt dammen passade jag på att sladda ridbanan platt efter vår ridstund, vi vill ha en så platt frusen bana som möjligt.
När Lena kommit tillbaka fick alla hästar komma ut i hagarna igen och jag åkte till Coop för att jobba 15-21. Veronica tog in och jag nattade.

Jag har under dagen bestämt mig för att även 2019 rida för Gnesta, men vågen närmar sig Gripen så vi får se nästa år. Fixade Licenser och anmälde Eskilstuna 10.2 innan jag gick och lade mig.
Så, nu är det bestämt och säsongstart är satt. Kul :)!

190102 Nyvaccinerad Yra
190102 Nyvaccinerad Yra
190103 Skogspromenad
190103 Skogspromenad
190106 Fin utsikt :)
190106 Fin utsikt :)
7.1  Måndag +2
Njuter av ännu en mild dag och vindstilla. Helt magisk denna vinter hittills. Ja det är isigt men INTE på min fina ridbana :))) sjukt glad över att kunna sitta och rida hemma såhär i januari. Passar på för imorgon ska det komma snö och att ploga på vår bana funkar nog inte så vi får se vad det blir framöver. 
Min plan idag var att jobba med traven å då med nedsittningen. Tänk att jag lyckades smita idag igen :) !! Ha Ha det går sådär med den delen i planen som heter genomförande. Nåja, travjobbet blev bra i lättridning och Rosse var allert och duktig. Som sagt, galoppjobbet tog över och jag knåpar med att han ska ligga rätt under mig och bjuda framför skänkeln i alla moment och inte bara i de lätta. Svårt men med glada tillrop och mycket beröm kämpar han på där under mig. Goa häst vad det är kul att rida :). Gjorde lite tvåor och faktiskt var de lite bättre igen. Kanske ..... nåja, den som tränar får mer tur har jag hört så jag tränar på.
Hästarna fick lunch ute och sen åkte jag till Eskilstuna för att lämna tillbaka det tränset jag har kvar som inte passade. Bytte mot en transportkrubba som jag hoppas ska funka på mellanväggen i bussen att ha vatten i när vi står stilla. Fick dessutom 2 svansspray, 3 saltstenar och en flugspray. Hoppade sen in på Hööks och kollade träns igen, nu hittade jag ett som kanske kan passa, mätte med det svarta jag hade med mig och det borde gå. Håll tummen. 
Ikväll är jag ledig från Coop vilket jag bara är en måndag per månad. Lars och Rasmus är på Jaktmiddag så jag får en hel egenkväll :).
Äter och surfar runt på klädsidor för i affärer hinner jag aldrig vara. Hittar lite överdelar som jag beställde. Hundarna fick en promenad i pannlampans sken och sen klurade jag lite på sommarkurser och teorikurser. Vore kul att köra igen men vi får se.
La ut på FB att vi vunnit DM 2018 Rosse å jag, och jag blir så glad över alla hundratals gulliga vänner som skriver glada hälsningar och grattiskommentarer :). Det minskar känslan av att vara ensam här ute på landet.
KRAM till er alla goa.   Godnatt :)


8.1 Tisdag  + 2
Inatt har det snöat 3 cm och nu är allt vitt å ljust igen :). Det är kramsnö som fäster bra på isen under så nu känns det mindre läskigt att släppa ut hästarna. Eftersom det är plusgrader får de regnskal på sig, och äter frukosten ute som vanligt. Jag fixar allt foder och mockning så stallet är helt klart innan jag går hem för frukost jag med. Ikväll ska jag till Näsbyholm och ha träningar, så jag gör klart fakturor mm till dem innan jag går tillbaka till stallet och tar in Rosse. Han får lite hö medan jag skottar ingångar och till hagarna innan jag hämtar bussen som utan bekymmer tuggar fram i snön.
Vid stallet hämtar jag stegen och klättrar upp med sopborsten för att göra taket rent innan vi ska ut i trafiken. Tänk på det ni som kör trailer, gör rent taken så inga iskockor hamnar på era medtrafikanter. Rosse är nu exalterad i stallet för Veronica ska rida ut med Yra. Han piaffar på stallgolvet medan jag borstar och klär på. Han har inga problem att piaffa 15 min den här knasiga hästen. Ska filma och visa er någon dag. Att sadla en ballong är ju inte heller helt enkelt men till slut står han på bussen och vi kan åka till ridhuset. 

