KURS i SOMMAR på G. smsa mig om mer info.
v.26 DAG kurs  Lördag  29 Juni  8.00-19.00  Max 3 platser 1750:-
v.26 DAG kurs Söndag 30 Juni 8.00 - 19.00 ( 1 plats kvar ! ) 1750:-
Vårtecken :) fina tranor på besök.
Vårtecken :) fina tranor på besök.
APRIL 2019 

1.4  Måndag
CT kl 14.00 och idag spikade vi mitt kurprograms vägar. Blir bra när allt sitter hos Rosse å mig. Bara musiken kvar. Spännande.
Åkte till Stallarholmen och hade träningar på kvällen, svinkallt men trevligt. Lars körde dit och hem och passade på att fika med Janne när jag jobbade. 

2.4 Tisdag
Till CT efter lunch, jag var hos frissan på fm efter att stallet var klart. Handlade påvägen hem och han bokföra det sista i Mars. 
Rosse jobbade bra och jag focuserade på linjer ur min Kur. Bytena blev platta så vi avstod dem och så fick Camilla rida lite små steg och stora steg som avslut. Han börjar bli jätteduktig och förstår bra. Fin häst det där :)

3.4 Onsdag
Började morgonen tidigt för att kl 06.00 stå på Carolinas ridbana och ha träning för fina David :) Det var ljust redan så inga problem. Åkte hem och påbörjade packning men hade sen en träning på Salvartorp innan det var dax för lunchfodring och även lunch för mig. 
Jag skulle till CT efter lunch men hon fick snabbt ändra till att jobba eftersom hon är jourhem och det dök upp någon med behov.
Rosse å jag bestämde oss för en uteritt för oss själva istället och såblev det :). Först longerade jag på fältet framför Herrgården innan jag satt upp. Sen red vi stigen vid fotbollsplanen och så runt Valnartorp och avslutade med att gå över åsen. Mycket galopp ble det och vi njöt bägge två. Jobbade med ettorne och han är stadig och lyhörd för ett-ett nu. ska försöka pilla dit det tredje oxå om jag kan rida ensam lite mer. Härlig dag som avslutades med att Lars och jag åkte och hämtade 2 storbalar Hö, tog med Lena på hundpromenaden, färgade mitt gråa hår och så hann jag packa till imorgon innan det var dax för nattfodring och sängen. Lars pappa Kent och bror Per hämtade bussen som ska få lite nya lampor och småfix medan jag är borta. Den ska besiktas den 17e så det är lika bra att justera det vi vet behövs. 

4.4 Torsdag
Jag har stallet på morgonen och när det var klart tog jag tag i att flytta 400kg löshö till en annan plats på skullen. Jag hämtade ju två rullbalar igår och de ska få bättre plats har jag tänkt. Efter det gympasset var det gott med frukost :) Vid 8.30 var det dax att rida ut med Veronica och Yra, det blev en hätlig tur runt Mörtsjötorp-Vagnvägen-Emmas stig ovh sen hem. Efter fick Rosse vara naken i hagen till 14.00 då jag fodrade en högiva igen ute. Han fick på sig ett skaltäcke för Veronica tar in efter 18.
Kl 15.00 ska jag vara vid Biskopskvarn för att bli hämtad av Anne-Carin och Lotta. Vi ska sen hämta Carro i Eskilstuna och sen bär det av mot Scandinavium :). De 4 övriga tanterna ansluter på plats. Ska bli superkul :) !
Vi landade i Göteborg vid 20 c:a och vi bodde på Elite Hotel på Avenyn vilket var jättefint. Vi han äta en rejäl räksmörgås på hotellet ihop med alla innan det var dax för sängen. Carro och jag bodde såklart ihop vilket var jättekul :).

400 kg löshö flyttat plats :) morgonjympa.
400 kg löshö flyttat plats :) morgonjympa.
3.4  så nu kan dessa två rullas på bättre plats.Härligt med fint hö in i April :)
3.4 så nu kan dessa två rullas på bättre plats.Härligt med fint hö in i April :)
190404 Nakenlunch i solen :)
190404 Nakenlunch i solen :)
190405 På plats i vårt hotellrum
190405 På plats i vårt hotellrum

