AUGUSTI 2022
1.8 Måndag
Idag fick jag sovmorgon :). Min goa Lars gick upp 06.00 och fodrade hästarna åt mig. ZZZZZZZZZZZZ ända till 07.30 vilket var jätteskönt. Vaknade till doften av nybryggt kaffe så det blev frukost innan hästarna fick komma ut 08.15. Fixade klart stallet, skurade boxdörren och väggen runt krubban och bäddade nytt spån till både Rosse och Lena innan jag tog in Rosse för att rida. Då hade han fått vara ute sin morgontimme som vanligt. Lite senarelagd bara. 
Red på banan även i dag, men med travtema som huvudarbetsuppgift så i värmningen jobbade jag ihop hnom i galopp och fick till balansen mellan v galopp och bytet till höger utan det lilla vinglet som uppstår ofta. Det satt i samlingen på v bak. När jag fick in v bakhov lite till i bärighet så blev det enklare att gå rakt i högersidan. Annars stöttar han sig lite där och jag upplever det som vingel. 
Travjobbet går mycket ut på att han ska ligga i sin samlade trav framför mitt bäcken, att jag kan öka steglängden från sittbenen och inte tappa in honom under min sitts i upptaget. Gjorde massor av fina såna övergångar idag och kunde sen även jobba piaff på kortidan, hörn i samlad trav, ökad trav från hörnbokastaven upptag till samlad trav och hörnpassering och in i piaff på kortsidan igen. Superduktig :). Övade sen passagen på stor 20m båge i v varv vilket är lite knepigt med veka sidan utåt. Han ska då både bära upp passagen och driva cirkeln i hb vilket gör att han tycker det är lite svårt och vill driva i vb istället. Men han jobbar med att lära sig och med att orka så det är ett roligt fast svårt jobb. När vi gör våra svårare saker är jag noga med att ha en uppmuntrande attityd och en glad känsla i kroppen samt med rösten uppmuntra och berömma. Hästarna läser av även vår sinnesstämning och jag vill att han ska uppfatta att det är roligt att göra dessa saker som är svåra. 
Den ökade skritten börjar även den komma tillbaka och idag sög han fint genom hela kroppen på diagonalerna. Det jag menar med att den börjar komma tillbaka är att när vi jobbar mot max samling och små korta höga steg under en inlärningsperiod måste acceptera att det i andra änden dvs ökningen under en tid försämras. När så styrkan i den nyinlärda balansen blir bättre kommer även ökningen tillbaka. Där är vi nu känns det som :). Efter jobbet på banan red jag runt dammen, först i slapp skritt där vi hasade oss fram och vilade, sen samlad, ökad, piaff, halt, samlad, ökad osv. Passage förbi fönstren hos Lili och det ser bra ut. Kul ! De kunde sen vara ute hela em + kväll i molnigt och lite blåsigt medan jag hade träningar på banan. Härlig kväll :). 

Våra starter 2022
20.2 Enköping 2* Prix St:George
4:a med 66,2 %
13.3 Södertälje Intermediaire 1
3:a med 66,324%
3.4 Fagersta Intermediaire 1B
 
56,861 %  
30.4 Gripen Intermediaire 1
3:a med 65,196 % 
21.5 Gnesta Intermediaire 1
oplacerad 65,9 %
28.5 Kimstad Intermediaire 1B
oplacerad  58,63 %
11.6 Vansbro Intermediaire 1
oplacerad 63,382 %
12.6 Vansbro 
Intermediaire A

Debut ! oplacerad 60,539 %

2.8 Tisdag
Red ut runt Byringe oxh jag vågar nu tro att den värsta bromsperioden nu är över för i år :) Jippiee ! Rosse är mycket mer normal och inte på sin vakt hela tiden, och dagens lugna joggingpass över stock och sten gick därför i en skön rytm och härligt att kunna njuta av skogen igen :). De kunde dessutom vara ute på kvällen ända till 20.00 :).
Jag hade träningar 15-20 på Hagby i Eskilstuna.

3.8 Onsdag
Tinneträning idag igen ! Vi åkte hemifrån 10.30 och det var riktigt varmt och kvavt ute idag. Resan gick smidigt så när som på ett segt parti efter en A traktor på 55an där det inte går att köra om. Vi var nog 20 bilar som köade men att gå åt sidan på någon busshållplats kom snillet i a-traktorn inte på.
På Lövsta är det lunchdax när jag kommer och helt lugnt och stilla. Jag njuter av det när jag klär på Rosse och skrittar fram i det vackra ridhuset alldeles själv. Hinner mitt värmjobb precis till Tinne kommer och idag jobbade vi mest galopp. Jag vill ha hjälp med piruetterna och saxen. Lyckades till slut kunna rida två piruettsteg-ett framåt-två piruettsteg-ett framåt osv. På det viset får jag lite koll på vart jag sätter ner sprången. Skitsvårt men kul. Saxen börjar bli mer bärig och oxå mer kontrollerad vart jag har sprången. Nöjd med resultatet från mig i det idag :). Travjobbet la vi på ökning-upptagning samt passage och piaff. I ökningen behöver jag just nu rida ökning-passage för att han ska ligga kvar uppe under mig i upptagningen. Intressant att det gick så pass bra att växla åt det hållet ! Ska fila på det. Nu var vi nöjda så efter att Rosse fått ett par hinkar vatten över sig promenerade jag runt Lövsta med honom innan vi åkte hem. Bra hemresa oxå och vi var tillbaka 16.00 ganska exakt. Rosse hann vara ute drygt en timme i hagen vilket är skönt efter hårt jobb. 

4.8 Torsdag
Migränmorgon så stalljobbet tog lite tid idag men de var matade och ute till 07.00 iaf. Jag gjorde klart stallet innan jag gick hem och medicinerade mig. Lika bra att vara klar ifall inte medicinen hjälper och jag blir liggande.  
5.8 Fredag

6.8 Lördag

7.8 Söndag