Vilket kanonpass vi fick till idag :)!! Jag vågar tom säga att han var kvickare för mina fötter och stundtals helt perfekt i kroppen :)
Jippiee!! Jag jobbade med traven i nedsittning, framförallt i slutorna där jag har focus på att han ska runt under mig och samtidigt driva framåt kvickare. Blandar med skänkelvikning och öppnor å får till såna glimtar att jag jublar. Jag VET att han har det i sig, å att jobba mot att han ska kunna blomma ut fullt är så spännande :). Klappar och berömmer och tar korta skrittpauser emellan. 
Åker hemåt nöjda båda två, och sen får hästarna lunch ute och jag parkerar bussen under tak :). Härligt lyxigt så vi slipper takskottandet när jag vill ut och åka. Jag tar in hästarna 16.00 när det mörknat. Nu snöar det rejält igen, blir kanske lite vinter ett tag nu. Det vore härligt !


9.1 Onsdag - 13.1 Söndag
Spännande och intensiv period som känns helt enligt plan, jag var på en usel clinic på Onsdagen där Ditte Young var huvudperson och pratade om hästkomunication vilket var fantastiskt bra och helt rätt men det runt henne var hur dåligt som helst.
Camilla och jag var där men vi gick innan det var klart. Trevlig kväll ihop iaf. 
Torsdagen skulle jag till CT och träna men när jag lyfte på täcket och borstade hade Rosse en bula stor som en handflata vid sidan av manken. UPS !! Ingen träning och jag fattar inte var den kommer ifrån men att lägga en sadel eller tömkörningsgjord på är inte att tänka på. Blev till en promenad för hand istället vilket var skönt men jag vill ju träna :). Nåja, ska han få en skada är ju detta ingen fara. Fredag var spännande då Rosse å jag idag möter massören Helen Brunåker  för första gången och ska se om hon kan passa in i teamet :). Det blev ett bra möte å hon träffade Rosses punkter exakt som vi känner i träningen. Han älskade hennes händer
men absolut inte djupvågen. Bulan som är bättre idag fick dessutom laserhjälp :). Hon kommer åter om 14 dagar å jobbar vidare med hans lösgjordhet i bröstkorgen ffa.
Lördagen var bulan så pass bra att jag tog med Rosse till Salvartorp och red innan jag hade en träning. Han lät mig sitta upp och jobba en stund men kändes så off att jag satt av och longerade i alla gångarter ist. Han känner av behandlingen helt klart och då måste jag respektera det. Satt upp igen och gjorde lite skritt sidvärtsjobb och ökad skritt. Kändes bra :)!
På kvällen gick Lars å jag på bio i Strängnäs å såg "Lyckligare kan ingen vara" vilket var en varm mysig film men slog inte Bohemian Rapsody som hittills är bäst på evigheter. Efteråt hämtade jag en Crosstrainer och Roddmaskin från en elev så nu ska jag kanske få igång den gamla kroppen :). Blir intressant att prova iaf. 
Söndagen gick åt till att ha programridning hela dagen, och efteråt tog jag Rosse på töm först ute på gräsplanen men pga halkan gick jag in på ridbanan och avslutande. Han såg jättefin och nöjd ut.   
Du kommer väl ??
Du kommer väl ??
190108 Lyxigt :)
190108 Lyxigt :)
190109 Godmorgon Yra :)
190109 Godmorgon Yra :)
190109 För 30 år sedan började Fredrik sko mina hästar ! Tack för alla fina hovar vi haft :). Du är ett måste i mitt team !
190109 För 30 år sedan började Fredrik sko mina hästar ! Tack för alla fina hovar vi haft :). Du är ett måste i mitt team !
190109 Fantastisk Ditte Young på sämsta clinicen ever.
190109 Fantastisk Ditte Young på sämsta clinicen ever.
190110 UPS! Bula !
190110 UPS! Bula !
190111 Helen Brunåker och första mötet :).
190111 Helen Brunåker och första mötet :).

PROGRAMTRÄNING 190113 på Salvartorp. Kicki Klingspor hjälpte oss att dömma och hon är så uppskattad.