5.4 Fredag
Jag och Carro startade med en frisk morgonpromenad runt några kvarter innan det var dax för hotellfrukost. Riktigt bra sådan så när de andra kom käkade jag lite till. Det dröjer säkert till lunch var tanken. Vi hade köpt VIP biljetter vilket gav access till framridningen och en föreläsning samt lunchbuffe och garderob :).
Framridningen var vi aldrig på, lunch + föreläsning var rätt dåligt så det bästa var att vi hade Garderoben :). Och ritterna såklart :). När vi sett dagens ritter var det dax för hotellet och sen tog vi alla en taxi till The Concept där vi hade bokat underhållning och mat. Det kan liknas med en mix av Wallmans och Moulin Rouge :). Lokalen var en blandning av röd bordell och teater. Vi fick se en mixad show med bl a sång från en tjej som hette Åsa Lundell, och en variteartist som jag inte minns namnet på. Dessa två var enastående bra på sin grej !
Maten var dessutom bland det godaste på länge. Jag och Carro avstod discodansen efteråt och ihop med Bim tog vi en taxi till hotellet och var i säng 00.30. Kul dag ;)

6.4 Lördag
Jag och Carro gick upp 6.00 och tog sen en rask promenad på 40 min innan frukosten öppnade. Det var rätt kallt men så skönt att röra på sig. Vi var sedan på plats i Scandinavium 9.00 då dagen startade med hoppning. De övriga tanterna anslöt vartefter och dagen ägnades åt shopping, äta och prata med vänner vi mötte. Jag shoppade bara en käkrem till PS tränset och två par sporrar eftersom jag inte hittat mina sedan Fagersta och tror jag glömde dem på parkeringen. Så blev äntligen klockan 16.00 och dressyren kunde börja :) Å vilken dressyr !!!
Startfältet var magiskt bra och ni vet ju utfallet, men att se Tinnes ritt och hennes samspel med Anton var så magiskt att jag grät. Tårarna trillade ikapp med hennes leende :) Anton älskade det och de riktigt njöt av stunden bägge två. Tinne fick sen på tantkalaset berätta för oss hur det är att rida in i arenan när alla klappar in henne :). Enda platsen i världen det är en sån publik sa hon, och Anton älskar det !
Rysarbra dressyr hade vi sen alla på näthinnan när det var dax för oss att lämna Göteborg för denna gång. Så kul att vi tog oss ner :). 

7.4 Söndag 
Veronica och jag red ut en skrittrunda runt Byringe. Rosse var lugn och avspänd. 
 

Vi har ju VIP biljett vilket innebar VIP ingången :).
Vi har ju VIP biljett vilket innebar VIP ingången :).
Å såklart var det Christer som stod i dörren :) Ha Ha vad vi skrattade.
Å såklart var det Christer som stod i dörren :) Ha Ha vad vi skrattade.
Nu är vi på plats :)
Nu är vi på plats :)
Å denna gång blev det en bild med den fina hästen :)
Å denna gång blev det en bild med den fina hästen :)
Snart dax :)
Snart dax :)
Denna magiska Tinne gör det igen :) Tar sig till final och rider över 80 %  !!!
Denna magiska Tinne gör det igen :) Tar sig till final och rider över 80 % !!!
Krogdax fre kväll
Krogdax fre kväll
Eva å jag skålar för oss alla :)
Eva å jag skålar för oss alla :)
Jättegod mat :) Huvudrätten var magisk !
Jättegod mat :) Huvudrätten var magisk !

8.4 Måndag
Rosse och jag till CT och fick till ett jättebra jobb :). Kändes mjuk och fin i travjobbet, gjorde galoppjobbet super så det var riktigt kul att rida :). Ett litet krux som var väntat men ändå knepigt är att han helt plötsligt hittat bytena i varje och nu har jag svårt att få stopp på dem :) och att han gör dem lite överallt trots att vår inlärning varit noga med var och hur.
Idag smällde han in 7st !
Klart jag bara försöker gilla läget men med tävlingar i antågande önskar jag ju att han var på mina hjälper och inte kör ett eget race :). Gjorde bara enkla byten ett tag och sen bara ett åt varje håll och berömde. Som sagt, delicat läge men lite knepigt. Jag hann hem till ca 12 och mötte min mamma som jag inte träffat på ett tag då hon varit bortrest. Jag hade tappat bort nyckeln hem men som tur var kom Rasmus och Anna så de kunde öppna. Vi käkade lunch, tog en hundpromenad, umgicks och kollade bilder från senaste resan och sen åt vi alla fem middag när Lars kommit hem. Anna hittade min nyckel i min jacka å vi skrattade ett tag åt det. Jag brås på min mor säger jag, hon är likadan och letar konstant efter något.
Trevlig måndag då vi alla lyckades träffas helt klart :). När mamma åkt hem på kvällen hann jag även packa en hel del och putsa upp det som inte skulle ridas med imorgon. Ska bli spännande att rida för Tinne igen :).