190113 Domare Kicki med skrivare Filippa
190113 Domare Kicki med skrivare Filippa
190113 Camilla Berg och Lyrica red LA:3
190113 Camilla Berg och Lyrica red LA:3
190113 Agnes Fredriksson och Starias Dezdiny red LB:1
190113 Agnes Fredriksson och Starias Dezdiny red LB:1
190113 Irene Wivallius och Dirkida red MSV C:2
190113 Irene Wivallius och Dirkida red MSV C:2
190113 Sirianne Dannaeus och Red Label red LB:1
190113 Sirianne Dannaeus och Red Label red LB:1
190113 Caroline Gehnich och Delaveau red MSV C:1
190113 Caroline Gehnich och Delaveau red MSV C:1
190113 Camilla Söderbom och Tailormade Undercover red LB:3
190113 Camilla Söderbom och Tailormade Undercover red LB:3

Även Malin Husöy och Dazy red MSV C:2 och Jessica Holtin med Jogulum K red LA:3 men de missade jag att fotografera för jag fick åka hem och skriva ut rätt program. Sorry ni som fick planen tillkrånglad pga detta. Kommer inte att upprepas !
Anette 

14.1 Måndag - 7 lite blåst men SOL :)
Red på ridbanan hemma, ville bara jobba lösgörande och känna på hans kropp.
Jag vet inte riktigt hur jag ska tycka, han är mer loss i bröstkorgen och mer följsam mellan bogarna samtidigt som jag har tappat motorn lite. Bytena till höger är klart bättre men mer genomsläpplighet i höger sida, men slutorna är obefintliga. Klurigt. Jag jobbar honom försiktigt och belönar mycket, han känns glad och skummar fint på bettet så inga varningssignaler ger han egentligen. Fortsätter jobba honom light så får vi se om han kommer igång. Den minililla gallan vb är i stort sett borta och bulan vid manken syns inte alls nu.
Vid 13 ringde Lars och sa att skogsmaskinerna var på G så jag fick stlrta upp till stallet och ta in hästarna innan jag åker till jobber 13.30. De såg ut att tycka det var skönt för vid stallet ligger vinden på mera och det är verkligen isvindar. Hästarna är normalt inte rädda för skogsmaskinerna men nu ska de fälla stora träd runt hagarna och av braken kan det hända olyckor lätt. Inget bete som distraherar heller. Det handlar om tre dagar så jag tänker meeting och får planera in att röra på mina två hästar fler gånger ist. 


15.1 Tisdag  - 3 och svag vind.
Hästarna fick frukost inne och Rosse tittade frågande på mig när jag la in morgonhöet i boxen, de äter ju normala dagar det ute.
Ska bli spännande när det blir ljust ute att se hur långt de hann igår och hur det ser ut. Kommer bli så fint runt hagarna. 
Idag är det lönedax för mig vilket känns skönt, i januari är det alltid för lite pengar och för mycket månad. Bra att jag får lön den 15e och Lars den 25e, det hjälper en sån här månad helt klart. Jag tog Rosse för hand i skogen på morgonen, därefter Lena på töm och direkt efter lunch hann Veronica och jag skritta Emmastigen ihop en vända. Hästarna kom sen ut när de slutat för dagen med att fälla träd. Tur att Veronica var ledig just denna em.

16.1 Onsdag
Jag åkte med Rosse till ridhuset på fm, började med att leda honom 15 min eftersom han kom från stallet. Efter det fick han med sadel på jogga i trav och galopp på lina 30 min. Sen satt jag upp och red 30 min med varierat inslag. Han bär mig bättre över ryggen i både trav och galopp, och jag har mjukare sidor, men saknar driv och tryck bakifrån på det sätt jag önskar. Rider nedsittning i traven och tycker ändå att det är ok. Ska försöka tänka att hans kraft just ni går till att bära vilket är fantastiskt bra i sig men att han behöver mer styrka i sin stora kropp för att både bära och driva. Återigen tålamod och bara jobba på som gäller alltså. På em börjar det snöa rejält, det kom nog ca 8 cm men sen övergick det till regn och allt blev is. I Mariefred där jag jobbade till 21.30 fick de ingen snö utan det regnade och jag har alldrig kört på så hala vägar någonsin ! Beslöt att inte åka ut på E20 utan ta bakvägen över Åker och jag tog mig fram men bara i 40km. Riktigt otäckt speciellt när det lutade. Jag har både 4hulsdrift å dubbdäck men gled omkring helt styrlöst flera gånger. Hu !
17.1 Torsdag - 9
Jag morgonfodrar inne eftersom de kör med maskinerna nära hagen. Som tur är ligger snön kvar trots regnet igår och hagarna är fina att gå i så hästarna kom ut när Veronica ridit :). På fm hade jag möte med min ekonomihjälp Anki och vi kollade av 2018 så det är klart. Firman har gjort sitt bästa år och det känns ju skönt trots hästbussköp mm.
Innan intag jobbade jag Rosse på banan, först i lina till han slappnade av och sen uppsuttet. Lite halkigt men helt ok. Mycket övergångar och lite byten blev det. Kändes lite spänd i kroppen men tror det var kylan och att det var lite halkigt.  

18.1 Fredag - 10
Hästarna ut på morgonen direkt och jag värmde bussen för att ta mig till ridhuset. Insåg att jag inte skulle hinna innan jobbet och ställde tillbaka den under taket igen. Fixade stallet klart och tog in Rosse. Klädde på och gick till ridbanan. Jag longerade inte innan trots att det var kallt och kanske var det därför det som inte fick hända hände. Jag hade CT i örat när jag satt upp, men denna gång hann jag bara få över höger ben och sen exploderade Rosse. Jävlar vad han sköt. Jag hängde med ett par språng men sen flög jag. Jag åkte av till höger och i fallet såg jag hans framben som viftade otäckt nära. BANG. Jag träffade marken med full kraft med ryggen först och bakhuvudet sen. Jag skrek och insåg att jag åkt av utan hjälm !! Jag har nästan aldrig mössa och nu hade jag missat att ta på mig hjälmen för att jag hade mössa på huvudet. och just då åkte jag av. Jag hade CT i örat och hon pratade med mig så jag kom till sans och kunde inse att jag ännu var ok. Vi beslöt att jag skulle försöka få tag i Rosse och få ut honom i hagen innan adrelaninet i min kropp släppte och värken skulle komma. Hela tiden pratade vi så att CT skulle märka om min skalle blev sämre.
Men allt gick ok, jag fick tag i Rosse, klädde av, släppte ut, lunchfodrade och tog mig hem. Ledsen, så jävla ledsen men inte skadad.
Jag ringde Lars och han kom hem direkt för att kolla mig. Oxå han kände att jag var ok så jag vågade köra till jobbet och jobba 12-21.
Galet kanske men bra avledning för mina tankar. Kroppen är mörbultad men jag är såå glad att jag klarade mig så jag ska hålla fast vid den känslan. Hur det blir med Rosse vet jag inte och tar inga beslut nu. På kvällen gick Biolighten dubbla program på min nacke och rygg som känns stel. Varmt å skönt iaf. Kunde sova för kroppen, men vaknar flera gånger för tankarna är på fel plats och ångestmage. 

19.1 Lördag - 10
Hästarna ut 6.30 och jag gjorde klart stallet. Jag är stel och öm i hela kroppen men det går ok. Idag ska jag tömköra över bommar på ridbanan, hoppas det går så han får tänka på annat och röra sig rejält. Idag ska jag ha träningar på Hista och sen är det 40årsfest för Fredrik Eckhardt :) i Finntorps lokaler i Flen. Ska bli kul såklart !!
Rosse jobbade jättebra med sina bommar oh det lilla hindret. Lyxigt att kunna göra såna arbeten hemma på en bana utan is :) fantastiskt ! Travbommarna tar han nu för tiden lugnt och jag har valt att ha dem lite kort så han får vara lite kvickare i fötterna uppåt, stor trav har han ju som bekant lättare för. Galopphindret skapar viss kalabalik de första sprången, men det är oxå kul att se hur han nu klarar att lyfta med sig kroppen i fina språng. Till slut är det ju ändå bara en bom på 40 cm och då rullar han lugnt över den åt båda håll. Skummar i munnen och verkar nöjd. Jäkla häst, så fin. Varför sabbade han mitt förtroende igen. Skit. 
På kvällen var det PARTY PARTY för Fredrik Eckhardt ( Fautras ) som fyllt 40år. Klockan 17.05 skulle vi vara på plats så 16.30 hämtade jag och Lars upp Veronica och Rene. Jag kör alltid vilket är uppskattat när vi ska hem :). Vi var ca 40 pers och vi var på Finntorp i Flen. God mat, skojjiga tal, kul att bubbla med nya människor som på olika sätt har anknytning till hästvärlden de flesta.
Efter maten dansade vi loss rejält och då DJn till slut gasade rätt musik blev vi kvar en timme längre än vi tänkt. Härligt att få dansa, det blir ju inte så ofta. Nåja vi kom hem ca 2 så det var ju ok. 