9 April Tisdag
Rosse vilar och jag packar samt har en drös träningar :)

Bild på mig in action som tränare :). Tack Johanna för bilden :).
Bild på mig in action som tränare :). Tack Johanna för bilden :).

Äntligen dax för  TANTKALAS  10-11 April 2019 ! 

Vi välkomnar nya tanten Annelie Åberg till kalaset och det blev jag som fick dela rum med henne vilket såklart var extra roligt ! Passar mig utmärkt att kunna prata och bekanta mig i lugn och ro samt att försöka få henne att trivas och känna sig välkommen. Att hon dessutom jobbar på ridskola och har gjort det länge gav ju oss en hel del att diskutera kring. Kul !
Nu e bussen å vi på plats på vackra Ledingenäs :)
Nu e bussen å vi på plats på vackra Ledingenäs :)
Mumsigt såklart :) !
Mumsigt såklart :) !
ridbanan och skrittmaskinen
ridbanan och skrittmaskinen
Alla vill sitta vid C såklart, de är ju domare allihop :)
Alla vill sitta vid C såklart, de är ju domare allihop :)
Rosse å jag med Lotta i bakgrunden.
Rosse å jag med Lotta i bakgrunden.
Ridhus Cafeteria och Hotell är ihopbyggda med varandra
Ridhus Cafeteria och Hotell är ihopbyggda med varandra
Vår sponsor HÖÖKS kom med ett vårpaket :) TACK !
Vår sponsor HÖÖKS kom med ett vårpaket :) TACK !
Det var jättekallt så att filma varandra blev med vantar på
Det var jättekallt så att filma varandra blev med vantar på
Bubbel och babbelmingel innan middagen :)
Bubbel och babbelmingel innan middagen :)
Middag med A-C genomgång av viner. Alltid lika uppskattat :) även av mig !
Middag med A-C genomgång av viner. Alltid lika uppskattat :) även av mig !

12.4 Fredag
Efter att ha jobbat på rejält och gjort det jättebra blev det idag en SPA dag för Rosse :). Helen kom å gnodde på honom och han ääälskar det :). Sen var det hagen hela dagen och bara softa :)
13.4 Lördag
Idag var det dax för den årliga tränarfortbildningen och jag hämtades upp av Lillis Borko och Monica Andersson som kom från stockholm. Kul att samåka så vi hinner prata lite på vägen.
Kursen leddes av Eva-KarinOscarsson och Lena Svensson så det var ett kärt återseende. Jag har ju ridit hela min uppväxt för Eva-Karin, och första hästen var Matteus precis i slutet på min Ridskolechefstid. Jag red för Major Hans Wikne som faktiskt åkte från Strömsholm till Lunda bara för att hjälpa mig :) vilket känns helt knasigt fantastiskt när jag nu tänker på det. Han var underbar med Matteus och mig :) men sen blev han gammal och eftersom Eva-Karin oxå tränats av Hans så började jag rida för henne men då på Strömsholm igen. Sen fortsatte det även med Pasteur, Nikzon och med Mardoc hela hans 5-6 årsperiod. Jag stod då i Kvicksund med Mardoc eftersom Eva-Karin hade sina hästar där och jag slapp transportera Mardoc för att få träning. Han var svår att åka med och det var därför som jag började rida för Camilla vintern då Mardoc blev 7 år. Nog om det, kursen var bra och vi hade kul samtal vid lunchen Eva-Karin och jag samt Lena som alltid e så gullig. Jag kunde då tacka för Fagersta där Lena var en av domarna då jag vann. Kul dag :). När jag kom hem red Veronica och jag ut runt Emmastigen och det var ljuvligt :) 

12.4 Massage av Helene sitter fint efter träningarna :)
12.4 Massage av Helene sitter fint efter träningarna :)
13.4 Tränarfortbildning på Strömsholm hela dagen.
13.4 Tränarfortbildning på Strömsholm hela dagen.

14.4 Söndag
Rosse vilar, jag trippeljobbar idag :)
15.4 Måndag 
Idag är det skodax för Lena och Rosse igen.
Därför vilar Rosse även idag. 
Jag satt på 4hjulingen utan harv och körde 1,5 timme på banan för att försöka rädda det som blivit uppgrävt av longering. Ser inte så lovande ut tyvärr. Men kanske med vatten och sladdande att det kan gå. Bara det blir nätter med + grader ska vi få fart på vattnet och prova att rädda banan. Håll tummarna. HÅRT.  
16.4 Tisdag
Rida utdag med Veronica och Yra, jätte jättehärligt !!
Besiktar EZT utan anmärkning :) JIPPIEE !!
17.4 Onsdag
Idag kom Camilla till Salvartorp för att jag skulle hinna trimma Rosse mellan träningar och jobb :) Han kändes fin och jag är laddad för starterna som är i helgen. 
18.4 Torsdag
Rosse och jag åkte till Camilla på morgonen och jobbade programmet samt delar som var svajjiga. Kan få till det imorgon KANSKE. 