20.1 Söndag - 7 vindstilla.
Planerad vilodag för Rosse för jag har träningar på fm och ska sen vara i sthlm 12.30 för att möta mamma och Sussie :). Vi ska fira mammas 75årsdag med lunch, promenad, teater och middag. Härligt att få vara bara vi tre en heldag. 
Lite segt att komma upp 06.00 var det allt, men 07.00 var hästarna ute med frukost och stallet mockat och klart :).
Vilken fantastisk fullmåne det var över sjön :) Magisk. 

190114 Sol å snö. Skummig häst. Härligt !
190114 Sol å snö. Skummig häst. Härligt !
19 01 15 Skogsröj :) Blir finfint !
19 01 15 Skogsröj :) Blir finfint !
Vissa får kämpa med en liten såg :) Men har därför oxå mer snygga muskler :) Lars in action !
Vissa får kämpa med en liten såg :) Men har därför oxå mer snygga muskler :) Lars in action !
190115 Min PT Lena och jag ut på en tur i solen :)
190115 Min PT Lena och jag ut på en tur i solen :)
190115 Även Rosse fick en tur i skogen med solglimtar. Härlig dag.
190115 Även Rosse fick en tur i skogen med solglimtar. Härlig dag.
190118 Några timmars date med Acutprogrammet gör kanske susen. Jäkla häst. Grrrrrr.
190118 Några timmars date med Acutprogrammet gör kanske susen. Jäkla häst. Grrrrrr.
190119 Fredrik 40år :) PARTYYY !!
190119 Fredrik 40år :) PARTYYY !!
190120 Månen 06.10
190120 Månen 06.10

190120 Idag ska vi äntligen tillbringa en speciellt ordnad heldag med vår mamma Inger.   Det är presenten från Sussie och mig till Mamma som fyllde 75år den 25.11.

190120 Idag är det VÅR dag :). Vi firar mammas 75årsdag :).
190120 Idag är det VÅR dag :). Vi firar mammas 75årsdag :).
190120 Skål :)
190120 Skål :)

Vi möttes hos henne 12.30 för en kopp kaffe, gick sen en vintrig promenad till medborgarplatsen där vi åt en sen räkmackelunch. Sen gick promenaden vidare till Teatern Rival för att först se showen "Kort Glad och tacksam" och sedan äta en jättegod middag. Åhh vilken härlig dag det blev :)

WOW ! Vilken galen show !

Den handlar om Pernilla Wahlgrens artistkarriär där Ola Forsmed, Kim Solucki, Hanna Hedlund och Måns Natanaelsson verkligen är helt galet bra :) WOW vilken show !

21 Jan Måndag 
HIPP HIPP HURRAAAA!!! för min älskade Lars idaaa !! 
Grattis på 48årsdagen !!

21.1 Måndag  -16 på morgonen Brrr.
Hästarna fick frukost inne av Veronica och jag släppte ut vid 9 då det bara var -9. Rosse fick sen jobba i stora sommarhagen på töm vid lunch innan jag åkte till jobbet. Han var verkligen jättefin och i sån fin egenbalans. Traven är bäst, men galoppen är på G. Det är stor skillnad sedan Helen hjälpte honom och på fredag kommer hon igen :).

22.1 Tisdag  -2 vindstilla
Idag kunde jag släppa ut direkt 6.15 och göra klart stallet. Det är alltid så skönt att få det klart direkt på morgonen. Efter att ha ätit frukost och glatt skrivit in på hemsidan att Lotta Finstorp kommer och har programträning den 24.2 var det dax att gå till stallet igen.
Plockade fram allt som skulle med, hämtade in Rosse och ställde han i boxen, sen åkte jag och hämtade bussen. Jag har kommit på att Rosse blir minst ängslig om jag inte hämtar bussen före jag hämtar honom. Känslig kille. 
Borstade och lastade och åkte. Det snöar och är dåligt väglag. Har nog kommit 3-5 cm fjunig fluffigt snötäcke. Bra med bussen under tak helt klart. Framme hos CT får Rosse en påse hö och sen vara kvar i bussen medan jag hjälper C jobba sin häst. Hon är såå fin !
Medan hon skrittar av och tar hand om henne hinner jag ta in Rosse i stallet, borsta, klä på grejor och gå ner till ridhuset för att longera igång honom. C kommer och tittar lite innan vi är nöjda och hon sitter upp. Vi jobbar helt efter samma mall som förra gången och han sköter sig exemplariskt :). Sååå skönt. 
C rider sedan hela arbetspasset på Rosse och hon skiner som en sol :). Först säger hon " Wow vilken skillnad i kroppen, han är sååå fin och du får gärna vara rädd så rider jag :). Sen skrattar hon och säger nej förresten, du får INTE rida för han känns jättefarlig :) !!
Vi skrattar båda två och det är så befriande :) Fina häst, vad vi gillar dig trots allt. Jag har nu sett honom från backen och när han ska avslutas och är trött passar jag på att sitta upp :). Jag travar ner honom och det bubblar av glädje i mig. Jag är uppe igen ! JIHAAA !!
Vilken fin vän jag har i C. Ovärdelig. Djupt tacksam. 
Rosse å jag slirar hem och sen är han i hagen resten av dagen. Mina träningar på Näsbyholm blev tomma, de 5 som har tider ombokade och ändrade dagar så till slut vart jag ledig. Om det blir så kommer jag att åka varje tisdag till Eskilstuna, de vill verkligen få dit mig mer. Ägnar kvällen åt datajobb, lite träning av mig själv, samt riggande av TV och VHS spelare så jag kan titta igenom gamla band medan jag tränar. Vill bestämma vilka jag ska lämna in för att få på digitalt vis bevarade. Kul !
Kanske dax för en kväll snart med hästig filmkoll ??

23.1 Onsdag 
Rosse och jag åker till Camilla igen och vi sitter upp utan problem. Först Camila och kollar av känslan och sen jag. Det går fint och vi jobbar med innehållet i MSV A som ska visas upp om 13 dagar i skarpt läge då min säsong startar i Eskilstuna. Hu. Sitta upp där ?
Nåja, vi är riktigt ur slag just nu men Rosse är i fin form så vi ska nog ta oss dit :).

24.1 Torsdag
Tömkörd i stora hagen. Jag ville rida men Rosse fick ett fint gympapass iaf.  
25.1 Fredag
Idag kommer Helen Brunåker 08.00 för att hjälpa Rosse igen. Spännande. Det var nu möte nr två och efter några minuter släppte han in henne och lät henne knåda honom nästan varsomhelst :). Han gillade henne så han höll på att välta :) men är fortsatt vaksam underifrån vid bröstbenet. Bra att Liljeholm kommer på Tisdag sa Helene. Vi beslöt om ett tätt återbesök fredag 8.2 så får vi se hur det känns då. Spännande. 
26.1 Lördag
Idag gick Rosse å jag en snöpromenad runt Valnarstorp, skönt att skritta genom kroppen efter massagen. I början tuppspattade han jättemycket men när han slappnar av försvinner det helt och övergår i en mjuk fin skritt. Skönt för mig att röra på mig oxå. När vi kom hem igen fick Rosse trava och galoppera ett tag på ridbanan. Såg fin å mjuk ut efter Helenes jobb.
På kvällen åkte Lars, Jag och Rasmus till Åsa och Roger på middag, mumsigt och så härligt att träffas igen alla. Tack Tack goa ni.