15.4 skodax för Rosse å Lena
15.4 skodax för Rosse å Lena
15.4 Sorgligt att banan blev så förstörd av att vi flyttade materiel. Inte Rosse som får vara på banan. Ni ser varför.
15.4 Sorgligt att banan blev så förstörd av att vi flyttade materiel. Inte Rosse som får vara på banan. Ni ser varför.
15.4 Nakenlunch idag.
15.4 Nakenlunch idag.
16.4 EZT Besiktas UA :)!!
16.4 EZT Besiktas UA :)!!
18.4 Påskägg från Coop :)
18.4 Påskägg från Coop :)

TÄVLING 19.4 på ENSKEDE 
och idag har jag med mig Malin som groomar och Camilla som coachar. Det var en jättebra dag och jag var glad när jag ridit, planen är att han ska gå framför mig hela ritten och det gjorde han :). En för stor högervolt och en lite för stor högerpiruett kostade mig placeringen, men att nosa å vara nära är ibland oxå ett framsteg. 

Bussen på VIP parkering :)
Bussen på VIP parkering :)
En nostalgisk tur i parken var såklart prio :)
En nostalgisk tur i parken var såklart prio :)
Jäklar va nära det var, i detta knivskarpa startfält.
Jäklar va nära det var, i detta knivskarpa startfält.
19.4 Belöning efter tävlandet
19.4 Belöning efter tävlandet

20.4 PÅSKLUNCH  hos Sussie och Fredrik :)
och jag undrar vad det är för fel på mig när inte en enda människa hamnade på bild, bara goda maten och knasiga dekoren :) Nåja, supertrevligt och supergott i kul sällskap. 

Knasiga syster har målat påskägg :)
Knasiga syster har målat påskägg :)
Kyckligar överallt e gulligt !
Kyckligar överallt e gulligt !
smaskens !
smaskens !
20.4 Rosse vilar såklart, men jag har att göra ändå :).
20.4 Rosse vilar såklart, men jag har att göra ändå :).

TÄVLING 21.4 på GRIPEN 
idag hade jag min älskade Rasmus som Groom, det är för härligt när ens son förstår att jag inte har någon som hjälper mig på tävlingen och då erbjuder sig att åka med ! Han har aldrig varit med förut men skötte sig strålande som om han aldrig gjort annat. Tack Rasmus det var för att du gjorde dagen så härlig för din mamma  som det även blev en BLÅ rosett :) 
Åsa Brandt var på plats med sin kamera och tog jättefina bilder på Rosse och mig, tusen tack för dem goa du.
Vill du få fina bilder tagna så anlita Åsa, smsa mig så förmedlar jag kontakten :).

Mitt hjärta smälter :)
Mitt hjärta smälter :)
Det blev en anraplats i dagens Reg Prix St George :)
Det blev en anraplats i dagens Reg Prix St George :)
Idag fick vi sätta den på tränset, å rida ärevarv med Rosett :) Det är stort :)
Idag fick vi sätta den på tränset, å rida ärevarv med Rosett :) Det är stort :)

Dessa ridna bilder är tagna av Åsa Brandt. Vill du ha hennes hjälp att fota något så kontakta mig så förmedlar jag kontakten.

22.4  Måndag (röd dag)
Idag vilar Rosse helt och Lars hjälpte mig med banan ett par timmar. Vi handkrattade först och sen monterade vi igång vattenpumpen för säsong 2019 ! och så vattnade vi banan innan vi sladdade den platt. Vattnet hjälper helt klart lite att stabilisera banan men jag är tveksam.
Framöver ska det vattnas jättemycket så får vi se. Renee´som jobbar med banor proffesionellt tittade på den och var tveksam men sa att vi inte hade något att förlora på att vattna och kanske välta när den är blöt. Jag är så ledsen att vi har förstört banan när vi trode vi skulle förbättra den. Önskar tillbaka min hårda bana som jag ändå kunde harva till att bli ridbar. Riktigt jäkla superledsen. 