27.1 Söndag
Vilodag helt för Rosse. Jag hade träningar hela fm och sen åkte Åsa och jag till Eskilstuna för att 14.30 se " Bohemian Rapsody " :)))). Jag har ju sett den men inte Åsa så jag följde mer än gärna med henne :))). Helt euforiska klev vi ut från Bion och JA den var minst lika bra andra gången ! Gå och se den !! på Storbild på bio med bra ljud ska den ses. HÄRLIG !
Min älskade Gubbe :) i stubbe :)
Min älskade Gubbe :) i stubbe :)
190122 Bildbevis :) Uppe igen :)
190122 Bildbevis :) Uppe igen :)
190124 Brrrr !
190124 Brrrr !
190124 Fint idag :)
190124 Fint idag :)
Kundvård :)!  Fick meddelande inför kvällens träningar 190117:).
Kundvård :)! Fick meddelande inför kvällens träningar 190117:).

Såg av en händelse en annons om Rosses bror Ramsez :). Lika gamla och efter Rolex TP. 
Vore kul att se vart den hamnar å hur det går.

190125 Massage av Helene Brunåker :)
190125 Massage av Helene Brunåker :)

28.1 Måndag
Tömkörd i stora hagen på fm. Var verkligen jättefin och jobbar med sina uppåtmuskler i snön. Bra träning att lyfta 10 cm högre med varje hov. Jag cirklar mig runt hela hagen i båda varven och i trav och galopp. Bra konditionsträning helt klart. Skrittar runt oss för ovanlighetens skull, vi genar upp på vägen inna slaktboden så lite klättring idag alltså :). Åhh vad jag önskar att jag kunde rida det här jobbet istället, snön är helt perfekt nu. 
Men, men, jag ska bli kvitt skräcken först å vi jobbar starkt på det. 


29.1 Tisdag
Idag kommer Lars Liljeholm till Rosse 9.30.
Rosse hade besvär runt manken, å hf vid bröstbenet. Tänk om det suttit sen han hade den konstiga bulan den 10e ? roligen därför jag åkte av ska vi tänka. Nu är han rättad och han såg jättenöjd ut efter. Om Lars kan ska han komma en extra gång till Rosse om ca 10-14 dagar.  Ut i hagen efteråt, det snöar lätt men är bara -1.


30.1 Onsdag
Idag kom CT till mig å Rosse, dax att sitta upp på utebanan för första gången sen han skickade av mig. Jag linade honom först och sen satt Camilla upp utan problem. Skönt. Rosse fick jobba travjobb i djupsnön, det går men är lite för mycket snö egentligen.
Efteråt gick vi runt Valnarstorp och Rosse fick knalla med.  Såå tacksam att jag har Camilla som hjälper mig med det som verkligen är hjälp. Fin vänskap detta :).


31.1 Torsdag
Idag åkte Rosse å jag till CT och idag red jag hela passet själv :) Jag kunde trava i nedsitning massor och stundtals var Rosse sååå fin :) !!  Tur att det är så roligt att rida honom, då vill jag ju sitta upp :). När vi kom hemmit hem och Rosse fått sin lunch i hagen skottade jag rejält runt precis allt. Jag skottade även fram grinden till ridbanan och gjorde ordning runt harven och hindren. Skönt att ha det lite ordningsamt igen. Ligger efter med mycket å ska nu beta av allt eftersom jag hittar lite tid.  

190129 Lars Liljeholm fyller stallet med hästar som vill träffa honom :). Härlig fm.
190129 Lars Liljeholm fyller stallet med hästar som vill träffa honom :). Härlig fm.
190129 Dazy får en genomkoll av Lars.
190129 Dazy får en genomkoll av Lars.
190129 Fina Rosse
190129 Fina Rosse
190129 En welsh i stallet :) Ninas Flinga ska träffa Lars.
190129 En welsh i stallet :) Ninas Flinga ska träffa Lars.
190129 Agnes på DEZ som e mamma till Didde som Sara håller i. Fina ponnyer :)
190129 Agnes på DEZ som e mamma till Didde som Sara håller i. Fina ponnyer :)
190129 Den svarta pricken är min shettis Lena :) hon har störst hage och använder den fullt ut :).
190129 Den svarta pricken är min shettis Lena :) hon har störst hage och använder den fullt ut :).
190130 Fin bild men ..... vill ha vår NU !!!
190130 Fin bild men ..... vill ha vår NU !!!
190130 Rosse i djupsnön med CT
190130 Rosse i djupsnön med CT
190131 djupsnön ger gratis gym.
190131 djupsnön ger gratis gym.