23.4 Tisdag
Idag bestämde jag mig för att rida ut själv med Rosse så sagt och gjort. Jag red vägen -- vagnvägen - Emmastigen där vi mötte två islandsryttare och 5 lösa hundar. Obehagligt men det gick bra. Rosse var duktig och stod stilla och väntade på att de passerade. Sen red jag till fd fotbollsplanen och där kunde jag både travjobba och galoppjobba vilket var såå härligt så där kan jag säkert rida lite när banan inte funkar. Gjorde galoppserier och inga missförstånd idag. KUUUL !!
Härliga häst TACK för idag :)
24.4 Onsdag
Idag åkte Rosse och jag till Salvartorp och jobbade med Kurlinjer och Int 1 linjer. Kändes bra och jag börjar gilla kuren, ska bli roligt att försöka få musik till. Så fort min start i Eskilstuna 4 Maj är gjord skall det bli focus på musik till kur. Men fram till dess filar jag på ridandet.

25.4  Torsdag
Rosse och jag till Camilla 9.00 och jobbade ett bra pass med KUR som tema. Camilla filmade åt mig men det blev sådär. Bra om jag kunnat vägen helt oxå :)! Nåja, fint jobb i Rosse iaf. 

26.4 Fredag
VILODAG fär Rosse. Jag ägnar fm åt att deklarera samt fixa momsredovisningen kvartal 1. Så skönt att få det av axlarna :).
Firman gick strålande 2018 vilket jag såklart vetat men det är så kul att det även stämmer ända in i mål. Trots att jag betalar in skatt varje månad behövde jag betala mer, så nu är det oxå klart. 

27.4 Lördag
Idag red jag ochVeronica ut en tur mellan mina träningar och  kvällens FEST !
Ridturen var härlig och Rosse känns avspänd och nöjd. 
På kvällen firade vi ÅSA och ROGER som båda fyllt 50år nyss.
De bjöd in till fest i Garaget här i Strängnäs, och med levande musik dagen till ära. Det var roligt att träffa så många av deras vänner som vi inte sett sedan Kråknästiden, och det var en rolig kväll på många tokiga vis. God mat från COOP och mycket gott att dricka :). Tack för en kul kväll !!

190422 Kratta för hand
190422 Kratta för hand
190422 Startar bevattningen för 2019 !!!
190422 Startar bevattningen för 2019 !!!
190422 Banan känns LITE stabilare med vattnet.
190422 Banan känns LITE stabilare med vattnet.
190425 Staketfix i sommarhagen. Snaart !
190425 Staketfix i sommarhagen. Snaart !
190427 Bäverstig
190427 Bäverstig
190427 Grisgrävning
190427 Grisgrävning
190428 Härlig morgon
190428 Härlig morgon
190427 Festfamiljen Glennhammar :)
190427 Festfamiljen Glennhammar :)
190427 Äkta ballongdans :)
190427 Äkta ballongdans :)

28.4  Söndag
Jag hann tömköra Rosse i sommarhagen mellan träningar och jobb, härligt att se honom galoppera rejält och verkligen bli loss i kroppen. Trampade lite oxå och han bjuder fint framåt nu hela tiden. 
29.4  Måndag
Idag var det äntligen dax att åka till Lövsta och träna för Tinne :)
Malin Husöy hängde med och groomade samt filmade, tack goa du för hjälpen :) ovärdeligt att kunna studera träningen hemma i efteråt. Rosse jobbade bra i värmen, och vi focuserade på detaljer ur Intermediaire 1 som jag ska rida på lördag. Ibland blir det jättebra och ibland är det kanon att Tinnes skarpa öga får träda in och styra till mig så jag sköter mig :). Lyxigt Lyxigt ! 
Rosse fick vara naken i hagen en timme när vi kom hem, och gissa om han rullade sig noga :). Black Beauty e hans förebild :) :) 

30.4 Tisdag
När stallet var klart åkte jag med Malin Husöy och tittade på en häst som är till salu och som hon är intresserad av. Den var absolut intressant men det är lång väg till om det blir slutförd affär. När vi var klara där åkte jag till Flen och Kvalitet Häst&Hund. Påvägen fiskade jag upp Camilla och Maja (hund) som gjorde mig sällskap. Jag var ute efter ett par vardagsridstövlar och de hade REA men tyvärr inget för mina konstiga ben. Köpte däremot 2 par skor så shoppingbegäret är stillat för ett bra tag framöver...
Vi fick oxå räkmackelunch så ingen nöd på oss :). 
Rosse vilade såklart idag :)

Kul förfrågan som jag tackade NEJ till av flera skäl. Men kul att bli tillfrågad :)
Kul förfrågan som jag tackade NEJ till av flera skäl. Men kul att bli tillfrågad :)
190429 Äntligen !
190429 Äntligen !
Malin Groomar idag :).
Malin Groomar idag :).
Han har så fin färg såhär års.
Han har så fin färg såhär års.
Motsol
Motsol
190430 Camilla å jag gofikar :)
190430 Camilla å jag gofikar :)